Kajsa Katt...

...har invaderat tangentbordet så dagens inlägg får vänta......

Brrrr......

zwani.com myspace graphic comments




Sedan länge har jag bestämt att från och med idag så ska jag börja gå till arbetet, det är inte speciellt långt så det är inte synd om mig men det är itne utan att jag sitter här efter att ha tittat på termometern och försöker hitta ursäkter att ta bilen.....MINUS FJORTON GRADER!!!!!

Men....nu går jag!

En dag i Stockholm

Ibland får man verkligen till fiffiga rubriker på inläggen ;)

Igår morse ringde klockan tidigt och vi gick upp och gjorde oss i ordning för att sätta oss på bussen och åka mot Stockholm. Måste här göra lite gratisreklam för
Axelssons buss, vi betalade 100 kronor var för ToR Stockholm...superbilligt! Snabbt gick det också...under en och en halv timme trots det halvrisiga vädret och en olycka på vägen upp. Nu menar jag inte att han körde för fort utan jag kände mig trygg och säker i bussen där jag satt fastspänd under säkerhetsbältet!



För säkerhets skull hade de satt upp skyltar lite här och där så vi skulle veta var vi var nånstans...känns också tryggt!!

När vi anlände så var vi ganska fikasugna och hastade snabbt mot Kulturhuset för att inta en kopp kaffe och kanske nåt smarrigt till...de öppnade först klockan tolv...det tyckte vi lantisar var alldeles för sent!!




Men vi tog oss vidare mot Kungsträdgården där vi hittade ett mycket trevligt café/restaurang, Piccolino, där vi intog en kopp kaffe och en stor härlig smörgås med salami, brieost och soltorkade tomater. Medan vi satt där kunde vi njuta av stockholmarnas konståkningskonster!!


Därefter tog vi oss till ett av våra mål med resan, Hallwylska Museét,  och den som inte har varit där har nåt fantastiskt att uppleva i framtiden. Den fantastiska lilla husmannen verkar vara en överlevare från husets storhetstid, han känns autentisk på nåt vis!!! Jag tog en hel del bilder men är Ni nyfikna tycker jag att Ni ska titta in på deras hemsida där det finns fantastiska bilder!

Sen tog vi oss en promenad mot Bamboo Palace för att äta den efterlängtade sushibuffén. Buffen består inte bara av sushi utan det finns massor av olika rätter att välja på men jag tror nog att det var mest sushi som slank ner i våra magar. Bamboo är ett ställe vi verkligen rekommenderar om Ni är sugna på buffé, på lördagar kostar den 155:- och då får man äta hur mycket man vill av deras mycket fräscha mat och glöm inte att smaka deras fantastiskt goda yakiniku ;) Jag tog en bild genom speglarna som sitter i taket men om Ni använder fantasin så ser Ni nog :P



Sen tog vi oss fullmatade vidare ut i julshoppingens karusell. Först till Blivandes favoritbutik...gardinaffären på Sveavägen där vi ganska snabbt kunde enas om en ny gardin till vardagsrummet! Sen gick vi i butik och ur butik och alla våra händer var upptagna av kassar när vi hamnade i min absoluta favoritbutik Drottninggatans Bok & Bild och naturligtvis fick några nya vänner följa med oss hem. Jag mutade Blivande med ett riktigt tjock Coelho så jag kunde köpa fem böcker till mig själv ;) De har nämligen ett fantastiskt erbjudande (och har alltid haft tror jag) köp 3 betala för 2...det blir lika bra pris som att beställa från Bokus.

Sen vände vi på klacken för då var det dags att ta sig mot bussen men på vägen fick jag en härlig vy i mitt blickfång men tanten börjar bli gammal och det är inte lätt att hålla en kamera stilla så länge så att det blir en bra bild i mörker men...jag tyckte den blev rätt käck ändå :D


(ser Ni tudorkatten som sitter som ersättning för de tre kronorna?) ;)

För den som inte ser så kan jag berätta att det är Stockholms stadshus och vad jag inte kom ihåg var att just när jag tog bilden så satt Ungsonen där och åt julbord i Stadshuskällaren!

Vi kom till bussen tolv minuter innan bussen skulle avgå och då tyckte vi att vi var ute i mycket god tid...men vi var sist!! Undrar om västeråsare trivs bäst hemma ;)

Väl hemma bytte vi bara kläder och sen gick vi på glöggparty men det är en annan historia!!!

Internationell fest på jobbet!

Tänk vilket fantastiskt jobb jag har! Idag har jag fått smaka rätter från flera delar av världen och det är inte några kopior som t.ex mycket av maten vi kan köpa på våra restauranger här i Sverige. Nej, här är det mat lagad av människor som är uppvuxna med den här maten och som gjort den i hela sitt liv....fantastiskt!


Här kan man se en del av det vi gottade oss med!



Trekanterna som ligger i den röda formen heter Samboussa och är en rätt som lagas i Somalia och Etiopien (säkert på flera ställen) Det är som små piroger fyllda med köttfärs, kyckling eller fisk som sen friteras...mycket gott! Massor av sallad!



Här är det glögg, pepparkakor, somalisk mjuk kaka och thailändska bakelser.



Här är grytan från Gambia som innehåller bland annat cassava....mycket gott!!!



Här är en närbild på de thailändska bakelserna och jag undrar om det är meningen att de ska symbolisera nåt speciellt? Åtminstone gav de mig associationer ;)



Måste också visa en bild på de fantastiska kvinnor som lagat maten vi fick smaka. Jag väljer som vanligt att ta bort deras ansikten även om jag är ganska säker på att de nog skulle vilja vara med i bloggen men det är lite överkurs att förklara vad en blogg är :P

Jag gjorde ju en Jansson som föll i mycket god jord....den tog slut!!!!

