Kruppkaka!

Idag har det varit en del pyssel av allehanda ting.

Morgonen började med en dusch och sedan en kopp kaffe id en vänstra handen och sedan telefonluren i den högra och så blev det början till ett maratonsamtal med Gotland. En av mina bästa vänner flyttade ju tillbaka till ön förra sommaren så nu blir det kontakt per telefon med jämna mellanrum. Hon hade varit över på den här sidan och hälsat på barn och barnbarn i Närke. Dock blev vi abrutna av karlar som kom in för klucku tei...

Jag skalade då potatis för jag hade sedan länge ett paket rimmat fläsk liggande i frysen och tanken var att göra kroppkakor av det och nu var det dags. Lite inspiration fick jag i helgen då
Ingrid hade varit till Varfsholm i helgen i samband med Klinte marknad och ätit kroppkakor så idag var det dags!

Sedan satte jag igång med att städa och möblera om i vardagsrummet, vi köpte ju ett nytt rumsbord i går på JYSK och jag var lite ivrig att få det på plats. Det blev bra!
Om Ni bara visste vad lätt och enkelt det är att städa med ENJO's produkter och man känner verkligen hur rent det blir. Får Ni chansen att gå på en demonstration så gör det...det kostar lite men å andra sidan så har Ni i gengäld köpt Era sista rengöringsmedel. Jag är helt såld på dom och längtar nu till tisdag då jag ska få dammduken till min mopp...sen blir katterna också glada för då blir det minimalt användande av dammsugaren!

Det är också härligt att kunna städa så mycket och ändå vakna utan värk i kroppen i morgon, man städar nämligen med lätt hand, gnuggandet är över!!

Sen kom dotra hem så då var det dags att köra igång kroppkakekokandet! Det var längesen jag gjorde kroppkakor sist men ack så gott det smakade och då förstås med hemgjord lingonsylt och iskall mjölk! Sambon körde 20 frågor om hur man gjorde kroppkakor på Gotland, i Småland, på Öland och till sist satt dotra och jag och bara tjöt av skratt...det lät som om han skulle sätta igång med en vetenskaplig utredning och det enda jag kunde säga var att det finns ett grundrecept eller egentligen två. Antingen har man bara kokt potatis eller så blandar man med råriven potatis, själv har jag bara kokt potatis. Alla gör på sitt vis!

Sen tog sambon hand om disk och tvätt, jag fick lite dåligt samvete för hans rygg är inte riktigt bra men han hävdade att han ville och så himla envis är jag väl inte när det gäller detta!

Jag valde att gå in i rummet och njuta av det städade rummet samt av Go'kväll på teven...då börjar de prata om kroppkakor och nu kunde han få svar på alla sina frågor...vilken fullträff!!

Sen ikväll har vi då förstås tittat på Främmande fågel på TV4, jag gillar den verkligen men...och detta är ett typiskt men för mig. Jag tittar väldigt mycket på detaljer när jag ser film och jag blir lite frustrerad när saker och ting inte stämmer överens med verkligheten. I en scen ska det se ut som att de står på nån balkong på polishuset och pratar...den balkongen ligger en bra bit ifrån polishuset såvida de inte flyttat på ringmuren! Det finns fler detaljer men jag ska inte tråka ut Er med det och jag är fullt medveten om att det är film och på film är inte allt som på riktigt men...det får mig att tappa koncentrationen emellanåt. I rättvisans namn ska sägas att det är inte bara Främmande fågel utan många fler filmer och teveserier. En bidragande orsak kan kanske vara att jag jobbat med film....

Nu börjar det väl bli dags att dra sig mot sängen, i morgon är det dags fär en välbehövlig klippning...för hela familjen!

Men snälla...

...det är väl knappast teve som förstör äktenskapen..

Svenska kvinnor lär vara oroliga för att den nya såpan Färjan kommer att förstöra många äktenskap...
LÄS HÄR...

Man måste få ha kul säger en tjej...jaha...kan man inte ha det utan att vara otrogen undrar då jag??  När jag läser detta verkar kryssning vara synonymt med otrohet. Nu är jag ju inte direkt kryssningstypen men de gånger jag varit på kryssning så har jag hållit mig inom skaklarna....vilket jag för övrigt alltid gjort då otrohet är det värsta jag vet!!

Jag förstår inte vitsen med att såra sin partner på det viset, för sårar gör man och tyvärr har jag alltför mycket erfarenhet av detta själv men det tänker jag inte gå in på här i bloggen för även sånt kan såra...att lämna ut för mycket om sig själv i en öppen blogg!

Känner man ett behov av att vara otrogen bör man nog se över den relation man har...är den vad man vill att den ska vara? Är man notoriskt otrogen bör man kanske över huvudtaget inte ha en relation utan leva som singel.

Sen kan man väl fundera på underhållningsvärdet i denna typ av såpa men det är ju en helt annan diskussion!!!

Vissa saker måste man dela med sig av!!

Detta är ett typiskt mejl jag bara måste få dela med mig av, jag höll på att skratta mig fördärvad av igenkännande!!

Städningens filosofi!Jag tvättar inte mina fönster därför att...


Jag älskar fåglar och

vill inte att någon av dem ska flyga rakt in i

ett blankt fönster och skada sig.

Jag bonar inte golven därför att...


Jag är livrädd att någon gäst ska halka och skada sig,

då skulle jag känna mig hemskt skyldig.

(plus att de kanske skulle stämma mig...)


Jag bryr mig inte om dammråttorna därför att...


De är ett väldigt bra sällskap,

jag har döpt de flesta av dem

och de håller med om allt jag säger.


Jag stör inte spindlarna i deras nät därför att...


Jag vill att alla djur ska ha ett eget hem.Jag höststädar inte därför att...


Jag älska alla årstider

och vill inte att de andra ska bli avundsjuka.


Jag drar inte upp ogräs i trädgården därför att...


Jag vill inte förolämpa Gud.

HAN är en otroligt duktig designer!Jag plocka inte undan saker därför att...


Min man skulle aldrig hitta dem igen.


Jag lagar inte gormet middagar när jag har bjudning därför att...


Jag vill inte att mina gäster ska

oroa ihjäl sig över vad de ska bjuda mig på

när jag är hos dem på middag.


Jag stryker inte därför att...


Jag väljer att tro på tillverkarna

som hävdar att det är strykfritt.Jag stressar inte för något därför att
...

Stressande människor dör unga -

jag vill vara kvar och bli

en rynkig och skräpig gammal kvinna!!
Kom ihåg...
Ett rent hus är ett tecken på en trasig dator...!!  

Ingen tid till dator!

