En dag till....

....sen påbörjas ledigheten. Ja, helt ledig blir jag inte men det blir inte så mycket jobb!! Idag är det sista dagen på min arbetsträning men den här veckan har jag inte arbetstränat utan arbetat heltid mer eller mindre! Ganska tufft då jag är en deltidsmänniska har jag upptäckt men det har gått bra och i morgon blir det en ganska lagom dag...det är ju fredag!!!!

Solen skiner och det är varmt, när vi anlände torpet efter arbetsdagens slut så var det fortfarande nästan 30 grader i skuggan....najs ;) Men vi väntar ju på regnet som är utlovat men jag undrar jag.....Jansbo är nog undantaget den här gången också :P

Annars då....jo, livet snurrar på som vanligt. Vi har flyttat ut till Jansbo på heltid och det känns grejt...katterna uppskattar det verkligen! Kajsa håller sorken borta och Lisa går bara omkring och ser vacker ut....alla har vi olika roller!!!

I morgon är det helt plötsligt den första juli....jag tror bestämt att det är dags att flytta ut en massa blomurnor i trädgården, de där urnorna som fått stå utanför växthuset tills det blev sommar....och det är väl sommar nu tror jag!!!!
Lurad på Paradiset!!!!

Måste göra en snabb uppdatering, sitter i torpet och njuter av detsamma. Det är inte ofta jag gnäller över att behöva jobba men idag är det nära för solen skiner från klarblå himmel och jag känner mig som en djurmisshandlare som inte låter katterna gå ut! Vi vill nämligen inte ha dom springande hur som helst när vi inte är här!!!!

Nu ska jag avslöja cliffhangern - vi har varit och tittat på ett annat paradis....eller hela helgen har vi tittat på bilder på hemnet och trott att det var ett paradis, i söndags tog vi till och med bilen dit för att få en glutt utifrån och även då tänkte vi nog oss det som ett paradis. Igår var vi på visning!!!!

Det var INTE vårt paradis i alla fall!!! Jag förstår att man som mäklare vill få ett objekt att se attraktivt ut men i det här fallet så var det inte bara missvisande det var....obeskrivligt olikt!!!! Man såg givetvis att det var samma torp men på bilderna, som Ni kan se
HÄR, så ser det mycket bättre ut!! Jag vet att en av mina läsare, Tyra Tok, också varit och tittat på det och tyckte att det var mörkt...och jag kan bara instämma!!!

Prislappen må vara billig men det sitter ytterligare en prislapp bakom den första som det står en högre summa på....men lycka till den som köper det!!!! Är man stadd i kassan så kan man få till det riktigt bra!!!!!

Nu är det dags att åka mot staden och jobba.........

Hulken är väck!!!

Just nu snurrar det en massa tankar i huvudet på både mig och Blivande, vi har nåt på gång som är superhemligt! Vi bollar fram och tillbaka och är emellanåt i en rosa dröm som vi får ta ner varandra ifrån. Igår ringde jag Moster för att bli lite nedtagen från de fluffiga molnen, det gick så där för hon satt ju bredvid mig på molnet upptäckte jag ;) Ja, i morgon kanske vi brutalt ramlar ner men det får jag återkomma till!!!

Hur har det gått att fira midsommar med LCHF-kost? Jo, tack alldeles strålande! Vi åt dock lite egen färsk potatis till sillen igår men la naturligtvis på massor av riktigt smör :P

Vad vi eventuellt kan tycka är trist men knappast ett problem är att vi blir sällan hungriga utan måste påminna oss själva om att äta. Den som känner Blivande sedan tidigare förstår hur konstigt det är för tidigare så kunde han nästan framstå som
 om han inte fick mat i tid. Min värk har avtagit, inte helt men mycket av värken har blivit mycket bättre. Lite seg känner jag mig i huvudet men det kan möjligtvis bero på att dett är midsommar!!! Jag har också lagt märke till att mina naglar verkar ha blivit starkare och försöker växa mer, men de försvinner ju när jag fixar i trädgården.

Det är INTE svårt att äta LCHF, det är bara att låta bli att handla potatis, pasta, ris, mjöl och socker...tänka bort det! Hittills har vi inte haft några problem att ersätta dessa produkter med annat, förra veckan åt vi skinksås som man vanligtvis äter pasta till men jag strimlade vitkål och gav det ett snabbt uppkok...gott!!!

Vad vågen säger har jag ingen aning om eftersom den bor i stan och vi bor på landet men sista vägningen visade att vi gått ner tolv kilo tillsammans på knappa två veckor och det känns naturligtvis jättetrevligt och visst är jag nyfiken på vad som hänt i morgon bittida när jag ställer mig på vågen igen men jag räknar inte på nåt vis med att det ska bli samma resultat igen för det vore orimligt men ett halvkilo i veckan vore trevligt under ett par månader!