Nu går väl ändå skam på torra land!!!


Vem i hela friden tror
Gert Fylking är intresserad av att höra två porrstjärnor ha sex på radion?????

Mätta och belåtna!

Ja, det är katterna nu! Råkade köpa mat de inte tycker så mycket om men den gick ner den också ;)

I morgon har vi fest i vår klass. Vi har pratat om matvaror och hur man handlar i affären så nu avslutar vi med att ha fest! Själv har jag gjort en riktigt svensk klassiker....Janssons frestelse!!

Någon kommer att göra Samboussa som ska bli riktigt spännande att smaka. Det är en afrikansk variant på de finska pirogerna om jag förstått saken rätt. Någon skulle baka en kaka...någon skulle göra nåt av cassava som är en grönsak jag hållit i handen flera gånger men aldrig "vågat" prova....nu ska det bli av!

Jag ska försöka komma ihåg kameran och ta lite foto och visa!!!!

Vi ska också ha en liten tipspromenad så jag har snickrat ihop lite små frågor såsom "Vad betyder öppet köp?" och liknande. Saker som är så självklara för oss men som kan vara den värsta djungel för den som inte behärskar svenskan! Jag ser fram emot en riktigt bra dag på jobbet!!!!


Ligger på minus

Idag är vi illa omtyckta av våra små fyrbenta bebisar!!! Vi har nämligen glömt att köpa hem blötmat...de får stå ut med torrfoder!

Till och med Lisa som egentligen bara äter torrfoder är tjurig...tur man får gå till jobbet om en liten stund ;)

Party på G

Idag åker jag till en liten plats utanför Västerås för att gå på party....Aloe Vera-party! Har ingen aning om vad det är, jo, alltså aloe vera vet jag vad det är men inte vad det är för produkter!

Men först ska Bästa Vännen och jag äta mat och skvallra lite....det blir inte så ofta nu när vi jobbar båda två!!!!

Jag gick upp 10.30 idag...men jag sov inte till dess utan jag passade på att läsa ut boken ;)

Hypnotisören



av Lars Kepler.

Jag har hela tiden varit lite skeptisk till den här boken men i somras köpte jag den när den kom ut i pocket (jag läser ju nästan bara pocket eftersom de böckerna inte väger lika mycket) sen har den legat här i bokhyllan sedan dess. Förra veckan så såg jag på Facebook hur min malmövän skulle lägga sig och läsa Infiltratören som är Keplers uppföljare och då tog jag det som ett tecken att nu skulle jag plocka fram Hypnotisören.

Min tvekan till denna bok var all uppmärksamhet förra året när boken kom ut, hur den sålde slut, allt hemlighetsmakeri runt författaren...ja, för mig var det ett spel och jag gillar bara familjespel i form av Fia med knuff och Monopol.

Nå, nu tog jag tag i den och var ganska snart fast i den och det har blivit många sena kvällar den här veckan. Man fastnar i handligen ganska omedelbart. Handlingen är grym och jag ser inte fram emot filmatiseringen av denna bok, det kan bara bli ruggigt!

Som vanligt går jag inte in så mycket på handlingen för det får Ni läsa själva däremot rekommenderar jag den verkligen. Det enda jag eventuellt skulle kunna ha att anmärka på och det gäller inte bara den här boken utan många nya böcker....varför är de så långa? Ibland blir det mer än vad som behövs för själva storyn kan jag tycka!

Godmorgon!

När flera av Er läser det här så ligger jag fortfarande i sängen för jag är ledig idag!!!

Tänkte bara att Ni skulle veta det ;)

På lördag....

...då tar Blivande och jag bussen till Stockholm. Vi har hittat en buss som åker från Västerås klockan nio noll noll och tillbaka från Stockholm sjutton noll noll och kostar 100 kronor per person...som hittat!!!

Vad ska vi göra i Stora staden? Vi ska ta oss till Hallwylska och njuta av vackra ting, sen ska vi äta sushibuffé (vilket man tyvärr inte kan göra i Västerås) och så ska vi försöka julklappsshoppa lite också! Men främst ska vi njuta av storstaden buller och bång...och av att vi får chansen att lämna den igen ;)

Jag älskar Stockholm, för det är en underbar storstad men jag trivs bäst att bara besöka den en dag eller två. Jag bodde där under några år och blev förmodligen mättad :thumbup:

 
Bilden lånad av Unique travel.

Nu bär det av mot jobbet och när jag kommer hem ska jag ta mig en liten tur och kolla vad Ni haft för Er de senaste dagarna ;)

Måndag igen....

...men, bara tre dar kvar sen är det fredag igen :D

Igår blev det ingen blogg och det berodde inte på att det blev för festligt i lördags utan på att jag hade ingen lust att skriva. Skriva för skrivandes skull fungerade inte igår!

Kebabpajerna blev som vanligt uppskattade, dock gjorde jag för lite sallad....det är ett salladsälskande sällskap! Själv är jag måttligt förtjust i sallad till maten och det beror inte på att jag inte tycker om grönsaker för det gör jag men jag gillar mest att ha grönsakerna i maten. Rotfrukter är familjens favorit!

