Svärmor - dröm eller mardröm?

Livet har gått in i ett nytt skede eller jag har varit där förut och samma funderingar fanns då men på ett annat vis eftersom vi ”känt” på varann litegrann innan jag ställdes inför faktum.

Det är detta med att vara svärmor, det är inte alltid så lätt.

Jag har själv haft några svärmödrar genom åren och jag kan inte klaga, jag har haft tur. Min första svärmor var kanske lite domderande tyckte jag då men jisses, jag var arton år och även om jag då tyckte att jag var supervuxen inser jag ju nu att jag hade ju precis vuxit ur barnkläderna. Det händer att jag stöter på henne idag och hon är världens goaste.

Min andra svärmor är mina barns farmor, även hon en fantastisk människa som har lärt mig mycket. Bland annat att göra den godaste Jansson som finns. Ja, det finns mycket inom just matlagning som hon lärt mig för hon är nog den mesta matmamman som finns. Även om hon inte är min svärmor idag så vet jag att jag är välkommen till henne och jag känner att jag kanske borde hälsa på henne men vi ses ändå när någon av sönerna fyller år eller det är nån annan tillställning. Jag gillar henne skarpt!

Min nuvarande svärmor är en pärla, matlagning kanske inte hennes starka sida men hon har så många andra kvaliteer som jag värdesätter. Som hon har ställt upp på sina barn genom åren, en fantastisk mamma, mormor och farmor.

Nu är jag själv i rollen och jag vill ju gärna vara en bra svärmor men hur gör man? Jag märker att det är lätt att falla i fällorna som den där sortens svärmor som man inte vill vara, den där som lägger sig i! Gammelsonen har ju nu flyttat in i sin nya lägenhet som ska renoveras så vi har den här helgen tillbringat många timmar med att riva tapeter och förberett för att få den fräsch.

Att det funnits en kvinna vid hans sida de senaste månaderna har vi ju vetat och vi har träffat henne flera gånger men ungdomarnas sätt att umgås är inte detsamma som när vi var yngre. Då visste man liksom om man var ihop eller inte, sånt tar tid att ta reda på nu har vi märkt!

Men jag tänker att när man sover ihop varje natt, bestämmer tapeter tillsammans och bestämmer vilka möbler som ska in i den nya lägenheten….då är man ihop!!! Så det så!

Nu tror NI att jag inte tycker om den här tjejen, men då tar Ni fel för jag gillar henne helskarpt! Det är en tjej med skinn på näsan som vet vad hon vill och hon är inte rädd för att tala om det, precis en sådan kvinna jag önskar min son! (Och det här skriver jag inte bara för att jag vet att hon kanske läser det här)

Men, det är här som problemet uppstår…hittills är det ju jag som varit den kvinnan i Gammelsonens liv (nästan alltid i alla fall) och nu är det dags att lämna över stafettpinnen och jag märker att oavsett vad jag vill sitter den rätt hårt i min hand!
 
Det är inte jag som ska bestämma;

Vilka gardiner han ska ha

Vilka tapeter han bör ha

Var möblerna ska stå

Etc…..

Nu låter det som att han inte har någon egen vilja men det ska gudarna veta att han haft sen han ut kom men som mamma har man ju ett visst inflytande i alla fall ;) Men det är ju faktiskt inte mig han ska rådgöra med, det är dags att bli vuxen på alla sätt och vis.

Jag inser att detta med att vara svärmor är inte så himla lätt men härmed lovar jag att göra mitt bästa för att lämna över allt bestämmande till sonen och hans flickvän!! Jag klipper härmed navelsträngen!!


Helt galen!

Ja, den här veckan har varit helt galen!

Förra lördagen var Gammelsonen här och åt frukost samt löste melodikrysset med oss och vi satt och funderade på hur han skulle lösa sin bostadssituation då han blivit uppsagd av sin privata hyresvärd som behövde hans lägenhet till kontor. Han skulle vara ute till första december.

Jag berättade att det fanns en lägenhet i vår förening till salu och så gjorde han en intresseanmälan på att få titta på den. Mäklaren hörde av sig och det blev visning på söndagen. Hans bank, Swedbank, vägrade att ens titta på en låneansökan varpå jag föreslog att han skulle kontakta Nordea som varit min bank sen jag föddes.