Nu ska jag väcka Blivande med frukost bestående av ett par ägg, lite tonfisk i olja, majonäs och salladsblad från vår örtagård!!!!!


 


Falska bevisav Donna Leon.

Att tillbringa några timmar i Vendig genom att läsa om kommissarie Brunetti och hans arbetskamrater kan vara trevligt men måste erkänna att det kändes som att jag läst den här boken tidigare.

Det händer inget nytt längre utan nu är det bara mordoffren som är utbytta. Det är samma konflikter på polisstationen, samma korruption, samma mat osv.

Har man inte läst alla hennes tidigare bäcker om Brunetti så är det nog helt okej läsning men...själv köper jag nog nån annan författare nästa gång!!!

Fjärt i rymden!

Midsommarafton började uruselt för min del eftersom jag inte kunnat sova på natten, min kropp fick för sig att nu ska det stressreageras ordentligt. Stress är ett märkligt fenomen för stress är inte detsamma som jäkt, jäkt klarar jag jättebra men stressen den kan jag inte påverka den bara dyker upp. Nå, hela kroppen kändes som en tickande bomb och....näe, jag ska inte trötta ut Er med detaljer men jag hittade en lösning och dessutom så har jag min underbara Blivande som är ett enormt stöd när dessa tillfällen dyker upp!!!

Så småningom dök det upp en familjemedlem som i sin tur presenterade någon som jag hoppas kommer att bli en familjemedlem :love:

Sen rullade Bästa Vännen med sambo in på gården med ett sovande barnbarn i baksätet....ytterligare en bil rullade in halvfylld med Bästa Vännens Gammeldotter och sambo.

Plötsligt hade vi gården full med folk och jag kände hur den sista stressen bara rann av mig, känner mig så lyckligt lottad av att ha så underbara människor runt omkring mig!!!!

Familjemedlemmen med den förhoppningsvis blivande familjemedlemmen åkte vidare på egna äventyr efter en kopp kaffe det skulle firas midsommar i Östergötland!

Vi andra packade en korg med lite vitt bubbel, hemgjorda LCHF-frökex (som man kan köpa på affären för nästan 450:- kilot :O )och lite goda ostar. Satte oss i bilarna för att åka mot
Sätrabrunn....och dit tänkte också resten av västmanlänningarna och ta sig. Ja, även upplänningarna såg jag!!
De här bilarna är bara som en fjärt i rymden av alla de bilar som fanns på åkrar, stigar, vägar...ja, det stod bilar parkerade på alla tänkbara och otänkbara ställen!

Vi tog korgar, filtar och annat trevligt med oss, vi kom till och med ihåg att ta med det numera vakna barnbarnet och gick i kolonn med alla andra midsommarfirare mot Brunnen. Att komma in i brunnsparken är som att omslutas av en annan tid som tillåter att man slappnar av i hela själen och det trots den enorma mängden av människor! Efter att ha inhandlat lite smarrig ost för vår del, hamburgare för andra eller korv med bröd och pannkakor så hittade vi en bra gräsmatteplätt att slå oss ner på.

Det traditionella tåget med spelmän och barn anlände till festplatsen och då satte bygdens starke män i gång med att resa stången!!!

ETT... 
TVÅ....


TRE....det gick på tre i år också!!!
Förra året filmade jag ju och då såg det ut så här....och det är faktiskt precis så det såg ut i år också!!!!Därefter packade vi ihop oss och tog oss till bilarna för att åka mot Jansbo och fortsätta det privata firandet och det var så privat så det får inte ens Ni följa med på ;) Det som sägs och görs i Jansbo det stannar i Jansbo :P

Det värsta som hände vara att pistolen togs fram men vad kan man mer räkna med när man är i sällskap med två finnar och en värmlänning?

Majsigt värre!!!!

Förra helgen jobbade vi *läs Blivande* ju hårt i torpet och jag utlovade ju bilder på det vi gjorde nu kommer det!!!

Först gjorde vi så härvi hittade det här.....sen blev det så här....Slutresultatet glömde jag att ta foto av så det får Ni vänta på, men lite uppdaterade blev Ni ju ;)

Nu ska vi väl försöka fira lite midsommar här......ha det gott allihopa!!!!

Vacker, stark och smart!

Hur lättlurade är vi människor egentligen?

Min mamma sa ofta att när man tuggar tuggummi visar man brist på intelligens och jag tyckte naturligtvis att det var fånigt sagt, vem gillar inte att tugga tuggummi? Hon sa nåt om idisslande kossor men jag kan nog tycka att kor är mer än intelligenta ;)

Ta´t lugnt - ta en TOY.....den slogan minns man väl? Jag minns att just TOY hade en tävling någon gång på 70-talet som min kusin deltog i och vann ett badlakan, oj, så avundsjuk jag var på detta badlakan.


