Mörkläggning

Åh, så bra jag somnade igår kväll, jag sov verkligen som ett litet oskyldigt barn när det kvart över tolv brakade till och jag stod rakt upp!!!!
Gardinstången valde att ramla ner med dunder och brak....varför har jag fortfarande inte en aning om men kanske är det något som inte vill att vi ska sova ordentligt ;)
Idag ska vi ta oss till Jysk och inhandla en mörkläggningsgardin så får vi se om det kan bättre på det hela...lite Loctite på gardinstången borde göra nytta ;)


Apropå mitt inlägg igår så kom en fundering från Tyratok om man som mamma kan älska till exempel Breivik som begick den fruktansvärda handlingen i Norge i somras. Tanken dök faktiskt upp medan jag skrev inlägget igår och min enda tanke var....Jag hoppas vid min Gud att någon älskar honom, hur svårt det än må vara. Handlingen han utförde är ju omöjlig att förstå och den kan man inte älska men man får ju inte blanda ihop personen och handlingen och detta fall är det ju dessutom uppenbart en mycket sjuk människa det handlar om.

Det börjar sakta men säkert närma sig en alldeles speciell dag för mig och planeringen är i gång för fullt vilket innebar att vi jag igår provlagade en meny till det speciella tillfället....och oj, så gott vi åt. Man kan nog säga att menyn är satt men att den ska förfinas lite ;)

Igår skulle jag fjäska lite för våra söta damer härhemma, de har ju haft lite svårt att acceptera att sängen flyttats utan att de tillfrågats innan så det kunde vara på sin plats med lite extra uppmärksamhet!!! Alltså köpte jag små söta möss 


De innehåller kattmynta vilket borde göra dom intresserade....dock tittade de på mig som om jag vore nåt som nyss landat från yttre rymden...så det får nog Kasper som bor hemma hos Ungsonen ta hand om!!!!

Ja, det blev ett blandat inlägg idag.....


Min son är en mördare...

Jag brukar aldrig titta på Efter tio och det av flera anledningar, dels tycker jag inte att Malou är så bra som programledare och dels för att jag för det mesta faktiskt är på jobbet när det sänds. Idag slog jag på teven för att ha nåt att göra medan jag ligger här i sängen och har inte nåt annat att göra, jag fastnade på fyran för att det i soffan satt en kvinna som pratade gotländska och då väcks ju givetvis mitt intresse.

Kvinnan i soffan var en mamma vars son blivit en mördare då han med kniv stuckit ihjäl sin sambo. Vilken mardröm!!! Hon säger också att jag älskar min son trots det han gjort och här fastnar mina tankar....är det så???

Efter en liten mikroskopisk stund inser jag att hon har rätt. Oavsett vad mina barn gör kommer jag att älska mina barn vilket inte betyder att jag kommer att älska deras handlingar. Min kärlek till mina barn är villkorslös och så kommer det alltid att vara och det hoppas jag att de vet!!!!

Host, host, host....snörvel!Ja, det är ungefär så min tillvaro ser ut och har gjort sen förra torsdagen. Det började med snuva och på ett par dagar hade jag gjort av med två toalettrullar. nu hostar jag så jag tror jag blir galen, slem som sitter fast långt ner i bröstet känns det som men antagligen så är det bara en vanlig luftrörskatarr så jag väntar med doktorn. Stoppar i mig lite Alvedon så klarar jag mig ett tag till, en tablett ger mig åtminstone två timmars rätt bra mående ;)I helgen lyckades vi ju trots förkylningen flytta in i vårt sovrum och det håller på att bli riktigt mysigt men det är ett problem.....vi kan inte sova där....den här veckan har vi vaknat runt fem varje morgon och i morse vaknade jag klockan tre och har inte kunnat somna om...även Blivande har problemet. I morse satt vi och drack kaffe och väntade på tidningsbudet när klockan var fem!!!!!

Lönsam söndag

Jag har länge gått och funderat på för- och nackdelar med fast telefoni (IP-telefoni från Bredbandsbolaget) och för ett år sen kom vi fram till att så länge Dotra bodde hemma så skulle vi nog ha den kvar då det sällan fanns pengar på hennes kontantkort till hennes mobiltelefon. Under sommarhalvåret ville vi ju att hon skulle kunna kontakta oss när vi var i torpet.

Under hösten valde hon att köpa ny telefon med abonnemang och då försvann ju det argumentet. Jag började då fundera på vilka det var som ringde oss på den fasta telefonen och kom fram till att de flesta som ringde var telefonförsäljare och sen var det två till, Exmannen och Bästa vännen. Att ha en fast telefon för dessa kändes helt onödigt. Försäljarna slipper man gärna och Exmannen och Bästa Vännen kan vi nog lära att ringa på mobilen ;)

Sista veckorna har det gått en reklam från Telenor på teve om portabelt internet och det väckte mitt intresse. Idag har vi en fast uppkoppling från Bredbandsbolaget här i stan och ett mobilt internet som fungerar sisådär i torpet (troligtvis på grund av att den lilla stickan är slutkörd). Det portabla skulle kosta 349 kronor per månad vilket skulle bli lite billigare än det vi har idag.

I söndags morse tog jag tag i saken och kollade de senaste fakturorna från Bredbandsbolaget och insåg snart att vi kastade bort massor av pengar, på den sista fakturan hade vi ringt fem samtal och det hade kostat oss 125 kronor!!!! Alltså 25 kronor per samtal, det är inte billig telefoni!! Det blir alltså 1500 kronor på ett år, det kan jag ringa mycket för på den mobil jag ändå har!

