Karduller eller Läs en annan blogg...

...för den här handlar bara om samma sak....min förbannade influensa och nu orkar jag inte ens vara rumsren och göra svordomen svårläst!

Kände mig ju lite piggare igår men en bit in på eftermiddagen då satte hostan igång med förnyad styrka...orkanstyrka eller nåt!Den som har haft kikhosta vet vilken sorts hosta jag har. Satt i soffan, som så många nätter tidigare den här veckan, och försökte sova men fick jag ihop två timmar den här natten så var det nog i överkant. Det var bara att bita i det sura äpplet och ringa doktorn i morse och dit fick jag en tid klockan tio. Fick träffa en annan doktor än min vanliga men det gick så bra så. Nu är jag sjukskriven veckan ut och med mig fick jag ett recept på rejäla karduller....Cocillana-Etifen! Har tagit en dos redan men inte märkt nån större effekt ännu men Rom byggdes ju inte på en dag.Så den här veckan får det väl bli sängläge och det lär inte vara några större problem för jag är så slut så det finns inte ork till så mycket mer än att läsa och kanske glo lite på teve....en och annan uppdatering i samband med kaffe kan det nog bli.Medan jag ändå var ute och gjorde av med energi så var jag upp på jobbet och fick papperna påskrivna till FK. Nu är de ifyllda efter konstens alla regler och med hjälp av FK upplysning. Jag hade skrivit ett Ö istället för ett X på tre ställen ;) Men...det innebär väl att vi ska få lite pengar att leva på snart ;) Tur vi är lite krassliga och inte orkar äta så mycket och att vi nu satsar på Beach 2011...det går rätt bra för övrigt, jag har återtagit mina jeans. De är numera bekväma :P

Hoppas kunna återkomma med ett roliga inlägg snart, väldigt snart!!!!

Har Du fantasi?

Bra för då kan Du tänka Dig hur jag ser ut nu när jag är nyklippt!!!!

Jag är absolut nöjd och känner dessutom att jag gjort en god gärning.....men nästa gång gör jag som vanligt och går till min vanliga frisör Lena. Jag har klippt mig hos henne i snart 25 år och vi känner varann väl och framförallt känner hon mitt hår och vet precis hur hon ska hantera det. Jag vet att hon alltid är uppriktig ifall jag skulle få nåt av mina icke ovanliga idiotryck men oftast så säger....Gör det Ia...det fungerar säkert ;) Jag tror faktiskt att jag skulle kunna utnämna henne till en av Västerås bästa frisörer och en sån överger man inte.....om man nu inte som idag kunde göra en god gärning för Barncancerfonden!!!!

En heder dock till de 3 tjejer som gjorde denna insats i helgen!!!!


Sista söndagen i januari

Sakta men säkert känner jag att livet håller på att återvända och jag börjar förstå att jag kommer att överleva denna förbannade influensa! Jag hostar fortfarande så det känns som att lugnorna ska sprängas men inser att nånstans bakom alla volanger finns det fortfarande levande magmuskler för träningsvärk har jag inte. Däremot värk i hela kroppen, tänk Er tandvärk i varenda liten led...då är Ni nära. Detta har betytt att jag medicinerat kraftig under denna vecka så nu är jag så illamående, precis som jag alltid blir av just citodon och huvudvärk.....bakfylla helt enkelt!

För den som nu inte känner mig så är mycket tabletter för mig två citodon vid sänggående och en panodil på morgonen samt noskapin 3 gånger om dagen och detta har pågått i fyra dagar. Minns inte om jag berättade att min nye fantastiske doktor berättade att ofta så är just fibromyalgipatienter extra känsliga för medicin och det skulle ju förklara varför jag mår som jag gör när jag ta värktabletter!!

Näe, nu lämnar vi detta ämne för det är ju inte brukligt att jag hänger mig så hängivet åt sjukdomar i min blogg men....denna vecka har jag varit sjuk och då måste det få gnällas ;)

Nu, bara jag rapporterat klart, ska jag och Blivande ta oss ner till bilen och åka en kilometer österut för att förhoppningsvis få klippa mina raka lockar. Några tjejer på Frisörprogrammet har idag fått låna en salong där de har drop-in och alla insamlade pengar går till Barncancerfonden...sånt gillar jag!!!!
De finns på facebook och heter Ett klipp för barncancerfonden!

Sen rekommenderar jag ju förstås Er att läsa stafettnovellen som håller på att bli en riktigt nagelbitare ;)

Stafetten - del 3

Som Ni förstår så börjar jag sakta återhämta mig eftersom här kommer nu dagens tredje inlägg. Kärringen mot strömmen ropade efter folk som var intresserade av en novellstafett och var ska sleven vara om inte grytan....betyder att jag alltså hoppade på det!

Del ett kan man läsa
här.

Del två kan man läsa här.

Själv har jag försökt att plita ihop del tre och kul har jag haft i alla fall!

Ella gick sakta tillbaka till bilen där barnen ivrigt väntade på att hon skulle komma tillbaka efter att ha hämtat mobilladdaren som hon naturligtvis hade glömt på köksbordet. Hon hade svårt att förstå att det var hennes make som låtit så brysk och vem var det som inte fick ringa honom? Obehaget i magen växte och semestern som var så efterlängtad kändes nu som ett nödvändigt ont. Hur skulle hon kunna låtsas som ingenting när hon kom fram till svärföräldrarna?


Barnen frågade inte varför hon inte hade laddaren med sig utan var bara uppspelta och ville komma iväg, stranden och havet väntade! Ella bet ihop och satte sig bakom ratten och startade den femton mil långa resan med en förhoppning om att magkänslan var fel och att Lars skulle kunna ge en bra förklaring om hon frågade.

I baksätet stojade barnen rejält och lekte billeken Gul bil vilket innebar att Ella kunde tänka igenom det hon hört i lugn och ro. Ju närmare slutdestinationen de kom ju mer började hon inse att hon varit blåögd som inte förstått att all övertid som Lars sade sig göra utan att det märktes i lönekuvertet var en bluff. Visserligen så var det Lars som skötte det mesta av ekonomin men nog borde de ha haft råd att köpa en ny dammsugare om det varit sant?


