Får man ge bort avkommor?

Vi har idag fått en inneboende så jag har varit lite upptagen med att pyssla om honom. Han heter Herman och är idag två dagar gammal ungefär så Ni förstår att det är lite pyssel, dessutom är han lite sur men vi får se om det går att ändra på!! Första dagarna behöver han bara lite kärlek vilket i klartext betyder beröring men på fredag ska han ha mat och han hade menyn med sig så det ska väl inte vara några problem!!! Vi får väl se om han klarar att vara med oss i torpet hela påsken och om vi klarar att ha surkartet med oss!!!

Sen ska han svälta den stackaren några dagar igen och på onsdag ska han ha mat igen....undrar om han alltså måste följa med mig till Småland eller om jag kan anförtro Blivande det ansvaret?

Sen helt plötsligt kommer han att yngla av sig och jag ska ge bort fyra av avkommorna...är det verkligen legalt???


 Klicka på Herman så blir han lite större!

Detta är Herman och han är alltså en surdegskaka men det hade väl Ni redan räknat ut för jag vet att mina läsare är smarta rackare!!!

Däremot insåg jag i morse att mina vänner på Facebook, de har riktigt märklig fantasi!!!

Jag skrev i min status att jag skulle dra lite i snabeldraken och fixa en bulle i ugnen....jag fick så märkliga svar på det. Visst förstod Ni väl vad jag gjorde????

Saknad!

Igår blev det inget skrivet i den här bloggen...någon som la märke till det???

Igår jobbade jag hårt med en uppgift i skolarbetet, ämnet var pedagogik och det kan man ju fördjupa sig i hur mycket som helst åtminstone om man är som jag är!!

Måste göra ett tillägg här...vi ska alltså läsa en bok som heter Vem snodde osten? och sedan reflektera över de olika roller vi har och hur vi tacklar förändringar. När jag nu gör min bloggrunda så hittade jag den här filmen hos
Anjocapi....och då måste jag "låna" den och visa....den passsar så bra in på uppgiften!!!Nå, jag fick i alla fall lämna in uppgiften men har inte fått nån feed-back men det tar nog lite tid och det är inget som brådska för min del. Var sak har sin tid!

På sen eftermiddag åkte jag hem till Bästa Vännen för att tillsammans med henne dejta Vännen von Förr, Ni vet vännen vi åt lunch med i vintras. Igår fick vi tillfälle att sitta i lugn och ro och prata hur länge som helst....och länge blev det! Närmare bestämt i sju timmar!!!

Vi pratade om det som varit förr när vi umgicks mer regelbundet, då när vi var riktigt unga och fria från familjeansvar. Vad har hänt med "alla andra"...vi kom fram till att ingen var kvar i den relation de befann sig i då..då när det begav sig. Men som sagt, vi var mycket yngre då och som bekant så är kärleken bestående men föremålen växlar!

Vi har alla haft vår beskärda del av svårigheter så naturligtvis var det tvunget att ta fram lite "tårpapper" också!

Det är häftigt för jag tror att nu vi alla tre varit ute och snurrat på olika håll....nu möts vi igen och nu känns det som att vi kommer att hålla kontakten framöver.

En härlig kväll som slutade med att jag efterlystes av Blivande Maken...skönt att känna sig saknad ibland!!!

Idag ska jag försöka ta ett tag med Visual Basic....*ryser lite lätt*

Bajs och kottar!

Idag tog vi oss en tur ut till torpet för att skotta undan lite snö så vi kommer av stora vägen med bilen under påskhelgen. Det är ju skönare att ha bilen inom synhåll!!

När vi kom ut hade någon faktiskt tagit bort den allra värsta vallen så det handlade mest om att luckra upp snön så den smälter fortare men också skotta bort lite så det är lättare att komma in med bilen men det ska nog inte bli några problem när påsken kommer!

Inga problem att ta sig gående in till torpet denna helg så snösmältningen går fort. För tre veckor sen så var det meterhög snö och nu är det bara kanske 25-30 cm...det är skillnad det!!


 Bilderna är klickbara!!

I rabatten nedanför sovrumsfönstret så hittade vi dessa snödroppar...helt otroligt med tanke på all snö som trots allt fortfarande finns kvar.

Vi upptäckte också att vi haft besök...
Här har en älg legat sovit men älgen har gjort nåt mer......den har bajsat överallt i trädgården så vi hoppas på att det är riktigt bra gödning!!!

Blivande upptäckte också nåt som är mycket märkligt, är det nån som har en förklaring vore det kul att höra!

                                            
Så här ser det ut nedanför trädet.............................och så här ser det ut när man tittar uppåt!!

Den som tittar ordentligt upptäcker snart att det är grankottar som ligger nedanför trädet men att trädet är en tall!!!! De närmaste granarna står ungefär 7 meter bort....Att det är våra kära ekorrar som på nåt vis gjort detta förstår vi...men varför hämta grankottar vid en gran och sedan klättra upp i tallen minst sju meter bort och käka dom????


Åker....

...för att skotta fram påskfirarbostaden!

Djur...av Joyce Carol Oates.

Det här är första boken jag lyckats läsa hel och hållen av denna högt prisade författare. Jag tycker hon är svår, för jag förstår inte, blir liksom inte berörd. Den här boken är dessutom vidrig emellanåt.

Nå, jag har inte gett upp, jag ska försöka läsa fler av henne men det lär dröja ett tag men jag vill gärna kunna säga att jag har läst ett par böcker av henne när hon får nobelpriset i litteratur *skojas lite*..vilket jag är helt övertygad om att hon kommer att få!!

Nu......

...ska jag avslöja mina planer....men först ska Ni få se nånting helt annat!

Igår höll jag ju den sista lektionen för mina underbara pensionärer och det har varit en underbar period. Jag gillar verkligen att jobba som pedagog för det ger så otroligt mycket! Man blir så otroligt glad och stimulerad när man ser framstegen och vet att man faktiskt vet att man har en del i det. Igår när kursen var slut kom en av deltagarna fram och gav mig en påse med det här i...En kakburk med egen-designad etikett!!! Mycket fiffigt!Inuti låg dessa fantastiskt goda kakor! Sånt gör en riktigt glad!!! De smakade dessutom gudomligt!

Idag är en dag som inte är så bra, det känns som om nån petat i mig nåt som jag inte borde ha petat i mig....typ en burk sömnpiller eller nåt. Jag och min kropp vill inte riktigt vakna men så blir det ofta efter en hektisk dag som dagen igår var.

Nu....ska jag berätta!

Sista tiden har jag grubblat en hel del i den filosofiska andan....vad är livet och vad går livet ut på? Just den frågan finns det kanske inte nåt svar på men jag har hittat ett svar som passar in i min tillvaro.

Om en dryg vecka fyller jag 48 år och det är i vissa sammanhang ingen ålder men i andra sammanhang så är det ju faktiskt det. Jag kan konstatera att jag har rent statistiskt sett har mer liv bakom mig än framför mig och vad vill jag då göra med den tid jag har framför mig? Jag kan inte påstå att jag ångrar nåt jag gjort eller att jag ångrar nåt jag inte gjort men visst kan jag ibland tänka att livet hade kunnat se annorlunda ut om man vågat vissa saker. Det finns nåt jag drömt om sen tidiga tonårsår och det är det jag tänker försöka förverkliga nu.

