Sommar och semester!


summer myspace orkut friendster comments

De är ju inte så ofta jag poserar framför kameran och dessutom publicerar bilder av mig själ vi bloggen men idag gör jag ett undantag!!! Jasså...Ni gick inte på det? Men jag är faktiskt mörkhårig och jag har glasögon så ganska likt tycker jag nog att det är!!!!

Idag har vi klippt gräs och sen slappat framför radions sommarprogram. Idag var det Per Holknekt som framförde ett riktigt bra sommarprogram.

Sen fick vi besök av en kamrat till oss och hon hade med sig sina "grisar" som hon kallar dom...vi kallar dom gullungar!! De är så himla mysiga dessa barn...men så har de en mysig mamma också och sånt brukar ju smitta av sig!


Mamma, pappa, barn.av Carin Gerhardsen.

Den här boken är till för att sträckläsa vilket jag mer eller mindre gjorde.

Jag läste hennes första deckare i januari 2009 och den skrev jag om HÄR!

Den här boken är så bra skriven, det är flera handlingar i en bok och den sätter igång tankeverksamheten. Den är riktigt psykologisk utan att vara för psykologisk.

En ung tjej hittas mördad på en finlandsbåt, en ung mamma hittas mördad i ett buskage med sin lilla bebis liggande straxt bredvid, en tre-årig flicka är inlåst i en lägenhet utan avre sig mamma eller pappa.

Det finns en tråd från förra boken men det är inte ett måste att ha läst den...men gör det för det är toppenläsning!

Gillar man svenska deckare är denna ett måste!!!

Eldflugornas sommarav Maeve Binchy.

En fantastisk bok, jag njöt varenda sekund och nästan sträckläste den. Det är dock icke att rekommendera eftersom den är riktigt tjock men man vill hela tiden veta hur det går och vad som händer!

Som vanligt skriver jag bara väldigt kort om handlingen;

Amerikanen med irländskt ursprung köper ett gammalt nedbrunnet gods i de trakter som hans förfäder växt upp i och också blivit bortkörda ifrån för att detta gods en gång skulle byggas.

Den rike amerikanen förändrar hela byn och befolkningen genom sin ankomst. Han ämnar bygga upp godset till ett lyxhotell för rika amerikaner men det innebär naturligtvis förändringar för den slumrande byn.

Ja, vill Ni veta mer så läs den...Ni har härliga timmar framför Er!!

Förvånad?!

Man har ju genom åren lärt sig att vissa saker ska man tala tyst om i sin blogg vilket jag också kommer att göra när det gäller detta. Men Ni ska få en antydan....

Idag ringde de från ett ställe som jag var till igår, ett ställe som man lätt skulle kunna tro skulle hjälpa en till en arbetsfylld tillvaro..Ni vet vilket ställe jag menar va??

Igår var jag dit för att verifiera min utbildning samt kolla att läkarintyget nåt fram....läkarintyget hade inte kommit fram!!!!

Idag ringde de och konstaterade ytterligare en gång att det inte kommit fram men att jag faktiskt fått en egen handläggare...vilket jag fick veta igår att jag inte skulle få förrän på tisdag...

Nå, jag frågade när den personen skulle kontakta mig för jag är ju lite angelägen om att få chansen att börja jobba och framförallt att börja utredningen på hur mycket jag kan jobba. Just nu lever jag ju ett liv som lyxhustru...vilket inte är så lyxigt som det låter men jag klagar inte!!!

Hursom så lät kvinnan som ringde förvånad när jag sa att jag ville börja jobba....

- Vill Du börja jobba??

- Öh...jaaa.....

- Ja, men då skriver jag det här till Din handläggare!!!


Tillbaka i torpet! Nu har vi varit hos sv...

img_0313 (MMS)

Tillbaka i torpet! Nu har vi varit hos svärmor i två dagar och satt igång Styvdotra så hon kan måla vindskivor och knutar! Själva ska vi roa oss med att skrapa och måla våra egna fönster nu i tre dagar. Vi sitter nu i lusthuset och njuter av sommaren som håller en temperatur på 26 grader i skuggan vid artontiden. Härligt!


Fotboll kan vara kul!

Vi är inga älskare av fotboll i det här hushållet men nu får vi nog säga att vi inte har varit...nu sitter vi bänkade framför radion när Christian Olsson refererar! Vi har skrattat så tårarna har runnit på våra kinder för han är så rolig!!

Jag ska ge Er några av hans repliker som vi kommit oss för att notera.

Har de bytt om till vänsterskor allihopa?

Han bär vatten, han bär bröd....

Anfallsspel som Joakim von Anka

Han har inget hår på huvudet, han har det runt munnen istället!

Svårt att hålla liv i ballongen!

Han tar sats med sina kraftiga lår!

Som en ganska däst grizzlybjörn som ätit för mycket lax.

Som en zebrafink som man ska fånga med händerna i en voljär.

Fotbollsspelare kan bli skadade var som helst....men det var visst inte så farligt...

Som ett stekt ägg på hans fot...

Även en vän, syster och kusin av ordning vill att det ska vara rätt!

Bollen kommer aldrig mer att vara med om nåt så fantastiskt!

Blek som ett mjöl!

Som en pråm på en tysk flod!

Som ett joggingspår i mars...

Karuselltivoli...

Pudelfrisyr..

Målet liknar en prästkrage, en blåklint..ja, som en hel midsommarbukett!!!

Ja, det fick bli allt för om en timme kör han igång igen....P4 för den som är intresserad...vi är!!!!


Rubriktorka!

Fantasifulla rubriker lyser med sin frånvaro på den här sidan. Kajsalisa kommer också att lysa med sin frånvaro idag eftersom det idag är stora hjälpa-svärmor-dagen!!!!!

Styvdotra ska hjälpa svärmor med att måla fönster och vindskivor, ett ganska okej sommarjobb eftersom vädret är vackert. Just nu strömmar det underbara dofter från pionen och schersminbusken, man vill egentligen inte åka härifrån men...det gör vi nu!!Mot kvällningen återkommer jag med ett fotbollsblogg...vi har upptäckt i år att fotboll kan vara vansinnigt roligt...att lyssna på!!!

Midsommardag!Buketten står fortfarande lika grann på bordet i lusthuset. De sju olika sorterna som kanske skulle ligga under kudden men jag blev rädd när jag tänkte på att jag kanske skulle drömma om nån annan än Blivande...hade ju varit lite pinsamt..och överraskande...och jobbigt! Nej, de står bra där de står....och förresten har jag inga gärdsgårdar att hoppa över här!

Igår när det var midsommardag så njöt vi mest av livet men vi tog oss en promenad ut i skogen för att se om vi kunde hitta något av skogens gula guld....det gjorde vi om än inte så mycket men det är på gång!

