Se nedan!
Näst sista dagen på detta decennium!

Vi hade en trevlig dag igår med smakfull spis. Resan gick bra även om det var mycket kallt och halt men anpassar man hastigheten efter väglaget är det inga problem!!

Vi hade det ordentligt kallt och massor av snö och när vi lämnade Blivandes födelseort efter att ha hämtat upp svärmor var jag bara tvungen att stanna Blivande så jag fick ta ett foto av hans dop- och konfirmationskyrka. Det kommer inte att bli den kyrka vi kommer att vigas i eftersom våra planer är helt annorlunda.Ser Ni vilket fantastiskt vinterväder vi har? Dagen idag verkar bli precis lika vacker med massor av minusgrader och sol!

Funderar på om jag ska skriva nån form av krönika men det får bli senare idag för nu ska 2 tredjedelar av familjen till frisören.

Äntligen!

Idag var det då återigen vardag, ganska skönt eller vad tycker Ni?? Naturligtvis är det lite både ock...

Sen är ju frågan hur mycket vardag man märker att det är, jag kan då säga att det är inte är mycket för dotra är hemma från skolan och Blivande Maken är hemma från jobbet...lov och semester kallas det visst! Själv har jag på papperet också lov men när man pluggar på distans så är man aldrig ledig har jag upptäckt. Här är det bara ett problem och det är att allt verkar ha gått i baklås. Jag hittar ingen inspiration till att plugga, jag vet inte vart jag ska börja..och så var det där med studiero. Nå, jag tar dock det hela med lite ro för jag vet att jag kommer att lösa det. När jag väl kör igång är jag effektiv och det känns skönt! Öppnade dock min mejlbox idag och fick veta att min första "egna" kurs startar den 14 januari men det känns rätt lugnt för den pedagogiska kostymen känns rätt bekväm. Sen är man väl alltid orolig för om ens kunskaper ska räcka till...men jag tror jag fixar den här typen av kurs!!! Jag måste bara strukturera upp mig lite och det vet jag att jag kan!!

Måste visa en bild av hur det såg ut när vi lämnade svärmor på annandagen...massor med snö!!!Snö kom det hela tiden också så de har mera däruppe i "norr" än vi har här nere i söder!!! Idag har det också kommit snö men inte så mycket och till natten ska det ju bli kallare vilket innebär att då blir det just inget snö heller.

Kanske kan jag i morgon gå ut och göra den där snöängeln som BM tjatar om att jag ska göra, själv tycker jag att den här snöängeln duger alldeles ypperligt!!OBS...det är INTE Blivande Maken!!!!

I morgon far vi till Blivandes släkt i Kungsängen så då hörs vi inte förrän framåt kvällen!

Jag hade älskat filmen..

..om jag inte läst boken!

Nu läste jag ju boken helt nyligen och blev till en början besviken men när jag bestämde mig för att glömma boken så gick det bättre!

Jag fick en känsla av att boken ligger bara mycket ltie till grund för filmen...den är liksom kanske armeringsjärnet i en husgrund....viktigt men den syns inte så mycket!!!

Se den gärna men läs inte boken före!!!!!

Mellandag!!

Det finns alltid en liten lättnad i att nu är det mellandag vilket innebär att vi faktiskt är några dagar närmare den vanliga vardagen igen. Det här är väl typiskt oss människor eller ska jag bara prata för mig själv kanske? När man är mitt i vardagen längtar man efter helgen och när helgen väl kommer så längtar man efter vardagen.....

Ja, hur det än är så är det söndag och mellandag idag!!!

Vi ska nu fixa en härlig frukost innan vi väcker dotra och medan vi äter den där stora brakiga frukosten som består av gröt och ägg och skinka på smörgåsen så ska vi titta på film. Vi var igår när vi återkom från svärmor och hyrde
PS - I love you.

Eventuellt dyker en son och svärdotter upp då de har hand om snöröjningen i vår förening under helgerna. Vi fick ju en del snö igår och i natt har kylan återkommit. Vi hade nästan femton minus när vi gick upp i morse.

Nej, mot köket och äggkastrullen!!!

Ha det gott alla och njut av ledigheten ;)

Annandagen är här!

Igår hade vi vår julafton, tror jag nämnt tidigare att vi är ensamma på julafton och låter barnen fira jul med sina andra familjer på julafton i lugn och ro. Att köra julracet är itne nåt att sträva efter så här försöker vi göra det så smidigt så möjligt.

Vid ett igår hade alla barnen dykt upp och vi åt vårt julbord. Det tog sin tid för vi ville verkligen äta i lugn och ro och njuta av att få sitta tillsammans. Vi röjde undan i vardagsrummet så vi kunde duka matbord därinne...fungerade perfekt. Familjen utökas ju vartefter barnen blir äldre och träffar kärlekar och då blir vårt lilla kök väldigt trångt...nu hittade vi en bra lösning och det kommer att få plats fler!!!!

Jag tror att alla blev nöjda med sina julklappar..jag var åtminstone mycket nöjd med allt!!

Idag åker vi lite norrut till svärmor!!

God fortsättning allihopa!!!


Där regnbågen slutar...av Cecelia Ahern.

När jag hade läst PS - I love you så var jag bara tvungen att genast kasta mig över nästa bok som jag hade liggande av samma författare eftersom den var så himla bra.

Det var inte den här!! Den var bra men jag som börjar närma mig femtio tyckte att själva stilen var svår att gilla. Hela boken är skriven i brev- och chattform. Handlingen i boken är suverän men som sagt, tröttsam att läsa.

Kort handlar den om två kompisar som skiljs åt i tonåren. Killen flyttar till Boston och tjejen blir kvar på Irland. Meningen är att tjejen ska flytta efter men nåt kommer i vägen denna gång...och nästa gång...

God Jul!I natt tre minuter efter tolvslaget spelades traditionellt O helga natt på radion och sen kunde vi gå och lägga oss med lite julkänsla i själ och hjärta!!

Dagen igår var en hektisk dag men ändå helt underbar!

Hela dagen hade vi tur att ligga steget före alla andra så nån trängsel i butikerna behövde vi inte uppleva. Flera olika sorters julgodis åstadkom Dotra och jag under många glada skratt och tillrop!

Lite sen lunch på IKEA och sedan klädde dotra julgranen.....jag vågar påstå att vi aldrig haft en sån vacker julgran tidigare. Aldrig att jag ger mig på att klä nån julgran igen!!!!!

