Ordransonering!

Så sitter jag då härute i torpet igen vilket inte alls var med i min beräkning. Jag skulle ju vara i stan denna vecka men vad gör väl det? När saker och ting förändras till det positiva så har jag inga problem med att gilla läget. En natt i stan räckte mer än väl...usch, så varmt och klibbigt!

Här i torpet finns alltid nån liten skuggig plats att besöka när termometern traskar upp på mer än trettio grader i skuggan, nån liten vind går alltid att hitta. Nu hoppas vi förstås att vädrets makter står oss bi och att solen stannar över helgen. Visst har det funnits Power Meet då vi suttit under partytält och presenningar, allt går om man vill. Förra året satt vi i köket och lyssnade på spraket från vedspisen...finns en viss charm i det också!

Igår blev det ingen blogg, tror jag befinner mig i något vakuum efter den underbara vecka jag upplevde förra veckan. Tänk att få tillbringa en hel vecka med helt underbara människor med samma intresse som en själv. Att bara helt få ägna sig åt nåt man älskar. Men jag tror att jag förbrukade en stor del av ordransonen för ordet har inte riktigt velat komma tillbaka till mig. Det far runt en massa tankar men jag hinner inte riktigt fånga dom och få ner dom på papper men kommer tid kommer råd och då hittar jag håven!

Idag ska jag till att börja med skrapa färg från ett fönster så att jag kanske kan måla det i morgon, jag får väl lov att ta ett som det ligger mycket skugga på för att måla i solsken brukar inte ge så gott resultat...färgen vill inte torka. Kanske kan det resultera i en lovsång om nymålade torpfönster!!!!

Mot solen!!!

Poolparty!

Söndag morgon väcks jag av en ilsket ringande telefon, jag studsar sömndrucken upp ur sängen medan jag tittar p klockan och konstaterar dett den är faktiskt nio. Det är äldste sonen som vill försäkra sig om att även detta föräldrapar kommit hem ordentligt från gårdagens festligheter.

Han frågar mig genats..."Sov Ni?" Ja, säger jag med en suck. Men...Ni brukar väl alltid vakna tidigt säger han då....Ja, men det beror faktiskt på hur dags man går och lägger sig försöker jag förklara för honom. Vi kom inte i säng förrän fyra i morse och då är det faktiskt helt okej att sova när klockan är nio!!

Själv skjutsade han hem sitt andra föräldrapar betydligt tidigare men vem vill gå hem först från en trevlig fest?? Vi är ju så sällan på festligheter så vi passar ju på när det ges tillfälle att roa sig!

Dessutom var det ju en fantastisk dag och kväll.....svenska sommardag när den är som allra bäst!!! Värdparet bjöd dessutom på fantastisk god mat och härligt sällskap!

En och annan nubbe slank förstås ner, glasen var av valfri storlek och vi valde encentilitersvarianten!Utsikten från värdparets altan var vidunderlig skulle man kunna säga. Huset ligger på en ås alldeles i kanten av ett jättefält, påminner en hel del om hur vårt torp ligger. Ute på åkern såg vi hur hararna lekta tafatt med varann och även en älg kom promenerande ut från skogen på andra sidan åkern.Tittar Ni riktigt noga ser Ni älgen precis i mitten av fotot!

Kvällen bjöd på många glada skratt men också förvirring för somliga. Festdeltagarnas konstellation var kanske lite underlig då en av männen faktiskt hade två av sin ex med på festen, plus sin nuvarande sambo...vilket resulterade i en förlösande fråga...Har alla varit gifta med alla här?? Det ligger ett uns av sanning i den frågan för det fanns flera förvecklingar i detta sällskap som jag inte går in på i detalj....men kul hade vi och alla kan vi umgås med varandra! Själv har jag min roll som exfru i sällskapet!

Det verkade inte bara vara vi människor som trivdes som fisken i vattnet..Idag njuter vi av ytterligare en lika solig dag. Eric Bibb har bjudit oss på sitt sommarprogram på P1 och nu är det en novell som underhåller oss. Ikväll åker vi till stan igen....verkligheten kallar!!

Ja, just det....Ni kanske undrade om någon blev ikastad i poolen under kvällen....jo, då....vad vore väl ett poolparty utan ofrivilliga dopp?

Jag är bestulen!!!

Igår kväll upptäckte jag den förskräckliga stölden...den var min äldste son och den blivande maken som uppmärksammade mig på det! Det blev lite rörigt omkring mig och inombords blev det fullkomligt kaos!

Jag var tvungen att springa in och kolla i handväskan om det verkligen kunde stämma...och ja, det stämmer!!!

Det är Power Meet redan nästa helg!!! Jag var helt övertygad om att det var ytterligare en vecka kvar!  Nån har snott en hel rackans vecka av mig!! Nu blev det helt plötsligt lite bråttom måste ju fixa en hel rad saker nästa vecka då jag tänkt att bara gå och flumma runt i stan.

Någon av Er kanske funderar på om jag är så himla intresserad av bilar....nej, det kan jag ju inte påstå men just Power Meet innebär en massa trevliga saker för vår del och har gjort nu sedan 2004 om jag inte har räknat helt fel!

2004 var första året som flera av våra internetvänner besökte oss i torpet under Power Meet och sen har vi gjort det till en tradition varje år. Jag skrev våra internetvänner och då tänker nån att vaddå...den blivande maken tycker ju att datorer är djävulens påfund..jo, men en kort period 2003, tror jag det var, så roade han sig på sidan Kamrat och "raggade" där upp Bettan med hjälp av en berättelse om en björnhona. Ja, jag ska inte gå in på några detaljer..

Hursom så märkte jag att han skötte ju inte vänskapen som han borde så jag tog över Bettan och på den vägen är det. Sen var det ju Micke som dök upp nånstans på vägen, tror det var på Silverplanet i samband med att han fick sin nackskada. Då jag själv är whiplashskadad så försökte jag ju tala om hur han skulle bete sig för att må lite bättre....om jag lyckades vet jag inte?!

Nå, sen har det kommit och gått lite andra människor men vi har väl varit grundstyrkan och vi har alltid lika kul!

Det brukar bli lite kubbspel fram på natten med värmeljus uppå varje kubb så vi ser, vi brukar spela Fia...också alltid trevligt! Ibland har vi varit i den stora sandgropen och badat och ibland har vi suttit och huttrat under nån filt.

Vi har i alla fall alltid kul och det blir alltid ett besök, för de som vill, på cruisingen inne i Västerås!

Nu vill jag passa på att önska alla som vill välkomna...vi är inte nåt slutet sällskap utan är Ni i krokarna av Västerås kommande helg och vill göra oss sällskap....hör av Er....skicka ett mejl
kajsalisa2002@hotmail.com så får Ni en vägbeskrivning!!!

Nu ska det kokas lite kaffe och sen ska jag gå ut i trädgården och njuta av den härliga sommardagen som just börjat!!!!

King of Pop

Det är fredagmorgon och jag vaknar av att Lisa kommer purrande och tycker att det är dags att gosa lite. Jag slår på radion, klockan är tjugo minuter över sju och jag tänker att jag kan lyssna på Radio Västmanlands Tänkvärt. Det var inget Tänkvärt idag och jag inser att jag lyssnar inte lika mycket på Radio Västmanland så kanske har de gjort ett sommaruppehåll med mitt favoritinslag. Sommaruppehåll verkar ju vara populära både på radio och teve just nu....det är som om hela Sverige stannar när sommaren kommer och repriserna haglar tätt.

Jag valde istället att gå upp ur sängen och ut i köket för att sätta på lite kaffevatten, på vägen satte jag dock på datorn, min enda informationskälla till nyheter bortsett från radion då. Med muggen i hand satte jag mig sedan ner och började surfa runt hamnade på en väns sida där jag på slutet läser att Michael Jackson är död...första tanken är att nu är det nån som behagar skämta med mig!

