Gott nytt år!

Idag är det dags att lämna 2010 och kliva över till 2011, ett år som säkert kommer att bära med sig en massa härliga händelser :love:

Igår satt jag här och kände vemod vilket jag ofta gör när ett år närmar sig sitt slut, man gör en summering på gott och ont och då menar jag en djupare och mer privat summering än den jag gjorde häromdagen här i bloggen. Men med Blivandes hjälp och goda humör så gick det över och kvällen blev en härlig och trevlig kväll.

Jag tänkte berätta för Er hur vår nyårsafton är tänkt att bli, det har varit klart ganska länge men jag tänkte att jag sparar den karamellen tills idag ;)

Vid halvfyra-tiden blir vi hämtade av Bästa Vännen för att åka hem till henne och hennes sambo för att inta en god middag, vad det blir har jag ingen aning om utan ber att få återkomma. (Ska försöka att komma ihåg att fotografera!)
När klockan närmar sig 18.00 kommer vi att sätta oss på bussen för att åka ner till city och Västerås teater där vi ska gå på premiären av
Mitt hjärta stannar här, läs gärna artikeln som jag länkar till och om Du inte orkar kan jag berätta att detta är en uppföljare till teatern vi var på i december förra året.

Jag antar att skratt och tårar kommer att blandas fritt även denna gång, åtminstone fick jag den känslan när jag lyssnade på lokalradion igår. Jag hoppas också att många kommer att gå på teatern och att under året upptäcka vilken fantastisk teater vi har här i Västerås...och billigt nöje är det också, 200:-, det tycker jag är ett bra pris för att bli underhållen på ett så fantastiskt sätt som teater trots allt är.

När teatern är slut så åker vi hem till oss för att avnjuta lite skaldjur och skåla in det nya året.....om vi nu hinner hem för här ska det tydligen bli ett kolossalt snöväder men vi klär oss bra ifall vi gå hem i nyårsnatten!

Nu ska jag gå och duscha ur färgen jag har i håret kan ju inte fira in det nya året med gråa strån på huvudet och sen ska jag bädda rent i sängen kan ju inte börja det nya året med att sova i smutsliga lakan och sen ska jag förbereda dukningen och skaldjursbuffén!

Tack alla kära vänner för 2010 och på återseende nästa år!!

zwani.com myspace graphic comments

2010

Free Orkut and MySpace New Year Resolutions Graphics Glitters

2010 inleddes inte med några löften för det är många år sen jag insåg att det är inget bra sätt att bygga upp sin självkänsla på...tvärtom!

Förra nyår firades med våra goda vänner i en annan stadsdel och vi promenerade hem i ett riktigt julaftonsväder. Snön föll med tunga härliga flingor trots att det var många minusgrader, människor vi mötte var alla glada och hälsade gott nytt år! Det var en härlig promenad!

Jag fortsatte mitt pluggande och när jag ser tillbaka så är det nog bland det bästa jag gjort i mitt liv....att våga börja studera trots min mogna ålder. Här kan vi prata om att bygga självkänsla, helt plötsligt kände jag att jag kunde nåt...det var och är en häftig känsla. Eftersom jag varit sjukskriven i så många år så låg just nämnda känsla på en mycket låg nivå och idag vågar jag sträcka på mig och säga att jag kan!

I januari fick vi en härlig överraskning då det plötsligt ändrades i Ungsonens status på Facebook...från att ha ett förhållande till förlovad! Han fick också fast arbete under 2010 och Svärdotra tog studenten och kom sedan in på önskad utbildning. De flyttade ihop och om en månad flyttar de in i sin första egna lägenhet och kanske är det dom som kommer att göra mig till farmor inom några år...det är dock ingen brådska :love:

Gammelsonen fick även han fast arbete tidigt på året (tror åtminstone det var i år) men han var den som skrämde mig mest under 2010 genom att få en blodpropp i benet. Fy, det var en pärs även om jag då försökte hålla masken, det har dock gått bra även om det innebär att han fortfarande har en stödstrumpa och äter varan.

2010 innebar också att jag blev äldst i min biologiska familj då pappa dog efter flera års sjukdom. Tufft på många vis även om jag nu börjar inse att det är så det är. Men det är en speciell känsla att jag nu är den äldst levande med vårt efternamn och det tar på krafterna att gå igenom alla foton som jag just nu gör. Minnen kommer emot en och det är både goda och mindre goda såna, jag väljer dock att för det mesta fokusera på dom bra.

Det blev en hel sommar ute i torpet för min del då jag inte kunde få börja arbetsträna förrän sommaren var slut och det i sin tur innebar också att vi fick leva snålt för vi hade bara Blivandes inkomst. Vi klarade det bra och har lärt oss mycket om ekonomi men det ger en besk eftersmak i munnen när jag tänker på de som inte är lika lyckligt lottade.

Styvdotra avslutade sommaren med att göra sin första vuxenutlandsresa med en kompis där hon spenderade alla de pengar hon tjänat på det sommarjobb som hon fick genom ren flax! Hon läste också in ett helt läsårs italienska på en vecka....underbart och kolossalt bra gjort :thumbup: Överhuvudtaget är det härligt att se hur mycket hon växt under detta år...hon har gått från att ha varit fjortis till att faktiskt bli en tjej som man inser ska fylla arton om bara några veckor.

