Fyra kryddor....

...vill jag minnas att det fanns en kryddblandning som hette förr i världen...nån som minns? Finns den kanske fortfarande?

Själv är jag lite dålig på att använda kryddor, det blir gärna de gamla vanliga såsom svart- och vitpeppar med salt förstås. Sen ibland piffar jag till med färska kryddor och lite chili men det blir aldrig starkt!!

Nu tänkte jag ta chansen att vinna kryddor hos en sedan länge god vän från....ja, var det på Silver vi mötte varandra ;) Jag minns faktiskt inte men det börjar bli många år nu :thumbup:

Bloggen heter
En kopp kaffe och värdinnan där heter Nett. Det finns mycket smått och gott att läsa hos henne så bara av den anledningen kan det värt att göra ett besök hos henne...men hon är också återförsäljare av Alpnaering och nu har hon en tävling med både nyheter och gamla godingar!!Titta in hos henne...kolla "spelreglerna"...och häng på!!!!!

Igår hände det!

Kallt var det i morse när jag gick upp och jag undrar hur kallt det var när resten av familjen gick upp...de gick nämligen upp flera timmar före mig!!!

Dotra gick nog iofs upp lite för sent för när jag tittar in i hennes rum så är det en obäddad säng jag ser och det har nog inte hänt på....jag vet inte när!! Sen ett par år tillbaka så bäddar denna 93:a sin säng varje morgon det tycker jag är värt att uppmärksammas!!!!!

Ops...när jag vänder mig om ser jag att bakom mig står det en obäddad säng som påminner starkt om den Ni såg bäddad i min blogg i söndags!!!

Nu till rubrikens betydelse.....
igår hände det!!!! Blivande upptäckte att där handdukarna hängt de senaste fem åren där hängde hans skjortor nu...och han upptäckte att han hade massor av slipsar, det kunde man inte tro va ;)

Han skulle nämligen ta fram en ny handduk till badrummet för hans lyxhustru hade missat det :P

Så med andra ord är vadslagningen avslutad och ingen gick vinnande ur den....eller en vinnare fanns det väl, Blivande för nu får han läsa mina bloggar igen och det gjorde honom glad :D så...Kära läsare nu är det slut på alla avslöjande om den här familjen :thumbup:

Kroppen känns idag skaplig så i morgon bär det av till arbetet igen!!!

Kuliga kanindagen!!

Min före detta man och sönernas pappa kallade alltid alla piller för vita kaniner och det påstod han komma från vitaminer...öh....

Vad vill jag säga med det? Jo, idag är det Kuliga Kanindagen!

zwani.com myspace graphic comments


Det blev en natt med dålig sömn för varje gång jag vände mig så vaknade jag av att det värkte både härsan och tvärsan så det stod ganska snart klart att det inte skulle bli jobb idag. Det är en märklig värk för den är som tandvärk i hela kroppen även om den mest koncentreras till vänstra sidan (som vanligt).

Men med ett par citodon i kroppen så blir värken mindre och livet roligare...åtminstone ett tag för risken är att det roliga går över i ett illamående eftersom jag är ganska lättpåverkad (när det gäller medicin alltså ;) )!!!

Annars då...jo, tack jag har haft sällskap av Gammelsonen som verkar rejält trött på att gå hemma men eventuellt så börjar han väl jobba på måndag. Får besked om det senare idag då han kommer tillbaka för att äta mat!

Styvdotra kämpar på i köket med matten som nu nått ett stadie där jag absolut inte kan hjälpa till... :(

Själv ska jag kasta mig i soffan och läsa lite :D


zwani.com myspace graphic comments


Om det låter som att jag ofta knaprar citodon så är det helt fel för oftast försöker jag att kontrollera smärta och värk genom att inte ta bort den men ibland måste man bryta och då är citodon det bästa....sen att tillvaron blir lite roligare är väl inte fel ;) Oj...nu lät jag icke-seriös igen!

Nektarav Lily Prior.

En av de märkligaste böcker jag läst...näst efter Candide av Voltaire och faktum är att jag hela tiden hade Candide i bakhuvudet när jag läste denna bok.

När jag först öppnade boken och såg den tresidiga listan på personer som skulle figurera i boken tänkte jag slå igen den igen...jisses!

Den utspelas i 1800-talets Syditalien och Neapel och miljöerna är väl beskrivna. Men när den sen tar fart så handlar boken om en albinokvinna som har en alldeles speciell doft som fångar alla mäns uppmärksamhet. Hon är på intet vis vacker men denna doft....sen tar boken fart i värsta tantsnuskstil och jag är färdig att lägga ifrån mig den med en suck. Något får mig dock att fortsätta förbi alla skrumpna snoppar och sen fastnade jag.

Hon fångar varenda man och ligger givetvis med dom (hur hon orkar framgår inte) men gifter sig med biodlaren och sen är historian i full gång.

Detta är en bok som verkligen skulle passa i en bokcirkel för när jag läst den färdigt känner jag verkligen hur jag skulle vilja diskutera det jag läst med någon.

Jag kommer definitivt att försöka läsa mer av denna författare!!

Två otrevliga upplevelser på en dag!

Blivande hade tagit ledigt från jobbet idag för att vi tillsammans skulle kunna åka ut till torpet och fortsätta att göra vinter därute. Han satta in fönsterglas i det fönster som fått ny färg och lite annan upp-piffning medan jag klippte ner vildvinet som hotade att ta över ena delen av hustaket och sedan klippte jag också ned klematisen som hotade att ta resten av taket i besittning. Det ser lite konstigt ut nu men det kommer igen för jag gör samma sak varje år! Jag städade också ur växthuset och plockade de tomater som mognat sedan vi var ut senast...många tomater blir det :D

Sedan tog jag en liten sväng i vår lilla närmaste skog och hittade kantareller så vi beslutade oss för att strunta i gräsklippningen och gå ut i skogen....fel val vet jag så här i efterhand!

Min kropp har kraschat...någon har stulit ca tio cm av mina muskler i benen och nåt liknande i ryggen. Nacken är för ovanlighetens skull i bäst skick även om den knölar lite lätt den också. Så..nu sitter jag här lite rusig av citodon och funderar på vem jag ska vara mest solidarisk mot i morgon...mig själv eller Hermods?! Svaret är egentligen väldigt enkelt om det gällde nån annan men nu gäller det mig så vi får se vad jag beslutar...om jag nu tar mig upp ur sängen förstås...det är ju en förutsättning!

Jag har haft ytterligare en otrevlig upplevelse ikväll....min ajfån bestämde sig helt plötsligt för att bli totalt passiv...det hängde sig i äppelläge och vägrade att släppa taget! Spelade ingen som helst roll vad jag försökte göra med den, inget hände!!!! Efter en timme så lyckades jag få den att släcka ner sig åtminstone och sen började jag tvinga den att göra saker genom att trycka på alla knappar samtidigt..eller nåt liknande och så småningom så insåg den att det var lika bra att göra som jag sa! Under den timmen hade jag tagit fram min gamla Ericsson och börjat ladda den....och det var då jag insåg det....jag älskar min ajfån!!!!

Men...visst är det skrämmande att en strejkande ajfån eller annan telefon faktiskt kan skapa nästintill panik....för tjugo år sen så hade jag inte en tanke på att nåt liknande skulle kunna hända!!!

Viktigt meddelande!

Till alla läsare har jag ett viktigt meddelande....jag är inte här idag, jag är ledig både från blogg och arbete....återkommer mot kvällningen!!!!

Undrar om....

zwani.com myspace graphic comments

...det kan bero på att jag ser ut som en kändis eftersom så många för mig okända människor har sagt hej till mig idag....eller håller vi på att få ett mänskligare klimat i landet...eller är det för att jag beter mig konstigt?

Förresten....vad är en kändis???

Välkomna in i vårt sovrum!

