Håll ut!!!

Han har ju gjort det igen....min absoluta favoritidol!!!

Nu känner jag att jag kommer att klara tiden framöver...allt känns genast bättre!! Den här kommer att gnolas på under många timmar denna vår!!!!!

På spåret!

När det avslöjades att Oldsberg inte skulle fortsätta med På spåret så kände jag nog att..ja, men då är det nog dags att lägga ner programmet. Han och Hellberg ÄR ju programmet!

Idag när jag surfar in på Aftonbladet och läser att det
är klart med en efterträdare....så inser jag att...jo men det är klart att programmet ska fortsätta!! Kristian Luuk kan definitivt axla Oldsbergs mantel!!

Sen förstår jag att det finns människor som inte håller med mig. Luuk är lite för ung, han är lite för nytänkande...ja, jag kan förstå...men om vi ska kunna behålla detta medium som teve är så måste vi förnya! Nya och yngre tittare måste komma till!

Om jag går till vår bekantskapskrets så är vi dom yngsta som tittar på På spåret och som Ni alla vet så fyller jag om endast några veckor 47år. Det är ju i och för sig trevligt att kallas ung i nåt sammanhang men programmet är allmänbildande och roligt så kan man hitta nya tittare så kan detta vara en bra lösning!

Ett annat favoritprogram som bytte programledare och det med stor lycka är det program som får mig att sitta framför teven ikväll....Så ska det låta!!
Jag var onekligen lite trött på Peter Harryssons skämt som inte förnyades speciellt mycket de sista säsongerna! Peter Settman är en mycket värdig efterträdare så nog kan man byta programledare alltid!!!!

Vad tycker Ni??

Pocketbyte Mini

Önskemål har kommit att vi som är med i detta pocketbyte ska hjälpa våra hemliga bokvänner lite på traven...så det gör jag nu...även om Du precis som jag nog redan har bestämt oss!!!


Allmänna frågor om böcker:
Vilken genre tycker du bäst om?

Jag är deckarfantast...nordiska deckare får mig att lämna allt...hyllan är full!!!

Finns det någon genre som du ännu inte testat men som du gärna skulle ge dig på?

Oj...just nu kan jag nog inte komma på nåt...men det finns säkert...

Finns det någon genre som du undviker på liv och död och alltså inte vill få böcker ur?

Historiska saker är inte riktigt min grej...jag läser det men....

Har du någon favoritförfattare - och saknar du något ur dennes produktion?

Jag har många favoriter och det saknas säkert nåt men eftersom jag inte vunnit på Lotto ännu så jag kunnat köpa huset med ett extrarum som inretts till bibliotek ännu så...vet jag inte!!!

Har du någon författare som du är nyfiken på och gärna vill testa?

Problemet med mig är ju att när jag hittar nåt jag blir nyfiken på så loggar jag genast in på Bokus och beställer om det finns i pocket....man har ju råd att läsa mycket mera när man tycker om pocket!!

Någon författare som du verkligen avskyr och inte alls vill läsa?

Nej...det tror jag inte finns nån...

Har du någon lista publicerad någonstans över vilka böcker som du redan äger, månntro?

Nej....men jag har tänkt göra en sån lista när jag får mitt bibliotek ;)

Läser du andra språk än svenska?

Nja...Penny Vincenzi som är en av mina favoriter har jag läst på engelska när de svenska titlarna tog slut men...det var nog ett undantag!!

Särskilt för Pocketbyte Mini:
Om det händelsevis skulle slinka ner något väldigt litet, ätbart i ditt brev - vad skulle du helst vilja få då? Godis eller nyttigt?
Godis förstås!!!!!

Är du allergisk mot något?
Tyvärr är jag inte allergisk mot nåt som går att äta...däremot är jag doftöverkänslig!!

Dricker du te eller kaffe - och vilken smak föredrar du?

Vanligt svenskt kaffe :P

Intresse? Favoritfärg? Stjärntecken? Favoritdjur?

Jag är vädur med allt vad det innebär...stark, ihärdig, vänlig...och jag älskar katter!!!!!

Min värld är svart och blå...vilket betyder att det jag sätter på mig är svart och det jag inreder med är blått....resten av livet är som en regnbåge!

Två böcker!

Här är det full fart så jag glömmer att berätta att jag faktiskt läser en och annan bok också....eller så är det så himla typiskt mig...glömmer helt enkelt att jag ska skriva om det, inte bara för Er skull utan också för mig egen!

Landet bortom haven....av Tamara McKinley.

Återigen en mycket bra bok av denna författare dock saknade jag litegrann av det som jag  tycker är typiskt hennes böcker....pendlandet mellan två olika tidsepoker!

Temat är väl dock detsamma och återkommande....nybyggarna i Australien. Denna bok handlar ju lite om urinvånarna och det är spännande. Att följ hur det kanske var när engelsmännen kom och intog deras land hur de på nåt underligt vis lärde sig att dela landet...eller förresten vad hade de för val?

I alltihopa finns ju naturligtvis en och annan kärlekshistoria som extra krydda.

Sammantaget en bra bok men inte hennes bästa!


I lögnens spår...av AnnChristin Hensher

Det här en en deckare jag gillar helskarpt!

Advokaten som har huvudrollen gör så mycket saker som jag inte gillar så hon håller mig definitivt vaken. Denna gång handlar det om ett försvinnande för längesen. Går det att hitta den flicka som försvann från en skärgårdsö i samband med midsommar? Var det hennes lik de hittade trots allt för många år sen?

Hur ska Ulrika reda ut sina kärlekshistorier?

Ja, jag vet att jag måste nog leta vidare på Bokus efter de andra böckerna i samma serie....jag har tidigare läst Naken ängel som tog tag i mig ordentligt också!

Gillar Du svenska deckare...då gillar Du denna!

Melodifestivalen!

Jag förstår ju att Ni väntar ivrigt på att få en kommentar från mig om förra helgens deltävling!!!!

Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga....det känns onekligen som att det kan vara sista året jag lägger nån forma v energi på detta! Tidigare är så har man liksom tänkt att det är ju kul att vara med i snacket....men i år känns inte ens det viktigt och möjligtvis beror det på att alla verkar tycka ganska lika!!

Jag kan förstå att man behöver dessa deltävlingar inom musikbranschen för det är ju ett ypperligt tillfälle att få visa upp sig men eftersom nu röstningen går helt ut på att rösta på den artist man känner till mest så är hela poängen ute...och jag tycker det säger en hel del när man kan börja rösta redan när programmet börjar!!!!

Nå..lite kort om helgens deltävling..

Hoppas Molly Sanden framför sitt bidrag på franska...då kan det bli en suverän låt!!! Hon är duktig..bra mycket bättre än hennes "kollega" Amy Diamond!

EMD - ja, det är ju onekligen en ögonfröjd för en gammal källing!!! Låten..ja, den duger här hemma men knappast på de stora estraderna!

