Den som väntar på nåt gott...

...väntar aldrig för länge!

Ja, det sägs ju så och här får Ni vänta ett tag till! Ska försöka uppdatera under dagen måste bara låta verkliga livet få gå före!!!!

Äppelkakeproblem!

Det är fullt upp kan jag säga!!!

Jag blev snabbt nedtagen på jorden angående detta att jag trodde att jag kunde nåt om word, jag kunde ju baske mig ingenting!! Nu kan jag lite mera men inte tillräckligt!

Jag ska försöka att berätta lite enkelt om vad uppgiften går ut på. Vi fick ett häfte med olika dokument som vi ska härma. Vi ska analysera teckensnitt (vet Ni hur svårt det är?), vi ska göra kantlinjer, vågräta linjer, vi ska sätta in foton och vi ska göra en ram av äpplen runt ett äppelkakerecept! Kan ju låta enkelt men det är det INTE!

Jag letar förtvivlat i mallar, tabeller, wordart, smartart, clipart...ja, allt Ni kan komma på! Den hjälp vi har fått är att de flesta texterna har vi fått som filer men de ska ju då redigeras. Jag har nu vad jag tror åtminstone fått till allt utom denna förbaskade äppelram, det otroliga är bara att i morse när jag höll på med en annan uppgift så svischade denna äppelrad förbi men jag tänkte ju inte på att notera exakt var jag såg den!! Nån som har en till övers....som en liten detalj i fall nu nån förstår vad jag är ute efter så har jag word 2007.

Nu har jag suttit hela dagen med detta så nu ska jag göra nåt annat tänkte jag...gå ut och diska!

I morgon åker vi till stan på morgonen för det är åter dags för bildterapi och sedan åker vi till Alvesta efter det!

Det blir väldigt korta och snabba inlägg här just nu men det blir nog bättre bara jag väl kommer in i läsandet!!!


Alldeles precis efter att jag publicerat detta inlägg så fick ajg hjälp av en klasskamrat i vårt virtuella klassrum så nu sitter det en fin äppelram runt receptet....nu ska jag bara ha dit ett foto mitt i alltihopa men det får bli en annan dag...nu känner jag mig riktigt lättad!!!!

Sen ska jag väl tillägga att problemet häromdagen var inte att jag inte sparade med jämna mellanrum för det lärde jag mig redan i början av min karriär inom datahanteringen men jag talade inte om var jag ville spara det så HAN *fick lära mig idag att datorer är maskulina ;)* la det där han ville....och det vet Ni väl hur det är när män får bestämma??????

Borttrollat!

Nu är jag igång och det känns riktigt bra. Jag kan inte säga att jag känner mig direkt bekväm i det gör utan snarare så sitter jag som ett gungfly i en dorotheablomma!Men å andra sidan så vet jag att jag är i gott sällskap!Idag har jag sysselsatt mig i Word för att göra om ett dokument till ett stiligt recept och allt gick bra trots att jag inte fått böckerna ännu, jag hade nästan fått till allt när Blivande Maken kom hem efter jobbet och jag skulle visa...då försvann allt, jag såg nästan hur det flög ut genom det öppna fönstret. Han hann dock se resultatet så det var inget jag drömt att jag gjort!
Nå, nu har jag kurslitteraturen så i morgon går jag på det igen och förmodligen så går det snabbare då och dessutom så har jag ju redan gjort det en gång. Det gäller att se positivt på tillvaron!Sen kan jag ge mig dän på att då hittar jag väl dokumentet igen! Jag har dock sökt överallt i datorn så jag tror inte att det finns men....det finns mycket man ska kunna om datorer har jag förstått!!!!

Snömannen
av Jo Nesbö.

Ja, han har lyckats igen men det har säkert redan många av Er märkt för det är ju ett bra tag sedan denna bok kom ut, jag har bara inte tagit mig tiden att läsa den. Det är en rejäl tegelsten...500 sidor i pocket och det brukar ta sin tid att ta sig igenom.

Men...jag hade glömt hur intagande Harry Hole är. När man väl kommit in i handlingen, vilket går ovanligt snabbt i denna bok, så är man fast. Jag låg ute i solstolen tills solen gick ner bakom hallonhäcken och jag började frysa innan jag insåg att det var dags att gå in. Harry höll mig hårt i sitt grepp!
Jag streckläste de sista 300 sidorna!

Jag brukar ju sällan skriva så mycket om handlingen och det tänker jag inte göra om denna heller men lite...

Det dyker upp snögubbar i Oslo och i samband med varje snögubbe så försvinner det en gift kvinna. Gemensamt har också kvinnorna det att de är mammor! Så småningom kommer man på att detta har hänt under ganska många år i hela Norge. Upplösningen är spännande även om jag faktiskt nånstans mitt i boken var och nosade på sanningen!

Jag ser fram emot nästa Harry Hole...för visst kommer det flera eller???

Snurra min jord...

Jo, snurrar gör det för fullt ska Ni veta. Mitt huvud är ganska fullt av information och intryck men jag är också full av förväntan!!

I fredags klockan ett samlades vi 26 stycken blivande IT-pedagoger i aulan på Tärna Folkhögskola. Det är ganska spännande att sitta där helt utspridda bland en massa människor där väldigt få känner varandra. Jag tänkte ett tag skriva ner alla tankar som for genom huvudet men insåg att då skulle jag ju också missa en massa intryck!
Jag som har gott om fantasi började genast fundera på vem som kunde vara vem för vi hade ju alla fått göra en liten presentation i det verktyg vi kommer att använda, First class. Jag tror nog inte att jag träffade rätt på en enda!

