Meny på nyårsafton!

Idag är det sista dagen på 2008 och det kanske vore på sin plats att göra en summering av året men jag tror att jag hoppar över det. Jag tror att varje år har sin plåga men också sina glädjeämnen det gäller bara att man minns båda, det är väldigt lätt att fokusera alltför mycket på det som är dåligt och bara ta det goda för självklart!

Vi går nu mot ljusare tider och jag har redan börjat glutta på påsen med alla busfrön som ska glädja oss hela sommaren ute i torpet. I trapphuset här i stan står pelargonerna och väntar på att få vistas ute på landet med mig och katterna och få bli beundrade av sin "husse" på helgerna!

Ikväll har vi bjudit hem goda vänner på middag och jag har funderat länge på vad vi skulle bjuda på, jag gjorde till och med en scrapbookinginbjudan som bara skulle fyllas i med menyn men...menyn blev inte helt bestämd förrän igår och då gick det ju inte att skicka nån inbjudan, däremot så skickades det ett sms igår kväll med ett löfte om att menyn skulle publiceras här på bloggen idag före klockan tolv så nu uppfyller jag det löftet!!!

Vi börjar med ett glas Cava och några aptitretare bestående av mozarella, soltorkad tomat och parmaskinka.

Därefter tar vi oss till middagsbordet där vi i lugn och ro intar följande mat...

Filodegskorgar fyllda med Ia´s räk-och laxröraStekt lax med rödbetssmörsås och gorgonzolarisottoCitronfromage med sirliga dekorationerTill detta kommer det att serveras goda och välsmakliga drycker.

Senare kommer det att erbjudas lite kaffe och så småningom kommer den tradionella ostbrickan fram!

Vad ska Ni andra äta??????


Dagen idag...

...var ju ytterligare en mellandag bland många i år. Den handlade för min del en hel del om att städa litegrann då jag var ensam hemma, städning lämpar sig bäst då tycker jag!!

I min andra blogg har jag lovat att visa vilka böcker jag köpte för julklappspresentkortet, min yngste sin förärar mig alltid med min önskejulklapp som består av presentkort på Akademibokhandeln, Det är suveränt att få gå ner på nån av mellandagarna och bara välja en massa böcker man vill läsa...

Här är åretsskörd som åtminstone lär räcka ett par veckor!!


Håkan Östlundhs Blot är förstås redan utläst, har Ni inte läst nån av hans böcker så rekommenderar jag Er verkligen att göra det. Alla utspelar sig på Gotland och i denna gräver de då bland annat upp ett lik vid husknuten hos en av mina absoluta väninnor!!
Potensgivarna är nu påbörjad och jag tror den är ganska så lättläst!

Det här speglar ganska väl mitt val av lektyr även om naturligtvis deckarna dominerar!!

Ikväll kom vi också oss iväg till IKEA, vi åkte ju dit dagen före julafton för att köpa vår matta som jag berättade om nån gång i november tror jag men...då hade dom stängt klockan 18.00!!!! Hela julen fick vi tillbringa med den matta som Kajsa dömt ut som matta. Den ser itne klok ut..en del av våra gäster har vågat fråga varför den ser ut som den gör...resten sitter väl fortfarande och undrar om det kanske är ett nytt mattmode!!!!

På bilden inspekterar Kajsa den nya mattan...straffflaskorna är framtagna * läs blomsprutorna*
Smakupplevelse!

I julklapp fick jag en penninggåva av svärmor som jag inte räknat med och pengar man inte räknat med tycker jag man ska använda till nåt man absolut inte tänkt sig att ha råd med!

Jag funderade ett tag sen kom jag på det....jag ska köpa Amaronevin, kanske itne precis vad svärmor skulle föredra men...så skulle det bli!

Sen var det ju frågan vad ska man äta till?? Vi gick förbi Ny matsedel, en affär som specialiserat sig på italienska produkter och där fick vi rådet att köpa dessa ostar...Vi kände väl vid det här läget att det kanske vore idé att köra hela kvällen på italiensk tema så vi köpte cannelonirör och sedan gjorde jag en stor gratäng..Till gratängen drack vi dock ett glas vitt vin!