Här har vi jobbat hårt idag med att göra om vår hall!

Som jag tror att jag nämnt tidigare så bor vi lite som man sa förra årtiondet, Compact-living, så det gäller att utnyttja varje liten kvadrat på bästa sätt!! Nu har vi hittat en ny lösning genom att inhandla en MIKAEL på IKEA och sen bytt plats på kapphängaren och arbetsplatsen. Vi är mycket nöjda men det har också tagit hela dagen!

Återkommer kanske med bilder i morgon!!Förresten...är det nån som vet varför man samlar på sig en massa onödigt skit...eller är det bara vi som gör det?????

Egentligen...

...så brukar jag inte delta i tävlingar där man ska motivera men av nån anledning så har jag gjort det nu...trots allt!

Det handlar om ett par pulsvärmare...som man kan vinna om man tittar in på ....
DEN HÄR SIDAN....

Ända sedan jag var liten har jag varit fascinerad av handarbete, jag höll på att skriva allt handarbete men då hade jag ljugit för broderi är faktiskt ett handarbete som jag inte har fastnat för! Tro mig jag har försökt...många gånger och de flesta gångerna så har moster räddat mig genom att slutföra det. De enda broderierna jag lyckats göra klart och fått nån form av användning för är ett par tavlor i sk minilångstygn och det kallar väl knappast en erfaren brodör för broderi!!!

När mamma dog så ärvde jag allt hennes handarbete och det är nu placerat i mitt hobbyrum och jag kan lova att det är nästan nog för att öppna en garnaffär! Då kan man ju undra varför i hela friden sätter jag mig inte och gör ett par pulsvärmare själv????

Ja...saken är enkel...det är alldeles för pilligt för mig..och tålamodskrävande! Däremot stickar jag gärna tröjor även om det inte sker så ofta men det händer. Skulle gärna sticka vanliga vantar om jag bara hittade ett mönster på två stickor. Kanske får jag ta mig en tur till pappa i Alvesta för att hämta mammas alla mönster för jag vet att hon hade ett kanonbra...men hur hitta just det bland alla 1000....

Sen finns det så mycket annat pyssel som jag älskar att hålla på med sy kläder till exempel, dock saknar jag en bra Husqvarna just nu, har en Singer men vi trivs inte ihop. När ungarna var små sydde jag mycket till dom i trikå och det var så jag lärde mig att sy. Eller det var väl också en sanning med modifikation min mormor var sömmerska på Gotland så nog hade hon väckt intresset redan då men efter att jag gått en kurs i "Sy i mjuka tyger" så kom jag igång ordentligt.

Måla på glas och porslin är också nåt jag gjort en del genom åren, numera blir det mest med Panduros färger då de inte behöver speciell brännugn men även sk äkta porslinsmålning har jag sysslat med!

Patchwork är himla kul och det gick jag också en kurs i för många år sen...jag har all utrustning som kan behövas men tyvärr blir det inte så mycket gjort....trots att jag samlat på mig hur mycket tyg som helst.

Nu har jag nåt annat på gång...jag ska försöka mig på detta med scrapbooking...egentligen tror jag att det också är för pilligt för mig men att kunna få ge bort foton man tagit i ett vackert album...det känns som om det vore nåt för mig...så nu måste jag...

Först iordningställa hobbyrummet till ett hobbyrum och inte ett extra förvaringsutrymme....samt åka ner på stan och besöka Panduro....

25:e september
Egentligen är det en EFIT-dag idag vilket betyder att jag egentligen borde ha tagit ett foto i timmen och sedan presenterat på min blogg men....så blev det inte då det var så mycket annat som kom i vägen.

Idag har det varit en mycket trött dag, det är som om kroppen går på nån form av sparlåga och inte orkar komma igång. Sambon är på nån form av KICK-OFF på Haga utanför Enköping och egentligen borde väl dotra och jag ha passat på att ha en mysig tjejkväll men hon kom hem från skolan och hade ont i halsen och kände sig lika trött som jag så vi får nog ta det nån annan gång.

Däremot passade vi på att äta lite extra gott idag...sushi!! Vi älskar det båda två och det kändes lite mysigt och lagom!!

Det har ju varit en fantastiskt väder denna vecka så det är ju synd och skam att man inte passat på att utnyttja det bättre men är kroppen så trött att den knappt orkar ur sängen ja, då är det väl så!

Jag kom i alla fall iväg till COOP Forum och handlade födelsedagspresent åt yngste sonen som fyller i november, lite tidigt kan tyckas men det avr extrapris på det jag gått och funderat på länge så då slog jag till. Vad kan jag ju inte berätta utifall att han skulle ha hittat hit!!!

Dessutom lyckades jag göra en massa fynd på billig mat...eller vad sägs om benfri fläskkotlett för 29.90 kilot....eller nötfärs för 25:- kilot???

Nu ska jag roa mig med att titta på Top Model...vet egentligen itne varför jag tittar men det är nåt som fascinerar mig med dessa dokusåpor och har alltid gjort. Jag jobbade ju tidigare i skolan och det var mycket diskussioner om dessa och jag kände att jag ville ju hänga med och på den vägen är det! Sen blir det Lyxfällan som jag tycker är ett kanonprogram och jag är mycket imponerad av de människor som ställer upp i det. Visst kan ajg ibland tänka...hur kan man försätta sig i den situationen...men jag vet också att det är vansinnigt lätt gjort. Hjulen bara snurrar fortare och fortare och man tappar kontrollen!
Avslutningsvis lutar jag mig tillbaka och tittar på den skrikande kocken i Hell's kitchen!

Nu vet Ni det mesta om mitt ytliga tevetittande!!!!!

Tänkte dock avsluta med att visa några foton som jag tog i somras! Vi är lite molnfixerade både min sambo och jag men dessa kort tog jag under den vecka som dotra och jag var ensamma i torpet. Under veckans varmaste dag dök dessa moln upp på himlen från ingenstans och både utbrast vi....Gud så skönt!!

      
 

Den sjätte natten

av Annika Bryn.Nu är jag riktigt glad igen...jag har hittat en ny svenska BRA deckarförfattare! Anledningen att jag hittade henne var att jag upptäckte att hon skrivit en bok som som hette Morden i Buttle.

Handlar det om mord måste det vara en deckare...och handlar det om Buttle så måste den utspelas på Gotland...så är det bara!

Sen är ju jag som jag är, jag kunde ju inte bara köpa Morden i Buttle som är den tredje deckaren i serien om kriminalinspektör Margareta Davidsson jag måste ju börja från början så i natt avslutade jag Den sjätte natten och påbörjade också nästa i serien som heter Brottsplats Rosenbad,

Normalt brukar jag inte gilla böcker som är politiskt "laddade" men denna bara sög till sig mig, jag var bara tvungen att fortsätta och läsa det var itne utan att jag var tacksam för min sjukskrivning.....