BWO - jag undrar om de verkligen vill vinna? Mannen som alla älskar att hata kan ju onekligen betydligt bättre än så här! Han är ju en riktig hitmakare men lyckas inte när det gäller sitt eget "band"

Gruppen som hade sitt ursprung i Infinite Mass, har glömt namnet och ids inte Googla....de vann i längden upptäckte jag..men vad hjälper det när de inte har så många chanser på sig att spela sin låt?

Resten vet jag inte ens om jag minns nu...möjligtvis kan jag vara ursäktad för att jag blev distraherad av Nikon!!!

Nu får vi väl se fram emot kommande lördag och hoppas att sista startfältet är det starkaste jag är dock tveksam....som utflyttad gotlänning så kan jag inte låta bli att undra vad Susanne Alvengren ska göra där???

Inte för vinnings skull!

Under min sjukdomstid...hmmm...börjar låta lite för manlig nu tror jag...men...medan jag varit sjuk har jag roat mig med en teveserie baserad på Barbara Bradford Taylor som heter Inte för vinnings skull...den gick väl på teve nån gång i historien och jag vet att jag följde den med stort intresse......och den är lika bra nu!! Jag har ytterligare en del i trilogin men måste försöka få tag även på den tredje! Går säkert att hitta på nån rea nu!!!

När jag slog av DVD-spelaren så satte sig båda katterna till rätta och tiattde en stund medan jag gick ut och satte på en kopp kaffe...döm om min förvåning när jag får  se vad de sitter och tittar på...Husse är på teve!!!!!!

Nej....det här var ju faktiskt inte ens kul för idén är ju stulen rakt av. Jag satt och surfade runt som jag brukar och hamnade, som jag brukar, på min kusins sida och hon hade i sin tur hittat sin gubbe i en gammal bok!!!!

Gå in på den här sidan så får NI se var Ni hittar Era gubbar eller gummor
http://www.photofunia.com/

Glöm dock inte att titta på dagens tidigare inlägg...jag jobbar och jobbar på att ta bra bilder!!

Sportlov!!

Här i Västra Aros har vi sportlov denna vecka vilket ju givetvis innebär att vi är ute i backen och i spåret hela dagarna så knappt hinner med att sova!!!

Nej, nej....nu blev det fel...vi gör just inget sportigt alls faktiskt, enda skillnaden mot en vanlig vecka så här års är att vi har dotra hemma och igår passade hon på att fylla 16 år så då var vi til hennes farmor och faster och firade henne med tårta!En riktigt smarrig chokladmarängtårta!!!

Efter det så åkte vi hem och till kvällsmat blev då förstås dotras favoritmat....sushi!! Familjens söner var inte inbjudna...Ni får själva gissa varför men en ledtråd är sushi....

Förkylningen har blivit bättre det ska erkännas men i dess efterdyningar släpar en söndersnuten näsa full av obehagliga förkylningsblåsor....nå, med min lilla rosa burk från Oriflame så håller jag dom under kontroll!!

Naturligtvis har jag ju också fortsatt att leka lite med kameran...oj, vilka fina häftiga bilder den tar....jag blir verkligen sugen på att gå nån kurs i foto så man får lära sig det lilla extra...men i morgon gissar jag att boken jag beställde från Bokus ska komma och då bör jag få lite mera kött på benen.

Jag tog i alla fall en bild idag som jag är rätt nöjd med...naturligtvis kan allt bli bättre...men här är den...Sen har jag ju blivit så himla nyfiken...har Ni sett den femte kommentaren på gårdagens inlägg....hur nyfiken blir man på en skala ;)
Själv har jag ju varit in till min hemliga adressat och kollat..

Meningen är alltså att skicka en redan läst pocket samt en liten men naggande god gåva utan avsändare....3 gånger ska man göra det under våren. Läs gärna mer i bloggen
En bok om dagen...

Nu måste jag dock fixa och trixa lite här hemma eftersom det ska firas sextonåring idag också.....

Precis nu kom brevbäraren och han hade med sig min bok...det kallar jag snabb leverans!!!!! Jag beställde i lördags eftermiddag....Heja Bokus!!!!

Otrolig köpupplevelse!

Det har varit en hektisk helg med massor av upplevelser och massor av besök av barnen...härligt!!!

Det har dock inneburit att jag inte riktigt hunnit uppdatera bloggen med alla tankar och funderingar som jag haft så Ni får bereda Er på att det kan bli en hel del inlägg kommande dagar!

Först vill jag bara dela med mig av den köpupplevelse vi hade i lördags när vi åkte ut till Mediamarkt för att titta på kamera- Trots att varuhuset funnits i Västerås åtminstone ett år så har jag inte tagit mig för att åka dit...kanske hade jag också lite fördomar mot ytterligare ett stort varuhus av den typen...det finns ju redan så många!

När vi kom in drog jag bara efter andan...jisses så stort det var!! Vi skrattade och undrade var börjar vi? Sambon hade varit ute vid ett tillfälle tidigare men vad hjälpte det...han kände sig bortkommen ändå! Nå, jag gjorde en snabb överblick och hittade en lämplig strategi för att ta oss runt!

Av nån underlig anledning hamnade vi ganska snabbt på kameravdelningen så vi började titta på en kompakt digitalkamera som dotra skulle få idag när hon fyller 16...dock blev det ganska snart mycket folk på den sidan så vi drog oss över på systemkamerasidan och genast kommer en tjej och frågar om vi behöver hjälp...jag ställer några inledande frågor och hon är mycket hjälpsam. Det hon inte kan svara på tar hon reda på...mycket smart! Vi har alltid svårt att ta beslut så vi tackar för hjälpen och fortsätter att titta och klämma på egen hand.....efter en stund kommer en kille fram och erbjuder sin hjälp. Genast märker man att han kan sin sak...han lyssnar av oss....berättar...kommer med tips.....otroligt hjälpsam utan att på nåt vis vara påträngande eller påtvingande.

Vi säger att vi går ett varv och det gör vi efter att han kommit med råd angående kameran till dotra.Vi tittar på alla möjliga saker som vi absolut inte ens visste att man kunde behöva...vad sägs om ett litet portabelt kylställ för bag-in-box? Det håller sig kallt i tre timmar utan ström...kanske kan vara nåt för en picknick i det gröna!!!

Alltså vi orkade inte ens titta på alla saker...men på alla avdelningar så kom det fram en personal och erbjöd sin hjälp på ett bra och proffsigt vis....jag brukar normalt bli synnerligen irriterad när jag inte får gå ifred men de var inte på för att få sälja utan för att få hjälpa till....de kunde sin sak. Vilket man ju knappast kan anklaga personalen på andra liknande inrättningar för....vi har ju lyckats bli mer eller mindre utkastade från ONOFF för att vi ifrågasatte varför de inte hade dammsugarpåsar hemma!! Behöver jag säga att vi bytte dammsugare och gav ett löfte att aldrig mer handla på ONOFF?