Jag har sökt en skrivarkurs till hösten!

Jag måste få se om mitt skrivande går att göra nåt av...eller om jag ska fortsätta att drömma om det. Det är dessutom en fortsatt steg i min rehabilitering Nu är det bara att hoppas att jag kommer in!

Cliffen får hänga...

..tills i morgon för nu är jag alldeles för trött för att skriva nåt vettigt!!!

Det blev en underbar dag med pensionärerna...har varit en fantastisk period!!! Jag fick en extra liten present av en kvinna...Ni ska få se i morgon...jätteroligt!

Åt sedan lunch med min lärare för att få info om kommande utbildning....så nu vet jag hur jag ska lägga upp strategin för hösten...men mer om det i morgon!!

Sen blev det shopping med Bästa Vännen...upptäckte nämligen i helgen att jag behövde nya jeans...de påminde om en tyllgardin i baken...vilket betyder att man såg rakt igenom och så kan man inte ha det!!! Men...jag hittade dessutom den här..

Visit hm.com

Det är inte ofta jag hör ett plagg ropa...."Kom och köp mig!!! Du behöver mig!" Men..det gjorde jag idag...så nu har jag en klänning/tunika till sommarens tillställningar. Räknar ju bland annat med att bli inbjuden till Svärdotras student, slutar ju skolan själv och dessutom har vi en inbjudan till en sommarfest! Skönt att slippa leta då..när allt ändå är slut!!!

Nu är jag så trött i huvudet att jag skulle kunna somna stående så jag kryper över till soffan och tittar på lite teve tillsammans med B&J!!!


Nu blir jag orolig!

I väntan på att det ska bli dags att åka till skolan och möta mina pensionärer en sista gång, för den här gången åtminstone, så läste jag Aftonbladet...och läser det här....Det smittar!

Blir ju faktiskt lite orolig då jag i helgen som gick fick veta att en av mina klasskamrater är gravid....oroväckande!!!

Vädret idag är grått och trist men PLUSGRADER!! Sakta men säkert töar nu det vita täcket bort och det gläder mig!

Eftersom jag tidigare i veckan ägnade mig åt cliffhangers så ska jag fortsätta med det.....kanske kommer det på eftermiddagen ett inlägg om vad jag tänker försöka ägna mig åt under hösten!!!

Yeah!

I  natt har jag sovit som en stock eller nåt liknande...hårt arbete lönar sig för sömnkontot!

Igår höll jag hur många timmar som helst för att få till ljudet på denna eländiga presentation och jag kan berätta att jag har inte fått till det ännu. Jag gör precis som man kan läsa sig till där det står att Mp3 fil alltid bäddas in i presentationen...det gör den inte alls....för inte kan väl jag ha gjort fel????? Nå, det får lösa sig vid senare tillfälle för idag har jag annat på agendan!

Jag får nämligen besök av en god kamrat idag! Det är nu jättelängesen vi sågs och jag erkänner villigt att det beror på mig. Jag har helt enkelt inte tid och ork att vara social. Med de funktionshinder jag trots allt har så räcker inte energin till mera, jag tackar bara min lyckliga stjärna för att jag studerar på distans och kan lägga upp studierna efter min ork och förmåga. Jag vill inte så gärna lämna ut min hälsa här men samtidigt vet jag av dyrköpt erfarenhet att om jag inte gör det så tror somliga att jag bara fejkar när det väl kör sig. Jo, jag är fortfarande ledsen och besviken över att bli så illa behandlad som jag blev förra året. Att Fk kan vara så blåögda och bara tro på rent förtal och inte på vad jag och min läkare hade att säga. Visst det har lett till ett betydligt bättre liv och livskvalité men...att bli så misstrodd det har satt sina spår. Att veta att någon "anonym" därute vill så illa och dessutom påstår sig veta så mycket om mitt liv....

Nej, nu mot mer positiva saker!!!

Minns Ni att jag före jul fick en ardisia av Bästa Vännen???? Jag var ju riktigt orolig att inte klara av den men...den har överlevt och nu ser det ut så här!!!!Den har fått nya blomknoppar och massa nya gröna blad.....YEAH!!!!!

Cliffhanger..

...jo, det kanske det kunde kallas det där som jag lämnade i morse i slutet av inlägget!

Igår hände det två positiva saker, saker som gjorde min dag till en bra dag och som gjorde mig glad. Det är inte jämförbara saker för det är två vitt skilda händelser!!

Det ena nämner jag bara i förbifarten för återigen handlar det om någon som inte har bett om att få bli omskriven. En god bloggvän som jag saknat länge har åter gjort entré i bloggvärlden! Bloggvännen tystnade nånstans tidigt i höstas tror jag det var, dock upplystes vi läsare om att det kunde bli en comeback nån gång i framtiden. Under detta dryga halvår som det varit tyst i bloggen har jag med jämna mellanrum tittat till den för att se..kanske, kanske...och igår..igår var vederbörande där.....jag blev så himla glad!

Som jag skrev i en kommentar igår så blir man ganska engagerad i varandras liv på ett litet annorlunda sätt. Vi vet inte vilka vi är (oftast) ibland vet vi inte ens var vi bor i världen...men vi vet vad vi tycker om att göra, vilka böcker vi läser, vilka blommor vi planterar och vilka frön vi sår nu till våren...visst är det lite märkligt?

Det andra som gjorde mig glad igår var som sagt en helt annan sak...den fick mig att sitta med ett fånflin i soffan hela kvällen!!!

Vi har länge drömt om att kunna skaffa ett växthus till torpet för vi har en perfekt plats att ställa det på och tänk vad mycket spännande man kan odla i det!! Igårkväll kom det ett litet meddelande från en numera, om möjligt, ännu mer kär vän....Jag tror att det är just ett växthus vi kan få hämta...

Så nu ska här sås små frön....skottas snö....så underbart!!!!!!

Full och arg!

I morse vaknade jag heligt förbannad! Jag var så arg så jag gnisslade tänder och tårarna var inte långt borta.

Vi blev kallade till skolan igår på en extraträff där vi skulle presentera våra presentationer och jag skulle börja! Jag försökte förklara att min är inte färdig men den förklaringen gick inte hem hos våra lärare utan mer...skyll Dig själv! Det jobbiga var också att de kunde inte bestämma vilken lokal vi skulle vara i utan vi fick pulsa fram och tillbaka i riktigt hög snö medan ilskan hos mig bara ökade.
Väl framme i rätt lokal försökte jag återingen förklara att jag inte kunde förstå varför vi skulle in på en extra träff så snart efter den förra. Ilskan steg och till slut var jag så arg så tårarna rann och jag fick inte fram ett ord för jag hann inte hämta luft...men vad jag försökte säga var att hur ska vi kunna vara klara med uppgiften när vi har 35 timmar på oss att göra den men det har inte ens gått 35 timmar sedan vi skildes åt dessutom hade jag inte med mig mitt USB-minne där presentationen fanns....där vaknade jag tack och lov!!!