Den handlar om att flera personer som är tydligt antinazister blir mördade och en advokat blir kidnappad. Polisen Kent blir infiltratör i den nazistiska organisationen som byggt upp en egen "fästning" i en by i Norrland dit också den kidnappade advokaten förs under viss dramatik.

Frun och dottern till advokaten jagas under deras lilla Sverigesemester av märkliga män men lyckas alltid genom finurlighet komma undan. Även frun är advokat och har utan att veta om det fått information om denna organisation och naturligtvis är det den dom vill åt...samt att de vid nåt tillfälle också uttalat sig negativt mot nazismen i pressen.

Margareta Davidsson har en vad jag tycker ganska tillbakadragen roll i den här boken men rollen hon har är stark och visar på att kvinnlig intuition icke är att förakta!!!

Boken är skriven på en svenska som är enkel utan att vara simpel, språket som används är naturligt och skrivstilen lätt att ta till sig!

Jag rekommenderar den varmt och återkommer när Rosenbad är läst!

Kedjebrev!!

Detta fick jag på mejlen och jag bara måste vidarebefordra det.....Jag gjorde som du sa..
Jag skickade mail till 10 personer som du skrev.
Jag väntar fortfarande på
 det där jävla miraklet som skall inträffa!Till alla mina vänner som det senaste året skickat: önskningar, kedjebrev, ängelbrev eller andra löften om tur OM jag vidarebefordrar dem!

DEN SKITEN FUNKAR INTE!
 Nästa år, skicka istället: pengar, öl, choklad, bensinpengar eller resecheckar! TACK!    

Promenad på Björnön!

Vi har en otroligt vacker plats bara 10 minuters bilfärd härifrån, en ö vid namn Björnö. Ön har varit naturreservat sedan 1959 och bjuder otroliga möjligheter till naturupplevelser. Där finns en campingplats, en stugby och flera möjligheter till bad!

Idag när jag vaknade och tittade ut och såg att solen faktiskt var uppe ja, då kände jag att nu måste jag ut till Björnön för att möta hösten med kameran. Som den forne gotlänning jag är så älskar jag ju vattnet och värmen som var ute idag gjorde nästan att man ville doppa åtminstone tån. Jag lät dock bli för att inte helt övertyga mitt sällskap om att jag är så tokig som jag verkar!!!

Fotona blev dock inte så bra som jag skulle ha önskat, vet inte riktigt vad som blev tokigt men så är det ju bara ibland men jag tänkte ändå bjuda Er på några av dom!


   

   

Nån för övrigt som kan identifiera denna vackra svamp och här är jag mycket medveten om dålig bildkvalité men nyfikenheten vinner!Ja, som Ni förstår så blev det en skön dag i solen nästan så jag blir sugen på att återvända dit i morgon om vädret är med mig. Då ska jag dock åka ensam så jag kan kräla på backen och fota precis som jag vill utan att nån ska behöva stå bredvid och känna sig fånig för min skull! Nu tror jag i och för sig att dagens sällskap inte skulle bry sig men jag visste att hon var trött och då ville jag inte dra ut på tiden alltför mycket med att springa omkring som en galning med kameran...ja, så som jag brukar alltså! Har jag sagt förresten att jag börjar bli smått sugen på en systemkamera...?

 


SnögubbarNu vet vi vad dom gör på sommaren!!

Fånigt inlägg!

Läste idag på en annan blogg om en kvinna osm läst en annons på Blocket där det stod om en fågel som pippade mycket....*hmm*

Nu när jag själv letade efter ett skrivbord så hittade jag den här rubriken..

Ljus och fräch genomgångslägenhet

Vem är det som går igenom? Jag vill då inte bo i en lägenhet som det ska vara nån genomgång i....eller betyder det nåt annat?


Allergiarv!

Min mamma var superallergisk mot trattkantareller, första gången hon sa det så trodde jag att hon skämtade med oss men ganska snart insåg jag att det fanns nån form av substans i det. för så fort vi var ute i skogen och plockade svamp och mamma började nysa så kunde man ge sig på att hon snart skulle ropa...jag har hittat trattisar!!

Eftersom vi bor i Västmanland och just trattkantarellen är vår landskapssvamp så förstår Ni att det finns en hel del i skogarna av just den sorten! Mamma älskade att plocka svamp ja, att gå i skogen överhuvudtaget och just det har jag väl ärvt av henne och det ska jag inte klaga på....det är ett bra arv!! Jag tror dock att pappa inte alltid uppskattade den svampplockningen...ja, själva plockningen, men det var ju alltid han som åkte på att rensa alla litrar dom kom hem med...och de kom hem med massor kan jag lova!

Men...nu idag har jag insett att jag är nog också lite överkänslig för trattisar, vår "fångst" har ju legat på dagstidningar på köksbordet över natten för att börja torka ur och för att jag sedan idag skulle sätta in dom i ugnen för torkning. I morse när jag vaknade så kände jag knappt igen mig själv, ansktet var svullet och ögonen syntes knappt. Näsan rann igen och hostan hade tillkommit lite...första tanken var....har förkylningen kommit tillbaka, den som jag var så glad över att den försvann i skogen. Sen började jag fundera....kan jag vara allergisk mot staden?? Tills det slog mig....trattkantarellerna!!!

Nog är det väl märkligt att det är just dessa uddasaker som ska gå i arv? Men...får väl dock vara glad att jag inte ärvt klumpfoten som en förfader hade!!!!!Måste sen bjuda på en rolig bild jag lyckades få av Kajsa i helgen. Båda katterna är ganska roliga att fotografera vilket syns i mitt fotoarkiv jag lovar att jag har mer foton på katterna än på mina ungar..men det är klart det fanns inga digitalkameror när dom var små och nu är dom itne så intresserade av att vara med på foton!
Men...Kajsa har en förmåga att nästan alltid räcka ut tungan på bilder man tar av henne...och här kommer ett sånt!Det kan se ut som att hon inte gillar brieosten hon blir bjuden på men jag kan rapportera att hon åt upp alltihopa!

Vilken underbar helg vi haft!

Teknikens under är underbar....hur jag än vinklade och vände på fotot i min mobil så ville det bara hamna på sniskan...nåja, Ni såg väl ändå vad det föreställde!!! Dock ska Ni få ytterligare en bild...eller två..Nog är det lätt att få svampfrossa när det ser ut så här...Vi plockade till korgen var full för andra gången den dagen, allt som allt tror jag vi plockade runt 20 liter som nu ligger på tork på köksbordet. Tänkte låta det mesta få torka ur på det viset och sen kör jag in dom i ugnen och torkar det sista. Det är ju lite utrymmeskrävande att torka svamp!

