Jo...

...jag ledde då...då när jag tog fotot men sen kom jag ju på hur trist jag egentligen tycker det är med bowling ;) och så kom jag bara tvåa :D

Nä, nu skojar jag för det var ju superroligt med Wii och nu ska vi spara ihop till ett eget!!

Igår var vi på födelsedagsmiddag hos Ungsonens svärföräldrar...mums vilken god mat vi fick!!

Idag blir det film och julklappstillverkning!!!!!!

Kanske återkommer jag med en mer intressant bogg...men jag gör som Orsa kompani...lovar inget bestämt!

Nu bowlar vi!!! Behöver jag berätta vem so...

img_0416 (MMS)

Nu bowlar vi!!! Behöver jag berätta vem som leder ;)


Grattis Svärdotra!

Idag är det födelsedag i den Kajsalisaiska familjen...Svärdotra fyller år!!!! Firar henne gör vi dock i morgon!

Idag ska jag berätta om mina erfarenheter som långtidssjukskriven för andra i samma situation förhoppningsvis har jag nåt att dela med mig av! Jag tror att man alltid har glädje av att höra hur andra har gjort för att komma tillbaka. Själv är jag ju bara i startgropen på väg tillbaka men denna gång känns det faktiskt bättre än någon gång tidigare för jag får verkligen ta det i min takt....ingen står med en piska bakom mig...enda piskan är jag själv och jag har lärt mig min läxa...ta det lugnt!

Ikväll ska vi hem till en jobbarkompis till Blivande så inte behöver jag tänka på mat till kvällen...känns riktigt okej!!

Gammal vänskap...

...rostar aldrig precis som gammal kärlek!

Jag känner mig lyckligt lottad som har några få riktigt nära vänner som jag kan dela nästan allt med, både glädje och sorg!

Några av Er har ju hängt med ett tag i min blogg och kanske minns att jag i slutet på februari berättade om en
lunch där vi var tre tjejer som känt varandra länge träffades efter att antal års ofrivilligt uppehåll? Ni kanske också minns att vi senare under våren hade en riktig maratonkväll som slutade med att Blivande efterlyste mig?

Igår var det dags igen, då träffades vi hemma i de röriga hemmens Mecka...dvs hemma hos mig :D

Vi har på olika vis haft en jobbig sommar, en del tuffare än andra så om det gick åt gråtpapper i våras så var det inget emot vad det gjorde nu. Men visst är det fantastiskt att kunna demaskera sig helt, att inte känna att man måste hålla tillbaka utan verkligen våga visa sina innersta känslor. Det är äkta vänskap!

Vi pratade inte bara om de tråkiga saker som drabbat oss sen vi senast sågs utan också om roliga saker som hänt under de precis 30 år vi känt varandra...det var expojkvänner som hamnat utelåste iförda endast en soffkudde och toplessolande med onda konsekvenser...mc-semestrar (jag och pojkvännen tog bil) till Österrike mm..mm..

Tack tjejer för en riktigt trevlig kväll!!!!

Nu måste jag sätta igång och hemarbeta....ska berätta lite för en Rehab-grupp i morgon om hur jag gjort för att komma dit jag är idag..På väg tillbaka!

Syskonkärlekav Sheila O'Flanagan.

Jag måste erkänna att jag fastnat för denna författare. Man förleds lätt att tro att det bara är sk chick lit men det är inte hela sanningen, den innehåller en god portion av tankeväckande ord också!

I början är den seg men det är bara att gilla läget och fortsätta för sen vill man inte släppa boken.

Den handlar om en "äldre" kvinna som måste göra en ryggoperation och egentligen vill ingen av barnen ta hand om mamman när hon kommer hem från sjukhuset men tills sist ger det yngsta barnet upp sin pågående karriär som arkeolog i Australien och åker hem. Halvsyskonen är ju fullt upptagna med sina respektive karriärer och hon gräver ju bara lite i jorden och dessutom så långt hemifrån...dags för henne att ta lite ansvar...anser halvsyskonen som är lite äldre....sen sätter det i gång.

Jag måste erkänna att jag började fundera på hur halvsyskon fungerar om tänker på sina roller...måste kolla med mina söner för de har ju en halvsyster. Jag hoppas verkligen att de ser varandra som syskon!

Nu är det slut!

Ja, nu slutar jag att använda handväska!!! Det törs man inte länge i den här stan!

Tidigare idag putsade jag fönstret och ska nu sätta upp en ny gardin, när jag tittar ut genom fönstret så får jag se en polisbil köra ganska fort på cykelbanan med blåljus. Det händer ju lite då och då att bilar passerar på vår cykelbana men inte med blåljus så det är klart jag blev fundersam. Jag gick genast in i rummet och kolla in Vlt - Västmanlands Läns Nyheter på datorn...jo, då...en väskryckning..igen!

Den senaste tiden har det varit många (ett tio-tal sa de nyss på radion) väskryckningar i Västerås och polisen misstänker nån form av liga, visserligen behöver jag kanske inte vara orolig för dessa ynkliga kryp ger sig bara (hittills) på gamla damer men snart törs väl inte de äldre damerna ge sig ut så då går de väl ner i ålder och i vissa kretsar är väl jag också en gammal kärring!!!

Medan jag skrivit detta så har ytterligare en väskryckning ägt rum....och denna gång precis i närheten...vid vår
ICA-butik...så nu stoppar jag plånboken i innerfickan!!!!

Detta gör mig heligt förbannad...och jag tänker inte be om ursäkt för att jag använder svordomar!!!

Angry Myspace Comments


Våld löser förvisso ingenting men så arg blir jag!!

Godmorgon!

Igår blev det ingen blogg men jag antar att Ni överlevde det! Det finns säkert någon som tror att det berodde på att vi var på fest i lördags men...så var det inte!

