Vilken vecka!

Igår var jag på avtackningsmiddag med mitt gamla jobb, vi var flera stycken som skulle avtackas eftersom situationen har förändras för företaget.

Det var en fantastisk kväll på en fantastisk restaurang.

 Alla bilder är lånade.

Kvällen var en sån där kväll som man bara kan drömma om, det var alldeles vindstilla och solen lyste starkt, så starkt att den nästan var lite irriterande ;)

Maten var fantastisk även om just min var lite väl starkt kryddad med svartpeppar (men det kan bero på att alla mina smaker har blivit förstärkta pga av LCHF)

Personligen tycker jag att det är ganska jobbigt att bli avtackad men samtidigt så är det ju så man gör, avtackar folk när dom slutar!! Jag fick en kul liten pryl av företaget


En hoptimist!!!

Av mina närmaste kollegor som uppenbarligen känner mig väldigt väl fick jag ett presentkort på böcker ;) samt en timmes thai-massage!!! Tack snälla Ni för jag vet att några av Er läser!!

Efter det säger min chef...Jag vill gärna prata med Dig i morgon!!!! Gissa vem som fick myror i huvudet?!

Klockan två påbörjades min massage, helt underbart ljuvligt även om det emellanåt gjorde rätt mycket sköntont! Jag kommer definitivt att göra detta fler gånger för ikväll är min kropp riktigt trevlig och trött är jag också!!!

Klockan tre var det dags för ett samtal med chefen och det slutade på ett helt annat sätt än jag kunnat drömma om....en anställning året ut till att börja med!!! Jag kommer att jobba med helt andra uppgifter än tidigare men jag gillar utmaningar, exakt vad jag ska jobba med återkommer jag till....men behöver jag säga att jag är GLAD?!
Jag får fortsätta att jobba med mina underbara arbetskamrater och jag har ett jobb att gå till varje dag som jag är säker på att jag kommer att trivas med. LYCKA!


Schysst, sa doktorn!

Det finns vissa saker som jag kan dra ut på i evighet och en av dessa saker är att gå till doktorn. De flesta av Er vet att jag har en lång sjukskrivning på min CV (om det nu är nåt att spara på) och att jag blev ganska illa behandlad av flera läkare på min vårdcentral. Jag önskar att jag hade haft kraft att anmäla detta till patientnämnden men...jag var inte tillräckligt frisk för att orka det och nu är det som det är. För ett drygt år sen fick jag ändan ur vagnen och bytte vårdcentral och det är det bästa jag gjort på länge för nu har jag vad jag tror kan vara landets bästa (man får till och med betala med kontanter där ;) )

På min vänstra kind har jag ett födelsemärke som jag haft i hela mitt liv. Det finns en historia om det och det var så att min mamma stod och stekte fläsk när jag låg i hennes mage och så stänkte det upp fett på hennes vänstra kind och hon satte reflexmässigt upp sin hand och torkade bort det. Nej, lär min farmor ha sagt, nu får barnet ett märke där!!! Huruvida det här ihop eller inte kan de lärde tvista om men märket är där!!!!

Under våren påtalade flera personer att det började bli mer rött och att det i märket dessutom kommit flera leverfläckar som antagit en blåsvart färg och det började klia och svida. Jag insåg att jag borde gå och visa upp det men....jag känner alltid att jag bara besvärar och att de nog tycker att jag är hypokondrisk :blush:

Nå, för ett par veckor sedan så tog jag mig i kragen och beställde en tid så i morse var det dags. Jag fick komma in några minuter tidigare och doktorn frågade hur jag hade det, vad jag gjorde och hur jag mådde rent allmänt! Jag kände mig sedd :D

Han tittade på märkena och sa att det är blodkärl som knyter ihop sig och är helt ofarligt. Man kan ta bort det men det är något man får bekosta själv och eftersom jag själv inte bryr mig så får de sitta kvar. Jag visade några märken till för doktorn tyckte det var lika bra när jag ändå var där ;) Inget var farligt!!

Jag passade på att fråga om det gick för sig att ta ett kolesterolprov eftersom jag börjat med LCHF. Ja, visst sa doktorn, men hur mår Du av det? Eftersom han var riktigt genuint intresserad så berättade jag att jag blivit av med 80% värk, tio kilo och mådde prima!! Schysst, sa han. Vi småpratade lite mer om detta och han tyckte det lät helt okej men att eftersom jag har hjärt-och kärlproblem i släkten så var det vettigt att ta prov.

Även sköterskan som tog provet var intresserad av hur jag mådde och konstaterade när jag berättat att...så säger nästan alla som äter LCHF.

Så nu får jag vänta i två veckor på svaret och då får vi se!!!

Ett litet snedsprångav Denise Rudberg.