Undrar om det blev lite mycket skolarbete igår??? Nå ja, jag ska fortsätta idag och försöka få den färdig för den är nämligen inte bara en skoluppgift för mig utan också nåt jag ska använda mig av på torsdag när jag har sista träffen med mina pensionärer. Tur man är kvinna och kan göra två saker på en gång!!!

Idag är det riktigt väder igen....massa snö..men jag vet varför för jag läste i tidningen i morse att de första stararna har siktats och Ni som läst min blogg under åren vet ju att det är staräurarna som gäckar oss...Ni nytillkomna får göra en kort resa tillbaka i tiden och läsa om vad en
staräur är!!!!

Hur som så har det inspirerat mig till en av bilderna i presentationen!Nu blir det plugg några timmar och om orken finns ska jag senare idag berätta om två härliga saker som hände igår!!!!!

Den andra kvinnan


av Jane Green.

Under hela tiden jag läste den här boken så kände jag mest att den var lite fånig...men, när jag läst sista raden och slog ihop den så kom jag på....det här var en riktigt bra bok!!!

Den andra kvinnan är inte som man skulle kunna tro en älskarinna utan det är svärmor. Svärmor tar över huvudpersonens liv...och hon fogar sig i det utåt eftersom hon ju ändå fått den mamma hon aldrig haft..eller?

Nu har jag alltid varit lyckligt lottad och haft underbara svärmödrar så jag kan inte relatera till hur det kan vara att ha en svärmor som vill vara delaktig i hela ens liv men jag inser att jag blev väldigt engagerad i boken och den gav mig tankar långt efter att jag slog ihop den....och då är det en bra bok i min värld!!!

En rapport från datastugan...

Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt skolarbete och haft så otroligt roligt! Så roligt så jag ett tag nästa fick dåligt samvete över att jag bara roade mig!

Vi har en uppgift att göra en presentation i PowerPoint och när man väl sätter sig och jobbar i det så är det svårt att sluta. Hela tiden hittar man nya saker att göra!

Jag har i alla fall använt mitt alter ego...Kajsalisa och gör en presentation med vackra foton och kloka ord. Ja, orden är inte mina utan tagna.Nu inser jag efter åtta timmar vid datorn, bortsett från de timmarna jag var på promenad och fika, att det är dags att laga lite mat!

Kreativa Kajsalisa!

Undrar om det är våren som ger lite energi och inspiration för jag känner hur det spritter i hela kroppen och skapandelusten brinner i mig....härligt! Dock väljer jag att avstå ifrån att sätta igång några större projekt, jag har projekt som mina lärare ser till att jag måste göra!

Vi har nyss kommit hem från en promenad i vad då Blivande Maken tror är sista snöfallet men....vi med förstånd vet att så är det inte...det kommer mera!

Han fick dock en uppgift av mig när vi kom hem....att fixa kaffebröd till våra gäster som för övrigt är på ingående! Jag, som då är kreativ, tog fram kameran och gjorde en stilstudie...


Klicka på bilden så blir det mycket större och tydligare!

Jag vill genast be om ursäkt för att jag kan verka vara en copycat...det var inte alls meningen att härma Din fina matblogg Gun!!

Jag ska också genast svara på en fråga som har kommit mig tillhanda i bloggen!!

Kajsalisa är INTE från Småland! Jag är född på Gotland vilket ännu hörs tydligt om man pratar med mig dock är dialekten väl omskakad  med en rejäl dos av västmanländska efter snart 30 år i detta underbara landskap. Dock har jag en del småländskt blod i mig då min farmor var från det djupaste skogarna av Småland, Stolpabäck i Vissefjärda. Sedan snart tio år tillbaka så bor dock min far och bror i Alvesta utanför Växjö. Jag gillar den småländska dialekten helskarpt och utan att tänka på det så kan jag ibland svänga mig med småländska uttryck...
Därav åkturen till Småland under påsklovet....men jag vinkar till när jag passerar!!!!

Åhhhhh.....

...vad det snöar!!!! Det vräker ner som om det skulle finnas hur mycket som helst däruppe....och vem vet? Det kanske gör det också!

Blivande Maken har nu fått för sig att vi ska gå ut och gå...han började säga nåt om att njuta av det sista snöfallet...sen sa han nåt mer men då gick jag ur köket!!!! Finns inte en chans att man efter denna vinter kan njuta av ett snöfall, åtminstone inte förrän i december!

Funderade på att hyra en film men det får nog bli en annan gång för vi får gäster istället...trevligt! Gästerna ska få en cykel som vi har stående...men jag undrar hur de kom att tänka på den just idag....vädret inspirerar inte till cykeltur!!!I fredags åkte Moster med sambo till kanarieholmarna....Nej, det är väl bara att bylta på sig kläderna och ta kameran runt halsen och ge sig iväg!

Våren är här!!

Solen är fantastisk i Västmanland idag, så nu blir det solglasögon på när man hoppar in i bilen och åker ett oar mil norröver!

Det är ju skola idag också och det innebär nya uppgifter förstås. Vi fick en uppgift igår som innebär att vi ska programmera med hjälp av Visual Basic...det kommer att innebära många fula ord är jag rädd men också nöje!!
Idag kommer vi att få en uppgift i presentation vilket innebär PowerPoint och det tror jag att jag kommer att klara utan större problem...men, man ska inte ropa hej förrän man nått vattnet!!!Vi kommer också att få en ny pedagogikuppgift som på något vis kommer att handla om boken
Vem snodde osten? nån som har läst den boken? Jag fick den hem i brevlådan igår och den verkar då synnerligen lättläst men också lite skoj....så den uppgiften ska nog gå att lösa också. Då var det bara den där hemsidan.......

Fredag nittonde mars!

Käre värld vilken spännande rubrik!!!!

De senaste fyra veckorna har bara rusat iväg och nu är det åter dags att sätta sig i skolbänken två dagar. dag ska vi presentera vår trycksak som vi tillverkat till vår uppdragsgivare, det känns helt okej för min uppdragsgivare är nöjd och det är det viktigaste för mig...kunden har alltid rätt eller hur?!

Helgen kommer också att ge oss nya uppgifter bl.a inom programmering, vad det innebär är jag lite osäker på men om det är vad jag tror så kommer jag att leta hjälp direkt för jag har inte tid att sitta och prova mig fram. Det är ett steg i min personliga utveckling dessutom...att be om hjälp!!!

Vädret - ja, det var väl första dagen på mycket länge som jag vaknade till plusgrader och det är väl bara att inse, det är nog vår i luften!!! Men när jag åkte förbi torpet igår så såg det inte så "vårigt" ut där! Fortfarande en jättevall med snö men om helgens utlovade regn verkligen kommer så kan det nog försvinna ganska snabbt, målet är fortfarande att fira påsk därute!

Igår fick jag en trädgårdstidning i brevlådan och där läste jag att just nu i trädgårdskalendern står att man ska plocka in alla blommor som blommar!!!!! Undrar om de menar snörosorna...för här blomar det då rakt inte några blommor utomhus. Man skulle dessutom stoppa ner bondbönsfröna i marken....gror dom i snön??? Näe, de som gör den tidningen bor nog i Malmö där jag har förstått att det ser helt annorlunda ut på snöfronten!!!