Nej, vi ägnade oss åt kultur...nåt vi för övrigt gärna gör! Igår hade Elisabeth Ohlsson-Wallin premiär på sin utställning Anhörig i domkyrkan i Västerås så vi tog oss en promenad ner på stan och tittade på dessa fantastiska foton. De berörde på djupet och så en och annan tår letade sig fram på mina kinder, jag blev snabbt påmind om att jag förlorat båda mina föräldrar inom loppet av mindre än fem år. Lite märkligt eftersom jag alltid i alla sammanhang haft de yngsta föräldrarna....man skulle kunna tycka att jag skulle få behålla dom längre också...men livet är inte rättvist.

Nå, bilderna är starka och jag är övertygaad om att ingen kan se dem utan att bli berörd, jag såg flera av besökarna som kämpade med tårarna. Elisabeth Olsson-Wallin var själv på plats och det var nog en av de mest ödmjuka kvinnor jag mött....hon var så otroligt rar mot alla som kämpade med tårarna och tog emot beröm från besökarna på ett underbart sätt!

 Bilden lånad från E Ohlsson-Wallin.

Här är en av mina favoriter och Ni kan se fler på hennes
hemsida!


Oj, oj....

...är mycket nu...jag hinner helt enkelt inte hålla koll på Er...i morgon ska jag försöka ta mig tid att hälsa på Er!!

Nu måste jag hoppa in i duschen för att göra mig i ordning innan vi åker på 40-årsuppvaktning!!!

zwani.com myspace graphic comments


Stark och charmig!

Spelar ingen roll hur mycket man försöker dölja vem man är som person så kryper det fram förr eller senare och visste Du inte så kan Du ta reda på det nu!!!Klicka på bilden så kommer Ni till artikeln i Expressen!

Vem är Du....jag är stark och charmig ;)

Jag bor i landet höst!

Tänkte bara berätta att här i Västerås är det höst om än ett par minusgrader! Jag fick nämligen precis ett MMS från Motala och där sjunger dom......och funderar på att värma glöggen!!

Själv tar jag mig till jobbet och laddar sen inför en helg med 40-årsfestligheter....Ni vet väl att det är bra att umgås med unga människor va ;) det håller en ung :D

Glasögonorm!

Har det uttrycket försvunnit? Hoppas det för det var nog inte så roligt att bli kallad för. Själv tyckte jag att det var snyggt med glasögon och till min stora glädje fick jag glasögon under högstadiet...men säg den glädje som varar...det var ju inte alls kul att ha glasögon, de var ju bara i vägen!


På den tiden kunde jag klara mig bra utan glasögon även om det ibland medförde vissa problem men vad gör inte en tonåring för att slippa besvär? Nå, åren gick och jag försökte med flera olika bågar för snyggt med glasögon tyckte jag att det var!

När jag fyllde 40 så var det kört, då var det bara att foga sig i att nu var jag tvungen att ha dom på näsan...alltid! Dock kunde jag fortfarande ligga i sängen och läsa utan glasögon...men även den glädjen tog slut för några år sen så nu har jag ett par billiga läsglasögon som hänger med mig i bädden för progressiva glasögon går inte att ligga med...ligga och läsa med!

Det har passerat några glasögon genom åren och bågarna är det aldrig några fel på men glasen....man får vad man betalar för helt enkelt! Jag har nu ett par glasögon som jag i och för sig trivs bra med men glasen...de är dåliga. Jag gick på reklamen med att köp 3 - betala för 1...och nu vet jag varför de är billiga....glasen är av riktigt dålig kvalité och de går knappt att göra rena numera.

Det är alltså dags att skaffa nya, förmodligen behövs en annan styrka också...men nu är frågan...ska man prova att köpa glasögon på nätet?

I
Optikbutiken finns massor av bågar att välja på och till ett bra pris, och möjligheten finns också att låna hem bågar och se hur de ser ut på sin egen näsa!

Är det någon av Er som köpt glasögon på nätet? Har det fungerat bra?

 


Rätt ska vara rätt!

Igår satte jag mig lätt motvilligt framför teven för att se Träna med Anka och var beredd att bli irriterad...men hon kan uppenbarligen vara rätt trevlig också!!!

Ville bara säga det eftersom jag klankade ner på Fruarna förra veckan....jag är inte sämre än att jag kan erkänna när jag har fel!!! (det är inte ofta men i alla fall :D  )

JAG VILL, JAG VILL...

...vinna en ny symaskin!Min gamla har vissa defekter och behöver få gå i pension. Den här sortens maskin har jag dessutom haft tillfälle att sy en hel del på och vi gillade varann...så nu vill jag vinna en sån och det kan Du också göra
HÄR!

Slottsliv

Ikväll klockan 21.00 sitter jag bänkad i soffan framför teven som är inställd på kanal 8! Då åker Peder Lamm till Engsö slott för att kolla in det lite närmare i programmet Slottsliv - för övrigt ett riktigt bra program upptäckte vi förra veckan, intressant om man gillar gamla saker och historia. Jag gillar gamla saker, Blivande till exempel, jag är däremot måttligt intresserad av historia men är lagom hemma så gillar jag det!!

En del av Er minns kanske att jag och familjen åkte till
Engsö i somras och fikade? Nu kan Ni passa på att göra ett eget besök ;)

Vill Ni veta mera så kan Ni ju kika in på Slottslivs hemsida! Där får Ni veta mer om Brita Bååth och narren Luxemburg...otäcka saker :P

Själv kommer jag mest att kolla in de levande som förekommer i programmet för det ryktas på Facebook att en av mina bästa vänner kommer att medverka....jo, jag har fler vänner än Bästa Vännen!!


Känsligt ämne

På radion pratar de idag om att donera organ, ett ämne som är otroligt laddat för mig. I skrivande stund är jag en egoistisk människa men jag är medveten om det och jag jobbar på det!

Min familj vet att när den dagen kommer då jag inväntar på mitt sista andetag så vill jag ner i jorden hel och hållen...jag vill inte kremeras och jag vill inte att någon tar mina organ....jag vill ner hel och hållen!