Någon har ju bett om att få se hur vårt sovrum ser ut eftersom vi har en sån smal säng. Jag hoppas att dessa bilder nu kan visa varför vår säng inte är bredare, men å andra sidan är det ganska mysigt att ha nära till den man allra helst vill ha bredvid sig!!Det här är ingången till vårt sovrum och den är väl kanske ungefär 35 cm bred!! Byrån som syns är en Malm i björk från IKEA som man inte kan stänga nedre lådan på av nån anledning som jag tänkte att Blivande skulle titta på vid tillfälle. Tillfälle har inte givits under det senaste året men den som väntar på nåt gott!Här är en bild på hela sovrummet. Till vänster ser Ni att vi månar om våra katter Kajsa och Lisa, de har sin egen lilla klätterställning och utsiktsplats. Där låg Lisa i morse och väntade på att jag skulle vakna ! Vårt sovrum är alltså beläget på drygt fyra kvadrat av vårt vardagsrum!

Som Ni ser har vi fått vara lite fiffiga för att få rum med våra mina böcker, detta är dock bara en bråkdel och Blivande har fått för sig att vi nog inte kan ha alla böcker kvar och jag funderar på hur jag ska kunna skiljas från mina bästa vänner :(

Nu förstår jag att någon undrar om vi tycker om blått...svaret är väl ganska givet!! Mina absoluta favoritfärger är blått och limegrönt. Redan när vi målade och fixade det här vardagsrummet 2002 så gick det i ljusblått och limegrönt, så egentligen tror jag att det är jag som satt igång trenden med det limegröna!!!

Ja...nu har Ni fått följa med in i sovrummet som jag alldeles straxt ska gå och lägga mig i för i morgon är det åter arbetsdag!

Psst....rummet är inte riktigt lika blått som det ser ut på bilden kan Ni som varit här kanske bekräfta ;)

Lördag på stan!

Lovade ju igår att Ni skulle få lite av mina bilder från stan men allra först så måste jag visa en bild som Gammelsonen tvingade mig att ta förra lördagen i torpet. Han och Blivande tyckte att det var jättekul medan jag bara ser två sammanvuxna tomater och en djungelgurka som ser ut som en gubbe....Nå, igår så promenerade vi ner på stan för att titta på vår nya galleria vid namn Igor. Det kan låta som ett knepigt namn på en galleria men om man är "gammal" västeråsare så är det ganska självklart och framför allt roligt att det heter just Igor. Kvarteret heter nämligen Igor och förr var det varuhuset Domus som huserade i byggnaden och i botten låg det just en Domusrestaurang som hette Igor.

Byggnaden är ett av Västerås gråaste monument men nånstans så börjar jag se en charm i det också!Jag gillar loggan helskarpt även om det i den här vinkeln inte alls är lika tydligt att det står Igor.

Hur som så var det så himla mycket folk så vi blev alldeles förvirrade och som de folkskygga varelser vi blivit så drog vi genast vidare till ett undanskymt hörn i staden...

 ...till Brogården som är ett av stans mysigaste små kafeer med gott kaffe och gott att äta till. Här ska det verkligen  ges ett plus till innehaverskan då det alltid ingår dryck i det Du vill äta, kaffe, te eller läsk. Vi tog smörgåsen ovan och ett jordgubbswienerbröd samt en kaffe och en Trocadero och det kostade oss 105 kronor. Det tycker jag är helt okej!!! (Smörgåsen räckte till oss båda för övrigt)

Sen påbörjade vi färden hemåt och då var vi tvungna att gå genom city igen. Då plötsligt kom jag på vad det var jag tänkt göra under lång tid. Jag vet inte hur det är med Er som läser hur långt Ni har kommit i det åldriga förfallet men jag har ett problem....jag ser inte lika bra på nära håll längre utan glasögon vilket innebär att plocka ögonbryn är en omöjlighet! Nu är det kanske inte nåt livsviktigt men eftersom jag ärvt min pappas vildvuxna 3 cm-långa ögonbrynsstrån så känns det rätt skönt att ibland plocka lite så man ser var man går ;) För nåt år sen gick det upp för  mig att det finns folk som plockar ögonbryn mot betalning och nu var det dags för mig!!

Vi gick till Face och där satte de mig i skyltfönstret och så plockade de mina ögonbryn....så här såg det ut!Sen gick vi hem och tog fram kniven!!!

Ja, alltså vi åt tacos igår kväll och klockan tio ramlade jag i säng och sen sov jag tio timmar så idag borde jag vara ganska pigg!!! Nu ska jag fixa till det sista i vårt sovrum och sen ska Ni alla få följa med mig dit!!!!

Någon vid din sidaav Nicholas Sparks.

Läsningen har inte haft nån central del av mitt liv sista tiden bland annat beroende på att Hundraåringen sög musten ur mig. Här kan jag för övrigt säga att det är nåt fel på mig för alla andra gillar hundraåringen, Blivande ligger och hoppar bredvid mig i sängen på kvällarna för den är så roligt. Slutsats: Jag är en Orolig kvinna i mina bästa år!!!

Den här boken gav mig läslusten tillbaka! Har Ni inte läst nåt av Sparks så rekommenderar jag Er verkligen att göra det för allt jag läst av honom är toppen och även filmerna som baseras på hans bäcker är bra. Exempel på film är
A walk to remember.

Den här boken bärjar som en vanlig kärleksroman men utvecklas med tiden till en riktigt spänningsroman och innan boken är slut har jag skrattat och gråtit i vild förtvivlan. Hans böcker kännetecknas faktiskt lite av att det är inte rosenröda lyckliga slut utan man får tänka lite och boken lämnar en inte i första taget!!

Igor

Vi gick ju ner till stan för att hälsa på Igor och jag lovade ju att jag skulle ta foton så Ni också fick stifta bekantskap med Igor och jag tog faktiskt några foton men sen tog det stopp...jag fick faktiskt nästan panik när vi kom Igor in på livet....jisses så närgånget det blev!!!

Igor är alltså en ny galleria här i Västerås och vi västeråsare hade gått man ur huse för att välkomna Igor!

HÄR kan Ni se hur det ser ut....det är verkligen nytt och fräsch och jag besöker gärna Igor igen men det får bli när hans attraktionskraft minskat något!!!
Jag lovar att återkomma med egna bilder och berätta om vad vi gjorde istället för att trängas på Igor...men det får bli i morgon för nu känner jag hur mina okända finska gener tar över och jag måste gå ut i köket och leta reda på kniven ;)

Höstlördag!

Idag fanns det planer på att ta Brumme-Lisa och fara ut till torpet för att sätta i några nya fönsterglas men återigen hade Vår Herre andra planer.
Han har skickat ner regn och det är grått och trist så vi ska nu lösa krysset och sen ska vi gå och hälsa på Igor!

När vi kommer hem ska jag berätta vem Igor är och hur han ser ut!


Fredag...

...är veckans bästa dag enligt en av P4 Västmanlands bästa radiopratare och jag kan inte annat än hålla med!!

Det har varit en bra dag på jobbet där jag ensam fick ta ett pass på två timmar och det gick strålande....jag älskar pedagogik! Finns det nåt bättre i livet än att se när någon förstår vad det är man försöker lära ut? När ögonen börjar glittra och mungiporna plötsligt sträcker sig från öra till öra. När man ser hur personen växer som människa...för mig är det en gåva och stor lycka!

I det här fallet pratar jag inte bara om min nuvarande sysselsättning utan i livet överhuvudtaget.

"Mina" pensionärer i vintras på datakursen....när poletten trillar ner...då blir jag lika glad som den som är polettmottagare!

Styvdotra när italienskaglosorna sitter där de ska...då blir jag varm i hjärtat!! Eller när hon knäckte mattekoden och jag faktiskt såg glödlampan tändas ovanför huvudet på henne...det är häftigt!

För mig är det inte viktigt att jag som pedagog är den stora kunskapsbanken som ska kunna allt jag ska lära ut...utan jag ska kunna lära och leda eleven till kunskapen! Jag ska ha tålamodet (vilket nog ingen som känner mig privat IRL tror att jag har men det har jag faktiskt) att söka nya vägar till kunskap och jag måste våga visa mig okunnig men jag måste vara pedagogisk. Spelar ingen roll hur mycket jag kan om jag inte är pedagogisk...det är min tro och Ni får gärna tänka annat!!!

Jaha....det var väl lagom fredagsavslappnande? Men jag kan lova att det var mycket mer avslappnat än det jag tänkte skriva om min ilska över att
läxhjälp skattereduceras!

Ha en underbar fredagkväll!