Bananoffepajerna föll också ut väl...otroligt maffiga så det blev en hel över...så om nån är fikasugen så kan det bjudas på kaffe och paj i eftermiddag!! Jag är hemma efter ett ;)

Gårdagen blev ganska lugn för min kropp är verkligen inte i balans just nu, det låter som en evig klagolåt från Kajsalisa men så här illa och ihållande har det aldrig varit. Det är så illa att jag funderar på att ringa doktorn och då vet den som känner mig att nu är det riktigt illa....jag gillar inte doktorer!! Det finns ett alternativ men jag tycker inte att det är hållbart i längden....rödvin, då mår min kropp superprima!! Nån som vet om det finns rödvin i pillerform???

Nej, nu ska jag sluta klaga och ta mig till jobbet...det är skönt att gå dit och få värken att distraheras lite. Jag mår ju inte bättre av att vara hemma utan tvärtom då blir det mera tid att känna efter och det blir inte värre av det arbete jag utför...så att så länge jag tar mig till bilen så jobbar jag! Skulle önska att jag kunde cykla (men det är för halt) för med fibromyalgi mår man bättre om man rör sig men det är lätt att hamna i en ond cirkel i stillhet och att man inbillar sig att man inte kan för att man får ont. Ont får man när man börjar röra på sig men det kallas träningsvärk ;) men att gå eller cykla i normal utsträckning är bra och det är skönt för själen dessutom!

Måste förresten berätta att vi såg en Beck-film igår....Levade begravd.....huvva vilken tur att jag inte såg den ensam i torpet (vilket mycket väl skulle kunna ha hänt)...det var en ny typ av Beck-film med många överraskande effekter. De anspelar verkligen på den typ av fantasi jag har....det är nån i baksätet på bilen när jag sätter mig ensam bakom ratten i mörkret...nån kommer in genom fönstret...såna läskiga saker men bra!! Se den men inte ensamna!

Ha en god dag :thumbup:

Loppturné!

Vi har varit på loppturne idag, naturligtvis efter att vi löst melodikrysset som var väl enkelt idag! Jag letar efter stora sirade tavelramar som jag ska göra en speciell installation utav men tyvärr gjorde vi inga fynd!

Alldeles straxt ska jag hoppa in i duschen för om bara några timmar ska vi på födelsedagskalas....Ungsonen fyllde ju 21 i veckan som gick och nu blir det kalas. Jag har gjort 4 banaoffepajer och fem kebabpajer...så nu ska det bli spännande och se vad han fixar till min födelsedag ;) Men han och fästmön fick duka och fixa i lokalen själva medan jag satt i soffan igår kväll och tog mig ett glas Umbala!


Hoppas Ni alla får en precis lika trevlig kväll som jag vet att vi kommer att få!!

  


Idol

Vi är inte några jätteentusiaster när det gäller Idol utan föredrar att bänka oss framför Diggiloo nästa vecka På spåret på fredagskvällarna men det går ju ändå inte att värja sig mot programmet Idol och musikintresserade är vi. På litet avstånd har vi följt idolerna på deras väg mot Globen och nu är det ju bara de riktigt stora stjärnorna kvar...det börjar bli riktigt tufft. Nu kan jag inte längre bara säga Heja Olle för att han kommer från Gotland, det är inte längre mitt gotländska hjärta som styr! ( Själv är jag en ivrig påhejare av Linnea)

Igår blev jag mycket besviken när jag läste tidningarna,
Jay torskade i ett drogtest i går!

Varför blir jag besviken? Ja, för det första blir jag naturligtvis besviken på Jay som under hösten berättat flitigt om sitt brokiga förflutna med både missbruk och andra svårigheter och detta är absolut inget problem för mig. Använder man sina dåliga erfarenheter till nåt bra är det toppen! Men....

...att man under pågående kontraktsperiod bryter mot kontraktet...det gör mig besviken!

Mest besviken blir jag dock på ledningen för IDOL, de har upprättat ett kontrakt där de blivande idolerna förbinder sig att inte använda berusningsmedel under den pågående tävlingen annars riskerar de uteslutning. Gång på gång läser jag i tidningen att det festas rejält med alkohol men...de får en reprimand och så är det bra med det. Alkohol är en socialt accepterad drog men i min värld är det lika illa även om nu hasch dessutom är en illegal drog...så är ett kontrakt är ett kontrakt. Jag vill bara påpeka detta så ingen får för sig att det är Jay jag är ute efter.

Detta kontrakt verkar ju inte ha nån som helst betydelse och så har det ju varit under alla år så varför bry sig verkar deltagarna tänka.  Jag tänker mig denna tävling som en Idoltävling där de som deltar är förebilder för våra unga och det bör vara det primära också för ledningen.

Tycker Du att jag är obstinat...ja, kanske men när ska man dra gränsen, hur långt ska man tänja gränserna? Nu vill jag inte påstå att Idolreglerna ska jämställas med lagen, det vore att gå på tok för långt, men vad är det för signaler vi sänder när vi tillåter nåt fast det är förbjudet? Om våra barn snattar, ska vi tillåta det första gången för det var ju bara en gång...ska vi tycka att det är okej att de röker hasch, för det var ju bara en gång...ska vi tillåta att de begår brottsliga handlingar, för det var ju bara en gång?
Jag blir förvånad när jag hör vuxna människor säga...ja men Jay är ju så bra så det är klart han ska få en chans till....jaha, så om det nu varit Weise (som blev utröstad igår) så hade det varit okej att han blev utesluten för han är inte så bra?
Någon säger också att det är inte att göra Jay en tjänst genom att utesluta honom, återigen, det handlar inte om Jay, det handlar om tillåtet och otillåtet och att visa vad som är rätt och fel. Jay kommer för övrigt att få hjälp med sitt missbruk och det är jag den förste att applådera.

