Jo...jag lever!

Förstår inte riktigt vart tiden tar vägen?!

Just nu pratar de om glömska på vår lokalradio och man får ringa in om man glömt nåt eller tappat nåt...jag funderar på att ringa in och efterlysa tiden!!!

Vad händer här då?

Jo, idag är Blivande på jobbet idag...inte frisk men på jobbet! Själv snörvlar jag fortfarande ordentligt för i samband med trattkantarellerna så fick nog jag också en liten sväng av förkylning men jag jag tror knappast att det är influensan...så sjuka är vi inte!!

Igår var jag hos doktorn och vad han sa ber jag att få återkomma till nästa vecka då jag ska göra sista testen inför en eventuell diagnos även om både doktor och jag är säkra på vad diagnosen blir så vill jag vänta med att berätta offentligt! Dock kan jag berätta att det är inget livshotande eller farligt...bara en diagnos jag väntat på i 21 år!

Jag pluggar så gott det går mellan nysningar och hostningar...idag måste jag göra färdigt retorikarbetet. Veckorna går fort och snart är det dags att åka till Tärna igen...då blir det installationshelg...ska bli spännande för om det kan jag ingenting idag! Ska också bli spännande att se vad uppgiften blir....förhoppningsvis blir det vad jag önskar för då innebär det en resa lite söderut!

Nehej...läsa lite och sen en promenad till en brevlåda!!!!

Ordmärkarklubben!

Att märka ord är den enfaldiges sätt att hävda sig...sa alltid min mamma till mig när jag bodde hemma och anmärkte när någon sa fel!!

Hon kunde ju inte då veta att jag faktiskt skulle bli ordförande i ordmärkarklubben!!

Vissa saker kan reta gallfeber på mig när man inte stavar rätt. Sen ska jag också tillägga att det finns stavfel och stavfel. Jag är mycket väl medveten om att jag inte alltid stavar rätt men som ordförande tycker jag då att jag har rätt att skylla på min nackskada som faktiskt påverkar just stavningen. Ofta kan jag se om en person är nackskadad just på stavningen och jag vet att Ni är flera som håller med mig!!!!

Men en blogg som alltid är felstavad och slarvig tappar jag i regel ganska snart intresset för och vad jag inte begriper är varför man inte snabbt gör en stavningskontroll...hos mig ligger det en sådan funktion i verktygsfältet...snabbt och enkelt! Visserligen kan man aldrig helt lita på den eftersom ibland bildar man ju ord som finns också!

Det kan ju bli så himla fel också....det här är en klassiker som ofta är felstavad...en ända syntes i publiken!!! Då undrar man vems rumpa det var ;) Eller kanske syntes det bara en enda i publiken!

Ja, det finns många såna ord som gör att handlingen blir ibland lustig!

Min situation förbättras ju dessutom inte av att jag bor tillsammans med vice ordförande....det nog vara ganska jobbigt att se på teve tillsammans med oss. Vi anmärker ofta på vad folk på teve säger!!!

Jaha...detta var då en liten sanning om Kajsalisa...inte så vacker men slutsatsen är ju att i detta torp är vi synnerligen enfaldiga!!!!

En fras som jag gått och grunnat en tid på är...jag bor fortfarande hemma! Jo...det gör jag också! Jag har bott hemma i nästan hela mitt liv. Några semestrar har jag bott på hotell...en del konferenser har också inneburit hotellnätter....ibland har man bott hos nån kompis en period...läger har jag varit mycket på i min ungdom...då bodde jag inte hemma utan i tält!

Kommer Ni på fler sådana fraser...berätta!!! Jag älskar ord...och ordet...helst det skrivna.....
Vad har hänt i det Jansboiska hemmet under helgen kanske nån undrar? Jo, vi var då till Skultuna igår på den däringa marknaden. Naturligtvis fanns det massor att handla...både julklappar och presenter..men som vanligt så blev vi lite handlingsförlamade och inhandlade bara varsin burk med kolor!!! Lite mer smått blev det...en silikontratt...en degskrapa...men, har Ni vägarna förbi Skultuna tycker jag absolut att Ni ska göra ett besök där. Samlar man på nån porslinsserie från Gustavsberg så finns det massor av pengar att tjäna!!

Vi tog sen en liten promenad runt mässingsbruket för det är otroligt vackert där. Svartån kommer forsande i full fart alldeles bredvid, dock gick vi inte så långt för Blivande är ju faktiskt sjuk!!!!

På kvällen såg vi Här är Ditt liv...väldigt bra program men nu tycker jag att det är dags för kvinnorna att äntra scenen. Det påstås i tidningarna idag att det varit svårt att få dit kvinnor...och det kanske det har varit!

Idag har vi börjat rensa för det börjar nog bli dags att flytta till staden. Det blev en hel del skräp som vi åkte in till Sala med och då passade vi på att äta på en thailändsk liten restaurang...oj, så gott vi åt!!!

Lördagsmorgon!

Här vaknade jag tidigt i morse. Hemlighuset behövde besökas och när jag ändå var ute så tyckte jag att jag kunde lika gärna hämta tidningen och när man tagit den promenaden så kan jag upplysa om att då är man tämligen vaken!!!!!