När sedan den nya engelska serien Cranford började på tv2 igår klockan 20.00 så sköljde vi våra munnar och dukade fram vinet och de läckra ostarna....

Det är absolut det godaste vin jag någonsin druckit...varje mun måste avnjutas var för sig...det är inget vin man på nåt vis stjälper i sig, bredvid bör man ha ett glas vatten för ¨åtminstone blev jag ganska törstig! Jag är nu glad att vi köpte 2 flaskor Amarone för nu har vi en flaska kvar att ta till när man vill känna fullkomlig njutning!!! Jag rekommenderar verkligen detta underbara vin...det riktigt vattnar sig i munnen nu när jag sitter och skriver detta...Den högra flaskan var det som fick ge oss njutning i går!!! Ostarna vi köpte var utmärkta till och vi kommer absolut att nyttja denna underbara butik som uppenbarligen vet vad de sysslar med....tack för tipset!

God fortsättning!
Familjen önskar Er alla en god fortsättning!

God jul!


Snart jul!!!

Egentligen vill jag inte säga att det är stressigt till jul för nånstans väljer man ju själv!!

Själv tycker jag det är ett bra tillfälle att få det städat och fint i hela huset...ja, åtminstone vår lägenhet då! Maten som vi gör är bara den jag tycker är skoj att göra. Julklappar funderar jag på hela året så det är inte heller så ansträngande...egentligen tycker jag att det är ganska skoj....men..det verkar inte alla andra att göra...

När man kommer ut bland folk är det ju rena hysterin....

Nu ska jag ta en promenad ochh beställa julblommor till pappa!!!!

Vinnare......för mig är Scotts!

Vi har tittat hela hösten på Dansbandskampen, de första avsnitten såg vi i torpet,  nu är kampen slut och som alltid så är det väl tvåan som är den stora vinnaren!!!

Jag är en gammal "dansare" vilket betyder att jag älskar att dansa men sambon med en man som påstår sig ha råd att stå i baren vilket gör att vi sällan kommer ut på såna tillställningar * jo, jag kan gå ut ensam om jag vill *

Om jag dansar runt på dansgolvet så dansar jag hellre till Scotts taktfulla musik än Larz-Kristers spexiga uppträdande...så är det!!


Vi lever!!!


Inlägg två för dagen!

Hur många av Er läser så kallade kändisbloggar?

Jag gör det egentligen inte såvida det inte är nån jag gillar speciellt mycket och en som jag fastnat för speciellt är Claudia Galli...jag har följt  hennes blogg nu under ganska många månader nästan sedan hon började blogga misstänker jag!

Nu hittade jag en tävling hos henne som jag bara absolut kände att jag måste delta i....vilket NI trogna läsare vet att jag just aldrig gör då jag faktiskt får nöja med mig att ha sån otrolig tur i kärlek...det sägs ju att man bara får ha tur i det ena!!

Men titta gärna in till henne....en helt lagom blogg att läsa...

3 dagars skillnad!

Satt igår och läste lite olika bloggar precis som vanligt innan jag går och lägger mig och hamnade då hos CAT och fick se ett foto hos henne och insåg vilken form av vintermisär jag som västeråsare lever i...jag vill ju också ha massor av snö!!!!

I måndags var jag väl lite nöjd då såg det ut så här...Ja, Ni får ju titta bakom min amaryllis förstås!

Idag ser det ut så här....Funderar på om man skulle skaffa sig en vit gran istället....grönskan finns ju redan utomhus!!!

Moster ljög!!!

Det är kanske en lite väl dramatisk rubrik men det finns en sanning i det!