Det är inte utan att jag, medan jag väntar på att Aftonbladets sida ska komma upp, funderar på om han helt enkelt tröttnat på livet...valt att avsluta själv.

När sidan kommer upp framgår att han dött av hjärtstillestånd. Hjärtstillestånd kan man få av många olika saker och trots allt har han levt ett ganska hektiskt liv...åtminstone om det finns nån form av sanning i det media berättar. Vad som dock slår mig är att jag nog aldrig direkt förknippad King of Pop med droger. Jag kan inte se droger tillsammans med honom på nåt vis...han var nog alldeles för väldisciplinerad för det...eller så var det så han ville att jag skulle se honom!

Jag är ju tillräckligt till åren kommen för att så väl minnas när den andre Kungen dog. Jag minns hur jag kom till mitt sommarjobb i kiosken på Tofta Bad och löpsedlarna bara skrek ut....Elvis död!!! En lika märklig känsla infann sig...och samma känsla finns idag. Märkligt för ingen av dom har varit mina idoler...men...ingen har ju kunnat undgå dom!

Båda kommer för alltid att vara inskrivna i den musikaliska historien...

Nånstans känner jag likheter mellan de båda. Återigen baseras mina alla mina tankar och funderingar på det man kunnat läsa i pressen..jag har ju tyvärr inte haft möjligheten att träffa nån av dom personligen. Men båda känns som så otroligt ensamma människor!

Vad hjälper det med rikedom och berömmelse om man sen ändå inte känner att man kan lita på någon? Det är väl självklart att man blir folkskygg och folkmassan kastar sig över en om man visar sig utanför sin dörr...det skulle få mig att för alltid stänga dörren!

Nej, kanske är det bäst att jag slutar mina funderingar här för jag känner att det bara bubblar upp och det kan inte bli annat än rörigt om jag fortsätter.

Men....nånstans...finns samma frid i mig nu som när Elvis dog....jag hoppas de möts i musikhimlen! Jag hoppas att det där uppe inte finns några paparazzi´s utan att de får känna sig som fria människor där!!

Kajsalisa skriver

Efter mycket modigt övervägande så har jag valt att skapa en ny blogg där jag publicerar sånt som jag tycker är värt att dela med mig av!

Jag vill inte att det ska hamna mitt i allt annat svammel jag skriver. Mitt vanliga bloggskrivande är ju sällan bearbetat eller genomtänkt utan fingrarna får ju bara spela på tangentbordet och sen trycker jag publicera. Texterna på den nya sidan är lite mer bearbetade och bör hålla en annan kvalité.

För den som är intresserad så är det bara att trycka på Kajsalisa skriver ute i högerkanten.

Första gången hjälper jag Er dit om Ni så önskar
Kajsalisa skriver

Kvällsfundering!

Det är onsdagkväll och jag sitter här och tänker på att egentligen borde jag gå och lägga mig men på nåt underligt vis känns det som att jag vill dra ut på tiden. Sitta här vid fönstret och titta ut och njuta av denna underbara kväll som sakta men säkert håller på att övergå till natt.

Stora beslut väntas på att bli tagna....ska jag göra så...ska jag göra si....vem kan hjälpa mig att hitta svaret?

Kvällen blev mysig...den blivande maken med dotra kom ut....äldste sonen och hans flickvän...vi åt matjessill och potatis. Flickvännen och jag började bibba lite....vet Ni vad man gör när man bibbar? Jag fick lära mig det denna vecka.....låt mig få höra vad Ni tror att det är så ska jag avslöja det i morgon!!

Lisa studsar runt lite...har lite svårt att komma till ro, kanske hon också känner att det ska njutas av nuet. Det är ganska varmt även inne men ändå ger det gamla torpet en svalka...de var bättre på att bygga hus förr tänker jag. Det här håller kylan borta på vintern och värmen ute när det är sommar...så borde alla hus byggas.

Hemläxan är gjord om än inte alls på det vis jag tänkte mig när jag lämnade skolan idag men ibland styr livets verkliga händelser en in på okända vägar.

I morgon har vi egen skrivtid på morgonen vilket innebär att jag faktiskt ska sova tills jag vaknar alldeles av mig själv, det innebär inte att jag smiter från skrivandet för det gjorde jag ikväll innan familjen droppade in. Men jag behöver sova, jag behöver vilan. Min trötthet gör sig gällande nu...jag orkar inte längre som jag gjorde förr. Oavsett om det är saker som är jättekuliga och jättespännande, mina resurser ÄR begränsade.

Men det är en ganska skön känsla att våga känna detta...att våga stå för det...att våga bejaka det!

Så...det är väl lika bra jag tar min bok och kryper ner under täcket...Lisa har också kommit till ro nu!

Jag har nåt på G!!!!


Jag har aldrig varit en morgontrött person inte ens när jag var i tonåren. Numera så vaknar jag aldrig efter åtta utan nåt visst undantag om jag gjort nåt speciellt kvällen innan.

Nu när jag går kursen så har jag bestämt att jag ska ha klockan på ringning 7.20 vilket är en helt normal tid för mig att vakna men...hela natten mellan måndag och tisdag låg jag i dvala i oro över att försova mig!! Egentligen skulle jag inte ens behöva ha en klocka som ringde!! Så Ni kan ju bara gissa hur trött jag var igår kväll!! Somnade till och med under "Morden i Midsommer".

När jag åkte till skolan igår morse så blev jag stoppad några hundra meter från skolan och blev då bjuden på fest på lördag...ganska trevligt va?! Pool- och grillparty...näe, det var inte nån på skolan utan faktiskt min fd mans fd detta sambo....krångligt?? Möjligt men inte för oss!

Dagen började med uppvärmning....vem har tänkt på att värma upp i samband med skrivande?? Inte jag i alla fall!

Sedan olika skrivövningar och även samtal om olika texter och idag ska min text läsas och samtalas om....känns både spännande och lite läskigt!!!

Vi hade också en hemläxa igår men jag kan inte påstå att jag gjorde speciellt mycket av den....jag smidde nämligen andra planer....framtidsplaner. Redan nu på morgonen fick jag ett besked som gladde mig....nu är jag på gång!!!Detta är en blyg viol vid Västmanlands mittpunkt..och den symboliserar absolut inte mig!!!!!

Början på nåt nytt?

Kanske har jag idag inlett en ny fas i mitt liv, ja, naturligtvis har jag väl det för på ett vis gör man väl det varje dag. Varje dag är en sällsam gåva fast vi så lätt glömmer bort det i vår iver att alltid sträva vidare mot nya äventyr.

Men idag var det första dagen på skrivarkursen jag bestämde mig tidigare i våras för att gå. För en gångs skull så bestämde jag mig tidigt för att inte bygga upp några förväntningar utan att bara ta saken för var det var...helt olikt mig!

Jag mätte avståndet till Tärna Folkhögskola och det är precis en mil, egentligen tillräckligt nära för att använda min svarta fina cykel och vädret verkar ju tillåta den sortens aktivitet denna vecka. Men när dagen var slut så insåg jag att det var en god idé att ta bilen.

En god idé var också att trots allt välja att bo i torpet och inte bo på internatet. Jag är ju en ganska social människa som tycker om att umgås med folk och kanske skulle det då vara lätt att dras med på olika aktiviteter på kvällarna istället för att ransonera på krafterna. Jag måste komma ihåg att detta är en investering i mig själv för framtiden...det är inte alltid bäst att leva i nuet!

Mina krafter är helt klart begränsade, jag var väldigt trött när jag straxt före fyra kom tillbaka till torpet. 7 timmar av lyssnande och olika skrivövningar tog på krafterna. Det var skönt att få sätta sig i lugn och ro i den gamla trädgårdsmöbeln och bara insupa torpets alla ljud och dofter.

