Fem år....

...kan var en evighet men också som ett blink med ögat!

Idag är det fem år sen mamma fick somna in efter flera års sjukdom endast en vecka före sin 65-årsdag. Under de fem år som gått har jag lärt känna min mamma på ett helt nytt sätt, ibland önskar jag att jag lärt känna henne på det här sättet medan hon levde men jag tror att det hade varit en omöjlighet för jag tror att det var hennes död som möjliggjorde detta. Jag har inte bara lärt känna henne utan också mig själv. Jag förstår idag varför vissa saker var som de var och varför det blev som det blev.

Vi  är alla produkter av våra föräldrar vare sig vi vill eller inte. Själv blir jag mer och mer lik min mamma utseendemässigt sätt och jag lägger ofta märke till att jag har hennes rörelseschema. Jag puttat upp glasögonen på näsan på precis samma sätt, jag struttar runt i nattlinnet precis som hon gjorde, tofflorna är lika viktiga för mig som de var för henne ja, det finns massor av saker jag skulle kunna räkna upp. Det finns också många saker som jag INTE gör som hon gjorde. Vi lagar till exempel inte mat på samma vis och vi städar inte på samma vis. Min mamma städade till exempel huset in i minsta hörn inför varje storhelg....de gör inte jag. Jag vet nu varför jag inte gör det men....det är privata vetskaper ;)

Oavsett vad som var under alla år så är jag glad att mamma var min mamma för nu vet jag att hon skickat med mig en massa kunskap och uppfostran av kärlek!Ni har sett den här bilden förut men jag älskar den. Till vänster är min mamma och till höger är Moster :love:

Passar på att hälsa Moster välkommen hem efter tre veckor på Kanarieöarna, önskar vi kunnat välkomna Er med lite bättre väder ;)


Nu är vi på G!

Säsongen har startat...eller åtminstone ligger vi i startgroparna!

Idag var vi ut första gången till torpet för säsongen, det fanns en del att göra för våra vintergäster hade verkligen partat loss ordentligt i år!! Dessutom så hade antingen vi slarvat ordentligt med att göra vinter i trädgården eller så har vi haft vinterbesök utomhus också ;)

Sanningen är nog den att vintern dök upp lite hastigt i höstas och det sista besöket med det sista höstgörat blev inställt....slarvigt med sant!! Nå, nu behöver vi ju inte ta ut skottkärran och krattorna...de är ju på plats!!! Grillen likaså :D

Inomhus hade våra fyrbenta, långtandade besökare hittat en ny ingång och de hade verkligen haft lattjo lajban men fram med dammsugaren och skurtrasan så är det snart beboeligt igen! Vi gjorde en hel del idag och sen gör Blivande det sista på torsdag och sen bär det av till torpet direkt efter hemkomst från Åland på fredag :love:

Häftigt var det i alla fall att komma ut dit igen, känna hur pulsen sjunker och andningen genast blir mycket lättare. Kände direkt hur inspirationen till inläggen dök upp så från och med nu kommer det nog att tjatas en del om torpet.......tjohooooo!!!!

En tanke slog mig....

...vi är ganska snabba att anamma saker som sägs på teve.

Det görs inredningsprogram på teve där vi lär oss hur vi ska inreda, vi ska ha vita väggar och möblerna ska målas vita och så ska vi kalla det chabby chick. Vi ska lära oss att matcha färger och möbler, vi ska lära oss vilka möbler vi kan fynda på loppmarknader.

Sen ska vi laga mat och aldrig förr har vi väl lagat så mycket flärdfylld mat. Alla vet vad en chokladfondant är eller hur man gör när man trancherar eller pocherar.

Sen måste vi lära oss att äta rätt så vi går ner i vikt och blir smala och smärta. Det heter GI och LCHF eller nåt annat kitschigt! Vi ska lära oss att träna rätt och röra på oss ofta och mycket...eller i lagom mängd!

Frågesporterna ska vi inte glömma, de finns i alla dess olika former i de olika kanalerna. Pengar kan man vinna men framförallt äran!

Allt det här är vi ganska snabba att ta till oss.

Vi inreder som aldrig förr och alla vet hur dom vill ha det och hur det SKA vara. Vi handlar möbler och andra fräcka saker på auktioner och loppisar.

Vi bjuder våra vänner på middag halv åtta hemma och poängsätter våra middagar. Vi inhandlar kokböcker som om vi vore utsvultna. Vi provar nya recept med stor glädje och gör om ifall det går åt skogen. Cupcakes är vardagsmat i många kök!