Behöver jag säga att jag är stolt över familjens alla barn?


zwani.com myspace graphic comments


I september började jag äntligen att arbetsträna och det är nog det som varit 2010 års stora höjdpunkt. Det bästa som hänt på många år för min egen personliga del men så hamnade jag också på det bästa tänkbara stället. Jag tror att detta har gjort mig till en bättre människa på många vis och också en gladare person. Att få känna sig betydelsefull igen och att ha en identitet som yrkesmänniska är fantastiskt! Det kan bara bli bättre!

2010 har också varit ytterligare ett år i kärlekens tecken. För varje år som går känner jag mig mer och mer lyckligt lottad som lyckades träffa Blivande bland alla de människor som finns på jordklotet den där dagen i april 2001. Nu ska ingen tro att vi inte har våra kontroverser för det är klart vi har, vi är inga fantasimänniskor men vi har lärt oss att älska varann som vi är och inte försöka ändra på varann till nåt vi tror att vi vill ha...vi vill ha varann precis som vi är! Men...vi tar inte varann för givet utan försöker visa varann uppskattning så mycket vi kan utan att överdriva...och framförallt...det viktigaste av allt.....vi pratar med varann! Eventuella problem löser sig inte av sig själv man måste prata!
Man måste också komma ihåg att ha kul med varann...att skratta mycket genererar kärlek tror jag!

Om jag summerar 2010 så kommer jag fram till att det nog varit ett av de bästa åren i mitt liv trots den sorg som det också innehållit...jag fortsätter att fokusera på det jag har för det är det som gör mig rik!!!!

Mellandagsjobb!

Idag var det planering på schemat på jobbet...inga elever så det var ett tyst och stillsamt ställe!!

Jag borde ha städat och fixat härhemma när jag kom hem men jag har bara suttit och defraggat hjärnan...känns som att det är ett helt år som ska sorteras...eller kanske ännu mer!

Funderar på om man ska skriva en liten årskrönika...eller är det att tro sig själv vara viktigare än man är ;)

Nu måste det väl dock göras nån form av mat till familjen...om man bara visste hur stor familjen är????


Free Orkut and My Space teddy beer Graphics Glitters

Vilken dag!

Jag hade ju tänkt börja dagen med en rejäl sovmorgon men sånt ska man tydligen inte planera, fast lite sovmorgon blev det ju ändå.

Tog en lång frukost i mitt eget sällskap och sen blev det en ordentlig pratstund med Moster. Vi pratar inte så ofta men när vi väl gör det så går det åt ett helt batteri i den bärbara telefonen....härligt!

Sedan satte jag mig med alla fotografier som jag fått hemifrån mina föräldrar och nu har jag haft många härliga timmar fyllda av minnen. Jag har varit på skolavslutningar, bröllop, semesterresor, julaftnar, födelsedagar och många helt vanliga vardagar. Jag har inte scannat in alla foton för jag insåg snart att jag måste ha en strategi. Det första jag ska göra är att scanna in alla bilder på min bror så han får kopior...många är det!

Jag har sett bilder på kusiner som jag nästan glömt bort att jag hade, jag har hittat urklipp på kusinbarn och skolfoton på pappa utanför Akebäcks skola på Gotland.

Att jag hade en stilig morfar visste jag men när jag fick se det här fotot så blev jag nästan överväldigad...Han ser ju nästan ut som en filmstjärna!!!!

Jag hittade många foton på mig som barn men det här berörde mig starkt...

  ( klickbart )

Emellanåt får jag titta på kläderna för att se om det är jag eller mamma på en del foton för käre värld vad vi är lika!

AB, vilken härlig men också mycket känslosam dag jag haft idag....och ännu har jag massor av foton kvar!

Jag lever...

...och har hälsan!

Idag har vi varit till Svärmor och ätit mat och fikat. Vi har också varit och hämtat min julklapp från Blivande....på Media Markt...så i morgon vet jag vad jag ska göra.....scanna foton som ligger under sängen. Jag gissar att Ni kommer att få se ett och annat :D

Ett första smakprov kommer här...Jag gissar att det här fotot är taget runt 1966 (Moster, Du får gärna bekräfta eller dementera) så jag är väl cirka fyra år och är brudnäbb på min mamma och mosters kusins bröllop i Ardre kyrka på Gotland.

Fantastiskt roligt att kunna få rädda en massa foton och kunna få dela med sig....vilken uppfinning!!!

Ledsen att det inte blev nån bloggrunda idag...men tiden går så fort och det är så mycket man vill göra....i morgon ska jag försöka läsa ikapp!!!!

Om jag varit snäll...

...slipper jag kanske smäll i kväll

Istället kanske det blir ett paket

som är det bästa jag vet!!!


zwani.com myspace graphic comments


Brukar Ni rimma på Era paket? Vi har inte det som någon tradition men för andra året i rad har vi faktiskt snickrat ihop rim till julklapparna som tomten lagt under vår gran...en del är lite ekivoka men det fungerar väl när alla barnen mer eller mindre fyllt arton?

Sitter här med en märklig känsla i magen...alllt verkar vara klart, bara maten som ska läggas upp....vad har jag glömt?

Ska visserligen fixa till mig själv så jag blir presentabel trots det stora munsår som helt plötsligt fanns på överläppen igår morse när jag vaknade. Har dock köpt munsårsplåster och tro mig...de verkar fungera!

Blivande umgås med Snabeldraken ;) vilket är ganska ovanligt men trevligt att se....jag ska ta en tur till köket och kolla att allt är klart!!

