Äntligen!

Blev så glad när jag läste Aftonbladet idag.....Svenska är jag nämligen bra på, alltid haft högsta betyg i det!!! Så nu gäller det bara att skriva mycket och stava rätt...passar ju bra nu när jag ska skriva uppsatsen!!!!

Sista april!
I morse vaknade jag av att en traktor brummade fem meter från mitt öra!! Bonden har satt igång med vårbruket så nu lär vi ha en traktor brummande på åkern under nästan en vecka framåt....åkern är stooor!!
Förra året när Bonden höll på med vårbruket hade vi lånat ut torpet till en god nätvän för vederbörande ville ha lugn och ro.....jag tror det var tyst 2 av sju dagar eller nåt!!! Kan i alla fall konstatera att vårbruket är en vecka senare i år! *intresseklubben antecknar väl?*

Problemet nu är att jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt när jag ska gå ut och duscha...


Det blir svårt att få till "some privacy"!! Men å andra sidan så kanske han snart harvar längre bort på åkern så då kan jag krypa upp i hörnet så ser han inte mig. Inte för att det är mycket att se...eller det beror ju på hur man ser det förstås....!!

Idag ska vi åka in till Sala när Blivande väl kommer hem från arbetet. Han hade ju tänkt vara ledig idag men det tillät inte den kinesiska slavdrivare som ABB Kina skickat hit!!!

Ha en bra dag....nu återgår jag till verkligheten!

Hoppas det snöar i morgon!

Jag börjar med den här visan som säger så otroligt mycket fast den är framställs som nåt roligt!I morgon är det valborgsmässoafton och jag hoppas på snöstorm! Varför? Jo, för alla våra ungdomar. I morgon är den dag som de flesta begår sin fylledebut på enligt statistiken men skulle det vara snöstorm så blir faktiskt fyllan mindre!

Jag har sista tiden hört så många märkliga resonemang runt just alkohol, det är ett laddat ämne. Jag är själv uppvuxen inom IOGT-NTO-rörelsen och om dem kan man tycka vad man vill men jag tycker nog att jag delvis åtminstone fick en bra uppfostran. Framförallt fick jag en unik föreningskänsla och jag fick lära mig att stå upp för mina åsikter och göra min talan hörd. Kanske är det därför jag idag inte har några större bekymmer med att tala inför folk *apropå gårdagens inlägg* Vad jag kanske idag inte är så bekväm med är de fördomar som också följer med en sådan uppfostran, precis som i alla rörelser av den här typen. Idag är jag inte organiserad och jag är heller inte nykterist men jag kan ofta känna att det finns negativa fördomar som väcks i mig i alkoholrelaterade sammanhang.

Vad jag vet är att ingen, ingen bör dricka alkohol före 25 års ålder. Först vid 25 års ålder är vi färdigutvecklade och alla droger har en negativ inverkan på vår utveckling...det är rena fakta!

Vi har varit väldigt tydliga i familjen med att det är inte okej att dricka alkohol innan lagen säger att man får det. Ingen av familjens barn har någonsin ens kommit på tanken att fråga oss om att köpa ut för de har vetat att det är nej!

De har vid något tillfälle fått smaka hemma, med delade känslor hos oss (jo, jag är medveten om dubbelmoralen hos mig), men det har varit under de villkoren att de inte gått ut till kompisarna efteråt och det har aldrig varit några stora mängder. Vi skulle aldrig bjuda på "grunden" hemma!

Men vad gör man när kompisarna har så "generösa" föräldrar att de köper ut istället??? Anmäler....ja, det ligger nära till hands.

Om Du nu tycker att det är okej att köpa ut till Din tonåring, trots att det är olagligt, reagerar Du då inte på den mängd tonåringen önskar? Femton öl och tio cider....är det den mängd Du tycker är lagom för Din tonåring att inta? Inser Du inte då att Din tonåring i sin tur langar till andra tonåringar vars föräldrar har en annan ståndpunkt till alkohol än Du har? Jag vill inte att Du förser min tonåring med alkohol!!!!
Är det okej för Dig att min tonåring kanske ligger i ett buskage redlöst berusad utan att nån bryr sig...vill Du ha det på Ditt samvete...eller har Du nåt samvete överhuvudtaget?

Hur resonerar man som förälder när man köper ut alkohol till sina minderåriga barn? Det är bättre att jag vet vad de dricker!! Jo, tjena...det fungerar inte så i realiteten. När det Du som förälder köpt ut är slut fortsätter de! Du har bara gjort dom en ekonomiskt tjänst och Du har givit dom grunden till fyllan.

Kanske tänker Du...Jo, men det är bättre att jag köper ut än att de vänder sig till nåt av de telefonnummer som finns inlagda i princip varje tonårings mobil idag. En kontakt de ringer och bestämmer träff med ofta inom en timme...snabb leverans kallas det! Min åsikt är att låt dom få jobba för det och betala för det! Ofta tar de runt 20 kronor för en liten burk cider och då får de inte råd att köpa lika mycket alkohol som Du kanske som förälder är beredd att köpa åt dom vilket leder till att de inte kan dricka så mycket. Det är ett större besvär än att få en kasse hemma av mamma eller pappa, det kan också vara en obehaglig upplevelse för de som sysslar med den här verksamheten är ljusskygga och obehagliga människor. (åter min erfarenhet som kommit till min kännedom genom ungdomarna själva)

Tack och lov har vi synnerligen förståndiga ungdomar i vår familj. Vi vet att dom dricker alkohol men vi kan inte gärna låsa in dom, däremot betonar vi mycket noga att det är INTE okej att de dricker förrän de uppnått laglig ålder för detta. De har gjort sina misstag det ska icke förnekas och fler lär det säkert bli för de är inte mer än ungdomar. De är däremot otroligt ärliga och står för det dom gör!!

Hur resonerar Ni runt detta?

Så är det!!!Sitter och klurar på ett riktigt vettigt inlägg men är lite trött efter veckans utmaningar så jag försöker hitta en lösning på det ;)

Cliffhangern från igår var att igår firade Blivande och jag nio år tillsammans....vart tar tiden vägen??? Älskar honom mer än någonsin!!!!

För den som eventuellt tror att vi är på väg att separera i och med att vi just nu inte bor tillsammans i veckorna kan jag meddela...fel!


Det finns dagar...

...och så finns det dagar!!

Igår var en sån där fantastisk dag där allt bara flöt på...inga problem med nåt!!!

Idag...har det varit precis motsatta förhållanden! Allting har på ren svenska (varför säger man så...jag kommer straxt att svära?) jävlats med mig!!!

Allt jag hade tänkt gjort idag får jag göra i morgon...eller nån annan dag!

Ikväll är det näst sista kursträffen och jag ska straxt fixa lite grejer som vi kommer att behöva...vi ska jobba lite med bildhantering i Picasa. Har Ni testat det programmet? Enkelt om man inte har så stora krav!

Idag slapp jag i alla fall duscha i snöfall...även om nu vattnet inte var så mycket varmare! Just nu sprakar spisen på för fullt för jag tänkte att jag skulle ha lite värme när jag kommer tillbaka. Tänker också belöna mig med ett glas Selvarossa när jag kommer hem...det är ju lilllördag!

Nu vet jag att jag frestar på Ert tålamod...men det här är sista...jag lovar!!!! Ni var otroligt duktiga på att svara på min enkät och vill nån svara som inte gjort det går det bra (Titta i tidigare inlägg!)men, jag fick faktiskt ihop ett bra underlag under gårdagen.

Nu är det min kamrat (den kamrat som gjorde den fantastiska sidan med målningarna) som skulle behöva hjälp! Hon ska skriva en uppsats om att tala inför grupp - blir Du nervös och varför? Spännande ämne tycker jag. Själv är jag kanske kaxig men jag har inga större problem med det, men om jag gör det bra...ja, det är en helt annan sak!!!