Vi bantar inte längre för det har vi lärt oss att det är inte bra nej, vi ska ändra livsstil och det gör vi flera gånger per år för säkerhets skull för vi måste ju se vilken livsstil som är den som passar just oss!

Det enda programmet som inte verkar få oss att förändra något beteende verkar vara Lyxfällan...är inte det konstigt????

Inget bra läge just nu...

De flesta som möter mig just nu tror att jag är dunderförkyld....men  det är jag inte utan det är min överkänslighet för parfym som slagit till och som sen triggas av att våren är på väg. Jag hostar och jag snorar och har emellanåt svårt att andas. I helgen var det nästan superkris men....än står jag på benen!!

Men tänk på det när Du tar på Dig parfym....hur mycket behöver Du använda....måste hela världen känna Din parfym eller räcker det kanske med den som kommer Dig riktigt nära?

Själv drabbas jag ju ganska lindrigt men det finns de som verkligen har det svårt....som får åka ambulans till sjukhuset och kanske inte alls kan andas!

Jag ber Dig igen...tänk en gång till....

Jobbar.....

...nästan heltid den här veckan så bloggen får nästan ingen tid alls....eller...den får ingen tid ;) Men, jag håller lite koll på Er även om jag inte kommenterar :D

Vädret är i alla fall vackert....och nu är det fiiiikarast!

Vems arbete är viktigast?

Jag fick ett mejl häromdagen som gjorde att jag började fundera på om det finns oviktiga och viktiga arbeten?Är lokalvårdarens arbete i lasarettskulverten mindre viktigt än chefsläkarens? Är kontoristen på ABB mindre viktig än koncernschefens arbete? Är mitt jobb som lärare på SFI mindre viktigt än en lärarens jobb på universitetet?

Mitt svar på samtliga frågor är NEJ...inget jobb är mer viktigt än nån annans! För hur vi än bär oss åt så är vi alla lätta att ersätta och lämnar förmodligen lika mycket tomrum efter oss som handen gör när man tar upp den ur den vattenfyllda tunnan, däremot kan våra personligheter bli svåra att ersätta!

Sen finns det arbeten som för mig är mer betydelsefulla...

Många rynkar på näsan när de hör att någon annan har en anställning som lokalvårdare, men är det ett dåligt jobb? För mig är det ett viktigt jobb och jag ser till att hälsa glatt på vår lokalvårdare varje dag för hon utför ett arbete som jag inte vill utföra, inte för att det är ett dåligt jobb utan för att jag är lite kräsmagad och tycker att det är lite äckligt att städa efter andra. Alla vårdbiträden tycker jag är värda all uppmärksamhet de kan få för de gör verkligen ett arbete jag aldrig skulle fixa. Jag lovordar verkligen de människor som vill gå omkring och byta blöjor och allt annat i bloggen onämnbart med mera på äldre och sjuka människor och jag hoppas verkligen att det släktet inte dör ut....Ni är värda all lovsång och uppmärksamhet!!!!

Betyder detta att det finns jobb jag tycker är onödiga? Helst skulle jag vilja svara nej på den frågan men jag kan inte göra det och vara helt sanningsenlig för det finns arbeten som jag inte riktigt förstår och det är väl det som är knuten i det hela.....det vi inte förstår tycker vi ibland är onödigt. Däremot undrar jag om det finns människor som förtjänar dessa enorma löner. Jag hörde i veckan om en nyutnämnd chef på nåt svenskt företag som skulle få runt tolv miljoner i årslön....vilket innebär runt en miljon i månadslön....själv får jag ut ca femtusen varje månad...innebär det att hans arbete är 200 hundra gånger viktigare än mitt?? Okej...jag jobbar deltid men ändå....är hans jobb hundra gånger viktigare än mitt?

I min värld, som Ungsonen uttryckte sig när han ville rättfärdiga sina åsikter, så är alla människor lika mycket värda oavsett om de har en chefsbefattning eller om de tvättar bilar!Man kan inte se om det är städare eller riksdagsmän på bilden....alla är nästan lika ;)
Det här inlägget skulle jag ha skrivit då häromdagen när jag var irriterad men då fungerade ju inte blogg punkt esse och ska jag vara ärlig så kommer jag allt näramre den dag då jag byter bloggverktyg för jag är absolut inte nöjd med denna värd just nu....allt tar förskräckligt lång tid. Att ladda upp en länk är verkligen tålamodsprövande!!