Den gången var jag övertygad om att det satt en dold kamera nånstans och Lennart Swahn eller nån skulle dyka upp...tänk Dig att Du helt vänligt frågar efter dammsugarpåsar och säljaren får ett smärre utbrott och sliter åt sig en demopåse och trycker i näven  på Dig och nästan kastar ut Dig från butiken....nog väntar man sig att någon ska komma skrattande runt hörnet?

Efter halva varuhuset återvände vi till fotoavdelningen och skulle börja göra affärer...killen vi pratat med gjorde andra saker men han hade informerat sin kamrat om vad vi var intresserade av så det var bara att tala om att vi bestämt oss...han plockade fram och grejade det hela...önskade oss lycka till och välkommen tillbaka om vi hade frågor!

På vägen ut stötte vi på den kille som hjälpt oss mest och som också tipsat om en bra bok...han skrev ner titeln på ett papper och gav oss...köp den på bokus det är billigast säger han!!!

Jag åkte hem och beställde den direkt!!!

Detta var en total köpupplevelse...så helt suverän så det fanns inte nån form av känsla efteråt att..gjorde vi fel...tog vi för snabba beslut?

Alla mina plus till Den som känner mig vet att jag är en mycket kräsen och krävande kund så Ni förstår att jag verkligen gillade detta....fortsättningsvis kommer jag att i första hand alltid åka dit först för att kolla!!

Smakprov!

Måste ju dela med mig av mina bilder...så Ni ser utvecklingen!!!

Jag antar att Ni är precis lika intresserade som min familj är av att titta på mina foton och studera dem i detalj för att leta fel och söka förändringar?? Nehej...nej, misstänkte nästan det! Sambon valde att gå in och titta på Simpsons istället!!! Möjligtvis beror det på att han trodde att mitt arvegods från mamma var alkoholfritt igår när han drack en flaska av mammas hemgjorde körsbärsvin från 2001...smakade ju saft sa han...idag är huvudet lite extra tungt och han vill itne ha mer körsbärssaft!!!!!

Här kommer Lisa...Sedan följer det en rad änder...Undrar om hon fryser om "nosen"..näbb påstår sambon att det heter!En dag....ska jag ta min termosmugg med kaffe och gå bort till ankdammen och sitta där och bara vänta....jag ska få en bild som ser ut som den här men med skärpa!!

En dag kommer jag att lyckas!!

Det ska gå!!!! Jag ska få den bilden!!!!Jag har tagit nästan 340 bilder med kameran sedan igår och detta är nog den jag tycker bäst om!  Jag kan absolut inget om fotografering och har massor av kunskap att hämta. I boken som följde med kameran står det om livslångt lärande och det stämmer nog bra!

Vår lilla fmailj utökades igår...jag ska snart ta lite bilder på de nya familjemedlemmarna men nu ska jag framförallt umgås lite med yngsta favoritsvärdottern!

Busfröna gror!

Nu händer det saker vill jag lova!!!!Bilden är givetvis tagen med nya kameran....ingen kanonbild men...kameran är ju inte ens ett dygn gammal i vår ägo!!

Upptagen!!

Naturligtvis ska jag komma med en tanke runt melodifestivalen men jag är fullt upptagen med vår nya "leksak"...vi köpte nämligen en systemkamera igår....Ska snart äta frukost...sen ska vi ut i snöyran som råder i Västra Aros idag och fota lite änder och annat smått och gott!!!

Gissa om jag har kul!!!

Oj, oj, oj....

...nu har vi gjort big business!!!!

Berättar mera senare...har inte tid nu!!!!!

Kramsugen?!
Såg att min kusin har så många roliga bilder på sin blogg att jag var tvungen att kolla upp vad det var för nåt!!!!

Det resulterade i en lördagskram!!!

Det är kallt idag!

MMS

Det är kallt idag!


Sjuka bilder!

När man väl är sjuk så är det itne riktigt lika kul som man tänkte då när man slet för fullt och tänkte att vad skänt det vore att få ligga i sängen att par dagar....jag är kolossalt rastlös och försöker hela tiden hitta på nåt som är kul eler som jag orkar sysselsätta mig med!

Kameran åkte fram...först vill jag visa en bild av en julklapp som min sambo kom hem med igår...jo, faktiskt julklapp...ABB gav inte bort några julklappar i finanskrisen år 2008 så det kom en nu istället!!!!!Massa italienska smaskiga saker...så ikväll ska det nog bli nåt riktigt gott framför teven....På spåret-final och sedan Let´s dance!!! Jag har en liten flaska Amarone stående så den blir nog öppnad ikväll...det kanske kör bort alla baselusker!!!

Jo...sen alldeles nyss så åkte då kameran fram igen....men...vad är det jag tagit foto av???Ja...det är väl kanske itne så svårt att lista ut...men ge mig en gissning!

Tjatig!!

Femte dagen och jag är fortfarande däckad...eller ska jag kanske säga att jag är mer däckad nu än jag var för fem dagar sen?

Alla aktiviteter får ställas in medan jag kryper tillbaka i sängen och...läser.....

Kanske kommer det en snilleblixt som gör att jag studsar upp och kommer med ett inlägg som slår Er alla med häpnad!!!!!

Kära barn!!!

Middagen på lördag är inställd på grund av sjukdom!
Vi ber att få återkomma om nytt datum när livet återvänt till den mycket kvinnliga kroppen med den mycket manliga förkylningen!!!

Pocketbyte!!

Egentligen så vill jag inte skiljas från mina böcker eftersom det är mina vänner men om jag vänder på det så kan jag ju säga så här istället...det kan ju vara kul att få dela med sig av sina vänner!!!!

Om jag gillar mina vänner så kan det ju tänkas att nån mer därute gör det så äntligen har jag kommit mig för att anmäla mig till en pocketbytarvända.....

Läs här så förstår Ni vad jag menar...är NI sugna på att själva byta lite vänner så titta in till denna bloggare som för övrigt har en massa trevligt att erbjuda på sin sida.


Melodifestivalvarning!
Förkylningen blomstrar ordentligt i det kajsalisiska hemmet. Vaknade flera gånger i natt av att jag var helt täppt i näsan.

Klockan 5.45 stannade morfars klocka
 (bilden är från ett tidigare tillfälle)
och då tyckte tydligen båda missarna att det var viktigt att upplysa mig om det, förvisso rart tänkt men kanske hade det varit bättre om de väckt husse istället som i alla fall straxt skulle bli väckt av sin mobila klocka och som dessutom är den som når upp till klockan utan att klänga på pallar och riskera att falla tungt mot golvet!

Nå, jag kom upp och ganska snart också husse!

Efter  och tidningen som inte innehöll så spännande saker så satte jag igång datorn för att se om nåt speciellt hänt i cybervärlden!

Hamnade på Aftonbladets sida och ser till min förskräckelse att lördagen ska bli ytterligare en mindre angenäm upplevelse!!! Dock kan man ju hoppas på att han har fel....kritiker brukar ju ofta ha det!!!!