Så småningom satte jag igång med hemuppgiften för naturligtvis ingår såna i denna kurs. Jag skulle skriva ner en lista på 10 saker jag vill skriva och skriva om. Det var en ganska lätt uppgift trots allt.
Vi skulle också läsa några kapitel i boken "Lusten att skriva" av Julia Cameron och oj, vilken inspiration jag fick vilket var tur för i morgon ska jag lämna in ett A4-ark med något jag skrivit. Nåt som sen ska läsas av hela gruppen och sedan ska vi prata om texten...spännande!

Det är ju alltid otäckt att lämna ifrån sig nåt man skrivit men jag inser att mitt bloggskrivande ändå tagit bort en del av den rädslan. Jag vet ju att Ni är ett i mina ögon ganska stort antal som läser mina tankar och funderingar varje dag, visserligen så är inte kommentarerna alls lika många men det är inte heller det viktigaste för mig. Det viktigaste för mig är att få ur mig dom ord som snurrar runt som en virvelvind i mitt huvud. Att få dela med mig av nåt jag åtminstone för stunden tycker är viktigt!

Nu när klockan är halv åtta på kvällen så har jag gjort mina "måsten" och jag kan nu luta mig tillbaka i soffhörnet...eller i hängstolen i den stora tallen på gården och bara göra ingenting. För säkerhets skull så tar jag med mig ett litet block att notera i....


God fortsättning!

Det blev en lagom avslappnad dag igår. Vi grejade lite i trädgården tills regnet kom precis lagom till Ingvar Kamprad satte igång Sommarprogram på P1. Det var riktigt bra...jag gillar att lyssna på sommarprogrammen och idag är jag ju som gjuten....Tomas Ledin sommarpratar!

Ledin är en av mina absoluta favoriter och det grämer mig mycket att jag tappat bort den autograf jag lyckades få en gång när jag sålde glass till honom. Eller nu ska vi hålla oss till sanningen...det var inte jag utan en jobbarkompis som lyckades klämma ur sig att han ville ha autografer till alla i kiosken!!

Nåja, idag pratar han...i skrivande stund är det 32 minuter kvar!

Igår satt vi länge ute och pratade för på kvällen fick vi ett helt underbart väder här...solen sken som om den inte gjort annat i sitt liv!!! Men....då kom vi på en sak...och det ska jag visa Er nu...Det här är ett flygfoto över torpet. Det är taget av Anders från Kila i Västmanland som jag träffade på Silverplanet på den tiden internet var ganska nytt och man provade sig fram. Jag berättade om vårt torp för honom och bjöd över honom på en kopp kaffe i fall han ville. En fredag eftermiddag när vi precis kommit hit ut så rullade han in på sin motorcykel och drack den utlovade kaffekoppen.

Han berättade att han flög en hel del och undrade om vi ville ha ett flygfoto över torpet...självklart sa vi och ovan kan Ni se resultatet!!

Numera så har vi inte så mycket kontakt men nån gång per år så pratar vi lite på MSN och Anders...om Du nu skulle läsa detta så hör gärna av Dig!

Det är kul att se hur saker förändrats vid torpet...träden har växt sig lite högre, rabatter har tillkommit likaså ett par trädgårdsmöbler....hammocken är dock densamma!!!

Midsommardagen 2009

Idag vaknade vi till sol och blå himmel och det är verkligen efterlängtat! Det blev en tidig kväll igår, den blivande maken känner sig ju inte riktigt pigg, han har ju en förkylning och han är man...behöver jag säga mer?

Det regnade ju i princip hela dagen här och eftersom man ska vara ren och fin just midsommarafton och julafton så avr det bara att bita i det sura äpplet och gå ut i midsommarregnet och ta sin lilla dusch. Med ett par kannor varmt vatten från vattenkokaren så överlevde jag, värst var nog dropparna som kom från parasollkanten...de var ruggigt kalla!

Sedan åkte vi åväg till Ramnäs för att fira svägerskan som fyllde år och som tillsammans med svärmor bjöd på en god lunch med efterföljande kaffe. Till kaffet serverades vi denna...Även Ramnäs drabbades av regnet och vi tvekade länge huruvida vi skulle ta oss till Seglingsberg eller inte....men vi tog oss dit! Det är en liten fantastisk ort endast några kilometer från Ramnäs. Ett ställe som är väl värt ett besök och själv ska jag nog vid tillfälle titta mig omkring ännu mera noggrannt!

De reser varje år en speciell midsommarstång och jag har försökt fånga den på bild...Precis när de rest stången så kom regnet...ordentligt! Men jag fångade ändå några vackra vyer på väg till bilen undan regnet...Ser Ni den mörka himlen..den innehöll en hel del muller också!!!Idag tar vi det bara lugnt, just nu löser vi melodikryssset och hittils har det varit enkelt!

Tar upp lite extra mat ur frysen i fall nån skulle vilja göra oss den äran ikväll....bara så Ni vet...Ni är välkomna!!!

Glad midsommar!

Igår kväll somnade jag helt utmattad redan före nio, det tar på mig att hålla igång så som jag gjorde igår. Jag städade ju hela torpet, som faktiskt inte är så litet som man kanske tror, Vi har nog förmodligen lika många kvadrat härute som vi har hemma i stan!

Efter en sill och nubbe så satt vi och tjatade lite om FK och deras sätt att se saker på, det är mycket svårt att se att jag skulle kunna jobba heltid när jag är så slut så jag somnar efter en städning. Det var ingen grovstädning utan bara lite plock med dammsugning. Det tunga gjorde dessutom den blivande maken.

Nåja, eftersom jag nu somnade så tidigt så vaknade jag ju förstås tidigt också! Klockan fem började mina livsandar att göra sig gällande på att jag legat lite länge...kroppen tycker inte riktigt om det. Jag försökte sätta på radion för det brukar jag kunna somna om till och blivande maken han sover även om taket rasar in!!!

När nyheterna vid sex var över så var jag definitivt vaken.....och riktigt irriterad!!

I nyheterna berättar man att det gjorts en undersökning bland sydafrikanska män som visar att var fjärde sydafrikansk man har våldtagit!!! Man säger också att våldtäkterna begåtts även i unga år...sen är det slut!!

Jag grubblar på vad vill man säga, vad är syftet med den nyhetsrapporteringen? Att man ska veta att 25% av de sydafrikanska männen är våldtäktsmän...eller? Inslaget känns ryckt ur ett sammanhang och det känns definitivt rasistiskt!!!

När jag hade hört nyheterna för tredje gången så var jag tvungen att gå ut på nätet och kolla om jag kunde hitta nån mer information för det störde mig så mycket...även den blivande maken reagerade kraftigt.

HÄR....kan Ni läsa mer om vad som står.

Här framgår att de tillfrågade är av olika ras och olika uppväxtförhållanden, det är ju onekligen så att när någon säger sydafrikanska män så går de flestas tankar direkt till en svart man i bastkjol som dansar framför en lerhydda...eller? Vi ska inte glömma att Sydafrika också är hemviste för en stor del vita människor. En sydafrikansk man behöver inte vara svart!

Ja, jag har lite svårt att sluta tänka på det....men jag fick i alla fall ägg-och äppelsalladen gjord som jag lovat att ta med till svärmor idag. Vi äter lunch hos henne tillsammans med svägerskan som fyller år idag sen åker vi vidare mot Seglingsberg, visst är det ett vackert ortnamn, där hoppas jag få ta en mängd trevliga bilder att visa Er sen. D ska det bli en midsommarblogg...det här blev ju nåt annat för det upprör mig....får verkligen Sveriges radio göra så...har de också hemfallit åt sensationsrapporteringen?

Ja, ja...

Dagen före...

...midsommarafton!

Vad gör man då? Ja, här blev det lite städande vilket vi inte är riktigt klara med men vi fick besök av Leo och hans mamma och mormor. De hade goda bullar med sig vilket väl var tur för vi har ju sällan nåt gott att äta till kaffet!

Alldeles efter att de kommit så kom också yngste sonen, han hade haft en körning till Uppsala idag så då passade han på att åka inom torpet på vägen hem...en macka och lite dricka smakade tydligen riktigt bra....att sen få ta en tupplur på vår säng verkar inte heller så illa. Ja, det är väl lika bra att jag passar på att tala om att sonen jobbar på beting så det är inte någon eller något som blir lidande av att han ligger här och snarkar!!