Jag är fullt medveten om att jag kommer inte att behöva dom dit jag ska men jag vill ha dom med mig!

Vad grundar sig mina tankar och känslor på?

Jo, jag funderar på..ska man rädda liv till vilket pris som helst? Om man nu funderar på det onda och det goda enligt bibeln...är det enbart gott att rädda liv?

Här kan man tänka och grubbla hur länge som helst och hur man grubblar beror på vilken situation man befinner sig i. Jag är nämligen säker på att när den dagen kommer, när jag eller framförallt någon av mina nära och kära behöver ett organ så tänker jag annorlunda....då är jag beredd att släppa alla mina tankar om att INTE donera organ!

Varje gång man pratar om organdonation så känner jag att jag närmar mig ett beslut om att kanske jag kan tänka mig att släppa ifrån mig, om det nu finns nåt som går att använda...och det känns skönt för jag vill inte vara egoistiskt...men ändå funderar jag...

donationsregistret kan Du tala om vad Du vill.....jag avvaktar ett tag till.

En av anledningarna till att jag börjar vackla är att i slutet av sommaren så förlorade en av mina nära vänner sin son, en 25-årig man och nybliven pappa....hade han kunnat räddas om det funnits organ? Näe, förmodligen inte men nånstans i världen kanske det fanns en annan ung man, nybliven familjefar som kunnat räddas. En familj hade kunnat besparas denna outhärdliga sorg som det innebär att förlora ett barn, en make, en son.

Vad tänker Du?

Emma - Mias dotterav Maria Eriksson.

Nja, jag tror att det för min del är färdigläst om Mia nu. Boken är intressant, inte tu tal om det men det hade nog varit mer intressant om det verkligen varit Emma själv som skrivit. Som jag förstår det så är det Mia som för pennan om än Emma berättar...det känns lite tomt.

Det finns ytterligare en bok om Emma och hennes familj - Emmas systrar men det lockar inte. Det är nog färdigberättat om detta nu!

Boken handlar alltså om Emma, Mias dotter...Ni minns Mia från Gömda, Asyl mm?! Det är en fruktansvärd historia från början till nu men det är många upprepningar och nånstans måste man sätta punkt för allt otäckt man varit med om...lite...Offerkoftan måste tas av nu och nu får saken vila.

Jo, jag är fullt medveten om att jag väljer själv att läsa ;)

Nu har jag tagit steget över till ren fiction igen :D

Bästa Vännen...Du måste banta!

zwani.com myspace graphic comments

Det kan tyckas hårt att säga detta så offentligt som ändå denna blogg är...men så är det Bästa Vännen måste verkligen banta!!

Ni tycker att jag är elak....näe, jag är bara egoistisk!!!

Så här är det...vi har nu om endast några veckor känt varandra i 30 år och varit bästa vänner, men det tog kanske slut nu, vi har delat mycket i vått och torrt och det har jag berättat om tidigare vad jag däremot inte berättat om tidigare är att vi ofta delat garderob!

Vi är båda 167 cm över marken och i skrivande stund väger vi ungefär lika mycket...hur mycket är en hemlis, tycker faktiskt det är hemligare än våra åldrar!! Men under åren har vi kämpat med vår vikt...ibland har BV gått ner femton kilo och ibland har jag gått ner femton kilo....och då har våra respektive garderober blivit för stora men passat den andra. Vissa av våra plagg har nog gått fram och tillbaka flera gånger eftersom ingen av oss är supertrendnissar!

Nu har vi varit med i samma viktklass båda två en längre tid och det måste göras något åt det!!! Min garderob är tom!

Men gå ner Du då säger nån..men det hjälper ju inte den är ju tom i alla fall....det måste ju vara mycket bättre att BV går ner i vikt och får en massa stora kläder i sin garderob....eller???

Ha en bra dag allihopa....själv är jag magrisig så kanske tappar jag nåt gram idag...aj,aj....måtte BV också göra det!

Valet är fritt....

...men rackan så svårt!

Jag har nämnt det förut i bloggen och det tål att nämnas igen....valfrihet kan ibland ställa till det!

Vi ska välja hit och vi ska välja dit....el, telefon, bank, pension med mera, med mera. Allt för att vi ska göra det enklare säger de som bestämmer...enklare för vem? Inte för mig i alla fall!

Tack och lov så har det medfört att några smarta snillen har sett till att göra olika sajter som kan hjälpa mig i de olika besluten. Jag berättade ju tidigare om den sidan som skulle hjälpa mig att hitta nån som renoverar badrum...den fungerade inte så bra men det kan ju bero på att uppdraget inte var så frestande men det som fungerade var att de hörde av sig och berättade att ingen visat intresse!!

Nu är det en helt annan sida jag vill tipsa om   här kan man kolla många olika saker men bland annat
elpriser.

Jag kollade genast upp och kunde konstatera att den leverantör vi har idag inte fanns med på billiglistan....så det ska vi göra nåt åt!

Jag vet av tidigare erfarenhet (Ni vet då när jag skulle kolla vad vår bil var värd!) att om jag fyller i mitt telefonnummer där dom frågar efter det så ringer min telefon ganska omgående....och det gillar jag när jag vill att de ska ta kontakt!!!

Så i veckan kommer jag att fylla i formuläret så de kan ta kontakt med oss men jag måste vänta tills Blivande kommer hem från sin konferens...det är ju han som står för elavtalet......jag är ju bara lyxhustru!!!!!

Asköviken 2010-10-16

Vi packade in oss i Brumme-Lisa allihopa och åkte igår ut till Asköviken som ligger knappt två mil från Västerås. Väl framme på parkeringen mötte oss en informationsskylt

 som ingen av oss vid närmare eftertanke läste!

Vi skulle sen göra ett vägval och det är ju nåt som blir svårare och svårare med åren har jag upptäckt men de två yngsta av oss tog ett beslut att vi skulle ta Lövstaspången

 

Så glatt hoppade vi över den rangliga stättan och tog oss mot spången!  