Det verkar dock var en härlig grupp jag kommer att umgås med under kommande år...mycket humor och värme!

När fredagen var slut så hade vi redan fått vår första, f´låt andra för första uppgiften var ju presentationen och den gjorde vi ju för nån vecka sedan. Nå, vi hade fått vår andra uppgift och jag lovar, den går inte av för hackor!

Lördag morgon var det åter dags för samling och nya äventyr. Ordbehandling stod på programmet och redan efter ett par timmar hade jag lärt mig en massa smarta saker. Det är bara att inse att det är kanske bara nån fjuttig procent av Word som man egentligen kan och använder....men det ska jag råda bot på!! Därmed fick vi också vår tredje uppgift....och den lär inte bli enkel. Men jag gissar att det blir enklare när jag får kurslitteraturen på måndag. ECDL....mitt mål är att under detta år också ta datakörkortet. Kan aldrig vara fel att ha och dessutom så kostar det inte många kronor för mig att ta det nu...man får passa på helt enkelt!!

När lördagen var slut så hade vi också fått den fjärde uppgiften. Ett grupparbete om nån pedagogik som används i Sverige eller som vi har möjlighet att studera närmare. Jag är själv inne på Feldenkrais som jag tycker är spännande men tyvärr hittar jag inte någon pedagog i Västerås så vi får väl se!!! Annars får det nog bli Waldorf men den känns lite uttjatad...inte pedagogiken men jag skulle vilja lära mig nåt nytt! Men det är klart...man kan lära sig nåt nytt om Waldorf...enkelt eftersom skolan finns i Västerås! Ja, ja....

Klockan tio igår gick jag och la mig...då var både kropp och själ utom nåbarhet för Blivande Maken.

Klockan åtta vaknade jag i morse och då blev det frukost och sen en rejäl skogspromenad med en korg full av kantareller och lingon!!

Nu ska jag bara ta det lugnt några timmar, läsa lite i solen kanske och sen blir det Nora Roberts på femman klockan nio och sen sängen. I morgon börjar allvaret och jag lovar Er....jag kommer att ha fullt upp!!!

Hösten är här!

Vare sig man vill det eller inte så är det så....hösten är här! Hela naturen andas höst!

Idag är det molnigt men man ser att solen gärna vill pressa sig igenom molntäcket....och det hoppas jag för då kan vi nog få smaka årets första tomat ikväll!! Nästa år hoppas jag verkligen att vårt drömprojekt växthus är färdigt för då kan vi äta tomater hela sommaren! Men det är spännande att se tomaterna komma nu...avlånga, randiga, gula, röda, stora och små! Men jag börjar nu verkligen förstå det höga priset på tomater för oj, så många timmar jag lagt ner på dessa smågodingar...nu väntar jag bara på att få se om de smakar så ljuvligt som mormors tomater gjorde!!!

Om tre timmar börjar jag skolan....det är jättespännande! Det pirrar liksom i kroppen av förväntan...och lite rädsla...har jag gjort rätt...kommer jag att klara detta? Jo, jag har bestämt att klara det och då gör jag det! Vad jag förstår så ser också jobbchanserna riktigt bra ut...det är ju inte helt fel i dessa tider!

Igår började jag höstrensningen i trädgården. Jag skar bland annat ner klematisen som hotade att ta över hela vårt torp. I våras beskar jag den så hårt så Blivande Maken nästan fällde en tår och sa...Den blir aldrig fin igen! Det blev den! Nu funderar jag mest på om vi ska kunna flytta den...och när bör vi då göra det...i höst eller i vår? Men nu kommer jag ju åt etiketten med namnet så nu kan jag kanske googla och se om jag får några tips!!!
Jag målade också det fönster som Blivande Maken skrapade och kittade om sista semesterveckan....vilken härlig färg vi fått till det av Bonden...det var torrt på mindre än en timme....Me Like!

I natt var det också sista natten jag sov ensam härute denna sommar. Jag har i princip bott härute i fyra månader och njutit av denna underbara och läkande miljö. I själen känner jag mig nu så stark som jag kan göra under rådande omständigheter och det kan jag tacka alla underbara älskade jag har runt omkring mig som gjort det möjligt! Behöver jag säga att FK inte räknas till den skaran?

Fortfarande så gör det ont i hela kroppen hur en myndighet får behandla människor och jag tänker då inte bara på mig själv utan på alla som blivit försatta i denna situation. På det samhälle som inte är till för oss som inte kan leva upp till alla höga krav...alla som inte kan men som inte vill annat!! Ingen ska tro att det är skoj att vara sjuk! Visst kan det låta mysigt att ha all tid för sig själv och styra hela sin dag själv....och det är det...om man fått bestämma själv!!!

Jag är nu nästan ångestfri, åtminstone om jag jämför med hur det varit under senaste året. Kan Ni ens ana hur skönt det är? Att inte behöva vakna varje natt av att Mr Ångest sitter på bröstet och gapskrattar åt en...att inte orka ta tag i nacken på honom och kasta iväg honom. Att mer eller mindre behöva kapitulera och göra plats för honom.
Jag är dessutom stolt över mig själv att jag tillsammans med mina nära och kära ha klarat av att visa honom på porten utan kemiska preparat i form av ångestdämpande medicin. Det visar att jag hela tiden har kämpat en vettig kamp mot läkare och Fk....det var inte medicin som skulle göra mig bättre..utan lugn och ro!
Nu vågar jag naturligtvis inte ropa hej ännu.....allvaret börjar ju idag och ingen vet vad det kommer att innebära....men jag vet att mina chanser är goda!!!