Blivande maken har idag gjort den på årets mesta prestation...tömt dasset! Han har som belöning blivit lovad att få en liten bit sill med nubbe ikväll...jag tar en bit jag också för jag har ju städat..måste väl vara jämställt?!

Naturligtvis har kameran varit med både här och där, tänk vilka otroliga bilder man kan få med en systemkamera! När vi för 2 år sen köpte vår Panasonic DMC-TZ3 tyckte vi att det var dom mest fantastiska bilder vi tagit. Tidigare hade vi haft lite billigare digitalkameror som förvisso tog skapliga bilder men när det nu trillade in lite oväntade pengar i samband med att mamma dog så valde vi att satsa på en riktigt bra kamera.

Foto har ju med åren och kamerorna blivit ett allt större intresse, framförallt för mig men även den blivande maken kan ibland ses bakom kameran...dock oftast framför eftersom han är en sk linslus!!!
Tidigt i våras valde vi ju att köpa en systemkamera och det var ett bra val....det blir ett helt annat djup...en annan skärpa. Detta märkte vi framförallt i tisdags då vi skulle välja en bild till tisdagstemat och vi började med de äldsta bilderna!

Bilden jag publicerar idag är just en sån bild som har både djup och skärpa...och många detaljer!!!


Tisdagstema!

Helt plötsligt så var det tisdag igen...var tar veckorna vägen?

Jag öppnade egentligen datorn i morse för att bara skriva att vi har sol idag...och så slog det mig...måste kolla vilket tema det är denna tisdag.

BALANS!

Den blivande maken och jag satte oss för att gå igenom våra foton för att hitta nåt med balans. Det tog sin lilla tid och blivande maken gav upp till förmån för disken! Har jag berättat att han älskar att diska förresten? Det är otroligt men sant!

Helt plötsligt dök den här bilden upp...Den här bilden är balans!

Ögonstenarna balanserar uppå den stora stenen och det kan ju ibland vara en konst i sig att hålla balansen på det viset!

Men viktigare är att hitta balans i livet men genom att följa de kloka orden som är skrivna på stenen så tror jag att man kan komma en bra bit på väg!

Vi strävar så ofta efter att skaffa mera prylar....den som har mest prylar när han dör vinner! Men vad är prylar om man inte är älskad eller får älska?

Om man har kärlek i sitt liv, då är man rik! Kärlek behöver inte vara den romantiska kärleken...kärleken till sina barn, till en förälder, till en moster, till ett djur....
Själv är jag mycket förmögen!

Så läs orden på stenen en gång till...stanna upp och begrunda!

HÄR....kan man läsa mer om balans!


Sen måste jag få berätta...för några veckor sedan så frågade jag ju om Ni visste vad det var för frukt jag hade på en bild....nu har jag lösningen....BITTERGURKA!!!!

Det är knappt så jag törs berätta hur jag hittade svaret...men i bildarkivet på datorn hittade jag den här bilden som jag tagit hos svärmor i augusti....Så, så....skratta nu inte åt mig ;)

Konstigt!!

Idag vaknade jag av att det var tyst ute...inget smattrande på fönsterblecken...däremot hörde jag några fåglar som kvittrade vackert!

Det blåser ordentligt ute men det gör nog inte så mycket för denna enorma mängd med regn som vi fått behöver hjälp att torka bort! Nu ska jag väl inte ropa hej ännu för det är mulet överallt men det vore ju toppen med en hel dag utan regn. Jag ska snart klä mig för att gå ut och tömma ur ytterligare en skottkärra med vatten, fågelbadet som jag tömde igår innan jag gick och la mig är nästan fullt idag.

Senare idag ska vi ta oss en tur till hemmet i stan, jag ska på bildterapin och dotra ska köras till sin mamma. Vi behöver göra en snabbtvätt också men den tar sambon medan jag är iväg.

I fredags fick jag ett glädjande besked på posten....den skrivkurs jag anmält mig till kommer att bli av, så nästa vecka kommer jag att gå en skrivkurs på
Tärna Folkhögsskola med Annelie Salminen som ledare. Jag ska väl passa på att skriva här att FK är informerad så de behöver inte meddelas anonymt!

Egentligen har vi väl kanske inte dom pengarna men jag valde att inte bo på internat utan att åka hit till torpet på kvällarna då Tärna bara ligger knappa milen från torpet, då halverades priset och sen tömmer jag den sparbössa som jag sparat mynt i under vintern. Det här kan kanske bli en start på nåt nytt...ge mig en vägledning om vad jag ska göra.
Jag har ju en önskan om att få gå Tärnas skrivarkurs som är på ett år och förhoppningsvis kan detta vara en bra början!

Nu är det frukost!!

Blå Dahliaav Nora Roberts.

Antingen är det så att jag just nu är inne i en Robertsperiod eller så har jag haft en hiskeligt tur att springa på två kanonböcker av henne på raken!

Det här är den första i en trilogi och handlar om en ung kvinna som blir änka precis i början av boken. Hon har två små barn och skilda föräldrar med allt vad det kan innebära!

Efter nåt år väljer hon att flytta söderut med sina barn och börjar jobba på en handelsträdgård åt en kvinna som anses vara lite speciell. Hon måste till att börja med också bo hemma hos denna kvinna med sina barn. Naturligtvis finns det en härlig kärlekshistoria och ett spöke!!
Vad vore ne riktigt bra Robertsbok utan lite mystik??

Den här är riktigt bra, jag började igår eftermiddag och avslutade den nu mitt på dagen och jag ser verkligen fram emot de två kommande delarna!

Vill här också säga att de har ingenting gemensamt med den förra trilogin som alla hette nåt med Nyckeln till... i titeln. Jag läste dessa tre böcker men kan väl ändå inte säga att jag blev speciellt fångad av dom!
HÄR kan man läsa vad jag tyckte om dom när jag precis läst alla tre!

Idag kommer jag att påbörja en av mina absoluta favoriter....Penny Vincenzi!

Den mörka ängelnav Mari Jungstedt.

Den här boken är det verkligen sträckläsningsvarning på. Om inte mina ögon hade vägrat att samarbeta så hade jag förmodligen läst hela natten!

Gotlands stora festfixare hittas mördad dagen efter att det stora konferenscentret invigs på ön. Snart får man också vara med om att mördaren jagar hans hemliga "flickvän" för naturligtvis är det egentligen henne märdaren är ute efter...det framgår ganska tydligt på dom första sidorna så det är inget jag avslöjar direkt! Den är full av en massa psykologiska tankar och den väcker åtminstone hos mig en hel del känslor!

För mig är det givetvis extra kul att läsa om Gotland även om jag ibland tycker att det är jobbigt att Jungstedt tar sig vissa friheter att göra om geografin på ön men...det är ju bara detaljer som stör mig och en handfull till kanske!

En riktigt bra bok att ta fram i dessa regniga tider!!!

Rymmarenav Thomas Bodström.

Ledsen att behöva säga det men det är är en av de få böcker som jag gav upp. Efter 140 sidor var ajg iten fångad och då kändes det helt onödigt att fortsätta traggla.

Den är fylld med alldeles för mycket märkliga politiska intriger och jag kan inte låta bli att hela tiden tänka på att det är en fd justitieminister som skrivit den....

Nej, jag gick vidare i bokhyllan!

Länkar vidare!

Ja, mitt första inlägg idag får faktiskt vara en länk vidare till en av mina vänners blogg. Det hon tar upp i sin blogg är viktigt...för oss alla!

Ungdomsvåldet!

Vi måste börja förstå att vi kan inte lägga allt ansvarstagande på våra ungdomar för att själva klara oss i från jobbiga beslut! Som sextonåring är man inte mogen nog att ta egna beslut om hur länge man ska vara ute på kvällarna, hur dags man ska gå och lägga sig på kvällen, var man får vara när man är "ute" osv.....

