Vad är bra musik?

Sitter och lyssnar på P4 Västmanland precis som jag brukar på förmiddagarna och där diskuteras nu musik. De påstår att nu spelas det bara dålig musik och det produceras bara dålig musik!!

Jag kan inte låta bli att bli lite irriterad...vad är bra musik? Vem bestämmer vad som är bra musik? Den diskussionen kan aldrig ta slut...för vi är alla olika!!!

Själv påstår jag att jag är ganska bred i min musiksmak men avstår gärna trance och hårdrock...hårdrocken brukar jag kalla kastrullskrammel...men jag respekterar att det finns dom som gillar det om än jag har svårt att förstå!!!Det här gillar jag helskarpt!

Men det här fungerar också trots att det är hårdrock...fast jag vill inte titta!!!Den här är vacker!
Den här är suverän....

Ja, vem bestämmer om jag har rätt eller fel??? Jo...jag själv!!!!!

Att lyssna på radio innebär att jag får lyssna på mycket blandad musik...nytt och gammalt....det finns ingen kanal som bara spelar "min" musik!

Gillar man inte det man hör så finns det en bra lösning....antingen sätter man i en skiva eller så trycker man på OFF-knappen!!!!

Award!Det var längesen jag fick en award och jag är väl egentligen måttligt intresserad, förlåt nu om nån tar illa upp, jag känner mig naturligtvis hedrad men min fantasi och förmåga att hitta folk att ge den vidare till är oftast begränsad.
Den här gången blev jag dock så smickrad så jag antar den genast...jag kommer däremot inte att skicka den vidare till utvalda för jag tyckar att Ni alla är kreativa var och en på sitt vis. Bara att ha en blogg tycker jag är kreativt...så ta för Er!!!!

Med denna award följer lite måsten.

Man ska:
- Lägga in awarden på sin blogg
- Länka till den man fått den av
- Berätta sju saker om sig själv
- Välj sju bloggar att skicka den till (se ovan)
- Länka till dessa bloggare
- Lägg en kommentar i deras blogg om att dom har fått en award

Anjocapi valde lite annorlunda vilket jag verkligen tyckte var kul för de flesta berättar ju hela tiden lite om sig själva i bloggen dag för dag. Min utmaning vara att leta lite foton vilket inte torde vara så svårt då jag har massor men det var ju då det blev svårt!!! Därför valde jag att göra några helt nya foton i en speciell teknik som jag faktiskt för tillfället är lite torsk på!!!!

1.   2.

3.   4.

5.   6.

7.

(alla bilderna är klickbara för att se dom större) Bilderna är mina men fråga om Ni vill låna!

Jag hoppas nu att Ni tar för Er och gärna skriver en liten kommentar hos mig så jag kan studsa vidare och se Era alster...eller om Ni berättar nåt jag inte vet om Er. Ta fram Er kreativitet och gör nåt kreativt av awarden!!!

Lycka till!!!

Vilken dag!!!

Här vräker snön ner och den ena varningen på radion avlöser den andra!! De pratar om att man ska ha en skoteroverall i bilen om man ska ut och åka, tur jag inte ska ut förrän i morgon för jag äger ingen skoteroverall!!! Men jag har faktiskt extra varma kläder liggande i bilen ifall att!!!!

I morgon är det dags att åka till Tärna för att ha tredje kurstillfället med mina mysiga pensionärer så då hoppas jag att snön tagit åtminstone tillfälligt slut!!!

Jag har idag erhållit två härliga sms från Blivande Maken! Det ena innehöll ett foto av ett solur som han lyckats få av någon. Vi har länge pratat om att det vore mysigt att ha ett solur i torpet och nu blir det så...kul!!! Några minuter senare så hojtade sms-maskinen igen.....då berättade han att han fått ett badkar av en jobbarkompis!!!

Vi har nämligen drömt om att göra en litet utespa i torpet och nu ska det bli av!!! Förmodligen kommer vi att göra om syrénbersån till ett spa. Tänk Er en hög väldoftande syrénberså som innehåller ett vitt badkar men massor av vackra lyktor omkring...är inte det en härlig tanke att tänka medan snön far vilt utanför fönstret?

Lek och allvar!

En bra blandning av rubriken gör nog ett ganska bra liv...frågan är bra hur man får till just den mixen?

Morgonen idag började med en rivstart....Dotra hade just kommit på att hon skulle göra en befolkningspyramid över Grekland och det skulle sedan in i ett power point!!!! Blivande Maken var den som var uppe och såg till att hon vaknade eftersom han börjar tidigt. Jag brukar i regel alltid ligga kvar i sängen tills hon gått så vi inte behöver springa på varann *läs på grund av våra respektive morgonhumör*

Till sist gick jag upp för jag hörde att det började komma nåt desperat i båda deras röster och nånstans i bakhuvudet så kom jag ihåg att jag studerar ju faktiskt till IT-pedagog och att det lät som ett typiskt problem för en sån!!!

Vad en befolkningspyramid är var inte svårt att ta reda på men...hur gör man en sån? Jo, den gör man i excel och det är ju kommande periods arbete för min del alltså kunde jag inte vara till nån nytta. Power point har jag inte heller gjort mig speciellt närmare bekant med då jag aldrig haft nån användning för det.

Nå, problem är till för att lösas och vi löste dem men mitt i allt gick Blivande till jobbet....undrar om det var för att morgonhumörets giganter hade en kamp vid köksbordet??? Det låter alltid värre än det är och i eftermiddag när vi i eftermiddag åter tar köksbordet i besittning för att erövra matematikens värld så är allt frid och fröjd!!!!

Så kan det vara en morgon vid det Kajsalisiska hemmet!!!

Den allvarsamma lekenav Hjalmar Söderberg.

Detta är en av mina absolut mesta favoritromaner. Jag tror att jag läst den minst sju gånger och jag får aldrig nog!
I flera månader har jag gått och tänkt att det är nog dags att läsa om den för det är några år sen sist och nu blev det helt plötsligt läge då Dotra skulle läsa en roman i svenskan. Eftersom jag råkar vara ägare av två exemplar så passade det ju bra att jag läste den samtidigt som henne och att vi sedan tillsammans kunde diskutera bokens handling och språk.

Hon ska nämligen skriva ett arbete om denna och dessutom göra en muntlig framställan....märkligt att just det var en av uppgifterna jag hade i höstas i min utbildning!!!