Om Ni klickar
HÄR så kommer Ni direkt till hennes enkät!

Så...nu lovar jag att det kommer inga böner om hjälp på mycket länge...nu kommer det bara att komma käcka inlägg om livet från Kajsalisa!!!!!

Free Orkut and MySpace Thank You Graphics Glitters

Ska ikväll passa på att pussa lite extra på en av deltagarna....varför?? Det berättar jag i morgon (fungerar det här som en bra cliffhanger?)

Ni är fantastiska!

Free Orkut and My Space america Graphics Glitters

Helt otroligt vilket gensvar jag fått av Er!!!!

Jag behöver dock fler som svarar även om jag är på god väg mot målet!

Alltså...är Du långtidssjukskriven eller långtidsarbetslös och använder internet i Din vardag så klicka
HÄR så kommer Du till min enkät. Den är helt anonym såvida Du iten skriver själv vem Du är men oavsett så är Du anonym i min uppsats!

Har Du frågor får Du gärna mejla mig på IT.uppsats@gmail.com


Nu kollar vi om detta fungerar!

Nu kommer ett prov på om mina kunskaper har ökat under detta år när det gäller IT.

Om allt blivit bra så kan Du komma till min enkätundersökning
HÄR!!!

Enkäten gäller alltså Dig som varit eller är sjukskriven...eller arbetslös under lång tid och under den tiden använt Internet!

Svaren kommer att användas till min uppsats som är slutarbetet på min utbildning. Allt kommer givetvis att behandlas anonymt och Din identitet kommer att stanna hos mig...om den framgår!

Bladderibluttblogg!

Usch, det har varit så mycket be om hjälp och allt möjligt i min blogg senaste tiden så nu är det dags för en sån där som man kan kalla "Gott och Blandat"-blogg...om man nu tycker att det är gott...smaken är ju som baken som bekant!

I morse så tog jag mig en runda bland alla bloggar och kommenterade lite här och var...det är itne alltid jag gör det för jag vill verkligen ha nåt att säga....inte blaj-blaj som i det här inlägget!!! Hos en av Er så kom den här rutan upp med verifiering....förresten så verkar man behöva verifiera överallt nu!!!Tanken slog mig...ett fängelse för spindlar...det vore toppen!!!

Jag har nämligen upptäckt att det är med spindlar som det är med spöken....vissa KAN se hur läskiga och farliga dom är...vissa ser ingenting!!! Jag och Svärdottern har nämligen upptäckt att massor av folk runt omkring oss ser inte dessa livsfarliga käftar som klapprar och slår när de kommer mot oss med sjumilakliv. De påstår att spindeln är mycket mindre än oss och inte alls farliga!!! Men...den gubben går inte vi på...det har helt och hållet med förmågan att se eller inte!!!! Nu pratar Yngste Sonen om att ta med oss till en psykologstuderande i Uppsala som ska bota oss från fobin....vilken fobi??

Idag fick jag också läsa om nåt som gav mig ordentliga spartips inför hösten. Man kan äta gräsand och det ska tydligen var jätteläckert!!! Jakten börjar i slutet på augusti och det är ju då vi börjar dra oss mot staden igen. Hemma i stan har vi nämligen en damm....folk kallar den ankdammen men det är gräsänder som simmar omkring där...det är jag säker på!! Jag har ju min prima fågelbok!Alltså....skaffa en större frys och sen är det väl bara att sätta igång....eller kan jag ha missat nåt????För i år lär vi bli utan svamp...skogen runt oss är gallrad så det brummar stora maskiner natten om hos mig. Ja, bli inte rädda nu Ni som vet hur vi bor...inte skogen precis vid oss...ännu i alla fall...men annars så!! Alltså måste vi ju ersätta den med nåt....varm andmacka...näe, jag lägger ner den här historian nu!!!

Annars....jo, med riskför att bli tjatig så är jag riktigt tacksam för det har ramlat in flera meddelanden på mejlen om att vilja delta i min lilla enkätundersökning! För Dig som missat så kan Du läsa om detta
HÄR för jag behöver fortfarande fler deltagare!!!

Nu ska jag ta kväller från datorn! Men...jag kollar med hjälp av ajfånen!

Hjälp önskas...igen!

Återigen behöver jag hjälp av alla Er som läser min blogg. Aldrig någonsin kunde jag ana att min blogg skulle bli ett sånt bra redskap medan jag pluggade och aldrig kunde jag ana att Ni ville vara så hjälpsamma! Tack!

Det jag nu behöver hjälp med slängde jag ur mig lite hastigt för en tid sen men nu är det på allvar!

Som avslutning på min utbildning ska jag skriva en uppsats och jag har funderat länge på vad min uppsats skulle handla om men för ett par veckor sedan kom jag på det. Ofta under min långa sjukskrivning har jag fått stå till svars för mitt användande av internet och olika communitys men personligen har det varit ett sätt att trots sjukskrivning ha ett socialt liv. Nu skulle jag vilja fördjupa mig lite i detta och se om min upplevelse stämmer överens med andras.

Därför ber jag Er alla......har Du några tankar om detta....har Du några erfarenheter...vill Du hjälpa mig?

Jag kommer att mejla Dig som vill hjälpa mig i slutet på veckan, i det mejlet kommer det att finnas en enkät som jag vill att Du ska svara på. Du kan vara helt anonym (beroende på hur Din mejladress ser ut förstås) och alla uppgifter Du lämnar kommer att stanna hos mig bortsett från ren fakta förstås.

Vill Du delta så mejlar Du mig på
IT.uppsats@gmail.com vill Du hjälpa mig ännu mer så sprid detta. Ju fler jag får desto bättre underlag förstås, jag behöver minst 25 deltagare för att det ska bli någorlunda trovärt! Ni får gärna länka till min blogg i Era bloggar (nej, jag är inte ute efter fler läsare) eller stöta på människor Ni har runt om Er som Ni vet befinner sig i en lång sjukskrivning, en lång arbetslöshet eller har varit i situationen!!

Hoppas på många deltagare och Er hjälpsamhet!!!!

Fundersam!!!

Nu är vi åter hemma i skogskanten efter en resa i mellansverige. I morse åkte vi och hämtade Äldste Sonen och hans bil för att sedan åka vidare till OK och hyra ett släp. Sen bar det av mot Södermanland och Jönåkerstrakten. Sonen skulle lämnas i Norrköping då hans arbetsplats stod och väntade på honom där men han bestämde sig för att följa med oss på vårt uppdrag, han var lite nyfiken på min vän som han uttryckte det!

Väl framme så fick vi en god kopp kaffe och sedan började demonteringen av Vår Dröm...VÄXTHUSET!!

Helt otroligt....vi är med växthus!!!!!

När allt var lastat och klart så fick vi lov att tacka nej till Vännens paradrätt Stifado (hoppas få ett smakprov vid senare tillfälle) då Sonen behövde få hämta sin arbetsplats och hinna hem till Västerås i tid. Han kör ju lastbil och det är som bekant mycket noga med rätt antal vilotimmar.

Nå, vi åkte vidare mot Kimstad där lastbilen stod och sen vände vi kosan hemåt. Nu är vi hemma igen och min kropp känns som....ja, jag vet inte riktigt. Den är lite trött om man säger så men det har det varit värt!

Nu bjuder jag in Yngste Sonen och Svärdotter till en arbetshelg i skogsbrynet nästa helg...då ska växthuset på plats för mina busfrön har växt till sig och vill ut i världen och se sig omkring!

En sak som gör mig fundersam....jag har idag haft otroligt många besökare och kommentatorer...varifrån kommer Ni? Det är jätteskoj men jag blir så förvånad när det är helt nya besökare!!!!! Välkomna!(I detta inlägg är alla stavfel mina egna)

Tack!