Just nu trivs jag med livet, trots att det finns några svarta moln som fortfarande hänger över mig men...de tar vi tag i när vi återvänder till staden. Jag är ju inte känd för att ge upp i första taget!

Nu br´börjar det bli dags att göra sig i ordning för att möta de människor som ska bli mina studiekamrater under kommande år!!!

Till dess Din vrede upphörav Åsa Larsson.

Återigen en bok man gärna streckläser när man väl kommer in i den. Hennes böcker är lite häftiga då de alltid har flera dimensioner av livet och döden i sina berättelser. Lite ovant i början och kan kanske kännas ovant men man vänjer sig snabbt!

När jag läser hennes böcker får jag en längtan efter att få besöka Kiruna med omnejd, för några år sen hade jag ju chansen men jag tog den aldrig...synd!

I den här boken är det väldigt lätt att känna sympati med ena gärningsmannen och tårarna nästan rinner när man inser vilken sorts människa han är och hur stor påverkan en fostran har.

Jag ser fram emot nästa bok!

Krusbär?????

Idag har jag plockat tre liter krusbär....vad ska jag göra med dom???

Nån som har nåt bra förslag???

Blandat bandat!

Jag vill minnas att det nån gång i min ungdom fanns ett radioprogram som hette så men idag får det stå för min blogg som kommer att ha ett blandat innehåll!!

Först och främst blir jag lite sur över folk som slänger in spamkommentarer hos mig...Titta gärna in hos!...Fin blogg Du har, titta in hos mig!...Du får gärna lägga in mig hos Dig så lägger jag in Dig!  osv.... Jag vill ha kommentarer men kommentarer på det jag skrivit annars kan det vara! Alternativet är att lägga in en kontrollfunktion men det känns ju lite fånigt!!! Hur gör Ni??

Idag är det en strålande härlig sensommardag, solen skiner med full kraft och det kändes riktigt bra att klä sig i Eva-dräkt och duscha av sig på gården! Så nu sitter jag här ren och väldoftande!

Det är nu två dagar till mitt nya liv börjar...livet som studerande! Det är jättespännande och jag fudnerar mycket på vad som väntar mig! Jag har kunnat läsa en presentation av alla som ska gå utbildningen och det verkar vara av varierande kunskapsnivå på oss och det känns ju skönt för kanske slipper jag att känna mig ensam okunnig. Det är ju en sak att sitta här hemma och pula med HTML-koder och bilder för då är det ingen som märker hur urbota dum man kan vara...en annan sak att visa det i det offentliga!!!
Nå, jag sätter på mig en munkavle så inga grodor hoppar ur munnen på mig så ska det nog gå bra!Studieekonomin är i alla fall ordnad...känns skönt! Men å andra sidan har jag fått ett nytt ont öga till FK...jag tror de förföljer mig men den historien ska Ni slippa!!

Idag blir det nog ingen skogstur, nacken gillar inte att gå länge med en korg på armen. Idag är det väldigt stelt och knöligt och jag har en lätt migränkänning hela tiden. Redan igår började det så när jag gick och lade mig för att läsa så såg jag absolut ingenting så det var bara att släcka och lyssna på Karlavagnen istället...inte fel i och för sig men ändå!!

Tomaterna njuter nu i solen, hoppas snart få smaka en mogen. Dock misstänker jag att vi kommer att få många tomater att sylta in...eller nån som har ett bra tips på hur man kan få sena tomater att mogna??

Idag tänkte jag också försöka ta mig runt i trädgården med kameran och fotografera alla pelargoner...samt några andra extrasöta blommor! Blir nog en fotoblogg mot kvällen kanske!

Nån novellrysare blev det inte igår kväll....jag tordes inte!! Hur pinsamt vore det itne att behöva ringa Blivande Maken och be honom komma ut och hämta mig? Den glädjen vill jag inte ge vare sig honom eller andra!!!

Ha en bra dag!

Gripande!

Igår var första dagen efter att Blivande Makens semester tagit slut, jag och katterna valde att stanna kvar i torpet och suga ur det sista av sommaren. Helt klart är att hösten är på ingång..det känns liksom på luften...det doftar höst!

Jag tog svampkorgen och tog en kort promenad i skogen och det var då sannerligen lönsamt! Jag fick ihop till sammanlagt åtta rejäla svampmackor...nej, jag åt inte alla själv för BM och dotra blev så sugna så BM kom ut och hämtade så de fick till kvällsteét. Han tog dessutom ut lite mjölk till mig...kaffe utan mjölk smakar inte kaffe i min värld!!!

Igår när jag gick in på den community som jag och resten av sveriges internetnördar hängde på innan Facebook tog över så hade jag fått en länk skickad till mig av en kvinna jag pratat med under ganska många år. Speciellt mycket pratade vi under första kvartalet 2006 då vi båda förlorade våra mödrar.

Jag gick in på hennes blogg och började läsa när klockan var straxt efter sex igårkväll sen satt jag med endast några smärre avbrott och läste om henne och hennes liv till klockan var nästan elva. Jag begriper inte hur denna kvinna står upp?

Man får inte mer än man klarar sa nån...nån annan säger att man får vad man förtjänar...i det här fallet så vet jag inte om nåt stämmer...inte det senaste påståendet i alla fall!!!!! Denna kvinna har inte gjort nåt ont här i livet...inte mer än nån annan. För "syndat" har vi väl alla på ett eller annat sätt?!