Pratade med pappa häromdagen som bor nästan på gränsen till Skåne och de hade nästan snöfritt. Vi kommer att åka ner till smålandsorten på påsklovet för min pappa fyller då sjuttio år. Jisses jag tyckte nyss han fyllde 40...vem har stulit de senaste 30 åren??
Nå, det medför ett stort problem detta med att han fyller....vad ska det ligga i hans paket? Vad uppskattar man att få när man fyller 70 år? Förslag mottages tacksamt!

Ha en bra dag!

Det svänger...

..fort ibland!!

I några dagar har det känts ganska eländigt, med mina mått mätt och jag har funderat mycket på hur blir det sen, vad ska jag göra och hur ska jag orka. Jag tror inte att jag varit till min fördel här hemma, milt uttryckt!!!

Men så kommer det dagar som bara...blir så himla bra!!!

Först då i morse att jag fick mitt arbete godkänt, det arbete som verkligen krävt en massa energi. Som pedagog har jag ett stort tåla mod men jag har väldigt lite tålamod med mig själv. Sen åkte jag till Tärna och träffade mina fantastiska pensionärer som alltid piggar upp mig...de är underbara!

Sen kom jag hem, upptäckte att jag missat ett sms då telefonen låg kvar hemma på laddning när jag åkte i morse. Blev lite nedstämd då jag faktiskt hade kunnat få göra en god gärning, eller inte det beror på hur man ser det *internt påstående* Men...sen ringer samma telefon och jag får en förfrågan om att bjuda på kaffe vilket jag naturligtvis gör...och sen blir dagen bara helt...härlig!!! Vissa människor behöver bara vara för att man ska bli...glad och uppiggad!

Från ett ganska moloket sinne till...lugn och ro i själen!!! TACK!!!

Helt plötsligt känns inte framtiden så jobbig....näe, jag fick inget jobb men jag fick inspiration, tro och hopp...det räcker för nu!

Överhettad!

Med tanke på mitt inlägg igår ochmed tanke på hur min hjärna jobbar så är den nog överhettad...och tack Afrodite för Din kommentar den hjälper mig på vägen mot mitt beslut. Jag ska under helgen ta ett steg mot beslut även om jag nog redan tagit beslutet men lite mer fakta skadar aldrig.

Idag är jag glad...jag fick godkänt på Access-uppgiften som jag tjatat omm de senaste veckorna. Skönt för det trodde jag aldrig!

Idag ska jag träffa mina pensionärer igen och vi ska jobba med bildhantering, en av bilderna vi kommer att använda är den här....Lisa "hjälper" mig att bädda rent i sängen genom att krypa in under lakanet!

Idag ska jag också passa på att åka förbi torpet och se om snön möjligtvis minskat nåt, tar förstås kameran med mig!

Förvirring råder!

Även om det är massor med snö ute och man bara anar att våren är i antågande så är jag fullt medveten om att sommaren är här fortare än vi anar och det innebär sommarlov och ledighet....för de flesta studerande. Så är det ju inte för mig och jag vet inte riktigt hur jag ska göra i framtiden.

Just själva sommaren ser jag inte som nåt problem, det får lov att ordna sig på nåt vis. Men...vad gör jag till hösten? Att gå ut och jobba heltid är en utopi för det klarar jag inte av, att plugga heltid ett läsår har emellanåt varit kolossalt tufft och än är det inte slut och då rår jag ändå helt och hållet över min tid. Att plugga är rehabilitering för mig och jag är inte klar för att gå ut i yrkeslivet igen...trots att vissa anser det. Men jag väljer att behålla mitt mående för mig själv och mina närmaste...det är inte offentligt!

Jag har några alternativ som jag behåller för mig själv ett tag till men frågan är....är det okej att ta studielån vid min ålder och göra nåt bara för att man tycker det är roligt...nåt som inte genererar till nåt jobb! Får man vara så egoistisk? (Alltså själva utbildningen ger rätt till studielån...jag menar rent moraliskt)

Men...är det nån i Västerås/Salatrakten som känner till nåt jobb åt mig så är Ni välkomna att höra av Er!!!!

Medelålders utbränd postkassör-filmpedagog-IT-pedagog med fibromyalgi söker jobb där hon kan gå och komma efter egna behov...eller nåt åt det hållet!!!

Oj, nu blev det nästan deprimerande på slutet....men jag är inte deprimerad för jag ska ju till mina favoritpensionärer i morgon!!!!

......

Mer fantasifull rubrik än så blir det nog inte idag. Inte innehåll heller verkar det som...om det inte dyker upp nåt riktigt spännande under dagen!!!!!

Mamma är lik sin mamma!

Det här är ett av de inlägg som legat i mitt huvud under lång tid och väntat på att få bli skrivet och igår fick jag då en kommentar från min återfunna vän i Malmö som gjorde att det blir skrivet!!!Jag tror att många av oss döttrar har haft ett mer eller mindre komplicerat förhållande till våra mödrar, därmed inte sagt att det varit dåliga relationer. Min mamma och jag hade länge de riktigt jobbigt att umgås och undvek det också tidvis men idag har jag förstått varför!!!! Vi var alldeles för lika!

Nästa vecka är det fyra år sen min mamma gick bort efter att ha kämpat i flera år mot en elak sjukdom, myelofibros. Hon fick flera år mer än läkarna ens kunde sia om och hela tiden var hon vid gott mod, åtminstone som hon visade oss. Jag kan bara ana vad som försiggick inom henne...hur klarar man att leva i dödens väntrum? Att jag saknar min mamma behöver jag kanske inte berätta och att jag är tacksam över att vi fann varann under de sista åren är en glädje som inte går att sätta ord på!

Men nu var det inte det jag skulle skriva om..utan detta med att vara lik sin mamma!!

Till att börja med så var lördagarna heliga, då skulle vi barn vara tysta som små möss för melodikrysset skulle lösas. Att kassettbandspelaren gjorde sin entré och man kunde efterlyssna spelade ingen roll. Hade man tur kunde man hjälpa till med nåt och då fick man ju vädra sina lungor en kort stund. Jag lovade då mig själv att så ska de aldrig bli hemma hos mig när jag blev stor.
Nu...är det jag som sitter och säger till mina barn att vara tysta....ops!

Mamma ville alltid ha sina böcker och skivor i alfabetsordning....gud, så fånigt tyckte jag då....Nu...håller jag på att katalogisera mina böcker!

Lakan, handdukar och örngott skulle vikas på ett speciellt sätt...äh, det är väl bara att lägga in tyckte jag då....Nu...är jag irriterad på Blivande Maken som inte kan lägga in linnet ordentligt!

Kryddburkarna skulle också stå i alfabetisk ordning...men, tyckte jag då...öppna min låda och kolla nu...alfabetisk ordning!

Varje gång på vår och sommar som jag kom hem till mamma så skulle det tas en promenad i trädgården för att se på allt som gjorts och hänt...jag följde med men med måttligt intresse....Nu...guidar jag mina egna barn och vänner genom torpträdgården så fort det ges möjlighet!