Skylten med Fjällbacka dök upp och Ella blinkade till vänster och snart såg hon och barnen taket på svärföräldrarnas hus. Baren studsade upp och ner i baksätet och tjoade och skrek, det var längesen de träffade farmor och farfar. När de klev ur bilen blev det många kramar och pussar, svärföräldrarnas hund Skutt gjorde verkligen skäl för sitt namn och utdelade minst lika många pussar han till barnen.


Svärfar Karl-Erik tittade allvarligt på Ella och säger ”Lars ringde, det var tråkiga nyheter han kom med men nog ordnar Ni upp detta?”

Nu går stafettpinnen vidare till Sammelsurium 


Status quo


Matthandlare Olssons dödav Karin Wahlberg.

Jag gillar hennes böcker för de är lite typiskt nordiskt lagom sävliga, passade utmärkt nu när jag mår som jag gör...hjärnan hinner ta in det som händer.

Dessutom får jag en längtan till Istanbul och Turkiet som för övrigt redan är ett av mina favoritland. Det handlar givetvis en hel del om mattor och är man intresserad så kan man suga i sig lite kunskap.

Dessutom vill jag påstå att i den här boken är det en liten cliffhanger så jag ser fram emot nästa, för inte kan man bara låta bli att leta reda på en försvunnen kvinna?????


Never ending story

De flesta av oss har ju vid något tillfälle haft kontakt med Försäkringskassan och de flesta har nån form av erfarenhet...god eller dålig.

Själv har jag ju haft en hel del med denna inrättning att göra och tills för drygt ett och ett halvt år sen så var det faktiskt mest positivt. De lyssnade och brydde sig om mig som människa men sen kom ju denna förändring att alla ska ut i arbete oavsett sjukdom. Detta har jag egentligen inte nåt att invända emot för naturligtvis så mår de flesta av oss bättre av att ha ett jobb. Det är skönt att få gå till jobbet och få tränga undan smärta och andra jobbigheter några timmar.

Det är inte alltid man kan gå tillbaka till det jobb man hade innan man blev sjuk men eftersom det nu är arbetsförmedlingen som sköter om rehabiliteringen så är mina erfarenheter att det har blivit mycket bättre. Ingen stress utan jag får själv vara med och påverka mera, vad orkar jag och vad kan jag. Naturligtvis måste man vara öppensinnad själv och vilja...och gör man det så kan livet få en nytändning. Att gå hemma är inte kul såvida det inte är av frivillig vilja ;)

Men...när man som jag arbetstränar så måste man ändå ha med Försäkringskassan att göra, det är nämligen dom som betalar ut den fantastiska ersättningen....178 kronor om dagen för min del.

Det är här det börjar bli jobbigt igen....blanketten som ska fyllas i!!! Jag har fyllt i fyra närvaroblanketter och skickat in för att få min ersättning....alla fyra har kommit tillbaka på grund av att jag fyllt i den fel!

På den senaste blanketten hade jag ju börjat arbeta några timmar på riktigt och jag tog fram "bruksanvisningen" och fyllde i så noga jag bara kunde. Skickade in den den tionde vilket torde innebära att de hade blanketten den elfte januari. I måndags (24/1)  fick jag tillbaka den med beskedet att jag gjort fel...vilket alltså har tagit dom 13 dagar att upptäcka!! De tidigare månaderna har jag trots det fått mina pengar utbetalda men den här månaden verkar de vänta på att få tillbaka blanketten rättad.

Vad är då kontentan av detta.....jo, tack och lov att jag i grunden är lyxhustru och att min ekonomi inte står och faller med denna utbetalning. Men...vad gör den människan som faktiskt är beroende av sina pengar? Och....varför i hela friden ska det inte gå att gör en blankett som är begriplig? Jag anser mig vara bra på det svenska språket och att kunna tyda svensk text bra...men denna gallimatias verkar omöjlig!

Nu kanske det låter som att vi vunnit på LOTTO och lever ett liv i lyx så jag vill genast ta ur Er den villfarelsen men eftersom vi har haft det tufft med endast en inkomst långa tider så har vi lärt oss att leva billigt och det är endast tack vare det vi klarar oss....men vinsten är nog på gång. Igår på lottodragningen så hade vi en rad med tre rätt och två tillägg....det  är ju egentligen fem rätt kan jag tycka ;)

Avslöjad?

I Aftonbladet idag kan man läsa om olika sovställningar avslöjar hur man är som person och jag konstaterar att jag är en mångfacetterad person för jag snurrar ju som en guttaperkaboll på nätterna!Om Ni klickar på bilden så hamnar Ni i artikeln och kolla om Ni känner Er avslöjade ;)

Jepp.......så är det!!

Förkylningen/influensan får väl vara min vän för när jag är sjuk så är faktiskt kaffe det enda som smakar nåt! Jo, jag äter mat också men bara för att jag måste inte för att jag är sugen.

Idag får jag dock hit en vän av kött och blod och då blir det fika. Hade gärna velat bjuda på både mat och kaffe men det orkar jag inte....jag är glad att jag orkat ta mig en dusch!

Låter jag gnällig :D bra för det känner jag mig också ;)

Gamla stan-mordenav Lars Bill Lundholm.

De här deckarna är alltid säkra kort, man fångas direkt och sen går man nästan omkring med boken i handen i hemmet och får inget vettigt gjort. Man bara måste få veta vem det var som höll i mordvapnet. Är man som jag älskare av nordiska deckare så är dessa böcker ett måste.

Det finns dock en sak som stör mig i den här boken och det är att offret är en kopia av en stor svensk skådespelare och vem det är framgår nog nästan på första sidan sen är det svårt att radera ut hans ansikte.

Absolut en bra deckare att spara till påskhelgen som ju lär vara den stora deckarläsarhelgen!!!

Hur gör Du när en brandvarnare tjuter?Jag blev lite fundersam idag och förmodligen får jag skit för detta inlägg men det är jag beredd att ta för jag tycker man ska fundera till lite....hur fungerar detta med brandvarnare?

Jag satt i godan ro när jag helt plötsligt hörde ett våldsamt tjut men tänkte att det är nog på radion, men det fortsatte oavsett vad som hände på radion vilket fick mig att inse att det nog kan vara en brandvarnare. Vi bor högst upp så jag öppnade försiktigt dörren och kunde då konstatera att det inte var på vårt våningsplan. Gick in igen och funderade...vad gör jag nu? Jag gick åter ut i trapphuset och gick en våning ner och kunde konstatera att det var i en av lägenheterna på den etagen men jag kunde inte fastställa vilken. Stod och tänkte igen....ska jag ringa på...eller? Att öppna en dörr till en brand är ju livsfarligt, det väl alla?!