Nu vid snart fullvuxen ålder kan jag nästan hålla med mamma, när människor tuggar så man tror att käkarna ska hoppa ur led så tycker jag inte att det ser speciellt intelligent ut. Förra veckan såg jag ett underhållningsprogram på TV 4 där en av de tävlande som uppnått mer än mogen ålder tuggade febrilt på sitt tuggummi och jag reagerade direkt och tyckte att det fördummade intrycket av denna kvinna. (Ni måste inte hålla med men så tycker jag)

Idag läser jag i tidningen om
tuggummi som ska göra en vacker, stark och smart och jag kan inte göra annat än tänka att den som går på detta måste väl ha en lägre IQ?!Dessa tuggummi ska dessutom säljas på bland annat våra apotek vilket gör att jag genast tänker att detta med avregleringen får mig att känna mindre tillit till apoteket. Apoteket var för mig ett ställe där jag kunde gå in och inte behöva vara alltför vaksam över det jag handlade, den eran är över!!!

Om jag tuggar tuggummi?????? Näe, bara när jag ska flyga och det är inte så ofta....

Skogsguld

Skulle så gärna vilja skriva ett vettigt inlägg idag men...just nu är jag fullt upptagen med att analysera det som händer i mitt liv just nu och jag anar att Ni kanske inte tycker att det är så intressant att ständigt läsa mina lyriska inlägg om detta med LCHF....men det är faktiskt så himla bra och jag mår så bra i själen!

Värk har jag idag också men det är nog lite mindre så jag står ut och kommer att jobba mina timmar som jag får lön för. Jag arbetstränar ju fortfarande men det tar slut den sista juni och då kommer jag bara att jobba 7 timmar i veckan. Det är inte så mycket men då får jag lite tid att lägga på mig själv och på torpet. Det är ju första sommaren på fyra år som jag inte bor därute så faktiskt ska det bli skönt. Detta är också något vi budgeterat för så det är inte nån ekonomisk katastrof heller!

Läser i tidningarna att skogens guld börjat titta upp och det måste vi ju ut och fånga! Det innebär också att man får motion utan att man märker det.....sånt gillar jag!!! För mig måste motion vara roligt annars orkar jag inte något...jag har ingen uthållighet för trista saker! Sen måste det erkännas att min konditon märkbart har försämrats denna vinter men jag har fått göra ett val, motionera eller jobba. Det är en av de saker jag hoppas få ätgärda under sommaren och att kroppen bara blir lättare och lättare kommer ju inte att försämra möjligheterna!

Jag gillar mitt liv just nu!!!!

Uppdatering: Min garderob har blivit större.....eller så har jag blivit mindre....hur som helst har jag mer kläder att välja mellan.....oj, oj vad jobbigt!!!!

Det fördoldaav Hjort och Rosenfeldt.

Den gick snabbt att läsa trots de många sidorna, extra intressant att den utspelar sig i Västerås.

Men...och det finns några men...den skulle lika gärna kunna utspela sig någon helt annanstans för Västerås har en mycket anonym roll i denna bok. Jag hade gärna sett att man använt geografin bättre. Man nämner nån gata, nåt område men man får absolut inte nån känsla för staden. Jag jämför med Anna Jansson och Mari Jungstedt som använder Gotland som skådeplats och även om de ibland gör om geografin så får man en känsla för platsen, det får man inte i den här boken.

Storyn är också gammal eller naturligtvis är den ny men inget nytt tllförs i deckargenren. Det är samma gamla karaktärer som antingen är sexmissbrukare eller alkoholmissbrukare, ganska osympatiska personer helt enkelt. I detta fall är det en kriminalpsykolog som är den osympatiske som inte verkar kunna se en kvinna utan att försöka få henne i säng. Mer än en gång funderade jag på hur det ser ut i verkligheten....är alla mordutredare trasiga människor?

Men i det stora hela är det spännande läsning och kanske blir man lite överraskad när mordgåtan når sin lösning men....nja, jag är besviken och jag är inte övertygad om att jag kommer att läsa uppföljaren som kommer till hösten!

I morgon är en annan dag!

Idag blev det inte någon bra dag och det finns säkert många skeptiker som ler och säger så går det när man lägger om kosten så drastiskt...och så får dom tänka!!

Jag vaknade i morse av en värk som var obeskrivlig men stapplade mig iväg till jobbet i alla fall, kollegorna tittade lite konstigt men jag log som vanligt och sa att allt var bra. Klockan nio fick jag lägga korten på bordet....det var ingen bra dag!! Jag har värk i hela kroppen även i delar som brukar vara befriade men också utan värk i delar som alltid värker. Konstigt!!