Det här är nog den bästa bok jag läst på mycket länge, den höll mig verkligen fången och jag ville inget annat än att gå och lägga mig på kvällarna ;)

Jag vill påstå att hon skapat en ny genre som är en blandning mellan deckare, chick lit, Harlequin och relationsdrama...ja, hon kallar själv genren för Elegant crime och den benämningen kan jag nog köpa!

Huvudpersonen är en kvinna i mitten på femtio som nyss blivit änka. Ett äktenskap som hade en del att önska. Efter en lång frånvaro börjar hon åter jobba på Rikskrim, hon får en ny arbetskamrat som är en frånskild polis med en tonårsson. Om det uppstår ljuva toner dem emellan?? Läs får Ni se!!!

I boken händer så mycket så jag kan väl inte påstå att det är en ren deckare men jag vill nog påstå att jag hade inte velat läsa den här ensam ute i torpet en mörk höstkväll....inte en ljus sommarkväll heller förresten. Mina värsta dagdrömmar uppstår i denna bok ;)

Jag ser redan fram emot nästa bok i serien och det är nästan så jag vill lägga in en beställning på en inbunden :O

Läs den....läs den....läs den!!!!

Sovrummet, är det privat???

Vilket fantastiskt sätt att fira den nioåriga förlovningsdagen på...plocka svamp!!!!

Som jag skrev så klädde jag mig och gick sen ut och letade upp Blivande som verkade ha fastnat i skogen, blev ju lite orolig att vargen eller räven tagit honom ;) Vi har alltså varg på riktigt runt hörnet och i början på juli blev en varg påkörd bara en dryg kilometer från farstudörren! Räv vet Ni ju att vi har men efter att Kajsa spöade upp den i våras så har jag inte sett skymten av den :P

Jag hittade honom med rumpan upp i luften plockandes svamp i massor! Jag hjälpte honom att plocka "rent" i vår närmaste skog och sen gick vi hem och la det på köksbordet.

Väl framme i den skog som var vårt egentliga mål så hittade vi några stycken här och där och lite misströstan kändes måste jag erkänna. Men vi fortsatte för om inte annat så var det en härlig skogsdag. I den här skogen finns ett område som är som en egen skog, första åren gick jag inte ens in i den för den...signalerar nåt oroväckande men framförallt luktar det älg!!! Vi tror att det är älgens sovrum och det är ju ett rätt privat rum!Tidigare i augusti så var vi där och skulle kolla svampläget och när jag var på väg in i den lite mera snåriga skogen brakade det till och jag la benen på nacken och sprang mot Blivande som i sin tur gjorde likadant, fast han sprang ju mot vägen förstås!! Sen började vi skratta så tårarna sprutade...för vilket djur det än var så skulle vi inte ha haft en chans att springa ifrån det om det ville "fånga" oss men så stark är känslan när man går in i denna skog, nerverna är på helspänn!!

Igår kändes det nästan ingenting så jag tog mod till mig och letade mig in i skogen, som är en ungskog, och där stod dom...överallt!!! Jag plockade och plockade i min jacka, korgen bär alltid den store och starke Blivande, det var så mycket så jag hade inte ens tid att meddela mig med mitt sällskap. När jag plockat allt jag såg just i den dungen var jag tvungen att leta upp Blivande för att tömma jackknytet som då vägde säkert ett par kilo!! Sen gick jag inte tillbaka till just den delen av skogen, nånstans får man ju dra gränsen för sina hjälteinsatser ;) Vi fortsatte att gå i resten av skogen och tio över tolv kom vi överens om att det var dags att vända. Den bit som tar tio minuter att gå normalt tog en timme och fyrtio minuter!!!!! Hela skogen lyste lite överdrivet gul av kantareller!!

Vi gick bara och fnissade för det var så häftigt! Vi brukar ju plocka ganska mycket svamp varje höst men denna går nog utöver det mesta, aldrig någonsin har jag plockat så mycket!!! När vi kom till stan vägde jag in nästan sex kilo svamp och gjorde en uträkning på hur många liter korgen rymmer....drygt nitton liter!!!!

Sen satt vi och rensade den medan vi tittade på en film och när vi var klara så såg grytan ut så här...Grytan rymmer tio liter!!! Idag på morgonen har jag stoppat ner svampen i påsar och in i frysen...tio påsar till vintern och fortsätter det så här så ska jag nog kunna infria ett löfte om en kylväska på en trapp någonstans i Skåne i oktober!!!!

Gamla hundar!!!!

I natt vaknade jag av att hela sovrummet lystes upp och det mullrade rejält utanför. I grunden är jag egentligen inte rädd för åska men som jag berättat tidigare så sitter förra vårens upplevelse djupt i mig! Man är väldigt liten när åskan drar igång, jag försökte väcka Blivande men han hade ingen förståelse för att jag ville ha lite sällskap.....sov, tyckte han?!

