Lilla Fruntimret

Det hela började med att jag i veckan läste en fantastisk dödsannons i vår länstidning Vlt. Som symbol hade de valt Lilla fruntimret som dansar på ett bord och som vers "Gröt och juice till frukost. Blä! När det finns kaviar och champagne!"
Jag tyckte den var så kärleksfull och blev väldigt rörd när jag såg den och det ledde till att jag googlade Lilla Fruntimret och hamnade då på Gunilla Dahlgrens hemsida och den gjorde mig så glad så jag måste skicka Er vidare dit.
KLICKA HÄR!!!

Jag kan inte låta bli att låna en bild av henne och skulle det nu vara helt förbjudet så säg till så tar jag bort den men jag gillar verkligen det här fruntimret ;)Ha en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!!!

Det blir inget bröllop!

Nej, inte för min del för det är alldeles för vackert väder för att sitta inomhus men jag kommer med all säkerhet se nåt litet sammandrag på teve ikväll. Man kan tycka vad man vill om detta med kungahus men just nu tror jag att världen kanske behöver ett kungligt bröllop, lite flärd och lite fairy tale.

Jag tänker gå ut och försöka mig på lite enklare trädgårdsarbete för ryggen är inte vad den borde ännu. Jag tror att det är så att de muskler som fick ny luft under vingarna efter onsdagens behandling är lite förvånade och dessutom blir de lätt uttröttade för jag blir så trött i ryggen av att bara gå. Jag vet att naprapaten inte gjorde nåt knas för det var enbart massage inga ryck eller slit så ingen skugga ska falla över honom! Jag jämför lite med om man går och bär något tungt väldigt länge och sedan blir av med bördan så känns det märkligt i armarna och det är lite så det känns.

Jag har några alunrot, som på senare år har blivit en riktig favorit, som behöver planteras om. Jag vet att man bör göra det på hösten men jag chansar för de behöver verkligen delas och få lite jord runt sina rötter. Jag hoppas på tur!

Vi gick upp klockan åtta idag, katterna och jag, och redan har Kajsa kommit in med två sorkar och jag har fått påpeka att man äter ute på landet!!! Men hon är mycket förstående för när jag säger skriker nej, så går hon genast ut!!! Jag går ut och berömmer henne förstås! Lisa ligger och trynar i sängen och tycker att maten vi serverar henne smakar bäst ;) Hon tillhör ju de katterna som väntar till fågelungarna flyger ur boet.....

I morgon är det valborgsmässoafton och vi ska prova ett nytt ställe att fira den på. Munga, ett sommarstugeområde som blivit alltmer permanentboende med åren, firar valborg på det sätt som jag saknar från Gotland. Det blir manskör och lotterier och kaffe och...ja, allt det där som ska vara på ett riktigt firande!!!!
Vad gör Ni???

Jag gillar min naprapat!

Jag har ju under det senaste halvåret haft mer ont i kroppen vilket ju inte är så konstigt eftersom den utsätts för mer prövningar än den gjorde medan jag gick hemma och var sjukskriven. Värken har dock varit överkomlig och jag har kunnat dämpa den med lättare värktabletter panodil forte...det har varit värt det för att kunna jobba.

I februari fick jag tid hos en naprapat som vid första besöket visade sig ha specialiserat sig bland annat på nackskador och fibromyalgi, måste ha varit en freudiansk handling när jag ringde honom för jag hade ingen aning om detta. Denne man är en lite annorlunda naprapat med sin alldeles egna stil och det underlättar nog om man är lite annorlunda själv när man går till honom annars kan han nog lätt uppfattas som nån humbug-mästare ;)

Vi var redan vid första besöket överens om att värk sitter inte bara i kroppen utan också mycket i minnet och i tanken. Speciellt fibro-värk och gå inte i taket Ni som nu också har fibromyalgi utan fundera på saken. Jag vet att jag får ont om jag dammsuger alltså får jag det....lite så... Värk får man givetvis för den går inte att trolla bort men man kan tänka bort en hel del.