En annan tanke som dyker upp hos mig är att idrottsmän som dopar sig...de blir avstängda och det redan efter första gången de blir påkomna och där har jag hittills inte hört någon som protesterat, mer än den drabbade förstås och andra som har intressen i idrottspersonen.

Vad allt handlar om här är pengar såklart, Jay är favorittippad och det skulle bli en stor ekonomisk förlust att utesluta honom! Mammon har talat!

Eftersom jag är övertygad om att jag kommer att bli emotsagd i denna fråga så säger jag redan här att OM jag behöver svara på nån kommentar så gör jag det i mina egna kommentarer så att alla kan följa en eventuell diskussion för jag är medveten om att detta är en het potatis!!


Grattis Elisabeth!

Idag är det åter veckans bästa dag och dessutom har Elisabeth namnsdag...kan det bli bättre?

Flower Presentations

Grattis till alla namnsdagsbarn....hoppas Ni får massor av uppvaktning i form av blommor, presenter och tårtor! Ni som har en Elisabeth i Er närhet....glöm nu inte att uppvakta! Lite läckra juveler är väl alltid välkomna...eller nån god choklad...och rosor...det brukar alltid hamna i god jord!!!

Kan nån räkna ut vad jag heter mer än Ia ;)

Borde väl ha nåt att komma med....

...men det är stiltje i skallen. Det snöar till och från här idag....skulle jag kunna skriva men det är knappast nån intresserad av.

Jag skulle kunna berätta att Ni som är intresserade av att få betalt för att blogga kan kika in på
Bloggvertiser men jag tror jag behåller det för mig själv ;)

Skulle kunna berätta att jag just nu håller på att koka fyra burkar med kondenserad mjölk som jag ska använda till helgens tårtor vid namn Bananoffe paj...men då blir Ni bara godissugna :D

Näe, det verkar som att det blir en blogg utan innehåll....men jag kan berätta att jag har en gästbloggare på G!! "Någon" undrade vad den stackars styvdotra fick för mat...hon ska berätta om det!!!!!

Vilket helt plötsligt gav mig en tanke.....jag tror att jag vet vad det bästa med att bli vuxen är!!!

Då får man bestämma vad man vill äta....och här är det dessutom jag som bestämmer vad alla ska äta :P


Tjugo mil!

Ja, det är tjugo mil mellan de här bilderna men det verkar också vara en årstid emellan också!






Den suddiga bilden är tagen från vår balkong....den andra från ett köksfönster tjugo mil söderut!!!!

Visst är Sverige fantastiskt?!

Rimfrost

Ute är det kallt och vått
inne är det varmt och gott
Tänkte att jag skulle en ny karriär starta
men detta med att rimma finns inte på min karta.

Kanske någon minns att jag i somras berättade att jag sökt en skrivarkurs och funderat sedan dess på hur det gick med den? Jag kom in...men tackade nej eftersom det såg ljust ut på arbetsfronten och i skrivande stund så
verkar det ha varit det rätta beslutet! Skriva kan jag göra när jag blir gammal...eller nåt ;)

I morgon bär det av till arbetet igen, jag har mycket mer värk nu än tidigare men kroppen ska väl vänja sig vid att vara igång och dessutom verkar det ju vara lite speciellt väder. Just nu snöar det med små, små flingor och termometern visar på fem minusgrader...det är vinter helt enkelt!

Det ska ju laddas för kalaset i helgen....och alal som känner Ungsonen vet vad som står på menyn!!

Maddes (har ingen aning om vem hon är) kebabpaj!


Jag..konstig?

Ibland misstänker jag att Ni tycker att jag kommer med lite underliga inlägg...som till exempel gårdagens inlägg om nätdejting...eller???

En del läser genom raderna medan en del skakar på huvudet och går vidare....jag tjänar pengar på dessa inlägg...så enkelt är det!!

Med 3300:- i månadsinkomst får man försöka att dra in lite extra och då blir det små reklaminlägg!!!

Så....nu vet Ni..som inte redan visste ;)

Sirila gentlemen sökes



av Karin Brunk Holmqvist.

Jag bara älskar hennes böcker, de ger mig alltid flera tillfällen att ge tillbaka mot Blivande som gärna läser roliga böcker och skrattar så hela sängen hoppar. Jag läser ju i regel spänningslitteratur och är iten alltid lika road av att hoppa upp och ner i sängen. Just nu läser han Coelho så jag tyckte det passade riktigt bra att ge igen ;)

Det här är lättlästa och härlig avkoppling samtidigt som det ligger alltid nåt litet allvar i botten. Denna gång är det två äldre damer eller tanter som bor i varsin liten stuga som blir tvångsinlöst av Tomelilla kommun för det ska byggas en stugby, de flyttar in på ett äldreboende i väntan på att de nya pensionärsmarklägenheterna ska bli färdiga. Men..se där upptäcker tanterna att allt inte är som det kanske borde....och sen får Ni faktiskt läsa själva!!

God läsning!!

Dejta igen?

Inte på förekommen anledning funderar jag ibland på hur jag skulle gå tillväga om jag helt plötsligt skulle ut på dejtingmarknaden igen. Gå på krogen är ju ett alternativ men av nån anledning så roar inte det mig längre, det är skrikigt och stojigt...helt enkelt kan man inte prata med någon där och det är ju vad jag är intresserad av att göra med min partner bland annat.