Nån direkt spång hittade vi aldrig men gubbarna hittade en åker som de inspekterade
Vad som växer på åkern blev vi inte kloka på men det verkade vara nån form av kål....

Utsikten över staden är vacker på hösten kom vi fram till  åkern är densamma ;)

Sen kom vi fram till nåt riktigt intressant!!!

Några av Er har ju varit med länge och läst mina inlägg och kanske minns nån när jag skrev om vad en brye är? Igår gick vi rakt på en sån, där det för övrigt fanns en stor, stor fågel men som Bästa Vännen skrämde bort innan jag hann fram med kameran....hon påstod att hon gjorde det för min skull eftersom jag har en lätt fågelfobi!!! Att den bara aktiveras inomhus glömde hon bort!!
Så här ser en riktig brye ut!!!Nå, alldeles runt hörnet så hittade vi en fantastisk plats att fika på och som Ni vet så umgås jag bara med blyga människor


Till det goda kaffet fick vi en underbar kaffelängd

Vi blev sittande i den underbara solen i drygt en timme och vi nästan svettades fast isen låg ganska tjock på bryen. Det enda som störde var en traktor som brummade på åkern och en och annan fågel som flög snabbt över oss.


Några fåglar blev det ju inte fotograferade som Ni förstår mer än några korpar som satt högt uppe i fågeltorn!! Förstår NI.....ett träd är som ett torn...och om det sitter fåglar i det...så blir det ett fågeltorn!

Ja, det var en liten del av vår underbara dag..vi gjorde av med lite energi och fyllde på med ny...tack kära vänner för att Ni finns!!!

Vi löste också en gåta...vi vet var molnen tillverkas!!!
Löftet infrias!

Jag lovade ju att Ellis skulle få receptet som jag använt mig av när jag bakar surdeg. Receptet stod i Allers nummer 37.

Vetesurdeg

5 dagar

Dag 1: Blanda ihop 3/4 dl vetemjöl och ½ dl vatten i en bunke och täck över med plastfilm eller lock. Låt stå ute i rumstemperatur i två dygn.
Dag 3: Blanda i 2 dl vetemjöl och 1½ dl vatten. Låt stå i två dygn.
Dag 5: Häll bort en del av smeten så det bara finns 1 dl surdeg kvar. Blanda i 2 dl vetemjöl och 1½ vatten. Låt stå ett dygn. Nu är surdegen bubblig och klar att använda!

Levainbröd - 3 timmar

Ett stort bröd

10 gram jäst
5 dl kallt vatten
10 dl vetemjöl, 580 gram
1 dl grovt rågmjöl, 140 gram
2 dl surdeg, 200 gram
1 msk havssalt
olja till formen.

1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt alla ingredienser utom saltet (saltet äter jäst)
2. Knåda degen tills den släpper från kanten, cirka fem minuter med maskin och en evighet för hand.
3. Olja in en form som är dubbelt så stor som degen. Lägg i degen och låt jäsa 1 timme.
4. Vik in kanterna mot mitten och tryck till degen försiktigt så den sjunker ihop något.
5. Låt degen jäsa till dubbel storlek (igen). Här är det dags att plocka fram tålamodet för det kan ta allt från 45 minuter till 2 timmar, men låt den verkligen jäsa ordentligt! Sätt ugnen på 250 grader.
6. Vänd försiktigt ut degen på en bakpappersklädd plåt. Sikta försiktigt på rikligt med mjöl.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Spruta lite vatten med en blomspruta när Du sätter in brödet, det ger en extra god skorpa. Jag brukar sätta in en skål med vatten i botten av ugnen!

Innan Ni ger  Er i kast med detta så måste jag ge Er en varning...när man väl börjat baka detta bröd vill man inte ha nåt annat. Själv har jag nu bakat mitt bröd ungefär var fjärde dag och idag är det dags igen och idag blir det ett bröd med valnötter i!!!!


Tagen på sängen!!!

Jo, det blev nog Bästa Vännen idag när jag messade och frågade om hon och sambon skulle följa med ut på en naturupplevelse...hon tackade nämligen ja!! Men...det ska tilläggas att det var först när hon hörde ordet fika som intresset väcktes!

Vi ska åka ut till ett ställe som heter Asköviken som är ett naturreservat och ingen av oss har varit där tidigare. Man ska kunna få se en hel del fåglar där sägs det, själv har jag bara passerat där med den högerstyrda postbilen så det ska bli spännande! Kul är att Bästa Vännen och Sambo följer med trots att det kanske är lite för mycket natur!!

Förhoppningsvis kommer det foton därifrån under eftermiddagen...eller i morgon!!!


Ops! GW!!!

img_0411 (MMS)

Ops! GW!!!


Avslöjande!Jag har suttit som klistrad framför teven på måndagskvällarna och tittat på Svenska NY-fruar och verkligen njutit! Programmet har verkligen hjälpt mig att tänka positivt och höja min självkänsla!!

Ja...vad jag menar är alltså att detta program fått mig att känna som att jag har ett oerhört IQ och EQ...dessutom känns det som att jag har ingen längtan efter att bli så rik...för i Amerika verkar det som att pengar fördummar svenskan!

Ja, ja...jag ska inte dra alla över en kam och inte vet vi hur det klippts och klistrats i programmmet men jag är nöjd med att vara en fattig lyxhustru i Västerås!!

Dags att vakna!

Ja, själv har jag varit vaken ett tag nu, jag har ju sovmorgon på tisdagar och torsdagar! I tisdags väcktes jag av en katt som ville gosa nääära mattes näsa med sina långa killande hårstrån...myyyysigt!