Efter att ha läst en timme så somnade jag om och vaknade sen straxt efter åtta av att det fortfarande regnade. Lite sur blev jag för det var ju tänkt att vi skulle ut och plocka mera svamp idag!

När vi började hyra det här torpet så fick jag alltid gå ensam i skogen, Blivande tvärvägrade eftersom han blivit "tvingad" som barn att följa med i skogen men hittade aldrig något så han skulle aldrig mer gå i skogen sade han då... En gång följde han med mig och Svärmor i skogen men satt i bilen medan vi gick i skogen och plockade....

För en stund sen sa han....Du, jag går ut en sväng...Tio minuter senare kom han tillbaka med andan i halsen...Jag måste ha korgen det finns massor i skogen!!!

Så nu ska jag klä mig och så tar vi en tur i skogen i alla fall, vi kan ju inte bli mer än blöta. Förresten så tittar solen fram nånstans ovan molnen!!!!

Vad jag vill säga är att man kan uppenbarligen lära gamla hundar att sitta :D


Jo...

...vi hittade kantareller!!!!!

Har Du sett Herr Kantarell??

Vi ska i alla fall ut och leta reda på honom och hans familj nu!!!!I morgon ska det solas och läsas för det ska bli kanonväder ;)

Klirr i kassan

Idag är det den tjugofemte och för de flesta innebär det påfyllning i kassan så ock för mig men det var inte många kronor, det blir ju så när man inte har jobbat så många timmar!!

Däremot håller jag på att försöka bli av med lite grejer på Tradera, jag har ju en massa olika böcker som visserligen inte inbringar så många kronor för böcker har idag inte något andrahandsvärde men om jag får någon krona och någon annan en bok så innebär det att jag också får lite mer plats!!!!

Är Ni intresserade av vad jag försöker sälja så kan Ni ju kika in
HÄR! Tyvärr är det ju också ganska dyrt att skicka saker med post så det blir inte billigt....

Dessutom tänkte jag ge Er ett erbjudande....de böcker som finns under kategorin Lästa böcker säljer jag för fem kronor styck + porto. Det finns dessutom nästan tusen böcker till, så fråga...jag kanske har det Du söker...mest är det förstås deckare men det finns allt möjligt!!!!

Om Ni visste vad det tar emot att sälja sina vänner men....man kan inte ha hur många böcker som helst på 54 kvm...inte hur många vänner som helst heller ;)


Frukta inteav Anne Holt

Det här kanske är en toppenbok men inte för mig!! Det är alldeles för mycket fakta som gör att boken blir alldeles för lång.

Det verkar som att en bok på 250 sidor är helt ute att skriva eller har alla författare fått för bra fantasi? Den här boken är på 480 sidor och det tycker jag är för mycket, åtminstone när man inte lyckas fånga mig mer än stundvis.

Som bekant är ju Anne Holt själv homosexuell vilket är något hon gärna också skriver om och nu är det då en hatgrupp från USA som kommer till Norge och mördar människor som har någon form av anknytning till homovärlden...även det börjar bli lite uttjatat. Spelar det någon roll vem man älskar och vem man delar säng med?

Nå, även om jag nu tyckte att den här var lite lång så vet jag att när nästa Holt-bok kommer så köper jag den!!!

Ett år har gått...

...ruskigt fort och ändå långsamt.

Idag är det ett år sen pappa dog och det känns märkligt, jag har fortfarande svårt att aceptera att båda mina föräldrar gick bort så unga, 64 och 70 år, och så nära varandra, 2006 och 2010.

Jag ska inte sticka under stol med att jag saknar min mamma mest men det beror nog på att vi kom varann så nära under hennes sista år, vi återupptäckte varandra som två vuxna kvinnor och den relationen klarade vi bättre än relationen som mor och dotter.

Jag var som liten pappas flicka, väldigt mycket pappas flicka men livet kom emellan och relationen blev en annan, förmodligen för att jag själv blev vuxen på ett mycket brutalt sätt som pappa inte kunde hantera på annat vis än sitt eget. Ja, Ni får nöja Er med dessa ord, kanske kommer berättelsen att berättas nån gång men då kommer Ni inte att känna igen den.

Men jag känner idag att jag är glad att jag fick de föräldrar jag fick och har "förlåtit" dem för alla de gånger jag inte fick göra som jag ville. Idag har jag nämligen insett att jag fick göra mycket mer än jag inte fick göra, det kanske inte alltid var så lätt att vara förälder till Kajsalisa som var en synnerligen envis och målinriktad individ.


Eftersom jag tror på ett liv efter detta så hoppas jag att både mamma och pappa har det bra där dom är!


Den perfekte mannenav Sheila O'Flanagan.

När jag läst de sista orden i den här boken så tänkte jag att detta var nog en av de sämsta O'Flanagan-böcker jag läst därmed inte sagt att den var dålig. Men,  nu när det gått några dagar sedan jag slog ihop boken så inser jag att jag hade fel...den kvinnan har nog inte skrivit några sämre böcker!!!