Hos oss har vi haft vad andra tycker ganska hårda regler men det har inte inneburit att de aldrig fått göra nåt. Däremot har det varit tydligt hur dags de ska komma hem på kvällarna och vi har i regel sett till att vara vaken tills de kommit...eller så har de fått väcka oss när de kommit hem för att vi ska veta hur de mår och vad de har gjort! Jag skulle till exempel aldrig kunna gå och lägga mig och bara sova och strunta i när mitt barn kommer hem!!

Många gånger har jag studsat upp mitt i natten för att kolla....har de kommit hem men glömt att rycka mig i tårna...nån gång var det soppatorsk i bilen som försenade...men hem har de alltid kommit!!

Vi föräldrar ska guida våra barn in i vuxenlivet....inte bara curla...de behöver krav och fasta regler. Även om de gnäller så är det faktiskt som så att de vill att vi ska hjälpa dom med att bestämma. Våra barn vet att vi har regler och bestämmelser för att vi älskar dom och bryr oss om dom!!!

De vet också att de alltid kan komma till oss och berätta allt...dessvärre/bättre så kan man ibland få veta mer än man behöver *eller hur min käre son ;)* men det är okej...hellre det än att inte veta nåt!

Tack älskade ungar för att Ni är så underbara!

En junilördag i torpet!

För ett år sen så var det supervarmt och man visste nästan inte vad man skulle göra med sig själv i värmen....idag är det inget problem!

Det har regnat i princip hela dagen, det har inte vräkt ner men hela tiden har det kommit litegrann. Ett kort litet uppehåll då vi passade på att diska och pyssla om de ivrigt växande tomatplantorna!

På eftermiddagen la vi oss en stund för att läsa men ganska snart blev jag uppmärksammad via sms att man kunde halvera sin ålder genom att lyssna på punkmusik. Låg en stund och funderade på att kanske gå upp och kolla på Spotify om jag kunde hitta nåt där i min jakt på föryngringskur men sen insåg...nej, jag vill inte vara 23 igen. Den åldern var charmig då....

Jag påbörjade min bok, en Nora Roberts och den kvinnan kan verkligen fånga en. Just nu funderar jag mest på om jag ska lämna sambon vid filmen Babel och själv gå in i sovrummet för att umgås mera med Nora!!

I morgon hoppas vi på lite uppehåll i regnandet så vi kan få umgås med och i vår trädgård, dock verkar det inte bli så.

Måste få avsluta med ett foto på en akleja jag aldrig tidigare sett....jag fick en planta av moster tidigare i våras när hon var här och hälsade på med sin familj.


Studentutspring i vår stad idag!

Idag är det många hundra unga människor i vår stad som tar studenten. De ska springa ut från skolan som varit deras arbetsplats i minst tolv år, ut i....ja, vem vet? Arbetsmarknadsläget är ju inte precis det bästa just nu men jag hoppas att de alla kan känna nån form av framtidshopp!

För ett år sedan "sprang" min yngste son ut...de sjöng om den ljusnande framtid som deras och det såg verkligen blomstrande ut med prognoser om att det inom kort skulle behövas 4500 nya lastbilschaufförer, men som vi alla vet kan det förändras över en natt! Båda sönerna drabbades av arbetslöshet och många med dom, de är båda tillbaka i arbete och jag är en stolt mor även till dom. De kämpar hårt båda två för att få arbete och hoppar på det mesta som kommer i deras väg!

Inte bara arbetsmarknadsläget är annorlunda jämfört med förra året utan också vädret!! Förra året var det så varmt så jag var tvungen att ändra menyn...det gick inte att ha kallskuret utan vi fick grilla kött istället...och jag lovar att det varmt att stå vid grillen! Vi samlade kylklampar från hela släkten för att kunna ställa under sallader och annat som borde hålla sig kallt! Men vi hade en mycket trevlig dag...och kväll som mer eller mindre hann gå över i natt!

En av de stora glädjeämnena var att vi kunde fira tillsammans med samtliga släktingar trots att pojkarnas pappa och jag varit skilda i 15 år, det finns inga konflikter mellan oss och jag känner mig fortfarande välkommen i hans familj!
Jag önskar verkligen att alla barn fick uppleva det! Det är en stor dag att ta studenten och den vill man fira tillsammans med hela familjen!

Vädret idag är grått, regnet hänger i luften men jag hoppas att solen ska kunna trotsa molnen!

Egentligen skulle jag bara skriva en kort liten blogg med en undran.....Är det någon som vet vad detta är för vacker blomma?

Den kommer från min mamma och hon kallade det för Ölandsgubbe. Det sas att det var en blandning mellan jordgubbe och ölandstok...själv är jag dock tveksam då jag inte hittar nåt om en sådan korsning när jag googlar på ölandsgubbe. Den ser ut som en lite större smultronplanta och ger små söta bär som mer påminner om smultron än jordgubbar!

Men visst är den söt???


Lycka!!

Ja, det var en lycklig dotra som kom hem från sin skolavslutning idag och det med all rätta!!

Hennes betyg var strålande, faktiskt bättre än vi alla vågat hoppas på. Det betyder nu inte att vi tror att hon inte har förmågan att lära sig saker för det vet vi...det är en synnerligen intelligent tjej! Däremot så kanske inte detta fyrkantiga skolsystem passar alla.

Familjens dotra är en drömmare som har många järn i elden och ännu flera funderingar. Hon har en unik gåva att formulera sig i skrift precis som sin pappa och sin farmor. Hon är en konstnärssjäl helt enkelt och då kan det bli jobbigt att koncentrera sig på ämnen som kanske inte är de som mest intresserar. Men sätt en penna i handen på henne så ser man hur hon drömmer sig bort och ganska snart har hon en fantastisk berättelse på pränt!!

Därför är det med glädje vi konstaterar att hon sökt in på samhällsprogrammet med journalistisk inriktning...det kommer att gå bra för henne där!!Det är med löfte från henne själv som jag publicerar den här bilden....visst är hon fin???

Idag avslutas en epok!

Idag går familjens dotter ut grundskolan. Kanske står hon just i skrivande stund på scenen och sjunger tillsammans med en av sina bästa vänner. Det har varit en dröm för henne sedan hon började högstadiet av få sjunga på en avslutning...nu uppfylls den!

Att börja högstadiet var för henne en traumatisk upplevelse, redan efter femman var hon förtvivlad över att om ett år behöva sluta mellanstadiet och börja högstadiet! Nu är det slut och jag vet att hon på ett vis skulle vilja göra om hela resan!!

Förändringar är ju nåt vi upplever väldigt olika...förändring för mig är utmaning...för andra ångestfyllt! Nu inför starten på gymnasiet till hösten verkar det som att dotra mest tycker att det ska bli skönt med en nystart!

Jag är spänd på att få se betygen....visserligen har det i min telefon droppat in små sms med jämna mellanrum där jag kunnat läsa...Jag fick VG i engelska....jag fick VG i gympa.....

Betygen är inte så viktiga egentligen utan det är prestationen hon utfört...för hon har varit sååå himla skoltrött...men med lock och pock har vi ändå alla tillsammans rott det i land!!

Idag är jag en riktigt stolt elak styvmor!!!!!!


EFIT 090610

Idag är det EFIT-dag och som vanligt är det ju ett strålande väder!!! Regnet faller stilla utanför dörren och i torpet går man endast ut när man behöver.....på dass!