Vi hamnade i delar av skogen som vi aldrig gått i och fick faktiskt värsta konditionstestet. Vi har ju Badelundaåsen alldeles inpå oss och där har det varit mycket aktivitet under åren. Överallt är det stora grustag och ravinliknande ställen. Ett sånt hamnade vi vid och klättrade på alla fyra uppför den rullåsen...det var läskigt! Vi tog några foton men jag visar inga av dem för det framgår inte hur högt och läskigt det var!

Däremot hittade jag nåt annat spännande!Blåbären håller sakta på att mogna nu!! Det verkar bli gott om bär men det är mycket torrt i skogen så vi skulle faktiskt behöva regn!

Väl hemma fortsatte bärletandet!

 Vi brukar ju vara ute i skogen mycket på höstarna och vi kunde inte låta bli att fascineras av hur annorlunda skogen såg ut så här i midsommartid!

    

Där vi brukar hitta massor av kantareller hittade vi nu en äng med den lilla blyga Linnean. De var inte lätta att fotografera så Ni får hålla tillgodo!! Men vackra var dom!
Vid ett av våra lingonställen så hittade vi ett litet kärr med ängsull (eller nån annan ull, jag är osäker för de är väldigt lika). En fantastisk syn men svår att fånga på foto, åtminstone med den kameran vi hade med oss!

Väl hemma satte vi oss och njöt igen! Sol, ledighet, lugn....och torpglädje!

Mot kvällningen grillade vi den oxfilé som det var meningen att vi skulle ha ätit på midsommarafton men den smakade så bra på midsommardagen också!! Vi satt ute i det härliga mygghuset till klockan var över elva!När vi gick in i stugvärmen så vinkade Gubben i månen godnatt!!!


Midsommarafton på Sätrabrunn 2010Igår startade vi en ny tradition i familjen...vi åkte till
Sätrabrunn och firade midsommar. Sätrabrunn ligger en knapp mil från Jansbo och vi åker ganska ofta dit för att bara njuta av miljön och inta en kopp kaffe. Vårt favoritkaffeställe är tyvärr nedlagt men vi hoppas att det på nåt vis ska återuppstå!

Att det är en kurort kanske de flesta vet och jag länkar till Wikipedias information om Sätrabrunn så får Ni lite historia också! Det är faktiskt lika vackert där som det ser ut på bilderna...och en del av Er vet ju för vi brukar ta med oss våra gäster dit för att de ska få dricka av den hälsosamma brunnen!!

Vi har i sju år sagt att vi ska åka dit och fira midsommar men det har inte blivit av men i år då tog vi oss i kragen. Ungsonen och Svärdotra kom ut och vi åkte bort för vi hade ju hört på radion att de väntade dit massor med folk, runt 4-5000 glada midsommarfirare! Inga problem att få parkering!
När vi kom dit var det ganska folktomt men redan vid halv ett hade folk börjat placera sig runt midsommarstången som så småningom skulle resas av Bygdens starke män. Nästa år kommer det förmodligen att finnas starka kvinnor också eftersom lokalradion på förmiddagens sändning ifrågasatte jämlikheten!!!!


Ungsonen fick syn på ett minitivoli och sa genast...dit ska jag gå och vinna en chokladkartong. Själv gnällde jag lite över att detta inte passade in i miljön och jag försökte få honom att förstå att han inte borde spela bort sina surt förvärvade pengar! Men vem lyssnar på en förståndig mamma! Efter att ha tagit en promenad runt brunnsområden anlände vi till chokladhjulet och han satsade fyrtio kronor på detta i mitt tycke onödiga hjul...Och han vann!!!! Ser han nöjd ut eller????? Så...kanske är inte mammor så förståndiga trots allt?!Här har han dock kommit på att det är ganska jobbigt att släpa runt på två kilo choklad i sommarvärmen, det är ju inget man går och lägger i bilen precis!Klockan tre avgick barntåget från socitetshuset och anlände sedan festplatsen där midsommarstången skulle resas. Kvalitén på filmen är dålig, jag är fullt medveten om det men jag vill ju ändå dela med mig av själva resningen!!!! (Jo, jag förstår att några av Er blev lite väl fantasifulla nu och har helt andra förväntningar på den här filmen)Efteråt åkte vi tillbaka till Jansbo och åt sill och potatis. Tack kära ungar för att Ni underhöll oss gamlingar en stund och hoppas att Ni fick en fortsatt trevlig kväll!!!

Glad midsommar allihopa!!!!! Visst är de ...

img_0306 (MMS)

Glad midsommar allihopa!!!!! Visst är de söta Ungsonen och Svärdottern? I buketten är det sju olika sorters blommor! När kunde man senast plocka sju sorters vilda blommor utan problem en midsommarafton? Här är det mulet men solen gör sitt bästa för att titta fram!!!!


Ett lagom suspekt foto....... Vi sitter n...

img_0303 (MMS)

Ett lagom suspekt foto....... Vi sitter nu i det myggbefriade lusthuset och funderar på hur det vore med ett lustbefriat mygghus!!


Till salu!!!!Dessa två gynnare är definitivt till salu....Ni kan få dom gratis till och med!

De har sin vana trogen byggt bo på vårt tak och nu tror dom att hela torpet tillhör dom! De jagar Kajsa och Lisa så våra stackars katter anser sig tvungna att ligga inne hela dagarna. Om de går ut rusar de mot lidret för att ta skydd!

De låter som...ja, det går icke att beskriva...det är ett oväsen utan dess like. Även mot oss människor är de tuffa, flera gånger har jag faktiskt till och med känt deras vingar mot mitt huvud. Vi längtar verkligen efter att de ska släppa sina ungar för då får vi några veckor med lugn och ro...innan det är dags för nästa kull!!

Är det nån som är sugen på ett synnerligen vitalt sädesärlepar???


Hmmm...Kan bli så glömsk att man glömt att man jobbat??? Kollade just mitt konto och såg att jag i morgon får in en lön!!!

Kan någon påminna mig om det är så att jag jobbat nånstans den senaste månaden och glömt att tala om det för mig själv!

Det är inte utan att jag blir lite oroad...visst minns man väl när man jobbar?


Vad gör man...

..när blogginspirationen tryter och solen skiner från en klarblå himmel???

Jo, man går ut och hoppas att det kommer nån idé senare ;)

Bondsparris...

...eller fattigmanssparris är också benämningar på svartrot!! Blev faktiskt förvånad över att så få av Er visste vad det var så jag ser nu detta som ett kall att få ge Er alla lite mer kunskap om växten svartrot!!!

HÄR....kan Ni läsa mera!!


Rätt svar!

Rätt svar var faktiskt svartrot!!!Janne...det kommer ett kort i lådan så småningom, jag tror jag hittar Din adress ;)

Vi glömde alltså att ta upp svartroten i höstas och när våren kom så började den genast att växa och den gick dessutom att använda. Rätt som det var så såg jag att det kom blomknoppar och resultatet av dessa knoppar blev alltså dessa vackra blommor!

Men jag kan hålla med om att de påminner om fibblan och även om jordärtskockan!!!!

Idag behövde jag inte väcka Styvdotra utan hon kom uppknallande redan vid niotiden alldeles av sig själv! Vi ska nu njuta av den underbara solen som gästar oss också idag!

