Märkliga måndag!

Vilken underbar dag det varit idag. Solen har lyst från en klarblå himmel nästan hela dagen, nästan så man tyckte det var skönt när det kom små vita bomullstussar och skymde solen!

Jag lurade ju iväg Bästa Vännen till handelsträdgården som ligger bara några kilometer härifrån och naturligtvis så inhandlades det några växter.Tre olika blommor som jag nu har planterat, namnen får jag nog återkomma till för nu har jag ingen lust att gå ut och kolla! Den i mitten som ser så väldigt oansenlig ut är i alla fall en mynta...solbärsmynta tror jag bestämt den hette. Den kommer att få härligt starkcerisa blommor!

Den lila skapelsen till höger var visst nåt nytt om man nu fick tro dom och det måste man. Den har jag planterat tillsammans med en lila lobelia och i min fantasi kommer det att bli jättevackert!!Sen har jag planterat ungefär femtio dorotheablomster, en vacker blomma tycker jag. Fick förfrågan om hur den såg ut så här kommer den!Den finns i många färger..gul, vit, aprikos och rosa. En liten märklig planta som ser urtrist ut innan blommorna kommer..men då får man sin belöning!!! Om nån önskar så finns det säkert fyrtio plantor att hämta här!!!!!!

Spänning i tillvaron!

Bästa Vännen har varit ute och vi har fikat och ätit en fantastiskt god glass...ICA Gräddglass med mangorippel!!!

Hon berättade att hon på vägen kört om två stycken bilar från fångvården som stått en bit bort härifrån straxt efter att hon berättar det så kommer det en helikopter och cirklar över just det området. Vi åkte sedan bort till den lilla handelsträdgård som vi har runt hörnet och då helt plötsligt kom polisen åkande...undrar om det hänt nåt...Salbergaanstalten ligger ju inte långt härifrån!!!

Det märkliga är bara att det verkar som att hon drar till sig märkliga människor...Ni minns väl
Skåningen för ett par veckor sen???????

Nu ska jag ut och plantera mina nyinköpta blommor....det kommer bilder mot kvällningen!!

Oj!!

Idag på morgonen har jag överraskat mig själv....jag har ringt på ett jobb!!!!

Visserligen kunde de inte prata med mig just nu men de skulle återkomma....spännande!

Vädret är fantastiskt här idag...så nu blir det lite påta i jorden och flytta ut en massa plantor i trädgården vilket innebär att jag får lite plats i växthuset så det ska också göras i ordning så vi kan se fram emot en stor skörd av tomater, gurkor, melongurka (?) och pumpor!!!

Kommer också att få lite sällskap av Basta Vännen....det är med dubbla känslor som livet återgår till nåt...normalt!! Underbart att få tid att umgås ordentligt med sina vänner utan att behöva känna att nåt ligger på. Ja...jag vet att jag måste söka nån forma av inkomst...men bortsett från det!!!!

Nu ut i solen och njuta...men jag har lovat många inlägg idag och detta var första!

Nu har jag en titel!

Nu kan jag kalla mig IT-pedagog...känns helt okej!

Redovisade min rapport igår och den blev godkänd...och naturligtvis vill jag tacka Er alla som faktiskt hjälpte mig att få det resultat jag fick!

Jag kan dock berätta att min kropp verkligen är osams med mig nu efter tre dagars stillasittande men jag ville åtminstone titta in och berätta att jag lever och att jag mår...bra...inte kroppen men det går över!!

Nu ska jag bara umgås med Blivande och kanske ska vi försöka se på ESC på webben ikväll...känns som att det måste vara det som gäller för en IT-pedagog...inte teve!

Först ska vi lösa Melodikrysset...på webben....sen ska vi nog se "Så ska det låta"...på webben...


addicted myspace orkut friendster comments


Visst har jag berättat att vår digitalbox är sönderåskad?????

Hur snabbt blir man bortglömd?

Sitter nu i soffan med laptopen i knät (det är väl där man ska ha en laptop?) och inser att inläggen från nu och till söndag lär bli ganska få.

Jag undrar...kommer Ni att glömma mig?

Nej, nu blev jag väl lite väl självupptagen...det slutar jag genast med!

Ska sanningen fram är jag så trött så jag knappt vet vad jag heter men nu är själva presentationen (PowerPoint) gjord inför min redovisning på fredag. Den ska nu bara tränas in och det kan vara svårt nog! Men jag tänker också att jag har ju skrivit den här uppsatsen själv och bör därmed veta vad det är jag vill säga, det brukar fungera. (Lät det kaxigt?)

I morgon klockan tretton noll noll kör vi igång....sista helgen med gänget!

Från och med måndag lovar jag att jag ska "bomba" Er med inlägg!!!!!

Free Orkut and My Space quotes Graphics Glitters


Nåt fel eller...?

Free Orkut and My Space what's up Graphics Glitters


Här sitter jag i godan ro och tar det ganska lugnt medan jag på Facebook kan läsa att mina klasskamrater kämpar för att få ihop sina presentationer av fördjupningsarbetet...är det nåt fel på mig?


Är det på allvar??

Jag tog mig till stan idag för att duscha och göra mig ordentligt presentabel då jag skulle besöka skolan jag sökt till, till hösten...vilket nu iofs råkar vara samma skola som jag redan går på men det är ju nya lärare och man vill ju försöka vara till sin fördel. När jag kom till stan så kom jag på att jag blir nog kvar till på torsdag så efter besöket i skolan så hämtade jag bara Lisa och datorn *förstås* och så åkte vi till stan. Inte nåt bra beslut har det visat sig ikväll så vi får väl se om jag kanske får åka ut i morgon igen. Vi har tydligen fått en ny granne som uppenbarligen köpt en lägenhet som är i behov av färg...och just färg är jag ju lite överkänslig emot. Det killar i halsen och jag känner att tungan håller på att svälla lite lätt. Nå, vi får se i morgon..det värsta som kan hända är att jag tappar rösten och det vore himla oturligt eftersom jag ska redovisa på fredag!!! Nog om detta!

Nu har vi kollat lite på första deluttagningen till ESC...och vi bara undrar...skämtar de med oss????


Gökandet ger mig kalla kårar!

Att våren och nästan sommaren är här har väl inte undgått någon men det för med sig både det ena och det andra. Allt är inte positivt!!

Detta gökande på kvällar och nätter gör mig galen! För Er som har hängt med mig ett tag så vet Ni att jag hade en
skräckupplevelse förra året i samband med just gökande och igår var det samma sak igen!

Jag pratar alltså inte om gökande i "den" bemärkelsen utan om göken som far omkring härute och skrämmer livet ur mig!

 (Bilden lånad HÄR)

När man går ut på morgonen och hör göken gala då låter det bara härligt och man vet att nu är våren här!

Men när det sitter utanför köksfönstret och mörkret håller på att lägga sig och den rent av är lite upprörd...då går det kalla kårar på ryggen! Den har en stämma som är så stark så det är obeskrivbart! Det låter verkligen som att det står en galning utanför torpfönstret!!

Skratta Ni...det bjuder jag på!


Försök till resumé!

Sist jag skrev en ordentlig var väl kanske i mitten på förra veckan så jag ska försöka ge mig på att göra nån form av resumé nu.