Jag har nu uppmuntrat henne till att försöka ge ut detta för det skulle kunna hjälpa så många andra kvinnor, och män, dessutom skriver hon så himla bra. Innehåller i läsningen är tung men det är inte tungt att läsa utan man bara vill fortsätta!! Det griper tag i en och tårarna rann länge på mig. Jag vill inte lägga ut länken till henne utan att ha frågat för det är en väldigt personlig berättelse men jag ska fråga....jag gör det här...Får jag länka till Din sida??

En annan sak jag kom på igår kväll var att jag borde nog ägna mig åt att skriva rysare!!! Jisses vilken fantasi jag kan ha när höstmörkret lägger sig utanför torpfönstrena! Jag läste en intervju med Mari Jungstedt där hon skrev att hon ibland inte vågade vara med sig själv när hon skrev sina böcker för hon blev så mörkrädd...jag förstår henne precis!! Om jag törs så ska jag nog göra ett försök att skriva nån kortare novell ikväll...måste bara lösa pottproblemet!!
Ni har väl lagt märke till att mörkret i augusti är mycket mörkare än mörkret i april??

Nu ska jag dock ta mig ut i skogen för att försöka fixa maten till kvällen...ska ta med mig ett par småhinkar också för lingonen och blåbären finns i skogen också!

Bra musik...eller??
I morse när jag satte på vår lokalradiostation så var temat vad som var bra eller dåligt med P4 Västmanland! Många ringde in och pratade in på deras telefonsvarare som sedan spelades upp i radion.
De flesta var äldre, ja, betydligt äldre än jag i alla fall och nästan samtliga ansåg att musiken var dålig. Bara en massa unga tjejer som skrek på engelska!!

Det fick mig att börja fundera lite på vad är bra musik? Vem bestämmer vad som är bra musik?

Jag har nämligen de senaste veckorna haft en låt som snurrar i mitt huvud och jag hör den ganska ofta på radion och då ska Ni veta att jag lyssnar bara på två kanaler....P4 Västmanland eller P1. Den här låten är vare sig engelsk eller skrikig tycker jag....men frågan är om den är bra?

Jag måste erkänna att jag tycker inte att den är speciellt bra men den fastnar...och det är väl ett tecken på att det nånstans är bra..eller vad säger Du???Blivande Maken tycker att den har vissa likheter med denna...
Faktum är att jag kan förstå det och kanske är det därför den fastnat för jag gillar Twisted Sisters av nån väldigt märklig anledning!!

När jag väljer musik själv lyssnar jag gärna på svenskt, nytt som gammalt! Det enda jag väl egentligen väljer bort är den enformiga musiken som Trance till exempel!!

Vad lyssnar Du på??

Kort resumé!

Fredag - bildterapin startade! Vi tog oss en liten biltur till hemligt mål med trevlig samvaro!!!

Lördag - en dag i solen med gott sällskap!

Söndag - full fart i torpet! Först kom sönerna och en flickvän! Sen kom nya torpgrannen! Sen kom Norbergsbon! Medan fikat intogs passerade älgen i skogen bakom jordkällaren!
Ja, just måste väl berätta att vi nästan trodde att vi skulle blåsa bort idag...kära nån vilken storm som dock lugnat sig ltie nu!!

Nu är det dags för en Nora Robertsfilm på femman!!

Förresten - var det nån som såg kortfilmen Glenn igår??? Om inte så försök kolla om den går i repris....vilken härligt underbar film!!

Den dubbla tystnadenav Mari Jungstedt.

Den här boken har jag läst som sommarföljetong i Vlt - Västmanlands Läns Tidning. Lite speciellt sätt att läsa på måste jag säga eftersom Jungstedts böcker gärna får en att vilja streckläsa..nu fick man vänta hela tiden vilket gör att jag tycker nog att boken tappar lite i spänning.

Sen kan jag väl säga att jag står fast vid att jag tycker att det är synd att Jungstedt emellanåt möblerar om saker på Gotland för att bättre få ihop berättelsen men...det stör ju bara den som känner till geografin. Jag bryr mig ju till exempel inte ett dugg i Läckbergs böcker, om hon nu gör likadant, för jag vet inte hur det ser ut i Fjällbacka..så det är ju bara petitesser!

Men boken är spännande och det är nog stor risk att jag köper den på pocket när den kommer så jag får den där sammanhängande känslan. Det som känns lite annorlunda är att hon avslutar boken med en riktigt cliffhanger i bästa såpamaner!

Ja, nu har jag inte skrivit just nåt om vad boken handlar om men...mord!!!

Livstecken från Kajsalisa!!

Kanske är Ni flera som funderat på om jag gått under jorden! Min allra bästa vän som jag skrivit om tidigare kom idag ut med en kaffekrans för att se att vi lever....Du har ju inte skrivit nåt på flera dagar så jag började undra sa hon!! Så jag kommer här med ett litet livstecken...kan förresten bli ett ganska långt livstecken för det finns en del som pockar på!!

Först ska jag skriva lite om hälsan och det är helt och hållet frivilligt att läsa om det...jag skriver med överstruken text så vet Ni vilket Ni inte ska läsa om Ni tycker det är tjatigt!!