Gissa blomman!
Det här är en blomma som jag gissar att väldigt få har sett eftersom få är lika slarviga som torparna i Jansbo så därför utlyser jag en tävling om vem som kan gissa rätt!

Av någon underlig anledning tror jag inte att Ni sett nån sån här blomma nångång...så en ledtråd kan vara att den växer i köksträdgården om den överhuvudtaget får chansen att blomma...

Den som gissar rätt får fotot hemskickat som vykort *wooow*

Gissa på nu.....är Ni alltför långt ifrån svaret kan det tänkas att jag ger fler ledtrådar under kvällen!!!


En ledtråd till....man kan äta det som växer under och det är gott och det lovar jag att Ni alla sett i grönsaksdisken men kanske har Ni inte tyckt att det sett så aptitligt ut!

Godmorgon....

....sade den Elaka Styvmodren och smällde upp rullgardinen alldeles nyss i torpet Jansbos sovrum!!!


Det ska inte sovas bort nåt sommarlov!!!!!!


Dagen efter!

Nu börjar det...livet som gift för kronprinsessan och livet som prins för Daniel!

Vi såg faktiskt hela teve-sändningen igår vilket inte var riktigt tanken från början men så blev det! När de sagt ja till varann i kyrkan så skålade vi faktiskt i lite Törley och när de laddade upp för att ta sig till middagsbordet intog vi lite hemgjord silltårta.

Eftersom jag antar att de som är intresserade tittade på teven och de som inte är intresserade lät bli så låter jag bli att skriva nån resumé!

Måste bara nämna några saker....för man måste väl tycka?!

Att vi har ett prinsesspar som älskar varandra är väl uppenbart...härligt!

Att vi har en kung som skulle behöva bättra på sin engelska...det är väl också ganska uppenbart (ops..man ska kanske inte kasta sten när man sitter i glashus?)

Att kronprinsessan fått en svärfar som är en hejare på tala inför mycket prominenta gäster...ja, det är väl också uppenbart?!

Att de flesta av oss som satt och tittade igår när vår nye prins talade till sin nyblivna hustru fick tårar i ögonen och värme i bröstet...ja, det är nog också uppenbart...utom Blivande då förstås som var strängt upptagen med att få bort flugan som just då flög in i hans öga!!!!


Kajsalisa är på bröllop!

img_0298 (MMS)

Kajsalisa är på bröllop!


Familjefoto!Det är ju av olika anledningar inte ofta jag publicerar foton av familjen men här kommer ett familjefoto (jag har godkännande från alla synliga!

Här kan man se Blivande, Gammelsonen och Styvdotra....samt faktiskt också mina fingrar. Ungsonen och hans fästmö är i Oskarshamn med Ungsonens svärföräldrar så de uteblev av förklarliga skäl!

Idag har det åskat och regnat om vartann men nu skiner solen och vi sitter ute i vårt underbara myggtält och njuter. Styvdotra och Gammelsonen har nyss tagit den stora lastbilen och åkt mot staden så nu är vi barnbefriade!


Matvanor...eller?

Hur har Ni det med maten och ätandet i Era familjer? I min familj äter alla allting och det är ju trevligt och tacksamt. Fast ibland måste jag erkänna att jag skulle vilja ha vissa saker för mig själv!

När Blivande och jag träffades för drygt nio år sen så hade jag en passion som han sa att han INTE delade med mig....Underbart för då skulle jag ju få behålla Marabous apelsinchoklad för mig själv! Märkligt nog så gick det bara några veckor och sen tyckte han den var god också....
Min passion för den chokladen har dock upphört och ersatts av riktigt mörk choklad med tranbär i. Marabous choklad är numera för söt för mig....kanske ett tecken på att jag trots allt håller på att bli vuxen!

För ett par år sen så dök det upp en ny sås på marknaden...Mango Raja...jag bara älskar den!! Curry är min absoluta favoritkrydda och i kombination med mango är den fantastisk. Ännu bättre blev det när Blivande konstaterade att den såsen kunde han klara sig utan!!! NU fick jag nåt för mig själv!!!!

Förra veckan hittade jag just den såsen på Ica MAXI till extrapris så jag köpte en flaska och tänkte den räcker länge...jo, tjena...vem tyckte helt plötsligt att såsen var god??? Jo, Blivande förstås.....Nu finns det mig veterligen bara en sak kvar som jag kan få ha för mig själv men det kanske bara är en tidsfråga det också?!

Free Orkut and My Space food and drink Graphics Glitters


KÖTTBULLSSMET!!!

Jag har alltid trott att jag var ganska ensam om att tycka att det var gott och på riktigt trodde jag faktiskt att det kanske var nåt fel på mig som tyckte om det...för om inte Blivande äter det så är det nog inte ätbart. Han har nämligen gett ordet allätare en ny innebörd!!!

Igår upptäckte jag dock att jag är i gott sällskap när jag läste
Decdias blogginlägg...det var flera stycken som tyckte om köttbullssmet. Så himla skönt att få en bekräftelse på att man är skapligt normal!!!!!


Generationsklyfta!

Free Orkut and My Space cute sayings Graphics Glitters

Blivande och jag tyckte att den här var kul.....Dotra förstod inte alls!!!!!

Dags nu...

...att möta nya doktorn. Näst efter tandläkaren är detta numera det värsta jag vet.

Prinsessa för en dag!

Det verkar som att jag är den enda som inte skrivit en enda rad om det stundande prinsessbröllopet på lördag så tänkte jag att det ska vi ändra på nu!

Först tänkte jag berätta att jag hade inte en aning om att det inne i mig bor en rojalist men det har jag upptäckt att det nog gör! För jag tänker titta på bröllopet på lördag, är vädret vackert så kommer jag att bära ut teven så jag kan sitta ute i solen och titta...för visst blir det sol och vackert väder? Det går liksom inte att föreställa sig att det ska regna på lördag när Victoria och Daniel gifter sig!

Det har fått mig att fundera lite på varför jag gör som jag gör på lördag för egentligen kan jag tycka att detta med monarki är lite gammalt och förlegat men vad är alternativet? Jo, det är att Sverige skulle vara en republik och då skulle vi ha en president! Allvarligt talat...jag tror inte svenska folket är mogna för att välja en president med allt vad det innebär och jag har svårt att tro att det skulle bli billigare för oss skattebetalare. Med risk för att ta udden av stundens allvar så tror jag heller inte att vi kan välja rätt....vi ser ju bara hur det gått i Melodifestivalen de senaste åren! Men vi struntar i den politiska biten för där råder som alltid olika åsikter och det är det som är demokrati!

Nå, varför tycker jag då att det ska bli spännande med bröllopet? Jag tror att det inom oss kvinnor i första hand bor en liten flicka som läst lite för mycket sagor om prinsessor och nu ska prinsessan äntligen få sin prins! Vill vi inte alla få vara prinsessa för en dag?