Oj, oj....

...är Ni sugna på en blogg från Kajsalisa idag får Ni nog leta i arkivet :thumbup:

Klåfingrig

Mycket fantasifull rubrik som jag inte har en aning om vad den ska leda till :bigeyes:

Jag har en massa inlägg som snurrar runt i huvudet, faktiskt flest seriösa ifall nu nån funderar ;)

Jag funderar på om jag ska berätta för Er om den enorma ersättning jag får för mina insatser på Hermods för jag fick nämligen bekräftelse på det från Försäkringskassan igår....

Eller ska jag berätta hur jag vaknade med ett ryck i morse när de intervjuade Västmanlands förstekandidat på Sverigedemokraternas lista och han tyckte att våld löser det mesta och hur han försökte spela Allan genom att säga "No comments" när han inte kunde svara på frågorna han fick...

Nåt jag KAN berätta är att jag igår satte igång en surdeg...i en burk...på spisen...till surdeg alltså!!!

Sen har jag ett problem som jag inte vet om jag kan dryfta här i bloggen.....mest på grund av att man känner sina löss på gången vilket i överstruken text betyder att jag anar vilka svar jag får på min fråga.

Vi har som jag tidigare berättat en säng som är 140 cm bred med en bäddmadrass på, det har väl kanske de flesta men frågan är....har Ni samma problem som vi har???Bäddmadrassen ligger inte stilla utan den är på väg ner på golvet hela tiden. Igår kväll drog jag upp den så den låg där den skulle och i morse så ligger den sju cm utanför kanten på ena sidan här fortsätter jag med överstruken text att...näe, det var inga såna aktiviteter i går kväll.

Jag vet att Moster har samma problem men nu undrar jag....är det ett släktproblem eller känner N i igen det????

Pengabekymmer!!

Jo men det har vi väl alla lite då och då och idag måste jag erkänna att jag fick ett stort ekonomiskt problem!!!

Vi går ju mot ett kontantlöst samhälle det tror jag att vi alla lagt märke till men då undrar jag...varför ska det kosta mig mer att betala med kort än med kontanter??? Jag tänker nu inte på den här avgiften på tre kronor som man nästan tagit bort utan på en helt annan sak.

Igår var jag och handlade med Gammelsonen på Ica MAXI Hälla jättetrist butik för övrigt och då slutade summan på 185 kronor och 21 öre...om jag då betalar med kontanter så betalar jag 185 kronor...men nu betalade jag med kort och då blev det från mitt konto avdraget 185 kronor och 21 öre. Förvisso inga enorma belopp men utslaget på ett år så blir det några pengar!!! (jag vet att jag skriver dålig svenska men jag gör det medvetet!)

Jo, jag har tänkt på att det blir tvärtom om notan skulle sluta på 185 kronor och 79 öre...då får den som betalar med kontanter betala 186 kronor medan jag betalar 185 kronor och 79 öre.

Varför överhuvudtaget ha ören när vi om några veckor bara har kronor att betala med? Att det blir så på det som kostar per vikt är ju förståeligt men en tröja som kostar 199.90????

Nån mer som grubblat på ett sådant här seriöst inlägg :D

Vilken grej!!!!! + uppdatering ;)

Minns Ni häromdagen när jag berättade om denna äppelsvarv som jag såg om i Engströms blogg??? Det fanns ju en film på "tuben" som övertygade mig om att jag behövde en sån...tydligen blev också sonen övertygad om att mamma behövde en sån!!Igår kväll bjöd han över sig på frukost till idag via Facebook och med sig hade han en sån här!! Naturligtvis fick jag också en påse med äpplen för att vi skulle kunna testa....vilken grej!! Det liksom går på några sekunder så har man en jättehäftig äppelgirlang!!! Jag tror faktiskt att det kan bli en sån sak som vi kommer att ge bort till vänner och bekanta när de fyller år eller så!!

Visst går det enkelt att skala ett äpple och skiva det men oj, så geschwint de här var....måste nog gå och göra en äppelkaka nu ;)

Tack snälla Gammelsonen!!!!!!!

Han bjöd mig på lunch idag också förresten...borde jag börja fundera på om han vill nåt speciellt ;P

Näe, han är nog bara utless på att vara hemma och sjukskriven...men han mår bra i alla fall om nu nån funderar!!


Uppdatering: Nu har jag testat svarven på lök också...kanonbra! Bara att ta bort den lilla skalgrejen och så fick man jättefina lökgirlanger...ska köpa en gurka för mina gurkor är slut...en gurkgirlang tror jag kan bli vackert i salladen :thumbup:

Dammsugarproblem!

Här hemma har vi ett ständigt problem och det är att dammsugaren inte sköter sig självt man måste alltid driva på den och det verkar väldigt få i den här familjen vilja men igår stötte jag på ytterligare ett problem när det gäller dammsugare!!!

Hur förklarar man för en somalier som är uppvuxen i ett tält i en öken utan el vad en dammsugare är? Måste säga att varje dag ger mig nya intryck och funderingar på mitt eget självklara liv!

Om nån undrar hur jag bar mig åt så använde jag google så nu vet hon hur en dammsugare ser ut men om hon förstår hur man använder den är en annan sak!

Godmorgon måndag!

Ny dag och nya utmaningar, lite tung dag känns det idag med tanke på det nya riksdagspartiet. Jag är dock inte så förvånad då det finns så otroligt många lättköpta människor i vårt land. Ingen kan få mig att tro att vi kan vänta oss ett bättre Sverige framöver...tvärtom!

Nå, politik är det så många andra som skriver om just nu så jag lägger ner den biten just nu!!

Idag är det grått och dimmigt ute ungefär som det är inombords men alldeles straxt ska jag hoppa upp på järnhästen och dra mig mot "jobbet"...trevligt!

Bilden jag hade i bloggen igår är ett självtaget foto som jag sen lekte med i Photoshop i brist på sysselsättning..eller näe, för att jag tyckte det var skoj!! Fotot såg från början ut så här!Ha en bra dag!

Godmorgon!


Det var en lördagsaften!

Fast egentligen borde jag skriva det är...men i brist på fantasi så stal jag titeln på en visa jag ofta sjöng i tonåren! Minns Ni den??

Vad har hänt idag....det har regnat! Sen regnade det lite till...och sen kom det några skvättar till faktiskt...och just nu regnar det!!!

Men jag har i alla fall målat allt vitt som är runt ett fönster på ett torp som är byggt nånstans i slutet av 1600-talet...jag stod under ett parasoll! Blivande har målat själva fönstret....stående inomhus i festlokalen!!

Förresten måste jag berätta vad Blivande gjorde i morse....han försökte tjyvläsa min blogg när han på nåder fick läsa inlägget om svamp. När jag vände ryggen till så började han scrolla...aj aj...nu blir det nog inget mera läsande av min blogg för hans del...jo, när vadslagningen är klar förstås men som Ni förstår lär det dröja!!!

Jag tog också en promenad med kameran...

Vem sa att hösten är trist?Förresten...sa jag att det regnat här idag???


Svampinformation!

I över tre timmar var vi på svampjakt igår och det hade nog kunnat bli en timme till om vi inte blivit hungriga och om inte regnet börjat vräka ner. Vi tvingades helt enkelt hem och då var vi som två dränkta katter...våra katter däremot var torra för de hade legat inne och trynat hela tiden!

Det har ju varit lite dåligt med bilder i min blogg den senaste tiden så jag tänkte att Ni skulle få följa med på vår svampjakt med hjälp av foton!

Den första vi hittade var den här
 den kallas Fodralriska och är en ganska otäck sak som verkar bli allt vanligare.


Nästa sort är nog en släkting till just Fodralriskan och är förmodligen lika otäck om inte värre  och kallas Kortriska.

Vidare hittade vi den värsta av alla  Hjulskivlingen, den är livsfarlig och ökar påtagligt i skogen.

 Plåtmurklan är stor, ihålig och oerhört svårsmält. Ganska svår att få ner i korgen också!


Vi gick vidare för att se om vi inte kunde hitta nåt som passade oss bättre och jo, visst gjorde vi det. Vi hittade

den här  enligt min mormor så är detta en äkta Kosvamp och den ska man inte äta enligt mormor!

