Masturbate-athon!!

Jaha ja...medan vi svenskar ägnar oss åt Stockholm marathon på lördag så ägnar sig danskarna åt nåt helt annat.....nämligen..

Detta!!!

Vad ska man säga.....?!

Spray - Hjälper folk att träffas

Jo, jag tackar jag!!

De har så mycket reklam på sin sida att bredbandet inte orkar ta fram det....så inte hjälper dom precis!!!!!

Dock börjar jag få lite bättre tålamod nu med att vänta på sidorna...kanske till och med att det går ltie fortare nu eller så börjar jag vänja mig med den långsamma takten på landet!!!!

Funderade på om jag skulle skriva nåt viktigt idag...nåt som en blogg kanske är tänkt för????

Men det får nog bli senare idag....det är så varmt och härligt så vem vill sitta inne när man kan skrutta omkring ute som en kalv på grönbete????

Gräsklippning!

Idag ska gräsmattan klippas igen, alla de där tovorna som står kvar sen i lördags....små öar överallt...bort ska dom även om jag gillar öar...jag är ju född på en!!!!!

Sen undrar man om det ska räcka med att klippa idag och sedan kunna tro att det är fint även nästa torsdag??? Det ska ju itne regna nåt under kommande vecka så kanske skulle det kunna räcka.
Jag vill ju inte ha en helt nyklippt gräsmatta när torsdagen kommer med student och allt...då kommer ävl torpet att vra fullt av gräs...

Har någon nåt knep för att sola med glasögon utan att se ut som en panda??????????
Eller måste man vara en blindgångare när solen lyser?????

Mobilt bredband!

Ja, jag säger bara så här....det var ingen bra tid att starta upp den här bloggen igen. Herre gud....mobilt bredband från Tele2...det tar ju hur lång tid osm helst att få upp sidorna!!!

Men det är klart jag kan ju ha bloggen öppen hela tiden då kanske det kan bli ett och annat inlägg här....men hur kul är det?!

Dock har jag det så himla skönt härute på landet. Sitter med min Kulla-Gulla medan det är som varmast och sedan när det svalnar av då jobbar jag...skönt att kuna besätmma själv!

Lisa är med mig härute medan Kajsa den ormbitna får vara hos husse i stan. Passa Er dock för att låta Era katter slåss med ormar...det blir en dyr historia.....2425:- blev slutnotan för denna!!!

Idag har jag då grävt resten av den stenrabatt vi hittade under ogräset i lördags så i morgon ska jag plantera det som jag ahr att sätta där....ska försöka att ta ett foto och lägga in...beror lite på Tele2 om man säger så!!!

Nu är det dock dags för sängen tror jag.....man blir härligt trött av frisk luft och tungt arbete!!!!

Kaffeböna!!!

Ja...vad gör man gör man hittar ett telefonnummer till Kaffeböna i sin sambos mobiltelefon???

Tja, jag log rart och frågade vem Kaffeböna var fast jag redan räknat ut det och rätt hade jag som vanligt...det var till tjejen som servar deras kaffemaskin!!!

För många år sen i stenåldern eller nåt så var jag nog den svartsjukaste som fanns men inte längre.

Svartsjuka är nog inte bara en enda sjukdom, den finns nog i många olika former precis som andra sjukdomar!

Den form av svartsjuka jag känner till för egen räkning är nog så att säga en frisk svartsjuka även om den tog sig fruktansvärda former....men, jag hade ju anledning att vara svartsjuk...hela tiden...under fyra långa år!!
Före den relationen hade jag aldrig varit svartsjuk och heller aldrig efter den relationen heller så därför drar jag slutsatsen att jga är inte kroniskt svartsjuk utan det beror på vilken bacill jag älskar!

Den bacill jag älskar nu hoppas jag få älska resten av livet för den ger mig bara små sting av svartsjuka emellanåt och bara av den storlek att jag till och med tror att det kan var sunt!!

Ja, det var dagens första tanke!!!!!

Sol och värme ute idag!!

Hipp hipp hurra!

Idag fyller svärmor år så vi ska straxt åka upp och gratulera! Hon vill inte ha några presenter utan hon vill ha hjälp med huset och trädgården.
Jag har köpt en slipmus så jag ska slipa hennes trappräcke och så har jag lovat att försöka rensa hängrännorna, jag är tydligen den minst höjdrädde i familjen!!!!!

Sen ska vi tydligen få nåt mataktigt när vi kommer dit...ska bli spännande att se vad det kan bli!!!!