I morgon ska Ni få bilder av vårt julfirande och dessutom ska Ni alla få besök av mig....längesen jag tog den långa turen!!

zwani.com myspace graphic comments

God jul!

Undrar hur många bloggar som har den rubriken idag ;)

Jag hade tänkt jag skulle skriva en lång och tänkvärd blogg idag med härliga bilder till...men som vanligt är det långt mellan tanke och handling! Dessutom har jag hamnat vid den gamla datorn som har en del att önska...måste ta och restaurera den efter helgerna...om jag nu inte får en I-pad i julklapp förstås *skojar för det vet jag att jag inte får*

Igår städades det klart här och den sista julmaten tillverkades. På kvällen åt vi en härlig pizza som Blivande tillagade...näe, hämtade från pizzeria Mio.Skinkan tog ovanligt lång tid men jag tillagar den alltid på väldigt låg temperatur för att få den så saftig så möjligt. Medan vi väntade så lyssnade vi på rimstugan på radion och tillverkade egna rim till klapparna....skoj! Vi avnjöt ett riktigt gott vin och en riktigt god chokladkaka med saffranssmak....mums och tack Moster!

I detta hus firas julafton lugnt och stilla med bara Kajsalisa och Blivande närvarande och katterna förstås ;) Kajsa och Lisa! Vi har sen många år tillbaka valt att inte vara med och dra i barnen på julafton, de umgås med sina andra föräldrar idag och så får vi det stora nöjet i morgon vilket innebär att när Ni öppnat Era julklappar då har jag mina kvar :P

Jag ska nu griljera skinkan och så ska vi handla de sista som inte fanns i butiken när vi handlade i onsdags men det är ju också dags för årets stora händelse...Julbadet!

Allihopa....ha en riktigt god jul!


Behöver Du en paus?

Behöver Du lite underhållning? Jag bjuder på den....klicka HÄR!

Lägesrapport!

Idag är det ledigt från arbete...i morgon likaså!

Jag har idag tillbringat dagen med två av mina bästa vänner...en i telefon....en över en kopp kaffe...kan det bli bättre?

Nu har jag ställt fram granen till Lisas stora glädje, jag såg hur hon tänkte att det är tur att granen kommer till mig när jag inte kan komma till den...hon älskar ju att sova bland träden i torpet så hon känner sig lite hemma!!

Jag lämnar nu med varm hand över granen till Styvdotra som kommer att klä den så vi får vackraste granen i Västmanland, hon fick ju ärva den uppgiften förra året och jag ahr aldrig kommit i närheten av att klä en gran så vackert som hon gjorde. Själv sätter jag mig i bilen och åker till IKEA för att handla stearinljus och lite annat smått.....sen åker jag till COOP Forum och handlar julmaten. Jag ska utmana mig själv...jag åker utan inköpslista...spännande!!!

En fundering?

Igår kväll råkade jag hamna framför Förkväll på TV4 där de hade en intervju med Patrik Sjöberg. De har tydlgien ett inslag som heter Himmel och helvete och då sa han nåt som fick mig att fundera...

Jag vill hamna i helvetet när jag är färdig här....för jag är ateist!

Om man är ateist....kan man tro på helvetet då???


Inget bloggande idag!

Idag har jag jobbat hela dagen och är rätt matt i pälsen...men mår bra! Känns gott att få vara med och dra in lite pengar till hushållet!!

Ni får läsa andra bloggar idag istället....det finns massor som är läsvärda!!!!! ;)

PENISCOLA?????????

Jag måste erkänna att emellanåt är jag lite avundsjuk på människor som har fått möjligheten att bosätta sig i varmare länder. Hör nu att jag säger avundsjuk och att det ordet inte innehåller ordet missunnsam eller nåt annat ord med negativ klang. Avundsjuk helt enkelt! Jag skulle också vilja bo nånstans med lite mera värme, även om jag gillar snön som faller utanför fönstret just nu men min kropp gillar den inte alls just nu :(

Igår kom Gammelsonen hem till mig med lite "medicin" som han köpt med sig hem från sin resa efter en beställning från mig förstås. Han visade också ett gäng med foton som han tagit under resan (för den som inte vet så kör han långtradare och har precis varit i Valencia och vänt) och det får mig i varje fall att tveka över att flytta till Spanien!!!

Vet Ni vad dom dricker där???????

PENISCOLA!!!!!

Jag vill inte dela med mig av de bilder jag får i min hjärna och förmodligen behöver jag inte det heller för jag tror att jag känner Er läsare rätt bra vid det här laget och Ni bygger nog bilder rätt bra själva vid det här laget!!!!!!

Däremot blir jag förvånad över att de tydligen har vin som kommer härifrån....Vinaros...eller är det från Uppsala kanske?

Näe, det är nog bäst att hålla sig hemma och köra på säkra kort....Skål!

Nostalgisk söndagmorgon

Efter tio timmars sömn vaknade jag till en om möjligt ännu vitare värld...det har snöat hela natten och jag konstaterar att man behöver inte vara orolig för att det inte ska bli en vit jul i år!