Han gjorde mig uppmärksam på min andning, när jag reser mig ur soffan håller jag andan, när jag vänder mig i sängen så håller jag andan, när jag knyter mina skor håller jag andan....känns det igen? Numera försöker jag att andas in före jag reser mig ur soffan och andas ut medan jag reser mig....muskelanspänningen blir mycket mindre och jag är övertygad om att det hjälpt mig. Jag har också fått ett knep för att få musklerna i rygg och skinkor att lätta men jag vet inte om jag törs berätta det för då tror Ni nog jag blivit galen men jag tar chansen! Ett par, tre gånger om dagen så mikromediterar jag genom att kombinera verb och substantiv.....måla huset...klappa katten...läsa tidningen....diska disken....Vad det handlar om är att använda den kreativa sidan av hjärnan och helt enkelt distrahera den andra delen! Det fungerar!!!

En sak till gör jag också så ofta jag kommer åt....men aldrig bland folk!! Jag dansar trasdockedansen!!! Man slappnar av i hela kroppen och shakar loss lite med fötterna i några sekunder...oftast när jag är på toaletten för då är jag garanterat ensam ;) Prova en gång så tror jag Du förstår vad som händer!

Vid andra besöket började han att ge mig
bindvävsmassage som gör...ohyggligt ont till att börja med men när kroppen märker att det inte är farligt så går det bra. De närmaste dagarna efter så är huden lite öm men man får mindre ont...härligt!

Idag var jag iväg och han bearbetade mina skinkor eftersom jag haft ovanligt mycket ont i korsryggen och ner i benen den sista tiden efter att jag försökte börja cykla till jobbet. Det gjorde ont....mycket ont och efteråt var värken borta för första gången på....år känns det som! Men...jag blev fruktansvärd trött och bestämde mig för att åka hem och vila några timmar innan mitt lönearbete började arbetstränar ju fortfarande på förmiddagarna.

Senare fick jag också huvudvärk och illamående så jag har bestämt mig för att vara hemma hela dagen men....jag har ingen värk och jag vet att detta är effekter av massagen så det är okej!!
Sen är det givetvis så att kroppen reagerar på att nåt är annorlunda efter så många år, vanans makt hos kroppen är stor!

Så nu sitter jag med mitt vattenglas och återställer vätskebalansen vilket är viktigt efter den här sortens massage och njuter....jag börjar få tillbaka mitt liv! Dessutom vet jag nu att det doktorn kallade utslitet i höfterna inte är utslitet!!!

Förstår Ni att jag gillar min naprapat Roland Andersson?

Detta måste vara kärlek!!!

Under fyra dagar har vi sett denna kärlekskranka fjäril göra allt för att fånga sitt livs stora kärleks intresse men hela tiden blivit minst sagt avvisad!Det finns ett klipp till med en naturupplevelse men det tar vi en annan dag när vi har ont om tid!!!!!

Varning för obscena bilder!

Det här inlägget kan vara stötande för den som är känslig....bara så Du vet!!!!

Det är nu nionde sommaren som vi tillbringar i Harakers socken i Västmanland och vi trivs så otroligt bra här så vi skulle kunna bo permanent härute om det inte vore för ett par detaljer....utedass och vatten på gården! Jo, jag vet att det inte är många generationer sedan det var vardag för de flesta men jag har vant mig vid dessa bekvämligheter och dessa vill jag ha när det är tjugo minusgrader ute men för övrigt måste det inte vara så lyxigt för då skulle jag inte känna mig bekväm, det är inte jag på nåt vis.

Varje år upptäcker man ju nya saker i trädgården och så också i år....men i år blev vi...faktiskt generade...trädgården visar sig vara manlig!

Det blir rent av lite pinsamt att gå omkring i trädgården för de är överallt i år, jag vill ju inte ha alltför många stötande bilder i min dator men jag har tagit några för att Ni ska få se vad vi verkar få leva med i år.....

Jag lägger in bilderna som små och så kan Ni klicka på dom om Ni har fyllt arton så blir dom större....ops, nu blev det också tokigt....
 Här syns det inte så tydligt...

 Här börjar det bli tydligare....

 Här råder ingen tvekan om vilket kön enen har!