En kopp kaffe och tidningen och så radion förstås. Eldemars repris av Da Capo. En perfekt start på dagen!

Solen skiner idag och det kommer att bli en vacker dag! Överallt är det otroligt vackra färger!

Idag ska Skultuna få ett besök, det är nån form av event där vid bruket. Med tanke på upplevelsen igår på IKEA så kanske det är dags att börja tänka på julklappar? Nja, framförallt så har vi ju några födelsedagar här framöver. Bland annat en jämn sådan...20 år! Hörde nåt om att pappan skulle ge honom nåt kuligt...medan jag den praktiska mamman nog inriktar mig på nyttiga saker...men det vet nog redan sonen! Mammas paket har nog aldrig varit riktigt lika skojiga!

Måste väl nämna att Blivande också snart fyller år...jämnt förvisso men bara delbart med 2...inte med 10! För övrigt måste jag ju också att han drabbats av en riktigt elak förkylning...den är inte bara manlig den är otäck men ännu har jag inte sett nån tendens till vare sig tryne eller knorr!

Nu är det frukost...Blivande kallar!


Nu är...

07dce3e792140e27afb1639bd5c5194f.png

Nu är glada julen här....eller vad säger Ni?Så här såg det ut på IKEA idag när vi kom dit och var sommarklädda!!


Betongsuggor, gårdvar och rönnbärssaft!

I morse hade jag tänkt ta riktig sovmorgon för det  tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av efter att ha suttit och jobbat hela dagen igår! Det var dock inte Kajsa överens med mig om...när vår husse och Blivande klivit ur sängen för att åka till sitt arbete i den stora staden klockan halv sex i morse så tänkte jag att nu kan jag bre ut mig i den en och tjugo breda sängen men...det hade Kajsa också tänkt och hon hann före på nåt underligt sätt!

Med hjälp av en inbyggd tumstock mätte hon upp så hon låg precis mitt i sängen och det gjorde att jag egentligen inte hade någonstans att ta vägen. Flytta på katten då tänker Ni....har Ni försökt flytta på en betongsugga någon gång?? Jag har aldrig varit med om en katt som kan göra sig så tung och som inte bryr sig ett skrutt om att man puttar och knuffar på henne. Det är hennes säng och om vi är riktigt snälla kanske vi kan få en liten bit att ligga på!

Dock fick jag lite hämnd på henne under eftermiddagen. En kursare kom förbi och han hade sin hund med sig...föga populärt hos gårdvaren Kajsa! Till sist fick jag stänga in Kajsa och så fick vi sitta utomhus, som tur var så var faktiskt solen framme just då...annars har det varit en del skvättande här idag...dock inget som givit något ordentligt i regnmätaren. Nå, Kajsa satt och spejade hela tiden i köksfönstret och efter att Linus och hans husse åkt så var hon ute och spejade överallt. Även nu fyra timmar senare så springer hon ut och in och varje gång kommer hon in med en svans som lätt konkurrerar ut Lisas!

Nu var det längesen jag hade nån bild på bloggen så jag tänkte dela med mig av ett foto jag tog i söndags morse klockan 6.30. Det var så otroligt vackert så jag var bara tvungen att gå in och hämta kameran istället för att krypa ner under det varma täcket igen!Vad händer annars här hos torparmor? Tja, i morgon bär det av till staden några timmar för då är det bildterapi igen. Ska passa på att köpa ny mus också....datormus alltså!!!! Ska för övrigt göra ett kortare arbete om pekdon så det passar ju ypperligt!

Idag har jag förresten gjort saft på rönnbär....det rekommenderas verkligen...oj, så gott det var! Men det förutsätter nog att man gillar grapefrukt eller tonic water...så i morgon blir det nog en flaska gin också och en liten god drink på kvällen! I morgon ska vi för övrigt också tillaga några av Tinas Cookalongrätter..laxen från i måndags...och Cordon Bleu...mums!

Men nu blir det bara en lugn kväll framför teven och i sällskap av Älsket!!!

All vår början bliver svår...

...eller nåt ditåt!

Idag vet jag inte vart tiden tagit vägen...men åtta timmar har bara försvunnit!

Vad jag har gjort....jo, jag har gjort en av uppgifterna jag fick i helgen och är Ni intresserade så kan Ni neskåda resultatet
här av dagens arbete!

Allergisk reaktion!

Som skrev sist jag visade mig här så plockade vi mängder med trattkantareller i söndags och de rensade jag och lade på köksbordet för att de skulle torka....vad både jag och Blivande Maken glömde var ju att jag är allergisk mot dom små rackarna!! Så nu sitter jag med nåt som låter som århundradets förkylning, hostar och hackar och näsan rinner konstant. Jag fick ringa Blivande så han fick åka till apoteket och köpa allergimedicin igår kväll på vägen hit ut så något bättre har det blivit.  I morse fick han ta med sig all svamp och lägga för torkning på köksbordet i staden. Nu funderar vi hur vi ska göra i fortsättningen...förvälla eller sluta plocka?

