HuvudjägarnaJo Nesbo (med streck över)

Ibland kan jag vara slarvig (jo, det är sant) och det var jag i det här fallet för jag var helt övertygad om att jag skulle få umgås några timmar med den ytterst osympatiske Harry Hole när jag köpte den här boken. Tji fick jag för det här var en helt annan typ av bok!

Den är mycket obehaglig och jag kände lite då och då att det var skönt att inte vara ensam i sängen (jag läser nästan uteslutande i sängen på kvällen) och jag kan inte låta bli att fundera på författarens personlighet som kan få till en sån här bok!

Hade någon berättat för mig om innehållet innan jag läste den så hade jag förmodligen inte köpt den men med facit i hand är jag glad att jag läst boken om det perfekta och mycket förvånande brottet!!!

Kråkflickanav Eriksson, Axlander-Sundquist.

När jag hade läst den här boken färdigt och började fundera på att skriva min lilla recension så tänkte jag såga boken men nu när det gått några veckor sedan jag slog ihop den så tror jag att jag tänker annorlunda.

Det här är en skum bok helt enkelt, innehåller en massa ondska och psykoterapi. Var den stora ondskan (eller hur man nu ska se det) ligger upplevde jag som ganska snabbt uträknat vilket gjorde boken både mer spännande och mindre spännande...ja, Ni märker att boken kan vara lätt förvirrande!

Eftersom detta är en trilogi så kommer jag att läsa åtminstone del två och jag rekommenderar Er att läsa Kråkflickan och bilda Er en egen uppfattning!!!

Plötsligt händer det!!!

Helt plötsligt tror jag att det kommer att bli bloggat lite oftare när den här appen kommit!! Dessutom är ju Facebook under stor förändring vilket gör mig lätt förvirrad, det är jobbigt med förändringar ;)

Här går livet vidare, jag håller på att hosta sönder kroppen och alla mina medmänniskor men...inatt har jag fått sova halva natten och det är en stor framgång :)


Gammal vänskap rostar aldrig!

Mentalt sett så befinner vi oss båda i Tyskland! Efter vårt besök i somras på Rügen så blev vi ju förälskade i den ön och nu när det närmar sig en jämn födelsedag i familjen så har vi bokat in oss på ett hotell i Sassnitz för att fira den jämna födelsedagen!

Det är alltså Blivande som fyller jämnt....ja, delbart med fem alltså ;)

Han avskyr verkligen att fira sin födelsedag och det var ju därför som vi oj, jag menar jag ställde till med festen i somras för samtidigt vet jag att det finns vänner som ändå vill visa sin uppskattning och sen är det väl aldrig fel att få gå på fest? För egen del har jag haft och har fortfarande lite ångest över att fylla femtio men det börjar lätta men som anledning till fest är det helt okej!!

Åter till Blivandes firande, jag tror faktiskt att han i minst fem år har blivit alldeles svart i ögonen när jag påmint honom om att när man fyller femtio så "måste" man ha fest. Man får inte lura sina vänner på ett party ;) Nej, naturligtvis har jag respekterat hans önskemål för vi är alla olika och det är just olikheterna som berikar världen!
Men vi har funderat mycket....hur gör vi den sjunde oktober? Hotell nånstans i Sverige, låser ytterdörren med dubbla lås och släcker alla lampor, rymmer till torpet? I somras när vi var på Rügen blev det solklart....det var på Rügen födelsedagen skulle firas!!!

Den här gången har vi bokat hotell så det är klart när vi kommer och nu har vi valt att bo i Sassnitz som vi uppfattade som en mysig liten hamnstad när vi var där i somras och tog en fika. Vi har hittat ett ställe som ser väldigt mysigt ut och som inte kostar en förmögenhet!Villa Elisabeth, ett mycket passande namn förstår man om man känt mig länge!!! Detta hotell bokade vi in redan i juli ganska direkt när vi kom hem från förra besöket! Alla rum har balkong och flera av balkongerna är inglasade och alla balkonger har ungefär samma utsikt och den går inte av för hackor!!!!Förhoppningen är nu att karta och verklighet överensstämmer för då ska vi på fredag morgon sitta på balkongen och njuta av utsikten och en flaska champagne och jordgubbar!!!