Självklart är det så att kroppen måste reagera när den blir utsatt för nåt den inte brukar bli utsatt för och jag är inte orolig, det kommer att gå över. I morgon ska jag ta mig tid att läsa lite olika länkar jag fått tips om men jag tänker inte ge upp. De gånger jag satt igång med Viktväkteri har ju kroppen också reagerat. Dessutom behöver det faktiskt inte alls ha med maten att göra det kan lika gärna var det minst sagt märkliga väder som parkerat sig ovanför staden...det har hänt förr!!! Jag har ju tidigare vunnit över min kropp och det är min avsikt att göra det den här gången också.....envishet är väl en dygd ;)

Ikväll tar jag två vita piller och kryper till kojs och hoppas att livet är bättre i morgon :D

Delad glädje är dubbel glädje!

Nu har jag kollat att den glada överraskningen som jag fick igår eftermiddag stämde så nu ska jag avslöja den....straxt!

Delad glädje ger dubbel glädje har jag valt som rubrik och så är det oftast men i det här fallet så är nog glädjen mest min hur mycket jag än delar med mig av den. Ni bryr Er nog inte en bråkdel så mycket som jag gör över denna överraskning men jag hoppas kunna återkomma med fler glädjebesked.

Efter en vecka med LCHF har jag "tappat" fyra kilo i vikt....det var nästan lite chockartat när jag insåg detta. I en vecka har jag ätit allt detta "förbjudna" och ändå har kroppen förbrännt fyra kilo fett. Jag drar en helt ovetenskaplig slutsats att det är lättare för kroppen av bränna fett än kolhydrater för jag har ju lång erfarenhet av detta med olika viktnedgångskurer och aldrig någonsin har jag blivit av med så många kilo på så kort tid samtidigt som jag svullat ;)

Första dagarna hade jag en del halsbränna men det verkar ha släppt nu och det är nåt jag alltid drabbats av när jag ätit mycket fett nu är jag bara mätt!!!! Till frukost idag blev det en
frukostmuffins och en kopp kaffe!!!

Dags att ta sig mot jobbet, önskar att kroppen ville att jag skulle cykla men tyvärr får jag sån värk av det att jag inte törs men snart, snart kommer jag att jobba väldans mycket mindre och då ska jag sakta men säkert börja motionera men just nu har jag inte råd att bli liggande. Tänker också att om jag tappar flera kilon så blir ju allt lättare även om jag nu inte är superöverviktig men tappa femton kilo skulle passa mig utmärkt!!!

Så kan det gå.....

Jag tog en massa foton för att göra en riktigt majsig blogg när vi kom till stan...men kameran ligger kvar i torpet så Ni får helt enkelt vänta tills på onsdag!

När jag kom hem fick jag en riktigt glad överraskning och nästan chock faktiskt....men mer om detta berättar jag i morgon för då vet jag liksom lite bättre :P cliffhangervarning!

Just nu har jag bakat Oopsies som jag ska göra varsin räkmacka av till mordlösandet i Kanal 8 ikväll och i ugnen står det läckra frukostmuffins...jag älskar verkligen detta, jag får äta precis allt som tidigare varit bannlyst..kan inte bli bättre!!!!!


Buslus

Vaknade ovanligt sent idag, halv åtta!! Inte vet jag om vår kostomläggning påverkar men vi har faktiskt sovit mycket längre de sista morgnarna. Vi brukar ju vakna vid sex-tiden redan men...det klagar vi inte över!

För övrigt när det gäller kostomläggningen så går det bra, lite tröttare, lite yrsel, kanske lite huvudvärk men inget som är obehagligt eller jobbigt! Tvärtom är vi hela tiden mätta och mår bra. Det ska bli spännande att se om jag kommer att få tillbaka förmågan att vara hungrig på riktigt, den har jag ju fått bort genom åren genom att emellanåt svälta mig och slarvat mycket med maten! Men..visst känns det märkligt att lassa upp allt detta som i tidigare viktminskningsförsök varit förbjudet på tallriken och att det är tillåtet att njuta...men såna märkligheter kan jag stå ut med ;)

Idag kommer första prövningen för vi ska till Bruksorten och fira Svägerskan som fyller år idag. Det visade sig också att det idag är femtio år sen familjen Blivande kom till Sverige och det ska nog också firas...men vi kommer nog att fira det på Kuskens och där finns goda sallader!!!!

Igår blev det ju ett strålande väder och vi satt ute i trädgården tills klockan var straxt efter elva på kvällen....helt underbart. Vi gjorde upp vissa planer för trädgården så snart ska det grävas mera och vi ska få nytta av det gunnebostängsel som vi har haft liggande i många år. Skojigt!!!!

Jag hittade däremot några mindre roliga typer i vårt gamla äppelträd igår....hoppas de inte äter upp de blommor som jag har klättrande i trädet!!!Bladlöss antar jag att det är även om jag aldrig sett så här stora men det kanske är någon läsare som vet bättre???? Brukar ju kunna vara det ;)

När ödets stjärnor fallerav Maeve Binchy.