Nu ska vi stöka lite med det sista inför julen som vi firar med barnen i morgon, idag får de ägna sig i lugn och ro åt sina andra vuxna!!!!(Bilden är lånad från gotland.net..men det syns nästan ;)..)

Tillfälligt avbrott...

...i förlamningen men på uppmaning av Daniel, har Ni inte läst hans blogg bör Ni göra det framförallt om Ni vill bli lite uppiggade, så går jag snart in i förlamningen igen...den är ganska behaglig!!!!

Idag for vi tidigt till COOP Extra och handlade och faktum är att vi var nästan ensamma där sen for vi vidare till MAXI och inte heller där var det trångt....när vi kom. Stället vi skulle till sen öppnade inte förrän tio så det fick bli en kaffe med smörgås på MAXI. Sen inhandlades en julklapp på uppmaning av sonen till flickvännen, sen vidare till de två apoteken som många besöker i juletider....Misteln och Röda Näsan.

Nu har dotra och jag gjort en massa olika sorters julgodis medan Blivande Maken har satt i ljusslingan i granen.

Som upplysning kan jag nu säga att vi åker mot IKEA för att inta en köttbullslunch samt handla de sista julklapparna sen ska dotra klä granen medan vi handlar hennes sista julklappar!

När kvällen kommer ska vi bara ta det lugnt...vilket i verkligheten betyder att alla klappar ska slås in, den gravade strömmingen ska dras, julskinkan ska ugnsbakas och oxtungan ska kokas...låter väl som en underbart lugn och trivsam kväll i julförlamningens tider????

Julförlamning!!!

Jag tror bestämt att jag drabbats av julförlamning...jag får helt enkelt ingenting gjort! Skulle tro att det är tur att Blivande Maken har ledigt i morgon så han kan sätta fart på mig!!!!

Blivande maken ringde för övrigt nyss och berättade att de fått en julklapp på jobbet. I mina ögon är detta verkligen en favoritklapp och jag vet att BM också uppskattar den för den brukar alltid generera lite god mat under kommande år.De har under flera år fått presentkort på
delicard.se på lite olika belopp och så får man gå in på nätet och välja. För nåt år sen fick vi äntligen den där efterlängtade gjutjärnsmorteln som vi haft mycket glädje av! I år får vi väl fundera på vad vi ska slå till på men nåt säger mig att brödformar inte skulle sitta helt fel!

Idag har jag skrivit ett långt brev som verkligen längtat efter att få bli skrivet, känns så skönt att ha gjort det och jag gissar att adressaten blir lite överraskad! Ska snart gå ut i kylan, tio minus, för att posta det. Sen är det bara att hoppas att det hinner fram till jul för det verkar vara lite si och så med postgången....annat var det förr *ler brett*

Måste sy den där julgardinen också som jag bara inte kommit mig för att sy...julförlamningen Ni vet!!!

I morgon är det fullt program. Vi ska handla julmat vilket vi planerar att göra tidigt på morgonen för att inte behöva slåss med alla andra som ska göra detsamma, vi får väl se om resten av Västerås tänkt detsamma!
Vi har några julklappar kvar att handla vilket bland annat innebär ett besök på IKEA med dotra och där tänkte vi också inta lunchmiddagen.
Sen ska dotra klä julgranen för en sak tummar jag inte på...den får inte kläs före 23:e december!!!!!

Sen blir det radio gissar jag för oss på kvällen...det rimstugor och annat. Vad jag verkligen saknar för att få den riktiga julkänslan är Bertil Perrolfs julnattsprogram från Gotland och en liten Irish coffe till det!!!! Det sista är ett helt internt meddelande!!

Men att höra O helga natt med Jussi Björling med ackomanjemang av vågorna vid kruttornet...det var jul!!!!

Nej, nu ska jag försöka bryta förlamningen och göra nån nytta....men här stressar vi inte upp oss för att det är jul. Vi ska ha det trevligt tillsammans med familjen det är viktigast av allt!

Jag är lyckligt lottad att ha en familj och tak över huvudet...det är inte alla som har det!


Dags att lämna över....

...ett uppdrag!

I år har jag bestämt att dotra ska få "ärva" det ärofyllda uppdraget att klä granen.

I min familj var det alltid mamma som klädde granen och så har det också varit i den här familjen men i år kom jag på att varför ska jag göra det för jag tycker egentligen inte att det är speciellt kul...så härmed överlämnar jag detta till dotra...om Du vill förstås?!

Ska väl ta och rulla lite köttbullar nu, det finns visserligen färdiga att köpa men hemgjorda smakar så otroligt mycket bättre och det är ju dessutom ganska kul!!!!

Ute är det kallt som rackan, termometern visar nånstans runt minus tio. Har några försändelser som ska skickas men jag tror jag skickar dom med sambon ikväll som ändå ska ut i kylan!

Ja, det blev en ganska torftig blogg idag...hoppas på bättring till i morgon.

Lördag 19:e december!

Gårdagskvällen blev väl lite annorlunda mot vad vi tänkt oss men det betyder absolut inte att den blev sämre!

Blivande Maken agerade escortfirma genom att hämta våra gäster. Under tiden fixade jag till det sista med maten. Jag blandade varsin Kajsalisa surprice som välkomstdrink. Gästerna hade med sig en fantastiskt vacker blomma som Blivande och jag suktat efter många år, i skrivande stund kan jag inte komma på vad den heter men det ska naturligtvis ordnas under dagen liksom att Ni ska få en bild på den också!

Nu har jag löst blommans namn och också hittat blommans egen hemsida så klicka
HÄR så får Ni både foton och fakta.

Sedan satte vi oss vid det dukade bordet...Ovan kan Ni då se lite av duken, servisen och kristallglasen jag skrev om igår. Jag lovade ju att jag skulle ta lite foton av maten och det hade jag då helt glömt bort om inte Bästa Vännen med sambo varit lite alerta och påmint mig regelbundet.Förrätten som vid fototillfället påbörjats!Varmrättten...som Ni ser så är det tomt på faten vilket jag tolkar som att det smakade bra!Desserten...god men mycket mastig och om nån skulle vilja göra denna så finns receptet i veckans buffé. De däringa karamelliserade apelsinskalen tycker dock jag att man kan hoppa över!Här är en bild på sällskapet och här kan Ni också se lite mera av den fantastiska duken och glöm inte att titta närmare på konstverket på väggen....den tavlan har jag älskat i hela mitt liv och är så glad och tacksam för att den numera hänger på min vägg!!