Jag gick upp till mig igen och ringde portvakten, han har huvudnyckel och borde besitta kunskap om hur man förfar. Visserligen kände jag inte brandrök men det är ju inte att lita på helt.

Portis svarade och på sitt karaktäriserade vis svarade han....Det brukar bli så där....Jag ska bara äta först så kommer jag sen! Kände hur jag stelnade till, för under oss bor en äldre dam och om det trots allt skulle vara rökutveckling så skulle hon inte klara sig så länge. Jag tog fram min myndiga röst och sa att...

Näe, Portis, så kan vi inte göra, tänk om det är på riktigt!

Äh,
sa han, det är nåt fel på en del...

Jag drog in andan för att säga vad jag tänkte men det behövde jag inte...han läste nog mina tankar för han sa...Jag kommer!

Detta fick mig dock att fundera på hur vi gör....vad gör Du om en brandvarnare larmar i Ditt hus (om Du bor i en hyresfastighet alltså)...vad gör Du om en bil larmar?

När en bil larmar måste jag erkänna att jag kastar en flukt för att se om det syns nåt konstigt och sen går jag vidare. När det gäller brandvarnare så var det tidigare så att de brandvarnare vi hade i vårt hus var opålitliga så man reagerade faktiskt inte utan kollade bara att de slogs av. De var så illa placerade så vi plockade till och med ner vår för så fort vi lagade mat lät den vilket gjorde att effekten blev densamma som sagan Peter och vargen...ingen brydde sig!
Men medan jag var ordförande i vår bostadsrättförening så drev jag igenom att vi skulle köpa in nya optiska brandvarnare till samtliga lägenheter och dessutom montera dom på bättre ställe än tidigare därför kändes det mer angeläget att agera idag. Nu visade det sig att kvinnan under oss hade kvar den gamla brandvarnaren och det var den som löst ut....men, jag kände att det var skönt att jag var lite påstridig...tänk om det varit på allvar?

Knäppeliknäpp!Det är fortfarande lite synd om mig faktiskt och jag inser att jag kommer nog att tillbringa resten av veckan under täcket. Eller nu ljög jag, jag ligger inte under täcket utan det blir förstås en del tid vid datorn och sen blir det soffligg med boken.

Det ska ganska mycket till innan jag blir sängliggande och det beror väl på bristen på tålamod. Jag tar nästan inte ens febernedsättande för då blir jag ju piggare och än mer otålig...knäpp? Absolut!!!!

Idag ska jag faktiskt försöka städa av min plats vid datorn, förstår faktiskt inte hur det kan bli så rörigt eftersom det bara är jag som sitter här :question: I morgon kommer en god vän hit och ska installera en router och då vill jag ju att det ska se lite ordentligt ut :P Vi var till IKEA i söndags och inhandlade lite fina lådor som man kan ha saker i.....i mitt inre är jag nämligen mycket ordentlig och har allting sorterat på rätt plats men....trots att jag anser mig själv vara en mycket praktisk kvinna så vill det sig inte riktigt när det kommer ut i praktiken!

Men det får väl bli det stora idag och det tar inte lång tid om jag bara ids sätta  igång ;)

Det slår tillbaka...

...att vara småspydig mot Blivande!Jag är sjuk idag och medicinerar med kaffe och panodil...

Problemet är bara att jag är inte gjord för att vara sjuk, jag har gjort mitt i den branschen mer än väl för trots att jag mår bläää så är jag så rastlös så det kryper i mig. Ont i hela kroppen så jag kan inte ligga ner men å andra sidan fick det mig att äntligen ringa till naprapaten så om ett par veckor ska jag få komma dit om han inte fick nåt återbud för då skulle han ringa mig bums....trevlig karl!

Funderar på att ägna mig åt att lösa mord i gamla stan...eller kanske se en film...men som sagt...det kryper i kroppen som trots krypet inte orkar göra så mycket :(

I grunden utan skuldav Viveca Sten.

Här är det definitivt varning för streckläsning för det var vad jag ägnade mig åt mer eller mindre!

Jag har ju läst alla hennes tre böcker i den här serien samt sett TV-serien som baseras på den första och dessa böcker är outstanding. De är spännande, kluriga och lite läskiga om man har en tendens till mörkerrädsla.

I den här berättelsen finns också en parallell historia och på slutet vävs de tillsammans. Det går liksom inte att lägga ifrån sig för man måste veta hur det går....dels i den historia som utspelas i början på 1900-talet och dels på den som utspelas i nuet.

Jag är full av beundran att kunna komma på en sån här historia och sen dessutom kunna få den på pränt. Nu ser jag fram emot nästa...när den kommer i pocket förstås!

Frostnätterav Arnaldur Indridason.

På baksidan kan man läsa att detta är den bästa hittills...åtminstone tills nästa kommer och det är nästan så man känner efter att ha läst varje bok om Erlendur Sveinson.

Den här boken var så spännande så trots att det var hur spännande som helst när Sverige spelade handboll mot Kroatien i söndags så läste jag samtidigt som jag såg handboll...spänning på hög nivå kan man säga!

Nutidsdöd blandas med dåtidsdöd och så småningom så länkas de samman. Jag rekommenderar den verkligen!

Förlamande...

...trötthet har drabbat mig idag. Helgen har ju varit lugn och skön med en hel del sömn så jag har inte gjort av med mer än jag satt in på sömnkontot. Idag har jag varit sidekick till en lärare men en synnerligen dålig sådan för jag tror att jag gäspat mer än jag gjort nytta och när eleverna sen redovisade ett grupparbete så kände jag nästan hur ögonen ramlade ihop.

Jag tog mig snabbt hem när jag slutade och kröp ihop i soffan med Kajsa på magen men inte sjutton känner jag mig något piggare. Nåja, jag får se till att komma i säng tidigt ikväll så jag orkar med morgondagen!

Har Ni som är medlemmar i intresseklubben antecknat detta nu ;)

Bara så Ni vet....

...idag hittar Ni oss i köket ;)

Eller i filmsoffan :P

Lustigt, när jag surfade in på Aftonbladet har dom redan gjort ett reportage om mig...lite förvånad är jag bara att jag trivs med att ha gått ner 42 kilo...skulle faktiskt nöja mig med 20 :D

Men det är skönt att veta att jag lyckas!!!