På kvällen ska vi gå ut och äta en härlig presentmiddag, vi hoppas på att hitta ett härligt ställe med skaldjur vilket torde vara möjligt sådär precis vid havet!!!

På lördagen händer nåt alldeles speciellt...då får vi besök!!!!

Den elfte augusti stod det två lantlollor på Fridhemsplan och funderade på hur livet skulle bli. Den ena hamnade i Malmö och den andra i Västerås ditlockade av olika anledningar, den ena av kärlek och den andra av rötter! De två fann vänskapen på ett postkontor i Bromma och den höll i sig i många år. Jag flög till Malmö när P fyllde tjugo och nu tar hon och hennes man båten till Sassnitz för att fira Blivande...visst är det märkliga svängar livet kan ta? Det trodde vi nog aldrig den 28 september 1982!

Tilläggas ska att det är tack vare Facebook som vi åter knutit kontakt efter ca femton års avbrott!! Gammal vänskap rostar aldrig!!!!!!

För övrigt har denna vecka varit fylld av trista händelser i privatlivet men livet går vidare för oss alla men på ett annat sätt!!! Kram på Er det berör :love:


Catfight!

Nej, inte på jobbet men varje dag här hemma på gården!!

Jag hävdar med det bestämdaste att har man katt i stan så ska den katten vara innekatt! Våra städer är inte lämpade för att ha utekatter i. Varje dag blir en av gårdens katter påhoppade av en katt från granngården och de slåss så tussarna ryker och skriken ekar mellan husen. Senast igår hände detta på eftermiddagen och det som förvånade mig var att matte till den ena katten gick ut på balkongen och tittade på utan att agera!! Hon gick inte ens ut och släppte in katten trots att den satt bra länge utanför porten och skakade.

Tycker man att katter inte ska vara innekatter bör man avstå från att ha katt helt och hållet för det är inte bara andra katter som utgör en fara för de små utan staden rymmer många faror. Bilar och inte minst andra människor!

Våra katter är innekatter när vi bor i lägenheten och utekatter när vi är på landet och de har inga problem med det och så har det varit i nio somrar nu. Det händer ju att det ibland dyker upp nåt djur som Kajsa måste jaga iväg eller kanske rent av slåss litegrann med...hon går också under namnet Jansboskräcken därute!!! Ja, Ni kanske minns när hon spöade upp räven i början på sommaren :D Förra sommaren var en riktig jobbig sommar för Kajsa för då var hon i slagsmål med för oss helt okända djur men mården skulle kunna vara en motståndare hursomhelst så har hon sedan dess ett jack i örat.

För mig är det helt självklart att försöka sära på slagskämparna eller åtminstone störa dom så gott det går därför blev jag mycket förvånad när grannen bara stod som passiv åskådare på balkongen igår.

I vår familj har katterna lika självklar plats som vi människor, ibland lite mer...för mycket kanske men de har inte valt oss utan vi har valt dem och då ska vi ta hand om dem!!!

Just nu sitter jag och fryser för Lisa vill ligga på balkongen och sova, på nätterna är det trångt i sängen för Kajsa måste ligga vid våra fötter och F-N ta oss om vi försöker puffa undan henne....då kan man lätt räkna med antingen tio klor i foten eller 30 tänder...man vet aldrig!!! Hon är världens snällaste katt så det är inte av elakhet hon gör så utan för att försvara sin säng!!!

Om sängen är obäddad när Ni kommer hit så beror det på att Lisa låg där på morgonen....inte kan man störa en katts skönhetssömn?

Kort sagt.....det är inte vi som bestämmer i den här familjen!!!!Måste bara ge Er en till för det här skulle lätta kunna vara Kajsa och jag!!!
Precis när jag skulle publicera så kom Kajsa och hoppade upp så nu ska jag gå och rensa näsan från henne ;)

Belöningssystemet bortkopplat!

Ja, åtminstone dagtidsliggande!!

Idag är jag på benen igen även om jag var helt slut efter att ha duschat på morgonen något jag inte orkat med sen jag blev sjuk. Det luktade säkert inte nyponros om mig ;) Under dagen har jag dock hela tiden märkt att jag blivit piggare men det var helt rätt val att stanna hemma idag också!

Nu blir det lite LCHF-prat så Du som tycker att det är jobbigt att läsa om det kan sluta nu!!!