Tack för alla kommentarer och för att Ni verkligen granskat sidan. Man blir lätt blind när man sitter med sina egna texter och jag har dessutom fokuserat mest på lay-outen och sett de felen ;)

Har idag på morgonen gjort några av de nödvändiga ändringarna men resten får bli en annan dag för nu ska vi på turné i mellansverige!! Vi ska hämta nåt.....

Jag vill dela med mig av ytterligare en hemsida, den här är gjord av en klasskompis till mig och sidan är fantastiskt tycker jag...men...kolla tavlorna!! Det är samma konstnär som gjort väggmålningen på fiket i Sala...och jag lovar...det är målningar om inte foton!!!

www.lenaekmansala.se

Vi var i går in på Kulturnatta i Sala och på Lena Ekmans vernissage....hon är helt fantastiskt!!


Nu är den lanserad!

Ni har ju varit delaktiga i mitt arbete med hemsidan så därför är det inte mer än rätt att Ni får se hur den blev!!!

Engsö Bed & Breakfast

Ni får gärna påpeka eventuella fel på sidan, någon har visst haft svårigheter med att gå vidare från startsidan men jag vet inte hur eller varför. Sen VET jag att det fortfarande finns lite små kosmetiska saker som inte är som de borde men det får bli en senare fråga.

Min uppdragsgivare är nöjd och det är det som räknas!!!!!

Tack för hjälpen med goda råd och tips!


Ingen lång runda idag!

Näe, idag tar jag mig inte tid att springa nån bloggrunda...det är skolhelg och jag väntar nu in mina klasskamrater som ska komma hit på lunch!

Jag hade planerat det hela jättebra, bulgur med grönsaker och kycklingfiléer...bra mat som räcker till  många!

I morse när jag skulle förbereda maten upptäcker jag att jag tagit upp kycklingklubbor...hm, det räcker inte till lika många. Men...jag trollade med tårna och har nu tagit upp lite gravad lax från frysen!!!

Vi hörs och syns...men kanske inte förrän på söndag...eller måndag...har ju ett härligt uppdrag på söndag!

In memoriam

I ett par dagar nu så har tårarna runnit ner för kinderna så fort jag har tänkt på Bästa Vännen och hennes döttrar. De var i morse tvungen att ta bort sin hund, Janko.

Att behöva göra sig av med sin trognaste och bästa vän är nog bland det värsta man kan uppleva. En vän som vandrat bredvid en så länge och som alltid varit där och alltid lyssnat, om än med måttligt intresse ibland kanske.

Janko har också för mig varit en speciell hund. Jag hade förmånen att få åka med och hämta den lilla sötnosen när han skulle flytta hem till Bästa Vännens familj. En liten söt skit som satt där på golvet mellan BV's fötter.

Han var en av de lustigaste hundar jag mött, stor och stöddig....skulle man kunna tro om man inte kände honom...han hade bara en kaxig attityd för att dölja lite feghet. Precis som många av oss människor!

Han hade dessutom en massa kattmanér sig för precis som min Kajsa har en massa hundmanér sig för. Vi brukade skoja om att om man blandade Kajsa och Janko...då skulle man få en riktig katt och en riktig hund...nu hade vi två blandningar!

Janko och jag kamperade ihop en semester och det var den mest lättskötta hund jag känt...han sov till jag sov...han åt när han fick mat....han ville aldrig dricka "gammalt" vatten!

Jag är så glad och tacksam över att jag fick vara en del av Ditt liv Janko!!!Jag kommer att sakna Ditt studs och Ditt hopp när jag kommer!!!

Hoppas det finns lite snö emellanåt i Din hundhimmel så Du får skälla på den och borra ner nosen på det sätt som bara Du kunde här bland oss!!!


Ps....hoppas den där otäcka schäfern som bara Du och jag träffade är i nån annan himmel!


Grrrrr.....

Kom inte i närheten av mig idag!!!

Det mobila har idag (ursäkta språket) jävlats ordentligt med mig!

Så fort jag kommit in på sidan på one.com så har jag ramlat ur...ja, jag har ramlat ur på fler sidor så det är inte dom jag är irriterad på. Jag försökte skylla på vädret men...icke...

När jag hållit på i massor av timmar på det viset så ringde jag bredbandsbolaget och skulle skälla lite....men, jag fick prata med en ytterst trevlig ung man som hjälpte mig (hoppas jag) så just nu laddar jag ner ett nytt program till det mobila....sen får vi se. Har bara blivit utkastad i kylan tre gånger medan jag laddade hem det....

Återkommer kanske senare......


Panik och vinter!

Igår kväll hände det som absolut inte får hända!!!! Ni som följt mig ett tag vet att jag studerar till IT-pedagog på distans på Tärna Folkhögskola och vilket redskap är det viktigaste i det läget?? Jo, datorn!!!

Igår när jag kom hem efter kursen som jag och en "kollega" håller på skolan så satte jag givetvis på datorn, man är lite lätt adrenalinstinn så man behöver varva ner...och det gör man väl lämpligast framför datorn!!!

Hela tiden blev jag utslängd från det mobila bredbandet men jag tänkte det berodde säkert på vädret för snön yrde utanför husknuten. Men jag har lärt mig att om jag stänger ner datorn och börjar från början så brukar det ordna sig, så det gjorde jag. Men...sista gången jag gjorde det så hände nåt!!

När jag sedan satte på den så...hände inget mer än att de vackra blåfärgade lamporna på datorn lyste och den knackade lite...sen var det stopp!!! Skärmen helt svart och absolut inget mera hände....PANIK!!!

Jag gick och la mig för klockan var vid det här laget ganska mycket men sova var inte lätt. Jag låg och tänkte på allt jag hade i datorn...hemsidan jag jobbat på de senaste veckorna....foldern jag gjort till samma uppdragsgivare...alla arbeten under läsåret...alla foton....allt borta!!!

Nånstans hyste jag ett hopp till mina mer kunniga IT-kompisar....kanske skulle de kunna hjälpa mig att rädda nåt. Började fundera på hur jag skulle kunna ta mig råd att köpa en ny dator...för en IT-pedagog utan dator är väl som en målare utan målarfärg dvs hjälplös.

Jag tog ett snack med högre ort och var verkligen så ödmjuk jag bara kunde.

I morse när jag vaknade och drog upp rullgardinen så hade jag velat att nån stod utanför och tog ett foto av min min...en dryg decimeter med snö!!! Kajsa såg lika förvånad ut hon när vi skulle gå och hämta tidningen!! Förresten...jag ska ge Er en bild av hur jag ser ut när jag hämtar tidningen...jag skulle kunna ta ett foto men därtill är jag för fåfäng, jag ger Er en ordbild i stället så får Ni använda fantasin, ofta kan ju fantasin vara "bättre" än verkligheten!

Jag har på mig en pyjamas med lila byxor, en morgonrock i blå fleece som är flera storlekar för stor (jo, det finns kläder som är för stora för mig också), knallblå gummistövlar och idag också en svart täckjacksväst. Mycket vacker med andra ord...när jag sen går så kommer det en hel del bilar och för den oinvigde gissar jag att det ser ut som att jag kommer från absolut intet där i min högtidsdräkt! Torpet syns nämligen inte från vägen utan det ser ut som att man kommer från åkern som ligger bakom en liten skogsrimpa.

Nå, när jag kom tillbaka s tänkte jag att jag måste ju prova datorn idag också för i drömmens värld så fungerade den. Jag tog datorn, plockade ur batteriet ( det lärde jag mig nämligen av min fd make att alltid göra...bryt all ström på saker som inte fungerar), satte i batteriet igen och sen i med sladden och sen tryckte jag på strömbrytaren.....och halleluja....den fungerar!!!!!