Mina nya vännerJag blev ombedd på Facebook att berätta vilka böcker jag valde att köpa för det presentkort jag fick i julklapp av Gammelsonen och här är dom....är det nån som kan gissa vilken min favoritgenre är ;)

Jag fick också ett förslag om att försöka bli recensent av böcker och det vore ju fantastiskt för det skulle ju innebära att jag skulle spara mycket pengar...men jag gissar att då väljer man inte själv vilka böcker man ska läsa och då är det ju inte riktigt lika kul...nån som vet?

Nu ska jag ta tag i den bok som jag håller på med....jag är på Island och löser ett mord!!!!


Bildbevis!
Inte precis några kanonbilder men dock bilder!!!

Vad tyckte vi? Ja, soppan smakade bra även om den var lite mer kryddstark än jag brukar göra den men det berodde nog på den lilla biten chili som jag stoppade i ;)

Strutsen....var otroligt torr men det berodde nog inte på strutsen utan på kocken moi. Smaken gillade Blivande medan jag inte tyckte det var nåt speciellt. Jag tar nog hellre en bit nötkött! Men, det kommer att få fler chanser om jag hittar fler billiga bitar.

Desserten...den är himmelsk :love

Fortsatt skitviktig

Första femdagarsveckan på många år är avklarad och jag mår strålande. Visst är jag trött men vem är inte det efter fem dagar på jobbet? För mig är det en stor seger och ser på framtiden som den ljusnande framtid är min ;)

Det är en fantastisk arbetsplats jag är på, jag får hela tiden härlig support och feedback och de hjälper mig att se till att jag är rädd om mig och det känns skönt även om det yttersta ansvaret är mitt. Att få höra att man platsar i gänget värmer hjärtat :love:

Ikväll "firar" vi det med att äta lite extra gott. Jag har inte avslöjat att vi förra måndagen började ett av alla våra nya liv som innebär att vi ska försöka bli lite mindre tungviktiga men fortsätter att vara skitviktiga så vi håller oss till en mindre kaloririk meny ikväll men jag tror inte att det blir mindre god för det. Hittills har vi minskat runt 7 kilo tillsammans och det är vi nöjda med....

Ikväll kommer vi att börja med en falsk hummersoppa. Man skalar och skär morötter i bitar och låter de fräsa i lite smör tills de är lite gyllenbruna tillsammans med lite gul lök. Sedan får de koka tillsammans med lite vatten och hummerfond. Sen tar jag stavmixern den oumbärliga och mixar det tills den blir slät och då låter jag den puttra en stund med lite grädde. Idag har jag två pilgrimsmusslor som jag ska grilla och lägga som dekoration i tallriken.

Sen har jag marinerat strutsfilén i kryddor, balsamvinäger och vodka (skulle ha varit vin men det fanns inget hemma). Sen lindar jag in den i lite proscuttoskinka och steker. Till den serveras det en liten potatis-och palsternacksgratäng med grädde och sallad förstås.

Till efterrätt har jag köpt färdig hallonsorbet som jag ska sleva upp i glas och sedan fylla på med Törley rosévin och frysta torphallon.

Som Ni märker har vi inte valt bort grädde och smör. Vi använder däremot lite mindre och det beror på att alla dessa lightvarianter smakar illa tycker vi! Det måste ju dessutom vara så att det innehåller konstgjorda saker som kroppen knappast kan må bra av och eftersom vi faktiskt går ner i vikt så fungerar det ju!!!

Nu längtar jag mest efter att snön och halkan ska försvinna så antalet promenader kan öka. När det är så halt som det är nu så har jag ett problem med att promenera för jag spänner mig så mycket så det slår tillbaka i musklerna.

Hjälp!!

Vi har lyckats komma över en bit strutsfilé och det är nåt jag aldrig tillagat förut. Jag har letat lite recept på nätet men sen kom jag på...den allra bästa sökmotorn måste ju vara bland Er bloggläsare!!

Har Ni ätit strutsfilé...vad gjorde Ni med den?

Vi ska äta den i morgon för ikväll åker Styvdotra till sin mamma och som Ni vet så brukar vi ju festa lite extra då ;)


Casanovas kvinnaav Åsa Hellberg.

Sällan eller kanske aldrig har en bok berört mig så starkt, jag lever fortfarande kvar i den i mina tankar och i min känsla.

Berättelsen hade kunnat vara min även om "problemet" i boken inte är mitt men känslorna hon beskriver skulle kunna vara mina.

Hon berättar om hur hon träffar mannen i sitt liv och så småningom upptäcker att han är sexmissbrukare. Boken är skriven i en sorts romanform vilket gör att den är synnerligen lättläst och man bara vill veta hur det går. Det gör att jag inom en ganska snar framtid kommer att läsa den igen för att ta in det jag missade.

Den är helt klart terapeutiskt skriven dels för författaren men också för mig som läsare, den handlar om sorg, både gammal och ny, och hur man kan använda sin sorg till både bra och dåliga saker i sitt liv.

Det finns inget bittert över hennes sätt att skriva tvärtom handlar den mycket om hopp och att man kan förändra sitt liv om man vill!!

Läs den!!!!!

Jag avslutar med att förtydliga att jag inte upplevt detsamma så ingen skugga ska hamna på nån av de män jag levt med men det fanns annat i boken som jag upplevde som min historia.

Full på jobbet!

zwani.com myspace graphic comments

Jo, så var det faktiskt idag!!!!

Har Ni tänkt på hur många olika uttryck vi använder som innehåller bildspråk? Jag har nog inte gjort det tidigare....inte så påtagligt i alla fall!!!

Mona Sahlin är på tapeten idag!

Hmmm....finns det tapeter speciellt för arbetarklassen?

Kom hit på momangen!

Ska jag åka till gatuköket Momangen vid Atterdags (i Visby)?

Han blev tagen på sängen!

Ops....*rodnar generat*

Fröken är visst lite på kanelen!

Kanel är en krydda....sitter min lärare på kryddhyllan?

Som Ni märker finns det en hel del såna uttryck och detta är bara ett axplock men det var i det sistnämnda uttrycket jag låtsades vara berusad och det är det som dagens rubrik anspelar på!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen....det är inte lätt att begripa vad vi svenskar säger ;)

Grattis Kristian!