I morse var det dags för invägning igen och eftersom så många uppfattar LCHF som en diet så är det väl bäst att jag börjar med vikten ;) Det verkar ändå vara mest intressant för omgivningen!!

Vågen visar nu drygt tio kilo minus sedan början på juni (15 veckor)!! Självklart är jag jättenöjd med det och nu är det "bara" tio kilo kvar sen är jag nöjd!!! Men....och här kommer ett stort MEN....det är inte jag som bestämmer vad jag ska väga!!!!

LCHF fungerar nämligen inte som diet eftersom det är en livsstil! Du väljer att välja bort kolhydraterna och äta Dig mätt på fett istället! Eftersom Du valt den livsstilen så är det kroppen som bestämmer när den nått Din idealvikt, då slutar den att gå ner i vikt. OM det skulle vara så att Du är underviktig så går Du upp i vikt om Du väljer att äta LCHF. Alltså....kroppen väljer vad den ska väga men jag hoppas att vi ska komma överens!!!!

Det känns i alla fall toppen att nu kunna kliva i kläder som är mer än två storlekar mindre än de var för ett halvår sen. Om fyra kilo ska jag belöna mig själv med nåt....i klädväg alltså!!

Just belöningen är det som är intressant med LCHF, jag har helt slutat med tröstätandet!!! Det jag tidigare tröståt ingår nämligen numera i min vardagskost!!! Dessutom triggar inte min hjärna igång belöningssystemet som den gjorde tidigare. Blivande påstår att vi blivit lobotomerade men det kanske är att gå lite väl långt ;)

Sen är det alltid intressant att höra vad folk tror att man äter! Jag får bilder uppmålade med en jättesliskig tallrik med en stor fet köttbit med massor av smör på och en fet gräddsås till och inga grönsaker. Visst det kanske finns människor som äter så också men det gör inte vi riktigt och dessutom så förändras ätandet med tiden när man äter LCHF. Tidigare kunde vi dela på en mindre fläskfilé medan den numera räcker till oss tre och kanske också en matlåda. Förut åt vi nån form av pasta, potatis eller ris till och sås men en mager sås....samt grönsaker, gärna mycket rotsaker!! Idag äter vi smörstekt filé med en gräddsås och kanske isbergssallad och det blir vi mätta på.

Till frukost äter jag en liten skål med mezeyoghurt och en mugg kaffe med grädde i och det håller mig mätt till fram emot eftermiddagen blir jag hungrig när jag kommer hem tar jag en tesked philadelphiaost och sen är jag mätt fram till kvällen!! Ikväll har vi som exempel ätit tacogratäng bestående av köttfärs, lök, tacokryddor (på gränsen men vi tog den smällen), creme fraiche, ost, grädde och ägg och jag lovar att den inte dröp av fett!!!!!!

Vi äter mycket mindre mat än vi gjorde tidigare vilket innebär att matkostnaden har minskat rejält. Mindre i omfång, mer plats i kylskåpet och mer pengar i plånboken....vi gillar det!!!

Rätt eller fel???

Gårdagens efterlysning gav snabbt resultat....den ena blev igenkänd på ett husvagnsrally utanför stan och gav sig genast tillkänna. Jag tror han vädrade mat ;)

Den andre är fortfarande lite osynlig men jag gissar att han är rädd för bacillerna :D

Ni förstod väl att det var ett skämt....?

Jag tillhör den sortens förälder som faktiskt inte vill att mina barn ska känna sig tvungna att hälsa på i tid och otid...jag vill att de ska hälsa på för att de vill och inte för att de känner sig tvungna. Och ibland blir det ofta och ibland blir det mer sällan! Av nån lustig anledning blir det oftare på sommarhalvåret när vi befinner oss drygt två mil från deras bostäder än på vintern när det bara är ett och två stenkast som skiljer!!!!

Att jag inte är någon telefonmänniska vet dom och det kompenseras av att deras pappa är det....och nog tror jag att de vet att jag tänker på dom och bryr mig om dom även om jag inte ringer varje dag eller kanske ens varje vecka!!! Usch, det där lät nästan lite samvetstungt...borde jag ringa åtminstone varje vecka???

Å andra sidan har vi kontakt via Facebook...de ser vad jag gör och jag ser vad de gör även om jag inte alltid vill se.

