Är det en speciell dag idag?Ja, det är ju mors dag idag men om den är viktig är jag inte säker på!

Jag har ingen lust att ställa upp på den kommersiella biten däremot vill jag gärna träffa mina barn och få servera dom lite god mat och kanske en god tårtbit men...här väntar vi tills nästa söndag! Det finns fler mammor (styvmammor, riktiga mammor och svärmödrar) som ska firas och jag tycker att barnen kan få göra det i lugn och ro och så får jag rå om dom nästa söndag istället!

Vad det gäller det kommersiella så vet jag att barnen vill köpa nåt, så i år har jag tagit saken i egna händer och bett Blivande styra upp det...han vet vad jag vill ha och det är en billig sak när tre delar på summan....foto kommer nästa vecka!!

Idag ska det skottas jord i pallkragarna på baksidan, sen ska det planteras där och efter det ska det planteras i pallkragarna i växthuset. Nästa helg ska mina stora starka söner få hjälpa oss att bära bort en stor låda som står i växthuset för vi kom på igår att den är nog felplacerad. I veckan som kommer ska jag försöka få tag på billiga hyllor som jag istället kan ställa in och låta pelargonerna få blomma upp på!!!

Nån som vill ha två våningssängar......gratis!!!!!!

Världens bästa jobb!

Jag tror att jag har världens bästa jobb!

De bästa tänkbara kollegorna...de bästa eleverna....vad mer kan man önska???

Varje dag får jag kärleksfulla kramar.....får Du det på Ditt jobb?????

Den enes bröd...

...den andres död....så är det!!!

Just nu är det jag som får brödet och det tackar vi för!!!!! Alltså blir det inget torp idag utan det får bli i morgon när arbetsdagen är avslutad!!!

Besöket på AF gick mycket bra men jag är lyckligt lottad som har stadens bästa handläggare!!!

Näe, nu dags för veckans sista datalektionspass!!!!!

Och......

....vad händer nu????

Jo, närmast på programmet står ett besök hos AF. Jag måste få lite information om mina möjligheter.

Sen åter till arbete....blev extratimmar idag....sjukdom är både bra och dåligt...beror på vem dom drabbar!!!!!

Idag firar vi...

Svärmor som fyller 76 år, om bara några timmar ska vi åka till Bruksorten för att sedan ta oss till Kafé Kusken och fira med gott kaffe och tårta!!!


Happy Birthday


Gårdagens ägnades åt trädgårdsarbete och ett besök på vår mycket närliggande handelsträdgård AHA - Aros Handelshus AB. Där inhandlades lite mera jord, denna gång i säck men nästa gång ska vi ta ett lass! Jord går åt när man pysslar i trädgården. Lite olika plantor slank ju naturligtvis ner i kassarna bland annat en blomma i pelargonsläktet men som växer i revor namnet försvann på vägen hem. Ett antal jordgubbsplantor till Svärmor och en liten månadssmultron också...hon har önskat sig det så det ska nog bli bra!!! Om någon har vägarna förbi Haraker så kan jag berätta att AHA har en trädgårdsdag idag...passa på att besöka trädgården för den är väl värd ett besök!!

Jag har också denna helg rensat så att rosenvialen ska kunna växa till sig.Gurkorna är omskolade igen för att om ett par veckor få bra plats i växthuset och på baksidan av torpet.

Blomma på 2011 års gurkplanta.

Blivande håller på med sina solrosor och idag ska det väl efter uppvaktningen placeras ut ett 25-tal solrosplantor!!

2010 års härliga solrosor.

Varje gång vi går på dass så tittar den nyblivna modern ut.  Ekorren boar även 2011 i holken!

Avslutningsvis så vill jag passa på att annonsera ut vår GÖK han kostar ingenting, Ni får honom gratis!!! Börjar Du jobba vid fyra på morgonen så är han som gjord för just Dig för halv fyra då sätter han igång och kokoar hej vilt, förmodligen sittande på fönsterblecket....eller näe, men kanske i den stora tallen för nära är han!!!