I torsdags eftermiddag när jag satt och skrev på uppsatsen så började det regna och åska så jag slog av datorn och gick ut och satt mig på trappan och tittade på underhållningen. Jag är nämligen inte speciellt rädd för åskan men jag har respekt!

På somrarna när jag var barn var jag ofta i Salatrakten som är lite känt för sina speciella åskväder, de blir ofta väldigt rejäla. Det smäller och dundrar samtidigt och länge, jag undrar om det möjligtvis kan vara Badelundaåsen som ställer till det för ibland kan det snurra länge här över. Nå, den här gången gick det över tämligen snabbt och jag kunde fortsätta att skriva och blev faktiskt nästan färdig.

Gick och la mig nånstans vid elvatiden, läste en stund och sen somnade jag. Vaknade straxt efter tolv av en riktigt åsksmäll men lyckades tydligen somna om igen. Halv två vaknar jag av att huslarmet går för fullt vilket det nästan alltid gör vid åska och därtill obligatoriska strömavbrott! Huslarmet är av den karaktären att det helst ska väcka även de döda, detta är inget nytt för mig så jag går upp och ska stänga av det. Men...det går inte! Det bara fortsätter att larma hur jag än gör. I tjugo minuter håller jag på samtidigt som jag håller ett öga på gården ifall att nån av grannarna ska komma inrullande och sen min sorgliga figur i en urtvättad t-shirt och håret åt alla håll och kanter! Ingen kommer och inget larm blir avslaget..

Till sist ser jag ingen annan råd än att ringa Blivande som ligger och sussar helt ovetande i en åskbefriad zon i Västerås. Han är mycket yrvaken och förstår inte riktigt vad jag säger för larmet skriker! Till sist kommer vi fram att det är nog lika bra att han kommer ut. Jag har där lite dåligt samvete för han ska ju trots allt upp och jobba morgonen därpå så jag gör ytterligare ett tappert försök. Ut i regnet, blir dyngsur för det är ett rejält åskregn som pågår..men då lyckas jag på nåt vis att få av det!! Tack för det! In igen och stoppa Blivandes tappra försök till påklädning.

Sen fortsätter strömmen att komma och gå i samma takt som det brakar och har sig utanför dörren. Varje gång strömmen kommer tillbaka så går larmet!!!! Så...jag sitter i sängen med en pannlampa och läser min bok för att försöka sova är en omöjlighet. Halv fyra kan jag lägga huvudet på kudden och försöka umgås med John Blund.

På fredag när jag vaknade så satte jag igång datorn precis som vanligt för nu var det dags att skicka in uppsatsen....då märker jag att datorn tar inte laddning! Åskan har tagit adaptern! Här kan jag meddela att en viss panik uppstår för naturligtvis har jag inte gjort nån backup på uppsatsen och datorn går inte igång eftersom det inte finns nån ström i batteriet. Med hjälp av goda vänner runt omkring mig så inser jag att det ordnar sig med deadline är fredagkväll, så ringa till skolan och berätta läget och jag fick en respit till lördag...TACK!

En mycket datateknisk klasskamrat kom hit och bekräftade min misstankar...det var adaptern och inget annat! Blivande fick då ägna en timme åt att åka runt i stan för att hitta en ny vilket inte var helt enkelt för av någon anledning hade de haft en strykande åtgång just den dagen!!!!

Ja, ja....det ordnade sig och istället för att skriva och fixa det sista med uppsatsen fick jag sitta ute i solen och läsa min bok...helt okej det också!!

På kvällen kom Blivande och Styvdotra ut och vi satt länge ute och njöt av den vackra kvällen men till sist så blev vi tvungna att ge oss för myggen. Gick in och satte på teven.....då inser jag att åskan tagit även digitalboxen!!

Så vad jag lärde mig den dagen var....dra alltid ut kontakten ur väggen....inte ur apparaten...och gör det även om himlen är klarblå!!! Dessutom har jag nog lärt mig nu....USB-minnen är till för att användas!

Sen gick helgen i ledighetens tecken för det har under hela året varit självklart för mig...inga studier på helgen. Utom nu då jag fick skicka in uppsatsen men det har varit enda undantaget i princip!

Lite regn kom det natten mellan fredag och lördag också men bara några millimeter jämfört med natten innan då vi fick 40 mm.Avslutar med en räkneuppgift.....hur många ekorrar är det på bilden???Men alla som läst min blogg ett tag vet ju redan svaret men nu tänkte jag bevisa hur många de är!

Inte hanav Sheila O'flanagan.

Det är är en bok som placeras in i chiclit-facket men där håller jag inte med. Eventuellt beror det på att jag inte förstår det facket helt och hållet men för mig innebär det bara lite smårolig läsning utan att hjärnan behöver vara direkt påkopplad.

Här kopplas min hjärna på och jag börjar reflektera över hur vi människor tänker och fungerar när vi hamnar i obekanta situationer.

Den handlar om två mycket olika systrar och en mamma. Pappan har dött nio månader tidigare och mamman blir ivägskickad på en kryssning för att komma ut och träffa lite folk och ha det lite skoj. Vad de inte räknar med är att hon ska komma hem med en 25 år yngre pojkvän!!!!

Det ställer naturligtvis till det i allas liv och man får följa systrarnas försök att få iväg toyboyen. Det är väldigt bra historia som ger en massa olika tankar och funderingar....det gillar jag!!!

Jag kommer att försöka få tag på fler av hennes böcker och nu har jag lärt mig nåt viktigt. Låt mig icke luras av dessa fack som både böcker och människor placeras in i!!!!

Amerikahusetav Sven Olov Karlsson.

Läs den...läs den!!

En alldeles fantastisk bok som jag tycker att alla ska läsa. För några år sen kom han ut med en bok som hette Italienaren och den var bra men den här slår den med hästlängder!

Boken är en levnadsbeskrivning av en person som bor i en liten ort i Västmanland men man måste absolut inte känna till geografin för att det ska vara intressant men naturligtvis gör det inte saken sämre.

Den börjar med att en man förbereder sig för att skjuta någon, vem vet man inte. Sedan växlar det mellan dåtid (80-tal) och nutid. Man förstår snabbt att han lyckats i sitt uppsåt eftersom han blir frisläppt efter ett 20 år långt fängelsestraff.

Boken är fylld av ångest och elände men också vardagen små bekymmer. Jag pendlade mellan hopp och förtvivlan medan jag läste denna och just nu känns det som att jag kommer alltid att minnas denna bok.

Så..jag avslutar som jag började....läs den!!

Snart....

...är jag nog tillbaka för det ligger massor av bloggar i mitt bakhuvud som bara väntar på att få bli skrivna.

Den här helgen har jag haft sällskap av Blivande och Styvdotra hela helgen....himmelens trevligt! Igår var vi och firade svärmor som fyllde 75 år...åt lite tårta..fel, vi åt lite för mycket tårta!