Ner på banken på onsdagen och han fick lånelöfte inom två timmar, sätta igång och buda och två timmar senare var lägenheten hans. Skriva papper och få nyckel på torsdagen och idag har vi satt igång att riva alla tapeter för det är ett renoveringsobjekt.

Man skulle kunna säga att det gick undan!!!!!

Nordea har ställt upp på ett alldeles fantastiskt sätt vilket i slutänden kommer att innebära att han kommer att bo mycket billigt och dessutom få bli granne med mamma vilket naturligtvis är det bästa med alltihop ;)

Den döende detektivenav Leif GW Persson.

Jag har läst många av Leif GW's böcker genom åren och gillat dom helskarpt men den här...ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om den.

Den känns slarvig och nonchalant och det känns som att han bara vill avsluta berättelsen om Lars Martin Johansson. Den är tjatig på många sätt och vis. Hur många gånger det sägs "Jag hör vad Du säger" går inte att räkna!!

En av mina arbetskamrater läste denna bok samtidigt och vi reagerade ganska lika på den, den är för slarvig helt enkelt! Dessutom så använder han autentiska fall som varit i nutid, t.ex Engla-mordet och det känns inte etiskt rätt.

Ja, läs den själva och avgör men läs inte denna som första bok av Leif GW för då kommer Ni inte att vilja läsa mer av honom och då missar NI en deckarskatt!!!

Frukta inteav Anne Holt.

Nu är det flera, flera veckor sen jag läste den här boken men ett är säkert, har man en bok av Anne Holt i handen har man ett säkert kort. Hon skriver suveräna böcker som passar mig i alla fall!!!

Jag gillar när man inte kan lista ut på en gång vem som är boven utan man får använda hjärncellerna själv vilket man får i den här boken. På slutet blir det riktigt spännande ;)


Gratis är gott!!

Oj, oj när andra gör saker så låter det så enkelt och när de gör om på teve hemma hos folk då går det ju som en barnlek...varför är det aldrig så hos oss????

Igår var vi på IKEA för att köpa ny bäddmadrass, resårsängarna hade vi ju redan köpt av Tyra, men sen skulle vi ju ha ben till madrasserna också eftersom vi avböjde att köpa Tyras järnsäng. När vi började kolla på detta så infann sig snålvargen i oss, det skulle gå på nästan fyrahundra kronor för bara ben till sängarna!!! Ligga på golvet var ju inget alternativ för vi är ju snart medelålders båda två ;)

Vi började titta på sängramar och hittade en för femhundra kronor som skulle kunna duga tills vidare men fortsatte att titta lite till för man ska ju inte ta första bästa och blev förälskade båda två...i en järnsäng!!!!

Efter många om och men så kom vi hem med sängen efter att ha utmärkt oss men den "roliga" historian behåller vi för oss själva för annars förstår Nu alla vilka Dumkopfar vi är...

Nu står sängen uppmonterad och vi skrattar så fort vi kommer in i rummet för....sängen är inte riktigt anpassad för vårt rum.......vi leker Prinsessan på ärten och vi kommer definitivt att få övertyga våra eventuella gäster om att det är ett vardagsrum som fungerar som sovrum. Just nu syns bara sängen!!!

Är det någon som är intresserad av ett datorbord Mikael eller en 60-talsbokhylla i teak så går det bra att komma och hämta för det får inte plats längre :P Kom ihåg att gratis är gott!!!!

Grisar i sängen!

Idag är en bra dag...vi ska äntligen byta sängar!!

Med tanke på hur mycket tid av sitt liv man tillbringar i sängen så är det konstigt att vi lägger ner så lite pengar på det!!

Vi har genom en annan bloggare fått köpa deras nästan nya resårsängar som var i princip identiska med de vi sett ut på IKEA och idag ska vi åka ut till IKEA för att köpa bäddmadrassen. Vi har valt ut en madrass i memoryskum så i natt ska vi sova som två små söta grisar!!

Jysk kom igår med ett reklamblad där de hade liknande madrasser med 50% men när jag kollade på dom så kändes de inte alls lika sköna som IKEA's så, trots att det blir dyrare så får det bli så....sin kropp ska man vara rädd om och framförallt när man nu har kommit upp i denna ålder ;) (åtminstone Blivande)

Gamla sängen får Dotra ta över för hon har ju en ung kropp!!!!!

Kommer mig inte för!