Igår kväll var vi en snabb sväng till IKEA för vi behövde inhandla lite småsaker till Dotras rum för att underlätta för henne att hålla ordning, men nog är det väl så att tonåringar är lite speciella med sin städning? Dock vill jag återigen lovorda vår lilla tonåring som bäddar sin säng VARJE morgon...det är nog INTE vanligt! Sen måste jag väl säga att hon är skaplig att hålla ordning...på ytan, det är när man drar fram sängen och skrivbordet som man ser hennes svaga punkter. Men, man ska glädjas åt det positiva och inte sörja i det negativa! Nu är rummet ganska dammfritt igen :D

Sedan var vi ute på ett hemligt uppdrag (julklappsinköp) och efter det åkte vi hem och tittade på finalen i Robinson. Vi har inte sett en sekund under hela hösten så det var väl som det var.....jag blir bara förvånad när folk gnäller över att de andra deltagarna är illojala och svekfulla....har de inte sett Robinson tidigare....vet de inte vad pengar gör med människor?

Idag på förmiddagen har vi roat oss med att fortsätta att titta på gamla foton i den gamla laptopen, två av dom blev ju publicerade igår...visst är han fantastisk???

Idag hittade vi lite andra godingar...Här är Lisa Katt upp och ner!Här är superkatten Kajsa!Här är Gammelsonen som anlänt hem från Spanien (men bilden är sådär en fem år gammal). För övrigt visade han en massa foton från Spanien igår när han var här och jag vet nu varför en del väljer att flytta till Spanien....bildbevis kommer kanske senare under dagen!Till sist kommer en bild på Kajsalisa, en bild som nog många av Er känner igen eftersom jag använt den som profilbild på bland annat Lunarstorm under många år. Drinken har Blivande kreerat...men det syns kanske ;) Vad som mer syns är förlovningsringen...vi har ju liksom båda tappat bort våra ringar...men inte kärleken för den satt ju inte i ringen :P

Nu ska jag lägga sista handen vid städningen och sen baka en härlig saffranskaka tills Dotra kommer hem från sitt arbete långt-borta-på-landet!!!!


Speciell dag idag!

Nej, Diana...det är inte för att det är Din födelsedag idag! Nej, det är för att Blivande äntligen gått med på att framträda med bild i bloggen! Vid ett par tillfällen har han ju visat sig tidigare men nu kommer den sanna bilden av honom...två för säkerhets skull för han har ibland lite problem med sin identitet!
Vad mer kan man säga ;)

zwani.com myspace graphic comments

Nu är jag glad!!

zwani.com myspace graphic comments

Det beror INTE på Bredbandsbolaget att jag är glad...bäst att säga så direkt!!

Nej, idag har det varit möte med min arbetsgivare, arbetsförmedlare och jag själv...ungefär som ett avstämningsmöte....hur ser det ut....hur har det varit...och hur ser framtiden ut?

Jag fick höra så otroligt mycket positiviteter (jo, jag jobbar med SFI ;) ) så nu behöver jag inte gå ner i vikt för jag växte nog en halvmeter vilket torde vara perfekt till min vikt!!

Att sen få höra från sina arbetskamrater att de tycker att man platsar bra i gänget och att dom trivs med att ha mig där....det känns toppen!

Idag har jag också vikarierat så jag har tjänat riktiga pengar....alltså nästan lika mycket i timmen som jag annars tjänar per dag!! Inte riktigt men nära på! Även i morgon kommer jag att vikariera...känns riktigt bra även om det faktiskt är så att det beror på att någon annan är sjuk....men den enes död den andres bröd......förskräckligt men sant!!

Framtiden då....jo, min rehabilitering är förlängd ett kvartal till men jag kommer att fungera som sk springvikarie....det känns helt okej :D ...eller det känns

zwani.com myspace graphic comments

Fortfarande ilsken!

Ja, jag är fortfarande ilsken sedan igår när det gäller Bredbandsbolaget och kanske ska jag göra som jag fick som förslag....säga upp alltihopa och sen teckna nya avtal för att få rabatterna som vi blev lurade på nu för att vi var gamla trogna kunder....för vi har varit mycket nöjda med dom som leverantörer. Det har ytterst sällan krånglat, emellanåt har mobila bredbandet strulat men....vi använder det på landet och det är ju på landet!!

Men...när de lovar något och sedan låtsas som att de aldrig lovat detta...då blir jag besviken och har god lust att överge skeppet!

Om man sen googlar på Bredbandsbolaget så är det inte så många träffar med positivt innehåll....och detsamma vittnar ju flera av Er om också!!

Idag var ju tanken att jag skulle gå vidare med detta men det kom annat emellan som hade högre prioritet....vi kan säga så här...ledig dag blev det inte trots att jag idag hade ledig dag!!!

I morgon jobbar jag....dvs att jag får riktig lön för det jag gör så efter mötet som kallade på stan så har jag nu suttit och förberett morgondagens lektion. Vi ska bland annat sjunga lite tänkte jag och eftersom vi ska träna kroppsdelar så passar väl den här bra?


Heligt förbannad på Bredbandsbolaget!

Vi har varit helkunder hos Bredbandsbolaget sedan mars 2003 och varit mycket nöjda, vi har till och med rekommenderat våra släktingar och våra vänner att anlita Bredbandsbolaget. Ikväll ser det helt annorlunda ut!

Vi bor i en bostadsrättsförening och hade från början Telia som leverantörer, dock kunde de inte uppfylla sina löften varpå föreningen fick lov att säga upp avtalet och få pengarna tillbaka, föreningen valde då att skriva ett kontrakt med Bredbandsbolaget så att samtliga 117 lägenheter fick dom som leverantör. Vi kopplade upp oss första kvällen det gick att koppla upp sig...inga problem. Då var bara jag hemma vilket innebar att jag kom att stå som innehavare av bredbandet. Blivande stod på den tidigare telefonen som vi sedan gjorde om till IP-telefoni för vi ville ha det samlat och det blev dessutom betydligt billigare än Telia.