Ikväll ska jag kolla in Perelli på teve, hoppas hon går vidare....men det tror jag faktiskt!!!

Annars är allt...ja, ganska väl för det lönar sig väl inte att gnälla!!!!!


21.25

Ja, nu är vi åter hemma efter en eftermiddag hos svärmor!!

Vi fick en fisksoppa baserad på burkgrönsakssoppa med laxbitar istoppade samt en liten burk creme fraiche.

Sedan ut och rensa taket från barr samt alla hängrännor! Jag slipade räcket runt trappan men eftersom det är använt fel färg de senaste åren så var det inte det lättaste samt att det börjar murkna. Men....hon får väl låta det torka så gott det går och sedan stryka det ett par gången med linolja och sedan måla det med vit färg innehållande linolja så ska det väl klara åtminstone en säsong till!

Jessica klippte gräset och svägerskan slogs med kirskålen...helt klart en kamp som inte går att vinna!!! Jag tiggde till mig några vackra stenpartiväxter, minns inte namnet just nu men de ska dissekeras innan de planteras så det inte finns nåt kirskål i det. För det vill jag då rakt inte ha ut till torpet!!!

Sen tvättade vi alla stuprännor också så de blev så vita och vita samt borstade en fasadvägg som var alldeles svart av sot från grannens eldande!!!

Det blev också lite kaffe och tårta...jag tog bara en liten bit!!!!!

På vägen hem åkte vi förbi torpet för vi passade på att låna svärmors gräsklippare så vi får klippa igenom hela trädgården en gång ordentligt sen kan vi fortsätta med vår handjagare!!!

Inga växter verkade ha fått för kallt om fötterna under veckan som gått vilket har oroat mig lite!

Nu har vi ätit god sallad från Mio´s och ESC står på i bakgrunden...så långt har då ingen kunnat konkurera med Sverige, möjligtvis Island då...jag tror vi går vidare ikväll!!

Är det inte typiskt??

I morse sov jag som en söt liten röd gris....då ringde hemtelefonen..och mobiltelefonen pep i samma ögonblick! Vips var jag vaken!!!

Jag klandrar inte på nåt vis de som var i andra änden för de vet ju att jag alltid går upp tidigt annars. Men detta är ett fenomen som uppstår ofta!

Nå, gårdagen gick bra....de gnälligas argument smulades sakta sönder av Riksbyggen! Jag bad alla att hade de problem med nåt eller funderade så ta kontakt...det är mycket bättre än att sitta hemma i stugorna och fundera. Har jag inte svaren direkt så tar jag reda på det!!!
Arvodena höjdes så förhoppningsvis kommer det att bli lättare att få folk i framtiden!!

Idag ska jag träffa min Lunarlillesyrra, ska bli så himla kul för nu är det längesen vi sågs...flera veckor! Dock har vi pratat i telefon men det blir ju liksom iten samma sak. Förhoppningsvis så kan jag locka ut henne på en promenad innan vi ska frossa i nån god lunchbuffé!!!

Måste nog dra ett varv med dammsugaren här hemma också. Jocke undrade ju om han fick bo här i helgen och eftersom han nu träffat tjej så antar jag att hon också ska bo här och då kan det ju inte se ut som vanligt här...som en rövarkula...måste väl försöka göra mig till lite!!!!!

Myelofibros!

Känner att jag måste skriva några rader här om denna sjukdom. Vet att Ni många hamnar hos mig när Ni googlar på myelofibros.
Jag har också fått så många positiva inlägg och mejl som tack för att jag skrivit om min mamma och hennes myelofibros. Denna elaka och vidriga sjukdom!

Jag är medveten om att det finns massor av elaka sjukdomar men tack och lov har ingen i min familj drabbats av dom...ännu! I såna här lägen är man sig själv närmast och det tycker jag också att man bör få vara!

Jag beklagar att jag itne följde upp detta i samband med att mamma dog men det var mycket omkring mig då och egentligen kan jag itne säga att det blev mindre.

Jag har själv varit sjukskriven på på grund av utbrändhet sedan hösten 2003 och jag lovar att ha en sjuk mamma gjorde inte saken bättre, bortsett från att det var ju kanske lättare för mig att ha kontakt då jag inte hade nåt jobb att ta hänsyn till!!

Återigen vill jag passa på att förmedla min mejladress
kajsalisa2002@hotmail.com för den som vill komma i kontakt med mig angående myelofibros. Jag kan inte så mycket men jag kan berätta det jag vet och vad vi tänkte och kände på resan mot det oundvikliga!