Jo..jag vet att det är frivilligt att sitta framför teven och se melodifestivalen...men det är ju lite som med politiken....engagerar man sig inte så har man heller inte nån större rätt att tycka till...och tycka är ju en av mina favoritsysselsättningar!!!

Nej...nu mot  nej, just ja...vi har ju inget längre...ja, ja...jag får slänga mig i soffan och sätta på nån bra film att vila till. Måste bli frisk till lördag då alla barnen med sina respektive flick-och pojkvänner kommer hem för att fira dotras kommande 16-årsdag.

När man är sjuk så får man försöka roa sig bäst man kan och det är ju bland annat att surfa runt på olika bloggar...det är precis vad jag gjort och hittade en test för min blogg......vem bloggar jag som....Jag undrar bara var likheterna finns?????

Gröna fingrar!

I år ska vi se om det finns några gröna anlag i mina fingrar...ska sanningen fram utan att jag för den delen ska låta skrytsam så vet jag att anlagen finns. Min mamma hade dom och min moster har dom helt klart och torparträdgåden har ju varit rätt skaplig tidigare somrar!! Jag fösöker väl bar ta fram en av mina sämre sidor och leka ltie blygsam!

Idag när jag satt vi d teven och tittade på en av de absolut sämsta filmer jag sett så började nåt prassla i hallen och jag började genast att fundera på om det möjligtvis kunde vara sugen på att komma in och slutet på filmen tillsammans med mig...men, nej...det var roligare än så!!

Fröerna som jag beställde för himla längesen...så längesen att jag trodde beställningen kommit på avvägar...låg i en tjock påse som han försökte få in genom vår råttfälleliknande brevlåda!! Förra veckan kom det också nåt liknande och då var sonen här och bara slet det ur lådan och näven på brevbäraren....denna gång var försöket från brevbäraren betydligt kortare och slutade med att han la det på golvet utanför!! Fullt förståeligt......* sade den forne brevbäraren*

Nu kom alltså äntlgien fröerna med en extra lite fröpse som plåster på såren för att jag fått vänta så länge...helt plötsligt tyckte jag ju att det var nog häromdagen jag beställde!!!

Här är dom på bild..Det som ska sås är..

Indiankrasse 'Moonlight'
Indiankrasse 'Gleaming Mahogany'
Buskkrasse 'Summer Carousel'
Dockkrage 'Blue star'
Blomman för dagen 'Crimson Rambler'
Hänglobelia
Doroteablomma
Sommaraster 'Duchess Blue Ice'
Törnrosas körtel 'Purple Bell Vine'
Luktärt 'Dwarf Explorer Mixed'
Solros 'Vanilla Ice'
Blomman för dagen 'Heavenly Blue'
Ringblommor

Var det nån som undrade om vi hade stor trädgård? Svaret är...ja, det har vi! Vi har dessutom en trädgårdsgrävsugen son så det ska nog bli suveränt!!! Om bara Kung Bore ville släppa sitt grepp om Mälardalen....vi har fortfarande minst 7 minusgrader på nätterna!

Nu ska jag bara övertyga sambon om att han måste hjälpa mig att göra ltie extra fönsterbräden för en del ska ju nämligen försås.....jag måste ju ha plats med mina pelargoner också!!!!!!

Onsdagstanke!

Ibland tänker man mer än man kanske borde eller mer än vad som är sunt för en men att tänka är också kreativt. Det håller igång hjärnan och kroppen!

Min kropp just nu vill egentligen bara ligga i soffan och göra ingenting efter som den har en lätt feber och hostan är väl si så där...själv önskar jag nog att jag var lite sjukare så att jag faktiskt inte orkade strutta omkring men å andra sidan så är jag också glad att jag inte är så sjuk...att önska sig sjuk är väl inte kreativt??

Idag har jag tittat till mina små pelargonfrö...det händer inte nånting..med mitt enorma tålamod så hade jag väl egentligen önskat att de slagit ut i blom men....jag får väl vänta och se om det kanske kommer nåt litet grönt till helgen....men Ni som nu vet...hur lång tid kan det ta innan de gror???

Blev också medveten om att jag och en av mina allra bästa vänner antagligen konkurrerar på Tradera om samma skott och frön...det tycker jag är dumt...så nu tänker jag avslöja mitt traderanamn...leakimm...sluta genast  att slåss med mig...vi delar istället!!!!!
Det är kreativt!!!

Att döma andra människor är inte heller speciellt kreativt. Min tanke sedan jag blev vuxen och förståndig har varit att inte leta fel hos andra förrän jag sett mig själv i spegeln!
Att skälla och göra folk illa är ett beteende som inte gagnar någon...jag gör andra människor illa fast det kanske egentligen är jag som själv som mår sämst!!

Att sätta sig själv på höga hästar är nåt som inte är speciellt attraktivt så det passar jag mig noga för. Man blir lätt ensam på piedestalen och för att må bra behöver vi sällskap och kärlek och det är inget som kommer ur ilska och förbannelse!

Vi behöver inse att alla människor är olika individer och när vi kan acceptera och respektera varandra precis som vi är...då kommer vi att få en värld som är betydligt trevligare att leva i! Jag säger inte att vi måste tycka lika allihopa för dit kommer vi aldrig och dit är inte heller meningen att vi ska....men att respektera varandras vägval!

Redo för kyla!

Ja, så här i vad man vill tro vinterns sista skälvande timma så har jag nu stickat två sjalar och ett par handledsvärmare och en vante...den andra vanten är tänkt att jag ska färdigställa idag!!

Lovade ju redan igår att jag skulle visa bilder...nu är dom här!!!!

God natt!

Innan jag går och lägger mig så vill jag del amed mig av en bild som jag hittade för längesen nånstans i nätvärlden. Jag tycker den är så himla mysig med några rejäla fruntimmer.

Jag har absolut ingen aning om var jag hittat den...vem som gjort den....så antagligen begår jag nån form av brott när jag delar med mig av den på det här viset...men det är den värd!!!God natt!!

Ambivalent!!

Jag är så himla sugen på att göra en beställning från Bokus.com....men kan inte bestämma mig....vad tycker Ni???

 
Läs mera här

Ska man nu bli pelargonodlare så bör man väl kunna lite...eller???

Börjar känna mig.....lite urrig! Jag har inte feber men det har jag ju sällan...brukar ju hoppa jämfota när jag har 37.7 men å andra sidan är jag då så sjuk så jag inte orkar hoppa!

Idag har jag 37.3 så nåt är på G. Min normaltemp på morgonen brukar vara ungefär 35.8 så då förstår Ni kanske att jag inte försöker utnyttja mina manliga sidor för att få sympatier!!!

Redan igår morse kände jag ju att nåt var på G och då säger min sambo....ja, smitta mig också så jag också får vara sjuk! Aldrig, sa jag, då får ju inte jag vara sjuk!

Nu låter det som att vi vill var sjuka i vår familj men vi är sällan sängliggande så ibland kan det ju kännas lite frestande men...nej, jag vill nog helst vara frisk!!!