Jag ska i alla fall berätta för Er vad fotografiet föreställde!Jag tog det i torsdags när jag satt på torptrappan och väntade på att regn och åska skulle sluta. Det är ett armstöd till en av trädgårdsstolarna och sen är det en vattendroppe som faller på det. Det vita är alltså droppen!!! Lite häftigt för jag fick flera bilder som blev så men egentligen var det ju det här jag var ute efter!!!Kan också meddela att nu behöver vi inte nåt mer regn på ett par veckor i alla fall! Natten mellan torsdag och fredag då åskan tog både nätadeptern till datorn och digitalboxen till teven så fick vi 40 mm regn. Idag har det också mest regnat och sist jag tittade så hade det kommit närmare femton....man kan säga att marken är mer än mätt på vatten just nu!! Men..vi har sjöutsikt nu!!!!

Åskan gick hela natten och så även huslarm...

img_6807 (MMS)

Åskan gick hela natten och så även huslarmet. Framåt fyra kunde jag luta huvudet mot kudden. Larmet måste nämligen återställas varje gång. Ni ska få en utförligare rapport senare! Åskan passade troligen på att slå ut laddaren till datorn så just nu sitter jag ute i solen och väntar på min klasskamrat Dataexperten som ska kolla om det kan vara så! Datorn har inte kraschat för den gick igång i morse men tar inte laddning! Livet på landet är underbart och oförutsägbart!


Gissa!

Medan åskan gick och jag var tvungen att ta en paus i mitt skrivarbete så roade jag mig med att plocka fram kameran.

Så nu tänkte jag att Ni ska få gissa vad det är på fotot....Inte så svårt va?????

Kanske kommer det ett lite längre inlägg i morgon!

Sitter på torptrappan och väntar på att ås...

img_6807 (MMS)

Sitter på torptrappan och väntar på att åskan och regnet ska avta! Har precis vattnat alla växter så det här regnet kom verkligen perfekt! För övrigt kan jag nästan påstå att nu är första dagen som väderprognosen slagit in.....och då hör jag i radion....sol under kvällen i hela länet!


Kajsalisa...

...är borta med vinden!!!Men...när vinden vänder kommer hon tillbaka!!!Älskar när vissa har fel!

Igår jobbade jag hårt på min uppsats på förmiddagen för att sen kunna gå ut och njuta av det vackra vädret för resten av veckan skulle det ju bli uselt väder!

Idag när jag vaknade blev jag snabbt misstänksam för det såg ut som att solen var framme idag också....och mycket riktigt när jag kom ut så sken solen från klarblå himmel!

Min slutsats är att jag älskar moln och regn....för det är det dom säger på radion att vi har idag!!

Dock verkar det som att det kan komma nåt bakom trädtopparna som liknar arbetsväder så jag ska njuta en stund till och sen ska jag slutställa uppsatsen...hoppas jag! Fick veta av min mentor igår att jag är på rätt väg och det känns skönt för i mitt huvud är det förvirrat!! Det är svårt att vara saklig när man är så personligt engagerad.

Skulle egentligen ha åkt till stan ikväll för att gå på årsmöte men får lov att hoppa över det. Myggen är nämligen så elaka i år, åtminstone mot mig! I onsdags när jag höll på att skola om mina små busfrän så blev jag biten på knäet av den största mygga jag skådat. Den var två cm i kroppen och helt plötsligt såg jag att myggen har randiga trikåer!

På torsdagen när jag vaknade hade jag ett svullet knä...det var lika stort i omkrets som en tennisboll och värkte så in i bomben! Igår fick jag ett gäng bett på en ankel så nu har jag ett vanligt ben och ett elefantben...jag går inte mer än nödvändigt för det värker så  in i bängen. Måste försöka få någon att köpa allergimedicin och komma ut med så jag får sova! Ja...då fick Ni dagens gnäll också!

För övrigt har jag lite bloggjobb att  ta tag i också....en utmaning...och en läst bok...men det får bli en senare fråga!

Jag lever!!!

Men nu går vi in utbildningens sista skälvande minut....så nu är det mycket!!!

Återkommer snart.....det är ju fint väder också......

Värmerekord!

Helgblogginläggen är minst sagt få men det riktiga livet tränger på och det är ju precis så det ska vara!

Igår var vi till svärmor och firade hennes namnsdag, det var ett spontanbesök eftersom vädret var lite trist på morgonkulan. Men medan vi gjorde oss i ordning för att fara så kom solen och det blev riktigt varmt. Enligt vår länstidning så var det
värmerekord igår i Sala och torpet är ju nästan, nästan i Sala!

Som vanligt var kameran med i bilen till Bruksorten och jag fick ett par riktigt bra bilder på blommor!Det här är en kabbeleka och de blommar i mängder nu i dikena....så otroligt vackert!!Den här blomman var ny för mig men påpassligt nog hade den namnetiketten kvar.....Coca-cola! Röda blommor är ju vackert men just den här tror jag inte vill ha i min trädgård. Däremot verkar Ungsonen och hans fästmö uppskatta dom för det stod en hel kasse hemma i vår hall som dom plockat!!! En hemsk tanke slog mig.....tänk om jag ska få dom i Morsdagspresent????????????

Alla borde ha utedass!

Om Ni visste vad Ni missar som bara går på Er moderna vattenklosett och uträttar Era behov!!

I morse när jag gick ut på huset så såg jag plötsligt hur det fladdrade till på vår lilla skogsväg och medan jag satt och filosoferade så fick jag syn på nåt jag inte visste vad det var, mer än att det var vackert!Herr och Fru Korsnäbb gick och spatserade tillsammans med hela släkten...åtminstone den feminina sidan av familjen för jag såg faktiskt bara en hanne! De gick där länge och väl och var inte så rädda för mig men jag ville inte tränga mig på alltför mycket så bilderna är ju som de är.

Medan jag stod där och tittade på de vackra fåglarna så hörde jag från väster...Koko...koko...koko....Bästergöken!Kajsa var givetvis med och kollade fåglarna. Kajsa som förmodligen måste till Farbror doktorn på måndag då hennes bett inte ser alltför kul ut. Det är lite svullet under örat men jag fortsätter under helgen att behandla det, för nån jour har vi faktiskt inte råd med och hon verkar inte direkt medtagen.Som vanligt var också Ekorre Orre framme och hälsade godmorgon! Han är nog nån jag skulle kunna anlita till modebloggen....han verkar älska att posera!!!!

Nu ska det kryssas med Anders och sen ska vi fira en Sofia!!!


Blandad kompott!

Nu sitter jag här och försöker komma på nåt klämkäckt och inleda dagens blogg med och det är bara tomt i huvudet!

Igår var ju vädret precis som idag lite opålitligt men vi är ju inte gjorda av socker så vi klädde oss och gick ut och tog tag i trädgårdsarbetet. Gjorde i ordning fem av pallkragarna bakom huset, fyllde med jord och gödsel...underbar hästbajs från de östgötska slätterna!

Gjorde i ordning en sjätte pallkrage därbak och planterade dahliaknölarna i den...nu är det bara att vänta på blomsterfägringen!

Måste för övrigt visa en bild av de vackra kryddorna!

 (Klickbar förstås)

Kan också förtälja att jag gjorde som moster sa...kollade in fågelboken och kunde konstatera att det är flugsnappare vi har ute i den omkullvälta holken!!!