Idag den nittonde januari är det 24 år sen jag födde min första son som fick namnet Kristian efter sin farfar och Gabriel efter sin mammas morfar. Under alla år har han kallats för Kricke och gör så fortfarande!

När han föddes var han en liten, liten skrutt....46 cm och 2330 gram och fick ligga på prematuren i några dagar extra medan jag fick åka hem och sedan åka skytteltrafik tills jag och hans pappa fick ta vår efterlängtade son med oss hem.

När han var ett och ett halvt år lämnade vi staden bakom oss och flyttade ut på landet ett par mil öster om Västerås där sonen fick en massa lekkamrater i varierande åldrar.Den här bilden är tagen när alla killarna i byn leker nån form av lek som jag inte minns vad de kallade. Jag tror att Kricke vid det här tillfället är ungefär fem år och de äldsta sju år äldre. Det var rätt häftigt när det ringde på dörren och utanför står en tolvåring och frågar om min femåring kunde få komma ut och leka ;)

Den killen hette och heter fortfarande Douglas vilket var svårt för Kricke att säga när han var riktigt liten och de gick vid samma dagmamma...så han brukade kalla honom för Grogglas....fungerade det också :D

Att leka tycker Gammelsonen fortfarande om....Här är en bild av rockkungen midsommaren 2008!

Ett jättegrattis från Din stolta mamma...jag hoppas Du vill ha en förstoring av båda bilderna i födelsedagspresent!!
Förhoppningsvis får Du en bra dag i Din lastbil där Du inte behöver stå i kö alltför länge i Göteborgs hamn :love:

Äntligen!

I morgon går han till jobbet och allt blir som vanligt igen. Jag får då tid att strosa runt i Era bloggar och se vad Ni har för Er....all min vakna hemmatid har förstås gått åt till att serva Blivande under hans sjukdomstid... :PHan ska ha vatten, han ska ha kaffe, han ska ha mat, han ska ha tidningen, han ska ha tycka-synd-om-sympatier....ja, kort sagt jag har haft fullt upp sedan i torsdags ;)

Öhhh....måste allt man skriver i bloggen vara sant????

Arvetav Tamara McKinley.

Detta var tredje delen i den här serien och naturligtvis är det kolossalt bra skrivet...som vanligt mneoj, vad människor att hålla ordning på.

Det är intressant att läsa om Australien och dess historia och natur..men så var det det här med alla människor.

Dagens underhållning!

Jo, jag förstår att Ni sitter och bara väntar på att det ska komma ett underhållande inlägg från Kajsalisa....det grö nämligen jag också :D

Det är bara tomt i huvudet...ekar tror jag det gör också!!

Blivande är fortfarande sjuk.....möjligtvis är det han som tar all min energi....Ni vet sjuka män är inte att leka med :P

My name is KhanEn av de mest fantastiska filmer jag sett. Helt underbart skådespeleri! Har Du 2 timmar och 40 minuter över så bänka Dig framför denna fantastiska film.

Den har helt omöjliga komponenter...aspergers syndrom och muslim....11 september...kärlek...hat.....

Se den!!!!!

Gamla synder!

Nej, Ni ska inte få höra nåt smaskigt från min dolda garderob...däremot måste jag väl dela med mig av skojiga saker.

Jag sitter idag och går igenom alla foton vi tagit de senaste tio åren med digital kamera vilket är en hel del eftersom vi inte haft nån analog kamera under denna tid. Håller på att skapa en mapp som jag ska skicka in för framkallning. Jag fick ett bra erbjudande som naturligtvis går ut idag och det är faktiskt roligt att ha foton "på riktigt", upptäckte det till jul bland annat då jag gjorde en speciell bok till Blivande där jag behövde foton. Lyckligtvis hade jag lite liggande men nu ska det bli ännu mera. Vi får 50 gratis och sen 75 öre styck...det tycker jag är bra pris! Det är ju verkligen något som blivit mycket billigare genom åren...tänk så dyrt det var att framkalla sina filmer förr!

Nå, jag upptäckte i alla fall att jag gjort en del hårmissar genom åren....

 

Eller vad tycker Ni????

Tjo hopp!

Idag är det lördag i fall det undgått nån och det är straxt dags för melodikrysset sen ska julen BORT för det hände inte i torsdags och det hände inte igår...det är jobbigt att VABA ska Ni veta (VABA = Vård av Blivande). Idag har han lovat att hjälpa mig att bära ner kartongerna från vinden sen fixar jag resten.

Då förstår Ni att livet håller på att återvända till honom om än mycket långsamt. Han har fortfarande rätt hög feber och hostar som en galning. Jag tror nästan att det är influensan som drabbat honom så nu får vi väl se om jag klarar mig. Styvdotra var ju sjuk i torsdags men jag tror att det var mest kroppen som törstade efter vila för efter sexton timmars sömn så var hon nästan återställd, lite snuva och lite, lite hosta. Själv har jag ju haft en rejäl huvudvärk, migränliknande, men jag tror att det beror på den dåliga nattsömnen...jag delar ju säng med Blivande ;)
I natt har han sovit på soffan så jag har faktiskt fått sova riktigt skapligt...TACK FÖR DET :love:

Ja, nåt mer spännande hade jag väl inte att berätta om just nu...men jag kanske återkommer ;)


.............................Sjukstuga i det Kajsalisiska hemmet! Men...vi kommer att överleva så var inte oroliga ;)

Feber, huvudvärk, snuva, halsont pågår!

I morgon är det dags!

zwani.com myspace graphic comments

Då åker julen ut och jag kan säga att jag kommer inte att sakna den för jag tycker att det är ganska skönt att livet återgått till det normala!

Idag har jag ledig dag och det verkar som att jag verkligen tänker vara ledig för här sitter jag och gör ingenting men det är rätt skönt det också! Men har har allvarliga funderingar på att städa min plats vid datorn för det är minst sagt rörigt, hur kan det bli det när det bara är jag som sitter här???

Köket borde också få sig en omgång men det kommer ju nya dagar för året har ju bara börjat ;)

Ja, vi får se vad som händer...nåt som INTE händer är att jag går ut och promenerar! Det är till och med för halt på halkbanan här i Västerås rapporteras det på P4 Västmanland...då ska gamla kärringar, oavsett hur pigga dom är hålla sig inomhus :P

zwani.com myspace graphic comments

Äntligen....