Korsord skulle lösas med blyerts, allt annat var bannlyst, dessutom skulle det skrivas med prydliga tryckbokstäver...äh, spelar roll tyckte jag då...Nu...blir jag synnerligen irriterad när Blivande fyller i nåt med bläckpenna och gemener.

Ja, listan kan göras lång för likheterna är många vare sig jag vill eller inte! Bara tills för några år sen så tyckte jag det var jobbigt att upptäcka dessa likheter, idag skrattar jag gott och ler mot mamma!

Nu är det ju så att vi inte bara har våra likheter till sättet...vi är otroligt lika till utseendet har jag upptäckt. Det blir bara mer och mer med åren. Eller vad säger Ni??De här bilderna är tagna i torpet under mammas sista midsommar. Det är svårt att se att mamma här var riktigt sjuk och att hon faktiskt bara hade ett drygt halvår kvar.Här ser vi lika vackra ut, bilderna är verkligen tagna från vår bästa sida, men det bjuder jag på!!Halkig men härlig måndag!

Måndag igen, jag tycker veckorna far fram i en hastighet som jag inte kan hänga med i! Tiden går bara fortare och fortare varefter åren går precis som alla äldre sa när man var barn och klagade på att tiden gick långsamt. Idag är jag 47 år, 11 månader och nio dagar...hur kommer det att vara om tjugo år...kommer jag då att hinna kliva ur sängen ens på morgonen innan det är dags att gå och lägga sig igen????

Nå, jag började dagen som jag brukar med frukost och tidningsläsande och fortsatte sen till min arbetsplats fem meter bort. Ja, vid datorn alltså!

Tog en distansfika med henom, alltid lika trevligt! Lyckades sedan få in tre uppgifter till skolan...bra gjort Kajsalisa! Nu har jag bara en enda uppgift kvar som måste vara klar före fredag och den ska jag försöka angripa i morgon men det är inte så lätt när man hyser en viss antipati mot redskapet som man ska använda....access! Det där med databas är inte min grej det är bara att konstatera.

När jag tryckt iväg mejlet plingade det till i datorn och en klasskamrat ville dra ut mig i det vackra vädret...bra idé tyckte jag! Så jag satte på en panna kaffe och packade ner vad som krävdes!

Vi parkerade i närheten av min gudsons bostad men jag såg honom inte på balkongen (var inte orolig käre gudson, jag vet inte vilken balkong som är Din) sen halkade vi oss fram till en fantastisk liten vik...Där fortsatte vi vårt halkande och när vi kom ner till strandkanten hade någon förberett det väldigt bra för oss...Här satte vi oss på små söta stjärtlappar som den goda kamraten tagit med sig och så dukade vi upp kaffet. Till kaffet åt vi små underbara bitar av den godaste choklad som finns....Lindts Sea salt....

Här njöt vi av tillvaron i en timme medan folk åkte skidor på Mälaren och rastade sina hundar...helt fantastiskt!!!

Det blev en riktigt bra måndag så här i mitten av mars 2010!

Igår fick jag en kommentar som förmodligen kommer att generera ett inlägg under morgondagen...mamma är lik sin mamma....vare sig hon vill eller inte!

Kan det vara.......det här som kallas fågeldansen?

Jag lovade ju...

...att berätta när Bästa Vännen och jag skulle vara med i teve...det är ikväll mellan 20.00 och 21.00 på tv3. Vi sitter precis bakom gästerna hos Reneé så antingen syns vi ingenting eller jättemycket....vet inte vad jag hoppas på...ingenting tror jag!!!

Ja, om jag inte minns helt fel har Bästa Vännen vinröd tröja på sig och jag svart tröja...ja, nu vet Ni ju!!!

 Bilden är lånad från Tv3´s sida och klickar Ni på den så kan Ni läsa mer om de blåsningar som är i kväll....när vi satt i publiken tyckte vi att det var ohejdat roliga...får se idag!


Äntligen!!!

Nu är spektaklet slut som alla har en åsikt om...bra eller dåligt men alla tycker nånting om Melodifestivalen! En del är fanatiska och del tar helt avstånd men oavsett så tycker man nåt om det!

Själv tycker jag att i år har det varit synnerligen dålig kvalité på låtarna och tillställningen som sådan har varit tråkig. Att ta dit Dolph Lundgren och lansera honom som programledare tyckte jag var ett bottennapp...han bör nog fortsätta som skådis eller nåt..det här blev bara fånigt! Christine Meltzer tror jag att jag avstår ifrån att kommentera för det finns inte just nåt snällt att säga om hennes roll som programledare. Måns Zelmerlöv har däremot räddat hela den här tillställningen...han är ett riktigt proffs! Han är en riktig entertainer med gamla mått mätt...verkar som att han fixar det mesta han tar sig för!

Ett roligt inslag har dock varit att man kunnat slå in 198 på text-tv och få in twitter från Annika Lantz och Ebba von Sydow. Jag är absolut inte nåt fan av Lantz utan tycker oftast att hon kan bli fööör mycket men i det här fallet har hon varit skojig, även om hon igår tenderade till att bli lite för mycket Lantzig.

Pausunderhållningen igår slog väl alla rekord...så underbart! Det var väl bästa på hela melodifestivalen 2010.Missade Du den så får Du chansen här!!!!

Ja, vad säger Kajsalisa om vinnaren? Ja, jag tycker fortfarande att Eric Saade är den som skulle haft störst chanser att ta sig vidare för det är ju ändå det den här tillställningen handlar om...inte vad Du och jag tycker är bäst! Vad går hem bäst i stugorna runt om i Europa? Darin hade nog fungerat också....vem vet, är det rätt år så kanske Anna kan komma nån vart? Vi får se i maj!

Nu ska vi gå ut och njuta av det vackra vädret och sen blir det en film på eftermiddagen!! Balkongen ska också städas för nu är det bara någon dm snö kvar!!!

Lördag i Västerås!

Började dagen med kaffe och ring så spelar vi...precis som vanligt....forsatte precis som vanligt med krysset och frukost!

Sen en promenad ner till city för att byta en bok i Akademibokhandelns Läsecirkeln...semla och kaffe...tårta och kaffe på "vår" ICA-butik...sen hem och titta på film....Bröllopsfotografen....

Nu har vi lagat mat och inväntar bara lite barn som ska dela måltiden med oss...

Ikväll blir det Melodifestivalen, oavsett vad vi tycker om tillställningen så vill vi ändå se vilken låt som svenska folket bestämmer sig för att skicka iväg...vilken min favorit är vet Ni ju redan!!!!!

Är Ni med????Vi kryssar och intar frukost samtidigt....sen går vi ut i vårsolen!!!!

Full och tom...eller tvärtom?!

Huvudet känns både fullt och tomt...vet inte hur jag ska lösa det faktiskt! Kanske ska jag börja med att skala potatisen som ska användas till kvällens gratäng..?

Huvudet är fullt av olika blogginläggsuppslag men det verkar inte komma nåt bra ur fingrarna just nu....kanske har de seriösa fingrarna tagit vårlov eller nåt....