Åter handlar det om relationer och i detta fall två systrar som är mycket olika. De "tvingas" ut på en lyxkryssning på två veckor där de delar hytt och därmed får lära känna varann lite bättre. Den äldre systern har skrivit en roman som blivit en riktig bestseller och fått massor av uppmärksamhet, titeln är Den perfekte mannen så man skulle ju då kunna tro att författaren är en riktig romantiker men sanningen är den att hon är mycket cynisk när det gäller kärlek. Systern däremot som dessutom är ensamstående mamma och har valt ett enkelt liv är romantiker....

Ja, jag gillar dom här böckerna. De engagerar mig och trots den skämtsamma tonen finns det ett djup, ett ordentligt djupt!!!

Dagbok från kvinnofängelsetav Lillemor Östlin.

Det här är absolut inte något litterärt mästerverk men det är inte det det handlar om, det handlar om att ge oss utanför fängelset en glimt om hur det faktiskt är!

Emellanåt funderar jag på hur sann boken är, hur mycket hon fabulerar den käre Hinsehäxan, men så småningom om kommer jag fram till att det är nog verkligheten. Samtidigt som jag inte blir förvånad över att läsa hur "plitarna" behandlar de intagna men varför väljer man då det yrket????

När ska Sverige förstå att om man kallar det för fängelsevård så ska det också vara vård? Ja, ja, det är väl ett helt annat inlägg...

Men jag blev i alla fall djupt berörd av den här boken och rekommenderar den.


Den jag ville haav Sheila O'Flanagan.

Jag vet att jag skrivit det tidigare men det tål att skrivas igen...avfärda inte den här författaren som en simpel chick-lit-författare.

Man kan säkert välja att läsa hennes böcker som ren underhållning men jag har inte kunnat värja mig utan hamnat bakom fasaden på karaktärerna i boken. Trots den lite lustiga framtoningen så finns det ett djup som åtminstone berör mig mycket troligtvis för att jag emellanåt kan identifiera mig med dom.

Den här boken handlar om två flickor som möts och blir vänner för livet..eller? De skiljs åt på grund av en man och skapar varsin rejäl karriär på varsin sida om Atlanten. En av de ska senare i livet gifta sig och bestämmer sig för att de ska gräva ner stridsyxan. Det blir en spännande berättelse med både anade och oanade vändningar!

Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken men var naturligtvis tvungen då det är en pocket på nästan femhundra sidor ;)


Virresförsinnelse!

Nu borde jag ju ha visat den fina sjalen jag stickade häromkvällen men....vi sitter i torpet och sjalen är i stan!!! Men...den blev fin ;) Men i skrivande stund kom jag just på att en liten glimt kan Ni få för jag tog ju en bild till Facebook....Viss är det ointressant att läsa vad jag tänker ;)Jag kom däremot på en sak....varför stickar jag en sjal när jag sällan använder såna??? Antingen får jag börja använda eller så vet alla mina vänner vad de får i present och julklapp av mig närmaste året för det var himla kul att sticka igen :P

Galenpanna!

Så är det...det är nog vad man bör kalla mig!!

Nu sticker jag till garnaffären och köper garn för jag är sticksugen....och jag tänker inte berätta för någon att jag har ett helt hobbyrum i källaren fullt med garn som jag ärvde efter mamma ;)Förresten.....har Ni hört att det ska bli tillökning i kungahuset ;)

I natt jag drömde...

...att jag skrev världens bästa blogg!!! Tyvärr fanns den inte kvar när jag vaknade.....

Vad ägnar jag mig åt mer än att vara lyxhustru??? Jo, jag söker jobb!! Vilket är en besvärlig sysselsättning för min del eftersom jag aldrig gjort det på riktigt förut utan det har liksom bara dykt upp jobb. Nu har jag dock sökt tre olika jobb så det är bara att hålla tummarna för att det ska bli napp på något av dom, mest hoppas jag på det senaste jag sökte....

Tallbackens vandrarhem, Norrköping

Det är tur att mitt verkliga liv inte är så händelsefattigt som blogglivet för då skulle jag väl gå under av tristess!!

I torsdags åkte vi till torpet eftersom Blivande körde en kortvecka och då fick vi efterlängtat besök av en god vän som jag/vi inte träffat på över ett år det blev en trevlig kväll där det som sas och hände är en typiskt Jansbokväll...det som händer i Jansbo det stannar i Jansbo ;)

På fredagen så passade vi på att sitta och läsa i solen på förmiddagen och sen på eftermiddagen tog vi svampkorgen och tog oss en promenad i skogen, vi gick inte hem lottlösa :D

Lördagmorgon packade vi ihop och tog katterna och drog till staden där vi duschade och piffade till oss och sedan satte vi oss i bilen och drog mot Svärtinge Skogshotell för att delta i en födelsedagsmiddag. Väl framme visade det sig att Skogshotellet blivit dubbelbokat men den mycket vänliga portiern hade bokat om oss till
Tallbackens Vandrarhem som var en mycket positiv upplevelse. Ett alldeles fantastiskt vandrarhem till ett mycket bra pris!! Är Ni i Norrköpingstrakten och behöver bo någonstans så rekommenderas detta verkligen!!