Så småningom kom man på det mobila bredbandet och vi provade oss fram och kom fram till att även här fungerade Bredbandsbolagets bäst ute i torpet...så till sist var vi helkunder, vi hade telefonen, bredbandet och det mobila bredbandet på samma ställe....BREDBANDSBOLAGET!

I höstas uppmärksammades vi på att goda vänner (flera stycken) inte betalade någon fast avgift för sin telefoni hos Bredbandsbolaget eftersom de hade allt samlat. Vi förstod då att vi fick betala den kostnaden eftersom Blivande stod för telefonin och jag för bredbandet. Övervägde att säga upp den fasta telefonen eftersom det är sällan som någon ringer till den och 99:- i månaden räcker långt att ringa för från mobilen, de få samtal vi ringer. (Vi är inga direkta telefonpratare....några få men det täcker dessa  99:- )

I samma veva så gjorde Bredbandsbolaget en drive genom att åka ut till sina kunder och berätta vad de hade att erbjuda och samtidigt marknadsföra sina TV-tjänster. De kom till vår lilla föreningslokal och Blivande och jag var först på plats för att höra vad de kunde erbjuda när det gällde vår telefoni! De trodde inte att det skulle vara några problem men ringde för säkerhets skull direkt till Bredbandsbolaget....dessa två tjejer som kom till vår lokal var uppenbarligen inhyrd personal från nån form av marketingföretag.

De fick svar från Bredbandsbolaget att visst skulle de ordna detta så vi skulle slippa betala överlåtelseavgiften och månadsavgiften för telefonin. Vi fick en blankett hemskickat som vi fyllde i och sände tillbaka med vändande post. Frid och fröjd trodde vi då vi fick papper som talade om att överlåtelsen var klar.

Idag gick jag in på Blivandes konto för att förbereda inför kommande månadsskifte och då får jag se att vi blivit debiterade 99:- i månadsavgift för telefonin!

Lite uppretad ringde jag upp Bredbandsbolaget för att reda ut detta och får då veta att det är helt rätt....det går inte att se någonstans att vi blivit lovade detta. (De har tydligen en logg som de kan se vilka samtal som är gjorde angående vårt abonnemang) Jag förklarar ytterligare en gång precis hur det gått till men tjejen vidhåller....så kan man inte göra!!

Vid det här laget är jag både uppretad och inte så himla trevlig måste jag väl erkänna så jag ber att få telefonnummer till någon som är ansvarig för den här typen av frågor...näe, det finns ingen utan Du får ringa samma nummer igen! Ja, men varför ska jag det....då hamnar jag ju här igen försöker jag förklara. Ja, men även om Du fick prata med en chef så skulle de säga samma sak som jag!!

Jag kan bara konstatera att vi som varit trogna kunder nu får betala för de rabatter som de nya kunderna får! Det är viktigare att värva nya kunder än att få behålla de gamla! Jag hoppas innerligt att få kontakt med någon på Bredbandsbolaget som förklarar hur detta har kunnat ske...om inte kommer vi att snarast möjligt avsluta de tre abonnemang vi har och övergå till någon annan leverantör. Bredbandsbolaget har varit en strålande och pålitlig leverantör men det här blev för mycket för oss!!!PS. Jag började att sprida min bloggadress hos Er trogna läsare men samvetet sa ifrån...man utnyttjar inte sina vänner så...men jag vill gärna att fler ska få läsa hur ett företag kan behandla sina kunder!

Det gick nästan bra.......en liten överraskning blev det då inget bromsljus fungerar....Blivande har felsökt ikväll på sitt vis men det får nog bli en felsökning på verkstadsvis också!!!!

Fråga inte!!!!

Det finns en egenskap hos vissa människor som gör mig så otroligt irriterad och det är när man ställer en fråga och sen fullkomligt skiter i vad svaret är!!!

Fråga inte hur jag mår, eller vad jag gör, eller hur barnen mår, eller vad jag är intresserad av om inte Du vill veta! Det har gått så långt att när vissa människor frågar så svarar jag bara nåt flummigt för jag vet att om bara nån sekund så har den personen tappat intresset för mig och mitt svar!

Normalt sett skulle jag bli ledsen och tro att jag som person är ointressant och trist men ju äldre jag blir och desto mer jag studerar detta fenomen så inser jag att det är inte riktat mot mig personligen utan vissa människor tror att de blir mer intressanta och människovänliga om de "låtsas" intresserade av sina medmänniskor!

Jag skulle kunna tro att jag kanske varit sådan när jag var mycket yngre men med åren har jag lärt mig att förstå varför jag skapats med två öron och en mun...nåt för många att fundera på!!!Detta inlägg är inte riktat mot någon speciell person utan mot många personer jag stött på under åren!


Godmorgon alla glada!

Idag är det en stor dag för Brumme-Lisa....hon ska besiktas!

Eftersom det är Blivande som sköter om henne så får han ta sig till besiktningen för jag tror att han kan få lite kritik av besiktningsfarbrorn att han inte tar hand om henne som han borde! Det är väl inte mer än rättvist?