Sen blev dom bara fler och fler  Fegsopp heter den här och uppträder aldrig ensam utan växer alltid i flock vilket har gjort att den fått ytterligare ett namn Flocksopp!

Nästa svamp som vi gick på fick nästan mig och Blivande att bli osams.

 Han påstår att den heter Flugsvamp vilket jag inte tror ett dugg på för det fanns inte en fluga i närheten. Dessutom är ju denna svamp otroligt vacker och flugor så äckliga!

Sen hittade jag en svamp som jag aldrig sett tidigare och är det nån av Er läsare som vet vad denna heter så skulle jag bli glad och helt plötsligt blev jag seriös!Den är precis lika gulröd som en kantarell är men taggig både på hatten och foten.

Nå, korgen blev rejält fylld innan vi kom hem och när vi rensat så hade vi närmare åtta liter härliga gula kantareller!!


För övrigt så ska man inte ta första delen av det här inlägget på så stort allvar!!!!

Ibland...

..kan faktiskt saker som man tycker är helt onödiga saker vara bra saker!

Jag antar att fler än jag läst och sett reklam för äppelsvarv, själv läste jag nyligen om den i Engströms blogg coh fnissade väl lite över en produkt som jag tyckte var onödig. Sen fick jag se ett youtube-klipp och nu känner jag att en sån måste jag nog önska mig....oj, så smart!!!Om vi hittade svamp??? Jo, men det återkommer jag till!!

Kantarelljakt!

Jag har sovit som en stock i natt vilket är ovanligt för mig men ack, så välbehövligt! Det trots att vi här har tjugo cm smalare säng och en betongsugga i fotänden!

Nu ska vi klä oss och gå ut i skogen och fånga kantareller!

För övrigt grubblar jag på ett inlägg om ödmjukhet...det verkar vara en bristvara i vårt samhälle!!!!


Fri som fågeln....

...känner jag mig för nu är vi ute i torpet!!!

Vad gäller det förberedande förhöret jag var på så blev det inte så mycket av det då Kärande glömt att upplysa sitt ombud om vissa detaljer så vi får väl vänta och se vad som händer!!

Nu är det dags för teven och lite värme i form av ljus och kanske ett glas vin...det är ju ändå torptorsdag ;)


Vem...

..kan eventuellt ha skvallrat för Blivande? Han lät nämligen bli att raka sig igår...

Eller så berodde det på att han inte hann för han hade ju tvättdag igår...så nu står det en stor blå IKEA-kasse och väntar på att jag ska plocka upp den rena tvätten ur den och stoppa in i skåpen! Vilket jag iofs inte har nåt emot då jag faktiskt slipper bära den tunga tvätten upp och ner för alla trappor och på så vis sparar min nacke men om Blivande någon gång försökte så skulle han förstå hur bra det vore att han vek tvätten efter skåpen och inte efter sin egen dagsform ;) Nå, som jag skrev för ett par veckor sen...man får älska i nöd och lust :love:

Idag ska jag alltså iväg på hemligt uppdrag, vet inte hur mycket jag bör berätta men vi kan säga så här...jag ska till Västerås Tingsrätt men det har inte med mig personligen att göra utan med ett styrelseuppdrag jag hade för nåt år sen. Men visst känns det lite märkligt att bli utfrågad medan man sitter bakom skranket...men det kanske man bara gör på teve???

Jag har bara varit på riktig rättegång en gång och det var då det visade sig att jag i mina tonår umgåtts med franska polismördare....spännande va?

Mot kvällningen åker vi ut till torpet och fortsätter att rusta för höst och vinter och försöker rensa skogen från kantareller!

aj äm alajv...

Tanken var nog att jag igår skulle skriva ett inlägg när jag kom hem och tala om hur bra jag hade haft det...men jag gjorde en kålpudding istället!! Den smakade för övrigt riktigt bra!

Ett problem har dock uppstått....Blivande hävdar att han ska läsa min blogg, att han har rätt att läsa min blogg och använda min dator bara för att han köpt den via sitt jobb. Jag har sagt att det måste hända nåt speciellt för att han ska få läsa min blogg igen....så nu tänkte han visst raka sig ikväll :thumbup:
För Er kan jag ju berätta för Ni skvallrar väl inte? att han inte ens varit i närheten av vare sig garderob eller linneskåp...men han ska ju tvätta ikväll så vem vet? Men å andra sidan påstår han att han inte vet var sakerna ska ligga och så får det ligga tills jag stoppar in det i skåpen så det tar nog ett bra tag till innan han får läsa min blogg!! Men det är trevligt med rakade karlar ;)

Idag har jag åter varit på "jobbet" och det sätter verkligen myror i huvudet på en. Jag är inte alls så trött som jag trodde att jag skulle bli men däremot sätter mina funderingar i gång. Att svenska är ett svårt språk att lära sig är  ju inte nån nyhet och att det finns en massa konstiga ord som låter precis likadant men som stavas och betyder helt olika saker är inte heller nytt...men det finns så mycket mer.

Förklara för någon vad ordet om betyder!!

Jag tycker om mitt jobb...vad betyder om i den meningen? Mannen som frågade mig kunde lite engelska och hade fått förklarat för sig att om hette if på engelska...men inte den här gången....hela tiden får man den här typen av frågor och jag bara inser...tack gode Gud att jag är född i Sverige och har svenska som modersmål!

Men...jag trivs och tror att det här kan bli bra!!! Nu är jag ledig resten av veckan men har andra saker inbokade...i morgon ska jag till ett nybyggt ställe i kvarteret Sigurd i stan på en frågestund :P men just nu har jag munkavle så jag berättar kanske mer i morgon (har jag sagt att jag avskyr när man säger a och inte b)

Godmorgon!

Trots att det idag är en dag som är ganska spännande så har jag sovit skapligt...har nog bara vaknat si så där tio gånger vilket är betydligt mindre än normalt när jag ska göra nåt nytt och spännande! Förmodligen för att det kändes så bra redan när jag var på besök förra veckan, däremot är det lite svårt att få i gång kroppen den är inte inställd på den här tiden på morgonen!

Klockan åtta börjar jag men jag har så nära så jag kan hoppa upp på järnhästen vid tjugo i åtta och sen ta en sakta skritt...lagom!

Jag har tvättat mig, borstat tänderna, målat gubbar i ansiktet, klätt på mig...ska bara på med skorna!

Det känns som att jag slagit nytt rekord i ointressant bloggning ;)

Konstigt....

När man är liten får man lära sig att man ska äta upp det man tar för sig på tallriken....


...när man blir äldre får man lära sig att man måste inte äta så man spricker..man får lämna mat på tallriken!!!


Frågan är vilken åldersgränsen är?


Hittade moster på vinden!

Igår var det ju dags för det vi verkligen har behövt göra i flera år! Inte vet jag hur Ni är eller gör men jag är ganska säker på att vi inte är helt ensamma om vårt beteende i alla fall.

2002 flyttade jag in i Blivandes bostad (vi skulle bara se om vi kunde bo fem personer på 54 kvadrat) och de mesta sakerna som jag hade med mig blev ställda uppe på vinden. Där stod redan en massa saker som Blivande samlat på sig under de fem år han redan hade bott här, under åren som gått så har vi plockat om några gånger och tänkt att nästa gång det kommer en container på gården (föreningen har en stående varje vår för att vi boende ska kunna rensa) då ska vi verkligen rensa!! Jo..tjena...då har vi alltid varit fullt upptagna med nåt annat mest med att försöka förtränga det vi måste göra och så har det inte blivit gjort!

Naturligtvis har det också samlat på sig ännu mer grejer med tiden det har också blivit saker uppställda för att de måste bort från lägenheten tillfälligt (om man får gäster eller så) men sen har det blivit kvar! Sen är det ju dessa kartonger man måste spara på ifall man behöver skicka på service (datorkartonger, tv-kartonger osv). Mycket kläder också för Blivande har lider av svår separationsångest varje gång han måste skiljas från ett plagg som han inhandlade nån gång på 70-talet. Igår hittade jag ett otal skjortor från 80-talet, de där storblommiga viscoseskjortorna med axelvaddar...det var skjortor jag rensat ur nån gång tidigt i vår relation och jag kan berätta att igår kände han inte igen dom och det var lätt att få honom att kasta dom :thumbup:

Jag har också samlat på mig saker genom åren (måste ju göra en rättvis blogg) bland annat så har jag ju målat en hel del glas genom åren och vi hittade väl kanske runt hundra vinglas stående däruppe, både målade och omålade! Tyger...ja, vi skulle nog kunna öppna en kombinerad tyg och bokhandel! Runt fem banankartonger med böcker samt sju papperkassar fyllda till bredden med böcker...och minst lika mycket med tyger...