Med risk för att bli väldigt tjatig i mina bloggar så måste jag få ta upp ett ämne som berör mig så mycket och som igår gjorde mig så uppretad så jag höll på att gå i taket!!! Visserligen krävs det inte så mycket härute för att gå i taket då det bara är 190 cm högt men det spelar ingen roll...
Eftersom jag var tämligen utslagen igår av den allergiska reaktionen så tittade jag lite på teve och hamnade framför Tyra Bank´s tv-show. Jag gillar henne för hon är inte flamsig och tar för det mesta upp bra ämnen, åtminstone de gånger jag tittat. Igår var ämnet homosexualitet och det vet Ni som följt med mig ett tag att jag skrivit om tidigare...men igår var det uppföljning av ett tidigare program där ett par föräldrar till en början vägrat att vara med på sin dotters bröllop på grund av att hon skulle gifta sig med en kvinna!!! Slutligen hade de dock gästat bröllopet och också filmat det hela men inte kunnat titta på filmen. En annan man vittnade om hur hans föräldrar slagit honom i Guds namn för att det skulle "gå över"....då stängde jag av!

Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan göra nåt sånt mot sitt eget barn....och i Guds namn?? Då skäms jag nästan för att erkänna mig som aktiv kristen. Mitt barn är mitt barn oavsett vad han eller hon gör eller står för. Jag måste inte tycka om allt han gör men han är mitt barn och bara det gör att jag älskar honom!!!!

För mig är Gud kärlek...till alla människor!

Nu till nåt helt annat men vi håller oss kvar i det stora landet over-there. Anna Anka....allvarligt...visst är det nåt fel på henne? Jag vet inte om jag ska tycka synd om henne eller...
Hur som så går det också väldigt stick i stäv med mina tankar...hon är ju inte bara elak och egoistisk...hon är bara....för mycket!!!
Att sitta och erkänna att man lägger ner över en halv miljon svenska kronor på massage och på naglar per år...huvva, då blir jag rädd!!! Tänk så många munnar man hade kunnat mätta för de pengarna!!

Naturligtvis så ska man få unna sig saker om man har pengarna men jag får en känsla av att hon unnar nog sig lite väl mycket för att jag skulle kunna ha gott samvete i hennes kläder! Hon ska visst delta i Skavlan på fredag...måste nog se det! Jag tror att Ankan är den mest omtalade i Sverige just nu!!! Svenska folket verkar dessutom rätt eniga!

Jaha, hade jag något mer på tapeten..jo, men det får nog vara just nu. Ska ägna mig lite mera åt bildbehandlingen och hemsidan. Förhoppningsvis ska det gå lite bättre idag när inte hjärnan är fullt så inbäddad!

Kan någon stanna klockan...

...eller åtminstone få den att gå lite långsammare?

Helgen i skolan gick snabbt som rackarn och nu är förra passet avslutat och nu går vi vidare med nya uppgifter. Jag törs väl knappast säga det men det känns som att den här perioden kan bli något behagligare. Vi ska nu hålla på med bildhantering och hemsidor vilket är områden där jag känner mig något bekvämare men å andra sidan så trodde jag ju att jag kunde en del om Word också!!!!

Idag har jag dock inte gjort någon form av skolarbete, tänker försöka hålla helgerna fria från sånt och faktiskt vara ledig! Men den här perioden ska jag försöka lägga ett bättre tidsschema med deadline för uppgifterna, tror jag behöver lite mera press på mig...även om det har gått över förväntan första perioden. Men...har man höga krav på prestation på sig själv så har man.

Idag har vi varit ute i skogen och hittat massor av rödgul trumpetsvamp som nu ligger på tork på hela köksbordet samt en del som ska syltas men det får bli i morgon för nu är jag riktigt trött. Blivande Maken har åkt till staden för att tvätta och ta hand om dotra men anländer hit igen efter arbetet i morgon. Eftersom det fungerar bra med studierna härute så fortsätter vi så länge vi kan att bo här! Ska försöka ta en paus i morgon och gå ut och plocka lingon...det finns så underbara lingon i skogen...stora mörkröda lingon!!!!

Ikväll blir det Morden i Midsommer för min del eftersom jag hade lite svårt för den dubbade versionen av Jungsteds böcker. De gick att se men...nja, jag blev nog lite för irriterad!! Dessutom så slutar Midsommer ltie tidigare så jag kommer i säng i tid!!

Nu ska jag dock rensa hjärnan med några spel på Facebook...har ett svårslaget rekord av Yeahdelila att slå ;)

Svinvaccin!

Jag känner mig förvirrad....vad ska man egentligen tro om denna influensa??

Först går man ut med att alla ska vaccineras, man bestämmer att det ska bli gratis. Så långt bra!

Sen får man veta att detta vaccin innehåller kvicksilver...känns inte helt bra!