Om jag nu inte kommer att ha användning av min utbildning i mitt yrkesliv så har jag i alla fall användning av det i min roll som Elak Styvmor ;)

Hjalmar Söderberg har ett fantastiskt språk och jag älskar verkligen alla hans böcker och det gläder mig mycket att Dotras intresse för denna författare också har väckts!!!


Möjligtvis....

...uttryckte jag mig klumpigt igår...men blogga kommer jag att fortsätta med. Det är ju ett av andningshålen när man sitter vid datorn!!!! Så...Ni som trodde att det skulle bli lugnt från Kajsalisas sida...kan genast glömma det!!!

Idag har jag lyckats få in de uppgifter som släpat...nu ska jag bara få godkänt också!

Jag har också tittat lite närmare på min del av grupparbetet om
Skype....shit säger jag bara....vilket stort program Skype är!!!! Vilka möjligheter det finns!!!! Jag säger bra det....ladda ner det och testa!!! Jag kommer definitivt övertyga vänner jag brukar prata med att göra det. Arbetar hårt för tillfället att få en av mina fikakompisar att ladda ner det och jag tror att hon idag insåg att vi kommer att hinna säga mer över skype än vi hinner skriva på msn! Man behöver inte ha kameran igång när man använder funktionen videosamtal vilket är lämpligt just på morgonen!!!

Vill man så kan bara chatta på Skype om man inte har kamera och mikrofon...roligare än msn faktiskt!

Som sagt...jag är Skypesåld!

Ikväll har vi också varit på utvecklingssamtal med Dotra vilket verkligen var utvecklande...framförallt upplysande! Hon ligger betydligt bättre till än hon gjort sken av....det finns lite att ta igen men det gör hon snart!!!

Ja...livet känns rätt bra och det tänker jag njuta av!!!!

Vi ses i juni!!!

Det låter kanske dramatiskt men så känns det just nu om jag ska vara ärlig! Vi har haft skolhelg och har fått våra nya uppgifter. Nyligen fick jag höra av vänner att jag varit så osynlig så de började tröttna på mig...det lär inte bli bättre kan jag säga!!!

Antingen så får mina vänner omvärdera sina föresatser eller så får jag leta nya vänner i när juni månad anländer!!!!!

Att studera på distans är lite annorlunda som jag tidigare sagt. Man är aldrig nöjd för det känns alltid som att man kan göra lite bättre och lite mera men det är också ett bra sätt att träna sig i att försöka bli lite mera nöjd med sig själv! Jag gillar att studera på distans för det är nyttigt för mig som har enorm prestationsångest.

Ja, vad är det vi har fått för uppgifter då??? Jo, till att börja med ska vi avsluta ett grupparbete där vi skulle utforska ett för oss nytt gratisprogram och jag valde tillsammans med mina västmanländska kamrater att utforska Skype. Jag är imponerad och önskar att alla mina vänner skulle installera skype för det är ett suveränt sätt att hålla kontakten gratis. Jag vet att några av Er som läser min blogg nyttjar Skype....hur tycker Ni att det fungerar? Själv kommer jag att övertyga moster att installera Skype då jag kan hjälpa henne enklare när nåt krånglar med datorn eftersom man kan dela skrivbord!!

Sen ska vi lära oss excel! Jag har verkligen haft en ytterst avog inställning till excel och kände att jag fick en lätt allergisk reaktion när jag insåg att jag inte hade nåt val....men efter lektionen så får jag erkänna att jag ser fram emot att få lära mig en del om excels fantastiska värld! I den uppgiften ingår dessutom en deckargåta och sånt gillar jag ju!!!!

Sen har vi två månader på oss att göra en trycksak till en riktig uppdragsgivare. Trycksaken ska bestå av sex sidor och det ska vara en riktig trycksak inte nåt man bara ritar ihop i word och kör ut på skrivaren...! Nå, en uppgift som tilltalar mig för sånt gillar jag ju helskarpt och har också gjort i min ungdom men, då pratar vi om stenciler och sånt så själva tryckkonsten den har jag ingen användning för men kanske att jag har nån form av känsla kvar för vad som är "rätt" och vad som är "fel".

Sen ska jag till i mitten på april göra en webbsida till samma uppdragsgivare som i ovan beskriven uppgift. Börjar Ni förstå att det känns som att det är lite mycket just nu...? I detta har jag ju också min praktik på Tärna med mina pensionärer.

Jag kan dock känna att jag har lite koll på situationen då jag har min uppdragsgivare klar och att hemsidan och broschyren legat och pyrt i mitt bakhuvud i drygt fem år. Jag ska försöka sätta ner mina idéer på papper för att sen visa min uppdragsgivare så att jag sen kan sätta mig och göra det på riktigt!

Men först här i veckan så ska jag avsluta några uppgifter och göra klart Skypeuppgiften.

Ja, det blir en spännande vår men intensiv!!

Rent privat finns det en del jag skulle vilja hinna med, min pappa fyller 70 år den 7:e april vilket jag knappast lär hinna fira på plats, sen skulle jag vilja hinna till moster då det var längesen vi sågs men jag får väl jobba hårt medan hon är på varmare breddgrader så kanske vi kan hinna ses över dagen nånstans när hon kommer hem. Sedan börjar ju snart torpsäsongen med allt vad det innebär men å andra sidan så tror jag att det GER energi så kom kära vår, kom!!!

Ja, idag då...jo, vi ska gå ner på stan och köpa lite studielitteratur för mina julklappspengar...samt ett par nya jeans till Blivande för hans julklappspengar!!

Skolhelg!

Den här helgen tillbringas på Tärna Folkhögskola!

Föregående period ska summeras och nya uppgifter ska delas ut. Jag gillar att få nya uppgifter för det ger mig ny energi och jag gissar att denna periods uppgifter passar mig....de verkar vara av den kreativa sorten!

Annars då....jo, jag hade min pensionärsgrupp igår och det kändes betydligt bättre igår än veckan innan för nu har jag lite kläm på vad de kan och har då lättare att hålla ihop gruppen.

Vädret...ja, det är kallt och grått men det ska visst bli sol i morgon så man får väl förska komma ihåg att titta ut genom fönstret!!!

Ha det gott alla!

Är allt relativt?

Jag tror att det mesta i livet är relativt och det som föranleder mig att tänka på det just idag är detta med temperatur.