Jag tror att jag faktiskt skulle prova på nätdejting, en gång i nätdejtingens barndom eller kanske embryostadium så provade jag faktiskt. Det är först nu jag törs berätta det, det var inte helt lyckat men det berodde nog mest på mig och min oseriösa inställning till det. Jag kunde aldrig tro att man skulle kunna träffa en partner på Internet...vi pratar nu 1998! Idag 2010 läser jag ideligen om människor som möts på Internet på t.ex Spraydate som är en
gratis dejtingsajt och jag är idag helt övertygad om att det är ett klokt sätt att lära känna varann på. Någon höjer nu ett varningens finger...tänk på alla idioter som finns på nätet....jo, de finns på krogen också ;)

Jag kan tycka att det är skönt att detta med nätdejting har blivit rumsrent och jag hoppas verkligen att ingen längre tycker att det är pinsamt att säga att de mötts på nätet. Själv har jag vuxit till mig och tycker att det är helt okej, ingen är mindre attraktiv för att den söker sin partner på Internet istället för att gå på krogen...nej, den personen är förmodligen mer intelligent än krognissarna!!!



Sätt Er nu vid datorn och dejta på....själv håller jag mig till Blivande...som tog paraply...bilen till jobbet idag också!!

Grattis Ungsonen!!

Idag fyller Ungsonen 21 år och jag hoppas han får en härlig dag! Ser Ni en lastbil som det står Transab på med röda bokstäver i närheten av Västerås eller Uppsala så kan Ni väl tuta och vinka glatt....det kan vara han ;)

Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters

Firar honom gör vi på lördag precis som vi brukar....en glad blandning av mamma, pappa, styvpappa och styvmammor. Farmor, fastrar och farbröder...styvsyskon, helsyskon och halvsyskon!!

"Tomten är far till alla barnen" är endast en lajtvariant i den här familjen!

Ett mycket stort grattis!!!

Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters

Finurliga ungar!

Våra barn har liksom många andras barn lärt oss att om man lånar nåt och glömmer att lämna tillbaka det så tillfaller det låntagaren efter tre dagar!

De har lånat saker av oss och sen har de aldrig återvänt till sin ursprungliga adress och när man påpekat nåt så har de sagt... - Ja, men jag har ju haft det nu i mer än tre dar och då är det mitt!!!!

Alltså hade vi en lätt baktanke när vi i lördags bad att få låna Ungsonens Wii! Han kom väldigt snabbt hit med det och Blivande och jag log i smyg...Så enkelt det var att få ett eget Wii!

Men...Ungsonen ringde helt plötsligt på dörren ikväll när det gått endast två och en halv dag....Vi tänkte hämta Wii!!!

Kan man göra så?????

Paraplynyckel


Rain Graphics

Redan igår beslutade jag mig för att stanna hemma idag också för den här märkliga värken har tagit ett rejält grepp om mig, den kom tillbaka med samma kraft som i fredags igår kväll när vi tittade på Morden i Midsomer :mad:

I morse när Blivande skulle ta sig till arbete kom han som vanligt in till mig och pussade Hejdå :blush: och så säger han....
- Du, jag tar nyckeln till paraplyet!

- Du gör vad, frågade jag.

- Jag tar nyckeln till paraplyet!

- När började vi låsa in våra paraplyer, undrade jag, är det möjligtvis bilnyckeln Du tänker på??

- Jaaa...men det är nästan samma sak!

Lördagsmiddagen

Jag lovade att Ni skulle få se foton på vår middag igår och här kommer dom!!! Mest publicerar jag dom faktiskt för att reta Styvdotra som på nåt vis fått för sig att vi äter betydligt lyxigare och godare när hon inte är här... ;)

Förrätt:     

Blåmusslor som är kokta i lite vitt vin tillsammans med morötter, gul lök, vitlök samt lite tomatpuré och chili.
Huvudrätt:

Rotsaksgratäng bestående av morötter, rotselleri, lök, palsternacka, ost och grädde. Samt grillad gotländsk gourmetbiff.

Dessert:   

Chokladfondant. Fondant är som en liten chokladkaka vars "skal" är som en chokladmuffins medan innehållet är rinnigt...och den här blev helt perfekt även om det inte ser ut så på bilden.

Efter den här middagen klev vi in i salongen och vilade en stund framför teven!!

Minns i november...

...den ljuva september...minns Ni schlagern?



I september bodde vi fortfarande en hel del i torpet och gick ute i skogarna och "slogs" med djuren om vem som skulle få hem svampen. Nu i november så njuter vi till fullo av våra svamppåsar som ligger i frysen och som vi äter av lite då och då. Oj, nu blev jag nästan lite filosofisk och det var dock inte alls min mening utan jag skulle bara berätta vad jag kommit på.

Allra först blev jag orolig att denna värk var ett utslag av att jag inte orkade med min arbetsträning men, jag har kommit på vad som utlöste detta!!!!

I torsdags rev jag 700 hg morötter för hand för det var för jobbigt att lyfta ner matberedaren för så lite och i torsdags var jag till affären för att fylla på rotsaksförrådet på COOP Forum som hade riktigt bra priser på våra favoriter och jag gissar att det allt som allt blev en 30 kilo i kassarna och dessa bar jag sen upp från bilen till vår lägenhet tre trappor....sånt gör man bara när man mår riktigt bra och det gör jag..eller gjorde...även idag har jag viss känning och funderar väl på att vara hemma i morgon också för säkerhets skull. Jag är fortfarande otroligt ljuskänslig eller som vissa av Er kanske skulle uttrycka det....ljusskygg ;) ..så att sitta vid datorn gör jag inte några längre stunder. Men, nu har Ni fått en liten lägesrapport!