Nå, medan vi åt ringde dotra och undrade om hon och hennes "kompis" kunde få komma hit och se på film, hon orkade nämligen inte städa sitt rum hemma hos mamma! Självklart för här är alla barn välkomna när som helst för oavsett om de flyttat hemifrån eller inte så är detta deras hem 24/7 *betyder 24 timmar 7 dagar i veckan*

En liten stund senare ringde yngste sonen och frågade om han och flickvännen fick komma för de hade lite tråkigt på den tillställning de var på. Självklart...kom Ni!!!

När de väl kommit ringde äldste sonen som också var på den tillställning som yngste sonen lämnat och undrade om han också var välkommen...samma svar gällde här...välkommen!!

Så det som skulle ha blivit en vanlig partillställning blev helt plötsligt fullt hus...men I love it!!! De som saknades var då BV´s döttrar och lilla barnbarnet och de hade naturligtvis också varit välkomna!!!

Nu när morgonen kommit så är det ett barn kvar och hon är nyss uppväckt av mig och Kajsa...här får man nämligen inte sova bort dagsljuset!!!!!

Vintage och saffransmousse!

Idag är det om möjligt ännu kallare än i går, som kallast har det i natt varit nånstans runt sjutton minusgrader. Ute är det så vackert så det nästan gör ont att titta på det, rimfrosten gnistrar så man nästan tror att nån hängt upp massa med julgransglitter i träden! Himlen skiftar nästa i rosa....det är helt enkelt inte klokt så vacker vintern kan vara när den visar sig från sin bästa sida!

Vi konstaterade nyss....i år får vi en vit vinter!

Här har vi nu förberett kvällens middag. Vi har diskat servisen och glasen vi fick av min pappa i somras när vi var ner och hälsade på honom, riktigt roligt att få duka bordet med den servis som det dukades med när jag var barn och det skulle vara lite speciellt fint!

Jag hittade också en duk som det bara skriker vintage om, en duk jag definitivt hade ratat för tio år sen men som jag bara älskar nu!! Jag ska ta ett foto sen när bordet är dukat så Ni får se. Vi ska till och med slå på stort och använda tygservetter...varför gör man inte det lite oftare? Det är både snyggt, ekonomiskt och miljövänligt!

Menyn då....ja, som sagt vi blir ju då lite begränsade med tanke på den plågsamma allergi Bästa Vännen lider av men jag tror att vi lyckats bra!

Till förrätt kommer det att serveras råraka med creme fraiche och stenbitsrom.

Varmrätten blir helstekt biff med potatisterrin och blåbärssky.

Till dessert kommer det att serveras vit chokladmousse med smak av apelsin och saffran.

Har vi tur kommer jag att komma ihåg att ta nåt foto av maten....men nu måste jag städa lite till!!!!!

Min tvilling!

Idag vaknade jag till ytterligare en kall dag, minus 13,2 grader!!! Men solen skiner och det är fantastiskt vackert ute och hade jag bara en skoteroverall så skulle jag gå ut och ta en lång promenad!

Men det är annat som står på programmet idag. Jag ska handla inför morgondagen då vi ska ha en sk parmiddag här hemma. Parmiddag...märkligt uttryck, tror jag bestämmer mig för att säga att vi bjudit hit våra bästa vänner för några timmars trevlig samvaro med god mat och dryck!

Menyn fastställdes igår kväll men den håller jag på till i morgon då jag vet att gästerna brukar kika in till Kajsalisa och lite spänning ska det väl vara. Men, jag kan berätta att menyn innehåller ingen lök och för övrigt nästan inga grönsaker alls då den ena gästen har en mental allergi just mot sånt!!!

Som Ni säkert känner till så är jag en trogen lyssnare av P4 Västmanland. Jag gillar P4 för då får man en blandning av både trevlig musik och härligt småprat. Just nu har dessutom kanalen lyckats få så jättetrevliga programledare så man kan nog nästan säga att jag är smått beroende av deras småprat på morgonen. Men, vad jag skulle komma till var att i morse pratade de om att de gått in på
ne.se och gjort en test om vilken som var deras historiska tvilling och nyfiken som jag är så provade jag också! Här är resultatet...


Så nu vet jag vad som väntar!!!

Hur har Ni det med julklappsinköpen? Här ligger vi bra till men jag har faktiskt tänkt på nåt! Jag provade min tanke på en av mina vänner och hon köpte den direkt så nu tänkte jag testa den på Er!!!

De flesta av oss har vad vi faktiskt behöver vilket innebär att många gånger får vi julklappar, om vi nu fortfarande håller på med klappar förstås, som i och för sig är roliga men kanske onödiga. Med onödiga menar jag då att allt kostar att producera och det är då i regel på bekostnad av vår miljö.
Men redan innan jul har vi en massa saker som vi inte behöver, åtminstone är det så i vår familj. Så här är min idé;

Alla som jag brukar förära en julklapp får skriva en önskelista där de får önska sig tio av de saker jag har i min ägo.
Jag får göra likadant till mina vänner.

Sedan får jag själv välja utifrån denna önskelista vad jag vill ge bort!

Det innebär att jag får rensa lite bland mina saker som jag kanske redan tröttnat på och jag får saker som jag faktiskt anser mig behöva och till sist vi sparar en massa på miljön för detta är saker som redan är producerade!

Vad säger Ni???

Jag gissar att handeln inte alls gillar min idé men min plånbok och den framtida miljön tror jag skulle må bra av det!

Snö och kallt!Vaknade upp till en vacker vintermorgon, elva minusgrader och massor av snö. Himlen är alldeles rosa vilket förebådar en vacker och solig dag!

Har dock förstått att på min födelseö Gotland är inte alla lika nöjda men det ger mig härliga minnen från barndomen, läste nyss på
Helagotland.se att skolskjutsarna är inställda på många ställen på ön och drar mig då till minnes att det hände en och annan gång när jag gick i skolan också. Det var såna där extrabonusdagar med mamma och pappa. Ofta var det ju också strömlöst så vi satt framför den öppna brasan och värmde oss. Kanske var det inte så många gånger som mitt minne vill påstå men mysigt var det!!! Kan dock idag förstå att mamma och pappa inte tyckte det avr lika mysigt för det måste ju ha varit lite svårt att få fram mat till oss barn men, vi överlevde och minnena är ljusa!

På mitt program idag står att jag ska koppla in den flatbäddsscanner jag igår fick av Bästa Vännen, om jag lyckas så kan det kanske rent av bli nån bild av ovan beskrivna minnen. Jag har en hel jättekartong med foton stående bredvid mig som  jag ska försöka scanna in, så fungerar allt så kan det bli en del bilder i bloggen från min barndom...kul tycker jag och vad Ni tycker...ja, det bryr jag mig inte så mycket om!!!!!!