Huvudet är tomt för att jag inte får till uppgifterna...det verkar bli en hård vecka nästa vecka....*hummar*...uppgifterna ska alltså lämnas in senast torsdag.....för nästa helg är det skolhelg igen men jag funderar faktiskt på om inte nån har snott en vecka för jag tycker vi var där alldeles nyss..

Kursen med pensionärerna igår gick bra och just nu kan jag med ett visst mått av stolthet säga att jag inte bara studerar - jag jobbar lite också för nu är det skarpt läge som gäller..inte praktik!!! Fattar Ni...efter sex år som samhällets snyltare kan jag nu säga att jag jobbar!!!!!

Jag har också tillsammans med gårdagens lunchserverare en ny kurs på G, vi måste alltså ha två kurser under vår praktikperiod, och vi har nu lyckats få ihop ett glatt gäng som vill lära sig lite mer om IT. Härligt!!!

Ställde mig på vägen förresten i morse....jag tror faktiskt att jag blev av med ett par kilo med hjälp av lunchen igår...mera GI åt folket! För inte kan det bero på att jag senaste veckan har börjat äta som folk...dvs 3 gånger om dagen?


I kloka kvinnors sällskapav Célestine Vaite.

En mysig liten bok som jag förmodligen aldrig skulle ha valt att läsa om den inte varit på rea.

Den påminner starkt om Alex McCalls böcker om Damernas detektivbyrå i tempot men inte i innehåll.

Boken utspelar sig på Tahiti och det är inte utan att jag blir nyfiken på det landet, undrar om tempot är som det beskrivs i boken? I såna fall tror jag att jag borde flytta dit! Naturen som beskrivs tilltalar mig också.

Kvinnor och framförallt mödrar har huvudrollen i den här boken så Ni män har nog absolut ingen behållning av den här boken ;) Starka kvinnor...tahitiska män...ja, en härlig blandning!!!

Vill man ha några timmars njutbar läsning är denna att rekommendera.

Regn...eller nåt!

Idag är det dags för mig att återse mina underbara pensionärer...törs jag säga att det är en av de allra bästa behållningarna med den här utbildningen?

Blivande Maken sade igår när han kom hem och jag berättade om gröten att han nog skulle gå över till havregrynsgröt! Tyvärr kan jag ju inte göra nån uppföljning av hur Gösta på P4 Västmanland mått under natten då jag är upptagen livet utanför dörren!! Men jag ska kolla deras hemsidan när jag kommer hem....

Efter kursen idag så ska jag hem till en kurskamrat och spåna på lite runt fler kurser samt också bli bjuden på lunch. Jag ska få en GI-lunch och GI ska ju tydligen ha en positiv verkan på vikten i form av minustecken så jag har bett om dubbla portioner!!!

För övrigt kan jag berätta att mina ambitioner att klara av accessuppgiften igår strandade som en val...men min trevliga handledare har lovat att hjälpa mig via Skype....han vet nog inte vad han ger sig in på!!!! Men å andra sidan så tänker jag som så...om jag inte klarar uppgiften så är jag nog inte den enda IT-pedagogen i världen som inte behärskar Access!!


Hmmm....uppdatering från morgonens inlägg!

Nu är gröten avsmakad....den gick att äta men var grynig...

Den luktade inte illa precis när de öppnade förpackningen men sakta men säkert började den lukta sur vilket förklaras av att den varit vakuumförpackad!

Hela programmet mellan 11 och 12 har varit riktigt intressant och har Ni tid så lyssna på det!!
HÄR!

Jag är glad att vi sällan äter helfabrikat och färre lär det nu bli....

Få igen för gammal gröt!

Nå, riktigt så lyder kanske inte ordspråket men det passade så bra!

Ni vet ju sen tidigare att jag nog är P4 Västmanlands mest trogna lyssnare, har alltid radion på medan jag sitter vid datorn och pluggar. Idag fick jag nästan hjärtförpickelse...Ni kan inte ana vad dom ska göra!!!

Förra veckan pratade de om att värma mat i mikron och huruvida det var farligt eller inte och på nåt vis genererade det i att en lyssnare i Fagersta ringde och berättade att han hade en sån där "korv" med risgrynsgröt liggande sen 2004 och att den såg helt fräsch ut!

Idag ska de provsmaka!!!!!

Om den smakar bra ska Blivande Maken aldrig mer få äta sån gröt, han brukar ha en sån liggande i reserv i fall kvällsvarden inte skulle räcka till matlåda! Och...om den smakar bra...vad sjutton innehåller den då för nåt????

Jag återkommer i ärendet!!!!

Förresten...jag har några tomater liggande...fem veckor gamla men ser fortfarande fräscha ut.....


Kul....nja, det vet jag inte!

Den här veckan har inletts med Microsoft Office Access...och det är inte kul!!!

Jag har absolut inte en aning om vad jag pysslar med men jobbar hårt på att få uppgiften klar så jag kan skicka in den och sen glömma allt vad Access heter och ägna mig åt fantasier!!!!!Den här bilden har jag lånat av Vicke som är superduktig på detta med animerade bilder, klicka på bilden så hamnar Ni på hans sida och där lär han också ut hur man gör animerade bilder. DET ska jag ägna mig åt när jag får tid över!!!

Det här måste vara vinnaren!

Om man vaknar mitt i natten och märker att man nynnar på en melodifestivallåt då måste det väl vara vinnaren?Men jag måste erkänna att den här också har fastnat!På lördag vet vi!!!!

Fönstertittare!

Fönstertittare är ganska obehagligt....framförallt när man bor på tredje våningen!!!

Jag satt i godan ro i soffhörnet med mitt kaffe och morgontidning när Kajsa helt plötsligt tittar ut genom fönstret och morrar hårt ända nere ifrån magen...jag tittar ut....och tittar rakt in ett par mansögon!!!! Då morrade nästan jag också!!

Det var tydligen dags att slå ner alla istappar på huset och föreningen hade hyrt i två herrar med skylift!

Idag försöker jag hitta all energi jag kan för att komma igång med accessarbetet...jag hittar ingen energi men får väl ta tag i det i alla fall! Önska mig gärna lycka till!!!

Livet på landet är trist!

Vi överlevde natten, lite kyligt när vi vaknade men det gick snabbt att få eld i spisen...måste rätta mnig själv direkt...när JAG vaknade för Blivande sov riktigt länge!

Kajsa Katt har sovit under täcket hela natten på min vänstra sida och på min högra sida har Blivande legat....skruvstädsställning tror jag det skulle kunna kallas! Vid ett par tillfällen har jag fått väcka dem för jag har känt att kroppen somnat lite väl hårt!!

Vid första besöket på dass så vaknade hela kroppen....termometern som är intill huset visade 13 minus så det måste nog läggas på ett par till för att komma så nära sanningen som möjligt! Frigolitsits är inte tokigt!

Medan frukosten avnjöts så kom det en skidåkare, möjligtvis nån som inte hann till vasaloppsstarten, och tittade ner på oss genom vardagsrumsfönstret! Snön ligger nästan i nivå med fönstret och täcker helt våra vinbärsbuskar och hallonhäck. Skidåkaren var troligtvis en boende från den närliggande byn, gissar att de ville se vilka galningarna var som eldade i sommartorpet under gårdagskvällen! Nu vet dom!