Själv ska jag vara i en annan klass idag för att se de olika nivåerna som finns inom SFI på Hermods. Jag har nu varit tre månader på Hermods och mestadelen i samma klass så det ska bli riktigt skoj!

Styvdotra skriver sitt naturkunskapsprov idag och hon hade fått otäcka nyheter igår...det här är inte alls sista terminen med naturkunskap, det är en kvar! Bara att bryta ihop, resa sig och gilla läget :O

Ha en god dag!

Rättvisans mörkerav Donna Leon.

Jag är ett stort fan av Donna Leon och hennes kommissarie Brunetti och har nog avverkat de flesta som utkommit på svenska. Den här känns dock lite trögare än vanligt och tog faktiskt lite längre tid än det brukar att läsa. Jag har funderat på vad det beror på men vet inte vad det beror på!

På en militärskola hittas en elev som begått ett troligt självmord men naturligtvis är inte allt som det ser ut. Jag följer med i utredningen och väntar på att nåt ska hända men....det gör inte det. Jag hoppas innerligt att detta bara var en mellanbok och att hon snart är tillbaka med en riktigt härlig Brunettibok snart!!

Ett brev anlände idag....

...och ett telefonsamtal klarades av...och jag tackar för att det nu är färdigt!

Vissa dörrar har stängts förstår jag och jag kan bara tycka att det är innerligt trist och framför allt ledsamt!

Jag vill bara att Du ska veta att jag finns här....Du kan aldrig göra Dig av med mig för vi hör ihop på ett sätt som inte går att radera!

Free Orkut and My Space heart breaker Graphics Glitters

Med hänsyn till personen det handlar om är detta inlägg kryptiskt men jag vill gärna få fram mitt meddelande och jag tror mig veta att det kommer fram på detta sätt! Den det berör vet precis vad jag menar och det räcker!

A lonely boy in Spain

zwani.com myspace graphic comments

Som Ni alla Ni alla vet vid det här laget är Gammelsonen i Spanien. Ett av de land som har manãna som sitt ledord....han sitter alltså i sin lastbil och tittar på film och väntar på att vardagen ska komma....istället för att gå ut och uppleva Valencia!!!!

En av ursäkterna för att inte gå ur lastbilen var att det var för varmt.....zwani.com myspace graphic comments

...det var visst 27 grader i skuggan och han hade inga shorts! Jag pratade åter med honom alldeles nyss och då hade natten fått honom på andra tankar så han hade varit ute och promenerat och letat apelsiner till mammas julbord! Jag kan riktigt känna doften av färska apelsiner...Han står med sin lastbil bredvid en besinstation där endast en person pratar engelska men han skulle gå in och prata med denna om var han kunde köpa apelsiner extra fina apelsiner till sin gamla svenska moder för jag förbjöd honom uttryckligen att palla ;)

Han skickade i alla fall ett MMS till sin mamma....
För övrigt så tänker jag inte kommentera det obehagliga som hände i Stockholm igår kväll...det verkar media *läs TV4 * klara av på egen hand...sätt skräck och panik i svenska folket och låt absolut inte proffsen jobba i lugn och ro...tänk absolut i första hand på Er egen yrkesroll att Ni ska ha nåt att rapportera om! Den enda som borde säga nåt är den som leker kurragömma....han som leder vårt land!

Gott och blandat!

Någon ;) var lite spydig igår och trodde att allt bara skulle serveras på silverfat i den här bloggen...och hon har ju rätt....GENDARMERIE står för fransk polis!
Vi tyckte, eller åtminstone jag, att Minnah borde ha vunnit Idol. Jag inbillar mig att hon skulle kunna förvalta vinsten bättre än Jay, därmed inte sagt att Jay är dålig för det tycker jag absolut inte men han passar bättre som frontfigur i ett riktigt hårdrocksband inte som soloartist. Men grattis!

Festen igår var en ganska trevlig tillställning, framförallt pausunderhållningen, maten lite trist...pressad anka tillhör inte min favorit och huvudrätten var inte heller genomtänkt för tallriken blev så himla sörjig efteråt däremot choklad och apelsin till efterrätt går alltid hem! Jag fick dock kritik för att jag anlände till festen utan långklänning ännu mer kritik fick jag när jag lättade på klädseln medan jag åt...jag knäppte upp byxorna nämligen! Men jag var inte ensam om det :P

Äh, inte var vi på Nobelfesten men vi åt gott och tittade på teven och upplevde festligheterna på det sättet...dock varvade vi med lite Idol!

Vår meny såg ut så här 

 Kräftstjärtar med avocado.


 Biff med potatisgratäng med ädelost samt en gurkskiva

 Desserten var flytande ;) Detta är ett rödvin vi verkligen rekommenderar, kostar lite mer men smakar mycket mer! Endast beställningsvara i box men finns i flaska.

Idag ska vi städa vardagsrummet/sovrummet/arbetsrummet....jättekul ;(

Förresten....jag kan berätta att ingen i Norge..eller Sverige..kan uttala Nobelpristagarens namn Liu Xiaobo. Jag försökte lära mig det igår då vi har en kinesisk kvinna i klassen men...det var svårt. Däremot tycker jag att det säger en hel del om Kina när denna kvinna inte hade en aning om vem Liu Xiabo var!
Fredag...igen!

Tänk så fort veckorna går men det betyder väl att man har roligt hoppas jag....jag har i alla fall roligt!