Nån som vet när göken slutar att gala???

Domedagen uppskjuten

När Blivande anlände till torpet igår tänkte han klippa gräset men jag bad honom låta bli och bara njuta av den sista dagen....jorden skulle ju gå under idag!! Dock verkar det som att det är uppskjutet...igen!

Idag är det fullt på programmet...det ska klippas gräs och planteras blommor....diskas och städas....grävas en ny list tror jag...ja, fullt upp som sagt!!!

Sen ska jag grunna på om jag ska ha en Kajsalisa ryter-vecka här i bloggen.....det är några saker som ligger och gnor som jag vet att jag kan reta upp Er med men det vore väl trevligt??????

Spara vs Slösa

Man skulle säkert kunna tro att jag får betalt för detta inlägg men det får jag inte utan detta är ett inlägg jag valt helt och hållet själv att skriva!

Spara pengar är ju nåt vi alla behöver göra oavsett om vi gör det eller inte. Just den ekonomiska grenen är inte vår specialitet måste jag väl tyvärr erkänna, vi är betydligt bättre på slösagrenen men de senaste åren har vi dock tränat upp oss...övning ger färdighet som man säger. Visserligen har vi ju delvis varit tvungna att lära oss den konsten men det har varit nyttigt och vi har växt som människor samtidigt som saldot på vårt konto också växt....bra kombo!

När man sparar vill man ju ha ut så mycket som möjligt i ränta och lämpligt då kan ju vara att spara i olika fonder eller i aktier. Vi valde innan kraschen att satsa på Olympiafonden i Nordea vilket var ett mycket bra val för de pengarna har verkligen förräntat sig bra...det är när det är lågkonjunktur man ska stoppa in mycket pengar i fonder...såvida man vet att man kan undvara pengarna under lång tid. Nu är det inga enorma summor vi stoppat undan eftersom jag varit utan inkomst två somrar men det är ändå en fröjd att se hur pengarna växer och veta att vi står stadigare inför eventuella inkomstbortfall.

Det var om pengar man kan undvara under flera år sen finns det ju pengar man behöver komma åt utan att det kostar nåt och hittills har vi haft ett vanligt sparkonto på Nordea och den räntan på 1,05 % är ju....försumbar kan man ju påstå...Men nu har vi hittat ett konto som faktiskt ger mer än dubbelt så mycket vilket i siffror betyder 2,20 %! Ett helt vanligt sparkonto på IKANOBANK som är enkelt att öppna och enkelt att handha. Inga krav på att man måste flytta sina affärer dit utan man kan koppla en automatisk överföring från sitt ordinarie konto...perfekt! Vi har också fört över pengar manuellt...enkelt och smidigt!!!'

Det tar visserligen en eller två bankdagar att komma åt pengarna men så är det ju alltid när man har två lika banker inblandade och det kan jag se som nåt bra....lite svårare vilket innebär att man får lite mer tid att fundera på om man verkligen behöver ta ut pengarna!!!

Detta var förmodligen det första och också det sista ekonomiska tipset Ni fick av mig....för ekonomisk rådgivning slutade jag med 2000 när jag slutade på Posten!!!

Bakis utan fest

Jag vaknade ju sjuk i lördagsmorse och sedan har jag varit hemma i sängen..eller soffan förstås!

Jag funderade på vad som drabbat mig och till sist var jag tvungen att googla men vilka sökord skulle jag använda? Jag provade..

Snuvig
Feber
Värk
Bomull i öronen
Trött
Orkeslös
Tittar på film
Tittar på teve
Läser
Lagar kvällsmat

Fick då till svar att jag hade en 90-procentig manlig förkylning...gissa varför den inte var hundraprocentig????

Idag känner jag mig bakis, allt snurrar och huvudet bankar...jag vet att jag inte var på fest igår....

Askungarav Kristina Ohlsson.

Jag har hittat en ny favorit i deckargenren!!!

