Leva livet!

Jo, det är nog det vi gör allra mest just nu och vi trivs med det :D

Vi tog en sväng på stan idag och passade på att äta sushi...Ni har förstått att den hemmaboende familjen gillar sushi va ;) Tanken var egentligen att åka till Stockholm idag med billiga bussen för att bland annat äta sushi och åka ut på Waldemarsudde men vi ändrade oss och åt på hemmaplan med den smakar bättre i Stockholm :P

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med Melodifestival inte Schlagerfestival som en stor massa envisas med att säga på programmet och i morgon blir det en ganska tidig och intensiv dag. Dotra har ju fyllt myndig och det ska firas hos Farmor i morgon på dagen tillsammans med Faster i Bruksorten och på kvällen kommer de båda elaka Styvbröderna hit på middag för att fira. Sen är det slut på firandet för ett tag...näste man till rakning är en kvinna...gissa vem ;)

Jag tror att jag avslutar inlägget här för det känns som att det håller på att bli ett riktigt ointressant inlägg!!!

Livsnjutare!

Just nu njuter jag bara av livet!

Jag har ett arbete att gå till och de senaste veckorna har det varit ett lönearbete inte bara en arbetsträning vilket naturligtvis gör det hela roligare!

Om ett par veckor ska vi till Sundbyholms slott för en personaldag med jobbet och jag känner glädje över att få följa med. Jag har inte varit på Sundbyholms slott sedan en nyårsafton för ungeför 35 år sen så det ska bli skoj!

Om en månad åker vi på konferens till Åland med Cinderella även här är det skoj att få följa med, att liksom bli medräknad, det är inte självklart för mig. Sen tillhör inte kryssningar min favoritsysselsättning men jag hoppas att isen ligger kvar till dess för då gungar det inte!

Att få känna grupptillhörighet är nog viktigare än vi tror och nåt som är självklart så länge vi gör det men saknaden är stor när man inte är en i flocken!

Igår var vi på föreläsning och även om det inte sades något nytt så sades det på ett nytt sätt.
Olof Röhlander var föreläsaren som lyckades hålla min koncentration i mer än två timmar och gav mig nya sätt att tänka. Hans sätt att tänka påminner starkt om KBT vilket med all säkerhet har inspirerat honom och det är ju också ett sätt jag gärna försöker leva efter. Han sa några ord som kommer att följa med mig förmodligen resten av livet,

Framrutan ska vara större än backspegeln!

Så många lägger alltför mycket tid på att tänka på det som varit, på vad man gjort istället för att fokusera på framtiden...jag tyckte liknelsen var så fyndig!!!

Det blir alltid som man tänkt sig!

Jag har idag varit på en föreläsning som var helt suverän men Kajsalisa är ju inte van vid att vara på alerten en hel dag så någon djupare analys blir det inte ikväll!

Dessutom har vi ju en födelsedag i familjen idag....Styv-Dotra fyller vuxen i år alltså men har tyvärr rymt fältet men vi firar, Blivande och jag, med hämtmat i alla fall :D :D :D

Grattis Micke Kludd!

Idag fyller en av våra "äldsta" internetvänner år...han fyller femtio år. Många av Er kanske känner igen honom som Mr. EFIT.

Själv lärde jag känna honom på Silverplanet och sedan hamnade vi på flera mindre community för att sedan landa på Lunarstorm. 2004 på våren började vi skoja om att det var dags att träffas och som många av Er vet så är det i Västerås varje år en stor bilträff som heter Power Meet och det blev vår ursäkt för att träffas. Jag och Blivande bjöd in alla på den lilla community vi då roade oss på och vi blev ett gäng som träffades ute i vårt torp och det roade vi oss med även 2010 även om Micke svek detta år ;)
 
Vi hoppas att Du dyker upp i år Micke i nya fjollisar!!!!Vill Du gratulera Micke så finns han på www.kludd.se

I själ och hjärta


av Maeve Binchy.

Den här författaren gör mig glad, en bok av henne är som att grädde på moset...äh, det där blev inte bra. Men hon är fantastisk :love:

Hon har en förmåga att måla bilder av miljön som allt utspelas i så jag är säker på att skulle jag åka till Irland så skulle jag direkt känna igen mig. Vad som eventuellt kan vara lite jobbigt är att det handlar alltid om många personer men som i slutet av boken fogas ihop på ett mästerligt sätt!