Sista bilden funderar jag fortfarande på om jag törs publicera, tänk om någon tror att jag grävt ner Blivande eller någon annan kringstrykande karl??

Upptäckt...eller inte!


Jag har upptäckt att jag blivit så gammal att jag gillar både Dahlior och Astrar
och hade jag inte upptäckt det själv så hade någon påmint mig och förra året köpte jag en förpackning med Dahlior och satte ner knölarna och det blev fina bommor. På hösten var jag noga med att ta upp knölarna som man ska och sen fick Blivande ansvaret att se till att de hamnade i källaren, ett ansvar han förvaltade på sitt eget vis så de hamnade i fel källare och nu när de plockades fram så insåg jag att de gått en plågsam död till mötes.

I våras hittade jag frön på Odla.nu till de här läckerheterna och eftersom det var billiga frön så köpte jag en påse för att se om det fungerade. Förra lördagen petade jag ner busfröna och redan efter ett par dagar började de busa runt i krukan och idag är det nog runt 30 frön som växer som aldrig förr.Snar ska jag skola om de så att rötterna får utvecklas ordentligt och sen ska det bli vackra dahlior i mina lådor. Till hösten tar jag upp knölarna och ser sjäv till att de hamnar i rätt källare!!!!

Glad påsk!

Nu är det påsk och jag borde ha satt mig på kvasten och dragit till Blåkulla men jag har faktiskt inte haft tid!!!! Jag hoppas att alla andra kärringar klara sig utan mig och har en riktigt trevlig sammankomst!!

Själv har jag jobbat idag och därefter handlat och förberett morgondagens släktsammankomst!!

En Glad påsk önskar jag Er alla!!!!!


Kortis!

Det får bli en kort uppdatering så Ni åtminstone vet att vi lever...och det gör vi allra högsta grad. Vi bor i torpet denna vecka som är en fantastisk vecka. Solen skiner och det är ett fantastiskt vårväder och fort går det i trädgården!

Vi har lyckats få igång trädgården så nu är vi ganska nöjda och kommer att kunna njuta en hel del under påsken!

Vid tillfälle ska jag berätta hur jag är uppvuxen för jag tror att en del av tror att jag är uppvuxen i stan och inte vet nåt om kossor....helt fel kan jag säga ;)

En dag kvar på jobbet och det blir en rätt lagom dag med våra deltagare....vi ska introducera dom i påskrisets hemligheter :P

På fredag kommer Blivandes kusin med familj på besök....trevligt! Sen hoppas vi att vädret blir så härligt som det utlovats!!!!

Handikapp

Idag på morgonen så insåg jag att det kan var ett handikapp att vara född och uppvuxen på Gotland.

Det är ju nionde sommaren vi hyr vårt torp och runt omkring oss finns ju en massa olika fåglar och djur. I morse när jag gick ut för första besöket på hemlighuset så såg jag ekorren, sädesärlan kom i fredags, blåmesen bygger sitt bo i sin gamla holk och kossorna råmar högt en bit bort.

Men...det var det där med kossorna, det finns inga kossor en bit bort! Närmaste kossorna finns ungefär sju kilometer bort och det kan knappast höras hit....eller hur långt är ett råm?

Under alla år som jag trott att jag hört kossor så är det älgen jag hört men hur ska jag kunna veta det som är född och uppvuxen på en älgbefriad ö i Östersjön?HÄR kan Du höra hur han låter!!!

Idag är det mycket att stå i!!!

Att vara ledig en fredag gör att det verkligen känns som att man får en extradag. Ja, jag ska förklara vad jag menar...idag har Ni alla lördag men för mig känns det som söndag och när jag då hör Anders Eldemars ljuva stämma i radion så inser jag...Näe, det är lördag idag!!! Alltså en dag extra!!!

Det blev inga penséer i grillen igår och det var tur för jag iddes inte skruva ihop nya grillen...många skruvar var det...så när Ungsonen och Svärdotra kom ut igår kväll med gips och allt så fick den gamla grillen göra en sista tjänstgöring!! Men idag ska jag plantera penséerna...vi får se var...bild kommer mot kvällningen :D

Igår städade jag växthuset för det var enda stället man inte blåste bort på och idag ska det sås lite här och var. Upptäckte att kryddväxter som absolut inte ska övervintra här faktiskt hade gjort det så nu ska de planteras på bättre ställe...jag ska helt enkelt anlägga en liten köksträdgård för det ska också planteras jordärtskockor idag....mums!!!