I eftermiddag ska jag åka på julbord på skolan...trevligt!

Testar nåt igen.....


www.Cartoline.itDet här kallas knappast vare sig vackert eller kul men jag var ju tvungen att se om det fungerade!!! Min italienska är något knackig och sidan är italiensk!!!!

Har bytt ut tomten som skriker så förskräckligt när man öppnar min blogg...vill ju inte skrämma Er!!!

En vintersaga!Här är det otroligt vackert ute idag och det tänker jag utnyttja! Jag tänker ta kameran och Bästa Vännen med mig på en promenad, jag har inte sagt nåt om längden på promenaden!

Det verkar ju dessutom som att vi faktiskt ska få en riktigt vit jul i år, är inte det underbart så säg?

Om Ni har eller har haft problem med att se min blogg det senaste dygnet så kan det bero på att jag roar mig med att möblera om lite. Jag försöker använda de kunskaper jag förvärvat under hösten och nu har jag lyckats en bit men har långt kvar. Grunnar fortfarande på detta med att skaffa egen domän men har problem med vad jag ska kalla mig. Mitt riktiga namn eller ska jag gå vidare på Kajsalisa? Uteslutningsmetoden fungerar inte eftersom alla förslag hittills varit lediga.

Ja, det är världsliga problem som säkert löser sig om det måste!!!!

För den som undrar så kom sonen fram som han skulle till Göteborg och väl där var det bara att lossa och lasta om för att sedan vända nosen mot Tibro. Jag hoppas att han sovit gott där i natt!

Ikväll blir det kanske en tur till IKEA för nu tillåter vädret det men man vet aldrig!

Vintern har kommit!

Äntligen är det vitt ute och det rejält dessutom! Det finns vissa som inte fått nåt..ännu och det beklagar jag då de jag tänker på just nu bara är hemma i Sverige under kort tid och vill naturligtvis uppleva snön då deras vanliga boplats är i ett betydligt varmare land och dessutom råkar det vara mitt favoritland, nu får Ni gissa själva vilket det kan vara!!

Platsen som ännu inte fått nån snö är Göteborg, åtminstone i skrivande stund, och det gläds jag lite åt då äldste sonen är på väg ner dit med 25 ton bakom ryggen! För den som missat detta så är alltså båda sönerna lastbilschaufförer och det är inte utan att lilla mamsen är lite orolig när det ser ut så här utanför fönstret!!Hela morgonen och förmiddagen har det vräkt ner snö och mer utlovas det på radion! Nå, jag hoppas att sönerna är lika förståndiga som sin mor *harklar mig lätt* och kör försiktigt! Familjens dotra tror jag bestämt valde att lämna cykeln hemma idag...också förståndigt!

Kajsa har ett helt annat sätt att se detta snöväder på...Hon har valt att krypa in under täcket men gör precis som matte...behåller tassarna utanför!

Själv går jag ännu på sparlåga efter helgen men måste väl ta tag i lite nu, finns ju att göra om man säger så. Vi ska dessutom ha middag här på lördag och då borde det kanske städas lite. Skulle ha åkt till IKEA idag men jag tror vi hoppar det då de faktiskt ber oss på radion att inte åka ut i trafiken om vi inte måste. IKEA finns kvar och jul är det ju inte förrän om en dryg vecka!!!!

Hade jag bara haft jäst hemma hade jag nog kunnat tänka mig att baka lite saffransbullar och samla lite poäng hos familjen...men, det blir inga poäng!!!!!!

Var rädda om Er därute....och på fredag skickar jag ett stort paket med snö till Göteborg!!!!

PS - I love you


av Cecelia Ahern.

Jisses, här har jag gråtit och skrattat om vartannat medan jag läst denna bok och har absout bestämt att filmen som baseras på densamme ska hyras under jullovet.

En helt fantastisk bok om livet med sorglig och humoristisk ton.

Holly förlorar sin make i cancer innan hon fyllt 30 år och han "kommer tillbaka" i form av några brev han skrev innan han dog. Det är små uppmaningar till henne från honom om hur hon bör gå vidare. Jag var ganska säker på hur boken skulle sluta...men man ska aldrig vara säker på nåt!!

Bredvid mig ligger nu Där regnbågen slutar av samma författare och jag tror bestämt jag ger mig i kast med den innan jag tar deckarna som också ligger och väntar!

För övrigt håller jag på att göra en liten lista på böcker som jag önskar mig i julklapp av mina barn!!!

Mina små bokrecensioner har ju liksom kommit åt sidan denna höst, får se om jag orkar ta tag i dom och berätta vilka jag läst och om möjligt ännu kortare berätta om dom....det är en hel del böcker......

Vem????

Ja, jag bara undrar...vem är det som är intresserad av Tiger Woods kärleksliv? Jag är innerligt trött på att läsa tidningarna och bara läsa skvaller. Vilket nyhetsvärde har detta?

En stor del av världen svälter och massor av barn får inte fira den jul som de önskar men det kanske inte är så viktigt?????

Ja, det var bara en fundering!

Skickar med nåt att njuta av också ;)


Helgen i ord!

Som vanligt är jag helt slut i huvudet efter dessa skolhelger för om nån nu tror att vi bara latar oss så kan jag berätta att så är det inte!!! Dessa skolhelger går ut på att vi på ett eller annat vis redovisar det som gjorts sedan förra träffen efter det ska allt som vi ska göra under kommande period gås igenom så jag lovar vi har fullt upp!

Den här helgen var det riktig mangling av olika sorter och dessutom så fick vi tydligen uppleva en historisk helg efter som det mesta av tekniken var emot oss. Datorer lekte bus och tafatt med oss, projektorer vägrade lysa och videokameror vägrade snurra ja, såna saker. Inte helt kul eftersom vi är tämligen beroende av tekniken det är ju IT-pedagoger vi ska bli...!!
Nå, allt ordnade sig och nu ser vi fram emot kommande period. När min hjärna sorterat lite mera kommer jag nog med all säkerhet att skriva en del om det här för det var en del matnyttigt samt också saker värda att diskutera!

Ett exempel...jag trodde faktiskt helt ärligt att jag kunde en del om Google...men oj, så stort det är!! Sen har jag små funderingar på att byta namn till...Lisa Andersson eller Elisabeth Johansson. Det sistnämnda hette jag förresten när jag föddes!!!!