 (Klickbar förstås)

Igår kväll blev det en sån där aha-upplevelse igen. Jag hade varit ute på huset och kom gående tillbaka mot torpet och då fick jag syn på...

 (Klickbar förstås)

Visst är det väl vackert?? Jag tror inte jag kommer att tröttna på att titta på det!

Nu är det dags för frukost, tillagad av Blivande Maken...så idag åker väl jag på att diska ;)


Avslutar den här bloggen med en söt bild på Lisa Katt!

 (Klickbar förstås)


Måste kommentera...+ uppdatering!

..min egen blogg i ett nytt inlägg!!

För att alla ska förstå måste man börja med att läsa förra inlägget...
HÄR!

Jag vill genast dementera att jag skulle vara elak....fast ärlig är jag ju för det mesta!!!!

Och...naturligtvis gäller detta inte alla män.....och det är ju inte jag som skrivit detta utan jag fick ju det som ett mejl!!!!

Det går absolut inte till så här i vår familj....här är det jag som grillar också!!!!!


UPPDATERING!!

Jag har hamnat i onåd!!!! Blivande vill att jag tillägger att han faktiskt sköter disken...och jag får väl hålla med!! Men...grillar gör jag!

Jag fick ett mejl....

Grillning


Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.
Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…
Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.
Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).


När en man erbjuder sig att grilla händer vanligen följande;

 

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
 
3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga;

 
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!
 
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera.
 
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
 
Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN. 


8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.
 
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:
 
"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd…."


Livet på landet är innehållsrikt!

I mars när vi satt härute i torpet med snö upp till fönstren så sa jag att livet på landet var tråkigt, jag tar tillbaka det! De senaste dagarna har visat motsatsen!

Igår med de oväntade manliga besöken och idag har jag haft ett annat besök, vilket kön låter jag vara osagt….några henom kanske!!!

Det började rassla ute i skogen och Lisa Katt som normalt sett är en ganska timid varelse som helst ligger i sin syrenberså och sover spände hela sin graciösa kropp.
 Klickbar bild!

Hon rusade ut till jordkällaren med ett intresse helt olikt henne. Jag såg hur hon ställde sig på baktassarna beredd att klättra upp i ett träd (Här ska tilläggas att hon och trädklättrande inte är helt förenligt, om det inte vore att chikanera henne så skulle jag kunna berätta hur hon fastnade i ett träd förra sommaren och vi fick hjälpa henne ner genom att lyfta upp ett bord hon kunde hoppa ner på men det låter jag bli för man ska passa sig för att genera katter).

När jag tittade upp i trädet fick jag se en ekorre som hoppade runt, sen dök det upp en till och en till. Jag kom fram till att det måste vara årsungar för de var inte ett dugg rädda utan for omkring på gården med en nyfikenhet utan dess like. Först tänkte jag springa in och hämta kameran men tänkte att det blir precis som vanligt, när jag kommer ut så är dom borta! Nå, jag pratade Lisa till rätta och hon gick till vinbärsbuskarna och la sig. Att busa med ekorrar tror jag inte är nån bra idé nämligen, de har ruggigt vassa klor!

  Klickbar bild! (Bilden är dålig för i min iver glömde jag inställningarna!)

Jag fortsatte att skriva på förra inlägget…och då är det dags igen! Lisa är på väg upp i trädet!!! Då fick hon transport in i torpet och samtidigt hämtade jag kameran för jag insåg att de här små korrarna ville nog posera litegrann. Samtidigt fick jag också se att några små fåglar var riktigt ettriga på korrarna och när jag tittade närmare så finns det ju en gammal fågelholk som vi trodde var uttjänt sen många år men icke…där har det här paret flyttat in.

 Klickbar bild!

För mig en okänd fågel men nån av Er kan säkert upplysa mig om vad kärleksparet heter!

Ekorrarna roade mig en lång stund, de hoppade och for. Från tallegren till små späda björkkvistar! Fantastiskt att de kan hålla sig kvar emellanåt! Nu har jag åter öppnat dörren så Lisa Katt kan komma ut men hon verkar ha tröttnat och tröttnat på mitt sällskap har också ekorrarna gjort! Fåglarna är dock kvar!

Så nog händer det saker på landet alltid!!

Igår kväll upptäckte jag att Kajsa Katt har ett stort hål i ena örat som varar ordentligt. Undrar när hon ska inse att hon är en vanlig katt från landet och inte en gårdsvar? När vi flyttar hit ut så är det som att hon klär på sig rollen som härskare över Jansbo. Så många gånger som hon varit i slagsmål med allt och inget. Tidigare bodde det en katt i granntorpet och han fick spö ett antal gånger, inte utan att jag undrar vad han tänkte? Han bodde här året om men det var hon som härskade!


Nyduschad!

Idag är det årets hittills varmaste och vackraste dag! Jag sitter ute i trädgården och lyssnar på alla ljud som hörs. Det är full aktivitet i Jansbos djurpark!!

Jag började dagen med att hämta tidningen och ta en kopp kaffe i solen som Ni såg i förra inlägget! Sen skulle det duschas men då ringde telefonen (ibland känns det som att man vill att jag ska gå här ute och lukta skunk och se ut som...ja, använd Er fantasi). Det var Bästa Vännen som ringde och ville avlägga sin rapport om resan hem igår.

Hon hade alltså åkt förbi Skåningen och tänkte stanna men när han kom närmare så tyckte hon att han såg så otäck ut att hon istället tryckte till ordentligt på gaspedalen! Det kallar jag sann vänskap!!!!

Vad Ni inte vet är att ungefär en halvtimme efter att jag publicerat gårdagens inlägg om det oväntade besöket var det dags igen...en vilt främmande karl står åter på min gård!!! Dock skulle han till grannen och fixa lite service på larmet! Men just där och då bestämde jag mig för att duscha, det skulle jag göra som idag! Om det på en dryg timme dyker upp två främmande karlar på gården var det sannolikt att det kunde dyka upp en till då det inte ens under de senaste fem åren dykt upp så många främmande män!

Kvällen var dock lugn sen...visserligen hördes det nåt konstigt precis när jag skulle somna men...äh, man kan inte bry sig om allt!

Nu har jag dock duschat men inte tvättat håret men det ska göras nu....man får liksom vänta lite på varmvattnet här!!!

Sen ska Ni får höra vad som hänt i trädgården medan jag skrivit det här inlägget...kameran har gått varm!!!

Frukost i solen!

img_0276 (MMS)

Frukost i solen!


Tack gode Gud för datorn!

Ibland...ibland blir livet på landet nästan för spännande!

Idag har det varit en härlig dag! Eftersom solen sken och kroppen vägrade datorarbete så skickade jag tidigt ett sms till Bästa Vännen att hon var välkommen hit och sällskapa i solen vilket hon naturligtvis gjorde hon skulle bara iväg och sparra lite!!!

Medan jag väntade på henne tog jag tag i nåt som legat på ett tag...att skola in busfröna som stått på fönsterbrädan ett bra tag och ropat efter större skor! Bland annat planterade jag en liten örtträdgård åt Bästa Vännen! Jag talade om för henne att det var det mest onyttiga man kunde äta och jag vore innerligt tacksam om Ni höll med mig för annars finns det risk att hon behandlar den styvmoderligt!!!!!