Gammelsonen ringde igår kväll och befann sig ungefär en timme från Lyon...sen om det blev en timme visste han inte för det har varit snöoväder på vägen för honom även denna resa vilket innebär att han förmodligen kommer hem två dagar senare än beräknat! Han ville veta vad GENDARMI kunde betyda...det var fullt med såna skyltar längs vägen...men hans språkbegåvade ;) moder kunde genast upplysa honom om att han borde hålla koll på hastighetsmätaren och annat trafikviktigt!!!

Medan vi pratade kom vi på att det kanske var idé att kolla om man fick prata i mobiltelefon i Spanien som är slutdestination för honom denna gång och jag googlade samt frågade
Ama de casa som ju faktiskt bor i Spanien och slutresultatet blev att det får man nog inte. Jag messade honom och han beslutade sig för att inte utmana ödet! Det är sånt man inte riktigt tänker på ;)

Nu har jag inte tid att skriva så mycket mer för jag måste fixa till mig inför kvällens fest....ses vi?

Där fick jag!

Igår pluggade vi som bekant naturkunskap, genteknik, kloning och annat intressant *NOT* Ett avsnitt handlade bland annat om blodtransfusion och vi fick veta att första transfusionerna skedde på 1600-talet.

Då säger min lilla rara styvdotter.....Oj, då var ju inte ens Du född!!!!

zwani.com myspace graphic comments

Det rör sig!

Det rör sig i den här familjen just nu! Bara roliga saker naturligtvis och roliga saker ska man dela med sig av!!

Ungsonen har blivit med egen lägenhet, en insatslägenhet som han och fästmön får tillträde till den 1 februari...härligt för dem båda! Ska bli så spännande att få se lägenheten "på riktigt" för hittills har jag bara sett den på Hemnet och där ser den härlig ut....den liknar vår väldigt mycket bortsett från att den är renoverad vilket vore en enorm överdrift att säga att den här är ;) Idag bor de så att vi skulle kunna se om de är hemma om det inte vore för att det står en stor gran i vägen och även om den togs bort så skulle vi behöva kikare....nu kommer de att flytta närmare men det finns inte en chans att vi kan se till varann....lagom avstånd helt enkelt!Lycka till!!

Gammelsonen tycker att Sverige blivit lite trångt och kör nu sin lastbil utomlands! Oroligt för ett modershjärta men modershjärtats förstånd tycker att det är jätteroligt! Jag hade gjort detsamma om jag varit i hans kläder! Förra veckan när det var riktig snöstorm i Frankrike, Luxemburg och Tyskland...då var han där! Nu har han nyss kört av lastbilen från färjan mellan Malmö och Tyskland och ska ta sig till Spanien och Valencia där han ska lossa på fredag enligt planerna! Heja på!!!

Själv ska jag hjälpa Styvdotra med naturkunskapen där sista provet skrivs på tisdag...sen behöver hon aldrig mer läsa naturkunskap om hon inte själv väljer det...och om hon gör det får hon plugga ensam ;)

Ni är gulliga!

zwani.com myspace graphic comments


Idag blev det ett besök hos doktorn, vilket är absolut det värsta jag vet nästan lika illa som att gå till tandläkaren, och egentligen kom han väl fram till samma sak som jag. Kroppen har fått en chock av den här arbetsträningen, det händer helt plötsligt en massa saker som den inte varit van vid på så länge. Gå upp klockan sex fyra dagar i veckan, röra på sig innan den är riktigt vaken (det tar några timmar innan min kropp är vaken), att vara i rörelse så många timmar varje dag, att cykla eller gå flera dagar i veckan i ett högre tempo än den är van vid. Ja, det finns fler saker som händer som den inte är riktigt van vid. Inskolningen tar lite längre tid och det kanske också har med åldern att göra ;)

I morgon ska jag ringa sjukgymnasten och försöka få en tid för att få tips och råd hur jag kan bygga upp mina muskler * läs bekämpa deras olust*. Jag har också fått lite nya värktabletter som jag kan ta på dagtid för man kan inte sluta jobba för att man har värk, värkfri kommer jag aldrig att bli så det är ingen idé att vänta på det!

Den migränliknande huvudvärken kunde han dock inte riktigt förklara utan förmodligen är det så att jag är riktigt ljusskygg typ :D Näe, den sortens huvudvärk är förmodligen stressrelaterad och det är nog bara att gilla läget men kanske om jag medicinerar så jag får bort en del av vanliga värken så kanske den här försvinner också men framför allt....fram med solglasögonen!!

zwani.com myspace graphic comments

Vyssan lullav Carin Gerhardsson.

Åter igen en riktigt bra bok som höll mig vaken mycket längre häromnatten än jag tänkt mig!

Det är en fruktansvärt brutal historia som utspelar sig på de första en och en halv sidorna. En mamma och hennes två små barn får halsarna avskurna...där tänkte jag nästan lägga ifrån mig boken men jag fortsatte och det är en riktigt spännande deckare man får läsa!

Luftslottav Sheila O'Flanagan.

Alla hennes böcker andas chick-lit när man ser på framsidan och kanske också när man läser på baksidan men det är då verkligen inte!

Hon skriver om ganska allvarliga saker men på ett sätt som får det att framstå som underhållande. Jag upptäckte dock att medan jag läste den här boken så var jag mycket mer lättirriterad än jag brukar och jag kom på att det berodde på att boken påverkade mig mycket mer än jag trodde!