Jag lovade bilder från Vallby....


Gott och blandat!!

Idag får det bli en riktigt blandad blogg för av nån anledning har jag lite blogginspiration...kan möjligtvis bero på att jag är ledig och sitter solokvist i torpet medan Blivande sliter för att jag för en dag ska kunna falla tillbaka till lyxhustrurollen ;) Här googlade jag lyx hustru för att hitta en bild på en lyxhustru och då hittade jag den här bilden
 

Att jobba på posten var inte lyxigt men förbaskat trevligt när man tittar i backspegeln!!

Först måste jag tipsa Er om ett blogginlägg hos Kludd som han skrev för snart fyra år sen. Det är ett EFIT-inlägg (Ett Foto I Timmen) som utspelar sig här i torpet och i Västerås under den helg på sommaren då det är som mest besökare både här och i Västerås...Big Power Meet. Klicka HÄR så får Ni ser riktigt bra bilder!!! Tack för härliga minnen Micke :love:

Igår kväll ringde telefonen och det var Ungsonen som berättade att han var på akuten och modershjärtat gjorde ett litet skutt. Han hade haft inbrott i sin bil som är på väg att repareras för att ställas ut på ELMIA och tävla i ljud jag förstår inget av detta men jag låtsas. Bilen stod i en låst verkstad som ligger på ett låst inhängnat område, lik förbaskat hade någon lyckats ta sig in i verkstaden och stulit en massa saker. Sonen blev av med ett slutsteg värt 5500 och drömmen om ljudtävlan fick läggas på is....mest för att han har ju fått mitt humör jag har nämligen inte något kvar och blev så förbannad och ledsen givetvis att han slog näven i väggen vilket resulterade i gipspaket och sjukskrivning i sex veckor!!! Trist givetvis men det innebär väl att Mamma får se Ungsonen lite mera kanske ;) Inget ont som inte har nåt gott med sig :PIgår var vi på Vallby friluftsmuseum med eleverna och det blev en fantastisk dag. Vädret var verkligen på vår sida och eleverna uppskattade verkligen ett avbrott i studerandet...ja, vi lärare också förresten ;) Jag tog många foton men har inte tagit mig tid att "lägga in" dom i datorn, fick nog en del riktigt bra bilder på lammen, hästarna och grisarna som finns där men det får väl bli ett eget inlägg....senare!

Idag är det ledig dag och jag tänker sitta i solen och läsa en bra bok, tror det blir Paganinikontraktet....och sen är den omvända pandalooken fixad jag är glasögonbärare.
 


Funderar dock på att överraska eller inte Blivande genom att skruva ihop nya grillen och plantera en massa penséer i den gamla :D

 Bild stulen från Kludd!!!

Ha en riktigt härlig dag allihopa!!!


Våren är här!

För bara en månad sedan så var det svårt att tro att det skulle kunna bli vår igen men...nu är den här!!!

Två helger har vi nu varit ute i torpet och det är underbart. Förra helgen fick vi god hjälp att räfsa undan gamla löv och mossa av släkt och vänner. På söndagen rensade vi hallonsnåret från gamla hallongrenar (?). Jo, vi vet att man bör göra det på hösten men varför måste man alltid göra som man ska ;)

Den här helgen ska vi försöka att njuta för det ska bli sol och värme! Nästa helg är det påsk och då får vi lite släktbesök från Stora Staden :D

Vi har idag köpt oss en ny grill, den gamla har bett om pensionering i fler år nu...Blivande och jag har en diskussion om vad den gamla ska användas till. Han tycker att den ska stå i lidret som reserv....jag tycker att det ska planteras blommor i den så vi får njuta av varandras sällskap några år till!!! Vad tycker Ni???????

I morgon har vi friluftsdag på mitt jobb vilket innebär att vi ska åka till Vallby friluftsmuseum allihop och ha lite tipspromenad och annat skoj samt fiiiika förstås!!