Huset på Hope Streetav Danielle Steel.

Det fanns en tid då jag älskade Danielle Steels böcker...men den tiden är förbi märkte jag nu när jag efter många års uppehåll ägnade några timmar åt Huset på Hope Street.

Den följer det traditionella mönstret och blir lite för enkelt och förutsägbart men en tårdrypande historia fick hon ju till den här gången också!!!!

Förbjuden fruktav Sarah Addison Allen.

När jag började läsa den här boken hade jag fel uppfattning om vad den handlade om så det tog ett tag innan jag kom in i rätt stämning, för man måste vara i en speciell stämning när man läser den här boken. Rätt miljö skulle inte heller ha skadat.

Rätt miljö skulle kunna vara den hängande stolen i torpet en lagom varm sommarkväll men ett glas gott vin i handen!

Den har en stark historia i botten men utspelas i en magisk miljö.

Den förbjudna frukten är från ett äppelträd som lever sitt eget liv och som gärna vill lägga sig husfolkets görande. Den handlar om hur trädgårdens frukter kan förända ens liv och ens tankar.

En häftig bok som jag nog läser om i sommar....i rätt miljö!!!

Lyckohjuletav Ramona Fransson.

Jag har läst hennes tidigare deckare och vill minnas att jag lovordat dessa. Inga mästerverk men absolut läsvärda.

Den här bryter mönstret. Den innehåller stavfel och namnen är förväxlade vilket gör att jag blir förvirrad och tappar intresset.

Synd för storyn i sig med spelmissbruk, otrohet och arvstvister skulle ha kunnat bli riktigt bra. Men så här fyra timmar efter att jag avslutat boken så märker jag att den har nästan inte lämnat några avtryck alls. Den avslutas så brutalt och allt blir hängande men knappast som en cliffhanger.

Irriterad

Idag var det en mycket irriterad Kajsalisa på förmiddagen som tänkte skriva av sin irritation på bloggen....då fungerade inte bloggen.....blev hon mindre irriterad tror Ni???

Nå, efter en dag på jobbet blev hon mycket mindre irriterad så nu när bloggen fungerar så har hon inget att skriva om!!!

Visst är det irriterande när någon pratar om sig själv i tredje person ;)

I morgon är det torsdag och sista arbetsdagen denna vecka....det kan hon inte bli irriterad på :P

Jag är i jobbartagen!!

Jag blev inringd till jobb igår på morgonen och då blev det heldag eftersom jag igår påbörjade mitt "eget" arbete som datalärare. Det blir heldag idag också...så några kloka och läsvärda inlägg från Kajsalisas sida blir det inte!!!!

Kanske i morgon om friskheten återvänder till den som är sjuk...för då är jag ledig på förmiddagen i morgon!

Igår var det lördag..

...och det var ett riktigt vackert väder ute så länge jag höll mig i vardagsrummet men när jag kom ut i köket så hamnade jag direkt i ett riktigt blåsväder!! Jag hade ett uppdrag som bestod i att sätta upp inbjudan på olika anslagstavlor häromkring....vi ska nämlingen ha Öppet hus på jobbet på onsdag...så är Du sugen på att läsa SFI är Du välkommen att se vad vi kan erbjuda!!

När "lapparna" var uppsatta så tog vi oss en tur till IKEA för vi tänkte att kanske börjar de rea ut saker eftersom varuhuset ska flytta till andra sidan staden om en månad och ryktena säger att de inte ska ta med sig något från det gamla varuhuset! Någon direkt rea var det ju inte men man märker att varuhuset är lite tommare än vanligt och tomhänta gick vi ju inte därifrån!!!

Min feghet visade sig också...jag var helt övertygad att bredvid mig gick en annan bloggare från Västerås men hur gör man för att ta reda på det? Jag gjorde ingenting....förrän jag kom hem...då läste jag hennes blogg och konstaterade att visst var det
Tyra Tok...nästa gång ger jag mig till känna för detta var nämligen andra gången...så tredje gången gillt!

Vad händer idag? Blivande ska arbeta och jag får väl ta och städa lite medan Dotra tvättar och städar sitt rum...men först lite frukost och en film ;)

Nej.....