Jag minns inte riktigt när men en gång frågade jag min moster som också har ett mycket välutvecklat luktsinne om det blev ännu "värre" när hon slutade röka nån gång i början på 70-talet, i samband med att hon insjuknade i Hongkonginfluensan kan jag upplysa om ifall intresseklubben är med och antecknar, och hon svarade mig på att "Näe, det blev inte värre utan var som vanligt!" Skönt tyckte då jag för jag lider nästan av mitt luktsinne som är ovanligt utvecklat. Min familj har blivit häpna många gånger över att jag avslöjat dom!!

Jag kan känna en doft av en person flera timmar efteråt, om nåni familjen varit hemma hos en rökare så avslöjar jag det direkt, har dottern doftat på parfym på stan så kan jag känna det direkt bara hon kliver in genom dörren!
Min sambo försökte i början av vår relation att "smyga" med att han tog en skvätt absolut i kaffet en kväll...avslöjad direkt!!
Alla dofter och lukter bara kastar sig över mig på gott och ont men mest på ont för det kan bli ett kaos i näsan på mig!

I morse vaknade jag av att det luktade...Hmm..kattpiss...visserligen har vi ju två katter men varför skulle dom liksom göra nåt nån annanstans än i lådan? Jag gick upp och gick runt i lägenheten och kände att det liksom luktade, tittade till lådan och näe, den var ren och fin. För en stund sen så gick jag in på lokaltidningens sida och läste...då hittade jag den här notisen....

Mystisk odör över Västerås...

Kan det ha varit det jag kände....?

Ringa upp...

..okända nummer...gör Ni det?

Jag har en telefonsvarare på min mobil och så också på mitt hemnummer och jag förväntar mig att den som verkligen behöver ha tag på mig talar in ett meddelande på den. Jag ringer icke upp okända nummer som finns registrerade på min skvallerbytta!

Jaha...varför skriver jag nu detta..jo, för att återigen så kan man läsa i
Aftonbladet om folk som låtit sig "luras" att ringa upp dyra utlandsnummer...jag förstår faktiskt inte. Jag skulle aldrig komma på tanken att ringa ett nummer som jag inte känner igen och absolut inte ett utlandsnummer...såvida inte mina barn befann sig utomlands men då skulle jag veta vilket landsnummer de befann sig i.

Men å andra sidan så vet jag att dessa människor som låter sig luras är helt vanliga människor som Du och jag. Jag har bekanta som lät sig luras att tro att de vunnit en resa till USA när det kom upp ett pop-up-fönster i deras dator för en fyra år sen, jag tror att det blev en kostsam historia för dom.

Det är samma typ av lurendrejare som ligger bakom detta, samma som ligger bakom att Nordea under sommaren och hösten införde ett jädrans skitsystem när man ska logga in och betala räkningar. Förut hade man sina skrapkoder och sin personliga kod och allt fungerade jättebra så länge man inte lämnade ut sina koder till obehöriga som bad att få dom i mejl eller per telefon.

Numera så har man en eländig dosa som man ska trycka massa olika koder innan man fått uträttat det man ska och försök inte inbilla mig att det bara var äldre människor som lämnade ut sina koder....det tror jag inte ett dugg på!

Nej, detta med att vara lättlurad har absolut ingen ålder!

Bloggbefriad helg!

Undrar om det är för att världen utanför ropar mycket högre än internetvärlden?

Jag har ingen som helst blogginspiration....ingen inspiration för övrigt heller om jag ska vara ärlig!!!!

Ikväll ska jag dock sätta mig och skriva lite julkort....undrar vilka som ska få ett riktigt...ett med snigelpost????Nu verkar det inte ens som attd et går att publicera bloggar...så kanske det är hela bloggvärlden som stannat till!!!
Utom då Blondinbella som jag är helt säker på att jag läste om i höstas att hon skulle sluta blogga för att leva i riktiga världen med skola och allt...hon bloggar för fullt såg jag häromdagen!! Fråga mig dock inte om vad hon bloggar fär det är för mig totalt ointressant!

Just nu ...

Just nu känns det som att det är fullt skubb utanför datorn. Dotra i familjen har just avslutat ett jättearbete i So´n och jag hoppas verkligen att hon får det betyg hon eftersträvar för det har hon sannerligen gjort sig förtjänt utav!