Hon skriver på ett sätt som passar mig bra, går inte in i allt för mycket detaljer och det är just ingen utfyllnad för att få till en bok med många sidor.

Den här historien känns mycket realistisk i all sin orealism, ganska tidigt anade jag motivet men inte vägen dit och det är så jag vill ha en riktigt bra bok, jag ska själv kunna vara med och lösa brottet, det ska inte komma några lösa ledtrådar på slutet som löser det.

Man får lära känna fyra personer lite närmare och det ska bli spännande att följa dom i kommande böcker...och jag kan berätta att de två som kommit ut, ligger på köksbordet och väntar på mig!!!


Rosa liljekonvalj

Jag brukar nästan aldrig delta i tävlingar och utlottningar i bloggvärlden men faktum är att nu måste jag göra ett undantag för nu handlar det om växter!!!Har Ni sett nåt så förtjusande vackert förut??? Vi har massor av liljekonvalj i skogen runt torpet och de blir bara fler och fler för varje år som går men nog skulle de som står i vår rabatt vilja ha sällskap av den här????

Skaparglädje heter bloggen som Du hittar utlottningen i!!!

The Joneses

Ja, på svenska heter den förstås Familjen Jones.

Den här filmen kommer jag gå och tänka på väldigt länge för den har ett mycket bra budskap trots att den är amerikansk ;)

Den rika och välbeställda familjen Jones flyttar in i ett villasamhälle och får genast inflytande på sina grannar och skolkamrater. De ser genast till att integrera sig på alla sätt och vis och lyckas på ett formidabelt sätt och snart får man veta varför!

De är ingen riktig familj utan de låtsas vara en familj för att marknadsföra produkter, allt från parfym, golfklubbor till alkoholhaltiga drycker. Tills något händer.....vill Ni veta mer om filmen så klicka på länken ovan.

Själv började jag genast fundera på vad vi håller på med? För nånstans så är detta inte bara en film....det skulle kunna vara på riktigt! Tänk om Din granne därborta i lyxvillan som har allt egentligen är en levande reklampelare? Och hur har den grannen påverkat Dig?

Det är så lätt att säga att jag blir inte påverkad av reklam men det går inte att värja sig, om man tittar på teve så är det svårt att undvika reklaminslagen och när man sen står framför tandkrämshyllan och ska välja så dras ögonen till den tub som varit mest synlig i teve...Du kanske inte köper den, men Du tittar på den en gång extra. Själv försöker jag verkligen att undvika påverkan av reklam och verkligen tänka efter men nog händer det att jag faller också! Bland annat så rotar jag gärna i röda-lapp-lådan och där kan man ibland hitta såna varor man sett i reklam till ett lågt pris och då kan jag falla...ibland bra...ibland inte bra ;)

Modet är ju likadant. Jag minns väl när de vida byxbenen kom tillbaka en kort tid första halvan av nittiotalet...aldrig i livet sa jag, det har jag redan gjort en gång!!! Det tog inte så många månader förrän jag hade vant mig vid det och också hade ett par egna. Bygelbehån är väl ett annat exempel....det kändes som ett tortyrredskap när det kom....har jag något annat idag? Apropå behå...minns Ni när man började se behåbanden under linnena?? Gräsligt, tyckte åtminstone jag....nu bryr jag mig inte!!!

Det finns många såna exempel och en del är bra och en del är dåliga som det mesta i livet men det tål att tänkas på. Filmen kommer jag att se en gång till för den här måste Blivande se!!!!

Nu kryper jag tillbaka till teve-soffan med nässpray, alvedon och näsdukarna!!

Paganinikontraktetav Lars Kepler.

Jag inleda med att säga att jag ogillar sättet som denna författarduo skapade uppmärksamhet på, antar att de hade sina skäl men men...jag blir lite avog till sånt.