Att få klä sig i en vacker klänning, få en underbar frisyr för en dag och få allas uppmärksamhet? Ja, det där med uppmärksamheten kan ju säkert vara delat för inte skulle jag vilja ha hela värdens uppmärksamhet men Ni förstår hur jag menar!

Så kontentan av detta är att på lördag så kommer jag att sitta bänkad vid teven för att se när de gifter sig och jag kommer att göra det utan att skämmas. Jag kommer med säkerhet att fälla en liten tår för det bor inte bara en rojalist i mig det bor dessutom en stor romantiker i mig!!!

Det är bara ett problem.....svägerskan fyller år!!! Snälla svärmor hur kunde Du planera så illa?


Jag hade en dröm!

Vaknade i natt av att jag hade två apor i sängen!!! De hade rymt från de nyinflyttade grannarna...problemet är bara att vi har inte så mycket till grannar såvida det inte byggts en massa nya hus i gammal stil under natten!

Drog täcket över huvudet för att de inte skulle bita mig, låg länge och tog skydd tills jag började vakna till sans och insåg att apor lever inte vilt i Sverige och definitivt inte inomhus i torpet! Insåg att de enda som fanns i min närvaro var Kajsa och Blivande!!! Eftersom Blivande av någon anledning också var vaken så berättade jag om händelsen för honom och han kunde konstatera att det varit en dröm!!På förmiddagen var jag definitivt vaken när det plötsligt stod en elefant bakom bersån!!! Den trumpetade som aldrig förr, tack och lov var jag inte ensam utan hade faktiskt sällskap i telefonluren och den uppringande kan bekräfta att det var precis så det lät!!

Det visade sig dock vara två tranor som valde att flyga över Jansbo....undrar om de fick en bock för för sen ankomst?

Min första EVK!

Idag har jag varit på mitt livs första EVK - ElevVårdsKonferens.

Varför har jag det kan man undra eftersom det trots allt är sommarlov...jo, för att Styvdotra helt enkelt har hamnat på efterkälken.

För att ingen ska tro att jag klandrar henne kan jag berätta att om det funnits nåt som hette EVK när jag gick på gymnasiet i Säveskolan i Visby i slutet på 70-talet hade jag förmodligen klarat av flera stycken. Jag har aldrig haft svårt för mig i skolan vilket inte heller Styvdotra har men blir vi uttråkade så tappar vi intresset och då finns det roligare saker att göra! Själv tillbringade jag en hel del tid i kafeterian där alla killar på verkstadmekaniska fanns!

Jag fick dessutom jobb i andra årskurs och naturligtvis var det kortsiktigt mer inkomstbringande att jobba lite extra än att gå till plugget!

Jag upplevde redan då att man som elev fick ganska dålig respekt från en del lärare. Minns bestämt en lärare som hävdade att jag inte gjort nåt prov under hela Åk 2 trots att jag hade alla proven i min pärm...sådant får en inte att bli stimulerad.

En lärare är precis som vi föräldrar förebilder för våra barn och det är viktigt att vi tänker på det! Barn gör inte som vi säger utan som vi gör....de orden kan inte sägas för många gånger!

I vårt fall handlar det om en borttappad bok, den försvann redan i höstas men det kom inte till vår kännedom förrän vid juletid. Styvdotra fick då i uppgift att ta upp detta med läraren vilket hon också gjorde. Läraren lovade att återkomma med huruvida hon skulle få en ny eller betala för en ny. Helt okej....problemet var bara att han aldrig återkom med nåt besked!

Det handlar också om en stulen dator. Dotra gjorde vad som krävdes av henne (försökte polisanmäla och anmälde till skolan) och hon skulle få besked via den ansvarige på skolan....inget besked kom!

Naturligtvis ligger det på Styvdotra att påminna men jag kan tycka att om jag som vuxen lovar något så ska jag försöka hålla det för trots allt är det krav vi ställer på våra ungdomar. Det har varit flera sådana incidenter under detta första år på gymnasiet men jag stannar vid dessa två!

Det finns en sak till jag vill lyfta och här hoppas jag att Ni som är lärare kommer med kommentarer och eventuellt pratar mig tillrätta...för trots allt kan det tänkas att jag är fel ute!

Skolan som Styvdotra går på är med i projektet en dator till alla elever. De fick sina datorer i oktober och redan efter ett par dagar så tappade hon sin dator i golv och näe, hon är inte slarvigare än andra men hon har definitivt lite mer otur (slarv och otur behöver inte gå hand i hand). Det fanns då ingen riktig handlingsplan så det tog många veckor innan hon fick den åter efter att ha betalat 1000:- i självrisk.

Men vad jag inte kan begripa är att man har ett forum som heter
Pluggnet, här ska all information kunna hämtas, de har sina egna mejladresser så de ska kunna kontakta sina lärare och tvärtom. Det finns ett schema för alla prov. Varför ska man inte kunna lägga in alla läxor där?

Jag antar eller förutsätter att alla lärare skriver upp vilka läxor de ger sin elever någonstans och hur svårt vore det att lägga in det på Pluggnet varje kväll? Jag är fullt medveten om att en lärare har inte bara en klass men det kan knappast vara fler än 6-8 klasser per dag och med ett väl fungerande system borde det inte ta alltför lång tid på kvällen att skriva in detta(det går att bifoga filer från word)! Som lärare skulle jag dessutom tycka att det vore toppen att kunna hänvisa till pluggnet när det kommer en elev som säger....Jag visste inte!! Hade vi det i läxa? Det har Du aldrig sagt!

Om lärarna vore konsekventa och använde pluggnet så skulle eleverna snart lära sig att varje dag söka information där och de skulle också lära sig att det skulle inte gå att komma undan vare sig läxor eller prov!

Jag har däremot en teori, lärarna är för dåligt utbildade på datorer och internet! Inget klander mot lärarna men åt ledningen, det ska inte bara se bra ut i statistiken och på papperet....det är verkligheten som ska se bra ut!

Vi kan inte hålla oss undan detta, datorer och internet är här för att stanna och för mig är det självklart att man som lärare ska lära sig att använda detta medie. Vi kan inte bara slänga ut datorer till lärare och elever och tro att de kan allt...de måste få utbildning!

Jag skulle aldrig ge mina barn en bil och sedan förutsätta att de bara lär sig av sig själva att köra!

Nå, nu har Styvdotra en fantastisk klasslärare och vi kommer att lösa detta under sommaren för det var inte superpanik utan man har tagit tag i detta i tid! Jag och Styvdotra kommer att plugga italienska i sommar...hej och hå!

Till nästa sommar kommer jag att med ljus och lykta söka nån form av sommarjobb i Italien till henne....har Du nåt att tipsa om så hör av Dig!! Allt är av intresse!!!

Jo tack...jag har det bra!

img_0293 (MMS)

Jo tack...jag har det bra!