Har Ni lite ovanliga namn så googla Er själva, kolla om det finns några bilder som kopplas till Era namn! Blivande Maken har ett precis lika vanligt namn som jag själv vilket betyder att vi är ensamma om dom. Han är aldrig, nästan, ute på internet men även hans namn fanns det en bild kopplad till. Den handlade om mat om nu nån undrar och har helt enkelt kommit dit på grund av att vi 2005 lagade några testrätter (man kunde vinna ett nytt kök och det är vi fortfarande i desperat behov av) och kommenterade dessa på ICA´s hemsida och då var man tvungen att logga in och det är BM som står för kundkortet. Så allt man gör på nätet registreras på ett eller annat sätt!!

Detta vet man ju egentligen men behöver nog påminnas emellanåt. Familjens dotra fick väldigt bråttom att googla sig själv och bilder och jag gissar att hon blev lite överraskad!!

Precis som jag skrev förra helgen efter de "anonyma" kommentarer jag fick så är man aldrig helt anonym. Man lämnar alltid nån form av spår efter sig och framförallt när man dessutom skriver nåt...då upphör anonymiteten! Sen kan man i nästa stund fundera på detta med att vara anonym...vari ligger värdet av det? Det är ju bara om man har nåt att dölja som det kan finnas ett värde men i och med att man har nåt att dölja så avslöjas man ju oftast genom just det anonyma!!! Hängde Ni med?!

Jag har ju valt att kalla min blogg för Kajsalisa eftersom det varit mitt nick under nästan hela min "karriär" på nätet och det är ju taget efter våra två katter som heter Kajsa och Lisa och de är födda 2002. Men i och med att Facebook gjorde entré i våra liv så har också detta med nick försvunnit alltmer, på "fejan" använder man ju sitt riktiga namn och därmed så bröts den isen kan jag tycka!

Idag var ju tanken att jag skulle göra ett bildspel med musik och lägga ut så Ni fick se och höra det vackra luciatåget från i fredags men faktum är att min hjärna är inte riktigt påkopplad idag så vi tar det i veckan...men en liten smakbit kommer det här i alla fall.

 


I det här fallet är dotra tillfrågad om hon ville figurera i min blogg och det var helt okej!!! Just nu är far och dotter på stan och lussar för Frälsningsarmén eller jag hoppas att Blivande bara tittar och att dotra lussar!!!!

Tyckte Ni som jag?? Att detta blev en rörig blogg????? Ja, och då ska Ni bara veta att det är än värre inuti mitt huvud!!!

Lucia!

Vi har nu varit iväg på ett fantastiskt vackert luciafirande! Vi tog foton och försökte spela in ljud, hur det blev är vi osäkra på och just nu finns inte tiden att ta reda på det men lucia är ju först på söndag så då får vi se om jag lyckas få till nån form av bildspel till dess!!


Upp före tuppen i morgon!

Idag fick jag äntligen min efterlängtade sovmorgon, har ju försökt flera morgnar sista tiden då det passat in i mitt schema men då har jag vaknat före sex vilket jag absolut inte anser vara sovmorgon! Idag vaknade jag som vanligt när resten av familjen stökade runt men somnade om och vaknade när katten Lisa kom och väckte mig straxt före nio!

Men i morgon ska vi upp före tuppen då vi ska till domkyrkan för att se familjens dotter delta i Rudbeckianska luciatåget. Hon har visat oss flera klick från förra årets lussande från yuotube och är de bara hälften så bra så blir det underbart!! Jag ska försöka göra ljudupptagning med mobilen samt också ta foton så kanske Ni också kan få en kik!!!

Igår åkte jag hem till Bästa Vännen och fikade och sen fick vi en ingivelse att åka ner på stan och kolla runt lite vilket slutade med att jag kom hem med lite garn till en julklapp till dotra samt lite annat smått pyssel som kan behövas så här i juletid!

Idag ska jag slutföra mina uppgifter inför skolhelgen och sy gardinen som inte blev sydd igår!!!!

Barnförbjuden blogg!

Satt i morse och läste tidningen precis som jag brukar med ett par koppar kaffe och fick syn på en låttitel jag aldrig hört förut!

Måns Zelmerlöw och "hans" tre tjejer är i stan och håller julshow och han sjöng då en melodi av Cornelis Vreejswijk....känner Ni till den??? Håll undan barnen för texten kan vara lite känslig!!Ja, vad händer då idag? Förhoppningsvis inte så mycket. Dagen fortsätter med att jag ska åka till Bästa Vännen och fika till mig lite, på eftermiddagen ska jag sy nya gardiner till köket. Jag satte upp en julkappa tilladvent men det ser inte klokt ut. Den är alldeles för kort på höjden så nu har jag inhandlat nytt tyg på IKEA och så ska det bli en rejäl kappa med massor av rynk! Läste förresten nyligen att panellängderna är på väg ut ur det svenska hemmet och ingen blir gladare än jag...nu kanske det kan börja kreeras lite nytt och roligt i våra fönster igen!!!

Familjens Dotra lussar idag för pensionärerna på Kyrkbacksgården och då behövdes det ju ett lucialinne vilket återfanns på obestämd plats men så skulle det ju också vara ett rött band som skulle vara fem centimeter brett. När Anna och jag var ute och shoppade igår så passade jag på att köpa ett på Ica MAXI. Igår kväll när jag strök linnet så tänkte jag att det är nog bäst att stryka bandet också för det brukar ju bli lite "rulligt" efter att ha legat förpackat och det var tur...när jag öppnade förpackningen visade det sig att i förpackningen fanns mycket riktigt 2,5 meter rött band men det var delat mitt i!!!! Så det var bara att sätta sig och försöka sy små fina stygn så det itne syntes...men rackan vad arg jag var! Hur många lucior är så små att det räcker med 1,20 m rött band? Funderar faktiskt allvarligt på att ringa MAXI idag och uttrycka min irritation!

Ont i ryggen har jag igen...tror det gått troll i skolhelgsveckan...eller kan det bero på åldern?!

Bloggrubrik saknas!

Börja nu med att sätta igång musiken så kan Ni låta Er roas medan Ni läser vad jag eventuellt kommer att skriva, jag är ju just nu i inledningsskedet och då har man ingen aning om vart mina fingrar bär hän!!!
Som vanligt har jag låtit mig inspireras av någon annans blogg, idag av en ganska ny bekantskap nå, inte så ny för jag började nog läsa hos henne i vintras eller våras men har väl inte visat mig så mycket för ibland känns det lite fånigt att skriva nåt när man inte har nåt jätteviktigt att säga...kan kännas som att man tränger sig på. Ja det där är ett problem som ligger hos mig...jag vet...för ingen ska känna att de tränger sig på här...kommentera om Ni vill eller skutta bara vidare.