Sagt och gjort, i söndags ringde jag Bredbandsbolaget för att säga upp våra abonnemang hos dom för att byta ut till det portabla hos Telenor.

Naturligtvis försökte den trevliga killen att få oss att behålla alltihop men vi hade bestämt oss och då kom ett erbjudande.....Bredbandsbolaget kunde erbjuda exakt samma portabla erbjudande men 100 kronor billigare per månad! Jag slog till!!

Nu betalar vi alltså 249:- per månad för ett portabelt bredband som fungerar utmärkt kan jag berätta för det kom igår och det var nästa lika enkelt att installera som de säger på teve-reklamen och vi kan koppla upp tio enheter på routern. 

Vi slipper dessa kostnader;

Bredband 329:-
Telefon 125:-
Mobilt bredband 99:-

Ni får själva räkna ut hur mycket pengar vi sparar på ett år men det är mycket pengar....så i helgen åker vi och köper en ny teve till vardagsrummet så jag får en teve att titta på i sovrummet :)För Er som brukar ringa på den fasta telefonen så får Ni lära Er att ringa på mobilen från och med den första april!!!


Har männen verkligen nåt att lära oss kvinnor?

Igår morse när jag som vanligt lyssnade på P4 Västmanland så gav dom mig en riktig funderare när det gäller män och kvinnor, jag önskar att jag kunde ta åt mig äran till denna fundering men...

Hur leker vuxna (och här undanber jag mig alla oanständiga tankar ;) ) leker män och kvinnor på samma sätt?

Det hela grundade sig i ett reportage som VLT - Västmanlands läns tidning hade i måndagens upplaga om ett sällskap som träffats i Surahammars badhus för att köra med olika modellbåtar i bassängen och på bilden syntes endast män. Den kvinnliga reportern på radion fick frågan från den manliga, som för övrigt syntes på en av bilderna, vad leker Du med? Hon kunde inte svara på frågan.

Jag började själv fundera, vad leker vi kvinnor med?

Blivande och även mina söner har haft ett antal olika modellflygplan som de lekt med under sommartid ute i torpet men har jag och Dotra lekt med det? Svaret är enkelt - nej, det har vi inte!

Hur mycket jag än funderar så kommer jag inte på nåt som vi kvinnor leker med. Vi handarbetar men då resulterar det ju oftast i nåt som är nyttigt, en tröja eller ett par vantar kanske. Själv sitter jag gärna om det finns tid och möjlighet vid symaskinen men det resulterar ju oftast också i nåt nyttigt. Jag har målat på glas men alltid på något som gått att använda. Många kvinnor pysslar med smyckesverksamhet men då blir det kanske nåt de kan tjäna lite extrapengar på eller något som kan ges bort i present.


Det verkar som att vi kvinnor kanske har nåt att lära av männen, att faktiskt leka för lekandets skull...allt kanske inte måste vara nyttigt?

Vad tror Du?


Lite repris

Jisses vad tiden springer fort!! Det blir inte mycket tid till att skriva blogg men nu ska jag väl försöka få till nån form av inlägg. En snabb uppdatering....

Den 13:e januari fick vi besked om att Styvdotras mamma avlidit i en massiv hjärtinfarkt och livet stannade för oss alla, det är inte okej att någon dör vid 49 års ålder även om vi vet att det händer dagligen.

Livet ställdes på ända, många tankar och funderingar snurrade och det blev många långa och sena kvällar runt köksbordet. En av sönerna befann sig också i livskris och det kändes svårt att räcka till åt alla men som tur är har vi ett stort skyddsnät när det verkligen gäller och det vi inte klarade var det andra som kunde ta hand om och det ska Ni ha ett stort tack för!

Efter en tid dök tanken upp att Dotra kunde kanske kunde ta över lägenheten för trots allt är det hennes barndomshem och det skulle kännas konstigt att bara lämna det samt att hon faktiskt tar studenten till sommaren och det då börjar bli aktuellt att flytta hemifrån. Vi började undersöka saken vilket resulterade i att den här helgen flyttade hon och pojkvännen in i lägenheten.

När vi flyttade ihop för 10 år sen så kunde vi ibland sitta och fantisera om hur det skulle bli när alla barnen flyttat hemifrån och vi skulle få vår tvåa helt för oss själva, det kändes så avlägset så det var näst intill omöjligt att tänka på. Surrealistiskt helt enkelt!!! Det som då jkändes som en ouppnåelig dröm är nu på riktigt, nu är vi ensamma med katterna härhemma.

Helt plötsligt har vi ett sovrum och ett stort tomrum i vardagsrummet där vår säng stått under alla år....konstigt!

Hur känns det då? Jo, även om det känns konstigt eftersom det gick så fort så är det en ny fas som livet gått in i och det medför ingen separationsångest som man hört att andra drabbas av när barnen flyttar hemifrån utan bara så konstigt att de där tre små som bodde här för tio år sen nu bor i egna lägenheter och två av dom är dessutom sambos. Det känns som att jag borde känna mig mycket äldre än jag gör ;)

Lycka är dock att ha alla tre barnen inom gångavstånd, ingen bor mer än tio minuters promenad bort!!


Jo, jag vet att det blev en liten upprepning av förra inlägget men det får vara så....