Jag har vid nåt tidigare tillfälle berättat att jag av en slump för ett år sen eller nåt hittade en blogg som är skriven av en svensk kvinna,
Kina, som lever i Alanya,Turkiet. Eftersom nu Alanya råkar vara en av mina absoluta favoritplatser i världen så började jag givetvis att följa den regelbundet. Att hitta bloggar som är skrivna av svenskar ute i världen är också ett kul sätt att "resa" i drömmarna och man lär sig hela tiden nya saker. Just när det gäller Alanya så får jag veta nya platser som jag blir nyfiken att besöka och då inte bara de traditionella turistplatserna. Jag hoppas innerligt att Fru Fortuna har ett ess i bakfickan och delar ut ett extra tillskott till oss så vi kan förverkliga detta snart!!!Men det var detta med relativitet! Kina har nu varit "hemma" i Sverige under en längre tid och åkte i helgen tillbaka "hem" till Alanya. Hon berättar om temperaturen och jag blir givetvis avundsjuk...18 plusgrader!!! Men hon nämner samtidigt att det är ju inte t-shirtväder precis!!! Jag tänker genast att när det börjar våras och även en kyligare sommardag så går jag i t-shirt när det är 18 plusgrader. Visst längtar man efter 18 plusgrader utomhus???

Men då händer detta, igår när Dotra och jag satt och pluggade i köket så frös vi som bara rackan och vi har verkligen haft kallt inomhus de senaste dagarna. Då tittade jag på termometern...den visade 18 grader!!!

Alltså....arton plusgrader ute är varmt och arton grader inne är kallt....hur går det ihop?????

Tårta i näsan!

Tänk att det är idag är 23 år sen jag åkte till förlossningen för att eventuellt sätta igång förlossningen av min förstfödde. Jag hade ganska tidigt i graviditeten drabbats av havandeskapsförgiftning vilket innebar att jag stod under extra kontroll så inget skulle gå på tok. Jag blev igångsatt med hjälp av nån gel som skulle mjuka upp livmodertappen men inte sätta igång nån förlossning, detta var en måndag och läkaren beräknade att barnet skulle komma på onsdagen för sånt här tar lite tid som han uttryckte det.

Sonen som än idag alltid, nästan, har bråttom anlände förstås redan samma kväll. Fort som rackan gick det...vattnet gick 18.00 och han är född 19.47!! Snabba ryck som sagt och det var på fisen mosse att pappan skulle hinna fram!!

Det var en liten skit som anlände 46 cm och 2330 gram och sin pappa upp i dagen! Han hamnade ganska snart på prematuravdelningen för att få lite sol och extra omtanke och fick komma hem ett par dagar efter sin mamma.

Han växte till sig väldigt fort och vid sex månader var han ifatt sina jämnåriga och inte heller idag är han utmärglad utan bara så perfekt som en son kan vara!
Högljudd var han redan då och egentligen är det nog ett under att han har en lillebror för han drabbades av kolik och under de första åtta månaderna skrek han 14 timmar om dygnet. Det är betydligt lättare att vara mamma åt honom nu än då ;)

Jag lovade en av Er läsare en liten anekdot från när han var liten och den kommer här!

I min familj har vi nästan alla en liten vårta precis vid ena näsvingen, den syns inte så mycket men för ett barn på ungefär 2 år är det spännande och naturligtvis frågade han ofta vad det var för nåt. En vårta svarade jag något sånär pedagogiskt. Jaha, svarade han och jag trodde att saken var utagerad...jo, tjena!

Sonen och jag skulle dagen därpå åka och handla på ICA Kvantum som på den tiden var en av de största affärerna i stan och jag satte honom i vagnen för han var inte den sortens barn man lät gå bredvid vagnen. Vi rullade sakta in i den stora köpruschen och så tittade vi på guldfiskdammen som då var belägen precis innanför grindarna. När vi går därifrån och kommer ut bland allt folk så höjer sonen sin röst till högsta volym och skriker...."Min mamma har en tårta i näsan!!!!"

Behöver jag berätta att dagen efter så ringde jag och beställde tid för borttagning av denna vårta och numera är den bara ett minne blott!!! Jag har vare sig en vårta eller tårta i näsan!!!

1222 över havetav Anne Holt.

Första delen av boken kände jag mig måttligt road men jag vill minnas att det ofta kan vara så med just hennes böcker. Det tar lite tid att känna engagemang men när väl det kommer så blir man hårt biten, så ock med den här boken!

Jag har varit lite distraherad under tiden jag läst den här boken och försökt lösa morden då Blivande har roat sig med att läsa Tårtgeneralen som uppenbarligen är en mycket rolig bok att döma av hur mycket han skrattat och sängen hoppat!!

Boken utspelar sig högt upp i de norska fjällen där ett tåg spårar ur och alla passagerare blir insnöade på ett hotell som så påpassligt ligger precis där tågolyckan sker. Naturligtvis så mördas en och annan och den förtidspensionerade och rullstolsbundne polisen får som uppgift att lösa morden.

Jag rekommenderar den verkligen!

Jag har gjort det...

...kanske har Du gjort det...och jag vet att vi inte är ensamma!

Låtsas som att det regnar och stoppar man sen ner huvudet djupt i sanden ja, då försvinner alla problem!! Eller inte?!

Redan före jul fick vi indikationer men i veckan fick vi den slutgiltiga bekräftelsen. Det går lite trögt för Dotra i skolan. Hon går första läsåret på gymnasiet, samhällsprogrammet med journalistisk inriktning....tufft program! Jag är dessutom ganska kritisk när det gäller grundskolans förberedelse för allvaret på gymnasiet! Det är lite för mycket lek i grundskolan men...när det gäller skolsystemet så finns det mycket att säga om det och jag tror inte jag ska ge mig in i nån lång tankekedja om det heller. Det jag väl kan säga är att den som kommer på hur skolan borde se ut...den löser nästan en
gordisk knut...men en känsla jag har är att det brådskar!

Nå, hur som så helst så har vi med alla tre barnen försökt ställa upp så mycket vi kan med läxhjälp och liknande så naturligtvis kommer vi att ta i ännu mer nu. Dotra själv har kommit fram till att hon vill satsa och då känns det inte ett dugg jobbigt att offra tevetittande och annat på kvällarna.