Jag saknar min mamma oerhört mycket men jag kan inte säga att jag är ledsen...oftast minns jag min mamma med ett leende. Att slåss med en dödlig sjukdom är ingen angenäm kamp och jag undrar ofta hur sjutton mamma klarade det?

Hon visade mycket sällan vad hon kände och tänkte....hon gnällde aldrig. Just detta med att hon aldrig gnällde var mycket märkligt då hon haft en del sjukdomar under sitt liv och jag kunde tycka att hon gnällde...ont i ryggen...ont i magen....feber....lunginflammation...osv.
Men...när hon fick myelofibros så var det inget gnäll...då tyckte jag det var jobbigt istället!!

Nog sjutton har man rätt att gnälla när man får en begränsad tid att leva????

Jag lever själv med ångest och depression och vet hur överjävligt det är men jag har ingen dödlig sjukdom...hur kan man över huvudtaget fungera när man har det???

Jag måste säga att jag verkligen beundrar min mamma som klarade detta!!!! Bara den som kände min mamma innan hon blev sjuk och den som kände henne efter hon blev sjuk vet hur stor förändringen blev. Jag har sällan skådat en människa bli så ödmjuk över livet!!!

Nu kan det ju då tyckas att jag sitter här drygt två år senare och helgonförklarar min mamma men så är det inte. Vi hade våra duster och det minns jag väl men just därför var det så underbart att se hennes förändring....dock otroligt jobbigt att veta att man skulle få så lite tid med denna nya underbara kvinna!!!

Mitt enda råd är....ta vara på tiden med Era nära och kära...man vet aldrig när det tar slut!!!

Årsstämma!

Ikväll har vi årsstämma i bostadsrättsföreningen som jag också "råkar" vara ordförande i. Det är med viss magvärk jag ser fram emot det, men det ska bli skönt när dte är över!

Det är ju så att i alla föreningssammanhang finns det alltid de som gnäller och gnatar så även här! Hur man än vänder och vrider på sig så har man ändan bak. Jag kan med gott samvete säga att jag lägger ner ungefär 10 timmar i veckan på denna förening. Det är faktiskt inte bara att öppna post och skriva på en del papper!

Under detta första år som ordförande så har vi haft en stor entreprenad i form av fönsterbyte. Bytet var påbörjat redan när jag blev ordförande så det var bara att kasta sig in i nåt som var riktigt stort...och besvärligt! Det har verkligen itne fungerat som det borde.
Fönsterna är jättefina och har bra funktioner men företaget, som jag ännu väljer att inte kalla vid namn, har inte gjort vad de borde. De har inte följt kontraktet och vem är tillräckligt kunnig för att kunna stå emot och kämpa? Int ejag och inte heller nån annan i styrelsen!

Vi valde därför att ta hjälp av Riksbyggen som är vår ekomiska förvaltare...då får man höra att vi i styrelsen inte gör nåt!!!!

Vi har också under detta år bytt förvaltare då vår tidigare valde att pensionera sig...ja, naturligtvis var inte det bra heller! Bara gnäll och svid hela tiden!
De gnäller om banala saker som att folk som inte bor på gården går på vår gräsmatta!!!!!! Jag har ibland fått långa uppsatser i brevlådan om vad som bör göras osv....
Jag har fått höra att det är märklgit att jag inte finns på gården 24 timmar om dygnet utan att jag väljer att vara i vårt torp så mycket som möjligt under våren!!!! *jag har mobilen påslagen dygnet om*
Telefonen kan ringa under de konstigaste tider på dygnet om de konstigaste saker......och ändå får man höra att man inget gör!!!!

Nå, nu är detta bara ett fåtal av våra 117 medlemmar som gnäller så jag har bestämt mig för att itne låta dom ta ifrån mig nåt som jag trots allt gillar att göra, för det gör jag! Jag gillar utmaningar och detta är definitivt en sån!!!!!

Så...vi får se hur kvällen blir!!!

Snart slut på måndagen!

Ja, det blev ett väldigt bloggande här idag Inte så himla mycket av intresse i och för sig men förhoppningsvis så kan det ju bara bli bättre då!?!

Var iväg en snabbis och handlade eller snabbis kan man ju inte säga att det blir nån gång på COOP Forum just för tillfället!!! De håller på och bygger om stället så det är rena motionspasset att handla där just nu!!