Idag skiner solen och kaffet intages utomh...

img_0292 (MMS)

Idag skiner solen och kaffet intages utomhus! På fotot kan Ni faktiskt skymta taket på det namnlösa myggtältet! Idag ska vi nog göra ingenting, bara binda upp lite blommor som Gudruns lillsyrra slog omkull igår!


Det börjar lugna sig nu!

Free Orkut and My Space teddy beer Graphics GlittersJisses vad det har blåst här idag. Som tur är så har det blåst från åkersidan och Ni som varit här förstår att vi föredrar det eftersom det på andra hållet är enorma träd och skulle dessa blåsa omkull så vore det godnatt med allt som stod i vägen!

Vi köpte ju oss ett myggtält igår för att kunna vara ute på kvällarna. Mygg är inget som vi tidigare varit direkt besvärade av men i år är det verkligen gräsligt. Nå, detta tält hittade vi på Ica MAXI och vi satte givetvis upp det direkt när vi kom tillbaka till torpet igår kväll.

Vi hade ett myggtält första året vi hyrde här också....det hette för övrigt Tärnsjö...skoj va?! Det satte vi upp och det var helt perfekt. Vi satt en hel kväll och bara njöt för det tog dessutom av en massa vind och såg ut som ett vanligt partytält men med myggväggar. Oavsett så var det ju bra att ha som skydd mot lättare regnväder också.

Första morgonen så skulle vi gå ut och plocka undan efter oss slarvmajor som bara lämnat allt och gått och lagt oss efter en första kväll i ett partytält med myggväggar...då kom en vind...en virvelvind...som bara tog tältet och lyfte det. Jag försökte hålla kvar det i en av linorna men jag åkte med jag också!!! Hammocken som stått inuti tältet for som en liten vante...det var en rejäl vind som Ni förstår. En enda kväll fick vi i myggtältet Tärnsjö...och Ni förstår att vi idag gått och tittat försiktigt på detta myggtält som INTE heter Tärnsjö. Men det verkar rejälare och har också en helt annan konstruktion...det ser ut som ett litet lusthus. Jag lovar att det ska komma en bild så småningom!

Nu ska vi roa oss med en engelsk deckare och sen blir det nog en tidig kväll för Kajsalisa för den senaste veckans program är precis som Arbogaölet...det kommer efter!

Vi har i alla fall fått ordning på torpet idag och Blivande gjorde precis som han utlovade i morse...han gjorde allt jag bad honom om men han verkar inte speciellt sliten!

Free Orkut and MySpace weekend Graphics Glitters


Visst är han fantastisk?

Idag när jag gick upp upptäckte jag att det regnat mycket i natt....20 mm. Det blåser som rackan ute och solen försöker med ganska dålig framgång ta sig genom molntäcket!

Jag har sovit som en stock, har inte ens hört att telefonen har ringt i natt...då är jag trött. Men å andra sidan har jag nästan en veckas sömn att ta igen och det är klart att det fantastiskt goda rödvinet gjorde väl inte att jag sov sämre!! Det smakade underbart och jag rekommenderar det verkligen men det bör avnjutas ensamt eller möjligtvis med en bit mörk choklad...absolut inte till mat vill jag påstå!Efter att jag druckit kaffe i morse och läst dagens tidning så väckte jag Blivande. Jag berättade för honom att vädret förmodligen var det bästa städvädret man kunde tänka sig...då säger han "Jag gör precis som Du säger!"

Kan man göra annat än att älska en sån man????
Så gott! Nu är studenten över för vår del...

img_0291 (MMS)

Så gott! Nu är studenten över för vår del! Sitter i det nyinköpta myggtältet och avnjuter ett otroligt gott vin! Livet är rätt gott!


Grattis Svärdotra!

Idag tar världens bästa svärdotter studenten!!!!Ett stort grattis till Dig älskade vän!

Du har kämpat hårt de här åren flera gånger i hård motvind men Du grejade det...härligt!!!


Geografiskt klimakterie!

Det är inte utan att jag funderar på om det är nåt som existerar?

Jag har ju nu bott i stan sen i söndagskväll och som jag redan igår gnällde över så sover jag inte ordentligt. Jag vaknar med hjärtklappning och svetten lackar..vilket väl är typiska symptom på just klimakteriet?

Det märkliga är bara att detta nästan aldrig händer i torpet!

Min egen slutsats är att det handlar om stress för just nu är stressnivån hög hos mig. Stress är inte bara sånt som är jobbigt och tråkigt att utföra utan allt som ett normalt liv inrymmer, även roliga saker. För femton år sen hade denna veckas program inte varit några bekymmer alls men dels var jag femton år yngre och dels förstod jag inte då att mitt tempo var för högt, det var ju bara att köra på. Signalerna fanns redan då men vem hade tid att lyssna på dem?

Det var två små barn, man, villa, äktenskapliga bekymmer, räntechocker, heltidsjobb, engagemang i bygden där jag bodde, fackligt intresse, Tupperware för att dryga ut ekonomin, whiplashskada, flera dödsfall i familjen. Ja, jag skulle kunna räkna upp fler saker men då blir det för personligt så det hoppar vi! Men kort sagt så förstår jag inte idag hur jag fick ihop det?

Denna vecka har och kommer att se ut så här;

Måndag: Inskrivning på Arbetsförmedlingen, ett oväntat och bekymmersamt telefonsamtal. Fika med Bästa Vännen, besök hos sonen och svärdottern som flyttat ihop, mat åt familjen.

Tisdag: Ringa på jobb, Arbetsförmedlingen, frisörbesök, shoppingrunda med Bästa Vännen.

Onsdag: Torpet för vattning och bloggdejt. Mat till familjen.

Torsdag: Planerat besök hos Af som dock ställdes in via brev i går eftermiddag, ringa doktorn, studentmottagning hos sönernas kusin ett par mil utanför stan.

Fredag: Studentutspring för svärdottern med mottagning på kvällen.

I detta har också ingått att slutföra några restuppgifter i skolan.

Jag kan förstå att Ni tycker att det där är väl ingenting men för mig är detta en späckad vecka. Idag sitter jag nu i skrivande stund och är så slut, så trött så det går inte att beskriva. Den typiska fibrofebern ligger och gnor och det värker lite här och där i kroppen. Det finns en stress i mig som är obeskrivbar därför att samhället förväntar sig nu att jag ska gå ut och jobba heltid...hur ska det gå till när jag knappt orkar med mitt familjeliv?

Nu hör jag nån som säger nåt om att "Hon har ju pluggat ett år på heltid?!" Jo, jag har ju gjort det men det har jag gjort på distans och jag har fått högprestera när jag mått bra och det har varit perioder där jag varit på väg att ge upp men med bra stöd från lärare och klasskamrater har jag klarat mig igenom varje sånt tillfälle. Envishet är väl också en egenskap som spelat roll.

Nå, nu är ju AF en mer sympatisk inrättning än FK så de vill nu ha ett läkarintyg på hur jag mår och vad min läkare tänker om min situation. Jag vet att heltid är inte aktuellt men jag skulle med glädje jobba fyra timmar om dagen...det skulle min hälsa må riktigt bra av!!! Om en vecka ska jag till doktorn som jag aldrig tidigare träffat men som jag hört på omvägar ska vara en bra doktor!