Blivande och jag tittar på film och ska nog snart prova på att spela lite WII....och jo, jag tog foton av maten igår...de kommer senare :D

Vilar idag också..

Den akuta situation som rådde igår har släppt taget om mig men jag vilar idag också för huvudvärken är kvar i viss mån. Tack för all omtanke :love:

Ikväll ska vi laga den goda mat som egentligen skulle ha avnjutits igår men det hade varit slöseri på mig!

Vår meny kommer att se ut så här!

Förrätt: Moules marinés

Varmrätt: Ryggbiff med kappa och rotsaksgratäng

Dessert: Chokladfondant

Om vi äter lyxigt? Jaaaa...det gör vi! Om vi äter dyrt? Näe...det gör vi inte. Vi håller ögonen öppna och köper gärna biff som är rödlappat för då är det mörast och godast. Musslor är en billig delikatess och chokladfondant är gott och enkelt att göra...så smaklig måltid! :thumbup:

Inställd blogg!

Bloggen inställd idag på grund av ohälsa! Hela Kajsalisa har gått i baklås med migrän och nackvärk....ber att få återkomma!!!


Trist med gubbyte :(

Nånstans försvann min blogginspiration i samband med att jag bytte gubbe här på bloggen. Det är inte lika roligt att skriva en blogg med Micke som inspiration som det var att skriva om Blivande. Inte för att jag skrev om Blivande varje dag men Blivande gav mig inspiration helt enkelt!

I verkligheten är det ju givetvis samma person men Blivande kunde jag driva med lite mera om jag gör det med Micke så blir det en liten besk eftersmak. Vilket får mig att förstå hur olika vi är som bloggmänniskor och som IRL-människor...fast vi ändå är samma personer!!!

Naturligtvis är jag den jag utger mig för att vara och bara till för ett år sen så var jag ju Kajsalisa med alla sen hände nåt som jag inte riktigt vet vad men många fler i mitt IRL-liv började läsa och plötsligt blev jag Ia även i bloggen. Jag tror att många som känner mig IRL kanske ibland tycker att jag är annorlunda i bloggen (och tvärtom kanske) men i bloggen har jag frihet att vara vem jag vill....det är väl det som är grejen med att skriva blogg?

Jag skriver alltid vad jag tycker och jag står för mina åsikter men...kanske uttrycker jag det annorlunda här än i verkligheten!!!

Så.....från och med nu så bor jag tillsammans med Blivande igen och kommer att göra i all framtid...jag gillar Blivande!!!

Maratonförklaring

Trodde alla visste vad ett maraton var ;)

I min värld är det inte alls lika jobbigt som i andras...snarare tvärtom så gör det att allt känns mycket bättre. Det blir lättare att andas och hjärtat slår i en bättre takt!

Igår hade jag en vän från Gotland som sällskap!

Mina maraton består av telefonsamtal med vänner som inte finns på träffavstånd och i tid håller de på lika länge som den typen av maraton Ni förmodligen tänkte på!

Gotlandsvännen och jag hade inte pratat på mycket länge så vi hade mycket att avhandla....sen måste man också filosofera och det kan ta sin tid!!!!

Idag arbetar jag :D

Nåt är fel....

...jag kommer inte på nåt att skriva om!! För är det av intresse;

att läsa att vi har ungeför 30 cm snö på vår gård men den töar sakta bort?

att jag glömde bort pilatesbollen...men dagen är inte slut ännu?

att jag tog ett maraton på förmiddagen?

att det redan börjar mörkna ute?


Onsdag!!!

Idag har jag sovmorgon så om Ni vill läsa nåt som jag skrivit så får Ni vänta tills jag vaknat, druckit kaffe, läst tidningen, bäddat sängen, dammsugit, diskat familjens frukostdisk, angripit pilatesbollen, tagit en promenad, klappat katterna...nämnde jag att jag är ledig idag????

Döden skall du tåla



av Karin Fossum.

Boken är fascinerande även om det finns saker jag inte gillar men i det stora hela så är boken fängslande och underhållande om man gillar lite läskiga saker. Det är dock inte nån bok som kommer att hänga kvar i mitt minne så länge....tror jag!!

Den är helt enkelt lite märklig om Ni frågar mig vilket Ni ju inte gör men om...så vet Ni!!!

Klämkäckt!

Jag hade tänkt skriva nåt riktigt klämkäckt inlägg när jag kom hem från jobbet idag men....vem kan komma på nåt klämkäckt när snön vräker ner och blåsten ser till att snöflingorna ramlar ner horisontellt?

Näe, jag kryper ner under en mysig pläd och läser färdigt min bok istället!!!! Kajsa och Lisa gör mig sällskap ;)

Godmorgon!

zwani.com myspace graphic comments


Modeblogg...nummer 2

Som Ni förstår så är jag inte så modemedveten eftersom det går långt emellan mina modebloggsinlägg men nu kände jag att det var dags igen...Minns Ni det förra?? Tänkte väl det....proffsiga saker glömmer man sällan!!!

För en tid sen läste jag nåt på Facebook som en vän från gotlandstiden skrivit....one piece. Hon hade äntligen fått sin One Piece...jag grubblade och försökte förstå. Kom inte på nåt så jag googlade och fick mig ett gott skratt!


Gulligt va? Allvarligt talat så har jag svårt att se Micke i en sådan här kreation men när jag tittade närmare på deras hemsida så insåg jag att det fanns vissa fördelar med den...