Jag har nu under senaste halvåret läst tre eller fyra olika böcker avhenne och det är alltid samma känsla som infinner sig när den är slut.....var är nästa bok??

I den här boken är det en singelkvinna som reser till New York för att gå på fest och på flyget träffar hon en man som hon gifter sig med på semestern...sen sätter storyn i gång! Vad händer när man kommer hem efter en vecka och berättar att man gift sig med en man som man känt i en vecka....som sen visar sig ha oklarade affärer hemma som väntar honom...och henne...

Läs den är nog mitt omdöme!!

Tänkte....

..att jag skulle skriva något roligt här men det får bero för om jag skriver nåt så blir det bara gnäll....ber att få återkomma :D

Lägesrapport!

zwani.com myspace graphic comments


Så där kändes det i fredags...redo för helg! Fredagen kväll blev mycket trevlig med god mat och dryck dock endast för mycket av maten (bara så Ni inte drar felaktiga slutsatser).

Igår promenad mot staden för att hämta ut biljetterna till nyårsaftonens teaterpremiär samt en fika med Bästa Vännen och hennes sambo. När vi skildes åt på staden förändrades hela tillvaron....då dök nämligen denna förskräckliga migrän upp...igen! Det är nu andra gången på ganska kort tid som jag får den här typen av migrän, det börjar på grund av min ljusskygghet...dvs jag gick in i en butik med starkt ljus och då satte det igång. Sen satt det kvar trots små piller och nu är det på väg över till nackvärk som brukar sluta med värk i hela kroppen (vilket faktiskt är rätt mycket) ett par dagar och sen är jag pigg igen.

Vad jag ville säga med bilden är att just nu känner jag mig bara upp och ned :D

Men vi hörs ;)

Ovanligt pigga?

zwani.com myspace graphic comments

Vi ses senare idag för vi måste gå till stan för att ordna nyårsaftonens aktiviteter :D

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår som avslutades med en promenad hem i vinterkylan för vår privatchaufför hade precis som förra helgen somnat när vi ville hem.....vad har hänt med dagens ungdom :O ..sova före föräldrarna? Eller kanske är vi ovanligt pigga gamlingar :P

Eftersom...

...jag lider av lite lätt bloggtorka just nu, vilket inte är detsamma som att jag inte har bloggidéer, så väljer jag att länka vidare till ett inlägg hos min bloggvän ;) Svorskan som idag skriver om nåt jag länge gått och tänkt på....varför göra nåt själv när man kan vänta på att andra ska göra det?????

Min dräng hade också en dräng är just nu ett uttryck som dök upp hos mig!

Just ords betydelse är ju nåt jag får fundera på varje dag nu när jag jobbar med Svenska för invandrare....har Ni tänkt på hur många ord i svenskan som har så många olika betydelse?

Kanske berodde det på att det var fredag men jag höll på att få ett riktigt fnissanfall idag när de började prata om lammkött...vad det betydde....

Fredag i december

Ikväll är det dags för det traditionella lutfiskätandet som vi delar med goda vänner!!!!

Pluggar idag....

Den fjortonde december är det en stor dag för Styvdotra...då har hon sitt livs sista prov i naturkunskap så idag på den lediga dagen så pluggar vi naturkunskap för ödet hade ordnat så att hon har studiedag idag....och på en studiedag ska man väl studera???Vi studerar nu celler som innehåller mebran, lisosomer, enzymer och en himla massa konstiga saker som jag ärligt och uppriktigt inte har en aning om varför man ska kunna...jag betvivlar dessutom att nån kan övertyga mig om varför man ska kunna detta...men Ni får gärna försöka övertyga mig!

Själv fortsätter jag att försöka övertyga Styvdotra om att hon bara behöver lägga kunskapen i närminnet och att om tolv dagar är det över!!!!


Världens bästa moster...

...fyller år idag!!!

Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters  
Räknar Ni ljusen ser Ni hur mycket hon fyller ;)


Grattis från oss alla...och håller Du Dig bara hemma ska Du se att nåt kan förgylla Din tillvaro lite!!!

Nu tror Ni...

...att jag ligger och sover medan Ni sliter hårt...det är ju onsdag och min lediga dag...men då har Ni fel!!! Jag jobbar på min lediga dag och har min lediga dag i morgon istället :D Men...ikväll fick jag andra uppgifter på torsdag, jag ska använda en piska ;) men först ska jag sova ut för oj, vad jag är trött!!

Två dagar denna vecka har jag i alla fall gått till och från arbetet vilket ger en timmas motion varje dag....bra av mig tycker jag!!!! Idag har jag dock tagit bilen (tror jag eftersom detta är ett tidsinställd inlägg) eftersom det är massa minusgrader!!!

Pratade med Gammelsonen igår kväll, han befinner sig i Frankrike på väg mot Luxemburg...och det är snöoväder som heter duga. Hans GPS talade om att hans snitthastighet varit 27,5 km/h sen han startade på eftermiddagen. Han skulle sedan lasta på ett ställe i Luxemburg och eventuellt skulle han lasta någonstans i Tyskland också....sen skulle han komma hem till Sverige igen!! Ibland är det tufft att vara mamma till en lastbilschaufför....men å andra sidan är jag glad för hans skull att han får komma ut och prova sina vingar. Jag vet att jag skulle ha gjort detsamma i hans ålder och kläder!!!

Ha en bra dag!!!