För en vecka sen hörde vi att nu har man börjat provvaccinera....äldre personer i två län *tror jag det var*

Vaccinet är inte godkänt ännu...Kulmen på influensan beräknas komma om två till tre veckor sas det för drygt en vecka sedan...nu hör jag att vaccinet är försenat på grund av nån felmärkning! Man har dessutom beställt två doser till alla svanskar....men nu framkommer att det räcker med en dos...

I samma stund säger de också att kulmen nog kommer senare för det är ju inte så många som blivit sjuka ännu....kan det bero på att den inte sprids så häftig som man befarat?

Vad ska man tro....är det nån som har nån koll på detta? Min spontana tanke är bara....vad kommer detta att kosta i slutänden???

Färdig!

Nu är allt klart så långt som jag kan påverka det! Eller det var naturligtvis en sanning med modifikation, vi har ett grupparbete som ska färdigställas men jag har lämnat mina texter och nu ska två underbara människor i Motala färdigställa det. Grupparbeten bygger ju på att man ska utnyttja de olika kompetenser som en grupp består av och dessa två är journalister i grunden och alltså har de rutin på att färdigställa just sånt här material. Jag litar så fullkomligt på dem så det är skönt att kunna koppla av!

Jag tänkte jag skulle förtydliga lite hur mitt studerande går till för det är ju inte riktigt på det sätt som jag åtminstone är van vid.

Vi träffas alltså allihopa på skolan var fjärde helg och då har vi lektioner på helt vanligt vis men samtidigt får vi då ett antal uppgifter som ska göras på distans under kommande fyra veckor. Vi har ett distansstudiehjälpmedel som heter First Class som man närmast kan beskriva som ett virtuellt klassrum. Där kan vi prata direkt med varandra med andra ord chatta. Vi kan lägga in dokument och ställa olika frågor tillvarandra. Vi kan fråga våra lärare precis som i ett vanligt klassrum..skillnaden är att man ibland får vänta lite på svaren.
Det gäller att man har ganska god disciplin så man ser till att lägga upp ett bra schema för de fyra veckorna...disponera tiden rätt alltså!

Den här första perioden har vi alltså haft word som en stor uppgift. Som jag tidigare beskrivit så fick vi olika härmauppgifter där vi skulle göra exakta kopior av olika dokument och naturligtvis hade vår lärare lagt in olika små snubbeltrådar i form av specialiteter. Ändrat på nåt teckensnitt eller på nån storlek. Tabbar hit och dit...mallar...tabeller...ramar...sidfot...sidhuvud...ja, massor med saker som jag faktiskt aldrig utnyttjat i Word. Jag har nog använt Word mest som ett hjälpmedel i skrivmaskinen ;) Nu när det gått fyra veckor kan jag faktiskt skryta med att jag lärt mig massor men att det finns ännu mer att lära!
Jag skickade in mina uppgifter för en vecka sedan och idag fick jag tillbaka...jag blev godkänd i alla delar. Jag hade till och med lyckats lösa ett problem på ett sätt som ingen annan gjort! Så med andra ord...jag har klarat första perioden och jag känner mig stolt!
Ska väl tillägga här att vi får inte vanliga betyg utan antingen är man godkänd eller inte...

Vi skulle också göra en minikurs med någon i hushållet...alltså fick Blivande Maken ställa upp och det gjorde han faktiskt utan knot. Även den kursen fick jag godkänt på...trots BM´s motstånd till datorer! Dock tyckte han det var kul och skulle nog kunna tänka sig att lära mera! Det kanske slutar med att vi måste köpa en dator till!!!!

Nu känner jag mig bara nöjd och belåten och i morgon ska jag bara njuta bortsett från en liten stund mitt på dagen då vi ska chatta lite i gruppen för att lägga sista handen vid arbetet! Sen ska vi förstås redovisa under helgen men just den biten brukar inte vara nåt problem för mig....har inget emot att prata inför folk om jag är förberedd.

Jag ska städa i torpet i morgon och sedan ska jag gå ut för att se om det kommit upp nån ny svamp, jag har lovat att göra en kantarellpaj till fredagen!

När kvällen kommer får den late bråttom!!

Jo det är nog så sant som det är sagt!

Jag har kämpat och slitit med att få ihop alla uppgifter så jag kunnat skicka in dom...de är deadline på fredag!!! Nu har jag fått till allt och har bara grupparbetet kvar och grupparbete är bekvämt för då kan jag ju skylla på andra *fnissar*

Ska nu packa ihop och dra ut till torpet med en av katterna för att sedan bege mig vidare till en kursare som itne bor så långt ifrån för att sammanställa studiebesöket igår.

I bästa fall återkommer jag ikväll med lite andra tankar och funderingar...men jag precis som Orsa kompani lovar inget bestämt!!

Söndagsrapport!

Jag gissade rätt på vem den hemliga gästen i Här är Ditt liv skulle vara så jag slapp fixa kaffe i morse!!! Jag hade några olika gissningar men Persbrandt var faktiskt den hetaste kandidaten! Jag tänkte som så att i första programmet kommer de att ha en het gäst för att locka tittare...jag är inte alls övertygad om att nästa veckas gäst är lika stor. För övrigt tyckte jag att programmet var riktigt underhållande och trots negativ kritik från radion så tyckte jag att Oldsberg gjorde bra ifrån sig!!