Ja, Ni förstår väl att Svärtinge Skogshotell är ett litet privat ställe som inte finns riktigt på riktigt ;) Men Tallbacken det finns på riktigt!!!

Vi hade en härlig kväll i Östergötland och ser redan fram emot nästa år ;)

Igår morse när vi vaknade så packade vi ihop våra saker...eller ja, lakan och sånt som Skogshotellet skickat med förstås...och så gick vi mot frukostbuffén som serverades i samma lusthus som födelsedagsmiddagen serverats i kvällen innan. Det är bara två kilometer (jag har mätt på Eniro) men jädrar anåda vilken backe det inleds med. Mitt i backen stod Blivande och jag och bara flämtande konstaterande att även Stenmark skulle nog ha upplevt backen som en utmaning!!!

Nå, när vi väl kom fram så hade pulsen lugnat sig men då blev vi utskällda....ja, ja...sånt är livet!!! Men...blir man utskälld av såna här sötnosar så kan man ta det;)Så småningom satte vi oss i bilen och åkte tillbaka till Västerås och hur härligt det än är att åka bort och umgås med människor man älskar så är det så skönt att komma hem igen!!!!!

Ja, just ja....den där backen fick mig att förstå att nu är det dags att börja röra på fläsket så gissa vem som varit ute och gått 2 km idag också...minus backen förstås för såna har vi inte i Västerås ;) Nu ska det bli spännande att se hur kroppen reagerar...håll tummar och tår för att den gillar det och inte går i baklås :D

Ohygieniska män?????

Rakar Du Dig under armarna? Varför gör Du det?

Den här tanken har legat och gnagt hos mig under flera år för jag tycker det är så dödligt trist att raka mig under armarna och att raka benen, jag förstår egentligen inte vitsen med det! Men...jag gör det, dock inte så ofta numera som för kanske tio år sen. Idag gjorde jag det igen för jag kände när jag var upp på jobbet i tisdags att det kändes inte bra att gå dit med orakade ben och capribyxor (eller vad det nu heter). Inte för att någon tittade extra vad jag märkte eller att någon sa nåt...utan det var mera känslan från min sida. Dessutom var några veckor sedan jag rakade mig under armarna men det löste jag genom att sätta på mig en skjorta utanpå den kortärmade klänningen ;)

Jag förstår inte varför jag reagerar så för vi är ju skapta med kroppsbehåring även om det minskat under de senaste årtusendena och alla har det!

Genom åren som jag gått och funderat på detta så har jag frågat människor runt omkring mig....och vid flera tillfällen så har jag fått till svar att det är ohygieniskt att inte raka sig....plötsligt slog det mig...

Om det är så måste ju de flesta män vara ohygieniska!!!!!


Nej, nej, nej....

Jag bantar inte!!!!

Jag är fullt medveten om att det finns hur många bloggar som helst som handlar om att äta LCHF men jag tänker ändå med jämna mellanrum berätta om hur det är för mig och Blivande. Jag berättar om vad vi upplever och känner och om det kan Ni inte läsa i nån annan blogg ;)

Redan för nåt år sen så började jag fundera på detta med LCHF och tänkte då att vi kanske skulle prova GI som är lite vårdslöst kallat en lightvariant av LCHF. Vi höll på ett par veckor sen la vi av för det var inte vår grej, jag kan inte riktigt säga vad det var som kändes fel men nåt var det. Jag mötte människor som åt enligt LCHF och blev mer och mer inspirerad men samtidigt så skrämde mig detta med att äta så mycket fett för det har man ju lärt sig sen barnsben att det var onyttigt!

För två år sen så slutade vi med alla lightprodukter och började använda riktig grädde osv i maten. Det resulterade i att jag åtminstone gick ner en hel del i vikt som jag förvisso gick upp igen men det hade nog andra orsaker ;) Men det kändes bra att inte äta dessa konstgjorda saker för naturligtvis är det så att om det man brer på smörgåsen innehåller 40% fett så måste det vara ersatt med något annat. Likaså "grädde" som bara innehåller 4% fett.....var är de andra 36% fett som vanlig grädde innehåller?

Vilka var det som introducerade alla dessa lightprodukter som skulle göra oss smala? Jo, det var ju amerikanerna...och hur ser de ut? Aldrig någonsin har de varit så feta som de är nu och av det kan jag bara dra slutsatsen att det kan inte vara nyttigt med alla dessa tillsatser eller ersättningar kanske jag ska kalla det! Även svenska folket har ju blivit allt tyngre jämfört med våra förfäder som aldrig kommit i närheten av lightprodukter!