Finns det något rätt eller fel.....eller är det upp till varje familj att hitta sitt sätt??????

Efterlysning!!!!Är det någon som har sett de här två söta killarna så hör av Er genast!!!!!!

De är saknade!!!!!

Ni får dock lägga till tjugo år på åldern men dom är sig ganska lika!!!!

Nyfikna???

Eva skrev igår att jag gjorde Er läsare nyfikna med gårdagens blogg!!! Det behöver Ni då rakt inte vara!!

Jag har en rejäl förkylning helt enkelt, kanske rent av nåt influensaliknande. Ont i kroppen, lite feberkänning, hosta och en förbenad snuva!!!!

Det enda som inte är så illa drabbad är liksom hjärnan ;) den vill gärna passa på att göra nån nytta när kroppen ändå är hemma! Jag har funderat på att katalogisera mina böcker, eller putsa fönster och byta gardiner. Kanske röja Dotras rum som verkligen behöver en ansiktslyftning....men sen tänker jag att det är dumt att sätta igång nåt sånt när jag blir alldeles andfådd bara av att gå de fyra meterna till toaletten!!

Dessutom inser jag att jag är nog ganska sjuk eftersom jag inte ville ha vin igår....jag ville inte äta den märka chokladen som Blivande köpte hem till mig...jag gick och la mig klockan tio!!

Jag fortsätter att glo på film och hänga på divanen!!!!

Oj, oj.....

....nej, Ni ska slippa!!!

Men jag lever!!!

......pip.....

pip
.
.
.
.
pip
.
.
.
.
PIP
.
.
.
.
PIP
.
.
.
.
PIP
.
.
I ett töcken av sömndruckenhet blandat med en oönskad förkylning ligger jag i sängen och undrar vad är det som piper så ihållande. Jag känner att mitt halsonda blivit värre, det känns som att någon passat på att gnugga hela min hals med Svinto medan jag sov citodonutslagen under natten. Hela kroppen är knottrig som en fjäderryckt höna trots att svetten rinner.

Då kommer jag på det....det är vår comviq-telefon som saknar laddning. Den telefon som Dotra kan använda när hon behöver nå oss men som sällan används! Om jag inte varit förkyld hade jag förmodligen slagit Blivande med nåt hårt i huvudet där han ligger bredvid mig snarkande, för igår kväll påtalade han att den nog behövde laddning! Återigen är det väl den där Någon som glömt sin roll här i hushållet!

Jag trasslar mig upp ur sängen genom fötter och katter som för övrigt tror att vi bara lånar sängen av dom!Stänger av telefonen och lägger mig igen, då inser jag...det är nog lika bra att göra ett besök på hemlighuset.

Tillbaka i sängen och boar in mig för att fortsätta sova....då ljuder tågtutan i min telefon. SMS från Kapp-Ahl!!! Tack för rea-erbjudandet men när klockan är halv sex på morgonen blir jag inte exalterad av att få 25 % rabatt på hela köpet!!! Min telefon påminner mig flera gånger när jag får sms så de är bara att kliva upp igen.

Kryper ner igen....kudden är mysigt skön. Då ljuder tågpipan igen!!!! Nytt sms....den här gången får jag dock skylla mig själv eftersom jag igår anslöt mig till den stora skaran som spelar
Wordfeud, min motspelare har lagt ett nytt ord och det är min tur!!!

05.50 ljuder en gräslig signal som ska föreställa nåt som Alcazar har haft på sin repertoar, Blivande ska gå upp!!!!! Jag talar om för honom att jag ska INTE gå till jobbet utan ligga hemma och vårda förkylningen som anföll mig igår.

08.50 vaknar jag med ett ryck, jag har somnat om och missat att sjukanmäla mig!!!! Opp och hoppa och hiva i väg ett mejl en timme sent!!! Tur jag förvarnade igår!!

Nu sitter jag här och funderar på vad man gör när man är sjuk....en kopp te och en film kanske?

Inget att läsa för Dig!

Egentligen skulle jag bara vilja skrika ut allt som snurrar runt i skallen just nu men jag har bestämt att lägga munkavle på mig så det är ingen idé att nån av Er idkar utpressning för det kommer inte att fungera ;)

Men det är så mycket information som ska ramla på plats så jag håller på att defraggar hjärnan för att få plats med det nya......men skaka på huvudet...ja, det gör jag utan att det har med defraggandet att göra!!!