Min dag startade med ett sms från Mr. Efit själv om att det var dags. Idag valde jag att fotografera min dag med telefonen så därav lite sämre kvalité på bilderna.08.25 Var kaffet klart att drickas och här kan man skymta vallmon som väntar på värmen för att blomma ut i härlig skrud!09.30 har jag fått igång datorn och tittar igenom mina vänners bloggar. Andra koppen kaffe syns till vänster och tillhöger syns mitt vattenglas. Vad mer behövs för en lyckad dag ;)10.30 Som jag skrev i början så går man inte ut mer än när man behöver....och då behövde jag det! Alltså fick Ni följa med på dass.....nån som känner igen utsikten?11.30 Jag sticker ut huvudet genom dörren för att Ni inte bara ska behöva se inomhusbilder. Här ser Ni mina pelargoner som faktiskt trivs rätt bra i regnet och Ni ser också några plantor som väntar på att få växa till sig lite innan de ska ner i jorden!12.30 var jag helt övertygad om att jag tog ett foto men så var det tydligen inte, det kom ett telefonsamtal emellan!13.30 började jag packa för att åka mot staden när sambon har slutat för dagen. Jag måste till stan för att posta min begäran om omprövning till Försäkringskassan och dessutom har jag en dejt i morgonkväll som jag måste klara av!
Förresten ska det bli skönt att få duscha under rinnande varmt vatten. Härute tar det emot att duscha i slangvattnet...det är kallt! Man blaskar av sig lite och hoppas att man inte osar alltför illa!!14.30 var jag faktiskt tvungen att ta riktiga kameran och gå ut en sväng. Det börjar bli tungt att hitta objekt att fota som iten är alltför trist! Bilden talar väl för sig självt....det är blött ute idag!!!15.30 Regnet fortsätter och det blir bara mörkare ute. Här är samma vallmo som sågs på första fotot i morse men nu i regnskrud och utanför fönstret!

Ber att få återkomma!!

Nej, det blev ingen återkomst...jag blev hjämtad i torpet och sen var det fill fart hem till tvättstugan som den blivande maken roade sig kungligt i ;) Efter det så blev det pizza till kvällsmat.....jag har ju tappat nästan fem kilo på de här krånglade FK-veckorna så jag tyckte att jag såg lite utmärglad ut och att det var dags att göra nåt åt det.....*skrattar så jag rullar*

HÄR...ser Ni flera EFIT-bidrag!

Svanåmiljöer

Ofta har vi vackra platser alldeles runt hörnet som vi glömmer bort att vi har..eller kanske inte ens vet att vi har!

I söndags när vi varit till en av länets bruksorter så gjorde vi ett stopp vid Svanå. Vi åker den vägen till bruksorten lite då och då eftersom vägen i sig är så otroligt vacker, många är gångerna som vi sagt att här borde vi stanna och utforska vad som finns. I söndags gjorde vi det....Svanå bruk är ett bruk med anor tillbaka till 1600-talet och ägdes då av Braheätten. Lite mer finns att läsa
här..En fantastisk syn mötte oss. Massor av virvlande vatten och härlig grönska....det var inte svårt att hitta lugn här!

Mängder av olika blommor växte överallt men den här charmade mig mest...Finns det vita Förgätmigej???

Naturen är också underlig, vilken otrolig överlevnad det finns. Titta på björken som växer i nästan ingen jord alls!Det fanns flera broar att stå på och bara njuta av utsikten. Vi hittade bland annat en liten badstrand och den måste nog besökas i sommar....kanske på Power Meet då vi som vanligt förväntar oss besök av många av våra vänner vi mött just via internet!
De här vackra smörblommorna växte tillsammans med sina vänner hundkexen vid sidan av en av broarna....jag kunde inte motstå dessa små charmtroll!!!Här har jag lekt lite med det bildhanteringsprogram jag använder.....jag fotade först spegelbilden och sen höjde jag kameran och tog en bild av det ovan....sen har jag klippt ihop det i irfanView. Blev ganska bra tycker jag!!!!


Tisdagstema: Ljus!

Veckans tisdagstema är ljus och genast så kom jag och tänka på de foton som jag tog maj på vår ljusvägg i torpet. Jag vet att jag publicerat en av bilderna tidigare men jag tycker de visar så väl hur mysigt vi kan ha det här ute.För mig ger denna bild en känsla av ro...lugn...frid....det som är så svårt att fånga i dagens hetsiga vardag. Vi är alltid på väg någonstans och vi måste alltid hinna med så mycket att vi ibland faktiskt tappar bort oss själva och det som är viktigt i livet....ATT LEVA!

Fler bidrag i veckans tisdagstema hittar Du
HÄR!!

På slaget tolv..av Nora Roberts.

en här boken läste jag ut förra veckan men som bekant så har det varit så mycket annat som krävt min uppmärksamhet så det har inte blivit av att skriva nåt om den.

Min ambition är inte heller att skriva om alla böcker jag läser men det vore synd att missa denna fullpoängare!!

Jag tycker personligen att Nora Roberts kan vara ganska ojämn i sitt skrivande, en del böcker är kolossalt bra medan andra bara flyter förbi mig tämligen oberört!!

Den här boken kan inte lämna någon oberörd. Detta är en äkta Nora Roberts när hon är som allra bäst!!

Helst hade jag inte velat släppa boken när jag väl började men dryga 500 sidor kräver sin kvinna/man och hur spännande det än var så somnade jag!

Den handlar om Phoebe MacNamara som dels är ensamstående mamma och dels jobbar som gisslanförhandlare i Savannah, USA. Redan på första sidan blir man indragen i en förhandling med en man som tänker hoppa från ett tak och sen är man fast!
Naturligtvis är det kärlek i luften redan efter nån sida, det är bekymmer, det handlar om sociala fobier och andra traumatiska saker.

Under de sista sidorna så försvann varenda liten nagelstump jag hade.....så himla spännande! LÄS DEN!

För övrigt så kan jag berätta att jag när jag fyllde år fick ett presentkort av min yngste son och hans dåvarande flickvän på Akademibokhandeln, det har jag nu löst in och jag är numera medlem i deras Läsecirkel! Köpte man ett medlemsskap nu så fick man under sommaren tillgång till förra årets böcker och böckerna under kommande år!
Här kan den som är intresserad läsa mera om detta!!

Ett bra sätt att få tillgång till många nyutkomna böcker till ett lågt pris och så slipper man ju onekligen lite damm hemma!!!! Jag hoppas att detta passar mig...den första boken jag valt är Thomas Bodströms Rymmaren. Jag har inte kommit så långt men hittills är jag inte imponerad och då känns det skönt att jag inte betalat några 200:-. Ska dock försöka läsa ut den till slutet på denna vecka så jag kan gå ner till stadens bokhandel och byta till nåt annat!

Vilken syn!


I morse när jag varit ut första svängen på hemlighuset så tittade jag ut genom vardagsrumsfönstret och fick se en skock får. Antagligen var det mitt gotländska ursprung som spelade mig ett spratt.......för i nästa sekund inser jag ju att det är ju tranor!!Ganska häftig syn så där på morgonen måste jag säga....dessutom var dom tysta vilket vi tackar för, tranor som...sjunger...är ganska högljudda vilket vi vet sen tidigare. Folk som tältat i vår trädgård vet det också!!!

En annan som var mycket intresserad av tranorna var......hon hade allvarliga funderingar på att gå ut på åkern och ta upp kampen mot dessa, i hennes ögon, 14 inkräktare!
Vi lyckades få henne på bättre tankar!!

I skrivande stund närmare de sig nu Tomta Gård!