Snön vräker ner och det gör inte mig så himla mycket mer än att jag då får ringa runt och försöka få nån av sönerna att ta snöjouren under helgen då "Portis" är på helgresa till Tyskland!! Men å andra sidan fick jag ju då tillfälle att prata med dom båda. Vi är lite dåliga på detta med att ringa alla 3 eller rättare sagt den äldste av sönerna pratar mer än gärna i telefon men samtalen till mamma kanske inte prioriteras! Men vi har också en regel...så länge man inte hör nåt så är allt i sin ordning!

Fredagskvällen nalkas nu med stora steg och den kommer att bestå av god mat och ett gott vin som sambon just nu är och inhandlar. Efter det så kryper vi ner i soffhörnet och spänner fast oss för 3 trevliga tågresor nånstans i världen efter det träffar vi Robin i Malmö då vi verkligen gillar hans humor. En humor som balanserar precis på det vi tycker är tillåtet!

Sen kanske det blir nån av de filmer som ligger här och väntar...en Irene Huss eller kanske Hairspray...vad vet jag?!

Så småningom så kryper vi ner i sängen och låter oss vaggas till sömns av mörkret och ljudet utifrån vi hoppas att slippa träffa en av dessa....

Det blev verkligen en vardaglig och ganska trist blogg idag men det får Ni stå ut med!

Litet blir stort!

Idag är det en del tankar som snurrar i huvudet som jag tänkte försöka få ner här i mitt egna lilla rum...ett rum där man får fundera...grubbla...skratta...fjanta...ja, helt enkelt vara precis den man är när man vill utan att bli påsatt en stämpel!

Idag har jag skrivit en del brev och jag har varit och handlat samt hämtat några försändelser på posten vilket ju inte är sant utan jag hämtade dom givetvis på ICA. Jag ska snart baka några kakor, idag blir det kokoskakor som jag sedan doppar i mörk choklad. Igår bakade jag en plåt med skurna pepparkakor samt 48 saffransbullar! Vi provsmakade dessa till lite glögg igår och de fick godkänt! Pepparkakorna var ett recept från tidningen Land för ett par veckor sedan, skurna franska pepparkakor....lite annorlunda kryddning men ack, så gott!!

Samtidigt som jag gör detta utan nån större stress så tänker jag nu på vänner som står mig nära på ett eller annat vis. Hur olika våra världar kan vara just i denna stund...

En vän håller på att packa för att åka till Kap Verde under kommande natt antagligen är hon full av förväntan och glädje. En vecka i sol och värme och absolut ny och spännande miljö.

En annan vän...ja, hon befinner sig förmodligen också i packstadiet men då på väg hem. Hem från vad jag förstått två underbara veckor i Thailand med snorkling och soliga sandstränder de nästan fått ha för sig själva. Hem till snö, regn och långa mörka dagar med massa stress inför julen.

En tredje vän reser just nu till sin pappa för att förmodligen byta de sista orden med honom innan han gör sin absolut sista resa. En resa full av osagda ord i kappsäcken av ångest och vånda men också med glädje över att faktiskt få hinna att ta farväl. Just nu är nog mina tankar mest med henne för jag vet hur jobbig denna sorts resa är...jag har själv gjort den om än jag var mera förberedd.

Jag tänker en massa på mina barn vars farfar är mycket sjuk, vi hoppas innerligt att de får fira jul med honom i år. Jag hoppas att de kan uppskatta glädjen i att få göra det och inte bara ser sorgen i att veta att det är sista julen de samlas hela släkten farfar, farmor, deras fem barn och alla 9 barnbarnen därtill.

Jag vill med dessa ord säga...passa på att njut av det Ni har! Låt Er inte stressas upp av julen för oavsett vad Ni hinner med att göra innan jul så blir det jul likväl!!
Men glöm aldrig att stanna upp och tänk på vad Ni har alldeles gratis runt omkring Er...gläds åt det lilla för egentligen kan det lilla vara det största!