Så ja...nu är Ni lite uppdaterade igen!!!

Blogguppehåll...

...verkar det vara ofta här numera!!!

Beror på arbete ;) och dit är jag på väg nu!!!

Kajsas jobbiga lördag!

Igår på förmiddagen så hjälptes Blivande och jag åt att tillreda maten vi skulle bjuda våra gäster på...den smakade mycket bra tyckte alla...eller sa dom i alla fall!!!

Vi räfsade en stor del av trädgården men njöt av solskenet minst lika mycket. Det blåste igår men inte alls så mycket som jag förstod att det gjorde på andra ställen så det blev en fantastisk dag!!

Men frågar någon Kajsa så håller hon inte med. Medan vi satt och fikade kom det en kvinna promenerande på åkern med en hund, när hon fick syn på oss så drog hon sig in i skogen vilket jag uppskattade eftersom hunden var lös. Kajsa gillar ju inte andra djur, Lisa får bo hos henne på nåder, och hon drar sig heller inte för att anfalla om det passar henne! Det gick en liten stund och sedan kommer kvinnan in på gården med hunden, fortfarande lös. Hon presenterar sig som vår nya granne (det är sannerligen omsättning i granntorpet som ligger några hundra meter bort från oss) och jag hälsar men fortsätter raskt med att tala om att vi har en ilsken katt vilket inte verkar bekomma henne.

Hunden springer omkring överallt på tomten och jag ser hur Kajsa har totalkoll på hunden och så småninghom hamnar de nästan nos mot nos och Kajsa väljer det oanade....hon klättrar upp i ett träd, högt upp!! Så småningom tar Nya Grannen hunden och går hem och jag får en liten orolig känsla i magen...när kommer hunden tillbaka

Efter fyra timmar lyckas Gammelsonen och jag övertyga Kajsa om att det vore bra om hon kom ner. De först två timmarna var hon som blockerad, gick inte att få kontakt med henne. Ungefär en kvart efter att Kajsa kommit ner så kommer hunden igen....ensam!!! Som tur var hade Kajsa precis gått in för att äta men hon både hörde och såg att den var tillbaka. Gammelsonen fick iväg hunden hem och Kajsa fick vara kvar inne resten av kvällen eftersom det sen kom en hund som var bjuden men en mycket lugnare sådan!!!

Grannen var mycket trevlig och hunden likaså men jag hoppas att den tio månder gamla rottweilerns matte förstår att hon måste hålla hunden kopplad, inte bara för Kajsas skull utan också för att det går en ganska trafikerad väg ganska nära.

Nu vet Ni hur Kajsa hade det igår, idag är hon ute igen och hennes matte ska straxt gå ut och jobba i trädgården!!!

Rubrik???

Sitter just nu och lyssnar på Ring så spelar vi och hör hur en kvinna ringer från Spanien och berättar hur varmt och skönt de har där...vill man höra sånt??? Näe, helst inte :( Därför undviker jag också att gå på bloggturné för då vet jag ju att allra först på min promenad som går i alfabetsordning så hamnar jag i Spanien och blir förmodligen upplyst igen om att de har det varmt och skönt!!!

Men å andra sidan njuter jag mycket av att sitta i torpet och titta ut genom det gamla torpfönstret och se hur solen skiner från klarblå och nästintill molnfri himmel! Det blåser fortfarande litegrann men vi ska nog klara att räfsa löv ändå....blir ju mer motion om man måste jaga löven ;)

Släkt och vänner dyker upp klockan ett och innan dess måste jag göra lite smått och gott att äta. Det blir grillat med polenta, hummus, börek och sallad!!!


have a good day

Mycket fylleri i familjen!

Ja, det har det varit genom åren men plötsligt är det bara jag kvar den här veckan!!!

Idag skulle nämligen min pappa ha fyllt 71 år :love:

Den som stuckit ut genom åren har varit min bror som är född den 2 mars men som faktiskt är född en månad för tidigt!!

Toppen på det hela var när jag under några år levde med en man som var född den 8 april!