Godmorgon förresten...kom ihåg att det är val idag ;)

Nationaldagsregn!!!!Här regnar det nu för fullt så vi valde att gå in och få tak över huvudet! Men flaggan är hissad och gräset är klippt och disken är borta...det har min käre sambo åstadkommit! Själv har jag gått runt med kameran och roat mig lite!
De här blommorna i svenska flaggans färger var ju svåra att motstå! Ser Ni spindelnätet där ett maskrosfrö fastnat?För nån vecka sedan blev jag avtackad från ett uppdrag jag haft, med FK's goda minne är det väl läge att tillägga!!!! Då erhöll jag ett presentkort på Plantagen, jag tror att den som handlade visste precis vad som passade!!! På bilden ovan ser Ni de blommor vi handlade igår.....plus 3 lyktor...är någon överraskad av färgvalet????
De perenna växterna är nedgrävda men sommarplantorna väntar på oss ute i regnet!!Jag var återigen tvungen att kasta mig raklång på det regnvåta gräset i morse, innan sambon tog fram gräsklipparen....nog är väl maskrosor vackra?Den här lilla stackaren får det nog tufft att klara sig till midsommar. När midsommaren väl är här är nog alla midsommarblomster utblommade!Alla som varit hos oss här i torpet vet ju att vi för en ganska ojämn kamp emot alla lupiner! Lupiner är vackra...men inte i dessa oerhörda mängder och överallt! Min mamma ville alltid ha lupiner och har nog lagt ner en smärre förmögenhet för att få de att växa i sina trädgårdar men lyckades mig veterligen aldrig! Det året som vi visste att mamma förmodligen skulle klara av att åka hit upp för att fira midsommar så lät vi alla blomma och växa i fred så hon fick njuta, det var också hennes sista sommar!

Men här är en lupin i ett perspektiv som jag gillar!!!

Nu verkar solen återkomma till Jansbo så nu blir det nog till att gå ut igen!!!

Ibland blir det inte som man tänkt!!!

Igår blev det inget inlägg och det fanns det flera anledningar till....först och främst så hittade jag inget som kändes angeläget att skriva om. Jag vill ju gärna skriva om nåt mera än vad jag gör och förresten...skulle jag bara skriva om vad jag gör så skulle det itne bli så mycket skrivet...även om nu det finns en person som påstår att mina dagar är fyllda av sysselsättningar ;)

Jag skulle kunna ge Er en kort insyn om hur mina dagar oftast ser ut.

Jag går i regel upp runt åtta, det beror lite på resten av familjen. Alla i familjen är ju nu så "stora" att de själva ordnar sin frukost och inte behöver de hjälp med att borsta vare sig hår eller tänder heller...vilket förvisso var många år sen!!När jag går upp så dricker jag mitt morgonkaffe och läser tidningen. Klär mig och bäddar sängen. Sen kan det bli lite av varje, i allra bästa fall kommer jag ut på en promenad. Men oftast handlar mina dagar om att läsa, se på teve, sitta vid datorn. När det börjar närma sig eftermiddag så är det matlagning och i det ingår disk, om kroppen mår väl kan det mycket väl hända att städning står på dagsprogrammet! Visst låter mina dagar skojiga? Och avundsvärda?

Naturligtvis är det så att emellanåt så händer nåt annat, det kan innebära en tripp till svärmor 3 mil hemifrån eller kanske får jag besök hemma. Vad jag inte berättat är att jag har absolut ingen social fobi men jag har jobbigt att ta mig hemifrån jag trivs bäst i min hemmamiljö! Ett exempel är att jag inte klarar av att åka och hälsa på min pappa som bor 45 mil bort och han är för sjuk för att komma hit...det innebär alltså att jag inte träffat honom på ett år...och då var han här och firade min yngste sons student! Det här kan alla mina vänner IRL intyga...det finns många av mina vänner som jag inte varit hemma hos på flera år! Tack för att Ni står ut med mig ändå!

Jag försöker att nån gång per år ta mig någonstans för att utmana mig själv men det får inte vara för långt borta. För några veckor sedan var jag ju hos moster och hälsade på och det går...men det är tufft och kostar massa energi!

Nu tänker någon...men hon har ju varit till Turkiet flera gånger...ja, detta är nåt som förvånar mig själv också men dels åker jag ju aldrig ensam och dels så åker vi alltid från Västerås som är litet och tryggt!

Vad är det då som händer med mig? Ja, det undrar jag själv också! Men, framförallt är det ångesten som kliver in och tar över min kropp! Stressen i kroppen blir stor....som någon sa...en elefant på bröstet och en hamster i sitt hjul innanför!!

Var allt detta startade vet jag faktiskt inte riktigt, det är många små olika saker som bidragit men jag vet att 1991 var det utlösande året. Det året var ett mycket tufft år på många olika vis...dock är det alldeles för privat så det behåller jag för mig själv!

Jaha, jag blir själv lika förvånad över vad jag skriver för detta var inte alls tänkt att bli den här typen av blogg!!! Så här avr det tänkt att jag skulle skriva...

Igår blev det inget inlägg för jag hade min bildterapi och efetr det så hämtade jag sambon för att handla lite, rösta och sedan åka ut till torpet och katterna. Jag valde att umgås med sambon istället för datorn...dessutom så har nu min nacke tvärpajat. Inte speciellt förvånande, det var väntat! Så det belv sängen tidigt då jag itne orkade hålla huvudet uppe helt enkelt!

Idag är det ungefär lika så det blir tabletter och så ska jag försöka få med min sambo på en promenad för det brukar kunna hjälpa!

Efter det ska jag ta hand om det vi handlade igår....antingen själv eller så får jag vara arbetsledare...jag ska ta ett foto så Ni får se....det kommer mot eftermiddagen!

Ha en bra nationaldag!!!

Rösta i EU-valet!

Idag är det en ganska kylig dag i torpet, jag ser att solen finns nånstans där ovan molnen men jag tror att molnen vinner kampen om att få synas mest idag!

Katterna springer ut och in, kan inte riktigt bestämma sig för om de ska vara ute eller inne. Sädesärlorna talar även idag om att de tycker att de har ensamrätt på torpet, till och med mig skäller de på varje gång jag springer ut till dass! Men det är klart de kanske är kloka nog att förstå att det faktiskt är jag som släpat ut katterna hit!!

Jag tänkte idag ge mig på en liten blogg om hur jag tänker inför det val som väntar på söndag...det val som många väljer att avstå ifrån för att de inte gillar EU. Jag anser att det är är INTE en anledning till att avstå..tvärtom...gillar man inte EU bör man definitivt rösta! Detta är vår chans till att vara med att bestämma...och inte helt överlåta all makt till de bestämmande!

Att jag röstar rött är ingen hemlighet, det har jag gjort de senaste 25 åren och kommer nog så att fortsätta såvitt inte mitt liv förändras dramatiskt på nåt vis men förmodligen inte ens då!

Jag har surfat runt lite på de olika partiernas hemsidor för att se vad de tycker och vad de lockar med. Naturligtvis är jag färgad när jag gör det, precis som vi alla är. Jag tror nämligen att vi alla känner en tillhörighet nånstans oavsett vi vill eller inte!

Jag blir upprörd över mig själv och andra när jag hör och känner att mycket handlar om personkemi. Vi glömmer att lyssna på vad de säger för att vi inte tycker om personen som framför budskapet....själv måste jag motvilligt erkänna att både centerpartiets Maud Olofsson och folkpartiets Marit Paulsen får mig att vilja byta kanal! Jag försökte dock bortse från de känslor som jag inte har råd att känna i detta val och tittade på orden på deras respektive hemsidor.

Ganska snart kan man se att det är inte så stora skillnader i deras budskap..alla partierna säger ungefär detsamma..tycker jag. Det som gör mig mest förvånad när jag surfar runt är att C kallar valet för EP-valet...alla andra säger EU-valet och detta förvirrade mig...är det flera val på gång? Nej, de har bara valt att kalla det så baserat på ordet Europaparlamentsvalet.

Till sist inser jag när jag läser att mitt val trots allt måste baseras på magkänsla och på tidigare erfarenheter, jag måste också denna gång rösta rött och det blir Vänsterpartiet...de står för den mesta ärligheten i min värld!!

Mitt budskap är alltså...gå in på partiernas sidor och läs. Bilda Er en egen uppfattning om vad det är Ni röstar på!! Men framförallt...ta chansen nu när Ni har den!!!

Offentlig ursäkt!

Härmed beklagar jag och ber väldigt mycket om ursäkt för att mina älskade katter berövat livet av minst två av Era barn idag!Vi hade nog inte varit härute mer än en kvart när Lisa kommer inspringande med en liten fågelunge i munnen som jag genast identifierar som en sädesärleunge, dels genom att titta på den och dels genom att använda mina öron för att att uppfatta den mycket hätska stämningen som rådde bland alla fåglar på gården...men mest sädesärlorna!