Min livsfilosofi är att inte se problemen utan att se lösningarna. Att fokusera på det som är positivt...därför skriver jag nästan bara om positiva saker i min blogg men idag har jag gjort ett undantag. Idag har Ni fått en glimt av det liv som nästan bara jag och familjen känner till.
Spåren på brygganav Lars Rambe.

En deckare helt i min smak!

Handlingen utspelas i två olika årtionde men naturligtvis knyts det samman i slutet. Den börjar mycket dramatsikt och det är lätt att se bilderna framför sig av hur de två döda står tätt tillsammans i isvaken i Mälaren utanför Strängnäs.

Som vanligt tänker jag inte berätta så mycket mer om handlingen men vill man läsa en svensk spännande deckare då är den här perfekt. Det enda jag eventuellt kan haka upp mig på är att kanske inte researchen är helt bra gjord för jag känner inte igen en del saker när det gäller språk och andra saker som utspelar sig i mitten på 60-talet. Men det är petitesser man glömmer efter några sidor!

Cliffhangern avslöjas...äntligen!

Nu ska Ni få veta vad jag pysslat med idag...förstår att somliga *pekar söderut* haft en hektisk dag idag.

Detta är ett utdrag ur kommentarerna från igår.....Hade inte tänkt skriva mer men eftersom jag gick och hämtade länken söderut så passade jag på att läsa kommentaravsändarens inlägg från idag...och hon verkar ha haft himla tråkigt idag ;)

Nej, nu till viktigare saker än att vara småspydig mot sina bloggvänner!

Jag skulle ju idag få överlämna några av mina små plantor i någon annans vård. Det var ju liksom så att jag fick lite för många busfrön i år och då delar jag gärna med mig! Dessutom är det ju alltid trevligt med lite sällskap till kaffet!
 (Misstänker att mitt besök fick låna Jans mugg)Det var Karin i Hermansro som kom och hämtade plantorna!Här är hon på bild, jag har valt att spegelvända den så hon inte ska bli sig så lik! (Men för övrigt kan jag berätta att jag har skriftligt på att jag får publicera detta!)

Precis som hon skrev tidigare i sin blogg så har vi ett gemensamt förflutet...vi har båda jobbat som postkassörer i ungefär lika många år (posthornen kanske inte syns i våra pannor men de finns där när man jobbat så länge som vi) men inte på samma kontor och vi har nog inte råkats tidigare heller! Och...hon nämner också att vi båda gillar rödvin vilket ju är helt sant och då kan jag berätta att jag fick ett jättespännande vin av henne så nu längtar jag bara efter fredagkväll efter studentfirande så jag får smaka på det. Jag lovar att göra en recension av det på lördag!! Det ska tydligen ha en viss ton av kaffesmak...det tycker att gammalt posthjon om ;)

För den som undrar så är hon precis lika trevlig som hon verkar i sin blogg! Nu är bara frågan hur det ska gå för plantorna...visst ser vi fram emot en floristisk avdelning på Hermansro???

Tack för en toppendag  med massor av goda skratt!!

Tänkte jag skulle passa på att visa några av de små blommor som just nu förgyller vår trädgård! 

 I morgon skulle ju jag för tredje gången till AF denna vecka men idag när jag kom hem låg det ett brev där det stod att de gjort fel så jag ska inte alls dit...med andra ord hade jag kunnat sova ute i torpet i natt och få lite sömn för det får jag inte i stan! Nå, ja....jag får väl se till att fixa den sista uppgiften så kan jag få mitt intyg på utbildningen. Jag hade ju en rest jag inte visste om...men sen så!!!

 


Dags att vattna!

Alldeles straxt ska jag klä mig och åka ut till Jansbo och vattna alla växter! Ska bli kul att se om man ser att de växt nåt i min frånvaro! Jag ska dessutom lämna över lite växter i nån annans vård...ska bli skoj!

Vems vård?Det ska Ni få veta men inte förrän till kvällen...för först måste jag ta reda på att jag får berätta....man måste vara försiktig med hur man lämnar ut människor på nätet!!!!

Det är mycket nu!

Att vara arbetslös verkar var en heltidssysselsättning...och då undrar jag varför det heter arbetslös?

Nå, den här veckan rymmer inte bara letande av jobb utan en massa roliga saker också!

Först idag så var jag ner till AF för information om hur man söker jobb, min första tanke var att så himla intressant kan det väl inte vara men jag öppnade sinnet och kom fram till att jag fick nog en del tips där trots allt! Jag träffade dessutom en gammal jobbarkompis från den postala perioden i mitt liv, skoj!

Efter det full fart till Blivnades jobb, stoppa in honom i bilen för att sedan åka till frisören och få oss klippta så nu är vi så fina så!! Jag lät Blivande ta bilen tillbaka till jobbet och själv tog jag mig en promenad till Hälla. Jag gick från min utmärkta frisör på Odensvi och nu får Ni som har lokalkännedom själva avgöra om jag var duktig eller inte!!!

Medan jag promenerade så fick jag ett sms från Kapp-Ahl...Grattis till mig för jag fick förtur på halva reapriset! Så i tanken var jag redan på Kapp-Ahl och höll därför på att missa att jag mötte en klasskamrat på vägen! Trevligt att bo i en storstad som emellanåt är väldigt liten!

Väl ute på Hälla så knatade jag förstås direkt in till rea-ställningen på Kapp-Ahl och hittade genast ett par klänningar som skulle passa utmärkt inför torsdagens studentuppvaktning. Jag hade dock svårt att bestämma vilken färg men jag visste ju att Bästa Vännen var på ingång så hon fick välja åt mig.....är det nån som blir förvånad när jag säger att jag köpte en grön klänning??? Köpte faktiskt en grå liten trasa också...båda gick på sammanlagt 189 kronor...visst kan man kalla det fynd?

Sen skulle vi leta mammelucker...ja, det heter visst leggings men jag tycker nog att mammelucker är ett bättre namn för då vet man direkt vilken längd man pratar om! Där gick vi dock bet...fanns inte ett par där alla mina volanger skulle få plats. Jag får helt enkelt göra ett nytt försök på torsdag då jag ska ner på stan igen för att få information om personlig jobbcoach...det är mycket nu!

Sen snurrade vi runt lite på IKEA och gjorde lite annat pyssel som vi helst inte vill berätta om..offentligt! (Ni förstår att det handlar om njutning i form av räkmacka och senare glass va?)

Nu sitter jag i soffan och överväger om jag ska se till att få den svarta färgen i håret eller om jag ska göra det i morgonkväll istället. Men å andra sidan så får jag besök i torpet i morgon och då vill jag ju vara till min fördel...och personligen tycker jag att jag är mest till min fördel när håret är svart (Frisör L försökte dock övertyga mig om att jag kanske borde välja mörkbrunt...men det är väl ingen färg?). Jag färgar nämligen håret för att det är kul inte för att dölja nåt, för ännu har jag inte så mycket att dölja...den dagen som det finns nåt att dölja kommer jag istället att framhäva det...sån är jag!