Kanske har hon dock kommit på att det finns en del nyttiga saker man kan stoppa i sig som inte är allergiframkallande för med sig ut hade hon en massa goda frukter och keso...jag börjar misstänka att hon läser min blogg!!!

Precis när vi ätit färdigt så ringde min telefon och då var det ytterligare en högt skattad vän som ringde och undrade vad jag gjorde. Ingenting, svarade jag osanningsenligt, så kom över Du!

Sen satt vi solen och hade det riktigt trevligt tillsammans alla tre!

Sen pockade deras familjeliv på så de åkte hem till sitt. Själv tänkte jag bara gå in och hämta grejer så jag kunde duscha men fastnade vid datorn!

Att fastna vid datorn kan faktiskt vara riktigt bra kan jag berätta för medan jag satt här och surfade runt på cybervågorna så kom det en karl knallande framför mitt köksfönster. Eftersom det var ljust så gick inte pulsen upp på alltför hög nivå. Han knackade på och jag gick och öppnade....utanför stod en redig skåning och pockade på min uppmärksamhet! Problemet var att det var en sån där skåning som man inte begriper eller så hade han nyss vaknat och ätit gröt till frukost...vad vet jag?! (Sorry alla skånska vänner men Ni låter säkert inte så där)

Vårt samtal lät nog ungefär så här...

Han: Har Du några grprgastr? Jag har fåtnlrfnoihs på vägen...

Jag: Förlåt?

Han: Haur Däu stajrtkaublar?

Jag: Öh..näe, de ligger i bilen som maken har till jobbet idag! (Blivande avancerade snabbt)

Han: Haur Däu nåe batterji?

Jag: Näe, inte det heller! Men jag har en granne som bor en bit bort!!

Efter lite mer gurglande från hans sida så fick jag iväg honom till grannen som jag sen upptäckte inte var hemma! Såg honom sen promenera vidare på vägen tillbaka till var jag tror hans bil stod och det lät som att någon stannade. Förhoppningsvis har han nu fått hjälp!

Min första tanke var givetvis att denne tatuerade skåning iklädd flipflop och svart linne kanske var ute för att reka. Lite orolig blir man när nån kommer med en polygrip i handen och knackar på! (Jag läser för många deckare för mitt eget bästa) Sen slog det mig.....tänk om jag inte haft datorn som distraktion...då hade jag stått där i evadräkten och tagit emot honom!!!!!

Nu sitter jag här och funderar...ska jag tordas gå ut och duscha nu...eller ska jag sova otvagad i natt också och hoppas att vädret håller i sig och duscha i morgon?

Sen funderar jag ju förstås på hur många skåningar jag har kränkt i och med denna blogg? Vill bara säga att detta var en extrem skåning för jag brukar aldrig ha svårt att förstå någon dialekt...inte ens den djupaste småländskan!!!!

Hollywoodfruar

Igår kväll blev jag sittande framför Hollywoodfruar på teven, jag tog mig helt enkelt inte för att förflytta mig från soffan till sängen dessutom så tänkte jag att det kan ju vara intressant att se vad som hänt under våren. Vi såg nämligen ett av de första avsnitten och rodnade över hela kroppen för vi blev så generade å deras vägnar...synd bara att de inte har förstånd att göra det själva! Det avsnitt vi såg var när de hade nån form av barbiefest....(varför man nu har det?)

Igår var det då utfrågning av Hans Wiklund (varför ger han sig in på såna tramsprogram förresten?) och ja, jag hamnade framför det.

I det programmet visade Maria Montazami att hon faktiskt varit sig själv och att hon har fötterna på jorden. Hon hade min aktning tidigare men den steg. Hon förklarade också varför hon låter så sävlig..först måste hon översätta det hon ska säga till engelska och sen tillbaka till svenska igen...kan låta krångligt men som sagt vi har alla våra idéer!!!!

Sen dök då
Anna Anka upp i programmet...och den kvinnan hon kan verkligen överraska. På slutet berättade hon att hon ångrade att hon ställt upp....hon har blivit av med sin frihet! Sen sa hon det som kunde ha fått mig att få kaffet i vrångstrupen om jag druckit kaffe där och då...hon hade valt att göra Anna Anka söker assistent för att visa att hon inte är en bitch!!!! Nu har jag inte sett nåt av dessa program men jag har sett trailern...och då är hon verkligen en bitch!

Men....vi har nog olika syn på hur en bitch är!!!!

Först när givaren är dödav Anna Jansson.

För första gången blev jag lite besviken på en deckare av Anna Jansson för den håller inte samma höga klass som hon brukar hålla.

Den är bra och jag läste den gärna men inte alls med samma engagemang som de tidigare böckerna. Det kan bero på de historiska inslagen för det är inte riktigt min melodi dessutom så avslöjas det faktiskt ganska tidigt vem mördaren är om man är uppmärksam och det förtar lite av spänningen.

Men visst är det spännande att läsa om de nattliga turerna i mina gamla miljöer. Hon gräver ju bland annat vid den kyrka som jag och mina klasskamrater tog nattliga turer runt vid en klassfest. En kyrka som för övrigt min bästis bodde närmaste granne med.

Vad jag gillade bäst var dock den högst oväntade vänskap som uppstod mellan två personer!!!

Besök i sänghalmen!

Idag är det superbra väder för att sitta inne och skriva....och det är vad jag gör!!

Prestationsångesten håller i sig, så till den milda grad att nattsömnen blev förstörd! Ni som varit med mig ett tag vet ju att jag tidvis har ett sällskap som jag själv inte valt...Mr. Ångest. I natt höll han mig sällskap nästan hela natten, så fort jag höll på att slumra in så kastade han sig över mig och hade nåt att säga eller så tog den fule F-N stryptag på mig!

Nån gång på morgonkvisten gav han upp för jag låter ju inte honom få lika stor plats i mitt liv längre men det är en envis rackare. Vanlig svenska förstår han då rakt inte...man måste ta till kraftigare vokabulär!

Skönt är i alla fall att han gör mig alltmer sällan sällskap så kanske har jag blivit lite för tråkig och likgiltig för hans smak!

Jag har i alla fall lyckats få ner en hel del idag men det är det där med att hålla sig till ämnet...jag har ju så mycket att säga om just detta så emellanåt svävar jag ut. Dessutom tycker jag att det är lite orättvist att min mentor i detta är i Ungern....och badar!!! Är det schysst?


Välfylld blogg!

Jo, det var väl liksom tanken men det får nog bli en annan dag! Vi har jobbat hårt idag nämligen så nu är jag så trött så jag ska nog gå in och hänga framför teven en stund....sen går Anna Jansson och jag och lägger oss!!

Vi har i alla fall haft en underbar helg...alla ungarna har varit synliga...vad mer kan man önska?

Förresten...det var nån mer som var synlig igår....vi tror att det var Mr Mård som var fram och nosade på Ungsonens bil!

Svärdotra påstod att det var en avkomma från en räv och en tax...men jag har googlat på det och det finns inte!!!!!

I morgon måste jag samla ihop mig och skriva åtminstone en tredjedel av min uppsats...så är det bara!!!