Mardrömmen är över men jag har lärt mig nåt viktigt.....ta med externa hårddisken och spara...skaffa stora USB-minnen och spara!!!!

Nu kan jag fortsätta att försöka få över hemsidan på one.com och sen ska jag ägna mig åt Bästa Vännen. Vi ska nog sitta och snyfta en del misstänker jag, kommer att vara otroligt vackra mot kvällningen. Ska berätta mer om det i kvällsbloggen precis som jag lovade i tisdags.

Idag är jag unik!!!

Åtminstone tror jag och nån mer det!!!


flowers myspace orkut friendster comments


Eftersom det är kurskväll i kväll så var det definitivt dags att ta sig en dusch och bli lite...ja, lite mer presentabel! Om det nu skulle ha gått nån förbi så bor jag alltså nu ute i vårt torp där den enda lyxen är att ha vatten på gården och el i torpet. Alltså...när man ska rengöra sig så går man ut!

Jag kokade upp några kannor med vatten så jag åtminstone kunde tvätta mig i varmt vatten, sen hämtade jag allt jag kunde behöva såsom schampo, tvättlapp och handdukar.

Tog baljan med varmt vatten och gick ut. Jag hade förberett genom att dra slangen så nära torpet som möjligt och sen tog jag av mig morgonrocken och påbörjade min tvagning.....vet Ni vad som påbörjas då????

Jo, då börjar det snöa!!! Så det unika är att jag idag har duschat ute i Guds fria natur medan snön föll från himlen!!!

Ja, jag överlevde och sitter nu ganska så rejält påklädd i köket och endast den ena foten är lite kylig!!!


Godkänt!

I morse kom min uppdragsgivare och tog mig på sängen mer eller mindre. Ska jag vara proffesionell i fortsättningen så ska jag nog se till att inte ta emot i pyjamas och morgonrock!! Men...hon blev nöjd och det var ju viktigast!

Min uppdragsgivare är ju en god vän sen tjugo år tillbaka så det var nog inte så farligt, hon fick ju både kaffe och mat!

Vi har också skaffat ett webhotell samt domän så förhoppningsvis blir det releaseparty i helgen! Nu valde vi one.com och jag hoppas att Ni bara har gott att säga om dem. Jag gillar tanken på bildspelet bl.a.

Vi har haft vackert väder men det blåser fortfarande kallt så att sitta ute är inte så behagligt men kaffet intogs utomhus för då hade också Bästa Vännen anlänt, vilken förmån att få ha sina båda äldsta och bästa vänner här samtidigt!!

Bästa Vännen var lite låg och jag vet nu varför men det tänker jag återkomma till i en annan blogg, på torsdag kväll närmare bestämt. Måste bearbeta saken själv först.

Möjligtvis uttryckte jag mig lite klumpigt i bloggen igår, naturligtvis är det jättebra att alla som är strandsatta ute i världen att luftrummet öppnas men jag blir ändå orolig att marknaden styr för det är stora pengar det handlar om. Det är liv som sätts på spel om man börjar flyga för tidigt! Personligen skulle jag inte vilja flyga nu...men å andra sidan gillar jag aldrig att flyga!

Sen kan jag tycka att alla icke-gotlänningar bör göras uppmärksamma på att vi har en ö som heter Gotland och som verkligen drabbas hårt när luftrummet stängs. Naturligtvis finns det sjukvård på Gotland men för oss som inte bor på Gotland så är det självklart att om vi blir sjuka och behöver specialvård så kan vi lätt transporteras till ett sjukhus med specialistkompetens men så är det inte på ön...där behövs det helikopter för att snabbt få den vård vi andra tar för självklart! Att bo på en ö innebär att man blir ganska avskuren i dessa lägen!Visserligen går båtarna mycket snabbare nu än när jag bodde på ön för 30 år sen, då tog det drygt fem timmar att ta sig från Gotland till fastlandet idag är den resan betydligt kortare. Men när man väl anländer hamnen så är det fortfarande en transport på ett par timmar till sjukhuset. Hur lång helikopterresan är vet jag inte men då flygs patienten direkt till sjukhuset och en gissning är att det kanske tar omkring en timme...det är en väldig skillnad!

Så i det läget är det bra att luftrummet öppnas!!!

Nu hoppas jag att det inte kommer fler fåniga kommentarer som jag måste ta bort! Det finns alltså olika nivåer på de problem ett stängt luftrum medför!


Luftrummet är öppet!Tack, jag hör det och inser hur lugnt det varit de senaste dagarna!!!

Men...naturligtvis gläds jag åt att folk kommer dit de ska!

Jag hoppas bara att de som säger sig veta vad dom håller på med vet det också så det inte är plånboken som styr!


Självdisciplin!

Idag ska jag lägga nån form av slutfinish på hemsidan...om nu en hemsida någonsin blir färdig!!! Nå, jag ska göra den så klar jag kan för en presentation under helgen...det är ju skoldags igen! I morgon kommer min uppdragsgivare hit och ska godkänna den....ska försöka muta henne med en god lunch!!!

Vädret motarbetar mig dock lite....det är kanonväder ute och egentligen vill jag bara gå ut och sola och påta i jorden...men som den självdisciplinerade varelse jag är så sitter jag innanför köksfönstret och suktar istället!

Jag har ju ytterligare ett uppdrag som ska halvslutföras till helgen....i Visual Basic...men om nu meterologerna har rätt så ska det ju bli sämre väder redan i morgon. Ska be om lite insides-information i morgon då min uppdragsgivares dotter är just meterolog!!!

Ja, ja...nu fick Ni ju nån form av lägesrapport från torpet i skogskanten!

Avslöjande!

Det är söndagmorgon och jag sitter ensam vaken....Blivande sover fortfarande tillsammans med Lisa. (Lisa Katt!...bäst att förtydliga ifall nån som känner oss IRL läser detta)

Kajsa och Lisa är två katter som är så olika varann som man bara kan vara! Kajsa hon studsar upp när jag kliver ur sängen och ska genast ut och jaga föda. Lisa ligger gärna kvar i sängen tills hon måste kliva ur densamma och då oftast med benen i kors! Kajsa fångar möss (minst tre stycken igår) och Lisa knaprar torrfoder, tycker absolut inte om att bli luddig i munnen, kan bero på att hon har nog med sin egen päls!
Ja, deras olikheter skulle kunna fylla en hel blogg men inte idag!

Jag tänkte avslöja nåt idag, nåt som jag faktiskt inte tror att så många vet...nåt om Blivande!!!!

Han är skogspatron...i Finland!Som vanligt är han lite blyg och vill inte visa sig offentligt men visst ser man hans skogspatronegenskaper i den här bilden? Undrar om man har några förmåner som skogspatroninna?

Igår hade vi en hiskelig blåst här i Jansbo. Det blåste från åkern och när det blåser från det hållet.....då jädrar i min låda blåser det!!!Den här vindsnurran ska få sig lite färg på bladen så fort det blir lite varmare ute!!

Idag ska vi städa hela torpet...det ska så att säga bli ordning på torpet! Jag får ju trevligt besök flera gånger den här veckan och då vill jag ju visa upp oss (torpet och jag) från den bättre sidan!!!


Kyrkmacken!

Vi har kommit hem från vår lilla promenad och också intagit lite lunch bestående av varsin rejäl räkmacka!!!

Det blåser riktigt kallt ute även om nu solen börjar titta fram lite försiktigt. Just kylan har gjort att vi valt att vara inomhus, bland annat har vi ju förstås sett när Rönnby Tigers vann över Iksu i daminnebandyn....bra gjort!!!! (Rönnby kommer från Västerås)

Sen blev det lite fara-runt-i-blogg-världen en stund och först hamnade jag bara på en massa sorgliga bloggar!! Det blev ganska snart för mycket för mig som numera kan var en riktig lipsill, men det är klart efter så många års olika medicineringar som tagit bort alla känslor så är tårkapitalet det största kapital jag har....ut med det!!!!!