I morgon hoppas jag komma med en mer underhållande blogg men efter helgens bloggenomgång så har jag kommit på att bloggen är mycket bra att skriva ner minnen i :P

Så detta inlägg är för mitt minne och inte för Er underhållning :D


Självunderhållande!

Den här morgonen har jag roat mig själv med att läsa mina egna bloggar som jag skrev för ett år sen och jag måste erkänna att det var lite roligt!!! Ja, inte så att jag satt och vrålskrattade åt mina berättelse men det skoj att återuppleva sitt eget liv ;)

Baksidan av detta är ju att jag plötsligt insåg att jag har dåligt minne!!!!

Anledningen till att jag började läsa var att denna helg har vi suttit ute varje morgon och duckit mrgonkoppen och det gjorde vi inte förra året. Det blev kallt mycket tidigare både 2010 och 2009!!

Nu ska vi äta frukost och sen ska jag lura ut Blivande i skogen för att se om vi inte kan få några liter kantareller till!!!!!

zwani.com myspace graphic comments

Vad av hjärtat är fullt talar munnen!!!

Så sa alltid min mamma när hon tyckte att mina samtalsämnen blev lite väl självupptagna ;) så därför har jag undvikit att blogga den här veckan för då skulle det bara ha blivit jobbprat. Veckan har nämligen varit fylld av arbete, jag måste ju försöka samla på mig så mycket kunskap jag kan från min kollega som ska gå på pappaledighet!!! Men kort sagt så känns det som en härlig utmaning och det är härligt att vara igång ordentligt igen!

Igår morse gjorde jag en häftig upptäckt, när jag satt i bilen på väg till jobbet och fick stanna vid stadens Röda torg på grund av rött ljus så insåg jag att jag var på väg till jobbet utan att ens ha funderat på hur kroppen mådde, det går numera på rutin att ta sig till jobbet. Antagligen har jag gjort så under en längre tid men jag har inte tänkt på det tidigare. Kanske låter det konstigt i vissa öron men den som varit i min situation förstår vad jag menar. Jag har varit så van i så många år att bara fokusera på hur jag mår att det blivit en vana, en rutin. Nu kan jag bara konstatera att jag är färdigrehabiliterad, visserligen bara till 50% men det är mycket gott för mig!!!

Restaurangbesöket blev naturligtvis lyckat, så skönt att umgås med människor som man känt så himla länge och som ändå uppskattar att ses ;) Sen måste jag väl tillägga att Indigo i Västerås kanske inte rekommenderas men det beror förstås på vilket tålamod man har. Servicen var nämligen under all kritik vilket jag hört från flera håll tidigare men efter en
recension i VLT i veckan så verkade det ju ändå som att det blivit något bättre men icke....jag har aldrig varit med om så dålig service!!! Det kaffe, en helt vanlig kopp kaffe, som en av mina vänner beställde dök över huvudtaget aldrig upp! Vatten fick vi hojta och jag menar hojta om flera gånger. Nej, usel service men fantastisk mat, de kommer att få en chans till men det beror helt på deras i vår stads unika koncept!!!

En sak till måste bara kommenteras, ett av de vackraste och mest smittande leende har gått i graven denna vecka. Stefan Liv min absoluta hockeyfavoritspelare dog i den omtalade flygkraschen i veckan. I tio år har han varit anledningen till att jag överhuvudtaget har tittat på hockey emellanåt och jag tror att det varit så för många fler....han var en folkkär idrottsprofil och det var han mwedan han levde också inte bara nu när han är död som jag hörde någon påstå på radion!!!
Sen kan jag tycka att det är skamligt att plötsligt nu ska de ryska ledarna ta tag i flygsäkerheten, borde det inte ha gjorts för längesen?? Måste det till ett helt hockeylags död för att det ska tas på allvar? Är hockeyspelare mer värda än "vanliga" människor???

Helgen tillbringas som vanligt i torpet och det ska snart ut och plockas svamp men först melodikryss förstås!!!!

Indigo!

Dagarna går fort men det tyder väl på att man har skoj???

Jag känner att jag alltmer börjar förstå mina kommande arbetsuppgifter och jag känner inte någon oro för att jag inte ska klara av det...skön känsla!! Det känns snarare som en häftig utmaning och det är ju nåt jag kickar igång på!!