Har Ni inte provat nån Binchy så gör det!!!

Vickis vintagebutik


av Isabel Wolff.

Den här boken gillade jag skarpt. Det är en chick-lit men med ett djup och ett allvar som berör åtminstone mig.

Vicki har öppnat en secondhandbutik men vi vet väl alla att ska det vara lite häftigt så kallar man det vintage numera ;) Hon gör inköpsresor till bland annat Frankrike och kunder får dessutom gärna komma till henne och sälja. På så vis får hon kontakt med en gammal och sjuk kvinna som får Vicki att tänka över sitt liv lite och reflektera över det som pågår och det som varit.

Faktiskt lite streckläsningsvarning på den här!!!

Tänk positivt

Jag har inte tänkt på det så mycket men sista tiden har jag flera gånger fått höra att jag är en positiv person som alltid ser det positiva i livet vilket fått mig att fundera...är jag det?

Jo, jag är positiv och det leder mig framåt!

Att fokusera på negativa saker ger mig negativ energi och det stjäl energi av mig alltså väljer jag att tänka positivt för det ger mig positiv energi!

Visst är det jobbigt att det är alldeles för mycket vinter men...det är februari och då är det vinter i Sverige alltså tittar jag ut genom fönstret och ser allt det vackra. Snön som gnistrar på träden som om de vore fulla av diamanter, ibland är det så vackert ute så jag tappar andan!
Det ÄR kallt men jag har tak över huvudet, jag kunde vara hemlös!

Visst är det jobbigt att varje morgon kliva ur sängen för att gå till jobbet men tänk om jag vore sängliggande och inte hade nåt alternativ? Jag är glad att jag har ett jobb att gå till för det ger mig en inkomst och mitt jobb ger mig dessutom en enorm glädje!

Det finns människor som jag inte gillar för jag kan inte älska alla här i världen även om jag skulle önska att det vore möjligt. Men alla människor har nåt positivt om man bara letar efter det istället för att fokusera på det negativa. Expediten på ICA är sur men det är inte mig hon är sur på!

Jag försöker se det positiva i allt för livet blir så oändligt mycket lättare att leva även om jag måste erkänna att ibland ser jag också negativa saker men jag fastnar inte i det!

Hur gör Du?

Bal/HoneyEn turkisk film om en liten pojke som bor med sin mamma och pappa i det turkiska bergslandskapet. Han har problem med att läsa vilket förmodligen beror på stamning..*eller nåt*

Hans pappa är biodlare och vid en av sina "expeditioner" så försvinner han.

Filmen är så häftig för det finns en sån underbar kärlek mellan far och son och den har så många underbara scener för att inte tala om landskapsbilder. Man får en ny syn på det turkiska landskapet så bara det gör den värd att se.

Det är en mycket långsam film men den är inte långtråkig...men man måste absolut gilla lite annorlunda filmer!!!

Filmkoll....

...har vi uppenbarligen inte för vi hittade inte några guldkorn igår.

  


Secret Diaries of Miss Anne Lister - En vacker och sevärd film men lite lång.

Horsemen of the acocalypse - Absolut slöseri med tid. Detta är verkligen en B-film och det spelar ingen roll att Peter Stormare är med....har han gjort nån riktig höjdarfilm så ge mig tips!

You will meet a tall dark stranger - Gårdagens roligaste film trots att den är gjord av Woody Allen som jag normalt inte gillar.

Nu ska vi se på mera film...vi börjar med en turkisk film som heter Honey.

En lördag i februari...

...som borde ha varit en helt vanlig lördag men så är det ju inte!

Återigen är det en helg som domineras av förkylning och ja, jag förstår att Ni tycker att jag är tjatig och gnällig men tänk på att Ni kan bara gå vidare till nästa blogg eller nåt annat skoj. Själv får jag sitta här med sju kilo bomull i skallen och näsan som växelvis rinner eller proppas igen. Vi har nu varit sjuka till och från sedan den trettonde januari så förstå att vi är så trötta på detta!

Blivande börjar pigga på sig igen efter det senaste och förhoppningsvis sista virusanfallet...alltid något!

Vi har nu städat av hemmet hjälpligt för att nu sjunka ner i soffhörnet för att titta på några filmer....om vi hittar nåt guldkorn så lovar jag att berätta.