Apropå besök så hoppas jag att Ni är lite nyfikna på vad jag ska få för besök...det borde Ni vara!! Men, jag väntar med att avslöja det till besöket är avklarat...(Ny form av cliffhanger) Spännande och intressant ska det bli i alla fall!!!

Välkommen hoppas jag i alla fall att besöket ska känna sig!

Har Du varit på Casino?

Det har jag en gång i mitt liv, på Tenerifffa!

Minns inte så jättemycket av det hela mer än att det var en synnerligen stilig entré och att jag kände mig som en elefant i en porslinsaffär!

Jag har liksom aldrig förstått mig på vare sig Black Jack eller Roulette utan de få gånger jag spelat så har jag bara lagt ut brickorna som det passat mig...och jag har aldrig vunnit! Som jag tidigare sagt så får jag nog leva på kärleken och det är inte fy skam det heller!När min morfar fyllde en jämn födelsedag så firades den på Snäck hotel på Gotland och min kusin hamnade vid roulettebordet. Han spelade och spelade så det var knappt han kunde slita sig för att delta i middagen...men han vann ju! Jag minns att jag var förundrad över alla marker han kom med till bordet och jag tror bestämt att jag provade lite jag också men såklart utan resultat...positivt alltså!!!Numera så finns det ju
Casino lite här och var i landet och visst vore det väl kul att få prova på att spela men nånstans tänker jag att först måste jag ju vinna pengar för att ha råd att köpa mig en ny blåsa...för det går väl inte att komma med vilken gammal trassa som helst på ett lyxigt casino???

Mina barn däremot har visst en förkärlek till hasardbordet när de går ut på krogen men till mig påstår de i alla fall att de har vett att innan de börjar spela bestämma sig för HUR mycket de ska spela för...och det hoppas jag att de gör!

Själv får jag nog fortsätta att lära mig vad korten i en kortlek heter... ;)


Historien om Jan!

Jag har nu lovat i flera dagar att jag skulle berätta vem Jan är men jag var först tvungen att fråga honom om han ville delta med foto i min blogg, för det vet Ni väl att man måste vara noga med likaså att skriva ut namn. I det här fallet så skriver jag bara förnamnet för han vill inte riktigt avslöja sitt efternamn!

Det började en julidag 2007. Då flyttade han bara in, varifrån han kommer är faktiskt okänt men jag tycker mig ana en viss släng att motalamål...så min gissning är att hans ursprung är Östergötland.

En eftermiddag när jag ute i torpet skulle gå på dass så stod han bara där med sin bok i handen, först blev jag lite rädd eller kanske mer överraskad men det var ganska skönt med nån som läste högt för en medan man uträttade det som skulle uträttas!Han höll oss sällskap hela sommaren och var alltid lika glad när man kom ut till honom. När hösten kom så propsade han på att få följa med till stan och studera moderna hem lite närmare. Det kunde vi ju inte missunna honom!Dock upplevde han sin plats på en modern toalett som lite obehaglig, bland annat för att ventilationen inte var lika effektiv i stan. Dessutom levde han i ständig oro över att behöva duscha varje dag, han gillar nämligen inte det! Så hans stadsupplevelser begränsades till en vinter efter det har det varit rent omöjligt att få in honom i bilen. Han trivs bäst bland ekorrar, möss och andra vänner.I lördags fick han dock sin årliga dusch för att sedan ställas in på dass igen och här trivs han som Ni ser bland småfåglar och blommor. Detta är hans rätta element och jag har lovat att aldrig mer tvinga honom till den stora staden!

Minns Ni??Att jag sa att myggen har randiga trikåer i år...här är beviset!

Kanske kan det vara ett nytt inlägg i min modeblogg som kom av sig redan i starten ;)

Sommar, sol och blogg!

Dessa tre i kombination verkar inte fungera helt och hållet!

Vi har under helgen jobbat i trädgården och fått riktigt mycket gjort vilket känns så härligt!

Ikväll har vi åkt in till staden allihopa för i morgon ska jag göra entré på Arbetsförmedligen, ska väl bli lite spännande. Jag antar att jag lär få lite heltidsarbete några dagar framöver för det ska säkert letas och ringas för att få en massa papper på rätt ställe!

På tisdag ska vi klippas...vi ska gå från trollungar till svanungar...vilket definitivt kan behövas! Det var alltför längesen vi klippte oss både Blivande och jag...vi kommer nog knappt att känna igen oss själva!

Sen är det spännande saker på gång i veckan...men det får vänta tills det avslöjas vad det är!!!

Storyn om Jan får lov att vänta till i morgon...igen....för nu är jag riktigt trött!

Fler prydnader!

Häromdagen visade jag Er en massa olika prydnader som finns i vår trädgård och sen kom jag på att det finns nåt mer som pryder vår trädgård men som är så självklart att vi inte tänker på det!

Fram till andra halvan av 60-talet så bodde här permanent en man som kallades Skrap-Olle så inne i lidret finns ett gäng vägskyltar som han kommit över på nåt vis. Men han hade förmodligen ett intresse som var större och det var fåglar. Jag har ju berättat att vi har otroligt mycket småfåglar här och jag inser att det är ju hans förtjänst!

Eller vad tror Ni???

 Klicka så blir bilden större och så ser Ni bättre!!

Det finns hur många holkar som helst och har förmodligen funnits många fler än dessa. Många av dessa är nu tyvärr uttjänta men jag har lovat att jag faktiskt ska tillverka några nya under sommaren. Alla dessa holkar har varit bebodda vilket betyder att man måste inte alls följa alla beskrivningar som finns på hur en bra holk ska se ut....våra fåglar är glada om de får tak över huvudet!!!

Avslöjandet om Jan kommer i morgon eftersom jag måste gå in i bildarkivet och leta fler bilder på honom...men det är värt att vänta på Jan ;)


Heja Danmark!Idag är det Danmarks nationaldag så vi får väl säga grattis till våra grannar!!!!

Vi har nyss löst melodikrysset och ska straxt skicka in det, det var tämligen enkelt idag för vi behövde inte leta efter nåt svar!!!

Alldeles straxt ska vi åka till
Skultuna Messingsbruk (sidan är väldigt trögladdad)  och försöka hitta ett par studentpresenter. Det dök upp en student vi liksom glömt så det blir studentfirande i dagarna två nästa vecka!! Vad vi har tänkt oss kan jag inte berätta för jag vet att lilla Svärdotra läser min blogg även om hon inte kommenterar....kom just på att hon kanske inte vet hur man gör? IT-pedagogen i mig vaknade ;)

Sen på eftermiddagen ska det trimmas gräs och städas på dasset....Jan börjar gnöla över att det är ostädat där!!! Undrar Ni vem Jan är??? Jag får väl kolla om han vill ställa upp på bild annars får jag leta i arkivet ikväll!!!