Förresten så har vi varit lite på G i den här familjen nu ett tag....sakta men säkert håller vi på att gå över till LCHF-kost. I fredagskväll åt vi ju biff med sallad innehållande tomater, oliver, sallad och grillad halloumi.
I lördags åt vi grillad fläskkotlett med ungefär likadan sallad som i fredags men med fetaost...och bulgur som inte är helt okej men jag var tvungen att dryga ut salladen. Dessutom så hade vi en smaskig fet sås till det..så jag tror det jämnade ut sig! Idag har vi ätit stekt lax med nässelstuvning och kokta ägg!

Jag är nämligen lite nyfiken på vad som händer med min kropp om jag går över till den här kosten. Det finns flera ( en klasskompis och så allas vår
Egoinasmamma) i min omgivning som provat detta och mår bättre...fått balans i livet helt enkelt och jag känner att jag har inget att förlora. Jo...kanske kan jag förlora nåt kilo och det tänker jag inte göra nån stöldanmälan på i såna fall!!!

Nå, vi får se hur det går!!!!


Musöron del II

Lovade ju Er igår att fortsätta min berättelse om musöron och det man lovar ska man hålla!!!!

Häromdagen fick jag COOP´s lilla tidning Mersmak med mig hit ut till torpet och igår fick jag då äntligen tid att läsa den. Det fanns en artikel om en kock som använde mycket gott i naturen som nässlor, kirskål med mera. Bland annat så lade hon musöron i sprit och sedan använde som smaksättare både till drinkar, bakverk och desserter. Nyfikna på allt som har med sprit att göra så kände jag tvånget att prova, vi tycker alltså att det är väldigt skojigt att göra snapsar av allt möjligt..och omöjligt! Vi har gjort en del bra genom året men också misslyckade...de senaste stavas pepparrotssnaps...*blääää*

Nu är det ju förstås björkens små knoppar som man på våren kallar musöron...inte riktiga musöron som Kajsa fångar. Vi har gott om björk runtomkring oss så i morse gav vi oss på dom!
Blivande plockar försiktigt en knopp......som han sen stoppar i den lilla burken!Sen dränkte vi dom i sprit!!!!!

Nu ska dom stå minst en vecka....sen kommer det rapport! Men...jag vill ha mera sprit och göra mera snaps!!!! Vill prova svarta vinbärsblad, syrenblommor...och också kirskål. Men kirskålen kanske jag ska göra paj på????

Nu inviger vi växthuset!

img_0274 (MMS)

Nu inviger vi växthuset!


Stadsresa med hinder!

Skulle ju åka till staden för hämta min dejt och duscha och göra mig ren och fin....vacker...nja, han får ta mig som jag är!!!

Satte mig i bilen och rullade iväg ut från torpet....Någon har lagt en massa ved i vägen!!! Jättebussigt i och för sig..men de kunde kanske ha lagt det lite åt sidan så jag kommit fram!

Min första tanke var att gå tillbaka till torpet och hämta sågen och fixa detta själv men insåg min begränsning. Jag ska ju överleva helgen också...och så var det den där uppsatsen!!

Ringde Ungsonen och han kunde hämta min dejt och köra ut honom till mig! De har nu kommit och håller på att såga ner veden i mer lämpliga längder!

Duschen....ja, det fick utföras i trädgården! Jag kunde ju i alla fall vara säker på att inte bli överraskad av någon obehörig!

Musöron!

Sitter här med världens prestationsångest....inte ett ord kommer ner i min uppsats. Jag skriver en mening och raderar för jag tycker att det låter fel....

I natt vaknade jag och var tvungen att kolla...hur många dagar har jag kvar innan det måste vara klar! Svaret blev åtta arbetsdagar för helgerna är heliga! Nå, bara att bita ihop och försöka få ner nåt men nu har jag hittat en morot....kanske kan denna uppsats ge mig nåt i framtiden....hemliga idéer kallas det!! Cliffhanger på lång sikt!

Idag ska jag lägga ett gäng musöron i en flaska....skickade just ut Kajsa för att hon skulle sätta igång och samla! Det får också bli en cliffhanger...Ni ska få en bild på musöronen när de är fixade!!!!

Idag har jag en dejt....jättepirrigt!!! Jag ska dejta Blivande! Det kan vara en krydda att bo på varsitt håll trots att man levt tillsammans länge för med dagens mått mätt så är nog nio år ganska länge.

Tänkte bjuda honom på lite mys i växthuset ikväll....(inga snuskiga fantasier nu...har nämligen märkt att det finns såna tendenser bland bloggläsare!) Tänkte köpa en flaska gott vin och lite ost och sen tända upp hela växthuset med levande ljus!!

Avslutar med en bild från
Vicke! När utbildningen är slut ska jag engagera mig i alla hans tips om att animera bilder...oj, så skoj det ska bli!!!!


Den innersta kretsenav Viveca Sten.

Nu pratar vi riktigt bra bok. Den här streckläser man
också men av helt annan anledning den är så spännande.

Jag blir sugen att åka till Sandhamn för att gå fotspåren av barndomskamraterna Thomas och Nora. Det tycker jag är ett gott betyg!

I den här boken blir en "stor" jurist mördad precis när startskottet till Gotland runt går och det ena efter det andra nystas upp. Inte heller i den här boken lyckas jag särskilt snabbt klura ut vem märdaren är även om jag var denne på spåren.

Hon bygger upp hela handlingen på ett sånt sätt att jag kan inte låta bli att läsa, måste fortsätta även om jag har massor av annat att göra!

Toppen! Tack käre bror för att Du öppnade ögonen för mig när det gäller denna författare!

Nu ska den boken packas in tillsammans med hennes första och sedan skickas norrut!


Postcard killersav Liza Marklund och James Patterson.

Ja, jag har lagt Brott och Straff åt sidan för ett tag. Inte för att den är svårläst men för att man måste vara 100% koncentrerad när man läser den! Det projektet får fortsätta efter skolslut!

Den här boken är synnerligen lättläst för det är inte många ord på varje sida och varje kapitel är...kort!

Man fastnar direkt i boken och sen streckläser man den...och sen...är den slut!

Meningen ovan beskriver nog boken ganska precis...den lämnar inga spår efter sig! De skulle ha kunnat göra den mycket mer spännande men det känns som att de haft för mycket respekt för varann medan de skrev boken och inte vågat låta sina egna idéer ta plats.

Boken är perfekt på stranden i sommar!!

Vilse i lyckans labyrint!

Idag var det premiär för frukost utomhus. Solen sken från klarblå himmel och det var nästintill vindstilla! Nu börjar dock molnen ta över och jag tror bestämt jag får ta burken och kliva in i växthuset..men det är inte fy skam!!!!

För att återgå till gårdagens sena inlägg...ja, varför har vi alla dessa tonårsmord? Min fasta övertygelse är att ungdomar idag är ensamma och har för liten vuxenkontakt. Vi lever i en värld som är så hektisk så vi inte hinner med det viktigaste....familjen!

Vi behöver jobba mer än någonsin för att få ihop pengar till det vi genom media tror att vi behöver! Vi för en kamp för att ha det bäst och lyxigast! Vi "måste" ha det grannen har osv. Nånstans känns det som att vi tappat bort oss själva i lyckans labyrint!