Idag la hon sig på spikmattan och väntade tills jag vaknade.....ja, den var hopvikt alltså ;)

Den som ska vakna är däremot Surdegen! Den har nu stått i kylskåpet sen i söndags när jag bakade senast och för en timme sen så tog jag fram den därifrån och ställde på bänken bredvid spisen och den var INTE svårväckt (till skillnad mot mänskliga surdegar ;) ) utan började puttra på direkten och som tack för det så fick den lite mat och vatten och om ett par timmar ska jag baka lite igen. Nu har jag matat den med mest rågmjöl så nu ska det väl bli ett ganska grovt bröd...alltid lika spännande för att baka surdeg är att inte riktigt veta vad slutprodukten blir!Jag ska nog också gå ner i min källare och leta reda på lite garn att sticka nåt skoj i...en tröja eller så! Ska i alla fall ta fram lite garn så jag kan laga den tröja min mamma stickade åt mig för massor med år sen som nu börjar bli lite sliten men den överger jag aldrig....den ska lappas och lagas tills det bara återstår en liten bit och då ska jag rama in den ;) Varför? Nja, det är inte bara för att min mamma stickat den, för så mycket nostalgiker är jag inte, utan för att det är den vackraste tröja jag någonsin ägt!Den här tröjan är magisk....för den liksom jag blir bara större och större med åren :blush:

Godmorgon!!

Vilken morgon, kolsvart när klockan ringde klockan sex. Man kan säga att just nu är dagen lika lång som natten...nästan..och så kommer det att vara länge nu! Måste nog åka till IKEA och köpa ett gäng ljus när jag slutar idag så man kan mysa till det ordentligt härhemma på kvällarna!

Tänkte jag skulle visa en bild jag tog förra helgen för att visa hur fint klädd jag är när jag går ut i skogen...Fin va????

Nu mot jobbet!

Just ja...måste berätta att igår hade jag en underbar dag med en underbar vän som jag brukar fika och promenera med på distans några gånger i veckan! Vi bor ungefär femton mil i från varann men brukar alltså umgås via telefon och msn...igår tog hon bilen och kom hem till mig och så fikade vi IRL och tog också en promenad IRL....tack för en energipåfyllande dag!!


Stackars brevbärare!

Förra veckan delade min brevbärare ut ett kort med information till alla hushåll och där stod;

"Från och med den 11 oktober 2010 kommer Din post något senare än idag."

Sånt är skönt att veta men jag funderar ändå....vaddå senare än idag? Idag får vi posten mellan 15.00 och 17.00.....hur långa arbetsdagar ska en stackars brevbärare behöva ha?

Om jag inte minns fel så skulle all post vara utdelad 13.00 för tio år sen när jag arbetade som brevbärare...är det konstigt att man väljer andra sätt att meddela sig med idag?


Kvällen är kommen!

Ikväll blev det en riktigt avancerad middag....färdiga (det var extrapris nån gång i början på hösten och de har legat i frysen och tagit plats sen dess) köttbullar och stuvade makaroner.... :thumbsup: *NOT*

Nu är både kvällen och hösten här på riktigt....halv åtta hemma hos mig och det är kolsvart men på dagarna är det riktigt vackert!!Jag känner på mig att dagen i morgon kommer att bli en riktigt bra dag så nu lutar jag mig tillbaka i soffan och njuter av tillvaron...och lugnet för Dotra tränar och Blivande jobbar över för nånstans i världen är det ett stålverk som står med piskan  :(

Kändisfobi

Jag lovade att berätta om min hittills okända fobi - Kändisfobi!

För många år sen så jobbade jag som filmpedagog och det innebar att jag emellanåt träffade en del sk kändisar på olika evenemang som filmfestivaler och filmgalor. Det var en hel del av min bekantskapskrets som var avundsjuka på mig medan jag själv bara led alla h-es kval...hur beter man sig?

När jag kommer i närheten av en kändis så vill jag bara försvinna, jag får liksom knottror på hela kroppen och tunghäfta. Jag vill så gärna behandla denna person som vilken person som helst så det blir istället helt fel. För några år sen var jag på en bokmässa i Örebro och en av mina absoluta favoritmänniskor var där - Jonas Gardell. Vännen som jag var där med är lite småbekant med Gardell och han skulle signera sina böcker och sin skiva så hon ställde sig i kö medan jag vred på mig som en mask och bara ville springa därifrån men vännen "tvingade" mig att stå kvar och jag lyckades väl haspla ur mig nåt pinsamt och log fånigt..jag kom inte ens på att jag kunde tala om för honom att jag gillar det han gör....det säger ju alla så han bryr sig väl inte om vad jag tycker om honom, var min tanke....

Vid en Guldbaggegala så hamnade jag i samma damrum som en av mina främsta favoritkändiskvinnor, Stina Wollter. Jag ville så gärna tala om det för henne hur duktig jag tycker att hon är både som radiopratare och konstnär men jag bara tänkte att hon skulle tycka att jag var påträngande..åh, vad jag ångrar mig för säkert behöver en kändis likväl som jag lite uppmuntran ibland.

Dessutom påpekade min vän i Örebro för mig att det är deras jobb när de är ute på offentliga uppdrag...och ja, det kanske det är men jag förmår mig icke att tränga mig på ändå.

Ibland tänker jag att det kan ha med min uppväxt att göra, på Gotland är sk kändisar vanlig vardagsmat och jag fick tidigt lära mig att de är som vanligt folk och vanligt folk vill vara ifred.

Någon som känner igen detta? Har jag för mycket respekt så det kanske blir respektlöst istället?Det gick bra!När man bakar surdegsbröd måste man ha gott om tålamod! Dels tar det ju ett tag innan surdegen i sig är klar men sen ska det också jäsa ordentligt och länge, länge.

När jag bakade igår så tog den en timme innan jag såg att det började jäsa och det var då jag blev lite förtvivlad....men jag petade lite på det och då började det jäsa och sen fick det jäsa nästan två timmar och sen blev det nog det godaste surdegsbrödet jag bakat hittills!!!

Denna min okända fobi får jag ebrätta om i eftermiddag för nu är jag på väg till "jobbet" där jag idag får en ny handledare...känns lite konstigt eftersom jag körde ensam i fredags ;)

Ha en bra dag och glöm inte att sätta på Er vantar...det är kallt ute idag!