När jag väljer en Maeve Binchy från bokhyllan då vet jag precis vad jag får, hon är vad man kan kalla ett säkert kort.

Första halvan av boken går åt till att lära känna alla karaktärer vid namn och placera dom rent geografiskt. Ibland kan det vara lite för många namn för min hjärna men helt plötsligt sitter man där och vill inte släppa boken. Man tycker att det är okej att beställa pizza två dagar på raken bara man slipper släppa boken för nåt så trivialt som matlagning!

Det blev inte pizza för oss men jag var strategisk nog att inhandla mat som krävde minsta möjliga insats från min sida.

I den här boken får man följa två flickor från en liten bu utanför Dublin som otippat blir vänner för livet. De växer upp under 50-talet och börjar studera på universitetet och umgängeskretsen utökas. Kärleken gör entré.

Några av karaktärerna är som exotiska fjärilar och sprider både glädje och förargelse omkring sig i den katolska lilla samhället.

Trots att den händer sorgliga och tråkiga saker så mår jag så bra av att läsa den, vill veta mer, vad hände sen?

Har förstått att den filmatiserats men har inte kunnat hitta den på DVD. Nån som kan tipsa????

Självfixerad!!!!

I torsdags när vi kom ut hit till Jansbo så hade någon återigen ägnat sig åt glaskrossning framför bron. Bara att böja på knäna och plocka upp glaskrosset så att inga kattassar blev sönderskurna. Vi har på väggen en spegel med en liten hylla på som vi brukar ha små ljuskoppar på, det är mysigt att tända dom på kvällen när mörkret faller på sensommaren. I år lär det inte bli så för dessa ljuskoppar har minskat drastiskt!

Den stora frågan har dock varit....vem är ligisten som gör detta mot oss??

Igår morse vaknade jag klockan halv fem av ett himla liv utanför dörren, jag insåg direkt att nu var det läge att ta galningen på bar gärning! Kajsa och jag studsade upp ur sängen medan Blivande yrade nåt om "Vem är det som kommer nu?" Väl ute vid köksfönstret så kunde jag vem det var....En kråka med tydlig narcissistisk läggning. Han satt på den lilla hyllan under spegeln och beundrade sig men såg också nåt som inte tilltalade honom vilket gjorde att han var tvungen att hacka bort en bit från sin spegelbild!!! Resultatet av detta kan Ni ju själva räkna ut för när det gäller just den biten av intelligensen så vinner vi människor, sen finns det nog andra områden där kråkorna överträffar oss väldeliga!

Igår tog jag bort spegeln för att inte bli väckt också denna morgon, klockan sex är det någon som bankar ivrigt på vårt sovrumsfönster....gissa vem?

Jag har nu googlat för att försöka hitta ett sätt att hjälpa kråkan från sin självfixering och jag tror jag hittat ett bra tips....så om Ni kommer hit och ser att vi hängt upp blå band lite här och där på ett obegripligt sätt så vet nu varför!!!!!!!

Änglavakterav Kristina Ohlsson.

Jag är imponerad av att man på så få år kan skriva tre så bra deckare utan att för den skull bli slarvig i sin berättelse. Hur kan det rymmas på mycket fantasi och inspiration i en och samma människa? Hur hinner man göra research?

Änglavakter är minst lika spännande och fängslande som de två tidigare böckerna i samma serie. I den här boken blir plötsligt de privata relationerna sammanlänkade med den märkliga mordutredning som de fått på sitt bord, Alex Recht och hans team.

Den är spännande att läsa och svårt att lägga ifrån sig på kvällen. En och annan morgon har jag gäspat lite extra på jobbet!

Funderar Du på att läsa några deckare i hängmattan i sommar så läs dessa...de är såååå bra!!

Måste dessutom tillägga att dessa böcker tilltalar mig alldeles otroligt rent estetiskt....det syns att det är bra böcker!!!


Vi håller oss ovan jord!!

Nu har vi bestämt oss - vi ska äta mer fett! Vi lägger om vår kost till LCHF.

Vi har provat många varianter av viktnedgångskurer men alla har baserats på att inta få kalorier. Vi har jagat oss stora för att bli små och åtminstone jag har saknat vissa kalorier. Jag vill inte ha dåligt samvete i september när jag och Blivande varit ute på en lyckad kantarelljakt och jag står vid den sprakande vedspisen och gör en härligt krämig gräddkantarellsås som sen serveras till en bit mediumstekt ryggbiff!

De senaste veckorna har jag alltmer börjat uppmärksamma och uteslutit kolhydraterna i vår mat, inte direkt målmedvetet utan snarare omedvetet och vi blev båda förvånade igår kväll när vi steg upp på vågen och den visade en del minus!