Tittar just nu på Vasaloppet och jag anser personligen att de är mer galna än vi...tänk Er nio mil på skidor...självplågeri eller nåt!

Konstaterar att livet på landet är ganska tråkigt vintertid, åtminstone med dessa enorma snömängder. Det finns liksom inte nåt att göra förutom att blogga, spela spel på datorn och kolla teve. Skulle ju vara skönt att gå ut och ta en promenad men vem vill gå en promenad i nästan en meters snödjup? Ja, jag får väl ta den enda promenad som är möjlig...till dass!!!!

En fluga i taket!

Tänkte ge Er en direktrapport från Västmanlands vildmark!

Vi tog oss ut till torpet utan problem parkerade bilen där det normalt är en liten parkeringsficka och plockade ur katterna ur bilen och påbörjade vandringen mot torpet! Den vandring jag varje morgon sommartid tar för att hämta morgontidningen, på sommaren tar den ca 3 minuter och då brukar jag samtidigt ägna mig åt att prata med fåglarna och på sensommaren plocka lite kantareller....nu tog den säkert en halvtimme! Jag måste dessutom erkänna att tårarna var inte långt borta när vi kom till jordkällaren (Ni som varit här vet vilka avstånd jag pratar om) men jag bet ihop och tog de sista tjugo metrarna men jag måste erkänna att just då kändes kärleken till Blivande Maken synnerligen avlägsen för trots allt var det han som kläckte idén igår kväll...

Flera gånger på vägen fastnade jag grensle över snön men efter att ha läst
Egoinasmammas blogg så förstod jag vad det var jag gjorde...jag gjorde helt enkelt musspår i snön...och då blev det helt plötsligt lite roligare!!

Snön är alltså emellanåt minst en meter hög och på taket på torpet så låg det minst 70 cm snö, bilder kommer i morgon när jag återvänder till civilisationen och min egen dator för just nu tjyvlånar jag Dotras lilla minidator.

Ja, ganska snart insåg även Blivande att han skulle inte kunna skotta bort den höga vallen för att få bort bilen från den obefntliga parkeringsfickan men vi upptäckte att vår ende granne hade sin lilla väg plogad så efter en telefonkontakt med honom körde vi in och parkerade bilen där istället!

Sen var det bara att elda, elda och elda lite till! Katterna gjorde endast ett försök var att gå ut och jaga vilddjur...sen dess har en legat under ett av elementen och tryckt och den av dom som har lite mera päls har legat i en säng och sovit!

Vid sexsnåret när vi börjat få upp lite värme så ringde telefonen.....Var ställer vi bilen? En av sönerna med fästmö kom då ut för att hälsa på! Vilken tur att jag köpt för mycket mat!

Nu vid 23-tiden har de precis lämnat oss och då upptäcker jag det ultimata vårtecknet.....en fluga som surrar i taket!!!!

Nu är våren här....att det utanför dörren är femton minusgrader spelar absolut ingen roll....eller hur var det nu....en fluga gör ingen sommar men den kan väl göra vår???

Galenskap eller vår?

Frågan ovan är värd att ställas måste jag säga!

Igår kväll efter att ha delat på en Ichanka Bonarda (rött, gott vin nr.97696) så kom vi på att vi ska åka ut till torpet idag och ta med katterna och tillbringa resten av helgen därute! Vi har idag runt tio minusgrader men solen skiner och det är varmt när man står i solen....dock inte vårvarmt som Dotra igår försökte övertyga mig om men när man är tonåring är det lätt att förledas!Så här såg det ut i torpet sist jag var ute med en kamera....sist jag var ute så var det utan kamera så därför har Blivande inte en aning om vad han har att vänta sig när han ivrigt säger att han ska skotta snö!!!! Men för Er kan jag berätta att plogbilen lämnat en 180 cm hög plogvall efter sig men han säger att det är ingen match, jag tar med mig en dator och lämnar fortlöpande rapport...vem vet kanske har han dolda tillgångar ?!


Ska bli skoj och se vad katterna gillar snön! Återkommer under dagen om allt går som det ska!

Kajsalisa tänker idag!

Sedan min blogg igår har ingen av mina söner hört av sig...är det nån som kan förstå varför???? Men Ni kan vara lugna sorkar...jag skaffar mig en ställning som håller upp hängmattan!!!!! Det finns ju så mycket annat vi kan behöva Er till!!! Gräva, klippa gräs ja, den listan kan göras lång...fast mest vill vi bara umgås med Er!!!!

Flera av Er ville se min lampa som jag färdigställde igår och naturligtvis ska Ni få se den. Det är absolut inget mästerverk men den passar hos oss...måste dock ha tag på en mycket svagare glödlampa än 15w för det blev för starkt ljus men det får väl vänta till IKEA öppnar igen efter snöröjningen!Har Ni kollat Förkväll på TV 4 nåt?? Vi har tittat två dar på raken nu men det kommer inte att hända igen! De måste ha de mest inkompetenta kameramän som finns. I förrgår var det en superduktig akrobattjej där men när hon skulle visa sina konster så filmade de mest de övriga folket i studion...jag ville se tjejen!!!
Igår annonserade de att vi skulle få se Sveriges tre snyggaste män visa underkläder....wow, tänkte jag...halvnakna karlar på bästa sändningstid, det tackar man ju inte nej till!!! Vad visar dom....jo, mest deras ansikten! Mitt dregel kom av sig innan start!!! Då bytte jag kanal...efteråt kom jag på att jag skulle ha väntat för de talade om att de skulle visa damunderkläder också....undrar om det bara blev tjejernas ansikten också...nåt säger mig att det inte blev så!!!!

En kamrat till mig fick häromdagen besök av en lastbil i sitt baksäte på bilen, det gick förhållandevis bra men naturligtvis skulle hon till doktorn och därifrån fick hon en remiss till röntgen på ett lasarett vars röntgenavdelning just nu byggs om så hon fick vänta!!! Nå, de kom på att det kunde hon kanske inte utan fick åka till den större staden några mil bort för att röntga sig, med sig hade hon sina små barn. När röntgen var gjord fick hon besked att sitta och vänta en stund så hon fick svaret med sig. Efter en och en halv timme så frågade hon hur länge hon skulle vänta....oj, har vi glömt att tala om att allt ser bra ut??
Jag kan inte låta bli att tänka att så skulle de aldrig ha behandlat en man med en eventuell nackskada vilket är märkligt då vi kvinnor i regel alltid får värre skador eftersom vi har en mindre muskelmassa än män.

På måndag är det internationella kvinnodagen...då väljer man att starta upp Hollywoodfruar igen på TV3....det tänker jag också en massa om! Nya kvinnoidealet eller???
Jag har inget emot programmet som sådant men.....

Nå, nu tror jag att jag tänkt färdigt...för just nu i alla fall!

Positivt tänkande!