....det är inte nån släkting som tröttnat på vårt långa efternamn och gjort en förkortning....även om han nu kommer från samma landskap som min farmor härstammade ifrån och där också min bror bor.Hans efternamn är alltså väldigt likt mitt efternamn och jag misstänker att jag kommer att få höra det framöver om nu Håkan Juholt blir Socialdemokraternas nästa partiledare :D

Det är inte mycket jag hört och läst om denne man men det lilla jag sett och hört tilltalar mig...han verkar ha humor och det kan väl aldrig vara fel ;) sen har jag redan sett att det finns de som uppfattar honom som arrogant men det beror nog på vilken färg man har på sitt blod ;) (det var det jag tyckte tydde humor) Förresten är han av en mycket trevlig, fyllig och mångfacetterad årgång ;)

Tiden får utvisa om han kan föra Socialdemokraterna framåt!

Sundbyholm

Vi hade en fantastisk dag vid Sundbyholms slott igår, inte så att solen sken och vi kunde ta oss ett dopp precis men att få träffas hela personalgruppen i lugn och ro utan att telefoner eller annat i den vanliga vardagen tränger på är guld värt!Sundbyholms slott ser faktiskt inte ut som nåt slott eller så har jag läst Askungen en gång för mycket! Däremot har Prins Eugen gjort en av mina favoritmålningar just av detta slott, originalet hänger på Waldermars udde om jag inte minns helt fel ;)


Utsikten vi hade från vår konferenslokal gick inte av för hackor.......och nog kan man förstå hur vackert det är på sommaren? Det går båtar till just Sundbyholms slott från Västerås på sommaren och kanske man skulle ta sig en tur?

På resande fot!

Idag är jag på resande fot med arbetet....hm, kändes rätt okej att säga så ;)

Vi ska åka på teambuilding...vi ska bygga ett lag om jag förstår saken rätt!! Tänkte jag skulle berätta vart vi ska så Ni vet var Ni har mig :PSundbyholms slott!


I morgon onsdag....

...börjar jag inte jobba förrän andra deltidsarbetare går hem vilket betyder klockan ett!! Kanske hinner jag då ta mig en "riktig" bloggrunda eller så hittar jag på nåt annat ute i den riktiga världen som är så otroligt attraktiv just nu. Solen skiner och man riktigt hör hur snön tvingas att smälta bort och bara rinna ned i dagbrunnarna...ja, de dagbrunnar som inte är tillproppade förstås!!!

På Via Dolorosa som jag bor på är det stopp så frågan är om jag måste skaffa en amfibiebil tills i morgon när jag ska iväg! Via Dolorosa heter den inte för att vi är speciellt lidande som bor här utan för att gatan är gatan som Gud Västerås kommun glömde, visserligen fick vi lite ny asfalt i höstas men....nå, det är en annan historia!

Idag var det rekryteringsmässa i Västerås och vi var dit med våra deltagare och jag lyckades tappa bort två stycken....nå, hoppas de kommit tillrättta i morgon när jag kommer :O

Fick ett MMS idag från Moster som INTE är i Sverige just nu...Inte för att jag vill skryta skrev hon lite uppkäftigt.

Varpå jag genast replikerade...Inte för att jag vill skryta men vi har mycket mer snö än Ni har och jag var inte ett dugg uppkäftig!

Nu ramlade öronen av!!!

De som känner mig sen länge vet att jag mer eller mindre är uppvuxen på posten och vid vissa ljuslägen kan man se posthornet i min panna...men nu tror jag att jag hört allt som går att höra!

Frimärkena ska försvinna....istället ska man skicka ett sms och få tillbaka en kod man ska skriva på brevet!!! Gissa hur många gånger jag funderade på vilket datum det var idag...för visst vore detta ett perfekt aprilslkämt?Om det här frimärket kan jag berätta en riktigt rolig historia men det får bli senare idag om jag ska ha en rimlöig chans att hinna i tid till jobbet!!!

Vi har placerat vinsten!

Vi har ju vunnit på Lotto de senaste två dragningar och funderat länge på hur vi skulle placera pengarna men nu är det gjort!

I torsdags när vi varit hos svärmor och lämnat en massa ved så slank vi in på Chilli-butiken för att bara få lite ögonfröjd och plötsligt var det klart....vi köpte en soffa!