Jag är övertygad om att vi kommer att trampa i många fällor de närmaste månaderna för att vi har genom åren lärt oss att undvika fett och att frukt och grönt är den bästa melodin för kroppen. Nu ska vi nästan göra tvärtom, klart det kommer att skapa en förvirring i förståndet!

Självklart kommer vi att äta grönsaker även i fortsättningen men på ett annat sätt. Ganska enkelt - bara grönsaker som växer ovan jord.

Här uppstår dock ett dilemma - vi har för första gången ett rejält potatisland. Men "problem" är till för att lösas!

Gör vi detta enbart för att gå ner i vikt kan man fundera över?! Nej, för min egen del vill jag se om min kropp kan må bättre. Senaste året har den rent fysiskt blivit sämre, rejäl värk varje dag vilket också innebär dagligt intag av värktabletter. Men min mentala hälsa ligger på toppnivå och jag vill se om det går att förena dessa båda.

En av anledningarna till att jag fått upp ögonen för just LCHF är att flera i vänkretsen anslutit sig till denna livsstil och fått stora hälsovinster och vem vill inte bli en vinnare?

Det är inte nåt snabbt beslut utan detta har växt fram under det senaste året men jag har sett en del hinder och dessa hinder har jag nu raderat genom att läsa på och lärt mig mer. Det kommer att kräva en hel del mer planering till att börja med men det är ju alltid så när man gör förändringar. Vi känner ett lugn och en tillfredsställelse inför denna förändring och jag kommer med jämna mellanrum att rapportera hur det går för oss, hur vi mår och vad vi äter!!!

Tidsinställt

Igår torsdag så satt jag tentavakt på förmiddagen. Jag vaktade femton elever som skrev en tenta i företagsekonomi, stackars människor tänkte jag när jag öppnade tentan för att se om jag kunde nåt....jag kunde inget.

Vad gör man i tre timmar när den viktigaste uppgiften är att se till att ingen fuskar....jo, man skriver bloggar på papper! Jag hann med tre stycken, varav två är bokbloggar och de kommer att publiceras under de närmaste dagarna med hjälp av tidsinställda inlägg.
Jag fick också till ett inlägg som handlar om vår framtid....Blivandes och min alltså och det kommer under dagen!!!

Det här var ett uruselt försök till att skapa en äkta cliffhanger....måste nog träna mer på det ;) 

COOP Forum Västerås

Vi handlar nästan bara på COOP Forum i Västerås dels för att det ligger nära och behändigt men också för att vi trivs med personalen där men, vi väljer vilken färg de har på sina skjortor!!!! En av anledningarna ska jag berätta nu!

Den 29:e april köpte Blivande en växthusöppnare till vårt växthus. Den öppnar när det blir för varmt i växthuset och stänger när det blir för kallt, den har en inbyggd termometer i sig som känner av....mycket behändigt!Den fungerade mycket bra i några veckor, men förra helgen så insåg vi att den fungerade inte som den borde och när vi började titta närmare på den så upptäckte vi att den läckt ut en massa olja med andra ord trasig!!! Vi började leta kvitto och blev snart varse att det försvunnit nånstans när vi städade, inte ens förpackningen fanns kvar! Vi tröstade oss med att vi ju köpt den på en affär där vi är väl igenkända och skulle knappast bli misstänkta för att ha snattat den och på COOP Forum i Västerås arbetar nog Sveriges trevligaste personal. Att man får varor som är felaktiga eller trasiga händer ju överallt och vi har alltid blivit bemötta på ett mycket trevligt sätt...utom på en avdelning, den med orange skjortor, byggavdelningen och det var ju där vi köpt den. Redan för fem år sen påtalade jag för en tidigare arbetskamrat till mig som då jobbade på COOP att på Bygg är de inte trevliga. Man får ofta känslan att man stör när man frågar om nåt. Jag fick då till svar att de har ingen rolig arbetssituation och att det var väl känt inom varuhuset. På alla COOP Forum i Sverige har det ju omdanats och man har gjort personalindragningar och tyvärr var det just från Bygg i Västerås som de trevligaste försvann och det har inte blivit bättre under de år som gått.

Nå, i torsdags tog jag den trasiga öppnaren och gick till kundtjänst och förklarade situationen och fick då ett mycket vänligt svar att jag skulle gå till Bygg och prata med dom. Hon skrev ut ett intyg att jag hade den med mig så det inte skulle bli några missförstånd. Väl framme letade jag en stund efter personal och hittade på två kvinnor som stod och packade ur en "bur" med varor, jag förklarade mitt ärende och fick en djup suck till svar...åh, det är ju K som kan svara på det och han gick just...kan Du vänta? Ähhh, ja. De tittade på varann och frågade ska Du eller jag ringa på honom eller kommer han kanske snart tillbaka?