Jag har totalt däckat de sista två dagarna. Jag vill ju så gärna tro på FK när de säger att jag är frisk så jag går på som jag gjorde när jag faktiskt var frisk vilket innebär att jag tar slut totalt! Igår kväll gick jag och la mig direkt när Foyle´s war tog slut och sov sedan tills klockan nästan var nio i morse. Ja, jag var ju vaken hundra gånger under natten för det värker både härsan och tvärsan. Jag har blivit varse om att jag har kroppdelar som jag glömt bort! Jag till och med somnade i solstolen igår när jag läste ut min bok
Rapsbaggarna och det brukar jag då sannerligen inte göra! Trots att jag sovit så mycket de senaste två dygnen så känns det som om John Blund bosatt sig i mina ögon eller åtminstone glömt sömnsandsäcken där!
Jag ska lägga mig en stund på spikmattan får vi se om det blir nåt bättre!

Här fortsätter den lite mer positiva delen av min blogg.

I morgon bitti går vi upp tidigt för att åka till Ramnäs och måla svärmors fönster som sedan BM får åka upp på fredag och sätta i. Sedan ska Brumme-Lisa ta oss på en liten "hemlig" tur som jag verkligen ser fram emot!!

Igår funderade jag en del på livet också! Vad har jag gjort...hur blev det...

Den raden ser ganska dramatisk ut ser jag men det var inte alls så det var!

Igår var det nämligen på dagen 29 år sedan jag påbörjade min utbildning till postkassör på Postskolan som låg vid Fridhemsplan i Stockholm! Dagarna innan jag började så var min mamma och min moster uppe i Stockholm och dels lämnade lite av mina personliga saker som jag skulle komma att behöva och för att också hjälpa mig att komma tillrätta i min nya stad! Jag vill minnas att vi tog tunnelbanan in till Fridhemsplan och letade reda p skolan för att jag inte skulle komma att känna mig helt borta när det var dags...*kan det stämma moster?*.

Naturligtvis var jag säkert nervös när jag stegade på där den elfte augusti 1980 endast arton år gammal, men å andra sidan var jag nog mer orädd då! Ja,  ett år tillbringade jag på den utbildningen och blev postkassör. Jag skulle kunna berätta mycket om den tiden men antagligen är Ni inte så intresserade!!

Däremot kan det vara på sin plats kanske och berätta för de yngre läsarna vad en postkassör är!!!

Förr i världen när Kajsalisa var liten så fanns det i de flesta tätorter med lite självrespekt nåt som kallades postkontor. (Jo, jag har till och med jobbat i Sura, Ramnäs, Ransta, Beckomberga sjukhus, Färingsö, Bromma Flygplats)
Där kunde man köpa ett frimärke, posta ett brev, betala en räkning, skicka ett paket, sätta in pengar om man hade för mycket, hämta olika försändelser. Man kunde fråga om vägen till det lokala FK-kontoret eller Apoteket. Den femtonde varje månad så var det stormöte just på postkontoren runt om i Sverige för då träffades alla pensionärer i samband med att de fick sin folkpension. Den tjugonde var det åter dags för stormöte men då var postkontoret fyllt med barnvagnar och skrikiga, snoriga småbarn!! Barnbidraget kom då på små gula avier, inte direkt in på nåt konto. Den 25:e kom sen den arbetsföra delen av landets befolkning för att på sina utbetalningskort hämta sin surt förvärvade inkomst....som dom sen kom tillbaka med den sista varje månad för att lämna tillbaka till postkassören som sen fick i uppdrag att fördela ut den till de olika betalningsmottagarna via inbetalningskort!
Det var alltså de där "tanterna" i den sk skottsäkra glasburen som kallades postkassörer!!! I folkmun ofta postkassörskor men själva kallade vi oss postkassörer!!

Idag sitter jag vid datorn och sköter de flesta av mina sk bankärenden själv, får jag ett paket får jag antingen hämta det på ICA-Ettan, Skallbergets tobak, ICA-Grytan eller på postcenter nere på Kopparlunden. Det gäller att ha bra syn och läsa noga på avin...eller sms'et.

På dessa 29 år har allt förändrats så otroligt mycket...ingen hade kunnat få mig att tro att det skulle se ut så här idag inom den postala världen när jag i oktober 1979 tog mina första stapplande steg som bbb på Visby 3. Bbb stod för brevbärarbiträde...sedermera blev jag Pkr- postkassör. En kort tid var jag pm - postmästare sen blev jag lbb - Lantbrevbärare sen blev jag bb - brevbärare och även P-fix..postfixare.

Jag måste här tillägga att när jag nu sitter och tittar i backspegeln så trivdes jag förbaskat bra på posten!!!

Sen blev det rejäla lappkast i in sk karriär...jag påbörjade utbildning inom svenska kyrkan men jobbade istället inom ungdomsvården. Tillbaka till posten några år samtidigt som jag jobbade på OK och som kontaktperson till en kille som invandrat från Iran. Sen blev det film inom Landstingets Kultur- och Utbildningsförvaltning...och nu är då tanken att bli IT-pedagog...jag gillar utmaningar!!

Oj, som sagt....fingrarna springer iväg med mig och helt plötsligt inser jag att nån längre blogg än så här vill Ni nog inte läsa men jag väljer ändå att stoppa in några bilder här på slutet!!En söt liten blå blomma jag totalt tappat namnet på!Vår ekorre verkar ha bytt bostad!Solrosorna blommar för fullt! Ni ska få en bild på hela häcken senare!Tomater...kommer vi att få massor! Antagligen kommer vi fram emot hösten att se ut som två tomater men det är ju gott när de är egenodlade!

Rapsbaggarnaav Karin Brunk Holmqvist.