När jag blir trött på honom kan jag dra upp dragkedjan!!!

Gissa vilket land dom kommer ifrån???



Ja ;) det var väl inte så svårt att räkna ut!!!!




Men jag vill tillägga....blir det bara tillräckligt modernt så kommer jag förmodligen att kliva i en sån också för det är ju så vi fungerar. När de vida byxbenen kom tillbaka en bit in på 90-talet så sa jag aldrig att jag sätter på mig det igen....ett år senare så gick jag omkring i det. För några år sen när tightsen kom tillbaka sa jag åter....aldrig, det var då...men nu är då nu :D


Blivande är ett minne blott!

Blivande har varit lite blyg och lite tillbakadragen som Ni vet men igår började han fundera på att kanske kliva ut i "offentligenhetens ljus".....och efter en stund sa han, högst frivilligt...

"Äh, vad f-n..kalla mig Micke för det är ju rätt vanligt!"

Vackat ida me´ och Gubbyte!!!!

Jag menar att det är vackert väder ute idag också...antagligen håller jag på att gå i barndom eller nåt för jag till och med tänker på gotländska just nu och det är längesen jag gjorde!

Ja, alltså det är inte så att jag går omkring och pratar och tänker på stockholmska det gör jag bara när jag leker med Barbie men jag har ju utvecklat min egen dialekt som är västmanländsk i en gotlännings öra och tvärtom. Men det har ju varit en del gotländska i media i höst, främst tänker jag kanske på den charmige och begåvade idolaspiranten Olle. Jag tycker det är häftigt att  se och höra att han inte på nåt vis verkar göra sig till nån annan än han är och han behåller sin dialekt...tack för det Olle!!!

I fredagskväll bestämde jag mig för att återgå till min ursprungsdialekt åtminstone för ett par timmar men då satt Blivande och bara skrattade åt mig...så det slutade jag genast med...borde jag kanske byta ut Blivande mot nån annan istället?

Här kommer vi då fram till det som egentligen är kärnan i detta inlägg......Blivande kommer att bytas ut under dagen!!!!!

zwani.com myspace graphic comments

Vinst varje gång...

...kan man ju inte begära!



Godmorgon :D


Ny vinst ;)

En vinst kan ju vara av olika valörer och idag fick jag en ny vinst...på måndag skriver jag på ett timanställningsavtal.

Det känns väldigt bra av flera olika anledningar men den största vinsten i detta är att någon tror på en igen vilket i sin tur gör att jag tror på mig själv. Den här veckan har jag gått upp i tid vilket innebär att jag jobbar sexton timmar i veckan och visst är jag trött idag men det är en behaglig trötthet och det finns lite ork kvar i mig. Denna arbetsträning är så bra för mig, jag känner att jag blir starkare för varje vecka som går både mentalt och fysiskt.

Jag har haft turen att hamna på en arbetsplats som ser mig och bryr sig, som frågar hur jag mår vilket egentligen vore självklart att man gör på alla arbetsplatser och med alla anställda men så är det inte...det vet vi väl alla?! Själv har jag lite svårt att ta emot omsorgen men jag jobbar på det ;)

Just nu ser jag framtiden an med glädje :D

Under helgen hoppas jag att jag ska hinna med att ta en ordentlig promenad bland Er alla...måste ju uppdatera mig med vad Ni gör och hur Ni mår ;)

Själv ska jag påbörja matlagningen för den "frånvarande" sonen ringde och anmälde intresset för kvällsmat hos mamma!


En bra dag på jobbet!

img_0420 (MMS)

En bra dag på jobbet!


Idag firar vi!!!

Vi har vunnit...äntligen dök Fru Fortuna upp hos oss!!!

Men vi måste nog också sätta oss ner i lugn och ro och planera....22 kronor kan man inte bara leka bort ;)

Nu mot arbete!!

Fyrvaktaren



av Camilla Läckberg.

Som vanligt är det en bra deckare, man vet vad man får så att säga. Men, för Ni hörde mitt men va? Jag är inte riktigt lika imponerad längre av hennes sätt att skriva, språket är inte riktigt vad det kanske borde.

Men historien i sig är fängslande och det är svårt att släppa ifrån sig boken när man väl kommit in ordentligt i dramat! Det är flera parallella handlingar som så småningom på ett vis vävs ihop på slutet. Dock är det en handling som släpps helt och hållet ganska nära slutet och jag undrar om det är nåt Läckberg ämnar ta upp i nästa bok för jag vill verkligen veta vad hände med Madeleine och hennes barn....

En dag med Styvdotra!

Idag fick jag en heldag med Styvdotra och det är dagar jag verkligen gillar och uppskattar!

Först var hon med mig på "jobbet" och fick se vad det är jag pratar om härhemma och hon påstod åtminstone att hon förstod varför jag gillar min arbetsplats! Men det är faktiskt så att min arbetsplats är full av liv och då menar jag inte av ljud utan av liv...glädje och sorg! Alla hälsar på alla och alla är där med hjärtat på nåt sätt som inte går att beskriva utan det måste upplevas!

Efter jobbet bestämde vi oss för att göra det vi egentligen tänkt göra i morgon...äta lunch på stan och fika! Ni kanske minns att jag berättade om
IGOR det nya köpcentrat i Västerås, där finns en ny sushibar och vi älskar sushi!!! Sen tog vi en liten snabbtur på stan för att göra plats för lite B&J...men när vi kom till B&J-baren så insåg vi att vi skulle nog bara få ner lite kaffe. B&J får vänta!!