Den här veckan började vi med att rensa bland allt material hon hade liggande *läs skräp i skåpet ;)*, bena ut allting så vi får ett hum om var vi ska börja och var vi ska lägga resurserna. En mejlkontakt är också tagen med handledaren så vi vet vilket stöd vi kan få därifrån om en vecka är det samtal så då får vi ännu mera klarhet i hur vi går vidare. Vi har pluggat matte, italienska, engelska och historia...de tre första ämnena kan jag ta men historia...det är så urbota trist!! Möjligtvis beror det på att jag hade en alldeles för högtravande lärare i historia när jag själv gick på gymnasiet...han var/är författare av historiaböcker....Men som tur är så har hon en pappa som är lite historiaintresserad så därför kan jag nu sitta här och njuta av att höra deras diskussioner ute i köket om renässansen!!

Hon är fantastiskt målinriktad och det är så skönt att se henne kämpa och att hon kämpar för sin skull inte för att göra oss nöjda utan för att bli nöjd över sig själv!!

Jag önskar att jag haft förståndet själv att lägga krut på studerandet då när det begav sig men jag satt hellre i cafeterian och kollade killar...

Femtonde januari

Det var igår och det är ett datum som nog kommer att finnas i mitt minne länge framöver. Det var en mycket händelserik dag!! Dels avslutade jag i den bildterapigruppp som jag varit med i sen oktober 2008 och det var en omtumlande händelse som jag ännu inte bearbetat och som dessutom känns privat så det behåller jag för mig själv!!!!! Åtminstone tills vidare!

När jag kom hem på kvällen efter att ha handlat och hämtat Blivande Maken på jobbet så sjönk jag ner på en köksstol och blev sittande ganska länge. Efter en stund gick jag in i rummet för att titta lite förbi Facebook...då fick jag dagens nästa positiva överraskning!!!

Yngsta sonen och hans flickvän hade förlovat sig......och då kunde jag faktiskt inte hålla tillbaka tårarna längre. Underbart!!!

Älskade ungar...jag önskar Er alla lycka!!!

Ytterligare en rolig händelse igår var att jag stötte på äldste sonens klassföreståndare från lågstadiet, det blev en trevlig pratstund med lite skvaller förstås för vi kom på att vi inte setts sen sonen slutade nian och det är inte helt nyligen utan måste ha varit 2003 och då blev det bara ett snabbt hej!!

Ja, det var en snabb uppdatering av gårdagen och i huvudet snurrar en massa bra tankar som kanske kommer ut i bloggform...eller så får de stanna i huvudet. Idag ska jag nog i alla fall plugga...geografi eller nåt....får se vad dotra har på programmet!

I'm alive!

Men just nu pågår det riktiga livet för fullt!!!

Bysen...

...det är gotlands landskapspöke! Bysen lär vara människor som nån gång begått ett brott och därmed är dömda att vandra på jorden i all evighet. En grå liten gubbe som inte ser så mycket ut för världen som helst håller till i skogen. Han är inte elak men jädrar anamma vad han är full i F-N och ställer till en hel del förtret för skogsarbetarna, bland annat kan han lägga sig ner i skogen och se ut som en liten tuva eller stubbe och välta hela timmerlass....en riktig busgubbe med andra ord! Han kan också förvränga synen på en när man går i skogen så man går vilse men...då är det bara att vända tröjan ut- och in så löser man det problemet! Men, han värnar också starkt om skog och natur!


När kvällen väl kom till vårt hem som ramlade jag bara ner vid datorn och skulle surfa lite och det vet Ni väl hur det brukar sluta? Nå, efter mycket konstigt surfande hit och dit så hamnade jag på sidan som bilden ovan länkar till. Jag kommer från Hogräns socken på mellersta Gotland och om Ni lyssnar på mannen som talar så vet Ni ju precis hur min dialekt låter...eller inte!!!!!


Nu är jag på G!

Idag har jag lyckats få iväg redovisningen av en uppgift...känns jättebra!

Jag har också påbörjat den största av de två kvarvarande uppgifterna, Icke-verbala signaler! Den som känner mig på riktigt vet att jag inte riktigt är de få ordens kvinna och framförallt inte om ämnet intresserar mig...och det gör det här!!!

Har Ni någon gång tänkt på vad folk säger...med kroppen? Inte sällan säger kroppen ett och munnen ett...sånt är spännande och har fascinerat mig ända från den dagen någon sa till mig att jag såg otillgänglig ut när jag stod med armarna i kors....fast jag egentligen bara hade det bekvämt!!

Det finns många såna signaler...som dessutom betyder olika saker i olika länder och kulturer. Jag har nu suttit i tre timmar och skrivit och fått ihop en rejäl lunta när jag faktiskt inser att det kanske inte var riktigt så mycket läraren hade tänkt sig!! Så nu är det dags att redigera och det är svårt för man skriver ju bara sånt som anm själv vill skriva och tycker är viktigt...kanske borde skaffa mig en sekreterare som kunde läsa och tycka och framförallt radera svammel!!!

Svammel ja, det börjar det nästan bli i det här inlägget också!!

Idag har det varit betydligt varmare ute, runt 7-8 minusgrader så dimman har legat tät efter de senaste veckornas hårda kyla! Men...har Ni märkt att ljuset håller på att återvända? Halv fyra här i Västra Aros var det fortfarande dagsljus ute....måste kanske börja titta på blomfröna ändå?!

Den riktiga vardagen är här!!

Nu ska jag verkligen försöka ta tag i allt som ligger och väntar på att få bli omhändertaget! Det är en gåva att kunna ha många bollar i luften och att kunna formulera allt för sig själv men det är en ännu större gåva att kunna ta tag i saker och få dom på pränt!

Jag har skoluppgifter som jag tror inte är gjorda men de är egentligen det...i mitt huvud...nu ska dom ner på pränt! Sen finns det uppgifter som bara är skissade i mitt huvud...de måste också ner på papper.

I morgon går jag under jord och återkommer tidigast onsdag eftermiddag...ja, på Facebook kommer jag att vara tillgänglig men inte per telefon. Jag kanske svarar på sms....

Jag har fått respit av mina handledare med uppgifterna men samtidigt är det snart dags för nya uppgifter och jag avskyr verkligen att ha saker som ligger och nafsar mig i hasorna...så jag ska försöka komma ifatt men inte på bekostnad av mitt mående.
Jag måste dock säga att den här kursen jag ska hålla i på skolan gav mig lite nytändning så därför tror jag att jag kommer ifatt. Jag gillar verkligen den där pedagogiska biten...det är fantastiskt att få lära sig saker...och att sedan få dela med sig av kunskapen!!!Kan det här vara en typ av kunskapens träd....man ger och man tar...och man stöttar varandra?
Eller blev jag för filosofisk nu?