Jag stod en stund och väntade medan de var mycket irriterade över att jag besvärade dom, efter ca tio minuter så kom den ena kvinnan tillbaka och sa mycket otrevligt och tjurigt att "Näe, Du har inget kvitto och då går det inte!" Ett besked jag var beredd på för jag kan förstå att jag måste ha kvitto men det finns olika sätt att framföra det på, inte behandla mig som nåt katten släpat in. Jag kände att jag blev irriterad i hela kroppen för trots allt hade de sålt en produkt som var felaktig, jag bad inte att få lämna tillbaka den!

"Men", sa hon sen, "Du kan ju kolla om de i information kan plocka fram kvittot....om Du nu vet när Du köpte den."

Jag gick tillbaka, irriterad men valde att inte lägga mer energi på att irritera mig över oviljan till service. I kundtjänst var de lika vänliga som alltid och tjejen jag pratat med från början började genast titta i sin dator dock visste jag ju inte vilken kassa Blivande varit i och inte exakt vilken summa kvittot varit på. "Gör så här" sa hon och gav mig ett telefonnummer att ringa och lämna uppgifterna när jag kollat upp dom.

Så gjorde jag och idag åkte jag ut för att ordna detta och av någon anledning hade inte uppgifterna nåt fram till rätt person men inga problem, dagens tjej fixade detta galant! Kort efter ankomst gick jag därifrån till Bygg med en kopia på kvittot och fick tag på en av dom som kanske borde ha blå skjorta istället för orange och han plockade genast fram en ny och gav mig. Dock avslutade han det hela med...."Jasså, de kunde plocka fram kvittot åt Dig?" (Den här killen var aldrig inblandad på torsdagen)

Av den sista kommentaren förstod jag att detta diskuterats personalen sins emellan, men jag log glatt och sa att den vänliga personalen i informationen fixat detta!!!!!

Hur kan det vara så stor skillnad på personal som jobbar under samma tak eller är det verkligen så att serviceandan sitter i färgen på skjorta???

Ett stort tack till alla underbara blåskjortor på COOP Forum i Västerås!!!!!!

Måndagmorgon....

....och mitt huvud känns så tungt!

Näe, faktiskt inte men nog är det märkligt att man på helgerna när man får sova vaknar tidigt och är pigg och när man ska vakna tidigt är trött?!

Idag bär det av mot arbete i fyra timmar sen ska jag ta en dust med COOP Forum igen om en växthusöppnare som inte fungerar. Tog en dust i torsdags och idag fortsätter den...berättar mer om detta senare när jag vet hur det slutade!!!

Vädret är strålande sol och blå himmel!!!

Växtkraft!

En av de bästa sakerna med att åka hem från torpet är vetskapen om att få komma tillbaka och se vad som hänt i trädgården under veckan. Jag tänkte att Ni ska få följa med under några veckor och se vad som händer runt vår flaggstång!!!Så här såg det ut för två veckor sedan när jag precis satt ner alla tagetes runt flaggstången. Många små tagetes som vi drivit upp själva från förra årets frön. Inget är så tacksamt att dra upp själv som denna vackra blomma, man tar ett par blommor som gått över till frökapselstadiet och sparar tills våren kommer. Öppnar kapslarna och petar ur alla små långa brunsvarta frön och stoppar i ett par krukor och redan efter ett par dagar belönas man med små gröna bebisar! Efter nån vecka är det bara att skola om dom, det vill säga plantera ut dom en och en i små krukor och när de växt till sig och kylan givit sig så sättar man de dom där man vill ha dom. Jag brukar ta bort de små första hjärtbladen för då förgrenar de sig snabbare.

Efter ytterligare en vecka såg det ut så här...Detta var förra söndagen och då skopade jag på lite Blåkorn och vattnade.Idag ser det ut så här, de första blommorna har kommit och man kan ana hur det kommer att se ut!! Extra bra känns det faktiskt när man vet att detta har inte kostat oss många kronor jämfört med om vi skulle ha köpt alla plantor på butiken och satt ner!!!

Nu ut igen för vädret är faktiskt skapligt, ska plantera de sista pelargonerna för säsongen!!!

Rubriktorka

Kan inte begripa att det ska vara så svårt att hitta på en vettig rubrik???

Igår var det ytterligare en varm dag och åskvarningarna som de sände ut via radion kändes trovärdiga. Även igår nådde termometern upp till 32 grader i garanterat skuggläge. Vi slet inte speciellt hårt i trädgården igår för till det fanns det ingen energi och det är nu mitt riktiga "tänk" sätter fart!

Många, både här och i verkligheten tycker att vi sliter så hårt och jobbar så mycket med vår trädgård och ja, vi lägger ner mycket tid och energi för att få det vackert i trädgården men vi gör det för att vi gillar det. Det är vår avkoppling och det är synnerligen kreativt...och häftigt att sedan få casha in avkastningen nån månad senare i form av färg och ätbart i trädgården!