Hamnade sen på lite mer välkända marker bland annat en ganska nyfunnen bloggvän,
Karin på Hermansro, och hon skrev i veckan om hur aktiv kyrkan i Tärnsjö är. De har tagit över bensinstationen så att man kan köpa drivmedel i Tärnsjö i fortsättningen och nu står tydligen också maten i skolorna på programmet....sånt är intressant. Tillsammans kan alla bli starka!!!

Nå, via hennes blogg hamnade jag på Mitt lilla face och började skratta!!!! Mats som är mannen bakom bloggen (om jag förstått saken rätt) funderade vidare kring just detta med kyrkan och bensinstationen. Kunde detta vara den enda kyrkmacken???
Är man då som jag född på Gotland då är detta jätteroligt och det finns en solklart svar på den frågan....Näe, på Gotland finns det massor av kyrkmackar!!!!!!

Visserligen uttalar vi det körkmack men ändå...när jag sedan googlar på körkmack så får jag veta att det är gotlands landskapsinsekt. Jag har lånat en bild på detta kryp så Ni ska få se hur den ser ut....

 Bilden är lånad från guteinfo.com och är naturligtvis klickbar så odjuret blir större!!!

Förstod Ni det roliga.....och tyckte Ni att det var roligt????

Nu ska jag skala jordärtskockor!

Jaha ja...

Vad gör man en lördag i mitten av april??? Jo, börjar med att tacka för responsen på gårdagens blogg....uppenbarligen är jag på rätt väg när det gäller hemsidan.

Sen kan man oja sig lite över vädret...det är blåsigt och ganska grått.

Man kan också berömma Kajsa som tog en rejäl mus i det vi kallar bakköket, det är ett utrymme bakom köket där vi har kylskåpet och lite annan förvaring....dock ingen annan mat än det som är i kylen!!!

Man kan beklaga att kroppen och själen inte riktigt samarbetar idag...själen vill en himla massa men kroppen vill ingenting. Det innebär i praktiken att vi inte åker till
SalaFolkhögskolans Dag

Sen kanske det finns nåt mer som man skulle kunna gnälla över men det är så himla jobbigt och tråkigt att gnälla!!!

Jag kan berätta att fröna som jag sådde i söndags nu börjar gro och börjar bli små plantor! 

Sen kan jag berätta att Melodikrysset är ifyllt och klart...men om nån kan berätta vilken Bill det handlar om så skulle jag bli jätteglad!!

Nu funderar jag på att rycka upp Blivande från soffan och ta en promenad bort till det nedbrunna torpets trädgård för att se om det kanske finns några roliga plantor att adoptera!!!

Detta måste väl ändå vara en av de absolut tristaste inläggen som någonsin skapats????

Knep och knåp!

Den här veckan har nog slagit alla rekord i sittande vid datorn men å andra sidan har jag åstadkommit nåt som jag tror att jag är skapligt nöjd med.

Nu vill jag ha hjälp av Er......

Vad vill Ni veta om Ni söker på nätet efter ett Bed & breakfast???

Ni ska få en liten glimt om hur det ser ut så här till att börja med...

 (klicka...som vanligt ;) )

I de lugnaste vattenav Viveca Sten.

Den här boken fick jag ju med mig från Bror i  Alvesta förra veckan och han och svägerskan hade förvarnat mig om att jag skulle bli både arg och irriterad. P i Malmö berättade att hon listat ut mycket tidigt vem mördaren var....

Jag blev inte arg och irriterad...jag listade inte ut tidigt vem mördaren var. Blev mest förvånad när jag insåg vem mördaren var, vilket jag iofs förstod när det skulle ut och letas mobiltelefon!

Ja, jag ska inte gå in i detaljer och förstöra för eventuella framtida läsare av denna riktigt bra deckare.

Det tog bara ett par sidor innan jag var fast i den och var tvungen att mer eller mindre streckläsa den. Jag gillar när man bygger upp stämningen genom landskapsskildringar och miljö. Personerna i storyn beskrivs också på ett sätt som gör att man tycker att man känner dom så nu ser jag verkligen fram emot att få läsa kommande böcker i den här serien!!

Tack för introduktionen av den här författaren!!

Nu har jag tagit tag i en klassiker som jag så länge tänkt att jag måste läsa....alla har ju läst den...Brott och straff av Dostojevski.

Fågelbesök!

Igår var det en strålande dag och eftersom bredbandet bråkade lite med mig så valde jag att ta en dag ute i solen....alltså jag använde det so ursäkt för att få njuta lite för egentligen behöver jag inte uppkopplingen till det arbete jag gör just nu men alla ursäkter är bra utom de dåliga!!!

Med mig ut i solen tog jag jag den utomordentligt trevliga fågelboken vi fick av Moster i vintras.Den har ju inte bara bilder utan också ljud...mycket spännande!! Jag tänkte jag ska kolla vad som händer när jag spelar upp ljuden. Jag började med rödhaken....och vips var han (eller hon) där!!!

 (klicka så blir den större)

Den satt länge och sjöng för mig och ju mer jag spelade för den ju mer sjöng den för mig....men sen tröttnade den!

(klicka så blir den större)


Eller möjligvis fick den se nån komma gående över gården....

(klicka så blir den större)Vad hon hade för avsikter var ganska tydligt!!!

Kajsa kom för övrigt in i köket med en mus till mig....lunchen var räddad tror jag hon mumlade i mungipan. Jag bar dock ut den vänligt men bestämt...jag var inte sugen på skogsmus igår!!!!

På kvällen hade vi kurs....det är så himla roligt! Jag tror inte jag vill göra annat i livet än hålla kurser!!!!

Men nu måste jag göra nyttigt!

Betongsugga!

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters

En ny härlig dag att vakna till. Lisa har skruttat omkring i natt också men inte riktigt lika mycket som igår så det har blivit några fler timmars sömn denna natt. Kajsa har legat som en klubbad säl mellan mina fötter vilket inte är helt bekvämt men å andra sidan går det inte att rubba henne så det är bara att gilla läget. Inom familjen kallas hon faktiskt för betongsuggan!!!!

När jag vaknade i det mörklagda sovrummet så fick jag syn på ett löv liggande på golvet och kunde inte riktigt förstå var det kom ifrån, visserligen bar vi ut en massa icke överlevande pelargoner i helgen men jag kunde inte minnas att jag såg det igår men med två katter i huset så kan ju löv förflyttas!
När jag gick upp så undvek jag undermedvetet att trampa på lövet, gick och drog upp rullgardinen och fick då se att lövet var lite lurvigt och hade fyra tassar...nån av mina kära små fyrfotingar hade fångat en näbbmus och lagt på mattan! Kanske tycker de att jag slarvar med maten när jag är ensam härute och det är möjligt men därifrån till att äta det de erbjuder..näe, det steget är långt!!!!

Vad som dock förvånar mig är att det var en
näbbmus inne....jag trodde inte att de sökte sig inomhus??? Nån som kan eller vet nåt om detta??? (jag googlade och fick veta lite mera)

Ja, ja...den lilla döda sötnosen förpassades ut!

Igår gjorde jag faktiskt som jag sa, påbörjade hemsidan och den är på god väg att bli klar...oj, nu överdrev jag väl men jag är betydligt närmare målet nu än på riktigt länge. Jag återgick helt enkelt till det gamla vanliga sättet och helt plötsligt infann sig arbetsglädjen igen!!!