Om nån månad öppnar Citygross i Västerås och det har jag sett fram emot men så fick jag syn på den här bilden och funderar nu på om jag gillar deras marknadsföring ;)


Jo då....

...jag lever :D

Känner idag att jag är en god anställd för jag har hållit mig skapligt pigg hela veckan men idag är det en rejäl förkylning på gång så jag ligger väl i sängen i helgen för att vara frisk på måndag igen...jag tycker nästan att jag borde få en belöning för detta!!!

Nu är det en och en halv timme kvar sen är det helg....ska ringa och avboka naprapaten för jag tror inte att han vill ha en nysande och snorande Kajsalisa på sin brits!!!


Livet är påträngande!

Jo, just nu är livet påträngande och det är väl härligt att man har annat att göra än att sitta och skriva bloggar ;)

Kajsalisa anropar våren!

Om inte våren kommer till Dig får Du komma till våren....visst är det så man säger?

Igår sken solen från en klarblå himmel här i Västerås och in genom våra obeskrivbart orena fönster i vardagsrummet men eftersom jag lider av positivt tänkande så sänkte jag genast blicken från glasrutorna till rumsbordet där det står en vas med tulpaner i en fantastiskt röd färg.

Solen gav dessa vackra tulpaner ett ännu vackrare utseende och jag var givetvis tvungen att föreviga dessa blomster...Senare på dagen tog vi en lite lopprunda och jag har nu fått tag på en ram till mitt kommande projekt, nu ska jag bara konstruera lite sen ska det tillverkas och sen ska Ni få bildbevis på att jag kan vara lite påhittig ibland :D

Vi tog också en tur till Plantagen för att köpa pelargonjord, trapphusgrannarna har nämligen gjort mig uppmärksam på att det är dags att vacka pelargonerna till liv. De har nämligen pysslat om sina och mina pelargoner började känna sig särbehandlade ;) De sålde givetvis så sticklingar också och fem av dom fick följa med hem.Jag blev också lite irriterad på Plantagen...de försökte sälja sticklingar för 40 kronor styck med benämningen doftpelargoner! Om jag ska köpa sticklingar till den kostnaden då vill jag veta precis vilken sorts doftpelargon jag köper. Dålig stil helt enkelt!

Jag räknar dock med att när alla pelargoner är omskötta så ska det ha infunnit sig lite vårkänslor...trots termometern som står på 8 minus!

Livet är så föränderligt!

Jag hade skrivit ett helt annat inlägg men blev avbruten av telefonen....livet bröts liksom av. Livet självt gjorde sig påmint om hur bräckligt det kan vara.

Så här i svallvågorna efter samtalet så försöker jag påminna mig själv om allt jag har och allt jag kanske tar för givet. Saker jag är irriterad över som kanske just en annan person skulle glädjas över att få vara irriterad över.

Jag kanske suckar och stönar över att ungarna är slarviga och oansvariga....men nånstans...finns det föräldrar som skulle älska att åter få sucka och gnälla lite över den slarvigheten...skulle förmodligen älska att få ta hand om den veckolånga tvätthögen som ligger utspridd över hela rumsgolvet, den som jag blir galen av att bara se.

Jag sitter i soffan på natten och inväntar tonåringen som kommer en halvtimme försent och kanske får h*n då en utskällning på grund av den sena ankomsten....medan ett annat föräldrapar skulle kunna ge sin högra hand för att få ge den sena tonåringen en kram bara en enda gång till.

Mina tankar just nu går till detta föräldrapar och själv ska jag ge mina tre ungar en extra varm kram nästa gång jag träffar dom
 

Nope....ingen återbäring!

Jag har ju numera världens bästa vårdcentral så jag fick ju komma dit nästan på studs....helt suverän service!

Men..som jag misstänkte så finns det inget som går att medicinera utan jag har förmodligen sugit tag i en ny virusgubbe när jag kom till jobbet i måndags...så går det när man är girig!

Sen fick jag också veta att cocillana inte alls är den undermedicin som Ni gör gällande ;) den hjälper inte på Ia alla :P Dessutom kan den ha sina nackdelar när den liksom nockar...då stannar det kvar det man behöver hosta upp isch nu blev det nästan äckligt.