Jag är fullt medveten att jag generaliserar men det måste bli så i ett sånt här inlägg!

Själv har jag tack vare min långa sjukskrivning kunnat vara hemma med barnen under den tid som kanske är viktigast av alla...tonårstiden. Jag har haft tid att lyssna och förhoppningsvis kunnat komma med ett och annat gott råd! (Här är väl bäst att tillägga att...visst hade jag hellre jobbat och varit "normal" men nu fungerade inte detta och då måste man leta positiva saker.) Nu säger jag inte att vi bara haft rosenröda dagar och att våra ungdomar är perfekta men vi har haft tid med dom och jag tror i alla fall att de känt det också..eller vad säger Ni ungar för jag vet att Ni är in och läser ibland!

Apropå Facebook..jag tror inte att lösningen är att hålla sig därifrån utan tvärtom vara med där och hjälpa våra ungdomar att styra upp såna här händelser. Det är ett vuxenansvar att visa vägen...att visa vad som är rätt och fel precis som i övriga samhället. Ett stort fel i samhället idag är just segregeringen, att inte blanda oss med varandra oavsett ålder, kön och eventuell rastillhörighet ( usch vilket hemskt ord) etnisk bakgrund.

Jag tror också att dessa grupper på Facebook kan ha en bra funktion också för vi har rätt att sörja men i allt detta finns också en ytlighet. Helt plötsligt går människor in och "sörjer" trots att de kanske inte kände personen ifråga eller kanske inte ens brydde sig om den döde medan den levde...det blir nåt falskt. Man triggar igång nån form av masspsykos....och det är otäckt tycker jag!

Tonåringar som sörjer hysteriskt gråtande en person de aldrig träffat och det byggs på och blir så stort och ohanterligt för dom. Här har vi vuxna en funktion, att faktiskt ta ner sorgen till en realistisk nivå.

Jaha...det här var mina åsikter!!

Nu ska jag återgå till arbetet.....Internet-fördjupningen!

Jag mår illa!

Idag är en dag då jag förbannar alla dessa sociala medier!

Idag hittades en flicka född 1993 mördad i Västerås och det är fruktansvärt på alla sätt och vis. Enligt tidningarna så kan man läsa att en jämnårig pojke är misstänkt för mordet.

Jag var precis på väg att stänga av datorn, skulle bara kolla in Facebook en sista gång. Då får jag se att det redan skapats ett flertal RIP-grupper, jag kan förstå att ungdomarna vill visa att de sörjer. Västerås är inte en sån stor stad i såna här sammanhang och naturligtvis har den blivit mindre i och med dessa sociala medier. I vår familj finns en tjej född 1993, jag förstår att hon vet vem flickan är...det kryper nära.

När jag sen tittar närmare på dessa grupper ser jag att i vissa av dom diskuterar man redan vem mördaren är...namn läggs ut...kanske blir helt oskyldiga pojkar beskyllda att vara mördare. En stämpel som kommer att bli svår att tvätta bort. Mer förtvivlad blir jag när jag ser vuxna människor som också ger sig in i detta samtal.

Det är då jag känner...fy, farao för dessa sociala medier!

Kurs, fantasi och spöken!

Nu är det snart dags att åka iväg på kurs igen....sista kvällen med gänget!

Det har varit så himla skoj att hålla den kurs, först och främst att få jobba tillsammans med nån man tycker väldigt mycket om. Att sen ha så fantastiska deltagare...kan det bli bättre?

75% av deltagarna hade i princip aldrig suttit vid en dator när vi började kursen..nu slänger de sig med termer som att scrolla och googla!!! Vet att nån till och med varit och kollat på en dator...att inhandla! Häftigt!!!!

Att gå den här utbildningen jag gjort under året har varit nåt av det bästa jag gjort men det tror jag att jag återkommer till i ett annat inlägg när kursen är slut....för det har varit ett av mitt livs bästa resor och förtjänar odelad uppmärksamhet!

Tillbaka till morgonens inlägg....jag lider alltså inte av mörkrädsla...utan livlig fantasi. Alldeles för mycket för mitt bästa! Jag läste nånstans att Marie Jungstedt ibland inte tordes umgås med sig själv när hon skrev sina böcker...jag förstår precis vad hon menar för när jag lagt mig på kvällen då sätter fantasin igång. Om jag bara tordes så skulle jag kunna skriva de mest fantastiska berättelser då för det är ju när känslan är i en som de blir som bäst i tryck!!!

Precis som
Nancy skrev i sin kommentar...jag skulle kunna springa benen av mig....fast det bara var Kajsa som kliade sig bakom örat!!! Nå, nu är jag ju en tämligen förståndig kvinna i mina bästa år så jag tar det lugnt och skrattar åt mig själv. Ni som varit i torpet förstår att det är lämpligast så...man bor inte här ensam om man är mörkrädd!!!

Bästa Vännen tycker att jag är fullkomligt galen...men det tycker ju jag att hon är när hon spelar golf! Hon var ju här igår...med en brun hand och en vit...man måste ha handske när man spelar golf förklarade hon det med!!! Ja, ja....

Apropå spöken (Tyras kommentar)...spökar det här??? Nja, de första åren tyckte jag att det var obehagligt att vara här ensam, även på dagen. Det kändes som att någon var med mig hela tiden, som inte riktigt gillade att jag var här. Numera så samsas vi bra, jag känner bara goda vibrationer men Blivande har haft märkliga känslor härute...så starka att han vid ett tillfälle då han var här ensam faktiskt fick åka till stan utan att ha uträttat det ärende han hade här!

Vad det sen är och vad det är som gör att jag inte har nåt obehag längre....det vet vi inte!!!


Ljuva sextital!

Jag tycker det passar bra att inleda dagens blogg med denna.Det första jag hörde när radion slogs på i morse var att Brita Borg var död. Jag är ju en älskare av svensk musik och Brita Borg gick inte av för hackor!

Sextiotalet har ju en speciell betydelse i mitt liv....jag föddes ju då!!!!

Fotot i gårdagens sista inlägg var faktiskt mycket bättre i min mobil....det är växthuset som är upplyst av två blockljus!!!

Men...alldeles innan jag gick och la mig igår så gick jag ut och blåste ut dom. Jag är inte mörkrädd men jag kan ibland skärra upp mig själv lite. Jag kan få för mig att det smyger omkring tvåbenta varelser utanför torpet som är onda (kanske läser jag för mycket deckare?) Vårt lilla torp ligger väl inbäddat i grönskan men ändå väldigt nära en ganska stor väg som är vältrafikerad och trots allt finns det folk som inte är som folk bör vara så därför ville jag inte dra till mig uppmärksamheten från vägen.
Kanske har jag lite för vild fantasi men just såna kvällar kan tankar på 
Solingemördaren dyka upp. Solinge ligger inte alls långt härifrån och egentligen tänker jag att orten har nog fått sin beskärda del men....inte nog med detta...Salaligan härjade också i dessa trakter och just den ligan finns det mycket att läsa om!

Alltså blåste jag ut ljusen!