Idag ska jag bara ta ett par timmar sen ska jag faktiskt sätta mig uteoch njuta av det fantastiska aprilvädret vi har och mot kvällningen är det dags att dra sig mot skolan för att hålla första kursträffen med nya gruppen. Denna kurs är jag inte ensam att leda utan vi är två att dela på aspiranterna och det ska bli riktigt skoj. Måste också se till att komma ur torpuniformen och försöka se lite presentabel ut!

Snurrade runt lite som vanligt på olika bloggar och hamnade som vanligt hos Ingrid på Gotland och kan inte låta bli att "sno" en länk hon fått....hjälp med smutsig bildskärm!!! TRYCK HÄR!!!

Tisdag i april!

Oj, idag fick jag verkligen till rubriken...den kommer nog att locka nya läsare och jag slår rekord!!! Förresten apropå det...antalet läsare har ökat "dramatiskt" sista veckorna. Undrar om det beror på att jag numera skriver roligare och intressantare bloggar eller om det är så att jag kommenterar hos fler....det är nog det sistnämnda som stämmer!!!!!


Så var då första natten ensam i ödemarken avklarad för den här säsongen och sovit gott skulle jag nog ha gjort om inte Lisa helt plötsligt fått för sig att hon skulle....ja, jag vet inte vad hon skulle. Studsa upp och ner mellan våra båda våningssängar och för den som hört henne hoppa vet att det låter som att man fått in en elefant eller nåt!
Är lite stressad förstår jag på de kroppsliga reaktioner jag får...och det är med all säkerhet den här hemsidan jag ska bygga och som ska vara klar nästa fredag! Ni undrade vad DWT var...det står för Dynamic Web Templates vilket innebär *om jag nu fattat det rätt* att man kan inte ändra på designen när sidan väl är klar utan bara texten. Ja, klart man kan ändra på designen men inte av misstag. Säkert jättebra om man får ihop sammanhanget men just nu brister nåt i mitt huvud!!! Här märker jag tydligt att jag inte är tjugo längre, allt man lär sig måste man göra många gånger för att det ska sitta kvar. Men, jag ska kämpa på för att klara det själv...annars får jag tillkalla en ängel från Skultuna!!! Dock känns det lite knasigt för hon har ju sitt jobb att göra...hon går ju samma utbildning som jag!

Sädesärlan går i alla fall omkring på gården och kvittrar uppmuntrande, blåmesarna jobbar ivrigt på att bli flera och till och med korpen har varit här och hälsat välkommen. Tranorna plogar omkring i luften men stannar inte till vilket jag är tacksam för!!!!

Mot arbetet!!!

Massakern har börjat!!

Överallt i vår trädgård ligger det nu lik!

Här och var ser man små möss som ser ut att försöka krypa ner i jorden igen...verkligheten är den att tydligen så smakar små råtthuvuden bäst för kvar lämnas bakdelen.

På en del ställen ser det ut som att vi skakat sönder duntäcken och kuddar men nej, det är återigen Kajsa som varit i farten.

Jag trodde i mitt stilla sinne att det skulle bli bättre när jag handlade med mig lite riktigt kattmat i morse när jag var i stan och lämnade resten av familjen!!! Riktigt färsk mat smakar tydligen bäst!!!

För övrigt så har det väl varit en bra dag med lite fikasällskap i solskenet. Har dock stött på patrull med hemsidesarbetet. Skulle försöka göra den med hjälp av DWT men tydligen så är min gamla hjärna för dum för såna nymodigheter. Det ska få en ny chans i morgon annars får det bli på det gamla lite mera jobbiga viset!


Vilken dag!

Oj, vilken härlig dag det blev i Jansbo idag och vad mycket vi har fått gjort....och vilka trevliga besök vi haft!!!Sädesärlan dök upp och senare på kvällen dök också Unga Sonen med flickvän upp...summa summarum en härlig helg på landet!!!!

Grattis Linda!


(Som vanligt kan Ni klicka på bilden och vips blir den större)

Jo, det var alltså ett glas som vi hällde upp cider i och Linda gissade ju på champagne och det är väl nästan rätt hon pratade också om vackert glas....nå, kanske inte!!!!

Igår var det fullt skubb med massor av härliga människor runt omkring oss! En jättestor hög med grenar, kvistar och löv och kottar ligger på gården och väntar på att få antingen blir brända eller lagda i komposten!!

Nu är det snart dags att väcka Blivande och Dotra och gå ut i det vackra solskenet!!!!


Blinka lilla stjärna där!!!! Det är stjärn...

img_0248 (MMS)

Blinka lilla stjärna där!!!! Det är stjärnklart ute så vem vet vad morgon kan erbjuda ;)) I morgon ska jag visa hela fotot och berätta vem som ska få pussen för rätt svar har kommit!!!


Vad???????

Vad är det på bilden...sätt igång att gissa...den som gissar rätt vinner en puss i påsk!!!!!


Läste just att när man mobilbloggar så är ...

img_6807 (MMS)

Läste just att när man mobilbloggar så är det nytt nummer och man gör lite annorlunda...måste ju genast testa!!!


Fredagsmys!Sitter nu och laddar inför att åka till torpet och koppla av. Ska bara in och handla lite på COOP innan vi åker, Blivande är och handlar värmeljus och kronljus för att öka på mysfaktorn!

I morgon ska jag få min födelsedagspresent av ungarna....3 timmars arbete i trädgården...hoppas nu bara att vädergudarna är med oss! Det har ju utlovats värmebölja men jag tror faktiskt inte att det löftet kommer att infrias. Här är just nu kallt och grått!!!!Den här lilla gynnaren kanske blir glad när vi kommer ut...eller inte! De brukar skälla på oss när vi har katterna med oss och det har vi ju!!! Det är ingen superbild för den är tagen genom en fönsterruta som definitivt behöver en putsning!!!

Ha det gott allihopa...rapport kommer i morgon om vad vi gjorde och vad vi åt och drack!!! (Dock inte skogsstjärna som nån trodde ;) )

Finns inte på kartanav Carin Hjulström.

Den här boken tyckte jag riktigt mycket om och för att vara en debutroman är den inte alls illa.

Boken handlar om en journaliststuderande som drömmer om en praktikplats på nån stor rikstäckande tidning men hamnar i djupaste Småland på en liten, mycket liten tidning. Hon ska själv bevaka den lilla orten Bruseryd och där händer inte mycket men hon råkar skriva en artikel om orten som sätter saker och ting i rörelse. Orten ska nämligen försvinna från kartan då den inte har 100 invånare.

Det är mycket mänsklig värme i den här boken och jag njöt av varenda sida, det är skönt att läsa om solidaritet och lojalitet mot människor i kris ibland.  Jag ser fram emot en nästa bok av Carin Hjulström.

Nu ska jag ta mig an en bok som Bror och Svägerska rekommenderade varmt och nu ska jag tydligen bli arg!!!!!

90 mil på 36 timmar!

I tisdags vid lunch satte jag mig alltså i bilen och åkte mot Linköping för nattuppehåll. Försökte vara behjälplig med lite datahantering dock är det ju så att jag är ju inte IT-tekniker så jag är inte säker på att jag kunde leva upp till förväntningarna men lite tror jag att jag åstadkom. Däremot kunde jag hjälpa Moster att skaffa ett Facebook-konto...alla har ju det och pratar om det sa hon...tror jag får döpa om henne till Krut-Moster i bloggosfären!

Jag fick en fantastisk trädgårdsängel av henne i födelsedagspresent och Ni får den på bild när den kommit på plats. Änglar är nåt speciellt för mig och har varit under många år, långt innan det blev trendigt! Lite annat smått och gott blev också instoppat i bilen innan det bar vidare igår morse. När jag sävngde ut på E4 så trodde jag att jag skulle få ett hiskeligt oväder över mig. Himlen var mörkare än en natthimmel, okej, jag överdriver lite men svart var himlen!