Men avog till böckerna kan man inte vara, spelar ingen roll vilken inställning man har så är man fast efter bara några sidor och vill streckläsa. Eftersom jag jobbar numera så kan jag in hänge mig åt den lyxen så medan jag läste denna bok så fick jag bestämma hur länge jag skulle läsa och sen lägga ifrån mig den.

Finska män är charmiga det har jag alltid tyckt och Joona Linna är inget undantag. Han har den där lite kärva framtoningen som jag gillar och i den här boken framgår det alltmer att han har något han döljer i sitt förflutna...en bra cliffhanger.

Den här boken börjar direkt med att en man med inflytande hittas hängd...men har han valt det själv eller har han fått hjälp? Snart hittas en fritidsbåt drivande i Stockholms skärgård och ombord finns ett lik av en ung flicka....sen får Ni läsa själva!!!!!

När kommer nästa?????

Belsassars dotterav
Barbara Nadel.

Jag gillar Turkiet skarpt som Ni vet och jag gillar deckare vad skulle då kunna bli bättre än en författare som skriver om en kommissarie som bor och verkar i Istanbul? Ja, kanske en del i alla fall!

Idag skrivs det så oändligt mycket deckare så det är verkligen svårt att göra succé i den genren tror jag och om Nadel kommer att lyckas i Sverige är tveksamt.

Detta är hennes första så kanske blir de bättre!

Den innehåller massor av människor och massor av platser och är säkert helt underbar att läsa om man kan Istanbul utan och innan, så där som när jag läser deckare som utspelas på Gotland eller här i Västerås, här blir det mest rörigt. Dessutom så har ju turkarna lite speciella bokstäver så jag kom ofta på mig med att fundera på hur ord och namn skulle uttalas! Visserligen har Nadel löst detta med att längst bak i boken ha en persongalleri, platsbeskrivningar och uttalsregler men....jag kommer ju inte ihåg!

Som vanligt är huvudpersonen en manlig kommissarie som är lätt försupen och skitig och kedjeröker men han har en hel del sympatiska drag också förstås ;)

Den inleds med att en mycket gammal man hittas mördad i de judiska kvarteren och ett stort hakkors är målat i blod på väggen och man anar att man just blivit inblandad i en deckare som kommer att handla mycket om rasism....

Så här efteråt när jag nu skriver om den så.....ja, kanske att jag ger mig på en bok till av Barbara Nadel!!!

Veckans bästa dag!

Det var fredag igår och den kallar jag ju för Veckans bästa dag och numera tycker jag att just denna veckodag blivit ännu bättre eftersom jag oftast är ledig på fredagar!

Självklart så åkte vi ju till torpet på torsdagkväll när det stod klart att min kollega som varit sjuk skulle komma tillbaka och jag skulle bli ledig! Den här veckan har jag varit extra trött och i skrivande stund börjar jag ana varför...det verkar vara en förkylning på G, kollegan hann uppenbarligen smitta ner mig innan hon gick hem :bigeyes: Nå, jag kurerar mig nu med nässpray och panodil i förhoppning att ändå kunna gratulera Bästa Gudsonen som fyllt 25 år i veckan....jisses, vad tiden går!!!!

Igår fick jag besök här i torpet, ett sånt där häftigt besök som fick mig att plocka fram kameran. Det började med att jag satt i köket och hörde att det var ett riktigt fågelliv ute. När jag kom ut fick jag se den här gästen...Den satt alldeles stilla och jag hann få flera foton och rätt som det var så......insåg jag att dom var två!! Jag trodde genast att det var två spillkråkor som hade lite fredagskuckelur och gick in för att bekräfta detta i den braiga Fågelboken vi fick av Moster för nåt år sedan, har Ni inte den bör Ni inskaffa den för den är toppenbra!

Då insåg jag att jag hade fel.....det var inte ett kärlekspar jag hade på besök!!!Här syns tydligt att det är två hanar för båda är helt röda på hjässan, honan är bara röd i nacken fick jag lära mig. De underhöll mig i flera timmar och jag fick chansen att ta många fina foton.