I morse vaknade jag kvart över fem, känns onödigt en söndag. Gick upp löste länstidningens storkryss och läste lite i min bok.

Vi har idag fixat till tomaterna, de har nu fått en skyddande "draperi" av bubbelplast. Jag klippte ner vissa av dom och hittade en hel del gröna där grenarna gått av på grund av tyngden så ikväll ska jag prova att göra gratäng av gröna tomater, de är ju släkt med potatisen och smakar faktiskt lite lika när de är omogna!

Dasset har fått sin hösttömning...Blivande Maken fixade det och han påstår att det berör honom inte...det tackar hans Blivande Maka för!!!

Jag har packeterat de tio liter kantareller som vi plockade igår och som sen ska transporteras till Motala kommande helg...frysta förstås!!

Jag håller nu på att koka lingonsylt på de fem liter jag hade hemma. Skogen är dock full av lingon så det blir bara en snabbvisit in till staden denna vecka. På onsdag åker jag ut igen när jag fått mina måsten gjorde. Bland annat ett studiebesök som har varit otroligt svårt att få till....

Till helgen är det ju åter samling på skolan. Uppgifterna ska redovisas och sen kommer nya uppgifter...spännande!

Nu ska jag dock gå ut och plantera lite vårlökar som jag köpt från
Odla.nu ....ett ställe jag verkligen rekommenderar att köpa frön och lökar ifrån!

Tv-tyckande!

När jag tittar ut så skiner solen för fulla muggar och bonden kör sin tröska fram och tillbaka. För att Ni ska få ett hum om hur stor åkern är som vi har utanför fönstret så kan jag berätta att han började i måndags att tröska och han håller på drygt tolv timmar per dygn och han har nog en tredjedel kvar...och nej, han går inte med lie utan har nog en bredd på ca sju meter på tröskan...ja, man benämner det visst med fot egentligen men det blir nog bra med meter också!!! Men då börjar Ni förstå vilken jätteåker!

Inne sitter jag vid datorn och kämpar på, just nu är det en formatmall som jag bråkar med! Funderar lite lätt på hur jag ska kunna muta min mentor med att förklara för mig hur man gör? En helkväll med Lady´s Night? Nja, det är nog inte riktigt vad vi vill göra tillsammans...får nog komma på nåt bra! Undrar om vi någonsin varit på bio tillsammans...på 29 år? Nej, en helkväll med vackert porslin och kristallglas med våra Blivande Makar...det är nog mera vår stil!!!

Katterna sover fortfarande och klockan är 10.00! De är morgontrötta och har nog aldrig någonsin hållit oss vakna på natten såsom många ickekattälskare påstår att alla katter gör!

Lite tevetyckande var det ju meningen att det skulle handla om idag för om inte annat så märks det i tevetablån att hösten är här. Tänkte bara lite snabbt säga några ord om de program jag hittills kollat in!

Dobidoo - ett program jag bara älskar och som vi naturligtvis kommer att följa hela serien. Det är precis lagom underhållning på en fredag. Man behöver inte anstränga sig utan man kan bara låta sig underhållas!

Ensam mamma söker - nej tack! Med all respekt men jag tycker inte att man som mamma ska sitta på bästa sändningstid och berätta att man har haft gruppsex! Observera nu att jag lägger inte nån värdering i det sexuella utan som förälder tycker jag att man ska ta bättre ansvar! Barn behöver inte veta nåt om föräldrarnas sexliv, förmodligen är de inte ens intresserade. Minns att min son vid ett tillfälle för kanske åtta år sen sa...jag vet att mina föräldrar har ett sexliv men jag vill inte veta det. För övrigt är inte heller jag intresserad av om folk har haft gruppsex eller inte!!!

Top Model - varför jag följer det och nu har gjort i alla säsonger kan jag inte förklara, det bara blir så. Inte så att det är slaviskt men kan jag så tittar jag.

Tinas cookalong - första programmet gick i måndags och efter fyra minuter var jag färdig att stänga av för jag tyckte nog att det var lite fånvarning på det! Men...jag tittade ett tag till för man kan inte såga någon direkt och efter ett tag så tyckte jag nog att det var lite småtrevligt och om inte annat så var det trevliga recept. Så ikväll kör vi Cookalongmenyn även om jag i vanlig ordning modifierar lite!

Lyxfällan - vet inte riktigt vad jag tycker om programidén. Kanske är det så att det måste till människor som lämnar ut sig så totalt för att andra ska kunna bli hjälpta av det?!

IDOL 2009 - jag trodde faktiskt att idoltiden var över för mig!! Men i veckan hamnade vi framför programmet av en slump och vi blev fast! Vi har inte tittat sedan den elaka och förnedrande juryn satt där och hånade unga människor så för oss blev det en aha-upplevelse! Anders Bagge är numera min nya idol...hade jag inte Blivande Maken så skulle jag satsa på en karriär som groupie! Vi har skrattat så tårarna har runnit denna vecka och då är det inte direkt åt de sökande utan åt olika inslag och Bagges minspel! Ni som också har tittat förstår väl att vi vred oss av skratt när killarna sprang in i dörren?! Eller äpplet...Nej, vi kommer nog att titta i den mån vi vill och har lust!