Utmaning!!

Vilken utmaning jag fått när jag startade datorn idag...många gånger känner jag att dessa utmaningar påminner starkt om kedjebrev så ibland låtsas jag itne om dom...men den här var faktiskt ltie roligare...man kan få veta nåt om nån man känner lite..eller mycket!

Den som utmanat mig är
CAT en bloggare som jag inte känner så mycket men som jag uppskattar och nu vet jag lite mera om henne och det är väl dags att låta Er veta ltie mera om mig!!

Regler för utmaningen..

1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 bästa tv-programmen (utan inbördes ordning)

1. Brothers & sisters
2. Cityakuten
3. Design Tomas & Simon
4. Svenska deckare
5. På spåret
6. Diggiloo
7. Så ska det låta
8. House

8 tidningar jag läser

1. Vlt  (Västmanlands läns tidning)
2. Helagotland (gotlands tidningar på nätet)
3. Allers (försöker dock med avvänjning nu efter 25 års läsande...svårt)
4. Hemmets journal
5. Land
6. ICA-kuriren
7. Aftonbladet
8. Amelia (byts ibland ut mot Tara)

8 saker jag gjorde i går

1. Diskade
2. Körde bil
3. Hälsade på svärmor
4. Lagade mat
5. Åt mat
6. Pratade i telefonen
7. Tittade på tv
8. Gjorde en pepparkaksdeg

8 saker jag ser fram emot

1. Julhelgens ledigheter med familjen
2. Att få renovera dotras rum
3. Ljuset och att då få börja putta ner de små busfröna i jorden
4. Att få flytta ut till torpet igen och njuta grönt gräs under tårna med morgonkaffet i handen
5. Nästa utlandssemester
6. 2011 (här blir det bara ett litet avslöjande)
7. Att så småningom bli farmor (dock ingen som helst panik)
8. Att få besök av postkodslotteriet...men det kanske är mer en dröm!!

8 favoritrestauranger

1. Ruffino...krog i Västerås med en härlig utsikt då det ligger i en gångbro över en av stadens gator!
2. Jacob Dubbe...första pizzerian i Visby och den finns kanske inte ens kvar
3. Faventia...restaurang i Hästbacken i Visby som på 70-talet hade världens godaste chokladsås
4. Ia´s hemmakrog...råkar ju älska att laga mat och är till och med rätt bra på det enligt säkra källor ;)
5. Di spagna...en härlig italiensk krog i Västerås
6. Baccus..en underbar restaurang med suverän personal i Alanya
7. Istanbul...ytterligare en restaurang i Alanya som serverar världens godaste lasagne
8. Burger King på Finnslätten i Västerås för att de har världens godaste stripes!

8 saker på min önskelista

1. Att få lyckas med mitt nya projekt att komma tillbaka i yrkeslivet
2. Att få slippa daglig värk
3. Att mina söner får jobba och må bra
4. Att min sambo och hans dotter får må bra
5. Ett sovrum
6. Att få ro att skriva min bok...
7. Att få bli ekonomiskt oberoende...inte rik men oberoende..
8. Med risk för att vara riktig osvensk och fortsätta att avslöja min politiska åsikt så önskar jag vår politiska Allians all världens väg!

Nu kommer namnen på de bloggare jag utmanar...

Yeahdelila

Anjocapi

Anna

Lovebaby


Nett

Tess

Lycka till allihopa...det tar sin lilla tid att få ihop en sån här blogg!


Tillfälligt avbrott!

Ingen blogg igår...ingen blogg idag....tillfälligt avbrott i skrivande!!

Har lite separationsångest och abstinens......min allra bästa vän sedan snart 30 år tillbaka befinner sig i Thailand...är van att prata några ord med henne varje dag!!
Inställt!

Tänk att man aldrig ska kunna planera nåt!!!