Igår stickade jag färdigt den gröna sjalen och redan förra veckan var mina handledsvärmare klara..ska faktiskt ta ett foto senare idag och sätta in så Ni får bildbevis!!!

Ska ta tag i det tredje garnet jag köpte på symässan...ska se om det kan bli vantar av dom!!!

Förresten....fick Ni andra några trevliga gåvor på Alla hjärtans dag??? Själv önskade jag mig ju inget som kostade pengar...men det borde jag kanske ha gjort med facit i hand.....

Men...han var ju charmig som försökte i alla fall!!!!!!

Deltävling 2!

Naturligtvis måste jag tycka till även om denna veckas melodifestivalsbidrag även om jag först känner att jag måste klargöra hur jag tänker i mitt resonemang om de olika bidragen!

Det handlar inte i första hand om vad jag tycker bäst om utan vad som kan ge oss en vinstmöjlighet i Moskva! Trots allt är detta en tävling i musik eller åtminstone borde det vara det och då kan man inte skicka iväg det man själv tycker är bäst eller den artist som är populärast utan vilket bidrag kan stå sig bäst i konkurrensen!!!

Bidrag 1, Show me heaven med Lili & Susie, var för mig denna kväll nästan outstanding. Det var en bra och fartig låt med flera olika stilar. Den framförs av två tjejer som har en fantastisk utstrålning och med båda fötterna på jorden! En låt med internationell karaktär!

Bidrag 2 Jag ska slåss i Dina kvarter med Lasse Lindh & bandet, den låten minns jag knappt att jag hörde inser jag nu. Antagligen kommer vi väl att höra den på radion men...borta är den hos mig!

Bidrag 3 Never been here before med Jennifer Brown..hon kan bättre. Kanske hon hade varit värd lite mera uppmärksamhet men hon var lite för tunn.

Bidrag 4 1000 miles med H.E.A.T ...varje gång jag tittade upp på teven blev jag förvånad över att det inte var Europe som sjöng. Den här låten spelade jag hundra gången 1986 i bilen på väg till jobbet när jag väntade min äldste son....kändes det som.
Låten är helt okej men...den är för snäll, tam och...gammal. Lordi vann för nåt år sen..men det var då och då var det nytt....det här går inte!

Bidrag 5 Kärlekssång från mig med Markoolio. Inte kunde väl han tro på allvar att han skulle ta sig vidare? Såg i tidningen idag att han beklagade sig för han hade stoppat in så mycket pengar....men snälla...nog var det väl en parodi på hela etablissemanget? Jättekul...men mer än så var det inte.

Bidrag 6 It´s my life med Amy Diamond. Ja...vet inte vad jag ska säga? Tjejen är duktig på att sjunga för det mesta men ibland låter det riktigt illa hos mig i alla fall...kolossalt svag början på denna låt! Dessutom vill jag här ge en liten varning för Carolasyndrom......Låt nån annan än pappa ta hand om karriären!!!! Hon blir 17 år i år...stanna inte som tolvåring!

Bidrag 7 What if med Cookies´n´beans. Äntligen nåt nytt och kul! Detta hade kunnat bli 2009 års Lordi....ett helt oväntat vinnarteam!!! Men....så ville inte svenska folket..

Bidrag 8 Hope & Glory med Måns Zelmerlöw. Den killen har charm och fantastisk utstrålning...utan honom hade inte låten varit så mycket!!!

Så...min lilla sammanfattning är den att svenska folket inte alls lyssnat på melodierna utan tittat på artisterna...precis som vanligt!!!!!

Kanske tycker Ni att jag varit lite orättvis i min bedömning men det är ju halva grejen...att få tycka till!!!! Det är ju det här som hela svenska folket älskar att hata!!!!Petra Mede...ja, hon får mest minus denna vecka också. Nu ska jag sticka ut hakan rejält...stå där på scenen och läsa innantill och låtsas vara rolig....det skulle faktiskt jag också klara av. Jag har också nackskador och andra besvär!!!

Gårdagens promenad i bilder!

Tänkte jag skulle visa lite av bilderna jag tog igår under vår promenad. Vilken fantastisk dag att fotografera på!
Om några år fyller jag femtio och då önskar jag mig en riktig systemkamera så Ni som vill uppvakta kan väl börja spara nu!!!!

Faktum är att vi igår kom på att vi har ett oväntat belopp att vänta i maj så kanske...kanske slår vi till då!Det här trädet står alldeles bredvid vår favoritpizzeria som ligger alldeles för nära vår bostad!! Sambon hade lite åsikter om mitt fotograferande så jag gjorde honom till viljes och tog bilden som han önskade men väl hemkomna och bilderna laddats ner i datorn så såg även han att detta var ett mer lyckat resultat än hans. Inte så att hans alternativ var dåligt men färgerna och glittret var inte lika tydligt...för att Ni ska se det vi såg så får Ni hans bild också...Ingen dålig bild detta men i jämförelse så är den första vackrare!Den här lilla filuren som för övrigt är en gröngöling påminde starkt om den lilla fågel som Kalle Anka slåss emot på julafton. Jag försökte få lite bra bilder på honom men hela tiden försökte han busa och luras genom att bland annat leka tittut bakom en stor tall!Nån som är sugen på en 18-hålare?Vår landskapsblomma!!!! Den här ska jag faktiskt framkalla och göra en tavla av...så läcker!Vilka färger...det syns att våren är på gång. Även om det är snö och sol på hösten så finns inte dessa färger!

 

Även staden med storebrorskomplex har änder att visa upp även om nu genuina västeråsare envisas med att kalla dom ankor!!!!Medan vi stod där så hörde jag att något hände och oroade alla änder då kom denna rovfågel med en kråkfågel i klorna och satte sig precis nedanför där vi stod och poserade....sedan flög den vidare en liten bit och satte sig för att smaska i sig middagen medan en skata satt ovanför och störde så gott han kunde!


Anden!Vy över Mälaren!

  

Ni är alla välkomna att besöka både oss och den vackra mälarstaden och jag vill det sammanhanget tipsa om två annorlunda hotell!!

Hotell Utter Inn som man just nu kan promenera till...på sommaren får man ta båt, detta boende passar dock icke för folk som har klaustrofobi!

Hotell Hackspett är ett annat där man då lätt kan säga att man bör icke vara höjdrädd. Men...staden kan alltså erbjuda annorlunda boende för den som önskar!!

Mannen som skapat dessa båda hotell heter Mikael Genberg och är densamme som vill placera Västerås och Sverige på månen genom ett rött litet hus. Denna idé har nog delat staden i två sidor...de som gillar och de som tycker det är idioti....själv tycker jag att det är stentufft!!!!!!

Mitt tyckande gällande melodifestivalen igår kommer senare under dagen!!!!!

Det blev en promenad på fyra timmar!

Vilket fantastiskt väder vi har haft idag. Tanken var att vi skulle ta bilen och åka ner till småbåtshamnen ioch gå därnere och njuta men när vi kom ut så hade vi ett platt däck så vi fick gå...inte riktigt vad vi tänkt oss men...