Här är Ditt liv - det ser jag fram emot. Jag tror att det kan bli riktigt bra för jag gillar Oldsberg. Jag förstår att det idag sitter ett antal kändisar som är ganska nervösa och funderar på om mötet de ska ha i morgon bittida är ett riktigt möte eller om det är Oldsberg som finns bakom masken! Ja, jag får väl återkomma med vad jag tycker på söndag.

Oj, det ser inte ut som att vi gör annat än tittar på teve men det gör vi!!! Nu ska jag dock ut och jaga en liter kantareller till kvällens meny men det torde väl inte vålla några bekymmer...hoppas jag!

En liten hattaffär på hörnetav Marita Conlon-McKenna

En fantastisk bok som det definitivt är streckläsningsvarning på. Jag fick tipset om denna bok i en annan blogg
soffie69 som för övrigt har en riktigt trevlig och underhållande blogg!

Jag läste om denna bok hos henne nånstans i våras och tänkte att den boken måste jag läsa och nu har jag gjort det! Den är helt otroligt mysig men ändå lite spännande, den handlar om många olika människor i Dublin.

Huvudperson är en dotter till en modist som ärver moderns hattaffär och inte riktigt vet vad hon ska göra med den.

Boken handlar om mod, styrka, kärlek och mänskliga relationer! En bok som passar mig och som man mår bra av när man läst färdigt...jag skulle dock inte vilja plocka in den i feelgoodgenren för emellanåt är det lite magpirrigt vilket det ju inte brukar vara i den genren!

Jag fylldes av en känsla av att jag vill också ha en hattaffär!!

Djävulens påfund?!

Nog är det så att visst har väl datorn en själ och emellanåt lever sitt egna liv? Inte är det väl bara jag som upplevt det?!

Igår hade jag en dejt med min mentor och min bästa vän sedan snart 30 år tillbaka och när hon satte sig vid sidfoten och gjorde vad jag tyckte precis likadant som jag försökt så gjorde datorn precis som hon sa! Antagligen har hon lite mer respekt med sig och det måste väl bero på att hon är fyra år och två dagar äldre än mig...antagligen har jag lyckats bra med datorn i alla fall i min uppfostran i att visa respekt för äldre!!!

Nå, jag såg att hon gjorde lite annorlunda än jag och det var väl naturligtvis den avgörande faktorn och det innebar ju då att jag lärde mig nåt nytt!!!

Men, det var inte bara det jag lärde mig utan massor av nya små tips. Min vän och mentor är en utomordentlig pedagog och kännare av Officepaketet! Jag önskar att hon själv kunde se sina tillgångar men genom att jag nu offentliggör hennes synnerligen goda kunskaper här så måste hon väl förstå att det är så??? *gör Du det?*

Vi gjorde en liten paus på eftermiddagen då vi gick ut i skogen och plockade lingon, det finns helt underbara lingon i skogen nu...stora, härliga röda lingon! På en och en halv timme så fick vi ihop lite drygt fem liter trots att vi pratade och pratade...vi har alltid nåt att prata om och skulle vi inte ha det så kan vi vara tysta tillsammans också...även om det händer mycket sällan!!!

Men, nu törs jag nog inte skriva mer om min vän och mentor för då tror hon bara att jag försöker smickra henne...hon är den blygsamma typen! Med andra ord...vi kompletterar varandra väl ;)

Jag har nu skickat iväg andra omgången med uppgifter så jag väntar bara på att det ska plinga till i datorn så jag får veta om min lärare är nöjd eller om det blir bakläxa!!

Idag ska jag fortsätta att jobba lite med den lilla minidatakurs som jag ska ha med Blivande Maken...visst har jag berättat att han anser att datorn är djävulens påfund???

Obegränsat...

...av kantareller verkar det finnas i våra trakter i år!

I morse när jag hämtade tidningen så hittade jag en dryg handfull på den lilla biten. I eftermiddags när jag gjort de måsten jag tyckte att jag hade så tog jag en liten skogspromenad, jag gick nästan exakt samma stråk som vi gick i lördags och hittade nånstans runt 8 liter...idag hittade jag runt fyra-fem liter. Det kommer inte bli lätt att känna sig nöjd kommande år...ett sånt här år kanske man aldrig mera får uppleva så det är bäst man passar på att njuta!!!!

Bilder kommer här på söndagens fångst!

Jag önskar att det gick att dela med sig för jag förstår att det ser inte riktigt ut så här överallt!! Men har Ni vägarna förbi så ;)

Idag har jag väl lyckats komma nästan i mål med de olika dokumenten som ska färdigställas....det är en sidfot som bara inte vill bli så som den ska...samt ett foto som inte vill låta sig placeras där det ska...men det hoppas jag och tror att jag och min nyutnämnda mentor ska fixa i morgon!!!!