Till min förvåning ser jag att jag inte skrev nåt om hennes första bok Potensgivarna för det är en bra bok. Den i sin tur handlar om två lite till åren komna systrar som bor tillsammans i ett gammalt hus och blir bekanta med sin nya granne Alvar som är byrådirektör från Sundsvall. Han använder sitt hus som fritidshus men är där även på vintern. Man skulle väl kunna påstå att båda blir lite betuttade i denna Alvar! Så småningom kommer de på att de ska försöka att tjäna lite pengar....och det på ett potensmedel! Ja, boken fick mig att skratta många gånger och den boken läser just nu Blivande Maken och emellanåt hör jag honom fnissa!

Rapsbaggarna av samme författare är precis lika bra, kanske till och med lite mysigare. Historieupplägget är det samma men denna gång är det två äldre bröder som bor tillsammans i ett litet hus de får bo i gratis på godsägarens mark. Godsägaren är för övrigt en mycket sympatisk herre så ock hans fru!

Denna gång är det en mystisk cirkel i rapsåkern som drar till sig helikopterpolisens uppmärksamhet och sedan rullar historien på i en massa olika komplikationer..att bröderna ofrivilligt hamnar i detta behöver jag väl inte tillägga?
Nånstans kan jag se detta filmas i nån form av buskisstil. Jag hade i alla fall jätteroligt när jag läste denna bok så vill Ni underhållas några timmar så läs den!!!

Själv ska jag se om hennes nästa har kommit ut i pocket!!

Svampkungens sonav Marie Hermansson.

Måste nog tyvärr säga att det är första gången jag blivit besviken av en bok från denna författare, Den har sina ljusglimtar det måste jag säga men den trollbinder mig inte som hennes tidigare böcker har gjort!

Jag tror att jag vid det här laget har läst alla hennes böcker och blivit mycket förtjust. Mannen under trappan blev ju nästan för mycket för mina gotländska nerver men den här...den bara börjar och fortsätter aldrig!! Det känns som att hon tröttnade på boken innan den blev färdig. Dessutom är det så stor text i den så jag undrar hur tunn den är i inbunden utgåva.

Nå, lite kort handlar den om en pojke som blir kvar hos sin pappa i skogstorpet då föräldrarna skiljer sig. Pappan är en utmärkt svampletare och har till och med kurser på helgerna dit endast kvinnor dras för pappan har en stor dragningskraft hos kvinnor. Mamman har pojken bara kontakt med vid sin födelsedag och då kommer det ett brev utan avsändare till honom.

Pappan hittar en ny kvinna och det är här det skulle kunna byggas upp en riktigt spännande historia...men den kommer aldrig! Nå, boken fortsätter och det blir ett litet banalt slut på historien!!

Jag är glad att jag medan jag läste det sista i boken så lyssnade jag samtidigt på Peter Johansson på radion. Han avr med på nån allsång i Gränna med P4...finns det nån bättre sångare än han just nu???


Glöm dessutom inte att läsa mitt för dagen första inlägg....fina bilder där ;)

Fem månader kvar....

I två dagar har vi nu jobbat med svärmors fönster. Vi har skrapat och vi har kittat och målat...idag tar vi en nästanvilodag...vi åker över till henne senare idag för vi har bara en enhet att skrapa och två enheter att kitta...sen blir det målning på torsdag och så får Blivande Maken åka upp och hänga fönstrena *fler än jag som tycker att just ordet fönster i bestämd form pluralis är svårt att formulera?* medan jag är på bildterapin som startar på fredag!

I veckan som kommer ska vi ta hand om våra egna fönster som verkligen behöver ordentlig omsorg. Vi har ju haft materialet hemma länge men inte fått tummen ur..men nu har vi fått lite inspiration och framförallt rutin...så våra fönster kommer nog att bli kanonfina....vill Ni ha före- och efterbilder?

I morse fick vi vara med om en unik upplevelse....Lisa kissade ute!! Det har itne hänt någon gång som vi sett under de sju somrar vi nu tillbringat härute!!! Hon fick massor av beröm!!

Annars då...jo, kroppen är seg och öm som en överkörd grävling...*eller nåt*...så det blir nog en stund på spikmattan idag!

Vi har vunnit på Postkodslotteriet!! Märkligt att det ofta trillar in pengar när man som mest behöver det...kanske har man gjort nåt gott i livet!!!!! Nå, tro nu inte att det är miljonbelopp eller så men...några hundralappar är aldrig att förakta!!

Försäkringskassan har räknat upp min inkomst efter index så det ska bli spännande att se om det ger några extrapengar eller..för trots allt är det 3 år sen det gjordes nån uppräkning...men jag ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten!!!

Apropå björn...berättade jag att vi med all sannolikhet såg ett björnspår när vi var ut i skogen för ett par veckor sedan??? Häftigt!!!!

Har Ni också sol och härligt väder?? Just nu ligger Blivande Maken i solen och njuter medan jag sitter i skuggan och skriver. Straxt ska jag gå in och hämta boken "Svampkungens son" som jag läser just nu...har läst halva och vet faktiskt fortfarande itne om jag gillar den...men, vi får se ikväll för mina tankar om boken dyker nog upp i bloggen då!

Apropå värme så vill jag att Ni verkligen njuter av den just nu...vill påminna Er om hur det såg ut i början av januari 2009 och dessutom göra Er uppmärksamma på att det bara är fem månader kvar till januari 2010!!!!Kattfajt!!