Ikväll var det meningen att jag och en mycket kär vän skulle köra en liten retrokväll...Tortellini - det är för mig så mycket 80-tal som man bara kan hitta....Lambrusco - det vin som också andas 80-tal och som ger en blåröda tänder....sen skulle vi titta på filmen Mamma Mia som ligger inne i hyllan och bara väntar på mig och Anna...men nej då....

Febern håller i sig och jag ligger sömnlös på nätterna...när jag väl sover så drömmer jag de mest underliga saker som till exempel att ska man ansöka om skilsmässa så kan man gå till barnavdelningen på COOP Forum!! (Här lär jag väl lägga till en liten parentes att vi inte ska separera..så det är ingen idé att glädjas över det)

Så...nu är det bara att messa till Anna och ställa in...jag orkar bara inte! Men det är så trist för jag vill verkligen göra nåt kul när helgen kommer men jag hoppas hon förstår...visst gör Du det söta Anna??

I morgon är vi sen länge bortbjudna på lutfiskmiddag...en tradition sen flera år tillbaka så jag hoppas att jag får sova i natt så febern går bort.......

Bloggtorka!

Ja...det verkar som att jag drabbats av det idag för jag hittar inte riktigt det där...som gör att man får till en hel blogg!

Det får helt enkelt bli en kort rapport om dagen!!

Vi fick ju igår hem den kyl/frys som vi beställt så lite av dagen har faktiskt gått åt till att njuta av den åsynen! Tänk att äntligen få ett härligt modernt skåp...det förra köpte jag när yngste sonen var mycket liten...eller åtminstone var han i treårsåldern och numera är han ju 19 så inte är det nytt inte!!!

Nu har vi dessutom en frys på 90 liter mot tidigare 40 kanske...underbart!Idag liksom igår har jag bakat surdegslimpor så nu ligger det 3 stycken i frysen och den tredje är snart uppäten!!

Snön vräkte ner med början nånstans runt fyra i morse och fram till förmiddagen....tyvärr är det nog inte tillräckligt kallt för att vi ska få njuta av den nån längre tid!

Själv vaknade jag med lätt feber i morse...typiskt när det varit mycket omkring mig en tid så i morgon blir det nog till att bara vara hemma och kurera mig! Får se om jag får besök trots allt på kvällen.Får väl i och för sig se hur jag mår...sist jag hade denna febervända lovade jag ju mig själv att lyssna på kroppen men det är ju så lätt att glömma......

Måste avsluta med en bild jag fick i ett mejl förra veckan....han är så sööööt!


Julkortstider stundar!

Jag älskar alla typer av kort, köper så fort jag hittar såna jag tycker är vackra eller på nåt vis tilltalar mig. Med andra ord har jag en ganska diger samling julkort! (och andra vykort) Närmare bestämt en hel skokartong full, ändå var jag tvungen att köpa mig ett gäng när dotra och jag var till Stockholm i oktober.

Min vana trogen gick vi ju till Drottninggatans bok och papper, eller nåt liknande, ligger på högra sidan av Drottninggatan om man går från  Åhlens mot Gamla stan. Har Ni aldrig varit dit bör NI absolut göra ett besök nästa gång Ni kommer till Hufvudstaden.

Butiken är en liten oas om man som jag älskar böcker och kort och annat smått och gott! Den är synnerligen prisvärd...glöm för all del inte att gå ner i källaren där massor av reavaror finns samt en massa saker om man är intresserad av scrapbooking!

Nu ska dom dock skrivas, alla julkorten, men vilka ska man skicka till...för de man mottager har onekligen minskat rejält i antal...förmodligen gör jag som vanligt....


Goda grannar!

Minns Ni den teve-serien som gick nån gång på 80-talet gissar jag...det var nog precis innan ordet tv-såpa lanserades i svensk television?

I vår förening har vi gott om goda grannar men tyvärr finns det också de som inte är så goda och det är märkligt att de ska höras mest!