Numera är födelsedagarna mer spridda i familjen....

Gammelsonen i januari
Styvdotra i februari
Ego i april
Svärmor i maj
Svägerska i juni
Bonusmorbror i augusti
Blivande och Svärdotra i oktober
Ungsonen i november
Moster i december

Självklart blir saknaden efter mamma och pappa extra stor dessa dagar men jag väljer att inte sörja att de är döda utan glädjas åt att de levt!!

Om nån tror att jag sitter på arbetstid och skriver blogginlägg kan jag berätta att detta inlägg är tidsinställt och faktiskt skrivet onsdag kväll klockan tjugotvåochtjugoåtta!


Idag har det varit min dag!

Idag har det varit generalrepetion för min del.....det vill säga idag är det min fyrtionionde födelsedag....eller egentligen är det ju faktiskt min femtionde födelsedag...man jag firar fyrtionio år!!

Den har varit lugn och stillsam med arbete hela dagen. Gammelsonen dök upp på mat ikväll och förärade mig en stuga. Den kommer på bild under helgen ;) En grön häst fick jag av Blivande :D

Ordentligt firad har jag blivit på facebook, man skulle kunna påstå att jag nästan är tacksam att inte alla kom personligen för att fira för i skrivande stund har över sextio personer gratulerat och det hade vår bostad aldrig kunnat ta emot :P

Det "riktiga" firandet blir på lördag i torpet. Nära och kära är utbjudna för att istället för att förära mig en betalpresent så får alla hjälpa till med lite lövräfsning och plock av kvistar och grenar som vinterstormarna dragit runt på gården. Inget hårt arbete utan mest trevligt umgänge :love:

Efteråt bjuder vi på grillat och lite annat smått och gott! Vi hoppas givetvis på vackert väder och just nu ser det lovande ut!!!!

Snart dags att sova då resten av veckan också bjuder på arbete eftersom vi har en sjuk arbetskamrat....den enes död den andres bröd!

Semester idag också....

...så då tog vi och gjorde oss av med lite dåligt samvete genom att besöka svärmor och svägerskan i Bruksorten!! Allt var sig likt även om det var en dryg månad sedan vi var där, lite mer snö kvar än här men det var mer gräsmatta än snö...helt okej!!

Maten vi åt igår var nog det bästa jag ätit på mycket länge. Jag rekommenderar verkligen Cedars restaurang, vill minnas att det faktiskt är en kedja som finns på fler ställen. Massor av mat till lågt pris...precis som det ska vara när man går ut och äter!!!! Jag blev lite kaxig när jag lyckades knäcka ett recept på en sås som vi fick...den var alldeles kritvit och smakade vitlöksmajonäs men inte så fet som majonäs. Den var gjord på äggvitan och kyparen påstod att jag var den första som gissade rätt på ingredienserna...att den var så vit berodde på att det också var citron i...jag ska prova att göra den!!!

Tanken dessa dagar var ju egentligen att åka till Hornborgarsjön för att se och höra tranorna men vädret har ju varit lite si och så....men idag när vi åkte från Bruksorten tillbaka till Västerås så fick vi se massor av tranor och svanar på ett fält...så allt blev som det skulle i alla fall!!I morgon är det en speciell dag igen så jag drar mig tillbaka och vilar...jag ska jobba heldag igen ;)

Idag är en dag...

...som är en speciell dag!

Det allra första jag tänkte på när jag vaknade i morse var att idag skulle mamma ha fyllt 70 år. Det finns ett vemod när jag tänker på det men försöker fokusera på de tidigare jämna födelsedagarna hon firat! När hon fyllde femtio så var det ett fantastiskt väder och alla gäster kunde vara i trädgården...det hade vi inte kunnat idag!
Hur som helst vet jag att om det går att ställa till med fest där hon befinner sig idag så har hon gjort det!!!

Mammas 60-årsdag var mycket speciell födelsedag och den kommer jag alltid att minnas för det var också då som Blivande och jag möttes första gången. Jag ska inte trötta ut Er med de detaljerna för de har Ni hört förut ;)

Men inte nog med det...idag fyller också Bästa Vännen år....så Ni förstår att den fjärde april är en mycket speciell dag för mig!!!!