Sa jag att jag ska stå på loppis senare under hösten????

Rätt som det är när jag plockar och grejar så ligger helt plötsligt Moster där på golvet...alldeles smutsig men som tur är så gick det att damma av henne så den vita klänningen förblir vit.Visst är hon fin i sin konfirmationsklänning? Det roliga är att samma klänning bar jag på min konfirmation och någonstans ska det finns foton tagna av mig på exakt samma ställe hemma hos mormor och morfar...men som tur är så vet inte jag var de finns så det får Ni klara Er utan :D

Ja, hur som så är nu grejerna på vinden omplockade och massor av saker är kastade så jag tror att det kanske blev en 8 kubikmeter mer plats däruppe. Ett problem bara...varför är det så att när man städar på ett ställe på blir det rörigt på ett annat?????

Anjocapi....jag har inte flyttat om sakerna bara!!!

Ibland...

...gör man impulsiva saker och det gjorde vi igår. Sen är det nog så att impulsiva saker är en definitionsfråga ;)

Vi har länge önskat oss en platt-teve och känt att vi nog snart var de enda i landet som fortfarande satt med en tjock-teve framför oss på kvällarna. Men en av livsfilosofierna är också att man kan inte bara köpa nytt för att tekniken går framåt men vi har med glädje noterat att det börjat visa sig en stor grön fläck i högra hörnet på teve-bilden. Men varje gång vi påpekat med ivrig lycka att nu....nu håller teven på att gå sönder...så har det försvunnit.

Vi hade också bestämt oss för att vi ville ha en LED-teve på grund av att den är energisnål och för oss är det viktigt att åtminstone försöka tänka miljövänligt också.

Efter väl genomfört melodikryssande så åkte vi ut till Erikslund där Media Markt är beläget men ganska säkra på att vi skulle komma försent, jag hade ju ringt ex-maken som är specialist på det här området och han sa..KÖP! När vi kom dit fanns det ett ex kvar och det var skyltexet och det höll precis på att säljas till ett annat par. Typiskt vår otur kändes det som! Men så länge de inte bestämt sig så var den ju fortfarande till salu så vi stod kvar, jag mer envist än Blivande som tyckte jag var lite pinsam...men skam den som ger sig!

Helt plötsligt börjar det blåsa andra vindar inne på Media Markt....våra vindar...de bestämmer sig för att tänka på saken...varpå jag raskt kliver fram och frågar...Är den till salu? Ja, säger säljaren...Då är den inte det längre, sa jag, för nu har vi köpt den!!!

Så gick det till när vi blev med platt-teve!!


Utan större problem när vi väl fått åka tillbaka för att hämta de kablar de glömt att skicka med oss när de packade hyllexemplaret lyckades vi installera allt och idag lutar det nog åt att vi tar oss till vår ICA-butik och hyr en film för att riktigt njuta av vår nya teve!

Vi var också på europeisk torgmarknad och det är en historia i sig som Ni inte kommer att få höra men jag är riktigt glad att Blivande inte bloggar för då hade Ni fått läsa om när jag gjorde århundradets sämsta affär....hade han gjort den affären så hade jag bloggat för glatta livet! Men som Ni vet så får ju han inte ens läsa mina bloggar just nu och inte vet han heller hur man gör när man kommenterar så min dumhet är i goda händer!!

Sen åkte vi till Sjuka Huset för att hälsa på Gammelsonen och det verkar ju inte gå nån nöd på honom och återigen kan jag säga att modershjärtat värker men det skulle jag aldrig erkänna högt men det tror jag att vilken moder som helst med hjärta kan förstå mer än att han har inte samma tur som jag hade när han kom till världen med sjukhusmaten. Jag är INTE kräsen när det gäller mat men sjukhusmat är nåt speciellt! När Gammelsonen kom till världen så jobbade min dåvarande svärmor i köket och hon lyckades alltid smyga ner nåt gott på min bricka, det kunde vara extrasallad eller extra frukt och det gjorde mig riktigt glad. Nu satt Gammelsonen där med en bricka med..nåt...ja, ugnsomelett (läs äggstanning) stuvade grönsaker (läs strimlade morötter i björnklister) och kokt broccoli (såg faktiskt ut som normalkokt broccoli) och kokt potatis!!!! Potatis och omelett tyckte jag var en märklig kombination och det tyckte också Gammelsonens rumskamrat som för övrigt verkade vara en riktigt trevlig prick!!!

Kom på att jag kanske måste tillägga att när mina söner kom till världen då låg man nästan en hel vecka på Sjuka Huset och Gammelsonen fick dessutom ligga ett par dagar längre än mig då han var så liten när han föddes...precis raka motsatsen till vad han är nu!!!!

Näe, nu pladdrar jag bara så jag sätter punkt och drar med mig Blivande upp till förrådet och röjer lite!!!

Inställda olagligheter!!

Inte blev väl gårdagskvällen som vi tänkt men det blev en bra kväll ändå.

Olagligheterna vi skulle på var mycket riktigt som en klok kvinna utan liv *enligt henne själv* räknade ut Streetrace. Anledningen till att jag vill uppleva det i verkligheten är inte för att jag är så himla intresserad utan för att jag hört så mycket om det av mina söner som varit och kollat på detta i snart tio år. De berättar massor av konstiga saker som myndighetsutövande människor ställer till med och jag vill se själv för att eventuellt kunna debattera...eller skapa debatt!

Jag är fullt medveten om att detta är olagligt som Ni säkert förstått men ibland måste man kanske ändra på lagarna eller möjliggöra detta på annat vis! Jag tycker att det är bra om man kan gynna ungdomars intresse!!!

Gammelsonen blev kvar på sjukhuset över helgen då det enligt ultraljud är en femton cm lång propp i benet och står nu under behandling med varan.

Idag ska jag skaffa mig ett liv och gå med Blivande på stan på europeisk marknad på torget, besöka en stormarknad och naturligtvis besöka Gammelsonen på sjukan...undrar om han vill ha nåt gott???

Ikväll ska vi ut på olagligheter!

Jo...så är det minsann!

Ibland hamnar man i situationer där man måste se saker med egna ögon för att kunna bedöma om det är rätt eller fel...och det är ett sånt uppdrag vi ska på ikväll!

Eftersom det nu är saker som hamnar utanför lagen så kan jag ju inte berätta idag vad jag ska göra för tänk om polisen håller min blogg under uppsikt ;) och de kommer och avbryter våra upptåg!

Men först ska vi äta en tre-rätters bestående av räkmousse, fläskfilégryta och engsötårta. Förhoppningsvis kommer Gammelsonen hit men eftersom han åkt på en förmodad propp så sitter han på akuten och väntar på provsvar och det vet vi ju alla att sånt kan ta tid! Det är alltså inte en knytnävspropp utan en mekanisk propp i benet som han ådrog sig förra veckan när han fick i sig en bacill och blev sittande mycket illa i sin lastbil någonstans i Sverige. Nej, den här mamma tar inte alls lätt på saken men hon använder gärna sin dåliga humor för att hålla allvaret borta!

Kanske får också kärt besök ikväll men det får väl tiden utvisa! Sjunga med Lasse ska vi nog hinna också...och jag lovar att ta med kameran och föreviga kvällens brottsliga verksamhet!!!!


Free Orkut and MySpace Cars comments  Graphics Glitters

Jag måste dessutom se till att få ett foto med alla tre barnen på...vill inte vara i onåd längre :P


UPPDATERING: Gammelsonen blir kvar på sjukan över helgen då han ska behandlas med varan....en rejäl propp om jag förstod saken rätt. Vi hälsar på i morgon!