I morgon blir det en heldag på jobbet men intro för den nya gruppen av blivande
Företagssäljare och möte i ledningsgruppen. Eftersom jag jobbar 50% så är jag ledig på torsdag, jag klagar inte ;)

Ikväll ska jag ut på en av stans nyaste restauranger Indigo med två av mina allra "äldsta" väninnor....härligt!!!

Sakta men säkert känns det som att den livskvalité jag önskar håller på att återvända!!!!

Skärpning ICA!

Idag på väg hem från jobbet så stannade jag till på ICA-Ettan som är vår närmaste ICA-butik för att jag fått ett paket från Ellos. Jag tänkte handla mat samtidigt så jag slapp åka till flera ställen. På kvällens meny stod färsfyllda paprikor....men vad får jag se??? Jo, alla paprikor var styckförpackade.....varför i hela friden gör man så??? Miljövänligt kan det väl ändå inte vara och knappast mår väl paprikorna bättre av den sortens behandling?!Nej, jag handlade inga paprikor så det får bli köttfärsfyllda tomater istället!!!!

Men det skulle vara intressant med en förklaring.....

Snabba doktorn!!!!

Kom nyss hem från torpet och här låg besked från doktorn om kolesterolvärdet!!!!

Allt är perfekt!!!!!!

Han erbjuder mig dessutom att ta ett nytt prov i vår om jag fortfarande äter enligt LCHF.....Tack för det!!!

Jag hann dock bli lite orolig eftersom det skulle dröja ett par veckor till jag skulle få svar och så kom det på två dar. Minns Ni att jag sa att jag har landets bästa vårdcentral??!!

Kalla mig INTE dum och lurad!

Det pågår något märkligt i samhället just nu, nåt som jag inte förstår. Den här veckan har man verkligen gått in för att fördumma oss LCHF-are. Det påstås lite här och där att vi skulle vara puckade som gått på den här kolhydratgrejen. Jag förstår inte....vaddå gått på?

Det sägs att
köttindustrin står bakom den här "dieten" som jag föredrar att kalla livsstil och att vi skulle ha blivit lurade....

Jag har ingen rätt att döma någon utifrån livsstilsval och jag anser nog att ingen annan har rätt att döma mig heller. Men alla har självklart rätt att ifrågasätta och undra....hur fungerar det...hur mår man...osv.

Just nu verkar det dock helt egalt att häckla oss som valt denna livsstil och jag tycker att det nästan känns lite obehagligt. Visst det har i många år varit nåt skamligt att äta mycket fett men jag trodde att samhället var mer öppet idag och tillåtande!

Nu väljer man alltså att dra in miljön i LCHF-diskussionen och att undersöka detta är naturligtvis på sin plats. Vi ska självklart vara kritiska och se vad som händer med vår miljö, det har jag inget att invända emot. Måste väl också tillägga att jag är ganska okunnig vad det gäller växthuseffekten men när jag läser på medan jag skriver detta inlägg så inser jag att nåt är fel i debatten.

Det är inte bara betesdjur som som släpper ut metangas när de andas utan alla risodlingar släpper ut lika mycket!!! Det blir lite spännande här känner jag för såvitt jag vet (utan att raljera) så innehåller ris en massa kolhydrater och det undviker vi LCHF-are att äta medan det finns en stor del av världens människor som kanske bara äter ris. Här kan Ni välja att missförstå mig men det får stå för Er!! HÄR finns intressant läsning.

Jag tror aldrig att vi LCHF-are kommer att bli lika många som risätarna! Jag tror att vi alla, oavsett livstil, är lika skyldiga till växthusgaserna och värst är bilarna. Det är där vi måste lägga vår energi på att minska bilkörningen men hur ska det gå till när vi har stora länder som ganska nyligen fått ekonomisk möjlighet att skaffa bilar. Jag citerar text från länken ovan.

"När en ökad del av befolkningen i länder som Kina och Indien nu börjar leva en västerländsk livsstil blir situationen ohållbar.

Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer enbart Kina att ha 1,1 miljarder bilar om 25 år. I dag finns totalt 0,8 miljarder bilar i hela världen."

Jag tror att vi väljer att sila mygg och svälja kameler i den här diskussionen huruvida fett påverkar klimatet!!!