Skinntorr kärring!

Efter en uppfriskande dusch och lite läsning av dagstidning så tar jag det nu lugnt med en bok i solstolen! Man får ju inte förta sig!!!!!Upptäckte efter duschen att Kajsalisa börjar bli en skinntorr kärring så det var dags att plocka fram lite lotion och vad skulle då inte passa bättre än den lotion jag fick i julklapp av Styvdotra...brun-utan-sol-lotion. Såg att den passade för mörka till riktigt mörka hudtyper...så vi får väl se när kvällen kommer om jag ser ut som ovan!!

Fredag igen!!!!

Idag har jag en dejt...med Blivande!!!!Free Orkut and MySpace flirty Graphics Glitters


Vad pryder torpets trädgård?

Häromdagen när jag och Bästa Vännen var till plantträdgården som ligger en bit bort så sålde de också lite roliga små trädgårdsprydnader. Jag är egentligen inte så mycket för en massa saker hit och dit men trots det så har det blivit några genom åren, de måste dock passa in. Vem som avgör om det passar är givetvis Kajsalisa!!!!! (Bäst att förtydliga det)

Nå, när jag kom tillbaka och placerade ut den söta lilla rosa katten så ville jag ju givetvis föreviga den och visa för Er men, han var tydligen så fylld av skräck efter bilresan så han bara skakade. Vilket gjorde att fotot blev så dåligt att det knappt är värt att publicera. 
 

Igår bestämde jag mig för att göra ett nytt försök, tänkte att om jag leker paparazzi så blir inte vare sig nya katten rädd eller de som är trogna gäster i vår trädgård!

När jag kom ut i trädgården med kameran gömd så upptäckte jag att Lisa låg och poserade så jag började givetvis med henne för hon är verkligen en riktig prydnad för trädgården. Klicka på bilden så får Ni upp den i större format och kolla in hennes tunga!!!Sen satte jag igång och det gick mycket bättre idag när jag smög!
En doft av syren!

Åter igen får jag vakna till en härlig sommardag, solen skiner från klarblå himmel och de små vindpustar som kommer är bara välkomna.

Syrenen har slagit ut och från vår enorma syrenberså kommer det med jämna mellanrum härliga dofter av skolavslutning trots att det fortfarande är en och en halv vecka kvar till den händelsen.

Igår hade vi ju lika vackert väder och jag kunde inte låta bli att vara lite kaxig mot min vän i Malmö, Ni vet hon som hittade mig på Facebook efter dryga tio års frånvaro. Hon beklagade att de hade så trist väder och jag fortsatte givetvis att ösa soliga hälsningar till henne och hon påpekade då att det var okej med regn och rusk bara det blev vackert väder nästa fredag när dottern hennes tar studenten.

Då började jag tänka på vilken otrolig tur vi haft när sönerna tagit studenten. När Gammelsonen tog studenten 2006 var vi på gården inne i stan och vi fick sätta upp ett partytält så folk inte skulle få solsting. Vi fick frysa stora isblock för att maten skulle hålla sig. Det var en helt otrolig dag som vi trodde skulle gå till historien på grund av värmen och det var inte utan att vi blev oroliga inför Ungsonens student.

2008 var det dags för Ungsonen och vi bestämde oss för att ha studentfesten här ute i torpet. Vi hade ju vårt stora partytält som inte bara skyddar från sol utan också från regn. Den våren var fantastisk så inte ens i våra vildaste fantasier kunde vi tro att vi skulle ha sån tur igen men det hade vi!!

Vi fick lägga om menyn då vi insåg att det skulle inte fungera med kallskuret i den enorma värmen. Iväg och köpa ytterligare ett partytält som kunde skydda maten och frysa massor av isklampar för att hålla maten kall. Vi grillade vilket var mycket uppskattat och jag hade gjort en massa olika sallader till det.

Återigen fick tältet agera solskydd och de som inte gillade solen kunde söka skugga på tomten. Det blev en riktigt härlig studentfest men många härliga minnen, tror vi höll på halva natten! Jag gissar att vi höll på längre än studenten själv som åkte till stan, värmen tog hårt på en ovan champagnedrickare ;)

Nästa fredag är det dags för Svärdottern att ta studenten och jag hoppas verkligen att vädrets makter står henne bi. Vårt stora problem är vad i hela världen ska vi förära henne med??

Kan förresten berätta att nu bor båda sönerna i egna bostäder. Ungsonen och Svärdottern flyttade till eget i söndags...så härligt för dem!!!! Lustigt är att de flyttade till en identisk lägenhet som den jag först bodde i när jag flyttade till Västerås...till och med samma våning närmare bestämt nionde!

Jag har inte varit och hälsat på dem ännu men jag kommer...jag lovar!!!! Oj, nu lät det som att svärmor kommer och ska styra och ställa men näe, det tror jag inte att de upplever för jag lägger mig mycket sällan i däremot kan jag komma med goda råd och tillrop...om de ber om det!!! Och det gör de ;)

Flickan utan röstav Colleen McCullogh.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den här boken?!

Alla har väl läst nåt av denna författare tidigare om inte annat så har man väl sett Törnfåglar på teve. Boken är skriven i dagboksform vilket både kan vara kul att läsa men också lite frustrerande.

Den handlar om en kvinna i tjugoårsåldern som flyttar hemifrån 1960, hon flyttar från ett tryggt område i Australien till nåt som framställs som slum eller åtminstone ett mindre bra område. Hon hamnar i Huset som inrymmer endast en massa självcentrerade människor, var och en har sin nisch. Bland annat två lotusar, vilket för mig var ett nytt uttryck för lesbiska eller åtminstone nåt som jag glömt att jag hört.

Kvinnan som äger huset är en mycket udda person med övernaturliga gåvor. Kvinnan har också en dotter, Flo, som genast fångar Harriets uppmärksamhet.

Boken handlar mycket om könsroller på 60-talet, och här kan jag genast reflektera över att skillnaden fram till idag inte är så stora.

Husets ägare blir så småningom mördad och kampen sätts igång om att Harriet ska få adoptera den lilla Flo.

Boken måste på nåt vis ha varit bra för den berör mig fortfarande men det var inte nåt sträckläsningsbok men jag rekommenderar Er ändå att läsa den!

Gå inte på det här!Jag tog sovmorgon idag, tyckte jag gjort mig förtjänt av det!

Gick och hämtade tidningen och satt sen ute i solen och drack kaffet och läste densamma...så skönt!!

Sen måste jag ju ta en liten tur på datorn och hamnade då på Expressens hemsida och fick syn på det här! Men...jag har hållit på i tio minuter nu och min mage ser precis likadan ut...så det är lögn!

Med andra ord är man ytterligare en illusion fattigare...det tidningarna skriver är inte alltid sant!!!!

Nu ska jag dock gå ut i trädgården och pyssla lite för jag läste nån annanstans för ett par veckor sen....en brun valk är vackrare än en vit valk...och det stämmer ju!!!