Det är vår hobby precis som någon annan spelar golf...jag har däremot aldrig hört någon som med ömkan i rösten oj, vad Ni sliter på golfbanan, vilar Ni aldrig ;)

I morse vaknade jag klockan fyra av att åskan mullrade långt borta. Igår gick det ju två åskväder förbi oss här, ett på var sida om åsen, aldrig över oss. Inte en droppe regn! I morse lät det som att det kanske skulle komma upp över oss och jag kände rädslan gripa tag i mig, jag är egentligen INTE åskrädd men efter
förra vårens upplevelse så märker jag att kroppsminnet tar över förståndet!! Obehaget fyller hela mig när mullret kommer dock kom det aldrig upp över oss idag heller däremot skvätte Tor lite vatten över oss och det är vi glada för men det var nog inte många millimeter. Som vanligt kan vi ju inte mäta hur mycket regn det kommer för varje år glömmer vi att ta in den lilla plastbehållaren och så fryser den sönder...men så snart vi kommer ihåg att köpa en ny för fjorton kronor så ska jag överösa Er med den typen av detaljer!!!

Kajsa blev synnerligen besviken när hon efter hårt arbete fick mig från sängen, till ytterdörren och hon insåg att regnet vräkte ner när den öppnades. Hon for ut och in lika fort...första gången. Andra gången gick hon ut för att två minuter senare komma in i köket med självfångad levande föda...en sork i tjugocentimetersklassen!!!!!!

Nu har solen återvänt så jag ska väl gå ut och förbereda för färd mot staden....Blivande måste arbeta trots söndag :(

Godmorgon!!!!Så här ser det ut numera när jag sitter vid datorn i torpet...eller det är en av miljöerna. Här ser det ut som om vi bodde mitt i skogen men åt andra hållet har vi en av västmanlands största åkrar så vi har valmöjligheter, den här passade bäst klockan åtta på pingstafton!!!

Nu har snart också påtåren intagits och Blivande håller på att plocka ihop disken för att ta ett tag med den och jag ska köra en kärra jord för att återställa en rabatt som legat i träda ett par år sen ska det lösas kryss med melodier!!!!!


Testar....

...jo, det går strålande att sitta i trädgården och blogga med knähunden!!!

Vi är nyss utkomna till paradiset och sitter och njuter av att det faktiskt fläktar lite för oj, så varmt det är! Ingen åska och inget regn har passerat ovanför våra huvuden och inte längtar jag efter åska heller men luften skulle förmodligen bli lite trevligare!

Alla växter har växt under veckan och nu har de belönats med vatten vilket de verkade belåtna med!

I morgon ska det planteras en massa blommor som det inte blev tid att få ner förra helgen och så ska det hämtas gurka hos sönernas exstyvmamma!!!

Nu tänder vi grillen!!!!!

Nu....

...behöver jag inte vara inomhus för att blogga så förhoppningsvis kommer Ni att få lite mer att läsa i framtiden!!!

Varför? Jo, för att jag har fått en ny leksak ;)Vi (läs jag) har länge pratat om att köpa en mindre dator som är lättare att bära med sig och som har en lång batteritid. Den gamla datorn är en stor rackare som väger minst ett ton att släpa med sig varje helg och batteriet är slut vilket gör att det är mycket pyssel för att kunna sitta ute i trädgården och delge Er delar av mitt liv...men nu så!!!

Men det höll på att sluta illa för medan jag packade upp den så lagade jag också mat, för kvinna är jag ju, och skulle gå ut i köket och halkade på nåt underligt vis och slog i armbågen som jag misstänker kommer att ha en helt annan färg i morgon när jag vaknar. Först trodde jag att jag krossade den då jag föll mot ett hörn i dörrkarmen och samtidigt passade på att flytta kylskåpet fler cm men...jag kan ju blogga ;)

Ikväll ska jag bara njuta av mitt nya sällskap....Blivande får gärna se på Herrskap och tjänstefolk som jag var alldeles för ung för att se när det en gång begav sig!!!

Varmt....

...tror bestämt att sommaren är här!!!

Lyckligt lottad är jag som får jobba på en arbetsplats som har det varmt inomhus på sommaren och kallt inomhus när det är vinter...eller......

Just nu försöker jag få Blivande att förstå att vi måste underlätta mitt bloggande....återkommer om jag lyckas!!!!!!

Bojkottat

Den här helgen som var ovanligt lång har jag bojkottat datorn helt och hållet....bara njutit av att vara ledig och uppdatera mig lite via ajfånen....kan dock inte blogga från den av nån underlig anledning....

Nu är vi tillbaka i stan efter en härlig helg för att jobba tre dagar och sen blir det torp igen!!!!!!!

Nån gång kanske jag får tid att blogga lite mer men just nu njuter jag av att leva!!!

Morgontåren den bästa är!!

img_9059 (MMS)

Morgontåren den bästa är!!