Förra hösten började jag alltmer tänka, kan LCHF vara något för oss?
Svorskan inspirerade mig mycket, hon hade då ätit LCHF under en längre tid och hon såg ju jättefräsch ut och verkade synnerligen pigg :D Jag började läsa på mer och mer samtidigt som jag minskade mitt eget intag av kolhydrater. Smörgåsar på morgonen tog jag bort helt. Naturligtvis räcker inte detta för att det ska bli någon förändrig i kroppen men i hjärnan, jag upptäckte att det var inga problem att vara utan smörgåsar (som iofs aldrig varit någon passion för mig) inte heller saknade jag potatis, pasta och ris...men jag åt ju det fortfarande då och då. Jag hade ju inte informerat Blivande om mina funderingar.

Under våren läste jag om alltfler människor med fibromyalgi som blivit nästan värkfria efter att de börjat med LCHF och jag kände att vi måste prova!!! Jag gjorde en liten nedtrappning, fortfarande utan att Blivande visste om det. Efter ett par veckor frågade jag honom om maten smakat bra de sista veckorna och förvånat svarade han...Ja....

Efter att jag förklarat så sa han....Nu kör vi!!!!

Nu lite drygt två månader senare så mår vi så bra som aldrig förr, vi har blivit "avprogrammerade" och är inte ens sugna på kolhydratmat. Jag har blivit av med ungefär 80% värk....och som bonus har vi tappat drygt 16 kilo!

Vi bantar INTE utan vi har bytt livsstil för så tror jag att man måste se det...det är inte en diet...det är en livsstil!!!


Språksvårigheter

Regn och åska väckte mig i morse och det var inte utan att jag tyckte det var rätt skönt att vakna i stan då!!! Nu blev det inte så mycket av åskan men regnet blev det desto mer av, nu hoppas vi att det kommit en del i torpet också så vi kan få fylla svampkorgen på fredag! I söndags regnade det ju en del men tyvärr kom det inte så mycket i torpet som det gjorde i stan, nio millimeter är inte mycket och sammantaget denna sommar har det nog inte kommit mer än max 60 mm sen i maj...så det är torrt!!!

Idag blev det en tur på stan med Bästa Vännen, det var längesen vi sågs, så längesen att vi inte riktigt pratade samma språk vilket gjorde att det blev en del märkliga missförstånd men kul hade vi och säkert en del som såg oss också. Tyvärr gjorde vi nog ett mindre gott intryck på Bästa Vännens dotters arbetsplats ;) Hoppas det inte påverkar hennes framtida löneförhandlingar :P

Det var ju rea på stan, halva priset på reapriset!!! Nu skulle det handlas var min tanke...jag kom hem med ett kvitto på en inhandlad sallad och ett betalt parkeringskvitto! Men Bästa Vännen handlade minsann....

Ja, jag fick ju nöjet att sen handla lite mat så jag får väl vara nöjd med det!!!!

Börjar bli riktigt less på att gå hemma så det är tur att vi har roliga saker att se fram emot i helgen....nu ska det partajas igen! Platsen för festen är på Svärtinge Skogshotell och det ska Ni veta går inte av för hackor!! Bäst av allt är att de har LCHF-meny ;)

da shit....

Plötsligt uppstod bloggtorka av rejält slag, jag har massor av idéer men det verkar inte gå att få ner på pränt, som att lusten att sitta vid datorn och skriva inte vill infinna sig. Men...jag vill minnas att det var precis likadant förra året när merparten av veckorna tillbringas i stan och inte i torpet. Torpet lämpar sig bättre för blogginspiration ;)

Dotra mår bra kan jag i alla fall berätta, lite trött även om tröttheten kanske mest beror på att livet blir rätt trist när man inte får sitta obegränsat vid datorn eller sms'a dygnet om :P Vi har dock börjat släppa på dessa restriktioner men hon måste ju känna efter att det känns okej!!!!

Jag var till jobbet idag och tog en fika och aldrig har jag väl fått så många kramar och pussar av så många olika människor på så kort tid....man blir liksom varm i hela kroppen :love: Kul att träffa sina kollegor efter semestern var det också!!!

Jag har också fått iväg en ansökan på ett jobb för det är ju så att jag numera står till arbetsmarknadens förfogande, eventuellt kan jag få någon timme på mitt förra jobb men det vore ju trevligt att ha något mer kontinuerligt! Håll tummarna för att en kvinna i sina bästa år är attraktiv på arbetsmarknaden ;)

Jag gjorde något annat skoj idag...jag ställde mig på vågen....minus åtta kilo sen i mitten på juni och det känns verkligen toppen....LCHF is da shit!!!

Sorg och glädje!