I morse nej, i nättras vaknade jag av en konsert av den vackraste sort. Gryningen hade väckt alla fåglar i Jansbo som alla tävlade om att sjunga starkast och jag tror att göken vann. Göken dök upp redan för två veckors sen men först nu har den sjungit upp sig ordentligt och...ja, det är ju trevligt ;)

Nu ska vi lyssna på melodikrysset som sänds från Västerås, vi är inte på plats!!!!

Aktiviteten är...

...väldigt låg i bloggen.....jasså...Ni har märkt det ;)

Det är fullt med jobb och det klagar man ju inte över!!!!

Hörs och läses!

Idag blir det en bra dag!!!

Vissa dagar är bättre än andra och jag är säker på att idag blir det en bästa-dag! Jag vaknade av att Smaklösa skrålade sin hit Det regnar kor på radion....suverän start på dagen och när jag sen tittade ut genom fönstret så skiner solen från en klarblå himmel!!

Redan igår fick jag en förvarning genom ett sms att vi kanske skulle få besök och i morse när jag satte igång datorn och fick upp Facebook så fick jag det bekräftat....vi får besök av Moster med sambo idag.

Så just nu befinner sig Blivande på sin plats....Han var väl rädd att han skulle få sig en känga annars


Även i år så drar jag ju upp egna blommor, dels för att jag tycker att det är roligt att hålla på med dessa frön och plantor men också för att man sparar en hel del pengar och det är ju aldrig fel. I år sådde jag ju egna dahlior som jag har berättat tidigare och det blev ju en otrolig utdelning på dessa frön...30 frön och 34 plantor.Så här har det sett ut på köksbordet denna vecka för det har varit alldeles för kallt i växthuset denna vecka och jag litar inte riktigt på Frostvakten ;) I resten av torpet står alla pelargoner och sprider glädje!!

Det passar riktigt bra att Moster kommer hit idag för då får jag skicka med henne lite plantor!!!

Vilda djur som inneboende!!!Igår blev jag tillfrågad om vi hade några vilda djur härute och så är det ju...det har synts varg, vi tror oss ha sett björnspår en höst och lodjuret är mycket vanligt och vildsvinen ska vi inte ens tala om. Älg och råddjur är vardagsmat likaså harar...inga rabbisar om någon undrar ;)

Fåglarna är ju många och nu har dte kommit en ny art.....Ek-Orren...den har flyttat in i holken ovanför dass och tittar ut så rart varje gång jag kommer dit ut.....och dit ut ska jag nu men nu vet NI att jag lever :P

Trädgårdsintresse?

Att jag och Blivande har ett sånt lär ju inte komma som någon överaskning för någon av Er trogna läsare och nu har jag hittat en sida på nätet med helt underbara saker att pryda både mig själv och trädgården med.

Förra året skrev jag ju ett inlägg om saker som vi har placerat ut i trädgården, vissa saker hör hemma i trädgården och vissa saker kanske kan överraska men det är så vi vill ha det! Bland annat har vi ju en gammal toalettstol som just nu är fylld med penséer men som kommer att prydas med andra blommor när det är frostsäkert ute.

På Gardenhome kan man också handla fröer om man vill driva upp sina växter själv, vilket vi oftast vill! Många tycker att jag fixar och grejar helt i onödan det finns ju färdigt att köpa men för mig är det en fröjd att så de små fröna, att skola om dom och sen plantera ut dom i trädgården...och faktiskt har jag tjänat en hel del pengar på att ha roligt och njuta av våren!

Nu har jag hittat ett par stövlar och ett par shorts/kjol som skulle vara toppen att ha på sig medan jag njuter i fulla drag.....kan kanske önska mig detta till nästa års födelsedag?!

  

Blivande har en systerdotter som är fullkomligt skräckslagen för grodor, annars skulle nog denna trädgårdsprydnad vara toppen att införliva i prydnadsparken i kummeln!!Vem vet....kanske vi slår till på en sån här i alla fall ;)