Så...nu dricker jag varmt och tar det lugnt. Ska straxt äta lite sushi med Styvdotra och se på teve.....Blivande är ute och roar sig med sitt arbete men det gör inget för jag har en del inbokat med mitt arbete också framöver. Dels en föreläsning med en titel som jag bara älskar "Det blir alltid som man tänkt sig" och sen är det en ålandskryssning i slutet på mars...så nog kan han väl var borta en kväll?I morgon jobbar jag...alltså jag får lön när jag är på jobbet.....sen fortsätter jag på måndag och två veckor framåt...sen två dagar på sportlovet....det blir trevligt att få lön här framöver :D

Återbäring?

Den här influensan har och kommer att kosta mig en förmögenhet!!!

Förra måndagen var jag ju till doktorn och blev sjukskriven och fick hostmedicin som Ni alla försökte övertyga mig om att den skulle hjälpa mig och kanske rent av ge mig ett nytt liv och jo, visst hjälpte den mig lite...då..

I måndags började jag jobba igen...och i natt har jag hostat mig igenom hela natten. Det känns som att nån har lagt på ett lock nere i bröstet som itne går att hoppa upp, det gör ont i "hjärtat" eller vad det nu är. Efter jobbet idag åkte jag till apoteket för att se om de hade nåt annat som kunde hjälpa.

Hon sa som Ni...hjälper inte cocillana då finns det inget annat...ring doktorn!!! Jag gör ju nästan alltid som jag blir tillsagd så när jag kom hem ringde jag om om en timme ska jag dit. Jag har liksom inte tid att vara sjuk nåt mera....jag börjar lönejobba i morgon och sen nästan tills sportlovet är slut.


Det rör på sig....

...och det snurrar på....jag återkommer när det slutat snurra för det slutar väl inte att röra på sig ännu hoppas jag!

Men...just nu är det positivt snurrande och det gillas å det bestämdaste!

Man undrar?

Minns Ni att jag skrev om min ersättning från Försäkringskassan...aktivitetsstödet. Jag skickade in blanketten den tionde januari men skrev tyvärr fel vilket inte är en bedrift utan en bedrift är att fylla i den rätt.

Bland annat hade jag kryssat i att jag varit närvarande hela perioden vilket jag inte varit för jag hade ju jobbat några dagar men eftersom det var på samma ställe så tyckte jag i min lilla värld att jag varit närvarande hela perioden. På ett annat ställe på blanketten hade jag skrivit Ö istället för X...det gjorde att jag fick tillbaka blanketten för att rätta till det hela.

Jag ordnade detta, jag måste nämligen ha en ny namnteckning från min arbetsplats, och skickade in den förra måndagen tillsammans med läkarintyget för den här sjukperioden. Inga pengar har anlänt!

Jag ringde och fick då veta att läkarintyget har kommit in men inte närvaroblanketten..märkligt när det är skickat i samma kuvert!

Nu väntar jag på att handläggaren ska ringa upp mig och förklara frånvaron av pengar. Jag borde ju kunna få pengar för de dagar som det inte råder några tveksamheter för men även för hela perioden för de har ju fått blanketten! Ett svar jag fick vara att minst en vecka till måste jag nog vänta....frågan är....vad ska vi leva på fram till dess? Våra extra resurser börjar sina och jag kan inte låta bli att tänka på den stackare som inte har några extraresurser att ta till....jag har nu väntat i två veckor på pengarna. Hur många klarar det?

Måste dock ge en eloge till de människor som svarar på FK's kundservice....de är mycket trevliga!

Uppdatering: Det tog inte lång tid förrän handläggaren ringde och nu är det ordnat....jag får mina pengar på onsdag...det tackar vi för!!!


Kajsalisa - elak?

Jag har nedtecknat en konversation som jag och Blivande hade nyss. Han påstår att jag är elak....vad tycker Ni?

Blivande sitter och tittar på teve.

Blivande: - Nja, inte vet jag om jag skulle vilja vara ensam på
Nordkalotten i 365 dagar, skulle nog inte orka.

Kajsalisa: -Näe, Du skulle inte orka!

Blivande tittar misstänksamt på Kajsalisa som snabbt tillägger;

- Du skulle inte orka bära all öl som skulle gå åt under ett år!!

- Nu tycker jag att Du är elak, sa Blivande.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Allt som män gör är på samma gång sublimt och skrattretande.

Marie Luise Kaschnitz (1901-1974)
Manligt och Män

Sanningen..