Olagligheterna är tydligen inställda...eller så vill inte Ungsonen ha oss med...får forska lite i det också ;)


Fru Fortuna

Varje onsdag och lördag så väntar vi på att det ska ringa på dörren eller i telefonen och att någon i andra änden eller på andra sidan ska presentera sig som Fru Fortuna!

Hittills har det varit dåligt med de samtalen eller besöken! Visserligen så har det kommit några småstänk den här sommaren....en gång 20 kronor...en gång 21 kronor. Man kan nog lätt säga att vi har inte haft några problem att placera dom :D

Spelar Du på
Lotto eller spelar Ni på nåt annat....eller tillhör Ni den tråkiga förståndiga delen av befolkningen som sätter in pengar varje vecka på ett konto och tänker att det är största vinsten?

Om Ni spelar på Lotto....hur kryssar Du Din kupong? Spelar Du på några speciella nummer eller kryssar Du bara hej vilt?

Jag har hittat en sida som kan hjälpa den inte kan bestämma vilka nummer som ska kryssas i...och ett bra ställe som man sen kan kolla sitt Lottoresultat...här kan man lätta kolla av vilka siffror som renderade i ett besök av Fru Fortuna!

Vi har två stående rader som varit desamma i många år, min rad består av familjens födelsedagar och Blivandes rader är nog bara plockade hur som helst ;)

Vi håller väl nya tummar den här helgen :thumbup:

Good Luck myspace orkut Graphics comments

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvannav Jonas Jonasson.

Äntligen är den slut och då får jag det att låta som att det var den tristaste bok jag någonsin läst och det är absolut inte sant.

Boken är jätterolig men blir helt enkelt för mycket för mig. Att läsa den som ren skönlitteratur var inte rätt för mig däremot skulle jag älska att ha den som talbok i bilen när man ska åka långt eller som högläsning i nåt sammanhang.

Däremot är jag säker på att Blivande kommer att älska denna bok och när han läser den måste jag se till att inte läsa nåt allt för seriöst. När han läste Populärmusik från Vittula så läste jag Anil's skugga....och det var INTE en bra kombination

Jag ser nu fram emot att få lägga händerna på en roman av Nicholas Sparks och känna längtan efter att gå och lägga mig på kvällarna!!!

Om Du läser denna bok...Hundraåringen alltså....berätta gärna vad Du tyckte för det skulle jag tycka vore kul att få höra!!!

Idag då???

Idag började jag precis som vanligt med kaffe och tidning. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska fortsätta med!

Badrummet måste ju städas färdigt för annars tror Ni snart att vi har ett hur stort badrum som helst...men det upptar faktiskt bara ca 3 kvadrat av våra 54. De övriga 51 städas sakta men säkert lite då och då! :rolleyes:

Min garderob borde få sig en genomgång så jag vet om jag har nåt att sätta på när jag nu ska ut bland folk, det fungerar nog inte med de trasiga joggingbyxorna med stora fläckar på... :S

Sen måste faktiskt kontoret få sig en genomgång, det ligger mycket saker på fel plats!

Jag borde också avsluta den bok som jag slår nytt rekord med i lästid....Hundraåringen.....jisses, vilken seg bok. Aldrig någonsin har jag känt mig så kluven inför en bok...den är vansinnigt rolig men lång.....Nå, det är bara några sidor kvar!

Ja, som Ni förstår så har jag en del att göra....just ja, jag måste ringa några viktiga samtal också....men först ska jag röra ihop en Engsötårta så vi har nåt gott att äta ikväll!

Detta måste nog vara ett av de mest intressanta inlägg jag någonsin skrivit tror jag ;P

Hemlig blogg!

Om Ni läser den här bloggen måste Ni lova att inte skvallra för Blivande att jag gjort det jag nu tänker ge Er bevis på. Vi har nämligen lite inofficiellt startat en vadslagning om hur lång tid det kommer att ta innan han upptäcker att hans kläder flyttat från linneskåpet till garderoben och tvärtom!!!

Min gissning är framåt jul när han ska kolla om han har nån lämplig skjorta till julafton och Styvdotra var beredd att hålla med ;)

Ett problem är att han är ju en av mina trognaste läsare men han måste ju alltid ha hjälp att hitta min blogg...han hade nog en dålig lärare när han gick en datakurs på Tärna i våras :D och eftersom han måste ha hjälp så ordnar sig nog det hela...vi vägrar helt enkelt hjälpa honom eller så säger jag att jag slutat blogga!!!

När tror Ni att han upptäcker det???

Tråkigt tursamt nog så glömde jag att ta bilder innan jag satte igång med det stora röjet så jag kan bara visa Er bilder på hur det blev klart!!

Blivandes garderob
  och linneskåpet   

Ser Ni så fiffigt jag satt upp slipsarna på dörren?? De har bara ramlat ner tre gånger.
 
Jag njuter av att ha fått lite ordning och reda på vissa saker, sen har jag faktiskt rensat ur en massa grejer som jag ska åka till återbruket med i morgon och skänka vidare till Myrorna.

Badrummet får jag ta i morgon mellan de samtal jag måste klara av!!


Vad gjorde jag utan Er???

Naturligtvis är det ju lite pirrigt att börja med nåt nytt men nu känner jag mig trygg då jag har fått goda tips och råd....nu vet jag precis hur jag ska föra mig nästan vecka!!!!

Tack snälla
Diana för hjälpen!!Nu måste jag fortsätta med mina garderober och linneskåp....ledsen att jag medvetet glömde att ta före-bilder....men kanske kommer det efter-bilder!!!

När kvällen kommer...

...får den late bråttom!!

Precis så är det nog om jag ska vara ärlig...idag inser jag helt plötsligt att det hade varit bra om jag gjort den där storstädningen som hemmet verkligen behöver eller rensat de där garderoberna som är ett stort kaos!

Så...här och nu talar jag om för Er...idag ska linneskåpet och Blivandes garderob byta plats...ja, innehållet alltså!!!

Badrummet som påbörjades i tisdags ska också bli färdigstädat...så gick det med mina sista lediga dagar!!!!!!

Måste jag avlägga rapport ikväll om hur det blev :P

Nu är det klart!

På tisdag inleder jag och resten av familjen en ny tid i mitt våra liv!

Jag kommer att börja arbetsträna på Hermods i Västerås med SFI!

Jag kommer att jobba fyra timmar varannan dag tills det känns bra att utöka den tiden till mera, mitt mål är att i första hand komma så långt att jag utan problem klarar 50%. Att jag kommer att trivas råder det inga tvivel om då det verkar vara ett underbart klimat bland personalen...jag kände mig hemma på en gång på nåt underligt vis!

Jag kommer att vara assistent åt den som idag håller i Svenska För Invandrare steg B och förmodligen kommer jag att ha riktigt stor glädje av min IT-pedagogutbildning och det känns ju lite häftigt!

Just nu känns det som att jag kan vara nära mitt drömjobb, för att jobba med invandrare är nåt jag drömt om!!

Så...nu vet Ni...nu ska jag njuta av mina sista lediga dagar!

Free Orkut and MySpace funny comments Graphics Glitters


Ryktesspridning

Visst är det fascinerande med skitsnack och ryktesspridning? Skitsnack och ryktesspridning är nåt jag försöker hålla mig undan för dels är det obehagligt att delta i det och obehagligt att bli utsatt för det!

Detta tror jag att de flesta håller med mig om men däremot verkar det finns vissa människor som hittar nån form av drivkraft i detta men jag brukar trösta mig med att de har ett tråkigt liv själva eller åtminstone är väldigt trötta på sig själva!

Men det var inte riktigt det jag ville belysa idag jo, ryktesspridning ska det handla om och ett ganska otäckt sådant!

De flesta är ju registrerade på Facebook nuförtiden och som Ni vet så har jag vid ett flertal tillfällen hyllat Facebook eftersom jag återknutit flera vänskapsband genom FB. Däremot så är det faktiskt så att vi har ett ansvar vi som är "reggade" där...vi måste tänka själva!

Igår cirkulerade ett meddelande på loggarna om en jeep med män med utländsk härkomst och snaggat hår som försökte locka med sig småflickor. Ibland var dom i Linköping, ibland Borlänge även i Köping var dom...meddelandet var påhittat och förändrades med vägen...precis som skvaller! Det här var bara ett i mängden!