Har för övrigt börjat läsa en bok som jag har svårt att släppa...lovar att berätta om den när den är slut men kan avslöja att den handlar om en hattaffär!!!

Ansvaret vilar tungt!

Rubriken anspelar på att jag känner ett ansvar att uppdatera Er om min vardag...nej, det gör jag faktiskt inte men jag vill ju ändå ge Er ett livstecken!

Det har varit helg och det har varit en härlig helg. Fredagen innebar som vanligt att jag först var på min bildterapi som är ett fantastiskt sätt att komma åt känslor och annat som man omedvetet stoppat in i en malpåse. Just nu jobbar jag hårt med nåt som jag inte är beredd att gå ut med ännu...men kanske återkommer jag till det för det är inte av spännande och sensationell karaktär utan just nu under utredning så är det privat!

Efter det så handlade vi det vi behövde och sen bar det förstås ut hit till torpet...till lugnet! Precis som vanligt så behövde jag bara ett glas vin för att sedan känna att det var dags att krypa ner i sängen och njuta av tystnaden och sova gott! Naturligtvis såg vi på Doobidoo...jag verkligen uppskattar att hösten kommit och tevetablån börjar få lite innehåll!!

På lördagen var det som vanligt dags för Ring så spelar vi för att få en liten koll på hur läget var kandet runt! Efter det var det naturligtvis dags för Melodikrysset som nu fått klara sig utan oss ett par veckor på grund av vår turné runt om i landet! Vi lyckades få alla bokstäver på rätt plats så sedan belönade vi oss med en promenad i skogen. Med oss hem fick vi ungefär drygt 8 liter kantareller som vi på kvällen gjorde sås av när barnen med flickvänner och kompisar kom ut för att hålla oss sällskap till lite grillad kyckling!

På söndagen när vi vaknat och ätit frukost så tog vi bilen till en skog bara en liten bit bort och hem kom vi med korgen överfull Vi lämnade inget som vi såg men vi fick sluta leta och bara ta oss till bilen....är det inte underbart så säg?

På kvällen for Blivande Maken till staden för att tvätta och för att se till att dotra fick i sig mat. Själv blev jag kvar med katterna i torpet. Men jag måste motvilligt erkänna att det är mörkt ute på kvällarna nu!

Idag har jag lyckats få iväg första uppgiften till en av mina lärare...känns riktigt bra! Jag fick dessutom godkänt vilket ju är en fjäder i hatten!!!

Nu ska jag roa mig med 10 liter gula härliga kantareller som ska rensas....vi tar nämligen med oss hela skogen hem som min svärmor uttrycker det!!!

Västerås i fokus!

Sista veckan har Västerås figurerat mycket i pressen men knappast i några positiva ord! Men någon sa ju en gång att all publicitet är bra publicitet så vi får väl hoppas att det stämmer!

Förra veckan var det ju moderaterna som hade sin
avstampsstämma här i staden. Många av våra riksdagspartier väljer att lägga sina stormöten här i stan har jag lagt märke till de sista åren och naturligtvis är det nåt positivt för staden och vi har ett väldigt bra konferenscenter så det an jag förstå! En av anledningarna till att Moderaterna valde att lägga sin stämma här i Västerås var att vår stad var den enda som kunde garantera att statsministern skulle kunna vara uppe i luften med helikopter eller flyg inom 10 minuter om så behövdes. Det ställs ju lite krav på en EU-ordförande. För en gång skull ska Ni slippa mina högst personliga åsikter om det politiska!

På lördagen var det mord som drog blickarna till staden, alltid lika otäckt! Återigen, det är en storstad jag bor i men ändå känns den så liten. Så vitt jag vet är denna kvinna okänd för mig och jag drog en suck av lättnad. Man gör ju gärna så när nåt sånt här händer...tack och lov att det inte var nån jag kände! Som om det skulle vara mindre viktigt men jag tror det är en försvarsmekanism, en överlevnadsinstinkt för skulle vi ta åt oss lika mycket av alla otäcka saker skulle vi inte överleva själva. Men jag lider med hennes familj och vill inte ens försöka föreställa mig hur det kan kännas för dem i denna ovisshet....vad gjorde hon på jobbet mitt i natten...varför gick hon åt det hållet...varför gick hon inte hem....tankarna måste vara många och ohyggliga!

Sedan var det bakterierna på lasarettet som gjorde att 3 spädbarn dog. Det gick rysningar i hela kroppen när jag såg dörren in till avdelningen det hände på för där låg min äldste pojke när han föddes. Han föddes inte för tidigt men var mycket liten på grund av andra komplikationer. Men det var underbar personal på 69:an som verkligen tog god hand om oss och hjälpte oss under den tid han låg där! Även här orkar jag inte ta in hur det kan kännas att förlora ett barn....och absolut inte på det här sättet!!!

Igår var det dags igen....landets andra dödsfall i svininfluensan skedde uppenbarligen på Västerås lasarett. Det är inte utan att man nu inser allvaret....den är här nu!!! Jag vet dock fortfarande inte hur jag ska tänka och känna...tror jag väljer lite av strutstekniken och stoppar huvudet i sanden tills jag måste tänka!!!!