Därefter så började också Styvdotra känna sig lätt krasslig...Jag svimmar snart, sa hon :S Vi tog oss därifrån för att gå till apoteket och bunkra för helt klart är att detta nog kommer att bli en sjukstuga och då måste man ha lite meducin ;)

Men vi hade ett uppdrag till innan vi kunde sätta oss i bilen och åka hem och lägga oss sjuka...vi tittade på mönster på balklänning! Visserligen är det ett år kvar innan det är dags för Styvdotra att gå på bal men en balklänning är inte så trendkänslig och dessutom så tar det en stund innan Styvdotra bestämt hur den ska se ut och vilket tyg hon vill ha...men vi är helt inne på samma linje tror hon håller på att bli vuxen ;) så det ska nog gå bra! Man kan lätt säga att det känns skönt att vara sykunnig för oj, vad pengar det finns att tjäna på det!

Nu väntar vi ivrigt vid varsin dator på att "James" vårt manliga hembiträde ska servera oss kvällsmat!!!!

Tack för en underbar dag älskade Styvdotter!


Hearts Graphics

Tisdag i november!

zwani.com myspace graphic comments

Wow...där fick jag väl till rubriken riktigt bra ;)

Tänkte jag skulle skriva några rader innan jag sticker till jobbet. Från och med den här veckan ökar jag på min arbetstid till 4 timmar 4 dagar i veckan, det är inte utan att jag ler när jag tänker på det...16 timmar i veckan, jag som var van att jobba kanske femtio och mer därtill i veckan. Men, idag är jag så tacksam över att klara detta för att gå hemma är inget nöje om det inte är självvalt!

Idag ska Styvdotra göra mig sällskap till jobbet, hon ska intervjua några av "mina" elever för ett arbete i skolan. Hon går ju Samhällsprogrammet med journalistisk inriktning och ska göra en nyhetsartikel och tyckte att detta med invandrare och arbete/praktik lät intressant. Ska bli spännande att se resultatet :love:

Irriterar mig på att det verkar som att en förkylning har tagit ett grepp om min tillvaro, näsan rinner och jag atjoar nyser med jämna mellanrum. Men å andra sidan är jag kanske mer förvånad över att jag inte drabbats tidigare, jag har ju i så många år levt i en skyddad värld och nu släpps jag ut bland alla bakterier så egentligen borde jag väl ha blivit sjuk mycket tidigare...så nu har jag pratat bort mig från den irritationen ;)

Tillbaka till gårdagens sista inlägg...jo, jag stickar vantarna själv men tycker kanske inte att det är nån större prestation eftersom jag lärde mig det redan som barn och hade en mamma som var superproffs...jämfört med det hon åstadkom så är mina alster bara tummetottar ;) Men jag har roligt när jag stickar och tycker att det är ganska avkopplande när jag sitter och tittar på teven och har nåt i händerna! Jag har planer på att sticka nåt annat än vantar men har inte hittat nåt bra mönster, men vi får väl se vad det kan bli!!!

Nu mot jobb!!!!!


Exempel på vad som kan hamna i ett paket u...

img_0419 (MMS)

Exempel på vad som kan hamna i ett paket under granen ;)


Räntefritt!

Jag kan inte låta bli att fundera på vilket ansvar handeln har för vårt handlande! Jo, jag vet att jag är den som är mest ansvarig för min ekonomi och att det är jag som har ansvaret för att inte förköpa mig..men ändå!

Vi tittar ofta på Lyxfällan för det är intressant och ibland behöver man få små tips och framför allt varningar att inte hamna i lyxfällan. Jag blir förvånad över hur många olika krediter man kan få, inget kreditföretag verkar titta på hur mycket kredit man har utan bara om man har betalningsanmärkningar. Det är ju inte rimligt för en vanlig arbetare att ha mer kreditmöjligheter än man har i årsinkomst....ändå är det ofta så.

För en vecka sedan var det en ung tjej som inte hade nåt arbete men ändå hade ett Mastercard med en kredit på 50 000:-, men hon hade en skuld på 85 000:-...jag undrar, varför hade de inte spärrat kortet när hon gick över kreditgränsen?

Igår satt jag och läste reklamen som ramlade ner i brevlådan i lördags. Det var ett blad från SIBA där man gjorde reklam för olika saker bland annat en skrivare men scanner för ca 320 kronor, billigt tänkte jag men sen såg jag...det var om jag köpte den med 10 månaders räntefri kredit! Jag tycker det är att luras...det innebär ju att den faktiska kostnaden är 3200 kronor! Sen fanns det ju andra saker man kunde inhandla med billigare priser...men, man måste handla för 2490 kronor!!

Likadant är det med Media markt.....lägsta kreditgräns är 20 000:- vilket innebär att om Du handlar nåt för 7000 kronor så får Du en kredit på 20 000:- vilket sen innebär att Du har ett ytterligare köputrymme på 13 000 kronor.

Återigen...jag vet att jag är ytterst ansvarig för min ekonomi men nog sjutton borde även handeln ta ett visst ansvar?

Måndagmorgon! Idag är det dags för natione...

img_0417 (MMS)

Måndagmorgon! Idag är det dags för nationellt prov och jag är vakt! Läskig benämning kan jag tycka! Idag är ryggen inte min vän men jag får skylla mig själv för vi körde filmmaraton i soffan igår och så började jag ju tillverkningen av julklappar....kanske kommer det en bild i eftermiddag ;) Men nu ska jag vakta ;) lite till!!!