...om dagens sysselsättning får Ni aldrig veta men en liten hint. Jag städar städskåp och andra skåp i köket och har konstaterat att de städas inte så ofta som de borde!!!

Blivande passade på att gå till jobbet och när han nu kommer hem blir det en tur till IKEA för nu ska det bli ordning och reda i Kajsalisas och Blivandes hem!!!!!

Fräcka fredag

Minns Ni det programmet?Oj, oj...det var vågat vill jag påstå!

Vi hade inte nån fräck fredag i den bemärkelsen men det var en trevlig fredag och det är väl fräckt att ha en trevlig fredagkväll?

Massor av mat, pajer av flera slag, tortellini med kyckling, rostbiff....och avslutningssvis ananaspaj med vaniljglass....mums!

Det är ett smart drag att ha inflyttningsfest så snart efter flytten, de fick nycklarna i måndags och har sedan dess målat bort den mintgröna väggen, för då blir man tvungen att packa upp och fixa till. De har det så trevligt redan och det kan bara bli bättre även om det finns ett litet smolk i bägaren och det är att de får betala dubbla hyror ett tag framöver....nån som vill hyra en etta i Västerås ett kvartal eller så?

Naturligtvis så kräver en inflyttningsfest att man har en inflyttningsprsent med sig och det hade vi naturligtvis. Vi hade köpt 6 svarta tavelramar och så plockade vi lite bland fotona som jag framkallade för en tid sen och hittade foton på familjen, för visst vill man ha sin familj ständigt närvarande på väggen?
Det blev en med farfar, en med pappa, en med storebror och styvsyster, en med lägenhetsinnehavarna själva och så förstås en med mamma/svärmor och en med styvpappa/styvsvärfar.Vem blir inte lycklig av att ha såna här fantastiska familjeporträtt i sitt hem????

Jag ska dock byta ut mitt foto mot ett annat då min ex-make påstod att jag på fotot liknade en viss bonde...och det tror jag barnen klarar sig utan ;)Det här blir nog bättre tror jag!!!

Februarifredag

En stark rubrik inleder alltid ett starkt inlägg...alltså förstår Ni vilken typ av inlägg Ni står i begrepp att läsa ;)

Snön vräker ner i Västra Aros och halkan är våldsam. De varnar ideligen på radion och åter börjar lastbilschaufförsmodershjärtat att banka lite mer oregelbundet men jag hoppas att sönerna är så förståndiga som de gör gällande att de är!

I natt har jag för första gången sovit hela natten i sängen, endast vid tre, fyra gånger har jag vaknat och hostat så jag har fått gå upp men det kan jag stå ut med bara jag slipper sitta i soffan och sova :D

Idag ska jag göra en kantarellpaj som ska tas med på inflyttningsfesten ikväll, ska skicka Blivande till Apoteket Röda Näsan....nåt får ju han bidra med också ;)

Sen ska jag fundera lite på ett nytt inlägg som handlar om musik på radion :question:

Flyttdags!

Ja, det är inte Blivande och jag som ska flytta även om jag börjar bli smått orolig för att vi ska bli vräkta på grund av hostan men jag ger inte upp hoppet om att det ska finnas nån form av empati hos grannarna ;)

Nej, det är ju Ungsonen och Svärdotra som fått tillgång till sin lägenhet nu. De började med att måla om tre väggar i sovrummet vilket var en nödvändighet för nattsömnen. Någon hade målat tre väggar mintgröna och en vägg blodröd! Fondväggen var ju absolut snygg men....dessa mintgröna väggar var förskräckliga helt enkelt! Nu är dom dock målade i en vit färg och det är jättesnyggt!

I morgon kväll är vi "vuxna" inbjudna på inflyttningsfest och med dagens moderna familjekonstellationer så blir det ganska många men vi ska alla har varsin paj med oss och det drickbara förstås...ska bli riktigt trevligt!

Men det var här jag började fundera....vad är viktigast när man flyttar, vad står först på listan att få gjort?

För mig är det nog gardiner! Gardiner tar bort det där otäcka ekandet som man alltid får i en tom lägenhet...alltså ska jag idag stryka två panelgardiner som kommer att passa perfekt i deras sovrum. Grå botten med stora röda och vita hjärtan på i modernt snitt ;)

Sen måste jag leta reda på de tyger som jag städade undan då i höstas när jag flyttade Blivandes garderob....jag har alltså gömt undan tio meter tyg för mig själv...bra gjort va????