Lägsta temperatur har varit 0 grader så det har nog gått bra!

Får se om min teori fungerar! Men det ser ...

img_0267 (MMS)

Får se om min teori fungerar! Men det ser mysigt ut i alla fall!


Egna ben!

Idag är det lite torka i bloggen...hittar inte nåt bra att skriva om. Möjligtvis beror det på att jag kommit igång lite lätt med min fördjupningsarbete, mina tankar ligger där!

Men jag fick också härligt besök...Bästa Vännen med barnbarn och dotter...dock icke barnbarnets mamma! Barnbarnet hade fått egna ben att gå på sen vi sågs sist!! De fördärvade mina planer på att starta ett nytt liv....dvs att bara äta nyttigt! Jag åt en bra sallad till lunch men...så kom då dom med kakor och visst är det oartigt att tacka nej?

Nå, hur som helst så börjar jag om ikväll!! För nu ska det bort några kilon från den här kroppen...jag har ju min modeblogg att tänka på!

Fick lite bra idéer till bra moves igår när jag tittade på Top Model men jag tror att jag tar nog och använder naturen till de där cirkusbilderna! Det kommer ett nytt inlägg i modebloggen till helgen för jag måste ju ha en fotograf!!!

Jag har också planterat lite i mitt...f'låt vårt växthus. När jag kom in så sa dom på radion att det ska bli riktigt kallt i natt. Ibland känns det som att jag blir lite motarbetad, men vi får väl se i morgon. De sa nämligen samma sak igår men det har inte varit kallare än fem plus i växthuset i natt!!!! Jag har nämligen satt in en termometer för att kolla. Sen funderar jag på att sätta in ett blockljus eller två ikväll innan jag går och lägger mig....är det en bra idé?

Eftersom det är så himla trist med bloggar som inte har några bilder bad jag Kajsa och Lisa att modella lite...

  Den här magen kan man få killa på hela dagen om man så önskar!  
 Så här trött blir man efter en dags sorkjakt....kan man bli när man jagar sårkar också!


Somliga...

...gör tydligen vad som helst för att få läsare!!!Jag gick igår in på
Marabous sida för någon viskade i mitt öra att man kunde få bli provsmakare, just det hittade jag inte men däremot upptäckte jag att en av mina favoritbloggare tydligen är i konspiration med Marabou!!

Kina i Alanya!!!!

Undrar om de vill göra nåt med Kajsalisa också?!

Jag tar Er på allvar!!!

Det verkar som att några av Er tycker att jag har potential till att börja modeblogga så nu ska jag gå in och se Top Model för att få lite tips om hur jag bör posera!


Mina ambitioner!

Igår när jag gjorde mig ordning för att gå ut och sätta igång Projekt Växthus så hade jag ambitioner att kanske göra en ny kategori här på bloggen....MODE!Jag tyckte att jag fått till en riktigt bra utstyrsel men när jag berättade det för Svärdottern så såg hon tveksam ut...så nu frågar jag Er....vad tror Ni? Har jag möjlighet att etablera mig som modebloggare? Innan detta inlägg är slut så har Ni fått några fler exempel på vad jag tycker bra modefoton!

Vi skurade hela växthusskelettet...och alla glasrutor.Så småningom dök sönerna upp en efter en...vilket betyder två söner och svärdotter. Ungsonen körde betongplattor som ligger i botten på växthuset och Gammelsonen körde sedan jorden som ligger i de pallkragar som det ska odlas i.

Svärdottern kämpade på genom att bära glasrutor från tvätten till platsen för växthuset. En stor eloge för hennes tålamod...sönerna tröttnade snabbt och ägnade sig åt sina bilar istället...nåja, tack till Er också!

Så här ser det ut!Som Ni ser är vi alla moderiktigt klädda och jag tycker att vi gör oss bra på bild!! Men, kanske har Svärdottern rätt när hon säger att jag bör utveckla den sidan lite mer innan jag satsar!!!

Växthuset blev i alla fall så bra....nu har jag satt ut en termometer för att kolla hur kallt det blir på nätterna innan mina busfrön får flytta in!!!!

Ingen kvällsblogg!

Nu är vi trötta...men växthuset är på plats och det blev bara så himla bra...mycket bättre än det var i våra drömmar!!!

I morgon kommer det bilder!

Sol!

Idag är det sol i skogskanten så nu ska vi ut och bygga växthus! Får se om Yngste sonen med Fästmö dyker upp och hjälper till...han bönade och bad om det i början på veckan..men det kan ju ha gått över!! Men det skulle vara bra med hjälp för det var både större och finare än vi trodde!Det ska också grävas och planteras en massa så jag hoppas att det där blåsten som helt plötsligt återkom från gårdagen försvinner vidare till okänd ort!!!

Bland annat ska denna skönhet få komma ner i jorden.....en julros jag fick av Bästa Vännen och Mr JG. De kommer för övrigt hem från en veckas vistelse i Frankrike idag...vet Ni vad de gjort där??? Spelat golf, jag säger det en gång till...spelat golf...Bästa Vännen...för mig är det obegripligt! Men det är ju alltid trevligt när nya sidor dyker upp hos folk...men just moderatbandy...det är svårsmält!

I morgon blir det en tur till staden för att lämna Blivande på sitt arbete och här måste jag ju komma med en rättelse...minns Ni att
jag skrev om ABB Kina och ABB-kinesen som inte ville att Blivande skulle vara ledig i fredags? Det var INTE ABB Kina...och det var alltså INTE ABB-kinesen som satte stopp för ledigheten...Det var ABB Japan och därmed också en ABB-japan!!!!

Nej..uti solen ska vi gå....

Karduller del II

Nu ska jag stilla Er nyfikenhet...den enda som visste vad karduller var, var överraskande en ung herre som också råkar vara min klasskamrat (han svarade på FB i fall nån undrar)

Jag ska nu försöka sätta in ordet i några olika meningar så förstår Ni snart.

De måste ha haft rejäla karduller när de sprängde den banken!

Det var rejäla karduller de använde för att få upp den fisken!

Vi måste ha riktiga karduller för att utrota sorken från trädgården!

Så....nej, det har inte med manlig...hmm...ja, vad Du nu tänkte Dig Unika ;) Alltså rejäla doningar....och i och för sig...det kan väl män ha!!! Så nu lägger vi ner för nu tenderar det till att bli....generande läsning!


Karduller!!!!

Om jag säger karduller....vad säger Du då????

Jag är uppvuxen med ordet och tycker inte att det är nåt konstigt men Blivande tittar bara konstigt och förstår ingenting....han påstår att det är dialektalt....är det så????

Jag har naturligtvis googlat på det men blev inte nåt klokare......

Godmorgon sköna maj!Det är underbart att vakna straxt efter fem en lördag i maj och inte kunna somna om!!!

Kan berätta att jag lyckades duscha utan några som helst komplikationer igår! Passade på medan han var uppe vid gården och vände!!!

Idag var tanken att vi skulle jobba i trädgården men det vet i 17 hur det blir med det....svarta otäcka moln kommer söderifrån och det blåser som sjutton ute!!! Men jag köpte lite nya böcker igår när vi var till Sala så utan sysselsättning blir jag inte!