Som ordförande i bostadsrättsföreningen får man tyvärr en del skäll...och idag har det varit en sådan dag..men nånstans är jag också tacksam för det för det hjälpte mig att ta det slutgiltiga beslutet att inte förnya mitt uppdrag på årsmötet i maj!

Jag är fullt medveten om att man kan inte vara alla till lags men å andra sidan tycker jag inte att man får skälla på folk hur som helst heller...det ska bli skönt att slippa!

Nån tänkvärd och innehållsrik blogg blir det inte idag....men den som väntar på nåt gott väntar inte för länge!!!

I morgon ska jag skriva om julkort.........

Miljö!

Ju äldre jag blir desto mer tänker jag på miljön, vilket i och för sig är svårt att låta bli när man blir påmind jämt och ständigt via media men det verkar ändå som att en del inte låter sig påverkas av det!

Ska försöka att skriva ner några tankar jag har om saker som jag inte får ihop....

På en ö i Östersjön bor en för mig mycket kär vän och hon kunde för mig berätta för en tid sen om nåt jag inte förstår!
Konkurrens i sig är väl nåt positivt men jag tror bestämt att det är vår miljö som får stryka på foten tack vare den!

På morgonen kommer bilen som delar ut tidningen, lite senare på dagen kommer lantbrevbäraren och stoppar i posten ( han måste köra förbi alla lådor ännu så länge) och ytterligare senare på dagen kommer Citymail med sin del av snigelposten!!

3 olika fordon kör samma sträcka varje dag...var ligger ekonomin i detta...och vilken vinning är det för miljön undrar jag?

Jag förstår att man vill ha morgontidningen på morgonen, det ifrågasätter jag inte alls för jag är själv en av de första som gnäller när tidningen är försenad...här bärs den dock ut med hjälp av apostlahästarna!

För ett tiotal år sedan så gjordes det ett försök här i Västerås som då av någon anledning inte slog så väl ut, förmodligen var dom för tidigt ute! Men min pappa och ytterligare en lantbrevbärare körde då nattur. De körde ut tidningen och posten i samma tur. De startade från stan runt 3 på natten och kom tillbaka till stan lagom de övriga lantbrevbärarna gick ut.

Man sparade alltså runt 23 mil eftersom allt kom med samma bil....vad som då inte tillfredställde kunderna var värdeförmedlingen som man kunde uträtta med lantbrevbäraren..men som jag förstår så ska den tas bort om det inte redan gjort så ska det göras inom kort och då är ju inte det nåt hinder längre!

Nästa eventuella men skulle då vara att man väntar viktiga brev men jag undrar...är det nån som numera får så viktiga brev att de måste gå fram över natten? Man skulle då kanske kunna inrätta nån ny tjänst så man fick betala för den servicen...det skulle jag ställa upp på!

När försöket gjordes här i Västerås under andra halvan av nittiotalet så skickades det fortfarande viktiga brev men nu har väl mejlen tagit över det som brådskar gissar jag!

Detta var bara en tanke jag haft inom mig sedan jag fick detta berättat samt sedan i fredags då jag hämtade sambon vid arbetsplatsen...under den lilla stund jag väntade så hann först Posten komma med ett paket och sedan DHL...så..hur bra är det med konkurrens för miljön egentligen?
En annan miljötanke väckte min sambo hos mig häromdagen när jag stod och packade varor från ENJO i miljövänliga plastpåsar. Vi köper miljövänliga plastpåsar till en massa olika saker men sen sorterar vi det som vanlig mjukplast då spelar det ju faktiskt ingen roll!

Egentligen undrar jag till sist och syvende hur mycket av miljön vi sparar genom att sortera och ha oss...tidningspapper...vanligt papper...kartong...mjukplast...hårdplast....färgat glas...vitt glas...kompost...vanliga sopor.....metall...

Flera olika bilar som kommer och hämtar.....usch..nä, nu blev jag snurrig i huvudet av dessa allvarliga funderingar!

Däremot kommer jag att fortsätta att städa miljövänligt....där tror jag att vi alla kan bidra och att det ger effekt!!