Ordning och reda!

Ja, ovanstående två ord är nog inte de två första orden man förknippar med Kajsalisa men jag gör så gott jag kan!!!

Vi har ju under hela hösten bubbat runt på möblerna i vår lägenhet vilket iofs inte är några längre sträckor men trots de få kvadraten så finns det många alternativ att placera möblerna på. Nu har vi ju kommit till en bra lösning med att ha arbetsplatsen i vårt kombinerade vardagsrum och sovrum. Compact living tror jag bestämt att vi lever fullt ut!

Det blir en hel del pärmar och papper som ska sparas och jag vill ju gärna ha skaplig översikt och lättåtkomligt! Dessutom så har jag ju fått en scanner som jag vill få i gång men platsen saknades. Vi tittade på rean på IKEA och hittade ett par hyllor som skulle kunna fungera men vi fick inte tummen ur som man säger! Häromdagen kom jag på att vi har en bokhylla stående i hobbyrummet i källaren som vi skulle kunna ta upp istället. Det är nu gjort och det blev hur bra som helst!!!

Vad som däremot inte fungerade så bra var att få igång scannern....jo, jag kom ihåg röda skivan först...men naturligtvis är ju inte scannerna kompatibelt med Vista och när jag försöker ladda hem det komplement som finns så går inte det för datorn har fått för sig att den inte har ett äkta Officepaket i sig. Det blev ju nåt knas på Office efter att datorn var inne på lagning första gången...så med hänvisning till förra bloggen så sas det en hel del vackra ord här idag....bland annat skitstövel ;)

I morgon ska jag leta reda på telefonnumret till datorleverantören för detta får dom fixa...vi har nämligen betalat för officepaketet så då ska det fungera!!

Ja, nog om detta nu. Satte mig och lekte lite med photoshop i eftermiddag och då springer ju tiden iväg. Häftigt att kunna fixa till bilderna bara litegrann utan att för den skull manipulera!!Vinter har vi fortfarande....rejält! Nu avslutar jag denna svammelblogg....kanske kan återkomma i morgon med en som är seriös!!


Full i skratt!!

Jag hade idag tänkt att jag skulle skriva en seriös och allvarlig blogg om ämnen jag hittat i gårdagen och dagens DN men när jag öppnar bloggen så får jag se en kommentar som roar mig!

Faktum är att jag skrattar så jag nästan kiknar och nedför kinderna rullar salta skrattfyllda tårar!

Det är min forne granne och väns dotter (ja, vi är alltså inte osams nu men vi är inte längre grannar) som varit in och läst min "lista" som jag publicerade i veckan och då hade det dykt upp ett minne hos henne.

Jag citerar;

"När du skriver om svordomar så kommer jag ihåg vem som lärde mig den första. Det var din pappa, vet inte riktigt hur gamla vi kan ha varit men vi hos dem i Irsta alla ungar och så lärde han oss att säga skitstövel och vi var sååå stolta kommer jag ihåg att vi kunde en svordom.."


Jag gissar att Era mödrar kanske ville ta min pappa på ovan sätt och göra nåt som vi hade fått ångra!!! Men å andra sidan kan jag idag åtminstone tänka att vad lyckliga vi hade varit om Ni stannat på den kunskapsnivån i svordomskonsten!!!

Jag minns en annan gång när några av ovan omtalade barn sprang på den lilla bygatan och fullkomligt vräkte ur sig vad man brukar benämna runda ord numer benämner man nog dom för just det dom är...snuskiga ord! Jag går inte in närmare på vilka orden var men de var inte vackra. Som påföljd samlade vi barnen runt grannens matbord och där fick barnen berätta om alla ord de kunde i den genren och också tala om vad de betydde. De kunde en del ord men inte så många betydelser vill jag minnas!
Jag kunde några ord till så då fick de lära sig dom också....sen tog det flera år igen tills det sprang några barn på den gatan och skrek könsord mm. Jag tror det blev lite pinsamt att sitta där med sina mammor och dessutom att bli påkommen att använda ord man inte visste var det var!!

Ja, det är skojigt med minnen som dyker upp lite då och då! Har Ni fler på lager så säg till ;)


Vinter vs. sommar

Idag på förmiddagen var jag till skolan för att gå igenom vad som ska hända i den grupp som jag ska hålla i under fem veckor framöver. Eftersom torpet ligger endast tio kilometer från skolan och med vägen så åkte jag in förbi för att se hur det såg ut. Ja, naturligtvis kom jag inte in med bilen och det enda fordon som varit in till torpet den sista tiden var en traktor och de har ju båda större hjul och höjd så jag fick parkera bilen ute på vägen men det gick ju bra för det är ju en liten parkeringsficka just där!

Jag kunde kostatera att även vintertid används vår infart för kisspauser, skillnaden var att sommartid ser man det på att det ligger papper lite här och där nu var det mest gula fläckar!!! Plötsligt tänker jag på en t-shirt jag sett med en text...som jag inte publicerar här ;)

Det var sjutton grader kallt och solen sken och faktum var att det stockade sig i bröstet på mig för det var så vackert! Visst är det onödigt kallt men oj, så vackert det är!!

Naturligtvis var kameran med, dock den mindre varianten men det blir riktigt bra bilder med den också! Så nu tänkte jag visa Er bilder på torpet i både vinterklädsel och sommardräkt!

    

    

Trots att snön låg djup så kände jag återigen hur det började klia i de fingrar som jag ibland kan inbilla mig har en grön ton. Jag vet inte hur det går med de blommor jag har försökt övervintra i torpet...nåt säger mig att det inte går så bra men vem vet. Sen får vi väl se hur det går med de pelargoner som hänger i jordkällaren...spännande! Dock får det väl vänta en liten stund till men snart är det dags att börja så vissa saker. Men i år ska vi försöka få tag på ett växthus, det är nåt jag verkligen drömmer om! När vi är ute och åker så ser vi ofta växthus som står helt oanvända...tänk om man kunde få tag på ett sånt?!

Nu är det fredag och jag ska snart ta helg från allt men jag kände att jag fick en nytändning idag men jag ska försöka vara förståndig och inte göra slut på den nya energi som kom utan försöka lagra lite till. Men...det kommer att ordna sig. Ingenting är omöjligt men det kan ta lite längre tid!

Kall som gravenav Peter Robinson.