Nej, så är det! Det är som att skrivlusten försvunnit!!!

Nå, den som väntar får väl se om den återkommer ;)


Kort rapport!

Jag överlevde och det med galans!

De första två timmarna var riktigt otäcka men det blev lättare och lättare och det får jag nog tacka Blivande för, han tillät mig nämligen att vara rädd, förstod att det var på riktigt och att jag inte sjåpade mig. Till sist kunde jag faktiskt gå iväg tll shopen alldeles själv och köpa en flaska riktig champagne till fredagsfrukosten!!!

Vi kom till hotellet och det såg precis ut som på bilden och utsikten från balkongen var exakt den vi förväntade oss...kul när det blir så :DVi har tagit långa härliga promenader på förmiddagarna längs havet, nåt bad blev det dock inte ;)Vi har fått nya vänner!!!


Tack för den här tiden!!!Nu sitter vi på båten och jag hör hur den varvar för att ta oss ut på det vindlande havet där gässen går höga. Nu går båten.....och här sitter jag skräckslagen!!! Alla pratar om sjösjuka men det är då inte mitt problem...tror jag i alla fall för det är många år sen jag åkte båt i riktig sjögång men nu är det nog dags är jag rädd. Jag har intagit en postafen för att lugna ner mig för det är rädsla jag har, riktig rädsla. Just nu talar en röst om hur man ska bete sig om det händer något...då hör man en signal...och så påstår dom att man ska hålla sig lugn...oj, oj... Jag har insett att jag måste ta tag i det här när jag kommer hem, kan man gå i terapi för att man är rädd för clowner så måste det finnas terapi för min paniska skräck för båtar och sjögång! Jag gör som jag brukar när jag går till tandläkaren, vilket jag undviker, men jag har ett knep....när något är riktigt jobbigt så brukar jag fokusera på att det går över....alltså sitter jag här med mitt mantra...om fyra timmar är vi framme, om fyra timmar är vi framme, om fyra timmar är vi framme...... Nu börjas det....det ruskar och surrar...smäller...nu lät det som en lastbil välte...Jo, jag vet att många tycker att jag är fånig men fundera...har inte Du nåt som Du är paniskt rädd för...ormar kanske eller spindlar...tycker Du att det är fånigt?

Sverige är fantastiskt!!!

Vi sitter nu i bilen på väg mot Malmö, Blivande kör bör jag kanske tillägga, och jag sitter bredvid och fascineras av landskapet som är så olikt det landskap vi passerade för nästan tre månader sen.
I juli när sommaren blommade för fullt körde vi Västerås - Sassnitz och nu kör vi samma sträcka i oktober när höstens färger målat landskapet och om allt blir som vi önskar så kommer vi att åka samma väg i april när våren med dess skira och fantastiskt vackra gröna färger håller på att hällas ut över landet och jag bara känner hur jag blir alldeles varm av lycka i kroppen!!!

Här hade jag tänkt skicka med en vacker bild över landskapet men tyvärr har vi nu kört in i landskapet på mitt fäderne och där växer bara barrträd....i den mån Gudrun och Per lämnade nåt kvar....vet Ni var vi är????


Fröken, fröken...

...ropade några telefonförsäljare efter mig idag utan att jag förstod att det var mig de menade.

Insåg att jag inte tyckte om att bli kallad fröken för det är ett tilltal som inte används i svenskan idag utom möjligtvis i lågstadieklassen. Men jag kom å andra sidan inte på nåt annat tilltal de hade kunnat använda för frun hade ju inte heller känts okej. Damen...men hur skulle de kunna veta att jag är en dam?

Jag tycker så synd om alla dessa ungdomar som mer eller mindre blir tvingade att stå i den här formen av uppsökande försäljning....jag skulle inte klara en timme!

Helgen har varit en bra helg. I lördags firade vi BLivande med hans familj i Bruksorten och igår satte vi igång med storröjet här hemma. Jag har en arbetskamrat som nyss flyttat och efter att ha hört hennes stönande insåg jag att det är nog vettigt att röja lite i fall Fru Fortuna skulle besöka oss så att vi kan skaffa oss ett annat boende. Jag gissar att vi frigjorde flera kubikmeter i lägenheten och det känns härligt!

Annars är vi mest i gång med att längta till resan som startar på onsdag vid lunch!Torsdag eftermiddag angör vi bryggan i Sassnitz!