... ska hon få lära sig svenska, tänkte nog min forne arbetskamrat brevbäraren när han lämnade posten på jobbet idag och fick se mig sitta vid en dator och kämpa med ett svenskaprogram!Det är länge kvar!

Idag är det måndag men inte vilken måndag som helst utan en måndag som startar de långa hästveckorna fram till påsk som är vårt nästa tillfälle till extraledigt. Någon sa att det var femton långa veckor kvar, jag har inte kollat men det låter troligt!

Påsken i år ligger sent i april och redan helgen därpå är det valborgsmässoafton och dan därpå första maj som är en söndag. Kristi himmelfärdsdag är den andra juni och ligger i samband med pingst och nationaldagen är på måndagen som förr skulle ha varit annandag pingst. Inte många extradagar i år med andra ord!!

Nåja, det är väl bara att bita ihop och tänka på att det kan bara bli bättre!

Jag har idag tagit beslut om att jag från och med nästa vecka kommer att utöka min tid med ytterligare fyra timmar vilket innebär att jag är uppe på 50%. Det känns bra att göra det nu och jag tror att jag kommer att klara det. Jag har förmånen att kunna välja hur jag vill förlägga mina tider och jag kommer då att lägga de fyra timmarna på onsdagseftermiddagarna för att kunna behålla en sovmorgon där jag kan gå och strutta lite i morgonrocken (som jag inte har).

Så.....trots att det itne är många extra lediga dagar det här året så känns det som att det kommer att bli ett bra år!!!!!

The invention of lyingNu har vi sett film igen, vi ser mycket på film under vinterhalvåret och sen när det är torptider då blir det ingenting så det jämnar ut sig på ett år :D

Den här filmen är en mycket speciell film. Den handlar om ett samhälle där lögnen inte existerar utan alla säger sanningen vare sig man vill höra den eller inte. Jag tilltalas verkligen av idén till den här filmen men kanske blir den lite för mycket fyrtio minuter från slutet men ändå så kommer den att följa med i mina tankar under några dagar!

Ricky Gervais uppfinner lögnen och hela hans tillvaro blir förändrad...jag tycker den var sevärd!! För den som lyssnar på P4 så kan jag upplysa om att det var den filmen de pratade om i morse på Mannheimer och Tengby ;)

Det finns INTE nån länk i det här inlägget :P

Snart är det dags.....

...för julgransplundring men av mycket sentimentala skäl så väntar jag till torsdag i år. Det ska ske på rätt dag i år vilket jag annars brukar strunta i men i år ska det bli rätt :D Varför funderar Ni....jo, min pappa som gick bort i augusti skulle ha haft namnsdag då så det känns som jag bör göra så i år.

Ett annat år, skulle tro 1968 eller kanske 1969, så var jag på julgransplundring med moster och hennes jobb...Jag vill minnas att mina fina klänning var sydd av mormor och att den var i mörkblå sammet, skulle inte bli förvånad om det var moster som virkat kragen. Jag minns silvermedaljongen jag har runt halsen och den existerar fortfarande men full av bitmärken ;) Min kamrat på bilden har jag tyvärr ingen kontakt med längre men jag kanske skulle söka lite på facebook, hennes namn är precis som mitt lite ovanligt om hon nu inte gift bort det :P (Har precis lokaliserat henne...hon bor kvar på Gotland)

Nu har vi städat och straxt ska Blivande springa ner i tvättstugan men fram till dess så ska vi påbörja en film....The invention of lying!

Tekniklovers

Jag måste få dela med mig av nåt som är synnerligen fantastiskt, saker som den yngre generationen kanske tar för givet.

Mitt på dagen idag så satt jag ju och sorterade foton och hittade några där jag inte visste vilka det var som figurerade på fotona. Jag scannade då in fotona och lade dom i en speciell mapp som jag sedan med hjälp av Picasa webbalbum delade med Moster som i sin tur fick ett mejl som talade om att jag ville dela ett album med henne. För att hon verkligen skulle uppmärksamma detta så skickade jag ett sms också ;)

För ungefär 40 minuter sen så fick jag ett sms där hon talade om att hon varit inne och tittat och kompletterat med det hon visste.

Alltså på mindre än tre timmar hade jag svaret på mina frågor på de foton jag har efter mamma och pappa. För femton år sedan hade den "vanliga" människan behövt gå till en fotobutik för att få fotona kopierade och sedan skicka dom med brev och därefter vänta tills de kom tillbaka med snigelposten. Det hade säkert tagit minst en vecka!!

Visst är väl teknik fantastiskt? Att sen ha en Moster som är teknikintresserad underlättar givetvis....heja på och tack för hjälpen!!

Måste sen också visa en bild som jag hittade. Jag gissar att bilden är tagen ett par tre år in på 40-talet och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på den här bilden, två systrar som busar framför kameran. Det är sällan man ser den typen av foton från den tiden, oftast var det uppställda familjer framför kameran. Den här kommer jag att förstora och göra en härlig tavla av!Vilka dom är? Till vänster är det min mamma och till höger är det just ovan nämnda Moster :love:

Nu vet jag...

...varför jag gillar att grilla! Det har tydligen gjorts väldigt länge i min familj!Här grillar min morfar och mormor och favoritkompisen Pricken hjälper nog till ;) Jag gissar att detta kan vara tidigt 60-tal....Moster rättar nog till det :P

Huller om buller-blogg!

Jepp, jag har flera saker att säga så det är en passande rubrik!

Ibland blir man förvånad över hur lite och hur mycket svenska folket tål när det gäller sexskämt! Själv tycker jag ofta att det kan bli pinsamt när skämtnivån hamnar under bältet inte för att jag blir generad utan för att jag tycker att det är pinsamt för förmedlaren av skämtet. Att man skämtar och skojar i hemmiljö är en sak men på teve och i radio bör det hålla en god ton. Igår skrattade jag gott när Weise kommenterade Irwing kommentar ute i green room men insåg i samma sekund att nu blir det skriverier...och det blev det! Det lustiga är bara att ingen tänker på att det faktiskt var Jessica Almenäs som gjorde det till ett snuskskämt!! Hon hade kunnat negligera det hela och gått vidare men uppenbarligen har hon snuskig fantasi :D Ja, det var bara det jag ville säga :P Finns kanske viktigare saker att lägga sin energi på :thumbup:

För den som undrar så handlade vi inget på den rean vi visade bilder ifrån igår...däremot handlade vi på IKEA men jag tänker inte berätta vad för det ska bli en yttepytteliten inflyttningspresent till Ungsonen och Svärdotra. Har jag förresten berättat att Styvdotra svikit oss och rest till
Fuerteventura med sin familj? Hon missar ju en hel vecka av vintern....konstigt beteende ;)

Är det nån mer än jag som börjar tröttna på blogg.se ? Kan det vara så att de håller på med nån uppdatering eftersom det är så trögt...nån som vet?