Nu kliver jag ner i sandlådan själv, för jag måste ifrågasätta nåt annat!! Hela denna light-industri som är enorm, påverkar inte den klimatet?? För det måste ju tillverkas saker som får lightgrädden att bli tjock som vanlig grädde men innehålla 36% mindre fett och allt sockerliknande som produceras. Det är inte utan att jag tycker det är lite skrämmande för det är mer acceptabelt, för alla ska ju vara så smala och vackra på utsidan men vi vet inget om insidag med alla dessa "låtsas"-produkter....lika lite som vi vet den långsiktiga effekten av LCHF, det ska naturligtvis påpekas.

Så länge jag mår bra, vilket jag gör, så kommer jag att fortsätta att leva LCHF-liv. Jag vet att jag stoppar i mig rena saker utan tillsatser och jag vet att vågen ständigt minskar...vad mer kan jag begära???

Jo, att andra inte kallar mig dum och lurad!
 


Jag är navet i mitt eget liv!

Pust, livet som lyxhustru är nu ett minne blott! Slut med pralinerna och skvallerblaskorna på divanen. Jag har bytt ut skvallerblaskorna mot arbetsmaterial för nu måste jag förstå vad det är som förväntas av mig men oj, vad jag njuter!!

Ännu har jag lite svårt att förstå att denna vecka börjar med arbetslöshet och slutade med en anställning som YH-koordinator. Jag är ute och rör mig på okända marker men det har jag varit förut och det har gått bra så jag oroar mig inte. Att jag sen är kvar på samma företag som jag gått till varje dag det senaste året underlättar givetvis, jag behöver inte lära känna en ny arbetsplats och mina arbetskamrater vet redan vem jag är....det känns väldigt bra. Undrar bara hur många gånger jag kommer att åka till fel våning med hissen på morgonen...måste lära mig att programmera in en fyra i hjärnan istället för en trea...men å andra sidan kommer jag nog att stanna på trean för att önska Godmorgon till alla underbara människor jag haft förmånen att lära känna det senaste året!

En summering av senaste året är på sin plats känner jag. Den 14:e september förra året började jag min arbetsträning på Hermods SFI i Västerås, jag var inte nervös men lite orolig...skulle jag klara det här? Jag hade ju i bagaget några mindre lyckade försök, jag visste att jag inte hade den kapacitet jag haft men jag kände mig fylld av förväntan. Jag kom till en arbetsplats med underbara människor som visste precis hur de skulle ta hand om mig, jag blir fortfarande rörd vid minnet. Jag hade en självkänsla som stannade nånstans vid mina fotknölar. Vägde varje ord någon sa och funderade på om de menade det...misstänksam skulle man också kunna säga. Jag hade ju själv tryckt ner mig med hjälp från vården och försäkringskassan och även andra personer i min omgivning. Jag var inte ens övertygad om att jag var värd den här chansen! Jag fick så mycket uppmuntran och efter en tid kunde jag ta till mig det och tro på vad dom sa.

Jag började min arbetsträning mycket lugnt, bara några timmar i veckan och ökade långsamt och var nog uppe i 50% i slutet på november tror jag, detta för att det verkligen skulle fungera för mig denna gång. Jag minns så väl när jag förstod att jag var en i gänget och jag tror jag levde i förvirring den kvällen. Ett personalmöte där man frågade mig vad jag tyckte...någon brydde sig om mig som person och individ, en mycket märklig känsla. Förskräckligt kan jag tänka idag att jag var så djupt sjunken i min tro om mig själv.

Min kropp reagerade givetvis, jag fick ofta bråka med den den första tiden. Den ville inte gå ur sängen och in i duschen för att ta sig till jobbet. Inte så att den ville ligga kvar hela dagen men den ville vara hemma för det var vad den var van vid. Ingen ska tro att det bara är att börja arbeta efter sju års sjukskrivning! Jag ville gå iväg för det var skoj på jobbet men kroppen skrek nåt helt annat. Flera gånger vann kroppen men oftast vann jag! Att kroppen inte ville gå till jobbet hade absolut ingenting med lathet att göra det vill jag verkligen betona men den hade svårt att vänja sig vid de nya vanorna. Värk uppstod lite här och där, jag fick förkylningar, min fibrofeber återkom med jämna mellanrum...men äntligen var jag så stark så jag kunde stå över detta och ta mig iväg. (Här inser jag i skrivande stund att det var längesen fibrofebern härjade i min kropp)