Hela vägen mot målet lyssnade jag på radion och jag måste säga att vi har otroligt bra lokalradiostationer runt om i Sverige. Ett riktigt trevligt sällskap. Jag hann avverka Västmanland, Södermanland, Östergötland, Skaraborg, Jönköping och Kronoberg!

Väl framme överlämnade jag presenten, som får vara hemlig, med orden...När man inte önskar sig nåt speciellt får man det man får och det kan vara hiskeligt trist!

Efter lite prat och uppdateringar så kom den här fram på bordet!Smakade riktigt bra! Vi fortsatte givetvis att prata och jag fick se bilder från Brors och Svägerskans senaste resa till Gran Canaria och jag visade hur Google Earth fungerade så de kunde titta närmare på hotellet och omgivningarna som de ska besöka i slutet av sommaren!

I vår familj är vi lite tokiga i schwarzwaldtårta och naturligtvis var det det som serverades till kaffet. Härligt läcker maräng och nötbotten som bara smälte i minnen tillsammans med grädden och chokladen...bikinisäsongen kändes väldigt långt borta!!!
Galenskapen när det gäller den tårtan verkar dessutom ha spridit sig vidare....Vid sjutiden gjorde jag mig klar för att åka hemåt mot Västmanland igen. Fick en massa härliga saker med mig hem så nu blir det party på lördag!!!! Vad??? Tja, det kanske kommer i bloggen på söndag! Lite hemligheter måste man väl få ha!!
Men ett stort tack till Bror...och det tacket kommer från hela min familj!

Färden hem gick helt utan problem dock utan sällskap av P4 de första timmarna då de bara sände sport och det är inte vad jag vill underhållas av medan jag kör bil men P1 höll mig sällskap och det på ett mycket trevligt sätt!!!

Idag är det en dålig dag men det visste jag därav den snabba resan. Att köra 90 mil ger mig värk i kroppen och idag försöker jag låtsas att de regnar medan jag knaprar små vita piller. Men, jag klagar inte för den här resan var helt frivillig. Ibland får man betala med värk och kolossal trötthet men det var det värt!!!

Hemsidan jag ska bygga och även programmeringen får vänta, jag intar soffläge! Kanske blir jag kvar i torpet nästa vecka och försöker få nåt gjort därute istället, det är bättre arbetsro där....inspirationen liksom anfaller en där!!

En liten fråga....jag vet att många av Er som läser min blogg sitter i samma situation som jag. Utbrända, olika värkdiagnoser andra funktionshinder....vad har internet spelat för roll i Era liv? Jag ska skriva en uppsats som slutarbete på den här utbildningen och har inte riktigt kommit på vad jag skriva om men tror jag hittat ämnet nu. Man får ofta höra att Du sitter ju bara vid datorn istället för att gå ut och träffa folk! Jo, men ibland är det så att man helt enkelt inte orkar gå ut men däremot har man möjligheten att ändå ha social kontakt via datorn. Jag tror att jag ska undersöka detta lite....vill Ni hjälpa mig? Helt anonymt självklart!!!!


Ett tappert försök...

....att visa var i Sala det här fiket ligger osm jag pratade om i torsdags!!


Tack alla!

Min dag är nu över och idag är det pappas dag!!

Men tack alla som på ett eller annat sätt har uppvaktat mig!!!


Idag är det min dag!

Får man säga så när det är ens födelsedag eller är man självupptagen då??

Nå, idag fyller jag år och jag har väl aldrig blivit så flitigt uppvaktad. Massor av gratulationer på Facebook och även här hemma. Telefonen har gått varm....och, nej...jag fyller inte vad man brukar säga jämnt även om åren är jämna!!!

Roligast var väl att jag fick ett sms "Godmorgon! Det står ett bud utanför din port som inte kan portkoden...Har Du lust att kila ner :)" Tänkte för mig själv att det aprilskämtet kom väl lite för sent eftersom vi inte har nån portkod så jag svarade..."Hade vi haft portkod hade jag sprungit ner direkt"

Man vill ju inte verka hur lättlurad som helst men ändå så blev jag lite nyfiken för den avsändaren brukar inte skämta på det sättet så jag öppnade balkongdörren och såg att nedanför stod det en bil med någon i som höll på att ringa nån. Märkligt sammanträffande tyckte jag.

Sen hörde jag hur vederbörande började prata med nån granne om att han behövde komma in genom dörren för han hade nåt att lämna. Inser då att det kan vara sant så jag kastar på mig kläderna och sen hör jag hur det dunsar till i brevlådan....ett kuvert med spännande innehåll låg på dörrmattan!!

Så...jag blev lurad i alla fall men ibland är det skoj att bli lurad!!!Alldeles snart ska jag göra mig ordning för att dra mig lite söderut till Moster och fira lite födelsedag med henne samt lite annat vi har att uträtta. I morgon blir det en tidig morgon för vidare transport mot Alvesta och pappa som då fyller 70 år!!

Eftersom kroppen har varit lite motsträvig sista tiden så tar jag nerresan i etapper medan hemresan går i ett streck, då är jag hemma när värken slår till..om den slår till. Köra bil är nämligen inte det min kropp gillar allra mest!

Det ska bli spännande att se hur långt våren har kommit för trots allt är det 45 mil av Sverige jag ska avverka!!!!

Ha det gott allihopa!!

Flyger i luften!

Tänkte visa några bilder, varav en i repris, av saker som flyger i luften vid torpet!Canadagäss!!Svanar av sångvariant kanske?!Tranor...mycket dålig bild men de ville inte komma när jag ropade!Nån form av rovfågel...sparvhök eller nåt kanske...?!


Helikopter...och det ser vi nästan dagligen på sommaren. Min gissning är att någon pendlar till jobbet med helikopter för det är ofta på samma tider men kanske är det nån läsare som vet svaret?Flygplan ser vi också ofta då vi bor på väg mot Arlanda..nästan i alla fall!

Igår var vi en sväng på en marknad ett par mil härifrån där jag faktiskt inhandlade en födelsedagspresent till min pappa, ingen spännande sådan men behövd om jag förstått saken rätt. På vägen till Salbohed så såg vi massor av fåglar ute på åkrarna som just nu mer påminner om tinande isdansbanor så vi bestämde oss för att på vägen hem stanna och försöka få några på bild. Vad vi fick se var detta...
...bilden är urusel men det är en örn. När vi kom satt den och smaskade på nåt gott, hoppas jag, och när den var klar flög den iväg och satte sig i skogskanten på ett sk fågelträd. De är magnifika!!!

Idag flyger det endast snöflingor på vår himmel och de är jag inte sugen att försöka fånga på bild!!!!!

Mod!

Snart är första koppen kaffe urdrucken och jag sitter och lyssnar på radion. En av mina favoritprogramledare håller mig sällskap...Peje Johansson i Växjö. Just nu gör dom en resa som går från Helsingborg till Sollefteå.

Det hela går ut på att resan ska gå till en speciellt utvald ort i Sverige och då ringer någon in från en annan bestämd ort sen ska de förste ge ett telefonnummer till någon som bor närmare slutdestinationen och så tar man sig vidare på det sättet. Det är en och annan som blivit väckt kan jag säga. I fredags åkte man nånstans väldigt långt norrut till Sävsjö. Spännande att höra hur vi människor reagerar olika på såna här saker.....och jag vill då rakt inte veta hur jag skulle reagera om jag blev väckt av telefonen och fick veta att jag var med i direktsänd radio. Nu kan jag känna mig trygg för de har passerat Västmanland och landade nyss i Östersund!! (det blev lite rörigt det där va....kan man skylla på den tidiga timmen?)