Vi har nyss avslutat kryssandet med gott resultat vilket innebär att det är inskickat. Under tiden tittade jag igenom ytterligare en massa foton så nu ska jag sätta mig och skanna en massa som ska delas med Moster.....jag behöver Din hjälp att identifiera!!!!

Kanske ska vi också ta en promenad till Net-on-Net för att kolla in en dator, jag önskar mig en bärbar dator som är bärbar...inte släpbar. Vill kunna sitta i soffan och surfa runt samt kunna krypa ihop i nåt hörn nånstans och skriva när skrivlusten faller på. De har ju en nu för 2990:- och jag vill veta vad den innehåller för jag har sett en på Coop som har en del bra innehåll.....samt att min exmake i sin tur kan ordna bra priser.

Som NI ser är det bara för mig att sätta igång!!


Har Du hört ryktet om Morgans?Den här filmen tilltalade mig, precis lagom att se en ledig dag medan frukosten intogs. Visserligen ganska förutsägbar men vilken film är inte det?!

Jag gillar ju Hugh Grant och det är gott om honom i den här filmen.

Som vanligt så ha rjag länkat bilden till en sida där man kan läsa mer om filmen...här kan man bara läsa vad jag tyckte om det ;)

Vi är på mellandagsrea!!!

img_0163 (MMS)

Vi är på mellandagsrea!!!


Kan man annat än....

....älska en man som föreslår att man ska åka till IKEA innan man själv hinner föreslå det????

zwani.com myspace graphic comments

I love you Phillip MorrisDen här filmen roade vi oss med igår innan vi tog en promenad till affären för att komplettera till middagen som sönerna skulle komma för att äta.

När jag läste om filmen så tänkte jag att den verkar kul, Blivande informerade mig att den bygger på en sann historia och då blev den än mer intressant. Just den tanken stannade kvar i mitt huvud under hela filmen och jag tror att det förstörde lite. Filmen är bra, mycket bra men just med tanke på det sanna så blev det lite för mycket. Jag hoppas sannerligen att det är tillagt en del för att filmen ska komma bättre till sin rätt för annars har Amerika ännu större problem med sitt rättsväsende än jag kunde drömma om..om jag är rätt bra på att drömma ;)

Men jag rekommenderar den verkligen om inte annat för Jim Careys fantastiska förmåga att ge sin roll ett ansikte, jag vet ingen annan skådis som kan använda sitt ansikte såsom han!

Klickar Ni på bilden, den gula ovanför, så hamnar Ni på en sida där Ni kan läsa vad filmen handlar om. Förstod Ni den här gången ;)

Idag blir det straxt frukost och till den intar vi en film till...rapport senare :PSvart rosav Nora Roberts.

Detta är del två en en trilogi av Nora Roberts och trots att jag egentligen inte gillar den här typen av lite spökhistorier så gillar jag den här serien om Harpertjejen från 1800-talet som ställer till det för Harperfamiljen på 2000-talet.

Vad jag tyckte om första delen går att läsa
HÄR!

Den här delen sträckläste jag inte men det kan ju bero på att jag har ett jobb att sköta nu och man kan inte ligga hela nätterna och läsa...hur gärna man än vill :D

Denna bok handlar om ägaren till handelsträdgården som serien utspelar sig i om hur hon kanske finner kärleken igen och hur hon vågar trotsa Harpertjejens teorier om att män bara är onda varelser som är otrogna. Mycket spännande ibland med spöken som gör allt som man bara inte gör på riktigt när man är arg ;)

Detta var första julklappsboken som lästes ut...nu tar jag mig vidare mot Australien!

Självkänsla

Ordet självkänsla tror jag fick en renässans i och med att Mia Törnblom lyfte fram just det ordet. Själv måste jag erkänna att jag nog under stor del att mitt liv förväxlat ordet med självförtroende och tänkt att självförtroende har jag ju men när hon började sätta fokus på ordet självkänsla började jag förstå att det är skillnad.

Min självkänsla har ökat rejält det sista året inser jag, dels att jag slutförde min utbildning till IT-pedagog och nu de sista fyra månaderna genom min arbetsträning på Hermods med SFI (Svenska För Invandrare). Jag märker att min hållning har förändrats, jag går rakare i ryggen och känner att jag har en funktion i livet.

Naturligtvis har jag haft en funktion som dotter, syster, systerdotter, mamma, styvmamma, vän och sambo men att ha en funktion i arbetslivet är minst lika viktigt åtminstone när man som jag blivit ofrivilligt arbetslös genom sjukdom. För varje år av de sammanlagt nästan sju år som sjukskriven så har min självkänsla minskat i en allt snabbare hastighet så snabbt att jag till och med sett på mig själv som ganska oviktig.

Jag har "läst" andras tankar...den där hon gör ju ingenting, bara snyltar på samhället! Förmodligen har de inte tänkt så, inte alla i alla fall, men detta tog alltmer över mitt liv. Våren 2009 när jag blev utsparkad från Försäkringskassan var jag nära botten, vad skulle det bli av mitt liv och mig?

Än idag kan jag bli ledsen över att nästan hela mitt 40-tal gått åt till att vara sjuk och jag har fått kämpa hårt med myndigheter och sjukvård. Om ett drygt år fyller jag femtio och jag tycker att jag nyss fyllde 40, det känns märkligt.

Jag tänker nu vända det tråkiga till nåt positivt! Allt tråkigt som varit har gett mig en massa kunskap både om mig själv och om andra människor. Jag har gått ur den svart-vita zonen och klivit in i den oändliga grå-zonen och där tänker jag stanna! Låter det trist? Inte ett dugg, för det är mycket lättare att vara en bra människa om man inser att variationerna på människor är lika många som antalet människor.