Oj..det blev bara en kort bloggsväng hos Er...återkommer ;)

Tredje gången..

...är det idag som jag bakar surdegsbröd på riktigt!

Idag har jag valt att blanda i lite solroskärnor och linfrö....jag har ingen aning om hur mycket man törs improvisera när det gäller surdeg så kanske är jag ute på hal is nu.

Det är ju ett av mina stor fel...jag använder sällan recept! Jag tittar på ett recept och använder som bas...sen sätter jag igång och använder min kreativitet...det innebär att när någon tycker att dom får nåt gott här och vill ha receptet så uppstår en pinsam tystnad för jag har ju inget recept!!

Igår när jag gjorde citronpajen använde jag dock recept och jag tänkte dela med mig av det!


Citronpaj

Till degen:

3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 msk vatten
3 msk strösocker

Till fyllningen:

3 ägg
2 dl råsocker
0,5 dl vetemjöl
1 citron

Rör ihop degen och tryck ut i en pajform (ca 24 cm) Ställ in i kylen en halvtimme.
Förgrädda sen i 15 minuter.
Vispa ägg och socker fluffigt och blanda sen i vetemjöl och citronskal och citronsaft, häll upp i skalet och grädda ytterligare tio minuter.
Servera ljummen eller kall med vispad grädde
Man kan förvara pajen i kylskåp i två dagar innan servering...om ingen äter upp den innan förstås!


Maten igår blev en kreativ historia igen men det blev så gott så jag måste nog dela med mig av den också, men här blir det inte några måttangivelser ;)

Kasslergratäng

Kassler i skivor
Philadelphiaost
soltorkade tomater
Basilika
Vispad grädde

Bred osten på kasslerskivorna (en och en) och lägg i gratängformen med hackade soltorkade tomater och basilikablad mellan. Sen på med den vispade grädden och in i ugnen tills det är klart :D

Till det serverade jag bulgur som är en favorit i vår familj!

Varför är det så mycket matprat idag...jo, jag var nyss ut och kollade surdegen och det ser INTE bra ut!! Jag försöker prata bort allvaret...vilket egentligen för in tankarna på det jag tänkte skriva om....Roy Andersson..men det får bli sen...och då ska Ni också få ta del av en okänd fobi jag lider av!!!!

Om nån...

...är nyfiken så kan jag berätta att krysset är ifyllt och inskickat!!

Jag har också gjort en citronpaj som ska serveras till gästerna som kommer klockan tre....först ska jag dra lite med snabeldraken...men städa...näe, det tänker jag inte göra för jag ska hinna med ett Bones-avsnitt först!!!!

HJÄLP!!!!

Idag måste jag kryssa ensam...Blivande måste jobba!!!Är Ni med?????

Bäbissemester!

Nu går min handledare på vad hon kallar bäbissemester....

...behöver jag säga att det är hennes första bäbis ;)

Veckans bästa...

...dag är det idag....fredag i fall det skulle ha gått någon förbi :D

Tack för all respons vid gårdagens inlägg! Jag tror precis som nån påpekade att det är dags att vi plockar fram detta i ljuset för precis som så många andra troll blir de mycket mindre när de får ljus på sig!!!

Idag går jag iväg till min praktik...fel, idag cyklar jag till min praktik och på eftermiddagen ska jag kolla på ytterligare några avsnitt Bones ;) Har Ni kollat Bones? Jag älskar denna underbart torra humor!

Igår hade vi ju födelsedag här, Blivande fyllde år och det var generalrepetion inför nästa år då det är betydligt jämnare. Jag gjorde en fantastisk
chokladkolapaj istället för traditionell tårta...den smakade ljuvligt! Dessutom räcker den till många personer för det blev halva kvar i denna godisälskande familj på sex personer!

Ska försöka komma på nåt spännande att skriva om på väg till jobbet ;)

Så här var det....

Igår när jag kom hem och skrev mitt inlägg så kände jag att det var vad jag ville dela med mig av för återigen, det är det där med privat och personligt! Just då kände jag mig så sårbar men nu har det gått snart ett dygn och jag känner att jag vill nog berätta mer eftersom det är nåt jag delar med flera av Er och kanske kan det göra att nån annan känner sig mindre ensam!

Ensamhet är nämligen nåt jag ofta känner i min "sjukdom" (jag väljer att skriva det inom fnuttar för egentligen tycker jag att sjukdom är nåt mycket allvarligare). Jag tror att jag väljer ensamheten själv, jag vill inte vara till besvär när jag mår som sämst...man skulle nog också kunna säga att jag inte tar mig själv och min "sjukdom" på allvar!! Sånt är också nedärvt att tycka att mental dålig hälsa inte är att vara sjuk, sjuk är man när man har feber!

Nå, de senaste veckorna så har jag haft en hel del ångest som tar sig uttryck i hjärtklappning och sockerdricka i hela kroppen, den går över i värk...varje led är fylld av tandvärk, alltså den mest envisa värk man kan tänka sig! Jag har också en annan dum egenskap och det är att inte äta värktabletter mer än nödvändigt och det innebär i praktiken att jag tar ett par i månaden när det är som värst istället för att kanske försöka hitta nån mildare tablett som tar bort det värsta.

Vad som hände igår var att jag vaknade med hjärtklappning och tårar i ögonen (jag tillhör de som nästan aldrig gråter = uppfostrad så) men jag gick upp ändå, ingen tidning vilket rubbade mina cirklar en aning men drack mitt kaffe och tog mig iväg till jobbet. Min handledare var sjuk så jag fick en annan handledare cirklarna rubbades igen, allt gick bra tills vi kom tillbaka från fikat då började mitt hjärta att galoppera!! Tänk Er att det sitter en växande padda innanför bröstbenet som verkar ha bestämt sig för att inte vara fången längre, han hoppar och studsar och lyckas nästan ta sig ut genom Ditt svalg...så kändes det och det bara eskalerade. Jag gjorde som jag brukar...bet ihop och avslutade mitt pass som vanligt!