Nå, i alla fall hade hennes son spelat och dansat ungefär ett drygt 70-tal gånger till denna låt som jag glömt bort...men ack så rolig, men kanske inte att höra så många gånger på en dag!!

Vi har också ett par såna låtar i vår familj och jag tänkte jag måste dela med mig! Detta är Jojje Wadenius som sjunger låtar med texter av Kenneth Gärdestad...helt fantastiska låtar som vi spelat många gånger genom åren! Hans barnvisor är ju fantastiska!

Annan musik som gått en del på vår bandspelare höll jag på att säga men CD-spelare menar jag givetvis är denna skiva!!! Till våra grannars glädje och förskräckelse kan jag tro. I torpet ökar vi volymen så fåglarna sitter med vingarna uppdragna!!!
Familjens barn skrek även dom högt i början att stäng av annars följer vi aldrig mer med till torpet men numera så är det nästan så att de vill spela högst...nå, en del av dom har med andra ord växt till sig!!!Ja, nog skulle det hellre få regna kor över Västerås istället för denna eviga gråa matta som gör allt så mörkt och trist. Börjar verkligen känna att om det inte kommer lite sol snart så vägrar jag gå ur sängen!!!

Detta var allt för idag, tror jag, Anna och jag har i alla fall haft en härlig dag på Hälla!!!

En snabbis!

Idag ska jag ut på stan lite och "ränna"! Men vill ändå ge Er nåt att läsa tills jag har nåt att berätta...detta är ett mejl jag fick för en tid sen...lite skoj och ack så igenkännande!

VARNING!
 
 Du har säkert hört talas om att människor blir bortförda och får sina organ
 stulna av tjuvar på svarta marknaden.
 
 Jag har råkat ut för något liknande...
 
 Mina lår stals från mig över natten för några år sedan. Jag gick till
 sängs och vaknade upp med någon annans lår! Ja, det hände bara sådär
 snabbt. De nya låren hade konsistensen av havregrynsgröt. Vems lår är det
 och vad hände med mina? Jag tillbringade hela sommaren med att leta efter
 dom. Till slut, arg och sårad, hann jag inte mer än resignera och acceptera
 att jag för alltid skulle fortsätta mitt liv i jeans förrän tjuvarna slog
 till igen!

 Min rumpa var nästa offer. Jag vet att det var samma gäng eftersom dom
 gjorde sig besväret att matcha min ända med låren, som dom snott redan
 tidigare. Men min nya ända hade dom satt dit minst 1½ decimeter längre ner
 än mitt original! Nu förstod jag att jag skulle bli tvungen att ge upp
 jeansen till förmån för långa kjolar istället.

 För två år sedan insåg jag att även mina armar blivit utbytta. En morgon
 när jag fönade mitt hår blev jag vettskrämd över att se ett gäddhäng på min
 överarm dingla fram och tillbaka i takt med hårborsten jag använde för att
 föna mitt hår. Det var riktigt läskigt - min kropp har blivit utbytt en del
 efter en annan.
 
 Vad skulle hända härnäst?

 När min stackars hals plötsligt försvann och jag istället fått den ersatt
 med en kalkons, bestämde jag mig för att gå ut och berätta min historia.
 
 Kvinnor i världen, vakna upp och känn lukten av nybryggt kaffe! Det kan
 vara sista gången Du använder Din ursprungliga näsa! Dom där
 plastikkirurgerna använder riktiga implantat och kroppsdelar som dom stulit
 från Dig och mig! Nästa gång någon Du känner berättar om något dom lyft -
 titta noga igen och ta för sjutton reda på från vem! Var det från Dig?
 
 Detta är ingen bluffvarning. Det här händer kvinnor dagligen!
 
 VARNA DINA VÄNNINNOR!
 
 P.S. Förra året trodde jag någon stulit mina tuttar. Jag låg på sängen och
 plötsligt var dom borta! Men när jag hoppade ur sängen kunde jag dra en
 lättnadens suck - dom hade bara gömt sig i mina armhålor medan jag sov. Nu
 har jag dom gömda innanför linningen i mina byxor. 


Det börjar dra ihop sig!

Snart är julen här och det går fortare än någonsin tycker jag. Minns att när jag var liten brukade mormor säga, när jag tyckte att det var långt kvar till jul, att vänta Du bara till Du blir stor så får Du se hur fort det går!

Nu förstår jag precis vad hon menade!!!

Har Ni kommit i gång med julstöket?

Själv funderar jag på hur jag ska göra med julkorten i år, ska jag skriva dom där färdiga som ligger och väntar i min lilla kortlåda eller ska jag vara lite kreativ och göra egna...för nåt måste man väl skicka?? Om inte annat så för att....Jag gissar att jag kommer att variera lite beroende på vem som är mottagaren men jag måste ha bestämt mig till den sextonde för då är sista dagen för julportot om kortet ska komma fram före jul. Ett tips som jag vill dela med mig av är att gå in på postens hemsida, där kan man skicka sina egna foton till en mycket billig penning. För 17.50 så skriver dom och postar kortet åt en...det är nog det billigaste posten utför idag!!

Jag skulle kunna skriva en lång krönika om hur det är ...f'låt hur det var att jobba på posten i juletider för oj så många roliga och jobbiga upplevelser man haft i postkassan. Tänk när det kom folk och trodde att man hade tid att klistra frimärken på deras 80 julkort trots att kön ringlade genom hela lokalen!! Nå, den berättelsen får vänta!

Hur firar Ni jul?
Vi kommer att göra precis som vanligt. På julafton går Blivande Maken och jag i härliga trivselkläder och njuter av ledigheten. Äter när vi vill och sover när vi vill...tittar på teve om vi vill men framförallt brukar vi ta oss en härlig promenad!
På juldagen kommer alla barnen och då firar vi vår julafton....också i lugn och ro!!!
På annandagen åker vi till Blivandes mamma och äter och fikar litegrann.

Hela helgen går i julefridens tecken!!!

Men, först måste det stökas lite och idag börjar jag i styvdotras rum...det ska dammas och städas men grovgörat har hon gjort så det kommer att gå som en dans. Sen ska jag sy en ny gardin åt henne och några kuddvar!!

Mot allvaret...ha en bra dag!

Mig äger ingen!