Jag försökte väl ta den och se omd et gick att rädda den för Lisa brukar mest vilja leka med dom...hon äter bara torrfoder...utan fjädrar!!! Jo, då han levde och verkade ha hälsan så jag hjälpte den genom att lyfta den till en säkrare plats och stänga in Lisa....då kommer Kajsa som ett jehu och avslutar det Lisa påbörjat!!

Vädret har ju varit lite si och så idag så vi har hållit oss inomhus...har vi gått ut så har vi bara fått skäll!

I och för sig så kan jag förstå...vem skulle inte bli upprörd om någon berövade en på sina barn?

Tisdag!En vecka går fort  och det är redan tisdag igen.

Veckans tema är sliten! Jag funderade länge på om jag skulle publicera en bild på mig själv för jag är tämligen sliten och skulle passa utmärkt som illustration just till det ordet...men inte speciellt roligt!

Med andra ord så började jag gå igenom gamla "album" och hittade detta foto.....Den här ganska stora stenhögen hittade längs en skogsväg i höstas när vi var ute och plockade svamp och lingon.

Stenarna i sig är slitna...hur länge har dom egentligen funnits, hur såg de ut från början? De som staplade dom där mitt ute i skogen mäste ha varit slitna när de var färdiga...sten är tungt! Vi funderade också på varför man staplat dom, ett vägmärke eller en milstolpe...eller ett livsverk?

Vi var dessutom slitna när vi kommit till detta annorlunda konstverk...så ordet sliten tycker jag passar in på många olika vis!

Fler tolkningar på detta finns HÄR!!

I den här staden regnar det idag men det är välkommet för tomaterna i torpet behöver allt dom kan få!!!

I morgon åker den här numera Friherrinnan åter ut till torpet...där ska jag rehabilitera mig efter senaste veckornas enorma stress för nu vet jag hur jag ska förhålla mig...vad jag just nu vet är att allt ligger i mina händer...och i ekonomins händer förstås!

En helt vanlig torpmåndag..

...men ändå inte för i morgon är det dags för första besöket hos Arbetsförmedlingen och det är inte utan att jag tycker att det ska bli lite spännande!

Många tankar har snurrat i mitt huvud efter en natt av typiska fysiska reaktioner i min kropp, jag går inte in på dom men natten var icke behaglig!! Nåt jag fastnat för i den anonyma anmälan var att jag gått omkring bland mina grannar och påstått att "Varför jobba när man inte behöver?" Att bli anklagad för att vara arbetsskygg är ganska obehagligt så jag satte mig ner och funderade lite....jag ska nog skriva ner hur mitt arbetsliv sett ut fram till den dag väggen var nådd så får vi se om någon efter det kan säga att jag är arbetsskygg...men det tar vi en annan dag för idag var tanken att bloggen skulle bli lite underhållande!!!

Torpet ligger i skogskanten mot en åker och den farbror som bodde senast som bofast här måste ha varit en riktig fågelälskare för antalet fågelholkar är enormt! Jag är inte kunnig på fåglar men jag tycker dom är vackra så länge de är utomhus!

Det finns en fågel som sjunger så otroligt vackert och jag har försökt att få syn på den....idag kom den och satte sig precis bredvid mig så jag fick faktiskt fram kameran och lyckades ta en bild...sen in efter fågelboken och jo, det var vad jag trodde att det var....en Trädgårdssångare!!Det är absolut ingen proffsbild men nog håller Ni väl med om att det måste vara en sån gynnare?? Den sjunger så vackert så kunde jag bara ta någon av dessa toner så skulle jag veta vad jag skulle syssla med i framtiden!

Jag har ju tidigare berättat att vi har ett sädesärlepar som återkommer till oss varje år, så även i år. Det boar uppe på taket under tegelpannorna och är faktiskt ganska underhållande om än lite högljudda! De nästan rufsar oss i håret om vi blir stående för länge i närheten av deras bo. Idag satt en av dom riktigt länge och skällde på mig och min vän när vi kontrollerade tomatplantorna!

De retar också katterna till den milda grad att det hänt att katterna nästan löper gatlopp för att ta sig ur torpet ut till lidret eller syrenbersån för att njuta frisk luft! Hela tiden flyger de precis ovanför huvudet på katterna och skriker! Första somrarna gjorde väl katterna små försök att ta dom men det är omöjligt för en katt att ta en frisk sädesärla och numera är fåglarna mer intresserade av leken än katterna!

Idag när jag satt och läste så kom en av dom mycket nära och kollade vad jag gjorde!Det verkade dock som att han tyckte att det var okej att jag satt vid hans torp och läste min bok...det tackar man för!!!!

I år verkar det bli ett år där man kan se fram emot *hummar* att få bli biten av en nyckelpiga oj, vilka massor det finns i torpet! Men det är bra för de är ju älskare av löss och annan ohyra så vi får väl hoppas på att det inte blir nån invasion..för det gör ont när de hugger tag i skinnet!Lisa har idag legat inne hela dagen, möjligtvis blev hon slutkörd igår för då kom hon inte hem förrän klockan var halvtolv vilket jag tycker är lite för sent när man inte ens fyllt sju år! Kajsa däremot vet jag inte riktigt vad hon sysslat med, när min vän kom så inspekterade hon dennes bil och hälsade men sen ut i skogen igen. Hon kom tillbaka när Ärland var på besök och då såg hon ut så här om nosen....Alldeles grön! Vi har trott att det är sork som gräver upp gräsmattan på nätterna men kanske är det Kajsa Katt?!

Sen ska jag berätta nåt roligt som hände för ett par veckor sedan när ESC gick på teve!

Vi hade ju dotra till sällskap den helgen och vi satt alla inne och tittade på det förstås och när Island bidrag spelades så passade jag på att gå ut och ta en röjk *aja baja*. Jag står därute helt lugnt, klockan var ungefär halvtio så det började skymma lite då och det var alldeles vindstilla. Rätt som det är skriker det KOKO i närheten av garaget och dass inget märkligt med det för göken bor nånstans hos oss varje år men detta var så starkt och följdes omgående av ett helt galet skratt!!!

Min första tanke var att kanske det var sonen som kommit ut för att busa men jag kom ju på att han var och cruisade i Köping!

Samma ljud upprepades igen men det kom närmare och håret på hela kroppen reste sig...så otäckt lät det! Vill ju här påpeka att jag är inte speciellt mörkrädd för jag bor ju härute ensam i veckorna och envisas med att läsa mina deckare och thrillers...men detta var läskigt värre! Jag for in genom dörren, reglade den väldigt bestämt och försökte se lagom cool ut för att inte skrämma sextonåringen! Sambon berättade efteråt att jag inte lyckats med coolheten!! Ut i köket och tittade genom fönstrena för att se om jag skulle få se galningen, men inte en rörelse i skogen!

Gick in och satte mig vid teven igen för att fortsätta med ESC, jag kunde dock inte släppa den otäcka upplevelsen så till sist berättade jag. De log lite åt mig och sa....vi går ut! Jag gick ut först och direkt hörde jag en helt vanlig gök...koko...men då på ett mera normalt avstånd och på ett helt vanligt sätt. När sambon klev ut tystnade han! Dotra sprang på dass....hon är inte den lättskrämda typen!

Jag insåg att det varit göken som varit mycket nära, kanske bara på 30 meters håll och jag lovar att då hörs den! Idag när jag letade efter Trädgårdssångaren så ramlade jag över beskrivningen av göken....nu förstår jag att det var en upprörd gök som skrämde mig!!

Läte: Gökens välbekanta läte "kóck-ko" ersätts ibland av ett hest "koch-cha-cha" när han blir upprörd. Honan har ett småspovsliknande bubblande!!

Allting har en förklaring...precis som i böckerna jag älskar att läsa!!! Men tro mig....det var läskigt!!!