Idag tog vi oss en promenad till i skogen men inte för att plocka svamp utan för att se om vi kunde hitta lite mera lingon och det gjorde vi, nu står det fem liter lingon och väntar på att bli sylt i morgon. Senare i veckan hoppas jag på att det ska bli ytterligare skogspromenad med svärmor och svägerska och blir det då mera lingon så får det bli lingondricka! Lite lingon ska jag frysa in som dom är för det är trevligt att ha som dekoration och att blanda ner i bröddegen när man bakar!

Nu är dte dags för slutet på Mord i sinnet och sen blir det till att krypa ner i sängen för i morgon är det många saker på G!!!

Bland annat så tänkte jag dela med mig av lite foton jag tagit under skogsvandringarna!

Skogen är full av dessa läckra

MMS

Skogen är full av dessa läckra svampar! Vi fick till sist blunda och ta oss till bilen. Korgen var full och sen ska det ju trots allt var om hand!


Allting har en baksida!

Det är inte utan att jag ler när jag läser Aftonbladets nya kvinnosajt Wendela idag, de har en artikel om könskvotering...LÄS HÄR...vi har fallit på eget grepp skulle man kunna påstå!!

Kvinnor har länge stått på barrikaderna och ropat efter jämställdhet och det i sig har jag inget emot. Lika lön för lika arbete är naturligtvis självklart...det borde man inte ens ifrågasätta...men just detta med könskvotering...ska vi inte eftersträva att ha rätt individ på rätt plats???

Jag vill ju tro att det är kvinnor som drivit detta med kvotering för att vi ska kunna få tillgång till mansdominerade yrken *..rätta mig om jag har fel...* och då har det varit helt okej...klart att kvinnor ska ha företräde och självklart ska vi ha jämlikhet!!! Nu när situationen är den motsatta...då protesterar vi också!!!

Nej, så länge vi har ett betygssystem så bör nog högst betyg gälla oavsett kön! Sen kan jag nog tycka att handlag och intresse också ska spela roll....men där är vi inte!

Nånstans kan jag ibland bli irriterad över att det läggs så mycket fokus på detta med jämlikhet när det i världen finns människor som svälter och lider stor nöd....där om nånstans borde man lägga energi på jämlikhet...och då kanske inte bara mellan könen utan mellan människor. Det finns länder i världen där skillnaden mellan fattig och rik är så stor att vi inte ens kan föreställa oss detta då känns denna jämlikhetsdebatt vi för i Sverige rätt banal.....

Det ena behöver nu inte förta det andra...men visst finns det lite substans i det jag nu sticker ut hakan och påstår??

Nu ska jag testa om det fungerar a

MMS

Nu ska jag testa om det fungerar att blogga från mobilen! Passar på att visa en vacker bild av hösten tagen med mobilen!


Melankolisk!

Ja, av någon anledning är det nog den rätta benämningen på min sinnesstämning idag.

Livet pågår för fullt men nånstans känns det som att jag glömmer att leva just nu! Tror att det är förkylningen som tar på krafterna men jag tror också att ibland måste man tillåta att melankolin gör ett besök hos en.

När jag blir på det här humöret då plockar jag fram ett par skivor som jag älskar att lyssna på. En artist som funnits i mitt hjärta ända sedan jag var tolv-tretton år. Det var en kamrat som var en sex-sju år äldre som introducerade denna sångerska hos mig. Jag var på den tiden aktiv inom UNF, Ungdomens NykterhetsFörbund, och man var på många läger och annan föreningsverksamhet där man blev väl fostrad inom både det ena och det andra! En bra och danande uppfostran helt enkelt...önskar att föreningsverksamheten blomstrade bättre idag, att allt inte bara handlade om idrott och prestation!

Nå, åter till denna underbara artist som tyvärr inte finns med oss längre. Hon gick bort i cancer redan vid 43 års ålder och jag minns det tydligt. Vi satt på övervåningen av IOGT-NTO´s lokal på Murgatan, vägg i vägg med Hansabio, vi satt i en ring på golvet och vi spelade hennes skivor om och om igen.

Jag pratar om
Barbro Hörberg!
Just nu är det just denna skiva som snurrar i spelaren, jag har köpt hennes skivor på CD, de på vinyl var nog mer eller mindre utslitna!

Bara att se titlarna på hennes låtar är fascinerande.....Jag älskar en kille som ingen annan tycker om....Gamla älskade barn...Förr i världen var himmelen blå...ja, jag kan räkna upp flera!  Att sedan lyssna på dom....det är som att lyssna på sagor!
Klicka på den här raden och titta....och lyssna...ta Er tiden!!! (Kan nån lära mig hur man lägger in en video från Youtube..sådär snitsigt ;))
Tack Tess...det funkade!!!!
Så...nu har jag delat med mig av nåt jag tycker mycket om....nu ska jag fika med dotra som myss kommit hem från skolan!!!!

Oemotståndlig tävling!

För den som älskar böcker *läs Kajsalisa* så är denna tävling hos Beas barnslikheter omöjlig att stå emot!!!Jag tycker det vore kanonroligt om man kunde på nåt vis byta böcker i nån form av bokcirkel....att vara bokmal har ett stort bekymmer...åtminstone för mig som har 1 sambo, 1 barn hemma, 2 katter, 2 besökande barn och endast 54 kvadrat att fördela detta på!!!! Om man då byttes lite böcker så skulle det bli både billigare och mindre utrymmeskrävande! Som det är just nu funderar jag allvarligt på att göra om hobbyrummet i källaren till bibliotek.....men var ska jag då göra av garnförrådet...det som räcker till en hel butik?!

Främmande fågel!!!

Detta är titeln på en av alla underbara deckare som Anna Jansson har skrivit till oss deckarälskare!!! Den har nu blivit TV-film och första avsnittet visas ikväll på tv4....läs mera här....

Den utspelas på Gotland, min födelseö, och om jag minns rätt även i närheten av mina gamla hemtrakter längs Ekstakusten och i Klintetrakten...

Jag är inte övertygad om att Eva Röse motsvarar den bild jag har av Maria Waern men det ordnar sig nog när det väl kör igång i kväll vid niotiden!!

Tillsammansav Denise Rudberg.

Har Ni inte läst nån ungdomsbok på länge....gör det! Den här boken ger Er verkligen möjlighet att förstå 2000-talets ungdomar.