Gjorde riktigt god mat ikväll....stekte bacon, kantareller och riven rotselleri. Gjorde sen en rejäl laddning av Knorr's kantarellsås som jag sedan hällde över okokt lasagnette och sen in i ugnen i 40 minuter...det blev riktigt gott!!

Har sedan suttit och sett lite på teve...pratat med styvdottern som kommit till oss idag...väntar fortfarande på den presumtive studenten...vet inte vart han tagit vägen???

Sen dags att sova!!

I morgon är det dags för årsstämman i bostadsrättsföreningen...inte nåt jag ser fram emot då jag tror att det kommer att bli ganska livat!
Det är jobbigt med förändringar och det blir inte lättare ju äldre man blir...men ibland är förändringar ett måste!!!!

Jag tror jag dånar!

Jag har fått sänkt fackavgift......147 kronor på ett bräde!!!!!

Frågan är....vad ska jag göra med dom??????????

Förslag mottages tacksamt!!

Problem!!!!

Måste nån bestämma vilket teckensnitt jag ska använda på denna blogg???? Jag är ju en typisk comic sans-bloggare....men hur får jag till det?

Nå, snälla pappa lånade ut lite pengar åt oss men jag fick minsann höja rösten och kräva att få betala tillbaka...det är det som innebär att låna!!!

Nu har kylan återvänt, morgonen var ju skön....men inte nu längre!

Ursäkta om jag blir lite tjatig så här i början när det ska väckas till iv igen...men det är som att väcka en tonåring...man provar och man provar men snart kanske det blir nåt bra!

Anledningen är bland annat att när jag sotter på landet och bloggar med världens långsammaste mobila bredband så tror jag det går betydligt snabbare att blogga här än nån annanstans.....tålamod är en dygd...och dygd saknar jag!!!!


Saken är biff!!!

Tack gode Gud för mostrar!!!!!

Moster i Linköping har nu plockat fram foton av den lille och de kommer med posten i morgon!!!! En sak mindre att bekymra sig över!!!
Men jag kan slå vad om att de foton jag sökte kommer att komma fram om ett par veckor när ståhejet är över!!!!

Nu måste jag dock ringa ett jobbigt samtal till.....måste faktiskt be att få låna lite pengar av pappsen....laga bil för 7000:- samt katt som ska lagas efter huggormsbett för nästan 1200 :- ryms inte i samma månadsekonomi!!

Det tråkiga är bara att när man lånar pengar av pappa så får man aldrig betala tillbaka....därför drar mig för det!!!

image11

Måndag morgon!

Här är det smått panik....jag letar foton på min minsta son som inte är så liten längre. Måste ju ha ett bra foto till hans student!
Jag vet att jag har ett urmysigt foto på honom som jag dessutom tittade på inte alltför längesen men nu är det borta.....

Har messat moster i LInköping för hon har gott om foton....undrar varför jag itne kan vara ute i god tid nån gång????

Dags att väcka denna till liv igen tror jag!

Jag har inte skrivit här på evigheter, vet egentligen inte varför men ska nu försöka ta tag i det igen!

Jag skriver ju dagligen på Lunar men det stället håller ju på att sakta men säkert dö ut...tyvärr!

Naturligtvis har det hänt massor sedan jag skrev här senast men om jag skulle sammanfatta allt så skulle jag få sitta här en vecka och vem skulle vilja läsa så mycket???

Jag gör en snabbresumé istället!!

Jag är fortfarande sjukskriven men vädrar nu morgonluft vilket jag i och för sig gjort många gånger under de senaste åren men nu är det nog äkta luft!!
Har äntligen fått en fantastisk kontakt inom vården....Enheten för psykosomatisk medicin. Har redan hunnit träffa både sköterska och läkare och de har konstaterat att jag är nog inte så sjuk men jag behöver hjälp att använda mina resurser på ett bra sätt!!

Precis så tänker ju jag också!!!

Vi har vårat underbara torp kvar och där hämtar jag krafter så ofta jag bara kan!

Det har nu gått drygt två år sedan mamma dog och det går itne en dag utan att jag saknar henne och tänker på henne. Men numer tänker jag på henne med glädje vilket jag tyvärr inte alltid kunnat göra. Jag är så tacksam över att vi hann hitta varandra igen innan hon dog!!!

Äldste sonen har flyttat hemifrån. Yngste sonen tar studenten om bara några veckor...vart tar tiden vägen??

Nu hoppas jag att jag ska återkomma om inte dagligen så åtminstone ett par gånger per vecka!