Glädje och sorg hanterar vi ju så olika, i min familj skrattar vi gärna åt det mesta...eller vi hanterar mycket genom att skratta. Jo, vi gråter också...

För nån månad sedan läste eller hörde jag någon säga (har ingen aning om vem) Jag har känt riktig sorg därför skrattar jag och det uttrycket har stannat i mig för precis så känner jag. Bara för att jag skrattar betyder inte det att jag är respektlös men det är sällan situationer blir bättre för att jag gråter. Sorg bär jag i mig och delar med mina absolut närmaste, skrattet delar jag med alla som vill dela det med mig och jag skrattar ofta och gärna!!!!

I all oro för Dotra så skrattade vi också även om det blev ett mer nervöst skratt, vid något tillfälle var det nära tårarna men av någon anledning tar tårar mer energi.

Men jag tänkte bjuda på en typisk Kajsalisa-familj-historia ;)

Igår kom Ungsonen och Svärdotra ut på kvällen för att få lite mat och Dotra fick lite ungdomligare sällskap!
(Vi har ju valt att "isolera" henne i torpet tills i morgon då vi måste få en tid till doktorn)

När vi ätit satt vi och småpratade, Dotra hade givetvis en del att berätta om sin resa och Ungsonen och Svärdotra var väl intresserade av att höra hur det varit och vad som hänt. Hon berättar att hon gjort en
datortomografi och jag  kan inte låta bli att inflika,

- Jo, Du Ungsonen, Dotra har bevis på att hon har en hjärna!!!

- Tsss....det tror jag inte, säger Ungsonen.

- Jo, säger Dotra, vänta ska jag gå in och hämta min hjärna!!!!!!!!Skumt idiotiskt!

Vi har lärt oss en mycket viktig läxa den här veckan och det på den hårda och dramatiska vägen!!!

Dotra har jobbat hårt den här sommaren för att kunna åka på en veckas semester till Ayia Napa med en god vän, som hon för övrigt reste till Alanya med förra sommaren. Som tonårsförälder hoppar man ju inte högt av glädje när man får det presenteras för sig, ännu mindre högt hoppar man när man sen får höra att hon bara ska vara hemma ett par dagar innan hon reser vidare till Magaluf!!!!!!!

Nå, Dotra är fyllda arton och hon har jobbat ihop pengarna själv så det finns inte så mycket att säga, eller det gör det ju men vad hjälper det????

Förra fredagen åkte hon i väg med en nästan tjugo kilo tung resväska, själva brukar vi åka med så lätta väskor som möjligt och eventuellt fylla dom på resmålet ;) Vi kanske är annorlunda men vi försöker att glömma att hon är bortrest för att sitta och oroa sig är direkt olämpligt för man kan ändå inte göra så mycket när de är så långt borta!! Oron finns ju där ändå...men det gick ju bra förra året då försvann ju bara en mobiltelefon av enklare modell....

I torsdags åkte vi till Enköping för att turista och se deras fantastiska planteringar och är man i Enköping och blomsterintresserad så måste man ju hälsa på hos
Doktor Westerlund och se blomman som uppkallats efter honom!

Medan vi hälsar på hemma hos honom och beslutar oss för en kopp kaffe så ringer telefonen och vi får veta att Dotra ligger på sjukhus hjärtat slår ganska många extraslag och adrenalinet pumpar....men att det inte är något farligt!!!! Hon har ramlat och slagit upp ögonbrynet så hon är sydd i det, fast först fick vi veta att hon blivit sydd I ögat....*oj, oj*

Sjukhuset vägrade att släppa henne innan de fick hemförsäkringsnumret....och det var då det gick upp ett ljus för oss....vi har ju varit fullkomliga idioter! Jag tycker generellt att både Blivande och jag är ganska kloka människor som försöker tänka på det mesta men jag har insett att det är helt fel!

Vi har inte ordnat något sjukförsäkringskort från Försäkringskassan till vare sig Ungarna eller oss....vi har heller inte en aning om försäkringsnummer....situationen är mycket pinsam och jag tror jag rodnade hel och hållen. Det var bara att sätta igång att ringa...först till Folksam där vi har vår försäkring och efter många om och men får vi veta att Dotra INTE går på vår försäkring för hon är myndig och skriven hos sin mamma. Tjo hoo....försöka få tag på henne, hon befann sig inte vid telefon vilket är helt naturligt då det är sommar och vackert väder. Hon har dessutom ingen mobiltelefon smart val kan jag tycka ibland så det var bara att hoppas att hon skulle se att Blivande ringt och ringa upp.

Tjejerna var ju dock ivriga på att komma ut från sjukhuset vilket är helt förståeligt och till slut nöjde sig sjukhuset med Blivandes personnummer!!

Några timmar senare fick vi kontakt med mamman och efter lite krångel så fick vi ett försäkringsnummer att lämna till sjukhuset, Blivande fick äran att ringa och prata med dom på engelska!!!