Men...nu vill jag skicka vidare stafettpinnen med nationell uppmärksamhet till nån annan stad!!!!

Vinterstaden och Ängel och demonav Arnaldur Indridasson.

Detta är femte boken av Indridason som jag läst och nu måste jag säga att i denna tappar han tempo. Det blir på nåt vis mera fokus på det som är återkommande i alla böckerna med kommissarie Erlendur, hans brors försvinnande på fjället när de var barn, än på mordgåtan.

Jag har dessutom jobbigt med alla namn som förefaller mig så lika vilket säkert inte är nåt problem om man är van vid isländska namn.

Men visst boken är väl (observera att jag skriver väl) spännande och den är lättläst men jag kan inte påstå att jag längtar efter nästa!!!

Jag ska också passa på att berätta om en ljudbok vi avlyssnad under helgens resa, förvisso är den inte helt färdiglyssnad men jag känner mig ändå redo att berätta lite om den.

För den som läser DN så var det dessutom en artikel om bokens marknadsföring i dagens tidning.

Ängel och demonav Jesper Kärrbrink och Håkan Ramsin.

Att det är skillnad på att läsa och lyssna är väl knappast nån nyhet men i det här fallet hade jag verkligen velat läst boken själv!!!

Jag avskyr verkligen när mina fördomar besannas, jag tycker mycket bättre om när de slås i kras!

Som Ni kan se så är det Victoria Silvstedt som lånat ut sitt ansikte till Elisabeth Gripe som är polisen som boken handlar om och det är hennes syster som läst in boken. Att vi valde denna bok var helt och hållet priset. Det var den billigaste och alternativet till att lyssna på denna bok var att lyssna på sporten hela vägen. Klantigt av mig förstås att inte gå till biblioteket och låna en men ibland räcker inte tiden till!!

När vi tryckte in första skivan i spelaren och började lyssna var jag färdig att vända bilen och åka och byta men så fungerar det ju inte!

Det handlar om en utpräglad stockholmstjej som blivit polis, snygg som få och så har berättarrösten en tydlig norrlandsdialekt...redan där blir det fel för mig! Dessutom hör man väldigt tydligt att hon läser helt innantill utan någon form av inlevelse vilket gör att ibland blir det väldigt fel. Man måste hela tiden vara på hugget för att förstå handlingen! Jag har ju tidigare lyssnat på flera böcker med professionella inläsare och det är stor skillnad! Jag gissar att detta är en riktig lågbudgettalbok!!

Nå, hur är boken då? Jo, när man väl kommit över denna första upplevelse och boken sätter fart så glömmer jag ibland den dåliga inläsningen och boken blir riktigt spännande.Den håller högt tempo hela tiden och jag ser fram emot att få höra slutet under helgen i torpet medan vi pysslar i trädgården!

Läs den gärna...men läs den som bokform!!Energitömd!

Jo, jag lever fortfarande men jag är trött som en gnu!!! Det tog på krafterna att göra en långresa under helgen!

I fredags eftermiddag åkte vi ner till min pappa som bor i Alvesta, en resa på 45 mil enkel resa. Redan på vägen ner sa min kropp ifrån genom att ge mig en ordentlig värk lite här och lite där och en gräslig migränliknande huvudvärk. Nåja, det gick bra och vid tiotiden var vi framme.

Lördagen ägnades åt att packa och plocka lite saker som pappa ville bli av med och som jag skulle få....en vacker servis och en underbar kristallglasserie! Nu gäller det bara att skffa fram plats på våra 53 kvadrat till detta...men det finns en hel del skrot som nog kan vidarebefordras till Brödet och Fiskarna eller nåt liknande!!

Vi tog en tur till Växjö för att undersöka en butik som inte finns häruppe...Harald Nyberg....oj, vad grejer det fanns där!!! Men som Ni vet så tvättade vi ju vår bil lite för varmt så vi kunde ju inte handla nåt med oss hem....grämer oss lite för vi hittade ett jättefint växthus för bara några futtiga kronor! Funderar på att ge bror min i uppdrag att åka in och handla detta när han kommer hem från det tydligen gräsligt varma Gran Canaria!

På söndagen avr det bara att åter packa in sig i bilen för att åka de 45 milen hemåt! Halvvägs hem blev vi bjudna på varsina två underbara räksmörgåsar...mums!!

Sen dess har jag bara försökt komma igång igen. Kroppen skriker..lägg Dig i sängen och sov...men det har jag ju inte tid med!! Jag har ju flera worddokument som jag måste få till precis som de ska vara...sidfot och sidhuvud...rubriker och försättsblad....allt sånt som är busenkelt när man kan....man jag kan ju inte!!! Nå, jag har ju min litteratur så det är bara att ge sig på det!!!

Ska sätta mig nu nån timme och sen belöna mig med ett besök på IKEA med min goda vän!!!!

Får se sen om jag åker till torpet ikväll för av nån underlig anledning har jag bättre med energi där...men jag kan ju inte bo där i vinter så jag måste hitta nåt bra här i stan också!!!