Igår hittade jag dock den lampa som jag letat efter några dagar som skulle passa bra ovanför deras köksbord. Jag har letat i alla förråd men inte hittat den....sen igår natt när jag satt och hostade så kom jag plötsligt på var den låg och på morgonen kunde jag gå direkt och hämta fram den....sen får vi se om de tycker att den är perfekt ;)

Nu är det så här att jag försöker inte ta över deras lägenhet och inreda den åt dom utan vi har en ganska öppen kommunikation så de säger nej, när det är nåt de inte vill ha och ja, när det är nåt de vill ha! Svärdotra och jag står dessutom varandra tillräckligt nära för att hon ska våga säga ifrån och det gillar jag!! Raka rör!

Däremot kan jag ju säga att jag är glad för varje grej de vill ha för då får vi lite bättre utrymme :D

Näe, nu ska jag försöka leta gardintyg och så ska jag fortsätta hosta....spelar ingen roll vad alla säger....hostmedicinen är inte alls några karduller :mad:

Klavertramp

Uppenbarligen har jag trampat i klaveret...så det tidigare inlägget är borttaget. Min enda tanke var att alla skulle kunna läsa novellstafetten utan att klicka sig både hit och dit....inte att göra anspråk på texten vilket jag tyckte att jag tydligt framhöll.

Ber så väldigt mycket om ursäkt om någon tog illa upp!

Att länka till samtliga som skrivit skulle med hjälp av blogg.se ta en evighet då länkningen här nu är under all kritik....

Svartvinternav Marianne Cederwall.

På framsidan av den här boken nämns ordet myspysdeckare och de är nog ett ord som beskriver den här boken riktigt bra.

Hennes första bok läste jag i oktober 2009 men har tydligen av nån anledning hoppat över att skriva nåt om den. Konstigt eftersom den utspelar sig på Gotland och jag minns att jag hade väldigt roligt medan jag läste den. Lite bekymmersamt ibland då hon emellanåt skriver på dialekt och gör det så bra så jag fick svårt att växla mellan dialekterna ;)

Den här gången är hon långt upp i norra Sverige även om huvudpersonerna är desamma, men det blir inga problem med dialekterna eftersom jag inte behärskar någon av dom...vare sig norrländska eller
Meänkieli...det blir liksom mer flyt i läsningen!

I förra boken handlade det om hämnd skulle jag vilja säga och hur man kan använda affirmationer till både det ena och det andra. Svartkonster och annan magi....

Denna bok följer samma spår men inte lika intensivt, här handlar det mer om tolerans mot olika människor oavsett sexuell läggning och om gamla synder. Kort sagt spännande!

Tro inte allt Ni läser!

Jag mår strålande...livet leker! Jag hostar absolut ingenting och absolut inte så att jag kräks och jag blir INTE ett dugg svettig och slut av att gå trapporna upp och ner.

Jag har absolut ingen huvudvärk eller ledvärk!

Jag sover som en stock av den fantastiska medicinen jag fick igår...behöver inte tilläggsmedicinera!

Helt enkelt mår jag så bra så jag glömmer bort att blogga och att besöka Er andra!

Jag tycker att det är jätteskoj att vara hemma och att sitta och sova i soffan är en fantastisk och underskattad sysselsättning!

Nu kommer en sann lögn.....i morgon ska jag ta en lång bloggpromenad och se vad Ni har för Er :D

Svärmarenav Anna Bovaller.

Svärmaren är den andra boken om juristen Petra Wester och den förra hette
Svinajakten och den läste jag i augusti.

De kallas för pusseldeckare och det betyder väl att man får en bit här och bit där för att sen knyta ihop säcken på slutet och ibland kan jag känna att det blir lite för många bitar att hålla ordning på men därmed inte sagt att boken inte är bra för det är den.

Det är många känslor inblandade men kanske tycker jag att det vore bättre att fördjupa sig i några av dom istället för att hasta förbi dom för det är allvarliga och viktiga ämnen såsom våldtäkt och anorexi t.ex.

Men...om man nu struntar i att reflektera över såna saker så är det många timmars härlig läsning och i min sjuksoffa är den perfekt och jag hoppas att del tre som är på gång under kommande höst ska passa bra att läsa utan att vara sjuk!