Jag måste erkänna att jag blev besviken. Jag skickade efter den här boken före jul och satt länge och tummade på den eftersom jag Robinson är en av mina favoritförfattare, jag ville verkligen dra ut på njutningen av att få läsa ytterligare en bok av honom.

Redan i inledningen blev jag förvirrad, kändes på en gång att nåt var fel. Hade jag redan läst boken eller vad var knas? Hans fru ville skiljas men....de är ju redan skilda...ja, det var mycket förvirrat. Jag googlade boken för att se om jag kunde få nån klarhet i var problemet var.

Då får jag se att den är här boken är egentligen nummer två om Alan Banks men den har inte givits ut på svenska förrän nu! Vilket då innebär att jag kände mig helt vilsen när jag läste och att själva handlingen dvs mordet kom i andra hand.

Igår innan jag läste slutet så beklagade jag mig för en god vän om hur dålig jag tyckte att boken var men som vanligt så byttes det i spänning när det väl drog sig mot upplösning. En spännande historia om bitterhet och sk oäkta barn.

Jag önskar att jag vetat att det var nummer två så jag hade sluppit förvirringen!!!

Lära för livet!

Visst minns Ni den serien, eller en del av Er gör väl det i alla fall! Själv tyckte jag då att den var fantastiskt bra!

Däremot funderar jag på när jag ska börja lära mig själv för livet???

Man fungerar väl lite så till mans att man vill hålla skenet uppe och låtsas som att allt är toppen och superbra oavsett om det är sant eller inte. Jag är sån i alla fall!

Men, nu ska jag lägga korten på bordet och komma med min bekännelse....sista månaden har jag haft väggkänning igen. Jag har inte fått nåt vettigt gjort utan mest suttit vid datorn och bara stirrat på den som att allt arbete jag har skulle sköta sig själv om jag bara stirrade tillräckligt! Ja, nu vet ju alla att så fungerar det inte i verkligheten.

Kroppen har värkt, fibrofebern har bråkat med mig men har jag lyssnat? Nej, jag har låtsats som ingenting och bara fortsatt samla på mig dåligt samvete. Stressen har ökat i kroppen och pulsen har ökat!

Idag har jag lagt korten på bordet till mina handledare (och Er) ...jag kommer inte att hinna klart mina uppgifter till den 22:e januari då vi åter ses i skolan! I första hand kommer jag att se till att kursen som jag ska hålla för en grupp pensionärer ska bli bra och den startar nästa vecka. Den är prio ett just nu!

Sen tar jag tag i arbetet med Ordlös kommunikation *läs jag jobbar redan på den litegrann* och sen uppgiften i ergonomi flyttar jag självsvåldigt fram...så mitt nya liv, för vilken gång det nu är i ordningen, startar på måndag med dagbok och allt!!!

Jag började i alla fall igår med att kasta ut granen och blåsa upp *läs nu...Blivande blåste upp* pilatesbollen så nu kan jag sitta på den och titta på teve. Har Ni provat? I såna fall vet Ni att man kan få träningsvärk av att se på teve!!!!!

Bitarna börjar sakta falla på plats men nog är det märkligt att man aldrig lär sig? Nå, jag är glad att jag ändå hade lite volym på så jag förstod i tid vad som var på gång men jag måste bli bättre på att lyssna!!!

Listan!

Hittade den här listan hos Kina och eftersom jag försöker dra ut på att sätta igång med julutkastningen så antog jag denna utmaning direkt!


Vilken svordom använder du mest?
Jag vet faktiskt inte, svor nog betydligt mer när jag var yngre. Dotra skällde mycket när hon var yngre på att vi svor så vi slutade nog nästan då....men gissa vem som svär som en borstbindare nu???? 

Äger du en iPod?
Näe, men en iPhone...räknas det?

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Min väckarklocka drivs med kattmat så det beror på när kattmagen blir hungrig eller när gosbehovet blir för stort...men mellan 06.00 och 09.00.

Hur många resväskor äger du?
Oj, en bautastor, en lagomstor och många mini!

Använder du flip-flops?
Inte riktiga flip-flop men gärna så lite sko som möjligt sommartid!

Var köper du dina matvaror ifrån?
Nästan uteslutande COOP....dels för att det ligger nära men för att vi också fått ett COOP Extra som har superbra varor!

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Absolut!!

Vilken var den senaste filmen du såg?
En Wallander

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Beror på humor och tillgång på umgänge ;)

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Ja det första jag skulle göra är att  göra oss skuldfria men det räknas väl inte som att köpa? Förresten...hur stor är vinsten? Men det vi drömmer om att köpa är ett hus här på gärdet, en lägenhet i Alanya.....

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jo......

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Händer...

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Absolute summerhits....och den har inte jag stoppat i!! Jag lyssnar nästa uteslutande på svensk musik.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?
Miss Li är en favorit men det säger jag nog mest för att hon är på radion just nu i en intervju. Melody Gardot lyssnar jag på....Caroline af Ugglas lyssnar jag också gärna på....

Vad åt du till middag senast?
Biff med pommes frites och bearnaise.....grönsakerna sparar jag till nästa vecka!

Använder du huvtröjor?
Ja, gärna svärdotterns ;)

Kan du vissla?
Ja, jag visslar på katterna precis som jag visslat på barnen genom åren...de lyssnar fortfarande!

Vem var den senaste som ringde dig?
Blivande Maken.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Innan min skada åkte jag gärna virvelvind...numer åker jag möjligtvis bil till nöjesfältet!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Absolut...men det får man väl ta som en komplimang att man är så intressant!

Tittade du på tecknat när du var liten?
Så fort det var nåt....julafton...jingeln till anslagstavlan....solen som vilade på kanelbullen som låg på ett fat och visade när solen gick upp. (Som vuxen har jag förstått att det var ett moln)Linus på linjen....Pellepennan och Suddegumman. Ja, det är ett tag sen jag var liten....

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Tja, det beror på hur man definierar ordet köpcentrum..jag har både stora och små rätt nära!

Hur många syskon har du?
En bror.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Blyg är nog inte rätt ord

Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen tror jag

 Äger du några band t-shirts?
 Vad är det....åh, nu blev det pinsamt...

När flög du senast?
Augusti 2008 från Antalya till Västerås

Läser du för skojs skull?
Nej, jag läser för mitt höga nöjes skull och för att jag är bokberoende. Skulle behöva ett rum till bara för mina böcker!

Diskar du din egen disk?
Inte så ofta....Blivande Maken älskar att diska..och det är faktiskt sant!