Medan jag sitter här ensam och tittar ut på fåglarna, snön som sakta töar och samtidigt hör hur Blivande ligger inne i sovrummet och snusar så reser jag runt på olika internetsidor och hamnade som vanligt på helagotland.se

Har Ni funderat på vad MOD är???? Det
HÄR tycker jag är mod!!!!! Fryser när jag ser det!!!Det här tycker jag låter bra!!!

Blyga pippis...trött katt!!!

Idag är det påskdagen, om nu nån missat det, det är också den fjärde april och idag skulle min mamma ha fyllt 69 år. Så blev det inte men en extra tanke går till henne idag och jag saknar henne för hon var limmet i familjen, det var hon som höll ihop oss. Nu är vi spridda för vinden och helgerna har mindre betydelse. Den här påsken så har inte hela familjen kunnat samlas för vi har konkurrens av Elmia...yngste sonen är där och tävlar i billjud....
Men vi samlas nästa helg allihop och firar åt annat!

Ska passa på här att gratulera Bästa Vännen som fyller år idag...hur mycket pratar vi inte om men jag kan säga att hon är i sina bästa år! Grattis...vi firar nästa helg va??????Igår höll hackspettarna på för fullt och jag såg dem flera gånger men varje gång jag tog fram kameran så gömde de sig bakom trädstammen, förmodligen är de lite blyga. Men..jag fick det här flygplanet på bild istället!

Katterna som bor i den här familjen har verkligen två helt olika personligheter men är ganska lika ändå!!!Lisa på den översta bilden föredrar dock att vänta tills all snö är borta och hon åter kan inta sina bärbuskar. Hon älskar att ligga i en buske och sova hela dagarna på sommaren, nu föredrar hon dock en av våningssängarna!!!

Kajsa däremot är ute hela dagarna och jagar möss och annat oknytt. En katt sover i genomsnitt 13 - 18 timmar per dygn och det stämmer nog vintertid på våra katter men här i torpet är Kajsa vaken 13 - 18 timmar per dygn så när kvällen kommer och mörkret faller då ramlar hon ihop som en hög i sängen och sover! Igår försökte Blivande att flytta på henne när han gick och la sig, glöm det han fick rätta sig efter henne!

 Så här kan hon se ut då!

Igår var det en fantastisk dag med massor av sol och dagen idag lovade en del när jag klev ur sängen men nu verkar det komma in ett dis så vi får nog hitta på nåt annat än att sitta i solen och njuta!

I Ingrids Potpurri kan man läsa om när hon sitter i solen och äter god glass men man kan också delta i en tävling om vad det är hon ska göra den här våren.....Hoppa in och gissa!!!!

Nu ska jag ta mig en tur i bloggvärlden och se om nåt spännande har hänt hos Er!!!


Oj!!!

Lärde mig igår att när man går runt i bloggvärlden och kommenterar så ska man ha fixat ett nytt eget inlägg...det har ju jag inte gjort idag!!!!

Nå, en snabbis...vi har idag suttit ute i solen hela dagen och det bränner lite lätt i kinderna....wunderbart!!!!


Långfredagen i bilder!
För att få se ordentligt måste Ni klicka på bilden så den blir större!

Känsliga tittare varnas för brutala foton på musdödare!


Drömmar!

Påsklunchen är avklarad och även om det nu blev en ganska simpel lunch med mina mått mätt så verkade alla mätta och belåtna. Min medelålders kropp ville ju inte riktigt medverka till att göra den mat jag tänkt mig men så är det ibland! Sill, ägghalvor, gravlax och Janssons frestelse i trevligt sällskap kan också bli bra!!!

Solen var med oss på förmiddagen men gick sen i moln, nu har den dock återvänt och det verkligen pirrar i hela kroppen!

Vi sitter nu och fantiserar om vårt kommande växthus....vi har fått lite bilder och naturligtvis kan jag inte undanhålla Er det!!!
Vi har ju liksom inte sett det på riktigt men med hjälp av dessa foton så har vi räknat ut att det är ungefär 180 x 240 och det innebär att vi faktiskt kan förverkliga vår dröm om att få sitta och ta ett glas gott vin i vår dröm!!!

Vad ska vi odla...ja, nu spånar vi för fullt....tomater blir det i alla fall...sen måste vi ju ha nåt för ögonfröjden...kanske en massa blomman för dagen....eller har Ni några tips???

När det gäller adressen till det underbara fiket i Sala så ber jag att få återkomma....jag liksom glömde att lägga namnet på minnet....men det ligger vid busstorget...om nu torget heter så!!!!

Gnäll och moraliska problem!

Långfredagen är här och jag kan inte annat än tänka på hur allt förändrats under mina levnadsår. När jag var liten så var långfredagen den dag då man faktiskt inte fick göra just nånting. Det var väl inte fullt så strängt som när min mamma var liten men det fanns liksom i luften. Vilket jag kan tänka är lite märkligt då min familj inte på något vis var religiös, nåja, man ville kanske inte sticka ut hakan för mycket! Hur som så minns jag att det var inte öppet nånstans mer än en liten kiosk som jag tror låg precis utanför Söderport i Visby....kan det ha varit så????
Nyss när jag sprang ut på dass så hör jag hur skogsmaskinerna brummar i skogen längre bort...och jag antar att de sköts av människor!!!

När jag nu ändå låter lite gnällig så ska jag passa på att fortsätta på den banan...det visar väl bara hur konservativ och tråkig jag är men även såna människor behövs!!!

Som vanligt på morgonen så surfar jag runt och läser morgontidningar och då bland annat
...när jag får fram sidan så studsar jag faktiskt lite. Vad gillar Ni den här rubriken???
Jag kan inte låta bli att reagera över ordet Damdödare, för mig låter det som ett påhittat ord som skulle passa bättre i teve-programmet Parlamentet eller nåt. Överlag kan jag tycka att tidningsfolket slarvar rejält med språket och framförallt på nättidningarna. Att språket förändras kontinuerligt är jag fullt medveten om och att den globala urbaniseringen självklart är en förklaring, internet påverkar också språket. Vi lär oss ständigt nya ord och förkortningar som till sist blir ett ord. Men, och för mig är detta ett stort men...att hitta på nya svenska ord på det här viset....Det tar bort allvaret ur situationen och i det här fallet är det ju riktigt allvar!!

Nu går vi från allvar till nåt roligare...nåt riktigt mysigt!!!Igår när vi städat i torpet så åkte vi till Sala och handlade, vi brukar handla i Sala när vi är i torpet dels för att det faktiskt är en mysig stad och dels för att vi inbillar oss att vi kanske gör Sala en yttepyttetjänst! Igår hittade vi dessutom ett litet mysigt café som vi kommer att fika på varje gång vi åker till Sala. Nu skall jag berätta att vi hittade det inte av en slump utan för att en god vän tipsat om det då hennes svärmor har gjort en stor väggmålning där. Har Ni sett så vackert? Ni får en kik till..Jag hade glömt min riktiga kamera hemma så Ni får hålla tillgodo med mobilbilder men jag kommer att återkomma till detta underbara fik...en dröm helt enkelt!!! Ni ska också så småningom få se ännu fler vackra målningar av Lena Ekman när hennes hemsida är klar...och det är den snart har jag förstått!!!

Ja, jag hade lite mer att berätta men  det får bli senare.

Vi fick ett bekymmer.....vad gör man när en fjäril vaknar i torpet i april??? Vad skulle man föredra som fjäril....att bli jagad och uppäten av en katt...eller infångad och utsläppt i minusgraderna och sen troligtvis frysa ihjäl?


Glad påsk!

Jag står nu i begrepp att sätta mig på kvasten och fara iväg, ska bara fånga katterna först! De är ju inte så förtjusta i just resan men de trivs när vi väl är framme!!En Glad Påsk önskas Er alla med ytterligare en härlig bild från
Vicke!