Här någonstans får vi också reda på att Dotra har en hjärnskakning och pulsen stiger igen....Nå, de ska ju flyga hem på fredagen så då skulle det väl ordna sig.

Här emellan var det en hel del telefonsamtal hit och dit men de hoppar vi över i den här berättelsen för då kommer Ni att förstå ännu mer hur idiotiska vi är!

Vi fick ju också börja styra om Magallufresan för den var ju inte aktuell längre.....och här skriver jag mycket kort....res inte med Ryan air om Du inte har en massa extraförsäkringar hit och dit....här ligger det arbetet för övrigt på is men vi ska nog försöka få tillbaka lite pengar i alla fall! Ska försöka ta tag i det idag ;)

Fredag morgon bestämde vi oss för att åka till Arlanda och hämta tjejerna för vi tyckte nog att det lät väl inget vidare att sitta på flygbussen med hjärnskakning. Vi ringer tjejerna på Cypern för att berätta detta och då får vi nästa chock......en läkare har förbjudit Dotra att flyga hem för trycket i flygplanet kan göra att det kan spricka!!!!
(Här ska det tas en kontakt med resebolaget för så får man inte skrämma upp tonåringar, CT var gjord och den var felfri, såret kunde inte spricka!!)

Jag sätter igång och ringer till Kompisens mamma som tack och lov är sjuksköterska och vi kommer överens, efter att hon i sin tur konsulterat en kirurg, att tjejerna ska åka hem......vi ringer upp Dotra och precis i sista sekunden får vi veta att busssen går nu.....HOPPA PÅ DEN skriker jag i telefonen!!

En timme senare får vi ett efterlängtat sms där det står att vi har checkat in och det kommer inte att bli några problem med att flyga enligt flygplatspersonal!!

Sen var det två stycken som andades ut i torpträdgården och genast anföll migränen mig men...nu visste vi att de satt på planet hem och huvudvärken kunde jag mota med vita piller ;)

Sen ska jag göra resten av historian kort...hon är hemma och hon är mycket proffsigt sydd och hon ser inte alls så förskräcklig ut som vi föreställt oss. Vi känner oss lyckligt lottad som fick hem henne förhållandevis hel!!

Jo, just ja...nån kanske vill veta hur det gick till??? De var på skumparty och om Ni klickar på länken så får uttrycket såphalt en ny innebörd!!! Fullkomligt galet och idiotiskt och när tjejerna berättade om hur det var så förstår man inte att det får fortgå....skummet steg över huvudet på dom och det kändes nästan som att de skulle kvävas och det var när de försökte ta sig därifrån som Dotra halkade och föll så olyckligt så det blev en ambulanstur!!!

Vi har lärt oss mycket på den här resan och det hoppas vi Dotra också har gjort.......Korten från Försäkringskassan är beställda till hela familjen...alla försäkringar ska ses över och nummer ska skrivas av och läggas till sammans med korten från Försäkringskassan i plånboken!!!

Spänning i tillvaron

Vi har haft semester den här veckan och det blev till och med semester från bloggeriet!!!

I tisdags låg vi helt stilla i trädgården och bara njöt av tillvaron!!!!


I onsdags var vi till Sala Silvergruva men vi gick inte ner i gruvan, spänning i tillvaron kan man skaffa på annat vis!

I torsdags åkte vi till Enköping för att ta oss en tur i deras vackra parker och det är verkligen något jag rekommenderar att göra!!! Där fick vi oss också en smärre chock som jag hoppas få berätta om men vill ha tillstånd av den närmaste berörda först för det finns så mycket i den historian att lära för oss alla....ska bara vänta på att vederbörande vaknar!!!!

I fredags tog vi en tur till Arlanda för att hämta hem Dotra som varit på semester i Ayia Napa......

Nu ska melodikrysset lösas.......

När jag fått energi att gå igenom veckans foton ska NI få ta del av några....

Oj, oj.....

...aldrig någonsin trodde jag att jag skulle säga att pizza inte är speciellt mumsigt men så är det!!

Igår hamnade vi i en situation som gjorde att vi var tvungna att äta pizza (jo, man kan faktiskt hamna i såna men på grund av tystnadsplikt så kan jag inte avslöja hur man gör det!!) och jo, det är klart att det smakar bra men sen då....jag fick ont i magen och kände mig klumpigare än vanligt vilket var oskönt eftersom vi var till Ittalas Outlet i Skultuna....många dyra saker där att slå sönder ;)

Även Blivande kände att han liksom blev yrslig och kände sig...ja, mer underlig än vanligt och vad säger inte det?

Om detta nu hade att göra med de kolhydrater vi fick i oss eller vad vet ju inte men det ligger nära till hands att tro det för nu är ju inte våra kroppar vana vid kolhydrater :S

Idag återgår vi till ren LCHF-kost igen och då vet vi att vi mår bra!!