Har du gråtit offentligt?
Tveksamt...men det har nog hänt

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, jag är ganska nyfiken på det mesta så det är klart. Det är häftigt att lära sig nya saker!
 
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Ja, jag har ju en som jag fick av Blivande när jag fyllde fyrtio men jag har en som bara väntar på att bli gjord....*när kan brorsan Din Anna?*.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Absolut inte nåt jag förväntar mig...men visst hade det kunnat impa lite på mig ;) Där flög ambitionen om jämlikhet all sin väg!

Kan du kasta macka?
Längesen jag provade...men några studsar kunde jag sist.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, men vill nån bjuda dit mig så sticker jag direkt!

Vad har du med dig in på bion?
Möjligtvis en påse M....men allt detta snaskande på bio är ett otyg och borde förbjudas enligt lag!!

Vem var din favoritlärare och varför?
Sven-Ingvar...han var klassföreståndare på högstadiet och en av de mest underbara människor jag träffat. Jag hade kontakt med honom nästan fram till hans bortgång för fyra år sen. 

Vad har du för väder?
Minus 23 grader och sol!!!

Har du en blogg?
Tror det ;)

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svenska

Gillar du att flyga?
Det är nåt nödvändigt ont nuförtiden.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Att kunna vissa känslor!

När sov du senast på golvet?
När äldste sonen tog studenten. 

Om du har körkort, när fick/tog du det?
1980

Vilken är din favoritdrink?
Kajsalisa surprise.

Gillar du din boende-situation?
Ja på ett vis men nej på ett annat. Vi skulle vilja ha lite större men vi vill inte flytta...ja, om vi inte vinner på Lotto förstås ;)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Skulle nog egentligen behöva åtta.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nja...det är en tolkningsfråga

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej det tror jag inte.

Vilken är din favoritfrukt?
Äter tyvärr inte så mycket frukt...men banan funkar alltid...nyplockade persikor.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej, men jag måste ta tag i detta med vikten igen....om nu lottovinsten kommer bör jag komma i bikinin :P
 
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
48 påstår min pappa...själv skulle jag vilja säga att jag känner mig som...38.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Absolut...även om Ni inte tror det. Avskyr att läsa bloggar som är slarvigt skrivna!!!!

Tror du på liv på andra planeter?
Nja, tveksamt.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
En person som på fullaste allvar påstod sig vara positivt inställd till barnaga

Tror du att Gud är man eller kvinna? 
Gud finns inte i egen kroppslig gestalt så alltså är Gud vare sig kvinna eller man.

Vad var det senaste du åt?
Ost och kex.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Om jag kommer överens med nån eller inte beror nog snarare på personlighet än kön. Jag har riktigt nära vänner av båda könen.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag vet inte...undrar om pappa vet....eller moster kanske!

Gillar du senap?
Söt och stark och gärna finsk!

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det kan bara bli bättre och offerkoftan är missprydande!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Önskade mig det i 40-årspresent...men vill inte ha det när jag fyller femtio kanske jag ska tillägga!

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Beror på dagsformen....ibland kan det vara Dumbo eller Ett päron till morsa...men ibland som Elizabeth Bennet i Stolthet och fördom....äh, inte vet jag!!!

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.

Tycker du om att krama folk?
Det är inte min favoritsysselsättning men det fungerar. Blivande och barnen med respektive kramar jag gärna!

Äger du en digitalkamera?
Ja, flera stycken faktiskt!


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ja....en postkund påstod en gång att jag var jättelik Ewa Fröhling så han fick ett visitkort till min vän optikern!

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja, absolut! Även om det beror lite på, sägs det bara i förbifarten så tänker jag inte så mycket på det men bestämmer man så....

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Oh ja, senast PS I love you.
 
Tycker du att du är attraktiv?
Jag försöker tycka att jag duger...men det är nog ett livslångt försökande.

Vad är du allergisk mot?
Ondska och elakhet....lite överkänslig mot dofter.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, inte det minsta.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Då skulle jag ha hetat Mikael....vilket kan leda till leenden med tanke på hur det ser ut i mitt liv!

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Hugg listan den som vill!!!


Vi vann!!

Nu är vi en bit på väg mot Alanya.....vi vann i postkodlotteriet!!!!


Tiger tiger....

...och det gör han rätt i!

Kunde inte låta bli att le lite igår kväll när jag läste kvällstidningarna på nätet. Jag kan ju inte alls förstå hela världens intresse för denna eventuella otrohetsaffär. Nu måste jag väl i och för sig tillägga att jag på intet vis läst allt som skrivits för därtill är jag alltför ointresserad så rätta mig om jag har fel men, såvitt jag förstår så har väl Tiger bara tillstått att han gjort nåt han inte borde...sen har alla påstådda älskarinnor dykt upp lite här och där. Personligen tycker jag att det är skam att pressen påtagit sig rollen som domare i privata affärer! Till och med TV4 hade ju nyligen en dokumentär om denna affär....vem bryr sig? Det är ju en förskräcklig tragedi om detta är sant...skulle de inte kunna få lugn och ro och reda ut det på deras vis...utan medias inblandning?

Att media inte vet vad som händer tyckte jag stod helt klart igår...Det här är aftonbladets inlägg i...debatten. Längre ner i artikeln (om den nu kan kallas så) kunde man läsa att ingen vet var Elin egentligen är.


Expressen påstår att hon grälar med svärmor så då bör hon väl vara i dennes närhet!!!!

Min förhoppning är att de sitter nånstans tillsammans och försöker reda ut detta på sitt eget vis.
Ja, det här var ett riktigt oviktigt inlägg men ibland får man väl göra såna också ;)

Nollnolltalet!

På radion i helgen hörde jag en diskussion om vad det kommer att heta och vad kallade man 1900-talets första decennium? De kom inte fram till nåt riktigt svar på det medan jag lyssnade

Själv tänkte jag låta fingrar och hjärna försöka samarbeta och tillsammans tänka tillbaka hur såg förra decenniet ut för mig och min familj...

Privat levde jag i ett ganska uselt förhållande (inte barnens pappa) som jag inte tänker gå in på nåt närmare mer än att det krävs alltid två för att dansa tango så jag tänker inte försöka skylla ifrån mig, jag hade nog min del i det hela! Nästan alla människor är bra människor men det är inte säkert att man kan skapa bra liv tillsammans med alla!
Yrkesmässigt så jobbade jag som brevbärare, lantbrevbärare och postfixare. Ett jobb jag trivdes med jättebra, posten var en bra arbetsplats så länge jag jobbade där i alla fall och jag kan verkligen sakna gemenskapen och arbetsglädjen som fanns där.