Boken av Åsa Linderborg läste jag när den kom och blev inte speciellt imponerad. Tyckte väl att den kändes lite väl utlämnande men som sagt...smaken är som baken!

Igår hade vi biljetter till
Teater Västmanland som satt upp en föreställning denna höst som baseras på boken.

Jag är helt såld på föreställningen och skulle önska att alla kunde få se den....helt fantastisk!!! De har fått med allt som var viktigt, de har löst de situationer som jag funderade på som t.ex hur får man en vuxen skådespelare att vara liten alla såna saker har de löst på ett fantastiskt sätt. Scenen är otroligt avskalad men ändå detaljrik de har plockat in en del sång och musiknummer på ett underbart sätt och ensemblen är verkligen musikaliska!

Under hela föreställningen är det gott om skratt och tårarna gör sig förberedda vid några tillfällen men när slutscenen kommer då rinner tårarna och jag uppskattar att publiken ropar in skådespelarna många gånger så jag hinner rätta till mitt anlete.

I bilen hem är vi ganska tysta och jag känner hur gråten sitter i halsen och när jag påpekar detta för Blivande så säger han att han känner ungefär detsamma!!!

Grattis Ni som bor i närheten av Västerås och har lyckats få biljetter!!!!

Ville bara meddela!

I vårt land har vi åsiktfrihet och det är absolut nåt jag uppmuntrar men, när man väljer att vara anonym och dessutom kommer med vad jag anser personliga påhopp och idiotiska kommentarer....ja, då blir inte dessa kommentarer publicerade i min blogg!!!

Det som Du anonyme har skrivit kommer dessutom icke att bemötas av mig...så var det en diskussion Du önskade så får Du söka en annan "motståndare"!! Eller alternativt lämna Din anonyma håla...

Tilläggas bör att helt anonym är man inte här heller....jag har spårat Din stad trots att dimridåer varit utlagda!!!!

Överfallsförsök!

Igår kväll var vi traditionsenligt hembjudna till goda vänner för att äta lutfisk. Som vanligt smakade lutfisken helt underbart! Det verkar vara så att svenska folket är uppdelade i två läger...de som gillar lutfisk och de som inte gillar lutfisk...verkar inte finnas nåt emellan!

Nå, vi åt och hade det riktigt trevligt men även en trevlig kväll har ju ett slut och det var ju skapligt väder, nån plusgrad och inget regn - det kallas väl numera för bra väder tror jag, så vi bestämde oss för att gå hem det tar ungefär en halvtimme och kan vara rätt skönt innan man kryper ner i sängen.

Väl ute på gångbanan inser Blivande Maken sin vana trogen att han nog faktiskt "glömt" att slå en sjua innan vi gick från våra goda vänner. Eftersom jag är som jag är så är jag inte så förtjust i att folk uträttar sina behov lite hur som helst men pockar det på så gör det. Jag bad dock honom vänta tills vi kom fram till en liten skogsdunge. Väl där drar han sig in bland träden och gör det han ska medan jag går lite sakta vidare. En cyklist cyklar förbi oss och jag går vidare. Gångbanan svänger i nittio grader där och det är mörkt men ändå rätt bra belysning. Jag hör att det kommer ytterligare en cykel men upplever ändå att nåt inte stämmer så jag vänder mig om och får då se en kille med en cykel slängd bredvid sig och Blivande Maken som börjar studsa lite lätt i cirklar. Hallå, skriker jag, men får väl ingen större reaktion så jag vänder och börjar gå tillbaka de femtio meter jag hunnit för Blivande. Ganska snart inser jag att jag bör skynda mig så jag tar långa kliv medan jag högt ropar hallå igen. När jag kommer fram ser jag en yngling i tjugoårsåldern som faktiskt på riktigt muckar med Blivande. Jag tittar på honom och så säger jag bara..Lägg ner...Nu ta Du Din cykel och cyklar vidare och vi går vidare. Han moppar lite men jag tar Blivande under armen och sen går vi dock med ett öga bakåt. Killen sätter sig på cykeln och cyklar vidare, han får ett telefonsamtal och stannar med cykeln varpå vi går genom den lilla skogskanten och kommer ut på Österleden som vi sen följer för att slippa få närkontakt med honom igen. Så småningom kommer vi fram så vi åter kan komma in på en gångbana.

Blivande berättar då att han verkligen kände sig hotad och att killen ifråga med all säkerhet varit ute efter att råna honom på nåt vis. Blivande är ingen man som gillar våld men är en stor (och givetvis ståtlig) man och han hade lätt kunna fälla denna yngling om han velat men då han hörde att jag uppfattat situationen och att killen faktiskt inte sett mig utan blev överrumplad då jag kom gående så hoppade han bara omkring för att få nån form av egen kontroll över situationen. Våld löser ju ingenting är väl en del av vår livsfilosofi!

Medan vi går där så hör vi en cykel komma bakifrån och alldeles straxt därpå blir Blivande Maken nästan omkullcyklad...samme yngling var väl tvungen att på nåt vis ordna till en liten självupprättelse och visa att han inte helt tappat ansiktet!

Väl hemkomna så ringde vi faktiskt polisen som tog det på allvar, vi blev ju inte skadade och det hände ju ingenting men just därför så kanske yngligen fortsatte det han påbörjat nån annanstans med nån annan person där det inte slutade lika bra!

Den här gången är jag tacksam över att OM var i vägen...för OM vi varit berusade hade utgången kanske varit en annan, eller OM Blivande varit en slagskämpetyp eller OM Blivande varit ensam eller OM...ja, listan kan göras lång...men som tur var så var Om i vägen och det gick bra men det var faktiskt en ganska otäck upplevelse!

Nu ska vi göra oss i ordning för att gå ner på stan och titta på vår nya Galleria
IGOR och på nya isbanan på Stora Torget sen ska vi dra oss vidare till Västerås Teater för att se föreställningen Mig äger ingen!

Smeknamn på gott och ont!

Det kan vara trevligt att ha ett smeknamn men oftast väljer vi inte det själva utan det uppkommer av olika anledningar.

Själv valde jag mitt eget. Jag döptes till Elisabeth men har väl aldrig känt mig bekväm med det men det skrev jag ju om
HÄR så det behöver jag ju inte tjata om igen!

Idag fyller en bloggväns son år och honom kände jag mycket väl när jag gick i skolan. Jag satt länge och formulerade en gratulationsönskan och tänkte hela tiden på honom som Lill-Boen tills det slog mig.....ville han bli kallad för det? Varför kallades han för det?