Igår var det snabbt in till stan för att lämna två tjejer och hämta ut en annan. Vi passade naturligtvis på att handla på oss litegrann. Tyvärr är ju butiken i Sätrabrunn numera nedlagd, synd för det var en butik vi verkligen gillade. Vi brukade gynna den så mycket vi kunde men det gjorde tydligen inte de bofasta så nu är den ett minne blott....ska tillägga här att den inte var speciellt mycket dyrare än butikerna i stan. Men, går det inte att driva den som kooperativ och med endast en anställd och övrig personal som ideell så går det nog inte på nåt annat vis heller!

När vi väl kom hit ut så grillade vi hamburgare och bibbade litegrann tills myggen faktiskt tvingade in oss. Vi brukar inte ha några direkta problem med mygg men ju varmare det blivit nu denna vecka desto fler av dom har vi sett, det är dock inte översvämningsmygg för de våra är stora och de syns vilket inte översvämningsmyggorna gör. Förra veckan när vi var hos svärmor i Ramnäs och höll på med veden fick vi stifta närmare bekantskap med översvämningsmyggen....de är gräsliga!!!


     Bilden är inte min och jag ber om ursäkt om jag lånat nåt jag inte får!Nå, igår fick vi då  till sist gå in för inga myggmedel i världen skrämde bort de inande plågodjuren! Inomhus var det otroligt varmt och fuktigt så egentligen hade vi nog behövt elda så vi fick ur lite fukt ur stugan men värmen då? Skulle vi samtidigt ha öppnat frysen????

Gästen och jag satt och pratade med varandra och Blivande Maken i telefon...vet inte om han tyckte att vi pratade tråkiga saker?

Min väluppfostrade katt Lisa låg i sin säng och sov sen en dryg timme tillbaka för hon vet att vid mörkrets inbrott så går man och lägger sig! Däremot Blivande Makens ohängde katt ville inte komma in, inte ens med lock och pock lyckades han nå henne!

Medan nu Gästen och jag satt och pratade och BM i telefon så fick jag helt plötsligt höra hur något/någon skrek vilt utanför dörren! Jag kastade mig ut genom dörren och det skrek om möjligt ännu värre.....nåt, förmodligen två katter rusade ut mot garaget...där skrek dom igen....bort mot jordkällaren....där skrek dom igen....sen ut i skogen mot vägen...där skrek dom igen!! Nu bad jag Blivande Maken vänligt men bestämt att avsluta samtalet för att hjälpa oss och leta efter Kajsa. Man skulle tycka att då det är hans katt borde det ha skett per automatik men en arbetskamrats reseskildring från Sicilien var tydligen viktigare än ett av våra gemensamma barn. När jag tänker efter är det tur att vi inte har gemensamma människobarn!!!

Han tog på sig sina badtofflor och tog en ficklampa med dåliga batterier och knatade ut i mörkret..Gästen och jag stod kvar för att kunna öppna dörren om det förlorade barnet skulle återvända....jag hade nämligen hört att uppståndelsen utanför dörren hade väckt min väluppfostrade lilla bebis! Henne ville jag ju rakt inte ha ut ifall att det var en tiger som attackerat!
Jag såg det flämtande ljuset från ficklampan röra sig ute i skogen och funderade lätt över...vad gör ormarna på natten?? Badtofflor och skogspromenader i natten är kanske inte helt kompatibla....

Blivande Maken kom tillbaka utan katt vilket jag kanske inte egentligen väntat mig att han skulle göra men hoppet är ju det sista som överger en!

Min hjärna satte genast igång att fundera på hur ska vi lösa det här...det går ju inte att leta efter en katt i en skog mitt i natten, det skulle förmodligen löna sig bättre att leta en nål i en höstack! Jag ropade och visslade...här kissar vi nämligen inte på våra katter!

Medan jag står där och funderar på HUR orolig jag ska vara så kommer Kajsa helt plötsligt sakta trippande längs trädgårdsgången och ser tämligen oberörd ut...ända tills jag lyfte upp henne...hennes lilla katthjärta slog nya hastighetsrekord! Men hon verkade oskadad och kastade sig på golvet och somnade som en stock....Blivande Maken kastade sig bredvid och klämde igenom katten...inga reaktioner!

Så småningom hittade jag en småblessyr på ena örat...så nog var det hon som var en av de vrålande slagskämparna!! Vem motståndaren var kommer vi väl aldrig att få veta men kanske grannkatten...men egentligen borde han veta bättre än att gå in på Kajsas revir för att han har ju fått spö tidigare!

Tidigare var det nämligen kutym att hon på fredagarna när vi anlände torpet så såg man faktiskt hur hon bokstavligen kavlade upp skjortärmarna och gick bort och spöade upp honom! Aldrig någonsin har hon kommit hem med nån skråma men vi har hört slagsmålen...en gång hade hon en kattklo nacken!

Nå, snart får vi tydligen ny torpgranne och det är väl lugnast för alla om han inte är kattägare!!


Den här historien bygger på en sann händelse vilket inte innebär att allt stämmer helt överens med sanningen..men det är min sanning!!

Muta och utnyttja!

Idag ska vi till stan för att uträtta lite olika ärenden och då passar vi på att "hämta" ut en till hela familjen god vän!

Det är nu längesen vi sågs vilket är märkligt när man bor i samma stad! Men å andra sidan är det ju ett känt fenomen bland Er västeråsare som läser min blogg. Vissa av Er har jag nog inte träffat på närmare femton år! I detta fall handlar det dock om bara en dryg månad!