Jag streckläste den i natt så jag är lite trött idag men fullkomligen tagen av boken och längtar tills jag får tag på uppföljaren. Läste Du Sandor slash Ida och gillade den så är jag säker på att Du gillar den här också!

Det är sommarlov på Djurgården i Stockholm och tre tonåringar möts av olika anledningar på en matlagningskurs. Deras liv sammanflätas genom flera olika tråkigheter....
alkoholism...misshandel...överbeskyddande föräldrar...

Åh...vad jag tyckte om den här boken!!!!!!!

Nora Roberts trilogi

   

Nyckeln till ljuset
Nyckeln till sanningen
Nyckeln till mod

Dessa tre böcker handlar om tre kvinnor som möts under märkliga omständigheter, de får en inbjudan till ett stort hus uppe i berget tillnågon de inte känner. Det visar sig att de blivit utvalda att befria glasdöttrarna.

Hela historien bygger på en keltisk myt där de får en månad var på sig att hitta varsin nyckel, en i taget och som Ni förstår så är det en bok om varje ung kvinna.

På vägen möter de också kärleken förstås...annars vore det ju inte nån Nora Robertshistoria!

Det är spännande och kul att läsa men jag föredrar dock absolut Roberts deckarhistorier, eller vilket fack man nu ska stoppa in dom i, dessa är lite tråkiga och tar ganska lång tid innan man fångas av varje berättelse!!

Lingonskogen!

Vi tog oss ut till torpet i helgen vilket var helt underbart! Lite frisk luft gjorde att min förkylning sakta men säkert lämnar mig...tackar jag för!!!

De små inneboende som vi brukar ha under vintern hade redan gjort små försök att flytta in men jag tror att katterna lyckades skrämma bort dom igen. Läste nånstans att man ska sättta ut ättika och enris så är de itne så sugna på att komma in så det ska vi prova denna vinter!!!

Dotra var med ut denna helg och även om det är lite jobbigt som femtonåring att åka ifrån kompisarna en kväll så verkade hon njuta av livet på landet! På lördagen tog vi en promenad i skogen och lyckades hitta några kantareller som vi åt på kvällen tillsammans med grillad fläskfilé och färsk potatis!!

Potatissen var sån potatis som jag kastat på komposten och som sedan planterade sig själv där.....den smakade ljuvligt! Dotra var helt lyrisk över att potatis kunde smaka så underbart! Jag plockade också upp några palsternackor som jag kokade tillsammans med lite grädde och sedan gjorde puré av.....helt underbart!!!

På söndagen bestämde vi oss för att gå ut i skogen och plocka varsin yoghurthink med lingon, dotra fick plocka i en mugg för att den skulle bli full fortare, det känns nämligen helt onödigt att gå till affären och köpa lingonsylt när skogen är full av detta underbart röda bär!!!Vi fick också syn på massor av små lingonplantor som blommade för fullt så blir det bara varmt och skönt nu så får vi nog en ansinskörd av lingon! Var det ett främmande ord Ni just läste....ja, gissa vad det betyder?!Denna vecka åker vi nog ut tidigare till torpet om vädret bara tillåter. Behöver mera lingon!!!!!

Idag ska vi ha slutbesiktning av våra fönster! Detta har tagit hur lång tid som helst...arbetet påbörjades i april 2007 och är idag 15 september 2008 ännu inte slutfört! Slutbesiktning enligt kontraktet skulle ha varit den 2 juli 2007. Vi kommer inte att rekommendera Fönstergruppen för fönster byte om någon frågar....det har varit alldeles för mycket strul och tagit alldeles för mycket energi av oss!

En kvinnas hjärna!


   

Har du någonsin tänkt över hur en kvinnas hjärna fungerar?

Det är enkelt att förstå om du kollar in den här bilden:

Varje liten blå kula är en tanke på något som skall göras,
eller ett beslut som skall tas eller ett problem som skall lösas.


Mannen har det mycket lättare, han har bara 2 kulor ......
och de sitter inte ens i hans huvud.

Sänd detta vidare till kvinnor som vill ha sig ett gott skratt och män som klarar av att se verkligheten i vitögat...
 

Detta fick jag i min mejllåda idag...och jag var bara tvungen att dela med mig av den i bloggen!!  ( den var lite roligare i mejlet då alla blå kulor rör på sig men jag får itne till det här....det saknas väl nån blå kula hos mig idag)

Som Ni förstår är min förkylningshumor fortfarande på låg nivå!!!!
  

Mitt huvud ...

Mitt huvud är fortfarande invaderat av små förkylningsgubbar...hostan kämpar sig kvar och näsan...ja, den är Ni inte intresserade av vad den innehåller!!!

När man är sjuk så hinner man tänka rätt mycket och jag har funderat på vad min blogg idag ska handla om....och jag  har en del idéer men det är som om dom flyger bort när jag sätter mig vid tangentbordet! Det blir liksom bara svart!!Men...nån har nån gång sagt att ingenting är omöjligt...det tar bara lite längre tid!!!Börjar Ni förstå att jag har urtråkigt härhemma nu????? Min kamera bara skriker efter att få gå ut och luftas lite...till dess får jag roa med att söka "kuliga" bilder på nätet!

Annars händer inte så mycket härhemma....det roligaste är väl att den blivande maken ska raka sig ikväll...Men jag ska hålla ett vakande öga på katterna...de blev lite oroliga när de såg denna bild!!!

Till nåt helt annat...jag har fått en utmärkelse...av en god vän som är en superbloggare...
Nett...läs hennes blogg...det gör jag!!!

Så här går det till:
1. Den som fått utmärkelsen kopierar bilden och lägger den på sin blogg
2. Länka till personen som gav dig utmärkelsen
3. Ge utmärkelsen vidare till sju bloggar
4. Länka till dom bloggar du gett utmärkelsen
5. Lämna ett meddelande på bloggarna som du gett utmärkelsen till


Svårt att lämna vidare då jag fortfarande känner mig ny på dett amed aktivt bloggande..jag studsar ltie hit och lite dit men här är Ni..

Jag lämnar den vidare till dessa 7:

Anna - för att Du är världens bästa Anna!!!

Yeahdelila - för alla goa fikastunder!

chattens - för att Du alltid är Du!!

Micke - för att Du är det bästa Får man kan ha!!!

Kafferasten - en ny bekantskap som är mycket väl läsvärd!!!!!!!

scrolliz - för Dina otroligt vackra foton...av bland annat min födelseö!

Ingrid - för Din otroliga hemsida...och för att Du ger mig en glimt av Gotland varje dag!


Sommaren 09 är räddad!!!