Handlade det jag behövde inför dagen idag och åkte sen hem och la mig på soffan i hopp om att det skulle lugna ner sig. Kajsa kom och la sig vilket alltid brukar lugna ner mig men icke igår...till slut insåg jag att det här går inte! När ska man börja bli orolig? När ska man sluta att negligera och självmedicinera? Hur vet man att det faktiskt inte är allvarligt? Igår blev det för mycket för mig, jag började fundera på pappas alla hjärtbesvär...kunde det vara nåt sånt som drabbat mig då det faktiskt inte kändes som någon gång tidigare? Det lugnade mig inte.

14.35 ringde jag till min nya familjeläkare och klockan tre fick jag tid....det hade aldrig hänt hos min tidigare läkarstation! Men det är en annan historia, detta med min avsky och misstänksamhet för doktorer. Lättnaden över att bli tagen på allvar var så stor så jag bröt ihop totalt och tårarna bara rann men tog mig samman och åkte till doktorn.

Där gjorde de alla tänkbara undersökningar och kunde konstatera att alla värden var bra och att hjärta och lungor var perfekta men att min stressminister jobbade på högtryck! Så nu har jag bestämt att ta det så lugnt jag bara kan några dagar, jag kommer att jobba i morgon för det är nåt jag trots allt mår bra av men helgen kommer att gå i lugnets tecken och vi kommer att ha ett familjeråd för att få detta att fungera. Den här gången var det BARA en stressattack nästa gång kan det vara nåt annat!

Jag vill förtydliga att jag lägger inte ansvaret på min familj utan det är helt och hållet mitt eget ansvar men nu måste vi hjälpas åt....jag måste lära mig att delegera mera och slappna av...de måste ta vissa bitar och göra det på allvar!! Jag måste lära mig att släppa kontrollen ännu mera...för jag har faktiskt släppt en stor del..men det finns uppenbarligen mer att jobba på! Jag måste inte vara med överallt ;) det kan bli rätt gjort ändå :blush: !

Jag måste också förstå att jag inte är superkvinnan som kan orka allt, självklart har det tagit på krafterna att min pappa dog och att Gammelsonen drabbades av en propp samtidigt som jag inleder en arbetsträning...och allt detta inom loppet av 1½ månad....hade det varit någon annan så hade jag tagit denna person ordentligt i kragen!!

Så nu ska jag sjunka ner i soffan med min nya passion....ett par avsnitt av Bones :D

Hej och hå!

Kajsalisas kropp har gått i baklås vilket betyder att jag inte orkar springa runt och kolla vad Ni haft för Er idag....själv har jag varit hos doktorn och fått veta att det rent medicinskt är bra...det är bara den där stressministern i min kropp som styr och ställer lite på fel sätt...men, jag kommer igen!!

Känns dock lite trist när allt är så roligt...men kanske blev det lite mycket där ett tag och jag gör som jag brukar...springer på...men det är inte lätt att lätt att lära gamla hundar att sitta!!!

zwani.com myspace graphic commentsAlltså...alltså....

...får ett tidningsbud verkligen bli sjukt????????

Ledig idag!

Idag var det dags för den lediga dagen och jag tänkte mig en härlig sovmorgon!! Gammelsonen ringde igår kväll och bjöd in sig på frukost idag....just nu sitter jag mest och undrar hur dags han har frukost??? Tillbaka till sovmorgonen...den varade till 05.45 :tired:

La mig en timme på spikmattan och då somnar man garanterat om...ryggen bråkar lite med mig fortfarande och jag vet nu varför....det är pedagogryggen som är otränad ;) Man får liksom böja sig på ett sätt man inte gör annars så nu har jag bestämt att jag måste leta reda på bra ryggövningar för det ska inte hindra mig. Man kan inte säga att man inte klarar nåt när man är så otränad som jag är....så träning ska det bli!!!
Nån som har några supertips kanske???

Har Ni lagt märke till en sak...det blir fort mörkt på kvällarna!!! Igår när klockan var 19.20 var det kolsvart ute bortsett från gatlyktorna förstås!

Blivande sa i söndags morse;

B: Jag tror jag har drömt i natt!

K-L: Jaaaahaaa...

B: Jo, jag drömde att jag vaknade och det var helt svart i rummet!

K-L: Öhhh...vi är i torpet...på landet...mörkblå rullgardin som är neddragen....

B: Du tror alltså att jag kan ha varit vaken? Usch...fy...läskigt!

Nä, nu ringer jag Gammelsonen och ser till att han kommer hit med vetemjölet så jag kan baka surdegsbröd idag!!!

Modersmål...

...fadersmål...

Hakade upp mig lite på dessa ord...alla vet vad modersmål är...det är det språk man föds med...jag föddes på Gotland alltså är gotländska mitt modersmål eller svenska om Ni så tycker....men mina barns modersmål är västmanländska....det borde ju vara gotländska!

Deras moder är från Gotland....alltså är deras modersmål gotländska!

Deras fader är från Österbotten...alltså är österbottniska deras fadersmål....eller :question:Om nu nån tror att det är mitt "jobb" som satt igång dessa funderingar så är det helt fel...för det var när jag skrev en kommentar hos
Ellis om att lära Gammelsonen gotländska!!!!!

Men...om nu nån skulle undra hur det går på jobbet så kan jag berätta att det går strålande och jag har fått förlängt till årsskiftet! Den ljusnande framtid är min....fick beröm idag då vi hade lite avstämning och jag blir så generad så jag glömmer att tacka :blush:

Men jag stortrivs och det känns som att jag är i mitt rätta element!

zwani.com myspace graphic comments

Cherry on the top!

Detta med utmärkelser verkar gå i cykler i bloggvärlden och normalt sett så är jag måttligt road av dessa men så ibland...ibland så dyker det upp nån som jag inte kan motstå..som den här!Den fick jag från
Krönikören som är en ganska ny bekantskap men också nån jag snabbt fattade tycke för. Jag gillar bloggar som är som livet, en blandning av allvar och bus och det är också vad jag själv försöka skapa!