Jag kopierar aldrig dessa meddelanden och skickar vidare såvida jag inte vet att det finns en sanning i det. I och med att jag skickar vidare detta meddelande ( utan att veta att det är korrekt) så deltar jag i smutskastningen och kanske till och med medverkar till att en oskyldig blir illa drabbad!

Klimatet i vårt land har hårdnat och blivit kyligt! I detta meddelande så ger man ytterligare glöd åt invandrarfientligheten och bara det får mig att dra öronen åt mig! Tänk Er själva om Ni är av utländsk härkomst och har en jeep och faktiskt har rakat huvudet men är totalt oskyldiga (vilket de flesta faktiskt är) och sen blir förföljd av människor som läst att Ni försökt locka in barn i bilen?

Om Facebook användes på rätt sätt i dessa sammanhang vore det ju ett utmärkt medie att få ut varningar eller rop om hjälp. Jag tänker på den pojke från Gotland som under askmolnet blev fast ensam i England men som tack vare Facebook fick hjälp att ta sig hem...det är bra och där kopierade jag vidare då jag visste att det var på riktigt!

Jag vill alltså uppmana Er att kolla sanningshalten innan Ni kopierar och skickar vidare så vi faktiskt kan ha glädje och nytta av Facebook och få hjälp den dag det faktiskt behövs!!

Jag undrar om jag uttryckte mig klumpigt!!

Vad jag menar i förra inlägget är att det finns absolut inte det minsta förnedrande i programmet Biggest looser...tvärtom tycker jag att de verkligen åskådliggör problemen som drabbar den överviktige och hur svårt det är att komma igång att träna....och hur lätt det är att hamna i överviktens grepp!!!

Förnedringen och skammen är min...att jag sitter där med min äppelpaj och pöser medan de sliter...jag borde ta tag i mina problem...

Så...nu kan väl ingen missförstå!!

Förnedringsteve för mig är när man gör bort människor med flit, när man klipper och klistrar så att människor säger och gör nåt annat än de verkligen gjorde. Nu tror jag mig märka att den typen av teve alltmer försvinner  men visst existerar fortfarande dessa program...men i vår teve får de inte nån uppmärksamhet!

Några av dessa program kan jag tycka är; Ensam mamma söker, Bonde söker fru, Ullared m.fl. där man på nåt vis försöker förlöjliga människor och som jag sa...de programmen visas inte på vår teve! Biggest looser däremot tror jag kan ge människor som både mig och andra överviktiga en viss tro på sig själv...att våga!!

Förnedringsteve...

...fick för mig en helt ny innebörd igår kväll!

Igår kväll började teve-hösten i min värld, först var det Vem vet mest ett teve-program jag gillar för jag får visa Blivande hur klok jag är ;) och jag får också möjligheten att skaffa mig ny kunskap, nåt som är viktigt för mig. Jag vill veta att när jag somnar på kvällen har jag lärt mig nåt nytt, det är därför jag alltid slår upp saker jag inte kan när jag löser korsord. Dock tycker jag att Rickard Olsson blir alltmer plump i sin framtoning, igår var det en äldre herre som visste att stolpar och luftmaskor (el dyl) hade med virkning och göra och då viftade Olsson med handen på ett feminint sätt och sa "men Villy då"! Synnerligen fånigt är det konstigt att fördomarna fortlever?

Sen var det dags för Halv åtta hemma hos mig, ett trevligt program som ger mig inspiration till middagar med vänner. Även här kan jag ibland tycka att Helge Skoog kan bli lite fånigt men det kan ju också bero på att jag inte har nån humor :question:

Sen till den stora förnedringen......Biggest looser!!!!

Tänk att vara så stor och ställa upp så som dom gör framför kameran och hela svenska folket....hur kan dom, hur törs dom? Det är väl förnedringsteve på hög nivå ;) ...åtminstone hos mig för jag kände att det fanns en förnedring (för mig) där jag satt i tevesoffan med mina tjugo kilos övervikt och äppelpajen i handen med nyvispad grädde därtill!!!!

Heder åt alla dessa mycket modiga människor, Ni inspirerar mig!!!!!

Inget i hela världen skulle kunna få mig att ställa upp i teve eftersom jag är ett kontrollfreak och i samma stund som jag bestämmer mig för att delta i en doku-såpa så måste jag släppa kontrollen. Det är helt och hållet upp till produktionsbolaget hur dom vill framställa mig och det fixar inte jag! Jag vill inte att någon ska tro att jag är nåt jag inte är. Det finns dock ett undantag och det är just den här typen av program för här kan jag bli en vinnare för resten av mitt liv. Jag har nåt att vinna för min egen del och det i hälsovinst....men det kommer aldrig att hända!!

Men återigen.....Ni som gör detta ger mig inspiration och det tackar jag för!!!!!

Mina matvanor...

...för dryga tjugofem år sen kan Ni få veta allt om i fall Ni läser den här artikeln i Aftonbladet...men som vanligt så ska man nog inte tro på allt som kvällspressen skriver.
Visst minns Ni att jag har två söner ;)

Ho ho...ho ho...

Jo, jag är nog här men det är som jag skrev i lördags både fullt och tomt i huvudet och fingrarna vill inte riktigt samarbeta med mig. Men jag kom på att jag såg en intervju med den danska författaren Hanne Vibeke-Holst att man fick inte sitta och vänta på att inspiration skulle komma utan det var bara ett bestämma sig för att skriva så nu försöker jag väl då!!!

I lördags åkte vi sent omsider ut till torpet och började vinterrusta, bar in alla utemöbler utom en grupp vilket inte alls är lika roligt som att bära ut det på våren!! Ungsonen kom förbi och hämtade en kylskåp han lånat ut till oss i samband med festen i början på augusti. Sen tog vi svampkorgen och gick ut en sväng för vi var faktiskt tvungna att ha nåt till fläskfilén som jag tinat.

Jag kan här med dementera att det skulle råda svampbrist i Västmanland...det finns svamp, mycket svamp! Bilden nedan är visserligen från förra året men korgen är densamma och innehållet ungeför lika mycket i vikt. Kantarellerna vi hittade den här helgen var liten men naggande god!Igår kväll när vi återvänt till staden blev jag sittande återigen att titta i de fotoalbum jag fick med mig hem från Alvesta i fredags och såg då att korgen på bilden ovan fanns med på foton från 1958 då min mammas familj var ute på picknick. Känns lite häftigt att korgen vi försöker fylla med svamp var med redan för 52 år sen!!!

Vad händer den här veckan?? Jo, på onsdag har jag nåt speciellt för mig...jag ska på intervju! Vad får jag nog berätta mer om när jag varit då jag inte är helt på det klara själv vad det kan bli...spännande är det i alla fall!!!

Annars blir det nog en hel del tid vid datorn och Word..det finns mycket  som behöver skrivas ner och därmed sorteras.

Ops....

...glömde visst blogga idag!!!!!


4:e september

Idag skulle min farmor ha fyllt 112 år och igår begravde vi hennes yngsta son som tidigare i år fyllde 70.

Mitt huvud känns fullt men tomt...konstigt!

Vi åkte via Linköping och Moster i torsdags för att kliva upp tidigt igår morse och sedan åka vidare till Alvesta och Skogskyrkan där begravningen av pappa skulle vara. Vi valde ju att ligga lågt med den då vi ville ha den i avskildhet, i min värld är det så nära inpå mammas begravning och sorgen är stor i mitt hjärta. Men både mamma och pappa var sjuka på ett sätt som aldrig skulle kunna botas och då vore det egoistiskt att missunna dom att få vandra vidare.

Jag tänker, ler och gråter små glädjetårar som också innehåller sorg när jag bläddrar i fotoalbumen jag fick med mig hem igår. Jag ser fotona av deras bröllop där pappa verkar vara smålurig på alla foton, men jag vet att han inte var det men blixten ställde till det. Mormor och morfar flankerar brudparet vid middagen och jag hoppas de nu alla är på samma ställe och ställer till med ett riktigt kalas tillsammans med resten av släkten som finns i närheten!!