..innan vi visste ordet av så hade vi tagit den här promenaden!!!! Kameran har fått vara med en hel del och små småningom ska jag bjuda Er på några bilder!!!

Nu ska vi dricka kaffe och äta hjärtekakor...det tycker vi att vi gjort oss förtjänta av!!

Valentin!

Idag har Valentin namnsdag och köpmännen gnuggar sin giriga händer!

Det var väl en synnerligen positiv inledning på förmiddagens blogg?

Vi ska nu ta oss ut och ta en promenad och kameran ska få jobba hårt...det är så otroligt vackert ute!!! Förhoppningsvis kan det bli en och annan bild som går att publicera!!!

En kram till alla Er läsare vill jag gärna kosta på mig för det är alldeles gratis och den enda som tjänar nåt på det är vi allihopa...men inte i kommersiell förtjänst!


Minus 9,2.................Det komm

MMS

Minus 9,2.................Det kommer att bli en fantastisk dag!


En rejäl ursäkt...

...är på sin plats gällande leveransen av mina pelargonsticklingar!!! Säljaren hade visst skickat ett mejl...som dock inte kommit mig tillhanda!!!

Nånstans i cyberrymden svävar det runt ett mejl med besked om att sticklingarna är på väg!!! Jag ber så mycket om ursäkt för att jag var snar att dra felaktiga slutsatser!!!!


Pelargonodlingen är i gång!

MMS

Pelargonodlingen är i gång!


Oooppss....

...nu har sönerna hittat hit...och blivit desillusionerade!!! 
*se kommentaren längst ner*

Nå ja, de har väl blivit så gamla nu så att de förstått att man inte lever som man lär....men att man kräver att de ska leva som man lär!

Kom på här medan jag satt i soffan och försökte färdigställa den andra handledsvärmaren att Ni ville ju veta lite mera om bildterapi och jag ska faktiskt så fort jag bara får lite lugn sätta mig ner och berätta om det för det är spännande!

Men till dess får Ni nog nöja Er med ytterligare en bild från mig......Nu kan Ni fundera lite på var mina tankar är och vad som finns att läsa ut av den här bilden!!!!

Själv ska jag diska, laga mat och sköta hushållet!!!!!

Kreativ onsdag!

Ibland har man för mycket tid till att fundera...idag är en sån dag och då helt plötsligt kom jag på att man kanske kan rita sina egna bilder och lägga i bloggen!!!! Frågan är bara om jag borde ta sk copyright på dom?!


Vad av hjärtat är fullt ritar handen skulle man kunna påstå!!!!

Måste prova igen........

MMS

Måste prova igen..........såg att det tydligen blivit nåt annorlunda med mobilbloggning så jag har ändrat lite inställningar! Det är ju trist att dela med sig av bilder som aldrig kommer fram :-(


Vinterbilder!

Satt nyss och kikade i en blogg från Stockholm där bloggskrivaren varit på promenad med sina hundar och tagit en bild av detta...inte en gnutta snö fanns det!!!
Jag blir lite förvånad för jag är ju ganska nära vår huvudstad och här finns snö och hela tiden kommer det mera...så nu tänkte jag visa lite snöbilder!


I lördags var vi hos goda vänner och åt mat samt tittade då på melodifestivalen som man kan läsa om i annat inlägg här i bloggen och när vi gick hem på natten såg det ut så här!!! Ganska jullikt eller hur?
Slänga ut ungarna?

Måste bara få säga att jag är lite sur idag....

För en dryg vecka sedan så vann jag en auktion på Tradera om pelargonstickling samt frön. Eftersom vi har ett otroligt kallt väder just nu, idag minus fem grader och så har det varit en längre tid så kom säljaren och jag överens om att hon skulle vänta med att skicka och framförallt höra av sig innan hon skickade dom. Jag fick ett mejl där det stod att naturligtvis så hörde hon av sig för att för henne så var det som att skiljas från sina små barn....

Idag kom en avi om att jag har ett större brev att hämta på ICA och när jag tittar efter avsändare så ser jag att det är säljaren....hon måste ha tröttnat på sina små barn!!

Nu hoppas jag bara att de ska klara den kyla som är...på ICA är det varmt och inne på posten är det säkert varmt också...men däremellan????

Förresten så har mina frän kommit i vatten idag...lägger väl de andra fröna ivatten också när jag väl varit till ICA...sen ska det minsann gros i fönstrena....* lät som dålig grammatik....kanske bättre att skriva...sen ska det gro för fullt i mina fönster? *

Tio sanningar om mig!

Detta är dagens andra inlägg...har Du personligen blivit utmanad av mig i Din blogg ska Du läsa dagens första blogg!!!


Ytterligare en utmaning dök ju upp förra veckan och den kan ju då bli väldigt avslöjande men samtidigt lite kul! För några av Er som känt mig länge och följt bloggar jag skrivit på andra ställen så kan detta bli en upprepning men det finns ju ett begränsat antal sanningar hos varje människa så och hos mig...och jag vill ju inte hitta på nåt för att roa Er..det skulle ju inte bli nån sanning!!!

Utmaningen kom från
3-barnsmamma som för övrigt har en himla kul blogg som jag faktiskt höll på att gå miste om men det har jag skrivit om förut så det struntar vi i nu!!

Det finns en liten risk för Lassie-varning på denna utmaning men...

¤ På högstadiet blev jag utkastad av Krukmakarn Göran Ringbom från en svenskalektion. Han vikarierade i vår klass och uppskattade inte att jag och min kamrat satt och ritade kaniner.....?!

¤ Jag och samma ovannämnda kamrat liftade med rymlingar från Lärbroanstalten när vi gick i nian...inte en gång utan två gånger på samma dag! Vi visste inte då att de var rymlingar och att vi åkte i stulen bil...det läste vi i tidningen dan efter!

¤ Jag har spelat teater för Ainbusk singers!

¤ Jag har sjungit i Älvsbyns Folkets Park för 3000 personer...dock inte solo utan i kvartett!

¤ Jag hälsade en gång på en kille jag kände varpå min kamrat bredvid efter femton meter stannade och sa...Känner Du Björn Borg? Det gjorde jag inte men jag hade ju sett honom på TV så han såg ju bekant ut!

¤ Jag och samma ovannämnda kamrat umgicks en gång med polismördare! Inte heller det visste vi förrän jag satt som åhörare på en rättegång nåt år senare som handlade om ett postrån mot mina arbetskamrater, då framgick det att de misstänkta mördat en polis i Frankrike och bodde exakt på den adress Å och jag varit!

¤ Jag har skålat i vin med The Ark...och en himla massa andra sk kändisar på Filmgalan i Göteborg 2001. Här vill jag tillägga att det inte alls är så kul på såna här tillställningar som man kan tro...jag föredrar att sitta hemma och se på teve!

¤ Min pappa har delat ut post till Ingmar Bergman...räknas det som en sanning om mig?