Den som känner oss väl förstår att detta är unik händelse för vi kan aldrig ta ett beslut medan det vi funderar på att köpa finns kvar i handeln. Vi har sedan tidigt i höstas gått och tittat på en soffa på Jysk och den har varit nedsatt vid flera tillfällen men vi har inte kommit till skott! Den soffan finns förvisso kvar i sortimentet så vi hade kunnat vela ett tag till ;)

Plötsligt hamnade vi i Dalarna och kände oss så hemma och trots att soffan avr lite dyrare än den på Jysk så tyckte vi att det var värt det. Bestämma oss på stående fot kunde vi ju givetvis inte...nån måtta får det ju allt vara :P

Vi frågade om soffan fanns i lager och blev då upplysta om att det var en beställningsvara...men vänta sa tjejen....den utgår och detta är den sista i Sverige!!!!! Klockan var då nästan sju och butiken stängde så med is i magen åkte vi hem för att bestämma oss med ett löfte om 20% rabatt eftersom det var skyltexet.
Vi pratade flera gånger om soffan och kom fram till att nog skulle den passa oss bra, sen sa vi inget mer!

På fredagen när hem från jobbet kom jag ihåg soffan igen....och gick och ringde utan att fråga Blivande fler gånger och soffan fanns kvar och idag ska Ungsonen med lilla-syster hjälpa oss att hämta den!!!Så här ser den ut men vår är i en mörkare färg och kommer att passa så bra ihop med våra ljusblå väggar och limegröna detaljer. Chilli har också en lila puff som jag nog tänker inhandla vid nästa lön....nån måtta får det ju vara på handlandet!!!
Ett problem bara....vi vann i gårdagens dragning också så nu har vi mer pengar att placera ;)

UPPDATERING: Måste nog tala om vilka belopp det är som vi har vunnit så att inga missförstånd uppstår...64 kronor allt som allt!!!!

Smarta köp!

 Allt som oftast läser man i tidningarna om hur folk blivit lurade när de köpt något på nätet. De har blivit lovade en videokamera men packar upp en tegelsten när de får varan de redan betalat för till ett konto som kanske redan är tömt och avslutat.

Själv är jag rätt försiktig när jag handlar på nätet av privatpersoner, är det små summor kanske max en hundralapp så är jag väl inte så orolig utan snarare så tänker jag att det är jag beredd att förlora men skulle jag handla för större summor så vill jag ha någon form av garantier och det kan man ju faktiskt få numera.

Kortbetalning hos Payson

Payson är ett företag som man bland annat kan anlita för fakturabetalning när man handlar på Tradera. Det fungerar på det viset att jag som köpare sätter in pengarna på ett Paysonkonto och då får säljaren ett meddelande om att jag satt in pengarna och kan skicka varan. Sen har jag som köpare några dagar på mig att godkänna det jag handlat och när jag gjort det så får säljaren sina pengar. Det känns mycket tryggare för då vet jag att jag inte behöver betala skjortan för en tegelsten!Upptagen

Installerar våren...
████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
20% completeFunderingar en torsdagsmorgon i mars

Vaknade av nyheter på radion i morse som berättade att man hittat en ubåt på havsbotten utanför Gotland och att man nu tyckte sig kunna bevisa att landet blivit utsatt för ubåtskränkningar på 80-talet..... U 137...var det bara en synvilla?

Livet leker!

Igår kväll fick jag ett trevligt och önskat telefonsamtal som jag faktiskt givit upp om att få....jag blev uppringd och tillfrågad om jag ville ta över dataundervisningen av våra SFI-elever på jobbet!!!!

Gissa vad jag svarade ;)

Det är inte så många timmar som jag önskar att det skulle vara men att få möjligheten att jobba med det som jag faktiskt tagit studielån för att utbilda mig till känns fantastiskt, det blir absolut roligare att betala tillbaka det då. Dessutom passar det utmärkt att kombinera som sjukvikarie på samma arbetsplats. Med andra ord så tror jag att vi ska kunna äta oss mätta även i fortsättningen ;)

För övrigt så skiner solen här idag och takdroppet är fantastiskt....livet leker helt enkelt!

Ack ljuvliga ungdom!

Minns Ni när man var så ung så man visste att alla vuxna var stofiler som glömt hur det var att vara ung? När man visste att de gamla alltid hade fel och man själv alltid hade rätt?

Minns Ni när man suckade både inombords och utombords för att de vuxna ville ge en tips och råd som man ändå visste var felaktiga och man själv visste mycket bättre?

Minns Ni den där åldern när man var oövervinnerlig och vuxna bara var gamla och tråkiga och inte visste ett dugg om hur det var att leva på riktigt?

Jag minns och ärligt talat längtar jag inte tillbaka för fy tusan vad jobbigt det var när man insåg att ungdomlig klokskap ofta var likställt med vuxen idioti!!!