Jag förbannar mig själv lite att jag köpte ny bikini innan vi for till Turkiet i början på augusti! Borde ju ha förstått att den inte skulle vara inne nästa sommar!
Jag ska däremot se om jag kan få tag på lite färgad elastisk linda..jag hade ju till hästen röda fina men det är ju 30 år sen så de har jag ju inte kvar..men nog ska jag kunna hitta såna på Apoteket!!!

Det ska bli så härligt att få visa upp sina kärlekshandtag på stranden!!!

Kolla här får Ni se!!

Det bästa med valet av material är att allt hålls på plats står det vid en bild....*kliar mig i huvudet*.....undrar om de då tänkt på min kropp....hur mycket kropp jag har som ska hållas på plats??!!

Hela artikeln går att läsa här !!

Jag ser i alla fall fram emot sommaren 2009 när alla ska släppa loss på beachen!!!!


Jag har försökt!

Intresset för att snurra runt på olika bloggar och titta och läsa blir allt större och större. Sista tiden har jag fascinerats otroligt mycket av vattenbilder! Idag fick jag för mig att jag skulle prova jag också...jag är en glad fotoamatör som allt oftare tänker att det vore roligt att gå en kurs och lära sig ännu mer om fotokonsten...jag har en bra kamera som jag inte kan utnyttja maximalt eftersom jag inte kan..får se om jag tar mig i kragen här i höst och kommer iväg på nån kurs...till dess får Ni nöja Er med min amatörbilder!

Vill passa på att tacka för inspirationen av alla härliga bilder på Era bloggar!

   
   


Det gör inget om Ni säger nåt om vad Ni tycker om bilderna!!

Både negativ och positiv kritik är välkommen!!!!


Ett sista innan sängen!

Sitter här och njuter av ensamheten, resten av familjen har gått och lagt sig och jag hör hur det snarkas för fullt inne i den säng som jag straxt ska krypa ner i!

Jag sitter och tittar igenom de bloggar jag brukar besöka varje kväll och hittade en som presenterade en rolig vägskylt, då kom jag på att jag har också två roliga skyltar som jag vill visa!Ja, här gäller det att se upp!!!!!Den här skylten hittade vi i Turkiet förra sommaren när vi var där och...den satt kvar i år också!!
Jag tror knappast att jag varit någon annanstans där man tutar så mycket när man kör bil...och då har jag faktiskt kört bil i Italien!!!

Bevismaterial!!!

Idrott är skadligt....det har jag hävdat åtminstone de senaste femton åren...och här är väl tydligt bevis!!!

Skämt åsido tycker jag att det är oerhört tråkigt för Gunilla...hon har säkert lagt ner massor av tid för detta lopp och så slutar det såhär! Jag kan tänka mig att för de som deltar i Paralympics betyder placeringarna otroligt mycket mer än för våra olympier. Man läser ju ofta om att de icke-handikappade har svårt att få ihop sponsorer och jag antar att det inte är lättare inom handikappidrotten!
Dock gläds jag åt att det nu sänds lite direkt från Kina....det är ett klart framsteg!!

Dagen här har för övrigt varit förkyld...ja, jag vet att Ni börjar tycka att jag är tjatig om denna förkylning...då ska NI bara veta vad jag tycker om att vakna tillsammans med den varje morgon!!!!!! Lite lättare är det dock men jag har fortfarande feber och hostar så ryggen värker! Idag är det femte dagen...hej och hå!!!

I morgon hoppas jag på en bättring både vad gäller hälsan och vädret...är så himla sugen på en skogspromenad!!!!

Det finns lingon i skogen!

Vill också passa på att tacka för alla besök under EFIT, kul att få dela med sig av en dag i månaden!!!

Livet är på väg tillbaka...

...förkylningen har uppenbarligen tröttnat på att belägra min kropp och är nog på väg för att söka nya jaktmarker....tack gode Gud för det!! Så här sjuk har jag inte varit på mycket länge, hela kroppen har liksom bara protesterat när jag rört mig. Ni som minns Hongkong och asiaten och allt vad dom heter dessa otäcka influensor Ni förstår hur sjuk jag faktiskt varit!!!
Nu går jag ju bara och hoppas på att sambon inte är smittad för hur i hela friden ska jag orka med att ha honom sjuk....det tar ju ett tag innan man återhämtar sig och inkubationstiden på denna sjuka verkar inte vara lång om det nu var sonen som smittade mig i tisdags!
Men åter till om nu sambon är smittad och insjuknar då vet inte jag hur det blir för alla känner väl till varifrån männen får sin energi....???Det är ju därför vi kvinnor så ofta känner oss så slutkörda och tömda på energi!!!!!

Idag tog vi en tur till COOP Forum för att titta på nytt kylskåp med inneboende frys, vi hittade faktiskt ett som vi var överens om så nu är det bara att spara pengarna som de vill ha för det! Mao kan vi se fram emot ett nytt skåp till jul!!

Sambon är nu och jobbar och jag sitter bara här och försöker fylla bloggen med några ord...borde jag kanske ge upp det?????

Återkommer i morgon med nåt viktigt!!!!!!

Oj, så elak jag var nu!!!

Ett Foto I Timmen

Efter att ha beundrat andras bilder under temat EFIT i många år så tänkte jag att nu är det nog dags för mig att ansluta till den kretsen!!07.47 Dags att gå upp...sambon snarkar gott fortfarande!

07.47 Morfars klocka talar om att det är dags att gå upp och fixa kaffe. Sambon snarkar fortfarande gott men förkylningen som drabbat mig den ger mig itne en chans att somna om!

08.47 Kaffe och tidning med Ring så spelar vi....kan det bli en bättre början på en lördag i september?

08.47 Vlt underhåller mig tills sambon behagar vakna, vid det här laget har jag nått insändarsidan som onekligen ger mig en tankeställare...varför ska vi duktiga alltid straffas och aldrig premieras?

Kolla av eventuella meddelande!

09.47 Datorn slås på...ingen som saknat mig!!!! Men den behövs inför nästa lördagsuppdrag!

10.47 Nästan färdiglöst!

10.47 Melodikrysset är nästan löst, tretåren snart urdrucken, näsdukarna är snart slut och Oriflames lilla rosa Tender care är på plats för att förhindra såriga näsor!

Kajsa klättrar runt och försöker komma på vilket bus hon ska hitta på!!

11.47 Kajsa får ett absolut helspel....hoppar och studsar överallt!! Precis när jag ska ta kanonfotot...ja, då drar hon!!! Dock fick allt sin förklaring till spelet när jag plockat bort nattens kottar!!!!

Ladda batterierna på Willys?