¤ Jag tog som åttaåring ( tror jag var så gammal) betalt av Hasse Tellemar för tennisbanehyra på Tofta Bad och Camping!!

¤ På samma camping och i samma reception så hjälpte jag Pugh Rogefeldt att växla till enkronor sså han och hans tjej kunde duscha!! Förresten så bor jag numera i samma bostadsförening som Pugh bott i en gång i världen!!!


Detta tror jag blev tio sanningar om mig själv och som vanligt kommer jag på mig själv att skämta bort allvaret men allt är sant och de seriösare sanningarna tar vi  nån annan gång!

Allt dessa är dessutom preskriberat om nu pappa eller nån annan skulle ha hittat hit!!!! Jag hävdar fortfarande att jag var en mycket skötsam flicka...var...är fortfarande!!!!


CAT-utmaning!!

Förra veckan fick jag två utmaningar som jag inte tagit om hand. Helgerna är så stressiga här hemma, alla är hemma och ska ha uppassning...eller är det jag so skämmer bort dom och tror att de önskar det???

Nå..utmaningen från
CAT ser ut så här...


"Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du minst 8 personer som du utmanar. "

1. Om jag använder strykjärnet måste jag säga högt att Nu drar jag ur sladden!

2. Allt måste ställas tillbaka på rätt ställe i skåpen i köket. Likaså i linneskåpet..handdukar ska vikas på ett vis och örngott på ett annat...dock har jag fått ge avkall på mycket av detta för min älskade sambos skull...vad gör man inte för kärleken?

3. Jag avskyr att ha strumpor på fötterna...ja, helst inte nån annanstans heller!

4. Jag dricker aldrig upp allt innehåll i en kaffekopp....det blir alltid en liten skvätt kvar!

5. När jag går hemifrån måste jag alltid stanna innanför dörren och gå igenom...nycklar, mobil, plånbok och tidigare cigaretter..när allt är med kan jag gå!

"Nu börjar det bli svårt...har jag inga ovanor eller vanor...eller har jag inte lagt märke till dom...borde jag ringa nån som känner mig kanske och fråga? Fast det kan ju kanske bli obehagligt!"

6. Jag måste läsa några rader innan jag somnar på kvällarna!

7. En ovana som inte är så kul är att jag drar gärna igång projekt som jag sen inte avslutar...typ broderi, stickning, renovering osv.......

8. Disken ska ställas i viss ordning i diskstället. Jag får rysningar när tallrikarna ställs åt "fel"håll!!

Oj...det där var ganska svårt! Nu ska jag försöka hitta några som ska utsättas för detsamma.

Kusin Gunsan

Mimmiros

Yeahdelila

3-barnsmamman

Eva

Unika

Micke  ;)

Anna


Urusla skämt!

Eftersom faktiskt minst en efterfrågat vad jag tyckte  om melodifestivalen så tänker jag säga några ord om det...för övrigt hade jag gjort det i alla fall för detta är väl nåt som alla tycker nåt om!!!

Aftonbladet har ju sina åsikter och en del överensstämmer väl men så här tycker jag!

Till att börja med kom ju eländet aldrig igång...inte kände jag mig positiv och förväntansfull av att se en tjurig Perelli och en fånig Stenmark i flera minuter!

När sedan Mede visade sig så hade jag lite roliga förväntningar på henne men det sprack snabbt....vilka plumpa kommentarer hon klämde ur sig...nedvärderande och nedlåtande! Det här ska ju vara nåt som ska vara kul och familjevänligt och det tyckte jag nog inte att det var!

Nå, sen kom då sjungandet som egentligen borde vara det viktigaste i sammanhanget!

Första bidraget lät som en omgjord Lordivariant...helt okej förvisso och tjejen har ju pipa men kändes lite mycket öststatsanpassad!

Andra bidraget var ju en kolossalt söt pojke med en låt som vi säkert kommer att få höra mer av men inte når han upp i rätt nivå ännu!

Bidrag nummer tre...ja, Shirley Clamp har en bra röst och en härlig utstrålning men låten gick mig helt förbi..det var ett urtrist bidrag på alla sätt och vis!

När fjärde melodin satte igång kände jag hur livsandarna vaknade till...dessutom är ju sångaren så himla söt att vila ögonen på...men..det är ju verkligen att kasta pengarna i sjön att skicka iväg ett dansbandsbidrag till Moskva!

Emilia kom som nummer fem...och om jag måste utse nån favorit under kvällen så måste det bli denna! Här hände nåt det var nåt nytt som ändå lät gammalt och bekant...lite filmmusik..helt rätt att hon gick direkt till Globen!

Alcazar...ja, vad ska jag säga om dom? Låten var visst bra sa nån men jag minns den inte. Kul med lite färgglada scenkostymer men ändå lite B tyckte jag....Sen kan jag väl tänka mig att Alcazar har en bra chans utomlands för de är ju betydligt större ute i Europa än härhemma...det var det där med att bli profet i sin egen stad....

Sjunde bidraget sjöng jag redan på morgonen för min sambo...jag bara visste hur den skulle låta! Jag vill förtydliga att jag gillar Ugglas stenhårt men det låter för lika det hon gjort tidigare. Däremot är det få som kan leva sig in i sin musik så mycket som hon och framföra nåt med hela sig själv!! En eloge ska Ugglas ha för att hon alltid, alltid är sig själv!!!!

Sista bidraget har jag också glömt...Serneholt har fått mycket beröm i radion idag men varför förstår inte jag....hon är så slätstruken för mig!!!

Jaha...nu fick Ni veta vad jag tyckte vare sig Ni ville eller inte!

Ska förresten tillägga att jag är en riktig melodifestivalälskare men....jag är inte säker på att jag står ut alla veckor i år..!

Ingen yrsnö!

Idag är det bara kallt och dimmigt men vi är nyss hemkomna från en promenad till affären så vi ska kiunna gotta oss i en god frukost i morgon bittida!!

Jag tog en massa foton på vägen på alla våra ander som folk envisas med att kalla ankor....men det är klart det är lättare att säga ankdammen än anddammen...
Jag har dock inte lagt in bilderna ännu men när jag gjort det så lovar jag att stoppa in de bästa!!!

Just pressar sambon apelsiner i parti och minut...de är ju billiga nu så idag får vi en riktig vitaminchock! Dotra är just utkommen från duschen och jag tror att hon kanske är lite pirrig i kroppen då hon eventuellt ska hem till pojkvännens familj första gången ikväll på middag!!

Ikväll börjar det förresten....Melodifestivalen...vi ska hem till min bästa vän och titta tillsammans med dom...sen när dte är färdigt så ska nästa vän ringas för en liten genomgång av allt som hänt udner sändningen...vi tar detta på absolut högsta allvar!!!

Vet att jag har två utmaningar som ligger och väntar på mig....lovar att ta hand om dessa så snart som möjligt!!!!

Fet plånbok!