När vi gick på högstadiet var han inte så lång, var det därför han blev kallad Lill-Boen...då är det ju knappast nåt man vill bli påmind om i vuxen ålder! Eller var det för att de fanns ytterligare en Bo på skolan som var några år äldre....då kanske det var okej framförallt det som Stor-Boen nog kunde ha varit en kille som de flesta ville bli associerade med...lite tuff och fräck!

Oftast tror jag inte att smeknamn uppkommer av elakhet utan för att det på nåt vis associerar till personligheten. Naturligtvis vet jag att det också finns nåt som heter öknamn men då pratar vi om ren elakhet så det går jag inte in på nåt närmare men det kan vara en hårfin skillnad mellan öknamn och smeknamn.

Kanske uppfattar jag det smeknamn mina vänner givit mig som nåt negativt trots att mina vänner menar det som positivt...men har man väl fått ett smeknamn så brukar det sitta kvar! Och som i det här fallet så dyker jag då upp från det förflutna och drar upp ett gammalt smeknamn som han trodde var glömt och begravt!

Jag kan i alla fall säga att när jag tänker på Lill-Boen så är det med varma tankar. Han var en god vän med en vänlig själ...så jag dristar mig till att säga...Jättegrattis på födelsedagen Lill-Boen!!!!

Känner Du Fåfängan?

Det gör jag och just nu förbannar jag densamma!

Igår var ju Bästa Vännen och jag fotomodeller för en dag och det i sig var en härlig upplevelse som jag återkommer till, först ska jag berätta om just Fåfängan!

Jag är ju inte den som har långa vackra naglar...för det första så är inte mina naglar speciellt samarbetsvilliga...inte heller mina tänder ska väl tilläggas! Men i tisdags så tänkte jag att nu ska jag pilla dit de där lösnaglarna som legat i skåpet sen förra hösten kan ju vara snyggt med vackra naglar på fotona som skulle tas under onsdagen. De blev riktigt snygga när jag lackerat dem med mitt snygga limegröna lack...så långt allt väl! Men sen då...man kan ju för sjutton gubbar inte leva ett normalt liv med dessa klor! Aldrig tidigare har jag väl fått använda stavningskontrollen så flitigt. Får man in nåt i ögat är det kört....enda gången man möjligtvis kan ha glädje av långa naglar är när man vill göra nåt förbjudet...typ peta näsan!!

Vid tidigare tillfällen som jag haft långa naglar medelst lösnaglar så har de ju ramlat av straxt efter att jag satt på dom men den här gången när jag verkligen vill ha bort dom ja, då sitter de som berg! Är det det som kallas Murfhys lag?

Ja, ja...vill man var fin får man lida pin....men jag vill ju inte vara fin...jag vill ju vara praktisk! Ska försöka komma ihåg det nästa gång Fåfängan pockar på uppmärksamhet!!!!

Nu till gårdagen! Vi hade alltså fått ett gratiserbjudande om att få komma och bli stylade och sedan fotograferas av en proffsfotograf. Det är ju ett fenomen som kommit de senaste åren här i Sverige...vi vill väl alla få känna oss lite speciella nån gång i vårt liv. Jag kan erkänna att visst har jag suttit och tittat på Top Model och funderat på hur det skulle kännas att bli stylad och fotad...nu vet jag!

Vi kom dit med de tre ombyten vi blivit tillsagda att ta med oss och fick registrera oss och sedan blev vi mejkade. Själv valde jag en lite tuffare stil för ska man så ska man tänkte jag och jag blev nöjd med resultatet! Sen var det dags för att fotas och det var det mest onaturliga jag gjort i mitt liv.....min flickdröm att bli modell eller...ja, nu ska vi inte överdriva drömmen men nu insåg jag verkligen vilket slit modellerna gör. Att böja kroppen hit och dit i de mest omöjliga ställningar....flera gånger skrek kroppen NEJ, SLUTA!!! Aldrig någonsin ar jag känt mig så obekväm i hela mitt liv....men fortfarande var det skojigt!!

Jag måste få påpeka att Bästa Vännen däremot verkade ha en dold talang för detta....jisses vilka fina poser hon fick till!!

Nå, efter det så fick vi titta på bilderna och där såg man genast vem som hade mest fallenhet för modellandet...BV var outstanding!!! Naturligtvis, trots vår målsättning, så köpte vi några bilder. Inte billigt men en hel dags slit kunde ju inte hamna i deras papperskorg!!!!

Ett resultat kan Ni se i min nya header!! Ett annat nedan...Efter det så gick vi ut och åt med våra Blivande Makar men den historian får bli skriven senare för nu måste jag verkligen göra klart ergonomiarbetet!!

Gratulationsblogg!

Dagens blogg ägnas åt gratulationer!

Först vill jag uppmärksamma min bloggvän Ingrid som i helgen blev utsedd till att inneha en av landets bästa bloggar!

Jag är djupt imponerad av Ingrid som har en av de bästa hemsidorna jag hittat på nätet. När man hittar till hennes sida är det som att slå upp en bra och hemtrevlig veckotidning. Man kan bli sittande länge, så när Ni går dit via min länk nedan så tycker jag att Ni ska slå upp en kopp kaffe först och göra det riktigt bekvämt för Er!

Här...hittar Ni till bloggen...men fortsätt och klicka på hennes flikar så hittar Ni mycket mer att roa Er med!

Egentligen så har inte detta med saken att göra men Ingrid fyller 70 kommande år och det tycker jag är värt att uppmärksammas. Hon är en ypperlig förebild för mig och säkert för många andra också...det finns inga åldersgränser när det gäller datorer!

Jag har en förebild till när det gäller teknisk nyfikenhet och hon fyller idag 72 år! Hon är inte bara min förebild när det gäller teknik utan i det mesta här i livet!

Hon är min moster!Som Ni ser på gesten så ber hon om att inte få vara med på bild så jag har gjort henne lite hemlig!

Moster tillhör också de kvinnor som alltid varit nyfiken på teknik och inte låtit vare sig kön eller ålder hindra henne från att prova! Jag undrar om det möjligtvis kan vara den gotländska uppväxten som påverkar!!!

Ett stort grattis till min favoritmoster idag!!!

Till sist vill jag också passa på att gratulera min morbror som idag fyller 81...han läser säkert inte detta men nu har jag gratulerat!

Morbror har också i mångt och mycket varit en form av förebild för mig....jag skulle gissa att hans motto är....Ingenting är omöjligt men det kan ta lite längre tid!!!

Ha en bra dag allihopa...själv ska jag roa mig med en av mina kursare i vårt grupparbete!