Blivande och jag är på väg ner på stan för att äta en god middag och fira våra härliga tio år tillsammans och med oss är mamma och naturligtvis finns även Bästa Vännen i våra tankar!!

Vi sover!

Vi sover så otroligt bra härute i torpet, det är som att vi skulle ha en hel vintersömn att ta igen!

I morse när jag och Kajsa skulle ta första promenaden till hemlighuset så öppnade jag dörren och Kajsa for ut genom dörren för att vända i luften och sen nästan springa in och krypa ner under täcket till husse igen. Svanarna hade mellanlandat ute på åkern för att rasta och jag lovar att femtio svanar låter mycket!!

Jag försökte filma för att Ni skulle få se och höra men svanar verkar ha en förmåga att göra sig osynliga inför kameralinsen....När svanarna sen rastat färdigt så tog vi bilen för att följa efter dom och kanske få en bra filmsekvens...ja, då blev det så här för då började regnet vräka ner....men om Ni höjer ljudet på hörapparaterna kanske Ni hör dom!!!!I vilket fall är det ganska vacker natur jag kan bjuda på :D

Friskhetstecken

Det är härligt att märka hur man mår bättre och bättre för varje månad som går med arbete.

När jag gick in i väggen 2003 så hade jag jobbat på det länge, naturligtvis utan att veta om det för vi "duktiga" flickor förstår inte sånt utan vi tror bara att vi är lata som inte orkar lika mycket längre. Vi skrubbar oss såriga under många år innan vi rasar samman. Akut för min del blev det egentligen redan den dagen jag träffade Blivande första gången och lade till i rätt hamn. Många kanske tycker att det är märkligt att det är när man mår bra som man rasar ihop men det är ofta precis så det är. För min del vågade jag äntligen slappna av och våga känna efter hur jag mådde. Jag känner nu när jag skriver detta, att dessa år måste ha varit jättetuffa även för min själs älskade och tänk att han fortfarande står ut med mig....han är verkligen värd sin vikt i guld! (och det blir en del)

2002 kom den allra första rejäla signalen när jag hämtade biljetterna till Göteborgs filmfestival och Guldbaggegalan, jag ville inte åka och hela kroppen skrek men jag lyssnade inte. Jag blev sjuk veckan innan och avbokade filmfestivalen men bestämde att försöka ta mig på Guldbaggegalan och jag kunde inte komma fort nog därifrån när den var slut. Senare samma år åkte jag till Malmö på Filmfestival, samma sak hände där....jag fick boka om och åka hem. Till slut var det så illa så jag inte ens kunde åka ensam och hälsa på Moster utan att ångesten intog mig.

2003 var det totalkört och jag åkte knappt utanför stadsgränsen ensam, däremot i stan utmanade jag mig själv hela tiden för jag ville inte att Mr. Ångest skulle styra hela min tillvaro. Jag åkte och handlade på MAXI ensam men det var besvärligt, jag fick ofta leta reda på hörn i butiken där jag kunde ta mig igenom panikångesten i "lugn och ro".

I torsdags åkte jag med jobbet på konferens med Vikinglinjens Cinderella och jag insåg att jag är fri.....fri att göra saker på egen hand. Jag har vid ett par tillfällen varit hos Moster ensam men det har inte varit utan besvär men nu....nu!!! Bojorna och fångtröjan är som bortblåsta och Ni kan nog inte ana vilken befrielse detta är!!

Kanske kommer jag att kunna göra resan till Gotland i år för det är tröjan och bojan som hindrat mig i mångt och mycket! Nå, tiden får utvisa men det går åt rätt och det är fantastiskt!!

Nu ska jag ta mig en promenad bland Er alla för att se vad Ni gör ;)

Här är jag!!!Jag har varit borta ett par dagar och nu vet Ni varför!!!!!!

April, april!!! Jaha...får man bara skämta den första april? Men...om man var bortrest då??

Om inte filmen fungerar får Ni klicka
HÄR!

Jag sitter på mobilt bredband den här helgen och då blir livet lite mer....primitivt när det gäller internet :P