Idag blev jag glad när jag vaknade och tittade ut...det är lite av ett favoritväder ute!Jag vet att jag av mina vänner betraktas som lite underlig eftersom jag gillar yrsnö men just yrsnö är nåt man får lära sig att leva med om man är uppvuxen på Gotland och antingen gillar man det eller så gör man inte....jag gillar det!!

Jag vet dessutom att jag ska ta en långpromenad i detta väder så jag bara njuter!!

På vägen till stan så ska jag hämta min julklapp från ENJO, förra årets alltså, det är ett par tofflor i dammfibermaterial så nu kan jag gå härhemma och vandra och städa samtidigt utan att anstränga mig....toppen!

Natten till igår blev ju lite speciell som Ni förstår och bristen på sömn tog ju ut sin rätt igår kväll, äldste sonen som kom på besök vid sju tyckte nog att morsan var ovanligt trist men vad gör man när man inte orkar hålla ögonen öppna?!

Jag hade ju lovat honom att städa ur hans lägenhet igår eftersom det inte gjorts några större ansträngningar på den fronten under lång tid men det fick skjutas upp till nästa vecka för då har jag inga bokningar av nåt slag...jo, en dag ska jag ut till Engsö och hälsa på en god vän som faktiskt bor precis vid slottet så jag täntke boka in en dag då vädrets makter är med mig så jag kan bjuda på lite underbara foton därifrån!

Engsö är ett naturreservat som just nu riskeras att säljas till nån med fet plånbok, naturligtvis hoppas vi att det inte ska bli så då en stor kulturskatt i så fall skulle försvinna!

Nehej...klockan går fortare än jag och nu måste jag väl dra vidare mot staden till min bildterapi!!!

Kaktus under täcket!

I natt har jag haft jättesvårt att sova, jag låg och vred mig under flera timmar och nånstans runt fyratiden så kom Kajsa och kröp ner under täcket för att få sova hos sin "mamma" och finns det nåt mer rofyllt än en katt som ligger sked med en och bara spinner så sakta började jag domna bort och dra mig in i drömmarnas land.

Straxt vaknar jag av att jag fått en kaktus under täcket!!!Kajsa drömde förmodligen något riktigt otäckt....kanske om grannkatten i torpet eller nåt annat obehagligt men fräste och spärrade ut varenda klo gjorde hon....så idag har jag lite små sår och och andra spår efter nattens äventyr!!!!

Nån som vill låna Kajsa i sommar när Ni kommer och hälsar på i torpet???

Inte tillgänglig!

Idag och under kvällen befinner jag mig i länets norra delar och återkommer i morgon torsdag med en snabb rapport!!!

Barnbarn!

Nej, det är inte såna på gång vad jag som blivande farmor vet i alla fall men onekligen blev jag lite orolig över vilka namn mina barn och deras tillkommande kommer att välja till sina barn när jag läste gårdagens Vlt!

Vi väljer ju våra barns namn på lite olika vis och att namnvalen går i cykler det vet vi väl alla men vissa namn trodde jag kanske inte skulle komma tillbaka. Å andra sidan minns jag med ett leende på läpparna hur förskräckt mamma blev när grannens barn nångång i början på 80-talet skulle döpas till Albert!! Idag reagerar vi väl inte så häftigt på Albert men jag vet att även jag reagerar!
När mitt andra barn anmälde sin ankomst så räknades det ut att han skulle komma den 24 november vilket var min mormors födelsedag och jag sa att...blir det en dotter den dagen ska hon heta Siri Anna Maria med  Siri som tilltalsnamn vilket bland annat svärmor reagerade för....idag är inte Siri nåt annorlunda namn..många tonåringar heter det idag...dock inte de som är pojkar vilket nog min son uppskattar...förresten föddes han inte den 24 november heller!

När våra pojkar skulle namnges så gick vi tillbaka ett par generationer i släkten och hittade namn vi tyckte var vackra....

Äldste sonen heter Kristian Gabriel...Kristian efter sin pappas farfar och Gabriel efter min morfar.
Yngste sonen heter Joakim Karl...Joakim för att hans storebror vägrade att kalla honom nåt annnat och Karl efter min farfar.

Slutsatsen är alltså att mina och mina vänners barnbarn kommer att heta ungefär....Knut, Karl-Erik, Manne,  Lennart, Kaj, Ingmar, Britt, Gerda, Maj-Britt, Gunnel....

Vi kommer förmodligen att känna precis som min mamma gjorde 1982 när hon fick veta vad grannens nyfödde son skull heta!!!!

Musikfundering!

Vad är musik för Dig...vad är det för mig?

När man var tonåring var det ju ganska förutbestämt vad man borde gilla dock minns jag inte riktigt vad det var för jag gillade inte det!!
Min favorit var som jag tror att jag nämnt här tidigare Thore Skogman...

För mig var Thore en av de riktigt stora ordkonstnärerna, fullt medveten är jag dock att Povel Ramel ligger före honom men god tvåa vill jag nog säga att Thore var!! Nå, han var min stora idol under många år och jag har både hans autograf och flera skivor. Jag fick uppleva ett uppträdande i Västerås Folkets park som liten när han uppträdde i sin allra mest kända kostym...Ni vet den blågula!!

Ja, sen har ju åren gott och jag måste säga att svensk musik är nåt alldeles speciellt för mig och det är sällan de frågorna på melodikrysset som ställer till det. Jag kan många texter och de jag inte kan de frågar jag min Hejdetös om!

Sista tiden har jag gått och nynnat på en låt och funderat..vad sjutton är det för nåt? Idag hörde jag på radion vad det var och första tanken var...det kan jag inte berätta för nån för det är ju lite skämmigt att gilla en sån låt!!!

Men, sen tänkte jag lite till...finns det nån musik man ska skämmas för att man gillar? Vad är det man vill att musik ska göra med en?

Mina egna svar på dessa frågor är...men ska inte skämmas för att man gillar nån speciell musik.....musik ska göra en glad!!! Glad blir jag av den här musiken som är ganska banal men varje gång jag hör den så drar det i mina mungipor och är det tungt i hjärtat så lättar bördan genast....låt mig få dela med mig!!!!


Läppe!

Idag var det bara att sätta klockan på ringning klockan sju och tassa upp och ställa sig i duschen för att vakna till liv. Straxt före åtta blev jag hämtat av PK för vidare transport mot Läppe där vi skulle på distriktsmöte med ENJO.

Samtliga säljare i mellansverige samlades för att få ny information och inspiration inför vårens miljöstäddemonstrationer...spännande då faktiskt sonen till grundaren av ENJO var med från Österrike!

Man känner ännu mera nu att detta är viktigt, det här är ett bra sätt att bidra till miljötänket och även om man inte kan förändra hela världen att tänka miljövänligt kan vi var och en skapa en miljövänligare hemmamiljö och på köpet faktiskt spara en hel del pengar och vem vill inte det?

Men...det har också inneburit att nu är hjärnan full så den måste nu defraggas!!!!!

Ber att få återkomma i morgon med mina normalt mer intelligenta inlägg!!!!!!