12.47 På Willys....funderar på om det är vid den här hyllan man laddar batterierna?

Mat på IKEA....näe, det var såna köer överallt!

13.47 Vi tänkte göra det enkelt för oss genom att äta och handla lite behövligt på IKEA...men köerna var alldeles för långa för sånt! Blev snabbmat på Burger King....nyttigt!!!

Meducin ;)

14.47 Hemma igen efter dagens vedermödor....nu ska det pillertrillas!!!!15.47 Vi gjorde ett tappert försök att vinna lite kosing och det gick bra så länge vi inte tittade....sen sprang alla hästarna fel!! Kanske blev de nervösa på grund av oss!16.47 Sambon valde nåt program på teve som inte var mig stil...nåt intellektuellt ;) Så jag roade mig med ett spel istället...det är väl också en form av intelligens?!17.47 Maten är påbörjad....benfri kotlett späckad med gorgonzola som senare serverades med svärmors färskpotatis och sockerärtor....sås förstås!!!18.47 Kajsa tog hand om disken....skönt med lite hjälp när förkylningen är elak med en!!!!!19.47 Texten ovan säger ungefär vad jag tycker om den här typen av teveprogram.....var har den traditionella lördagsunderhållningen tagit vägen????

Detta får bli mitt första bidrag till EFIT.....20.47 sover jag sannolikt!!!!

Minns 70-talet!

Idén till den här bloggen måste jag erkänna inte är min egen, utan kommen från det dagliga snurret på olika bloggar, men det är mina tankar och funderingar...det är mina minnen!!

Det första jag tänker på när det gäller 70-talet är av nån anledning silkespolo...med en bussarong över! Jag fick en mörkgrön silkespolo av min moster i julklapp eller födelsedagspresent, minns faktiskt inte riktigt men det var så fin...sen hade jag en randig bussarong över det!! Ibland hade man ju också bara en t-shirt över...det börjar visst komma tillbaka nu har jag sett!

V-jeansen var ju också nåt som verkligen tillhör sjuttiotalet, alla hade ju såna...i olika färger vill jag minnas. Jag fick inga V-jeans....bara ett par kopior med V´et upp och ner....inte riktigt lika kul! 

Vida byxben skulle det ju också vara förstås och då fick man gärna ha ett par seglarstövlar till...minns Ni det? Byxorna skulle liksom hakas upp på flärpen i bakkanten på stövlarna. Eller så skulle man ha platåskor...gärna i träskomodell och byxorna skulle vara precis så vida och långa att de täckte skon!!!!

Inom hobbyverksamheten så stod väl batik högst upp på listan tror jag bestämt...åtminstone i min värld! Allt var gjort i batik....tröjor, näsdukar, dukar, gardiner, kuddar allt som bara gick att göra batik på gjordes batik på....det vore kul att prova igen!

Vem samlade inte på smurfar...jag gjorde åtminstone det...önskar jag hade sparat dom för idag är de ju värda en förmögenhet
     


Vad åt vi på sjuttiotalet frågade jag sambon här igår...minns inte riktigt sa han...jag grubblade lite....pizzan kom ju då...åtminstone till Gotland där jag är uppvuxen....Jacob Dubbes restaurang och pizzeria. Jag tror att det var där jag åt pizza första gången och orkade inte hela utan fick med mig resterna i en doggybag hem...det var liksom två sjuttiotalsminne i ett där...pizza och doggybag! Båda sakerna tyckte jag var jättemärkliga men häftiga!!!! Undrar om Dubbes finns kvar...
Varma mackor är också för mig ett typiskt sjuttiotalsmål....med riven ost på...eller champinjonstuvning! Då var champinjoner nåt man köpte på burk och de smakade inte ens champinjoner.....vilket raskt ger mig ett nytt minne som knyter an till 70-talet...

Minns Ni vad som hände den 6 april 1974...ja, alltså nu ber jag Er bortse från min tolvårsdag....?

Då sattes Sverige definitivt på den musikaliska kartan....ABBA vann med Waterloo


....vad har nu det med champinjoner tänker den som förgäves försöker hitta nån form av röd tråd i min blogg idag....Jo, eftersom 75% av min närmaste familj fyllde år inom fyra dagar så hade mina föräldrar bjudit hem goda vänner med barn i min och brorsans ålder på mat...min mamma gjorde nån, som jag tänker idag, läskig sallad innehållande hela konserverade champinjoner...och på natten blev jag magsjuk och naturligtvis berodde det på, i min tolvåriga hjärna dessa hela champinjoner...som kom ut hela *onödigt vetande*
Tack gode Gud att man numera odlar champinjoner så man kan köpa färska!!!!

Musik ja...vad lyssnade man på ...ABBA ganska självklart även om jag aldrig var nåt riktigt ABBA-fan...men allt som hade med svensk musik var ju min musik. Jag kommer ju från en familj som är mycket musikalisk även om vi aldrig på nåt vis utövat detta professionellt utan mest i vårt eget sällskap...framförallt i bilen!!

Min morfar lär ha skrivit upp alla listor på svensktoppen sedan den startade i oktober 1962!!

Men ett axplock som jag kommer på är Ska vi plocka körsbär i min trädgård , här dock inte i AnnChristin Bärnstens version...som kuriosa...vet Ni att hon har skrivit en deckare...Döden är en schlager.

Svenne och Lotta med Bang en boomerang är väl också en klassiker från 70-talets mitt. Går vi nåt år framåt så är det väl Tina Charles som verkligen går varm på grammofonerna..Oj, nu börjar det nästan bli väl nostalgiskt!!

Ett av mina allra hemligaste minnen till musik är från ett disco, lite märkligt då min discoperiod var mycket kort men intensiv. Jag valde ju att åka på de sk bonddanserna...det var Logen i Hejde, nattklubb i Levide och Garda nån gång på sommaren var det också utedans bland annat då på Ekbacken, tror jag det hette, i Garda. Sen var det ju givet danskvällar på Stångaspelen... oj, så mycket minnen som dyker upp!

Discominnet ville Ni veta mer om det....det ska Ni få...han hette Ulf och kom från staaan och var några år äldre än mig...vi dansade sistan några gånger...*klicka på henne*  och mer får Ni inte veta!


Vad har Ni själva för minnen till sjuttiotalet? För mig är det så enkelt att komma ihåg vad som utspelades på sjuttiotalet och vad som utspelades senare eftersom jag flyttade från Gotland 1980 och mitt minne fungerar i bilder! Sen är ju minnet selektivt också...man minns det man vill minnas!!