Vi ska väl passa på att "bibba" litegrann!!!!!Men...hon ska också få lära mig att göra en ny header till min blogg! Nej, jag som ska bli IT-pedagog kan alltså inte göra en header själv men det är väl kanske en av de saker som jag efter utbildning kommer att tycka är bland det enklaste!! Kunde jag redan allt så behövde jag ju inte utbilda mig!

Med andra ord....jag mutar goda vännen med nån dag i torpet och uttnyttjar hennes kunskaper...men i gengäld lånar jag gärna ut mitt öra!!!

Pictor, Sala och Brummelisa!!

Bloggtorka eller tidsbrist...ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på om jag nu behöver skylla på nåt?!

Förra veckan när vi var ute och letade bil så hade jag ju naturligtvis kameran med mig. Jag bor ju numera i ett landskap som är mycket älgrikt men trots det är det sällan man ser älgar. På vintern så kan vi sitta i stan och lyssna på Radio Västmanlands trafikinformationer och de varnar alltid eller åtminstone 8 av 10 gånger så är det älgar vid vägkorsningen vid vårt torp men vi har kanske sett älg alltsom allt fem gånger sedan april 2003. Förra veckan så fick vi dock se några på en åker utanför Varmsätra...de är mäktiga! Här är en älgko med två kalvar och jag är medveten om att bilden är suddig men jag har inget riktigt teleobjektiv så det blir till att förstora bilden istället så Ni ska lite!!!!Efter älgtitten så fortsatte vi mot Kumla kyrkby där Kumla kyrka är en av de kyrkor som
Albertus Pictor har målat. Alldeles fantastisk är denna kyrka.

När jag var barn och en bra bit inpå tonåren så var min morbror och moster bosatta i Varmsätra utanför Sala och en sommar hade jag förmånen att vara "sommarbarn" där. De hade ett bageri och i det så ingick naturligtvis att köra ut brödet till butikerna runtom i Västmanland. Då minns jag bland annat att vi besökte Morgongåva...är det inte ett fantastiskt ortnamn....Morgongåva!!! Vi besökte samtidigt en otroligt vacker kyrka med fantastiska kyrkomålningar och länge, länge trodde jag att det var Morgongåva kyrka vi besökt men för några år sedan då jag hade hela länet som min arbetsplats så jobbade jag en tid i Morgongåva och då skulle jag ju naturligtvis återigen besöka denna vackra kyrka som etsat sig fast hos mig sedan elva års ålder....problem uppstod genast...Morgongåva har ingen kyrka!!!

När vi då besökte Kumla kyrka förra veckan så funderade jag på om det kan ha varit där vi var, morbror och jag...men jag är inte säker! När jag nu ska visa Er bilderna så googlar jag ju runt lite samtidigt och ser då att Vittinge kyrka också är en Pictorkyrka så det ska nog bli ett besök där också för att se om det stämmer bättre med mina 35 år gamla minnesbilder!!Kyrkfönstret är vackert men det är ändå inte unikt det är däremot detta...Tyvärr är det ju jättesvårt att fånga dessa målningar på foto men googla gärna på Albertus Pictor så får Ni se bilder tagna av proffs som är mycket bättre....HÄR...har jag hjälpt Er på traven!!!

Varje år åker vi till Sala minst ett par gånger och nu när vi har en bil som fungerar som en bil bör så var det dags i lördags! Var det nån som ville se hur vår Brummelisa ser ut..???Här står den på en parkering i det vackra Sala!! Har Ni vägarna förbi så måste Ni nästan ta en tur i silverstaden...det är få städer som har såna vackra planteringar som Sala har.Här är en av sittgrupperna utanför polisstationen! Sala har en speciell plats i mitt hjärta, förmodligen beroende på att jag var där så mycket som barn och känslan i kroppen när jag tänker på Sala är liksom vanlijvarm!!!

Nu sitter vi och planerar en tur till Nora nästa vecka. Nora är en stad jag alltid önskat få besöka då jag är ett stort fan av Maria Langs böcker och hon använder ju Nora som förebild till staden Skoga, nästa vecka bär det av och då får naturligtvis kameran hedersplatsen. Jag hoppas Ni vill ha en liten rapport om det besöket!!!!

Vi måste ju prova bilen så mycket vi kan så vi hittar eventuella fel innan garantin går ut och innan vi ger oss ut på några riktiga långturer, dessutom kan det vara hälsosamt att se andra människor....innan vi blir folkskygga här i torpet!!!!


Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskapav Mary Ann Shaffer.

Den här boken har jag läst med njutning...och jag har valt att läsa den mycket långsamt för jag ville ha den kvar länge!

Den är skriven som en brevväxling mellan flera olika personer men främst mellan en 32-årig författarinna och flera medlemmar i litteratursällskapet på ön Guernsey. Den utspelar sig precis efter andra världskrigets slut och trots att jag är ganska ointresserad av historia så faller ändå denna bok mig i smaken.

Man mår helt enkelt bra av att läsa den här, den ger ett litet skratt då och då trots att det emellanåt berättas om svåra händelser under kriget.

Har Du bara en bok kvar att läsa detta år så måste det vara den här!

Tyvärr kan man inte glädjas åt att det kommer flera böcker av denna författarinna som debuterade med denna underbara bok i en ålder av 73 år och tyvärr dog precis i samband med utgivningen.

Någon gång...

...under dagen så ska det komma ett nytt inlägg! Men först måste man ju ta hand om alla andra måsten...som bär och svamp!!!!