Vaknade idag med en förskräcklig huvudvärk, det känns som att huvudet ska gå i bitar. Ibumetin hjälper inte så bra utan det blir en dags vila på soffan med lite pyssel, jag har äntligen gjort klart min decopage-lampa som stått och väntat i månader *hummar* Ska nog se om jag inte hittar nåt mer att limma på ;)

Idag skiner solen här och det är "bara" fyra minusgrader...fantastiskt!! Jag affirmerar så mycket jag kan...allt för att snödepressionen inte ska ta över helt...Igår inhandlades tio påsar med busfrön men de får vänta lite innan de kommer i jord. I år blir det massor av astrar på inrådan av Moster!! Astrar är trevligt för på höstkanten får man ta med sig lite torpkänsla till stan och de håller sig så fantastiskt länge i vas. När jag var yngre så tyckte jag inte om astrar, tyckte det var tantblommor....så nu är jag väl en tant!!Medan jag letade efter en bra bild med både blommor och tanter så löste jag ett av mina största problem!!!
Jag vill så gärna ha en hängmatta och ligga och drömma i, gunga lite försiktigt och titta på molnen och trädtopparna men...vi har inga lämpliga träd men det var ju enkelt löst!!!!Välkomna till torpet i sommar kära söner!!!!

Heldag!

Idag blev det en heldag utanför hemmet...jag var ut till min "uppdragsgivare" på landets näst vackraste ö och tog lite fler bilder till broschyren och hemsidan.

Tog en snabb sväng in förbi Ica MAXI på Hälla, det var med viss tvekan jag gick in där då IKEA alldeles bredvid fick lov att evakuera idag på grund av snön. Det känns inte helt okej att gå in i dessa stora affärer med platta tak just nu.

Sen hem där jag fick en liten utmjauning av Kajsa och Lisa....de gillar inte att jag är borta hela dagarna!!

Efter maten somnade jag på soffan.....

Nu har vi precis kollat på Drömmen om Italien och nu är det dags för byggfusket....sen ska det sovas!!!!

Kul att så många hade nåt att säga om gårdagens blogg...visst är det lite skoj när man sätter fördomarna på plats?!

Kan man bli kär via nätet?

Jag har nog alltid hävdat att näe, det kan man inte! Men så slog mig en ny tanke idag...om man kan hitta en av sina bästa vänner på nätet varför ska man då inte kunna hitta kärleken på nätet?

Jag har flera vänner som finns runt omkring mig på riktigt, ja..i riktiga livet alltså! Vänner som jag kan träffa rent fysiskt när jag vill om dom vill och det har jag skrivit om tidigare så jag ska inte göra nån repris av det.

Men, sen har jag flera riktigt goda vänner som jag träffat via olika communitys på internet och det är precis lika goda vänner som mina IRL-vänner.

Risken är att från och med nu kommer det här inlägget att bli jätteflummigt men det är för att ingen ska kunna veta vem jag pratar om för denne har inte bett om att få bli uthängd. Jag kallar denne för Henom från och med nu i det här inlägget!

Henom och jag fick kontakt för många år sen nu på ett ganska märkligt sätt men det handlade om byggnadsarbete. Vi bytte erfarenheter under en längre tid, sen var det döden och livet som förde oss samman. Under åren som gått så har vi upptäckt att likheterna mellan oss är fler än olikheterna. Henom och jag är inte lika till utseende, långt ifrån men vi tänker och tycker så lika och ofta behöver vi inte ens säga nåt för om vi säger nåt så säger vi det samtidigt.

Vi gör samma saker samtidigt...vi köper samma möbler, samma porslin...ja, vi gör det mesta lika! Det finns en sak som är nästan för komisk men av hänsyn till Henom så avstår jag från att berätta vad det är....men det är nästan ruggigt och jag vill minnas att när vi upptäckte den likheten så höll vi tyst bra länge av häpnad. Dock kommer den likheten antagligen att gå över under året!!

Vi har inte daglig kontakt men näst intill och jag räknar Henom till en av mina absolut bästa vänner, trots att avståndet är långt rent geografiskt men det är aldrig långt rent känslomässigt! Det ska kanske tilläggas att vi har träffats flera gånger så vi vet vilka vi är och att vi är dom vi utger oss för att vara.

Henom är nog en av de som ställt upp allra mest når det krisat, lyssnat på mina klagovisor, ringt när jag varit tyst, messat om det behövts.

Kan man hitta en sån vän på nätet då kan man med all sannolikhet hittta kärleken också...det kom jag på idag!!!!!Just nu har Henom det lite tufft och finns därför lite extra mycket i mina tankar! Kram på Dig!


Villa Bonitaav Karin Brunk Holmkvist.

Åh, så skönt att få läsa nåt som man bara kan luta sig tillbaka och njuta av! Jag har ju läst hennes tidigare böcker Potensgivarna och Rapsbaggarna...vad jag tyckte om dessa böcker kan Ni läsa...
HÄR!

Jag måste säga att jag blir väldigt nyfiken på den här författaren för det måste vara en klurig författare med lite tokig humor...sån humor som jag gillar!

Hennes böcker handlar alltid och vanliga människor, såna som jag, eller kanske inte som jag för dessa människor är nog lite mer för galna upptåg! Men i alla böcker så finns det en anda av medmänsklighet. Hon verkar ömma om människor!

Denna gång handlar det om två barndomskamrater som återses i samband med en begravning av den enas mor. Hon övertar sedan sitt barndomshem och de återupptar sin vänskap efter kanske 30 års uppehåll. Det visar sig också att Doris, som den hemvändande kvinnan heter, har en minst sagt märklig och skum arbetsgivare. Bonita, som den andra kvinnan heter, sköter om sin dementa mamma eftersom hon lovade sin pappa det på hans dödsbädd. Tillsammans hamnar de i prostitutionens värld, dock inte som gatflickor, och gör nåt gott av det!!!

Jag känner att jag ler fortfarande när jag tänker på boken...vill Ni ha några timmars litteraturnjutning så läs den!

Kina inspirerar!

I väntan på bättre tider har jag surfat runt lite bland bloggar och hamnade förstås hos Kina i Alanya! Hon hade badat sina fötter idag och jag ville ju inte vara sämre....om Ni tittar in till henne så ser Ni att bilderna är ganska lika!!!!!


Jaaa.....Näe, nu får det vara nog!!

Idag vräker snön ner igen..jag börjar tro att vi faktiskt har en ny istid på gång!!! Jag drömde i natt att "Bonden" ringde och sa att det var ingen idé att vi hyrde torpet nåt mer för vi skulle aldrig mer komma in till det....sist jag åkte förbi så var det en vall som var minst 180 cm hög som blockerade vägen in, det var väl det som låg och spökade fortfarande.

Idag blir det pluggande på förmiddagen medan Dotra och Blivande åker till Farmor och Faster och firar veckans födelsedag. Efter lunch hoppas jag på besök av den vän som förra veckan drabbades av magsjuka så innan Brummelisa transporterar resten av familjen norröver så måste jag åka och handla nåt gott att bjuda på!!!

Resten av veckan ska ägnas åt att göra klart några arbeten samt påbörja hemsidan till min uppdragsgivare, tror bestämt att jag lovade Er några bilder därifrån!Sen måste jag också försöka få lite vila för jag känner att stressnivån är lite för hög för mitt bästa men...det är inte alltid så lätt!!