I denna utnämning ingår att;

 • Jag ska nämna tre saker/personer som ligger mig varmt om hjärtat.
 • Jag ska visa er en av mina favoritbilder.
 • Slutligen ska jag skicka utnämningen vidare till fem av mina favoritbloggare

 • Att bara nämna tre saker som ligger mig varmt om hjärtat är en omöjlighet men naturligtvis är;


  Familjen det absolut viktigaste!!! Utan Er vore jag ingenting :love:

  Torpet förstås....min tredje lunga!

  Mina vänner! Här räcker inte orden men det vore trevligt att få dejta Bästa Vännen...hon har rymt!!!

  Sen finns det mycket mer som värmer mitt hjärta men om det skriver jag i bloggen när det faller sig!!!

  Sen skulle jag visa en av mina favoritbilder, en är också det nästan omöjligt så jag tog en som jag gillar just nu när hösten faktiskt är här.
  Jag ska sen dela med mig av denna award till fem av mina favoritbloggare och den delen av utmärkelsen kan jag inte uppfylla..dels för att jag omöjligt kan utse fem stycken och för att jag är lite sent ute...men hugg för Er!!!!


  Nu sticker vi!!!

  Om en stund tar vi semester och sticker till varmare breddgrader! En cuba libre och lite härlig musik i ett par veckor....trevligt va???  En liten detalj bara....måste kolla lottot först :D

  :( vi blir kvar här ett tag till ;)

  Jubelidiot!

  Jo...det är nog lite så...jag är en jubelidiot!!!

  Många av Er som läser bloggen har ju ännu mer koll på mig via FB än vad som informeras om i bloggen och vet att igår kväll medicinerade jag på ett  sådant utmärkt sätt så att i morse så nästan hoppade jag ur sängen som Rönnerdahl!! Vilken medicin undrar Ni som ännu inte hittat mig på Facebook? Jo, rött vin!!

  För första dagen på över en vecka så var jag nästintill värkbefriad....vad gör jag då???? Jo, då går jag och Blivande ut i skogen i drygt två timmar...det var inte så smart :( Nu har jag ont igen....men jag har fått en GT (det blev ingen förra helgen) av Blivande så nu ska vi se om det fungerar på samma vis :P

  Jubelidiot....ja, här vill jag passa på att tipsa om en underbar skiva av Jojje Wadenius som heter Zzoppa. På den skivan finns det ett spår som heter Jubelidiot. Lyssna gärna
  HÄR! (Man kan lyssna på hela skivan men man får sätta fart själv var 30:e sekund) Lyssna gärna på Mus på burk eller Kom in i min köp-ingenting-affär...de är helt underbara och vi har faktiskt använt denna skiva som partymusik för vuxna!!!

  Zzoppa blir det kanske inte ikväll men väl lite svampsås....

  ...för vi fick ihop riktigt mycket svamp! Trattkantareller som är Västmanlands landskapssvamp och Brandgul trumpetsvamp...den gula kantarellen verkar dock ha dragit sig tillbaka för säsongen. Vi hittade några få och det är dom som blir sås till kvällen!!


  Bilar!

  Har Du någon gång funderat på hur Du ska få veta vad Din bil är värd eller vad bilen Du tänkt köpa eventuellt skulle kunna ha för pris? Svaret är med all säkerhet ja, om Du har bil eller vill skaffa bil!

  Bilbranschen är ju nåt man redan som barn fick lära sig är en bransch med ruffel och båg, det finns ju massor av sk roliga historier som handlar om bilförsäljare. Vet att det till och med fanns en teater som hette Bilförsäljaren från Gotland...vad den handlade om minns jag inte för jag var för liten..men alla pratade om det!! Ja, det var en parentes ;)

  Nu finns det en toppenbra sida där Du lätt kan ta reda på vad Din bil är värd...eller vad den där bilen Du tänkt köpa egentligen betingar för pris!!!

  Om Du klickar på ordet
  BILAR så hamnar Du på den sidan! Där kan Du sedan hitta massor av bra funktioner, själv sökte jag på billiga försäkringar om blev nästan omgående uppringd av en trevlig kille som ville prata försäkringar!

  Vi gick ju naturligtvis in på Renaultsidan för att se om vår bil hade nåt värde....vi köpte ju ny förra året som en del av Er kanske minns...Brummelisa ;) Vi kunde konstatera att vi gjorde nog en bra affär och jag kan berätta att vi fortfarande trivs med vår underbara lilla bil! Till och med sönerna har nog vant sig vid att vi har en bil som ser skojig ut...men man ska ju ha bilar som passar ens personlighet :D


  zwani.com myspace graphic comments


  Kort och gott....det finns mycket information att hämta och personligen så gillar jag just dessa sidor där all information är samlad på ett ställe!!


  Nu är vi i torpet och det är såååå mysigt!

  img_0405 (MMS)

  Nu är vi i torpet och det är såååå mysigt!


  Vanor och ovanor!

  Blivande har precis som jag förmodligen en vana som jag upplever som en ovana ;)

  Han går gärna precis bakom mig när vi är och handlar...det är en sån där ovana som blivit en vana för mig, jag har blivit så van vid det så jag tror att han alltid går bakom mig...jag kollar alltså inte innan jag pratar med honom :blush:

  Igår var vi på Systembolaget för att hämta vin som vi beställt och medan vi står där på det nästa ödelagda systembolaget och väntar på att de ska hitta vår beställning så står jag och pratar med honom...då får jag se en man jag känner igen 30 meter bort....Blivande!!!!

  Där har jag alltså stått och berättat en sak för honom medan han gick och botaniserade bland ölen!!

  Helt fel ställe att stå och prata till synes med sig själv!!!! Jag förstår nu varför personalen log så glatt och förstående mot mig!!!