Nu ska jag och förkylningen dra mig tillbaka och minnas sjuttiotalet som väl aldrig innehöll några förkylningar eller sjukdomar om jag minns rätt?!

110 år!Jaha, så var då helgen i antågande och jag hade räknat med en lång och solig helg i torpet tillsammans med darlingen och de två små lurviga!!
Just nu känns det väldigt avlägset med tanke på att jag har feber, ont i halsen och snuvig som tomtegubben!

Inte utan att jag har vissa önskemål om vädret denna helg!


Visst skulle vi kunna åka ut till torpet ändå men när jag knappt orkar ta mig till köket härhemma i vår lilla lya på 54 kvm så förstår jag ju inte hur jag ska orka ta mig till dass som ligger åtminstone 40 meter från huset!

Nå, jag har ju hela kommande natt på mig att försöka kurera mig!!

Idag skulle min rara lilla farmor Edla Johansson ha fyllt 110 år om hon fått leva....dock han hon fylla 93 år och det är inte heller nån dålig ålder!
Jag hade förmånen att få lära känna henne lite närmare de sista tio åren och framförallt efter att jag själv fått barn. Hon hade mycket att berätta om sitt liv och jag önskar att jag varit mer framåt då och haft mera tid att få teckna ner hennes berättelse.
Om hur det var att komma till Gotland från Småland som mycket ung och arbeta som piga. Att sedan bli mor åt 6 barn vare sig hon ville eller inte!
I mitt hjärta finns det sista mötet med min farmor väl bevarat och det kan ingen ta ifrån mig!

Jag och mina barn var på Gotland på semester och jag hade skrivit och berättat för farmor att vi skulle komma och hälsa på. När den dagen kom och jag och mina söner kom gående så hade hon satt på sig de finaste kläder hon hade, jag hade aldrig tidigare sett henne så fin, och hon hade beställt extra fin otendag (eftermiddagskaffe) för vår skull!
Dukat bordet med en duk som var så typisk min farmor, stora röda rosor!

Ett vackert minne!
Försvinnanden

av Jodi Picoult!

En bok som är mycket väl värd att läsa. Jag har tidigare läst Allt för min syster och gillar hennes sätt att skriva.

Hon skriver i kapitelform där varje huvudfigur har ett eget kapitel vilket innebär att man får se samma händelse ur olika perspektiv. Jag vet att vissa kan uppleva det som jobbigt att läsa på det viset men jag gillar det.

Den här boken handlar om en numera vuxen kvinna som har en dotter tillsammans med sin fästman som hon dock inte är gift med på grund av att han är alkoholist och det är nåt hon inte känner sig trygg i. Hon bor tillsammans med sin pappa som hon har en härlig relation till. I hennes inre dyker konstiga minnen upp från barndomen som hon inte kan hitta nån förklaring till förrän den dagen polisen ringer på dörren och anhåller pappan för kidnappning....av henne!

Man får följa med kvinnan i hennes möte med mamman som hon trott varit död i 28 år, pappan i hans tid i häktet där moral och överlevnad inte alltid går hand i hand, genom fästmannens dilemma som pappans försvarare och man får också en djup inblick i hur vänskap mellan tre goda vänner sätts på prov!

Boken är på ca 500 sidor och den andra hälften av boken plöjde jag i natt för jag var bara tvungen att få veta...hur ska detta gå???

Vardagstrivialtitet!


Som jag då skrev i gårdagens blogg så gör jag den mesta maten själv från grunden vilket innebär att man ibland kan ställas inför märkliga problem i köket!

Igår hade jag gjort en äppelkaka som vi skulle äta med lite vanlijsås och eftersom det var extrapris på vanilvisp så tänkte jag att jag ska nog prova det! Döm om min förvåning när jag vrider och vänder på paketet och inser att det finns ingen bruksanvisning!!! Bara ett recept på en paj som ska serveras med vaniljvisp!

Men, nånstans tänker jag...vaniljvisp heter det...då bör det säkert vispas så jag häller det i en tillbringare och börjar handvispa...snart utvecklas denna rinnande vara till nåt som liknar vaniljsås och det smakar ganska bra när det väl serveras....men är det bara jag som tycker det är konstigt att det inte står på hur man ska göra?????

Lyckligt lottad!!

Dagen började precis som vanligt här hemma med att jag efter frukost går igenom tidningarna på nätet för att se om det är nåt speciellt som hänt!
Idag fastnade mina ögon på denna artikel i
Aftonbladet om att barnen bestämmer vad som står på matbordet hemma i familjen!

Så är det inte vid vårt matbord! Inte så att inte barnen inte blir tillfrågade vad de önskar för det blir dom men oftast är det faktiskt jag som bestämmer, dels beroende på att det är jag som handlar men också för att det är jag som lagar maten! Jag har ett stort matlagningsintresse och det påstås också från säker källa att jag gör det bra!

Familjens barn är bra på att prova allt som ställs på matbordet, nån enstaka gång har de vägrat att äta men de har alltid smakat! Minns en gång väldigt tydligt när min äldste son vägrade att äta bearnaisesås men jag bad honom att smaka...och den gången gjorde jag honom en björntjänst för nu vid 21 års ålder älskar han det och kan äta hur mycket som helst och det är ju kanske inte helt nyttigt!

I vår familj äter vi mycket grönsaker och bönor och linser. Jag brukar göra en linssoppa som alla älskar, till och med den son som sagt att han vägrar att äta linser...men det var innan han provat mammas linssoppa!

I stort sett all mat lagas från grunden här, nån gång fuskar vi och äter färdigmat och då smakar det ju gott men att äta pizza och annan färdigmat stup i kvarten...nä, det är inget för oss!

Nu är det ju så att jag förstår att alla inte har den möjligheten som jag har att laga all mat från grunden men det är väl en av de få goda saker som min långa sjukskrivning fört med sig!

Vi har också försökt under de år vi levt tillsammans, vi är alltså en styvfamilj, att alltid äta åtminstone ett mål gemensamt under dagen och det blir oftast kvällsmålet. Det är skönt att få sitta ner och prata om dagen och om händelser som på nåt vis berört oss. En naturlig samlingspunkt för samtal och njutning! Inte sällan blir det en timme vid matbordet. Dock minskar ju antalet matgäster stadigt här i familjen då de äldsta börjat flytta hemifrån men vi håller kvar vid att försöka äta gemensamt varje kväll, såvida det inte är träning eller nåt annat som påverkar!

Jag hör från dotras kompisar att detta inte är vanligt i familjerna nuförtiden utan att man oftast tar sin mat och värmer i micron och äter när det passar var och en....är det underligt att man går förbi varann och inte har en aning om vad som händer de olika familjemedlemmarna?