I februari 2000 så krockade jag under arbetstid och det gjorde inte min tidigare whiplashskada nåt bättre så jag fick börja med att gå ner i arbetstid och fick också genom arbetsförmedlingen möjligheten att gå en utbildning i praktisk pedagogik som i sin tur ledde till att jag fick en projektanställning som filmpedagog på Film i Västmanland.

Ett jobb som var så otroligt roligt och jag vågade nu äntligen börja tro på min egen kreativa sida.

2001 träffade jag Blivande Maken. Det har länge florerat rykten om att vi träffades i smyg under lång tid så nu ska jag ta tillfället i akt och berätta hur det gick till!!!

Min dåvarande sambo spelade i ett band som deltog i Företagsrocken och Blivandes kamrat deltog i ett annat band. Blivande och jag träffades första gången den fjärde april 2001 och nåt hände mellan oss som vi inte kan förklara dock vägrade jag att ens lyssna på vad han hette eller var han bodde för jag ville verkligen inte eftersom jag redan var sambo. Är det nåt jag verkligen tycker riktigt illa om så är det otrohet!!
Nästa gång vi sågs var det dags för final i tävlingen och det var väl kanske den 26:e april och då gick det inte att stå emot. Vi bestämde att träffas ensamma för att se var det bar hän. Den 28:e april sågs vi på Djäkneberget och insåg att våra känslor var tillräckligt starka för att vi skulle vara tvungna att prova dom på riktigt!! Den 30:e april flyttade jag ifrån min dåvarande sambo hem till Bästa Vännen.

Så gick det till så nu vill jag inte höra nåt mer om den saken!!!!!

Blivande Maken är nog bland det bästa som hänt mig. Inget ont om barnens pappa vill jag då tillägga men även där så var vi inte rätt för varandra men därmed inte sagt att nån av var en sämre människa. Jag är så glad att det är just den mannen som är far till mina barn! Tack för två underbara pojkar!
Tillbaka till Blivande, vi har haft tuffa år där det blåst omkring oss men vi har alltid stått stadiga på det lilla isflaket i alla vinterstormar. De motgångar som varit har bara gjort oss ännu starkare tillsammans!2002 flyttade vi ihop på riktigt i Blivandes lägenhet på 54 kvadrat för att se hur det gick och här bor vi kvar fortfarande! 2003 fick vi chansen att hyra vårt underbara torp som Ni alla vet är vår oas i livet. Här har vi rekreerat oss och hämtat nya krafter.

Tillsammans har vi tre underbara ungar som givit oss stor glädje under åren, ett och annat bekymmer också men det är precis som det ska! Här är dom under en resa till Linköping 2003.2003 blev också det år som väggen stod i vägen för mig. Jag blev sjukskriven och var så under nästan resten av decenniet. Men det är en historia som jag redan berättat.

2004 kom det in en ny kärlek i mitt liv....Alanya i Turkiet!


Den här bilden är tagen 2007 uppe vid borgen i Alanya.

Vi åkte då med våra goda vänner på två veckors välbehövlig semester och aldrig kunde jag ana att kärleken till detta land skulle bli så överväldigande.

2007 tog vi med två av barnen till Alanya.


Här är de båda på väg upp i planet som skulle ta oss till det ställe som också hos barnen skulle ta en del av deras hjärtan.

En fantastisk upplevelse att få dela med barnen. Två veckor med sol och bad och shopping förstås, barnen shoppade dock mer än vi!


Här badar mor och son på Miami beach och hur många timmar vi låg i poolen har vi ingen aning om men underbart var det!

Varje morgon brukar Blivande och jag ta oss en promenad eftersom vi är rätt morgonpigga jämfört med resten av sällskapet! Om man då som jag och Blivande älskar att fota blommor så verkligen detta ett mecka, här kunde jag inte låta bli att leka lite i Photoshop.2008 gjorde jag en av de bästa resorna i mitt liv. Alanya tillsammans med styvdottern! Helt fantastiskt att få åka med en tonåring och se hur en charter kan vara ur deras perspektiv. En natt hamnade vi på en karaokebar och kom inte hem förrän halv fyra på morgonen. Fortfarande förstår jag inte hur det gick till, jag satt helt plötsligt med ett stort gäng (ca 18-20 st) tonåringar, som dotra stiftat bekantskap med på vår stamrestaurang, i en toyotabuss vars musik dunkade mig i rumpan så det kändes som massage. Behöver jag säga att jag kände mig lite som en katt bland hermelinerna? Nå, vi hade en fantastisk kväll/natt tillsammans med dessa ungdomar som snart tyckte att det var okej att ha en 46-årig tant med sig!

Ja, det var en upplevelse...tack älskade unge för att Du ville dela denna semester med mig!

Naturligtvis så har 00-talet också innehållit en massa andra händelser men jag stannar där för att Ni överhuvudtaget ska orka läsa hela inlägget. Men antagligen återkommer jag till små anekdoter och berättelser!

Nu ska jag kolla lotto för att se om vi kan förverkliga drömmen om att åter få åka till Alanya denna sommar.


Årets första dag!

Vi hade en jättetrevlig kväll igår tillsammans med Bästa Vännerna! God mat och god dryck och en härlig promenad hem i natten i ett härligt vinterväder. Lätt snöfall och lagom kallt!

Väl hemma fick vi börja leta chaufför åt Dotra som "tappat tiden" och hamnat på helt fel sida av stan med sista bussen. Men sönerna har trevliga kamrater som som genast ställde upp och vid fyra var hon och "På G" hemma. Sen satt vi alla fyra och pratade en stund så klockan hann nog bli fram emot fem innan Blivande och jag kom ner under täcket!

Av någon icke okänd anledning har det varit lite tungt idag men inte värre än att vi tagit oss igenom dagen med ett glatt leende.

Besök av alla söner med flera kamrater...ibland är det som om dörren vore en svängdörr men oj, vad jag gillar det!! Att umgås med unga människor håller en ung vidhåller jag!!!!

Nu är det dock hög tid att gå mot sängen och läsa en stund, i morgon är det dags för "Ring så spelar vi" och Melodikrysset...samma procedur som alla lördagar!!!

Hur hade Ni det....gott hoppas jag!!