Numera försöker jag att tänka på varför andra agerar som de gör och inte bara tycka att de är "knäppa", det finns med all säkerhet en anledning till agerandet. Jag har ingen rätt att döma andra människor likväl som ingen har rätt att döma mig. Den som är felfri kastar första stenen......

Jag älskar inte alla människor och alla människor älskar inte mig men jag gör mitt bästa för att respektera alla människor och vill själv bli respekterad!

Varför är detta dagens ämne i bloggen? Måste det finnas en anledning? Näe, jag bara kände att jag behövde skriva ner det för min egen skull och för att det kanske kan ge någon annan tid för reflektion. Men kanske för att jag idag fick en massa goda ord med mig hem från arbetet som väckte dessa tankar så nu ska jag njuta helg med rak rygg!

Pinsamt självupptagen!

Jag har en pinsam bekännelse att komma med.....

Jag har totalt missat en födelsedag...hur kan man? Är det okej att skylla på att man har ett liv utanför bloggvärlden? Jag hoppas det!

Bättre sent än aldrig.....sent ska syndaren vakna....ja, det finns säkert fler små klokord som passar in...men här kommer det!!

 
Bilden är självsvåldigt stulen...bara att anmäla ;)

Ett jättegrattis på födelsedagen i efterskott kära favorit
SVORSKA (finns ju bara en svorska bör man inte tillägga)!!! Med andra ord...det var inte riktigt slut på firandet!

För övrigt kan jag tillägga att mitt år börjat bra med tre dagars lönearbete...

It´s complicatedVid två olika tillfällen de sista dagarna har denna film kommit på tal och när jag i morse läste hos Nett om den...ja, då var det bara att falla till föga och titta på den....vi ångrar oss inte!

Precis som när jag skriver om böckerna jag läser så tänker jag inte gå in i detalj om vad filmerna handlar om men jag tänker berätta vad jag tycker!

Om den här filmen tyckte jag mycket om...en mycket välgjord film med vackert foto, mycket humor i nåt riktigt allvarligt....och till sist ett icke-amerikanskt slut...kan det bli så mycket bättre?

Klickar Ni på fotot så kommer Ni till en sida som berättar mycket mer om filmen och Ni kan då också se att Meryl Streep och Alec Baldwin har huvudrollerna samt Steve Martin.

Mörkrets alla färgerav Peter Robinson.

Förra boken jag läste av honom tyckte jag ju inte så mycket om eftersom den av någon anledning gavs ut i helt fel ordning. Men det var fortfarande Robinson.

Den här boken är också Robinson även om han kanske inte helt kommer till sin rätt men oj, han kan skriva och fånga mig som läsare!

Hela boken är så typisk engelsk deckare, allt går i lugnt mak bortsett från en händelse i boken där dramatiken verkligen frångår engelsk deckarkultur men, det får Ni själva läsa om!

Någon gång i livet önskar jag att få möjlighet att ta en lång härlig biltur i den engelska landskapet, få se allt på riktigt! Jag har visserligen varit i England en gång och fått se en bit av landskapet men jag vill se mera och jag vill åka bil och bo på små B&B lite här och där!

Till den möjligheten ges nöjer jag mig med Robinsons beskrivningar...och det är inte så illa!

Mitt hjärta stannar här!

Igår tog jag mig friheten att hoppa över bloggandet...så måste det få vara ibland. Jag satt faktiskt och väntade på att TV4 skulle ringa och vilja ha med mig i blogglaget i Fångarna på fortet men uppenbarligen är jag inte tillräckligt blond ;)

Vi hade en underbar nyårsafton som varade i nästan tolv timmar i våra härliga vänners sällskap. Vi började med en middag hemma hos dom som bestod av en underbar räkcocktail till förrätt som efterföljdes av ugnsbakad laxfilé med blåmögelost emellan, till det serverades vi pressaad potatis och senapssås...gott! Sen kom en riktig höjdare...Lime- och kaktussorbet med björnbär "dränkta" i ett gott mousserande vin....det kallar vi en perfekt nyårsdessert!

Efter det tog vi den privata taxin till teatern (Ungsonen kom och körde oss :love: ) när vi kom dit trodde vi först att vi skulle sänka medelåldern rejält men vartefter det närmaste sig startskott så ramlade den yngre publiken också in så till sist hamnade vi nog precis mitt i åldersstegen....och egentligen har jag inte en aning om varför jag nämner detta, antagligen för att jag skulle önska att fler yngre provade denna form av underhållning!

Föreställningen var mycket speciell och jag gillade den helskarpt, skulle vilja se den igen i slutet av april när den utvecklats för det var trots allt premiär. Andemeningen var att det spelar ingen roll var man är så blir det inte bättre än man gör det till. Mitt hjärta stannar här....i Västerås och det är så jag känner det. Jag vet, precis som Ni, att jag är född på Gotland och bodde där tills jag var arton år, då drog jag vidare på nya äventyr och 1983 ändrades min folkbokföring till Västmanlands län och Västerås kommun....och Västerås är min stad och Här stannar mitt hjärta! Visserligen så svarar jag alltid Gotland när någon frågar varifrån jag kommer, det går på rutin....men det är i Västerås jag lever, bor och andas. Här har jag mina nära och kära...barn och Blivande och vänner. Jag tror dock att jag var den som kanske gillade föreställningen mest men det berodde nog på just detta...den fick mig att tänka och verkligen värdesätta mitt liv...här i Västerås!

Efter teatern var vi lite olydiga, det måste man få vara på nyårsafton :D vi skulle ta bussen hem till oss men missade första så vi gick till Kinakrogen och  tog en öl medan vi väntade på nästa buss...då passerade helt plötsligt två buss 91 utanför fönstret, precis efter varann...hej och hå! Vi passade nästa buss ordentligt så i god tid stod vi vid hållplatsen när en taxi gled förbi...och plötsligt satt vi en taxi på väg hem till oss....i en taxiklädd taxi som körde oss svart.....det kallar jag olydigt ;)

Väl hemma gjorde jag i ordning våra musslor, ostron, havskräftor, kräftstjärtar och räkor....sen njöt vi i fulla drag!

Vid tolvslaget skålade vi och Blivande gick ut med sina thailändska ljuslyktor och höll på att elda upp hela föreningen men en vindpust räddade honom i sista stund (skojar kanske lite) och fram emot två eller halvtre så klädde sig våra vänner i varma kläder och gick hem till sig....efter en härlig nyårsafton!!

God fortsättning på Er alla!