I slutet på året fick jag en timanställning och jag fick ta klasserna ensam, häftigt och oj, så nyttigt. Helt plötsligt återfick jag en identitet som yrkesmänniska och naturligtvis bekräftelse. Bekräftelse behöver vi alla i olika former och i olika situationer. Jag visste att som mamma och sambo dög jag men som yrkesmänniska hade jag inga referenser längre. Ni vet hur det är när man träffar nya människor och de frågar vad Du jobbar med....det är inte muntert att säga att man är sjukskriven och arbetslös....utkastad från FK. Det ger en inte en speciellt rak rygg ;) Men helt plötsligt kunde jag åtminstone säga att jag jobbade som vikarierande SFI-lärare...mäktigt!

I februari fick jag en påringning från chefen där jag blev tillfrågad om jag ville ta över dataundervisningen på SFI....om jag ville?! Tänk att jag fick chansen trots att jag hade haft influensa och varit borta i flera veckor....vilken galen tanke.

Nånstans började jag helt plötsligt känna att den Ia jag kände bäst var på väg tillbaka, jag började våga ta för mig lite mer. När jag sen blev tillfrågad att följa med på en teambuildingdag på Sundbyholm började jag förstå att jag hade ett eget värde och straxt därefter blev det ju en ålandsresa med landets alla SFI-lärare inom Hermods. Det kanske kan låta underligt för någon men detta var en bekräftelse för mig...jag dög!

I onsdags när chefen kallade mig till jobbet så satt vi och pratade lite om min resa på Hermods och hon sa att hon trodde att den Ia som satt mitt emot henne var den Ia som fanns förr. Jo, sa jag, det är nog en hel del sanning i detta men....det är en bättre Ia. En Ia som är mycket mer ödmjuk inför livet och jag är idag stolt över vad jag åstadkommit.
 
Än idag är jag den förste att döma mig själv när något blir tokigt, jag tror fortfarande att folk tycker illa om mig och tycker att jag beter mig konstigt. Det finns fortfarande en del av mig som är misstänksam mot andra människor...men, och detta är ett stort MEN...idag bryr jag mig inte så mycket...jag är jag och duger jag inte så gå vidare till någon annan!

Jag kan förstå att Ni som känner mig i verkliga livet inte riktigt känner igen mig i det jag skriver men jag är en förskräckligt bra skådespelare som inte visat vad jag känt och hur jag mått. Det har varit mitt privilegie att behålla det för mig själv och jag har låtsats som att jag mått bra, inte ens mina närmaste har alltid fått veta. Idag försöker jag inviga min familj i mitt mående för att det är jag skyldig dem. Det är en läxa jag lärt mig den hårda vägen, jag behöver inte alltid vara stark.

Jag har stulit ett uttryck från Mia Törnblom som faktiskt genom sina böcker och föreläsningar hjälpt mig framåt och gjort det till mitt eget. Jag är inte navet i andra människors liv utan jag är navet i mitt eget liv!!!!


Hitta vilseav Carin Hjulström.

Detta är en riktig bladvändare, man vill liksom inte lägga ifrån sig boken förrän den är slut!

Det är en fristående fortsättning på "Finns inte på kartan" och självklart går det bra att läsa den här utan att ha läst den förra men helt klart är att det underlättar.

Frida Fors får jobb som journalist i Stockholm men redan efter mycket kort tid så blir det uppsägningar och hon står med en dyr lägenhet som måste betalas och hon tar vilket jobb som helst....
Hon träffar en mycket speciell äldre kvinna som dels jobbade på samma tidning som hon gjorde men som också bor i samma trappuppgång som hon själv och den kvinnan fascinerar mig mycket...så jag hoppas på en fortsättning där hon får utvecklas mera. Jag gillar deras nätaktiviteter där de tar sig an nätdejtingsidorna.

Det finns mycket jag skulle kunna lyfta upp till diskussion i Hjulströms böcker men som vanligt så gör jag bara en kortis om boken. Men bland annat funderar jag på hennes tankar om jämlikhet...hennes syn på stad och landsbygd...en del klyschor..eller är det inte klyschor??

Ja, läs den gärna!!!!!