Själv ska jag idag klippa gräs i torpet och kanske hinna med en promenad i skogen för att göra det som mamma och pappa älskade och som de lärde mig att älska....plocka svamp! När jag lyssnade på Ring så spelar vi idag så var det en herre söderöver som berättade att han plockat massor av lingon och ett nytt minne poppade upp. En höst i slutet av 80-talet så var både pappa och jag sjukskrivna och åkte ofta ut i skogen för att hålla oss i gång och för att vi njöt av det, den hösten plockade vi flera hundra liter lingon. Jag vet att pappa skickade kartongvis med lingon till släkten på Gotland! Ytterligare ett minne jag vårdar ömt!!


Hur går det???

Jag tänkte att jag måste kanske berätta hur det går med rökningen....eller frånvaron av cigaretter i mitt liv!

Det går bra, jag har haft några "återfall" och kommer kanske att få flera men själva vanerökandet är borta, det där att ta en cig i tid och otid. Jag väljer att fokusera på att jag inte röker dagligen (långt ifrån) och tycka att det är bra än att gå och gräma mig över de "återfall" jag tagit...jag vägrar att se det som ett misslyckande för det kan inte vara det när jag är mer rökfri är rökig :P

Det blev ju lite tuffa tider och den gamla Kajsalisa skulle definitivt ha tagit pappas död som en ursäkt att börja igen men jag väljer att tänka tvärtom. Mina barn ska inte behöva se mig så sjuk på grund av min egen dumhet (nej, jag klandrar inte pappa utan jag gör ett eget val).

Jag har inte speciellt mycket sug efter nikotinet utan mer efter sysselsättningen, vanan att vid vissa tillfällen ta en cig.

Två saker är negativa med att sluta röka...sötsuget har definitivt ökat och jag har väl aldrig bakat så mycket på så kort tid som nu. Men trots att jag redan har en del övervikt så tänker jag att bättre med övervikt än rökberoende. Jag har tagit fram cykeln och cyklar överallt istället för att som tidigare ha tagit bilen och hoppas att det ska jämna ut sig. Jag ser också till att det alltid finns frukt hemma och så dricker jag mycket vatten!

Den andra saken är besvärligare, mitt luktsinne!!!! Jag har alltid haft ett otroligt välutvecklad luktsinne trots att jag varit rökare, det är inte mycket som undgått mig. Blivande har ibland skojat och sagt att jag borde få anställning som mögelhund!!!!!! Att luktsinnet förbättras när man slutar röka vet väl alla och det uppskattas nog av de flesta...men inte av mig!!!

Idag begänsar luktsinnet mitt liv. Om grannen längst ner målar i sin lägenhet så känner jag doften upp till mig trots att alla fönster och dörrar är stängda, om grannen duschar och har på sig herrdoft så känner jag det också in i vardagsrummet. Jag har svårt att gå i affärer eftersom alla dofter som folk medvetet sätter på sig fastnar i min näsa och på min tunga, det känns som att jag druckit parfymen, tungan blir alldeles konstig. Om man sen börjar tänka på alla andra dofter som man kallar lukter så kan Ni ju börja förstå....vet Ni hur många människor som luktar svett i en affär?? Eller som luktar gammal inrökt nikotinlägenhet??

Vill det sig riktigt illa så kan lukten av parfym eller målarfärg göra mig riktigt sjuk för slemhinnorna blir så irriterade att de reagerar som vid en riktig förkylning. Halsen känns som ett öppet sår och jag får svårt att andas.

Min egen privata rökcoach ska nu ta ett snack med en näsahalsspecialist sm han känner för att se om det går att lindra. Har Ni några tips så tar jag gärna emot dom...jag tänker dock inte gå omkring med munskydd och klädnypa i näsan.... :D

Nu ska jag cykla till butiken för att handla mat...


Vänskapsförnyelse?

Jag slängde ju ut en liten fråga eller funderare kanske man kan kalla det i gårdagens blogg...vad är vänskap?

En av anledningarna till att jag funderat en del på detta är ju vad facebook gör för vänskapen. Jag är helt övertygad om att det är inte bara jag som återknutit gamla vänskapsband via ovan nämnda sociala medie.

Under det här senaste året har det dykt upp åtminstone tre kära vänner som jag tänkte berätta om här!

Först är det vännen P som jag lärde känna under min utbildning till postkassör (för Er som inte vet vad det yrket innebär så kan Ni nog googla ;) ) i Stockholm 1980. Vi jobbade tillsammans på postkontoren i Bromma och hade en hel del kul. Vi höll kontakten under många år trots att P flyttade tillbaka till sitt Skåne och jag flyttade till Västerås. När hon fyllde 20 var jag till Malmö och hälsade på henne och i mitten på 90-talet var hon på en utbildning i Stockholm och då tog jag bilen och åkte upp och träffade henne. Sen blev det av olika anledningar ett uppehåll, jag var i Malmö ett par gånger med jobbet men fegade ur varje gång jag satt med telefonkatalogen på hotellrummet och ville ringa. Så knäpp man kan vara!!! Jag är till och med övertygad om att jag vid ett tillfälle mötte P på väg från tågstationen i Malmö! Ja, nu har vi kontakt igen eftersom hon hittade mig via FB...det finns fördelar med att ha ett alldeles eget namn!

Förra året dök det upp en till, vännen K från Örebro. Vi träffades när vi gick på Svenska kyrkans grundkurs 1995 i Södertälje. En av de bästa perioderna i mitt liv faktiskt när jag tänker tillbaka, K och jag hade verkligen roligt ihop. Här kommer då en av mina funderingar från igår...kan man vara vän med nån av det motsatta könet?
Jo, det kan man! K är en av mina absolut bästa vänner som jag vet att jag kan prata med om allt och det passar ju bra eftersom han gick vidare och utbildade sig till präst, själv blev jag "bara" människa efter grundkursen ;)
I början på 2000-talet gick våra vägar isär, inte för att vi blev osams utan förmodligen av samma anledning som jag tappade kontakten med P. Redan då var jag på väg mot den berömda väggen men hade inte begripit det, jag tappade all tro på mig själv och kunde inte tro att nån ville ha kontakt med mig. Men det är en annan historia som vi tar en annan gång!
Vi hade lite mejlkontakt men inte mer. I augusti i år hade jag förmånen att få återse K igen och jag blir fortfarande glad i hela kroppen när jag tänker på det mötet. När han efter 24 intensiva timmar åkte hemåt så slog det mig...men jisses, det var ju som att vi aldrig varit ifrån varann! Vi bubblade och pratade precis som vi alltid gjort....om allt mellan himmel och jord och lite till!

I början på det här året så dök det upp ytterligare en person som betytt väldigt mycket för mig genom åren. Vännen och arbetskamraten K. Hon har betytt jättemycket för mig, mer än hon har en aning om! Mest har hon nog lyssnat på mig när jag pratat och pratat om det som tyngde mig mycket under en period. Våra barn är lika gamla och vattkopporna tog vi samtidigt vilket gjorde att vi kunde umgås en hel del utanför arbetet då...våra ungar var nämligen pigga och alerta med ej välkomna i barnomsorgen ;)
På måndag ska jag och K ses och det ska bli så härligt! Vi ska fika och prata om pappa. Eftersom pappa och jag under många år jobbade på samma arbetsplats så hade vi samma arbetskamrater och K var en av dom!

Om jag själv ska svara på mina frågor från igår så;

Jo, man kan vara mycket nära vän med någon av det andra könet men andra människor verkar ha mycket svårt att förstå det. Jag har haft många vänner av det manliga könet genom åren då jag tycker att män oftare är lite rakare än kvinnor i vänskap. K är dock den jag kommit allra närmast.

Jo, man kan vara vänner fast man inte hörts av på kanske tio år, det är det som är vänskap av djupare slag!

Näe, man behöver inte förnya vänskapen efter så många år man behöver bara uppdatera sig!

PKK (ops, blir det konstigt nu om nån googlar PKK?) Ni tre är vänner som jag är så glada för att Ni återkommit i mitt liv och det kan vi tacka Facebook för!!

Naturligtvis är jag glad för alla mina andra vänner som finns runt om mig alltid men denna blogg handlade om gammal vänskap som förnyas...och då räknas inte Ni!!!! :love: