Panduros fyndhörna!

Vi lockade goda vänner att möta upp oss på stan idag för att ta en fika...vi gick ju förstås för vi är ju miljömedvetna samt viktmedvetna...det vet ju Ni som nu följt min blogg denna vecka! Vad våra goda vänner gjorde???? Jo, men det skulle de ju kunna berätta själv här i bloggkommentarerna för jag vet ju att dom läser!!!

Ni vi förenades på Global Living som är en butik med ganska häftiga prylar och möbler som också är mysigt fik. Jag valde en chokladkladdkaka med nån form av tryffel och vispgrädde helt i stil med resten av veckan...Micke som inte riktigt förstått det hela valde en nyttigare variant av hallontårta!

Efter det så hörde vi några ord av Mona Sahlin men det var ingen som orkade stå kvar och lyssna i kylan men...hon hade samlat en hel del lyssnare på torget!!

Vidare gick vi till Ticket...vi är ju lite sugna på att resa ut i världen nå, åtminstone i Europa. Sambon längtar till Kroatien medan jag längtar till de ljuvliga stränderna och de underbara människorna i Turkiet men, jag är ganska lättövertalad. I veckan har jag läst på olika ställen om tågcharter..jag tycker det låter jättespännande så nu skaffade vi lite information om det. Utbudet är inte så stort just nu men vi ska kika på det, dock tror jag att det har en framtid om folk bara får upp ögonen. Bra mycket miljövänligare och så slipper man flyga!!!!

Nå, vidare till butiken som säljer spikmattor. Jag har i flera år varit sugen på det och efter en artikel i dagens tidning så blev även sambon intresserad men den som fanns där var den ryska typen och det var den kinesiska som jag var sugen på...dessutom så var den ganska dyr här...ska leta lite på nätet vet att det finns billigare att finna!Sen insåg vi att det var dags att gå hemåt för vi får hit 3 hungriga gäster om nån timme men en snabb sväng till Panduro hann vi dock och där fyndade jag.....det stod en ful rackans padda på en hylla och jag kunde inte låta bli att ge den en puss...den såg så ensam och övergiven ut och döm om min förvåning när denna uppenbarade sig!!!Allt är inte vad man tror från början!!!! Man måste våga chansa lite här i livet!

Kom också på att det kom önskemål från moster att få se skåpet vi inhandlade på auktion för ett par veckor sedan. MMS'et som jag skickade har ju fortfarande inte kommit fram så jag ger Er en halvdassig bild från mobilen...skåpet står i bilen för vidare transport till torpet!!!Nu måste jag städa och bädda...prinsen står i diskbaljan!

Nu igen?

Nu så här i sista skrivande stund innan jag ska ge mig ut i kylan för att måla av mig lite känslor på bildterapin så läser jag i Aftonbladet att Blondinbella ska lägga ner sin blogg....igen!!!

Redan under andra halvan av förra året kunde man ju läsa detta och tydligen, om man nu ska tro på pressen, berodde förra "nedläggningen" på att hon hade drabbats av panikångest och andra jobbiga saker efter detta påhopp i Grekland eller var det nu var!

När hon äntligen kunde dela med sig av nåt som andra tonåringar skulle kunna identifiera sig med då drar hon sig undan...då vill hon dela med sig. Men att hon sätter på sig en prickig tröja och ett par randiga byxor och går till skolan...det vill hon dela!

Enligt nån av kvällstidningarna förra veckan så lär hon dessutom ha sagt att hon var stolt att vara ytlig....

Jag förstår inte dessa "blonda" bloggar...jag skulle önska att de förstod vilket ansvar de faktiskt har för våra tonåringar påverkas mycket mera än man tror av media!!

Blondinbella lever ju ett liv som massor av tonårstjejer skulle vilja leva men baksidan av detta liv det ska döljas!

Just nu har jag gjort nåt som jag egentligen tycker illa om att göra...svartmålat någon men jag tycker synd om denna tjej, önskar att hon fick hjälp och vägledning...och då tänkte jag inte på den typ av vägledning som hon visst får av Linda Rosing......

Bästa bantningskuren!

Jo, jag tänkte på en sak....de sista inläggen angående smör och grädde är skrivna med en lätt ironi!!

Nånting säger mig att oavsett hur många olika bantningskurer som än hittas på så fungerar säkert de flesta ett tag men det som håller i längden tror jag är sunt-förnuft-kuren!!!

Kanske borde jag ta patent på den innan nån annan gör det...men jag chansar och kastar ur mig receptet på den kuren här!!!Ät måttligt av allt och rör på Er varje dag!
När jag gick i skolan så pratade man om kostcirkeln och där tror jag att man har den bästa lösningen! Man kan äta allt man vill men inte alltid!!!

Sen ska jag förtydliga ytterligare en sak...vi har verkligen ätit precis som jag skrivit, nästan, men det syns inte på vågen..ännu!!! Själv har jag min kvinnliga ursäkt att ta till...det var den tiden i månaden...men jag undrar vad sambon har för ursäkt??????

Livet är en fest....av Adele Parks.

Den här boken tog tid att läsa för jag tyckte den var synnerligen tråkig det enda som egentligen fick mig att läsa den till slut var att jag var nyfiken på hur hon skulle klara upp historien.

Den handlar om en kvinna som gifter sig med sin ungdomskärlek och så tar väl kärleken slut eller åtminstone drar de inte åt samma håll i livet. Hon flyttar till London utan att säga nåt till honom och så småningom åtta år senare är hon gift med en annan man och har en god vän som nyss träffat en helt underbar kille...och vem han är kan Ni ju lista ut.....sen är det egentligen bara en lång transportsträcka till upplösningen!

Nej, den här boken var inget för mig!

Nu ska jag gå in till bokhyllan för olästa böcker och se om jag inte kan hitta nåt som jag bara vill sluka...typ en deckare eller så!

Det var nog så att..

...jag missade nåt i artikeln igår.

Igår smarrade jag till maten med lite matlagningsgrädde och på kvällen delade sambon och jag på en chokladkaka.
Idag kom Anna hit och hade med sig varsin semla och sedan åt vi lövbit med pommes frites och bearnaisesås och jag måste säga att mina byxor sitter spändare än någonsin...det kan inte stämma med två kilo i veckan...

Jag gissar att det är en tidningsanka...det ska stå ät smör och grädde och gå upp 2 kilo i veckan!!!

Tänk att  man ska vara så lättlurad!?!

Det blir dock promenad för mig i morgon när jag ska gå på min bildterapi...den ska jag berätta närmare om vid tillfälle....himla spännande är det i alla fall!!

Nu kom sambon hem...ska göra varma mackormed extra smör och fet ost på...sen ska vi äta varsitt gott chokladwienerbröd...

En uppdatering i viktjakten!!!

Läste en löpsedel igår och insåg att där hade jag lösningen på hela mitt viktproblem.....så igår bakade jag amerikanska muffins med massa smör i som vi naturligtvis tryckte i oss...det blev några ynkliga kvar som vi gömde så inte tonåringen kom åt dom..vore ju inte bra om hon också gick ner 2 kilo i veckan..då försvinner ju flickstackar'n!!!!

Ikväll funderar jag på att göra en rejäl gräddbakelse till kvällskaffet...och eventuellt en riktig gräddsås till köttbullarna!!!!

Gå ner två kilo i veckan med smör och grädde!Var det nån som sa att jag skulle skaffa mig nya läsglasögon...att jag missförstått nåt?Rikedom!

Den här bloggen har legat och gnagt ett bra tag i mitt bakhuvud nu, jag bad ju Er redan förra veckan att fundera på vad rikedom är för Er!

Familjen är naturligtvis en rikedom för mig också, en rikedom som jag inte vill vara utan.

Men jag vill berätta om  en annan rikedom som gör mig så förmögen så den går inte att räkna. Jag har en vän som går utöver allt annat! Nästa år har vi känt varandra i 30 år vilket jag inte förstår hur det har gått till för jag minns det som igår när vi möttes!

Jag ska försöka att återge denna händelse lite kort!

En barndomskamrat och jag hade båda flyttat till Stockholm vid blotta arton års ålder, även om vi då ansåg oss som synnerligen vuxna, och nåt som inte var så vanligt att man gjorde som gotlänning var att åka på kryssning. För oss gutar var båten ett transportmedel att ta oss över den jobbiga östersjön ut i vida världen!
Nu skulle dock Å och jag åka på kryssning, ett problem var ju förstås att ingen av oss fyllt 20 som ju var åldersgränsen när man skulle kryssa men det gick ju bra det också!

Vi kom ombord på båten med namnet Prinsessan och träffade där ett killgäng från Västerås som vi umgicks med hela resan trevligt! En av dom, A, var så trevlig så jag faktiskt ett par år senare flyttade mina grejer och mig själv till Västerås!

En av killarna i detta gäng fyllde år samma månad som denna kryssning utspelade sig och vi blev då bjudna till hans fest. Å och jag var ju mest vana vid sk bonddanser från Gotland så vi kände väl oss båda lite trevande över att helt plötsligt gå på fest i stan och dessutom i en stad som var betydligt större än Visby!! PÅ en stol där satt en tjej som såg lika bortkommen ut som jag kände mig, nej det var inte sant men hon såg ut att gilla discomusiken lika mycket som jag och där började vår vänskap för vi kom fram till att dansbandsmusik var vår gemensamma nämnare!

Nå, vi tog oss igenom denna afton och jag för min del drog den största vinstlott man kan få....evig vänskap!! Jag träffade födelsedagsbarnets sambo K som genom åren blivit min absolut bästa vän i livet.

När jag flyttade till Västerås så bodde vi på samma gata, jag i höghuset på nionde våningen och K i låghuset på 3:e våningen. På grund av en viss höjdrädsla hos en av oss så umgicks vi mest hemma hos K!!
Vi hade båda sambos som var ute och reste i veckorna så vi umgicks mycket och vi hade, och har, mycket gemensamt!

Vi tyckte båda att vi vägde lite för mycket - idag skulle vi båda jubla om vi hade den vikt vi hade då!!!

Vi tyckte båda mycket om att handarbeta och jag blev snabbt upptagen i hennes syjunta som hon hade tillsammans med sin mamma och svärmor och svägerskor.

Vi älskade båda dansbandsmusik vilket vi nog var ensamma om i vänkretsen så bara där hade vi ett enormt stöd i varann!

Vi upptäckte snabbt att vi fyllde år med två dagars mellanrum om än lite olika födelseår.

Ja, det finns mycket mer att berätta men så småningom så separerade jag och A och av olika anledningar så blev jag kvar i gänget medan han drog sig undan, kanske ltie beroende på att han nu flyttade till Stockholm och där övertog flera av mina vänner! Vi bytte lite men har genom åren ändå setts på olika tillställningar och det är alltid lika roligt!

Nå 1985, ett år senare, så träffade jag då den man som skulle bli mina barns far och vänskapen bestod mellan mig och K och givetvis hennes sambo B. Hennes föräldrar kom från Österbotten vilket det skulle visa sig att min blivande man också gjorde så när vi fått våra första barn med ganska precis 3 månaders mellanrum, jag fick Kristian den 19:e januari och K fick Johanna den 17:e april, så blev det gemensamma resor till Finland.

1989 blev vi åter gravida med 3 månaders mellanrum och Joakim anlände till mig den 16:e november medan Erica kom den 20:e februari 1990. Jag har dock hävdat att jag hade det lite jobbigare med mina barn för de är fyra dagar tätare än K's...eller nåt åt det hållet!

Med andra ord hade vi ganska mycket sällskap av varandra under småbarnstiden även om vi geografiskt inte längre bodde så nära varandra. K och B bodde på landet när vi bodde i stan och vi flyttade till landet när de valda att återvända till stan!

Som personer är vi lika lika som vi är olika! Våra grundvärderingar är desamma men sen kan vi tycka otroligt olika om tingestar! En lampfot som jag tycker är häftig kan hon tycka är gräslig! Vi har sällan under våra 29 år haft lika kläder eller skor...jag minns ett par skor vi köpte helt oberoende av varandra som var lika....jag slet ut mina på dansgolvet tills det var hål under fotsulan medan K nog hade sina mest i garderoben...

Jag kan fortsätta och berätta om massor av våra likheter och olikheter men det roar Er knappast!

Men den vänskap jag har med K är för mig ovärderlig....hon har alltid ställt upp i tid och otid...alltid funnits när jag behövt nån som förstått mig och orkat lyssna på mig.

Vi behöver inte ens prata med varandra för att veta, vi avslutar varandras meningar. ja vi är helt enkelt nån form av tvillingsjälar och det vi inte vet om varandra är nog inte värt att veta! Men för att eventuella pojkvänner som läser det så har vi aldrig pratat sex åtminstone aldrig ingående så oroa Er inte Ni är icke utlämnade!!!

Kanske har det varit en outtalad regel för att vi alltid umgåtts tillsammans med våra respektive!

Vid våra respektive separationer så har vi båda ställt upp för varann så mycket vi bara kunnat med olika sorters hjälp...vi har kånkat och vi har burit...vi har svurit och vi har skrattat...vi har gråtit och vi har suckat...jag vi har nog gjort det mesta genom åren! Letat efter laxermedel i Österrike är bland annat en gemensam upplevelse... klättrat i tygberg i finska Finland..ja, jag kan göra listan lång!


Nästa år firar vi som sagt 30 år och hur ska det då firas....ja, kom gärna med förslag för jag tycker det är värt att firas!!

Eller vad säger Du K för jag vet ju att Du hittat hit även om Du ännu inte tordats kommentera!!!


Tuffa tider...

..är det nu för de flesta och även vi börjar känna av det, inte vi personligen men mina söner har båda två jobbigt med arbete och löner. Tack vare att vi trots allt haft det ganska bra i Sverige under många år så har ingen av dom blivit medlemmar i facket...både jag och deras pappa har tjatat om det men vad gör man med vuxna barn?

Hela tiden har det ju stått i tidningarna att som lastbilschaufför blir man aldrig utan arbete och så kanske det var medan vi hade högkonjunktur...nu verkar det inte finnas nån konjunktur alls och heller inga jobb! Den äldste har fortfarande anställning men stora problem med att få ut sin lön och eftersom han bott hemifrån under flera år så har han ju naturligtvis också skaffat sig utgifter i samma takt..nu går det inte ihop sig. Sen kan jag väl tycka personligen att en arbetsgivare borde väl i första hand se till att de anställda får sin lön för utan anställda blir det ingen inkomst alls...ja, ja..det verkar ordna sig men det är tufft nu...

...därför är det så himla kul att titta in här och se att det kommer kommentarer från alla möjliga håll...tack för jag blir så glad!

Idag har vi ett riktigt trist väder...grått, slask och blask trots att den Ö-viksinhandlade väderstationen påstår att det ska bli sol!!

Påbörjade handledsvärmaren igår...sticka på strumpstickor kostar alltid lite svarta tungor för min del men det blir nog bra!!!! Får väl ta fram en fiberduk och torka av tungan...!!!Fick förresten en riktig höjdarbok med posten idag från en mycket kär vän i de mordbenägna områdena på Gotland....tackar för det!Nog minns NI väl alla denna fantastiska bok? Jag minns just nu med en liten skamsen känsla att...Moster..jag tror jag läst sönder Ditt exemplar!!!!! På onsdag finns ingenting inplanerat i min almanacka så då ska jag krypa upp i soffhörnet och roa mig med denna underbara bok!

Ser Ni förresten prislappen uppe i hörnet....1.25!!!!

Tack snälla underbar Hejdetöis...men vi måste nog träna lite på stavningen!!!!!

När jag nu ändå fortsätter med olika bekännelser och tacktal till Er olika läsare så måste jag väl fortsätta med en bild av en blomma som jag fick i somras....Som Du ser Yeahdelila så lever den och frodas...under december har det kommit massor av nya blad...häftigt!!!!

Då funderas det säkert i Ö-vik...jaha, blomman som jag gav dom då??? Jo, Micke, den lever och frodas den också men den har jag ingen bild på....men det kommer!!!!!!

Nehej...nu är det dags att steka lite pannkakor till sonen att ha i hytten på lastbilen.....sen ska jag laga lite mat och mig och dotra...sambon skickar jag till syrran hans med leverans av ENJO-produkterna från demonstrationen förra veckan....hon ska putsa fönster!!!!!

Jo men just ja....jag hade nåt kul att berätta....min bror fyller 40 om några veckor men har valt att åka bort och gömma sig....dock upptäckte jag att han ska gömma sig på samma plats som min moster och hennes sambo ska semestra på...under samma tid!!

Så brorsan...läser Du det här så är det lika bra att skaffa riktigt märka glasögon och kanske en sombrero!!!!

Rosen från Rone!

Vilken härlig mässa jag kom iväg på dock kallade jag den tidigare idag för nåt annat än den hette...den hette

Antik-& Syfestival

Jag åkte ju givetvis dit med min allra bästa vän och hennes sambo och hans två små barn. De sistnämnda tyckte väl inte att festivalen var riktigt det som är roligast att göra en söndag men jag tyckte nog att dom klarade det riktigt bra!

Våra huvuden gick som om de vore vridbara i 360 grader och jag konstaterade ganska snabbt att detta var ingen tillställning för att umgås utan det var bara att titta och låta ögonen njuta av allt vackert! Garn i massor...tyger i mängder..smycken och färdiga underbara kläder tror nästan det var tur att inte FK betalat ut min lön ännu!!!!!

Lite var vi ju dock tvungna att shoppa och jag passade på att köpa garn som hade samma dialekt som jag så nu ska jag sticka mitt livs första handledsvärmare med garn från
Gotlands spinneri ska bli riktigt kul! Mönstret heter Rosen från Rone och en gång för många år sen så stickade mamma vantar med just det mönstret till mig vilka jag tyvärr tappade bort. Jag sörjde länge för jag älskade dessa vantar, det som retade mig mest var att jag tappade bort dom på grund av en dum karl....

Nå, jag har lånat en bild från deras hemsida för att Ni ska få en titt på hur dom ser ut...i bästa fall kanske Ni får se dom på bild när jag stickat dom färdiga!Sen var jag ju tvungen att köpa garn till ytterligare en sjal, precis samma garn som den förra jag stickade men i grönt..min vän K påstår att jag alltid valt grönt vilket jag faktiskt inte själv var riktigt medveten om men jag inser att hon har nog rätt! Så ganska snart bör Ni kolla om Ni möter en svartklädd kvinna med limegrön sjal och svarta handledsvärmare med grå rosor..skulle gissa att det är jag då...om det är i Västerås förstås!!!!

Ikväll var det då meningen att jag skulle hjälpa min son med lite packning av olika saker men jag börjar tro att han kört vilse nånstans eller så borde jag kanske trots allt köpt en klocka till honom i födelsedagspresent istället för den däringa hemgjorda saffranssnapsen han fick i specialflaska!


Är det mig det är fel på

..eller är det nåt annat?

Igår var det ju jättekul när några av Er läsare lämnade några små kommentarer för det innebar ju att jag hittade några nya spännande bloggar att läsa....men, när jag skulle kommentera själv...då går det inte!!!!

Så det får väl bli en kommentar här istället med hopp om att Ni faktiskt tittar tillbaka...

Själv ska jag nu klä på mig och gå på textil-och antikmässa....det snöar som sjutton ute så jag lär se ut som en dränkt katt när jag  kommer fram till Bombardier Arena men...vad gör det!!

Vet Ni hur jobbigt det är?

Ja, jag menar då att ha en dataintresserad katt? Så fort jag sätter mig vi ddatorn så kommer hon slringade och bara kastar sig upp på datorn. Nu sitter hon bredvid mig och tittar lätt förnärmat på mig för att jag sagt till henne att på laptopen får hon inte ligga..det är ju itne riktigt lika mysigt att bara sitta bredvid...

Tröttsam repris men så här har jag det varje dag!

Just nu så står det en andra tårtbotten i ugnen. Jag hade ju bestämt mig att inte lägga mig i sonens fixande till sin födelsedag men när jag hörde att han skulle köpa färdiga tårtor och att vi skulle bli minst 20 gäster då kunde inte modershjärtat stå emot....jag ringde och erbjöd mig göra tårtan.
Företaget som han jobbar på nu har det lite ekonomiskt körigt precis som många företag har idag så han får inte ut full lön och att då lägga kanske 350:- på en tårta kände jag var helt onödigt. Dessutom kände han ett behov av att köpa en byrå och stoppa kallingar och dylikt i så då passade det ju bra att lägga pengarna på det istället...dessutom hade jag då en penninggåva från morfar och morbror i bakfickan så nu tror jag att byrån han köpte på IKEA i morse nästan blev gratis!!!

Nåt osm är himla spännande är att antalet läsare har ökat enormt sista veckan.....men jag måste som så många andra fråga....vilka är Ni?????

Jag hoppas att Ni känner Er välkomna när Ni tittar in här...för välkomna är Ni!!!!!!!

Nehej....nu mot duschen så man är fräsch och vacker när man ska på födelsedagsuppvaktning!Bra film!

Om Du inte kan sova i natt så har jag ett himla bra filmtips...

Magdalenasystrarna på TV4 03.45 i natt!!

Sambon och jag såg den för några år sen och blev oerhört berörda!!!!

Djungelgurka och lite annat smått och gott!

Även om det just nu nollgradigt ute och marken är vit av snö så känner jag ända att visst är väl våren på G? Igår när jag var ute och gick hörde jag små pippisar som kvittrade lite försiktigt i buskarna, förmodligen håller de på att sjunga upp sig. Tittar man riktigt noga på träd och buskar ser man att de är redo för att glädja oss med sin gröna prakt.

När jag igår kom hem fårn min promenad ahade brevbäraren varit här och levererat Allers Trädgård..

Framsida: tidningen Allers Trädgård

Det blev en snabb lunch. Sen kröp jag upp i soffhörnet med kaffekoppen och tidningen...oj, vad mycket spännande det finns!!! Tittade extra mycket förstås på alla frönyheter och hittade flera saker som jag bara måste så...men en sak stack ut lite extra....Djungelgurka...det måste jag ha!!!


Djungelgurka
Klicka på bilden så får Ni se den lite större samt läsa lite mera om den.....får se om Ni också fastnar för den!!!

Kajsalisas superblandning!

Idag blir det en blogg med mycket varierande innehåll...mest på grund av att jag går och grunnar som jag skriver om på slutet i denna blogg....

Men först ville ju dessa små söta vara med!!!!
Tänkte att jag måste nog dela med mig av mina missar som är ett otroligt sällskap när man är hemma ensam på dagarna. Lisas senaste idé är ju att hon ska lägga sig på laptopen som sitter i en dockningsstation, där är ju varmt och mysigt och matte kan absolut inte missa att jag är här!!!Ni har ju sett en annan variant i en tidigare blogg....Nog ser Kajsa lite kaxig ut här...möjligtvis kan det bero på att  de båda är ganska så trötta på att matte springer omkring med den där blixtrande apparaten så ofta!

Ja, det var väl det om detta!!

Igår eftermiddag var jag hem till min fd svärmor med en blomma, där var även min fd svägerska med familj och jag måste säga det var riktigt skönt att få träffa allihopa. Just vid sorg är gemenskapen extra viktig tycker jag, det är skönt att få träffas, att få släppa ut lite känslor, att bara få kramas litegrann!

Det finns de som undrar varför jag åkte dit...vi är ju inte gifta längre! Men...jag har bara skilt mig från barnens pappa inte hans familj. Vi är dessutom lyckligt lottade att ha kommit i från alla bråk och meningsskiljaktigheter för det är faktiskt 15 år sedan i år som vi gick skilda vägar. Man kan inte leva med bitterhet och ilska i hela sitt liv...det ger en bara rynkor!!!

I vårt äktenskap var nog dessutom det mesta sagt innan vi skilde oss för genast när vi bestämt oss för att ta ut skilsmässa så gick vi över i en annan fas och livet blev mycket lugnare. Tro dock inte att vi inte haft våra gräl efter för det har vi...uj, uj....vi är ganska eldfängda båda två så nog har vi bråkat men...de senaste åtta åren har vi nog levt i ganska bra harmoni. Vi tycker inte alltid lika men det löser sig!

Idag blev det en lång promenad eller åtminstone blev det 8000 steg på mätaren. Jag tog en promenad hem till någon och stoppade en olivtvål i brevlådan...jag har liksom lättare att gå ut och gå med mål i sikte!

I morgon har sambon valt att ta ledigt så då blir det väl ingen blogg av vanligt mått...synd för jag har en på lut som håller på att formas i mitt huvud....men jag kan ju ställa frågan till Er....

Vad är rikedom för Er??????

Med stolthet...

...mottager jag denna award...

 ...av
Ingrid på Gotland!

Hon motiverar awarden med orden....för en blogg där det tänks många kloka tankar.  Jag blir faktiskt lite smått generad för oftast är det ju bara mina fingrar som tänker klokt och just nu dessa dagar så är jag så gråtmild så generade tårar finns just nu i mina ögon!

Reglerna man ska följa är:

  • Vinnaren kan kopiera awarden till sin blogg.
  • Länka till honom/henne du fick awarden från.
  • Nominera minst 3 andra bloggar.
  • Länka till dessa från din blogg.
  • Meddela de nominerade på deras bloggar att de fått en award.
Så här kommer mina nomineringar: (utan inbördes ordning)

Chattens - för att hon vågar skriva vad hon tycker...hon vågar sticka ut hakan..sånt ska premieras i detta ofta lite fega samhälle! Du är alltid en vän om än långt borta i verkligheten vet jag att Du är hos mig om det behövs!

CAT - för en öppen och ärlig blogg om livets upp och nedgångar. För att Du är Du......

coolbettan -  för att Du alltid ger mig ett gott skratt! Dessa dagar som varit lite tunga så har jag kunnat gå in till Dig och blivit uppiggad...utaom igår då förstås när Du höll på att skrämma livet ur mig med att inte finnas på plats! Det gör Du inte om ;)

Oj...nu ser jag att tydligen var det nåt speciellt med bokstaven C!!!!

Nu är det dags igen...

...för en ENJO-demonstration. Det var längesen sist så jag känner mig lite ringrostig men det ordnar sig nog!!

Yngste sonen med flickvän har varit här idag så det blev tid för att samtala en del...trevligt!

Förresten så vräker snön ner här så kanske borde jag röra på mig så jag når Ramnäs i god tid!

Sorg....

Just när vi skulle sätta oss och äta förbyttes glädjen i födelsedagens tecken till sorg. Jag fick ett sms från min yngste son....Farfar gick bort idag......

Killarnas farfar och min före detta svärfar dog under eftermiddagen.

Han har visserligen varit sjuk under några år men som alltid blir man överraskad när det händer och sorgen kryper innanför huden och nästan förlamar en. Tårarna stiger i ögonen och man blir bara så ledsen.

Min första tanke var nästan ilska...hur vågade han dö på Kristians födelsedag? Kunde han inte ha dött igår..eller i morgon? Inte nån rationell tanke precis..ganska egoistisk men så var den första tanken som gick genom huvudet på mig.

Jag gick genast till telefonen för att ringa min äldste son, måste få höra hur han mådde. Det var ju han och jag som gick igenom min mammas död tillsammans så en viss trygghet kände jag i det...han brukar inte hispa till sig. Men..jag visste också att sitter i sin mörka lastbilshytt nånstans i Sverige helt ensam...var gör man av sin sorg, ilska, saknad då...känner man sig inte som mest ensam i hela världen då?

Hans pappa hade ringt och berättat att farfar gått bort...skämtar Du säger min son på sitt vis...näe, sånt skämtar man inte om säger pappan...men säger sonen...jag pratade ju med farfar för bara några timmar sedan.

När Kristian berättar detta för mig känner jag hur jag blir alldeles varm i hela kroppen..hjärtat slår ett par extra slag...

Vilken fantastisk födelsedagspresent min son hade fått!!!!

En av de sista sakerna farafar gjorde var att lyfta luren och ringa sin sonson för att gratulera på födelsedagen...den presenten är svårslagen!

Farfar var nog en av de mest goda människor jag lärt känna i mitt liv, jag har svårt att tro att han gjort någon människa illa i hela sitt liv...åtminstone om man bortser från krigsåren i Finland. Han var född i Österbotten en liten bit utanför Vasa och flyttade till Sverige samma natt som Kennedy mördades om jag inte minns alldeles fel. De flyttade till Linköping där de bodde under flera år och  i början av 70-talet gick flyttlasset hit till Västerås.

En mycket godmodig herre som satt djupa spår i mig på ett alldeles speciellt sätt....jag har många minnen av honom och genom tårarna ler jag.....

Jag ser fortfarande tydligt framför mig hur förvånad han blir när vi rullar in på gårdsplanen i Jungsund där han står och reder nät...bara några dagar senare ska han fylla 60 år. Vi får massor av skäll av farmor för att vi inte berättat att vi skulle komma men farfar bara går omkring och ler på sitt alldeles speciella vis!

Jag minns när han på sin födelsedag önskade sig Finsk sommarsoppa..vet Ni vad det är? Koskenkorva på blommig tallrik!

Eller hans nubbevisa från Finland...finska cykellandslaget....HOJ!

Om hans berättelser från den tiden han jobbade som målare, en för övrigt mycket skicklig sådan, när han vid ett besök hos doktorn fick höra att han var färgblind!!!! Han var en mästarepå att blada färger i precis den nyans man önskade!!

Oj, ja..det finns massor av minnen och ikväll ska jag verkligen låta mig färdas tillbaka bland minnen!Hoppas farfar får det lugnt och skönt och blir utan smärtor i sin egen målade himmel!
Tack för alla 24 år!

Kristian Gabriel 22 år!

Idag kl. 19.47 är det 22 år sedan min äldste son föddes och jag då för mitt liv inte begripa vart tiden tagit vägen!

Han föddes under en del dramatik då det under hösten 1986 var nån strejk bland sjukvårdspersonal så jag fick inte komma till de undersökningar som jag borde ha gjort så den sista tiden i mammas mage fick han ingen näring så det var en liten skit som kom till världen 46 cm lång och vikten var inte mycket att tala om 2330 gram...då var han inte speciellt uppkäftig ;)

Jag hade drabbats av dels havandeskapsförgiftning och dels en infarkt i moderkakan...undervikten tog han dock snabbt ikapp och det är då definitivt inget som märks idag...snarare tvärtom!!!! Han börjar sakta men säkert anta den traditionella lastbilschaffisens rondör!

När vi väl kom hem då i januari 1987, han fick på grund av sin undervikt och gulsot stanna nåt dygn längre än jag på sjukhuset men väl hemma som slog Kung Bore till och det blev riktigt kallt...runt 20-25 minusgrader i flera veckor vilket inte alls var så skoj för jag fick inte gå ut med honom förrän han vägde 3 kilo så barnavårdscentralen kom hem till oss och vägde och mätte den lilla gossen!

Han var då en mycket aktiv ung herre som visste precis vart skåpet skulle stå tyvärr är det en egenskap som runnit av honom på vägen!! Efter endast ett par veckor så visade det sig att han dessutom hade kolik och jag lovar...det var inte kolik av den vanliga sorten för han skrek 14 timmar om dygnet i 8 månader...att han har en lillebror är egentligen ett under!!!

Vi fick alla möjliga tips på hur vi skulle bära oss åt och jag tror nog att vi i ren desperation provade allihopa....inget fungerade dock!! Till sist så orkade vi inte längre så han fick läggas in på sjukhuset för avlastning under en vecka och då sov jag mer eller mindre dygnet om...förutom när jag då satt vid honom! Just då var det blandade känslor i min kropp....naturligtvis var det synd om det lilla söta barnet som hade så ont i magen...men sen var det ju alla spruckna illusioner om hur det skulle vara att bli förälder!!

Dock har han växt upp och det har hela tiden hänt saker runt omkring honom av olika de slag...han har varit en synnerligen aktiv pojke...jumpat på isflak i en bäck...blivit påkörd av en bil i 90 km...ja, tack gode gud har jag nog glömt hälften!

Idag vid 22 års ålder är något mer stillsam....eller?

Nu kan man tycka att jag som mamma är lite elak mot min son i den här bloggen men jag lovar att han kommer att läsa den och han vet att jag älskar honom av hela mitt hjärta och att det är bus och kärlek i det jag skriver!!

Vi syns på lördag käre son...ser framemot kaffe och tårta i Ditt krypin!

Mysig kväll...

...och helg för övrigt!

Jag har denna helg fått rå om båda mina söner några timmar. Vi är väl inte såna som frotteras med varann men uppskattar när vi ses!

Igår kväll kom ju den yngste sonen hem med sin härliga flickvän och åt lite kyckling och sedan skulle vi smaska på lite god glass var det tänkt och herrarna i sällskapet tyckte det var gott men vi damer rynkade nog båda lite på näsan....chokladglass baserat på soja..nja, det får nog vara!

Ikväll kom den äldste hem med en av sina flickvänner...han har just nu lite märkliga relationer som inte jag begriper...och inte han själv eller nån annan heller!!!! Nå...hur som helst är kvällens flickvän synnerligen trevlig...* törs ju inte skriva nåt annat här ;) *

När sen kvällsmaten var intagen och dokumentären om Stefan Holm var slut så gick jag ut i köket och diskade medan bland annat denna kvinna underhöll...


 

Sen satte jag mig med katalogen från Rockdala och efter många om och men har jag nu skickat in en beställning på pelargoner. De kommer inte förrän i mars....jag längtar redan!

Glömde berätta....straxt efter 14.00 skickade jag ett MMS-blogginlägg....där står det hur det gick på auktionen! Så ge Er till tåls....

Ingen vinst på Lotto!

Nej vi blev lottlösa även denna vecka och frågan är om man kan ha tur i både kärlek och spel?!

Nu ska vi ta oss en lång promenad till 
auktionen som vi lämnat bud på, jag var nyss inne och kollade och ännu hade vi inte vunnit nåt men vem vet? Ett häftig skåp som skulle passa ypperligt i torpets kök är det som står på tur nu......det är spännande må Ni tro!!

Jag rapporterar när vi kommer hem om det blev något!!!

Gömda!

Min mening med den här bloggen är och har egentligen aldrig varit att direkt ge mig in i nån form av debatt men jag känner nånstans att nu måste jag få säga nåt som jag tänker och tycker...om vem skulle kunna hindra mig???
Bloggen är min och jag bestämmer...ganska fascinerande tanke!

När jag för många år sen läste boken Gömda av Liza Marklund så tyckte jag att det var en fantastisk berättelse. Jag tyckte hela historien var hemsk men intressant, även min äldste son läst boken med stort intresse (f.ö är nog det den enda bok han läst i hela sitt liv). Jag tror inte att nån av oss upplevde att detta var en till fullo sann berättelse utan vi upplevde den precis som Marklund avsåg...en berättelse med sann bakgrund!

För några månader sen så drog denna Monica Antonsson igång sin, vad jag idag upplever häxjakt på Marklund, jag har delvis följt hennes blogg och upplevt den som lite obehaglig, oprofesionell. Jag såg lite av debatten i torsdag på teve där MA deltog och tyckte att hon uppträdde lite osmakligt...hon har tagit ner hela historien till vad jag tycker en sandlådehistoria som gör att själva debatten om det som är viktigt hamnar i skymundan.....Alla kvinnor som faktiskt blir förföljda och misshandlade!!!

Mannen med de svarta ögonen påstår sig ha fått sitt liv förstört men ingen har ju faktiskt vetat vem han var förrän MA lämnade ut honom, med hans godkännande förvisso, på sin blogg och inte har någon kunnat genom LM´s bok kunnat känna igen honom! Men som min kloka sambo sa...det låter som att han tror att han ska kunna få nåt skadestånd eller så....

I morse tittade jag på TV4 och de hade då en intervju med LM, den första och enda vad jag förstod, där hon beklagade att det inte på framsidan av boken stod Baserad på en sann historia och det kan man ju hålla med om men för mig då som inte ens sett att det stod en sann historia hade ju detta inte spelat nån roll!!!

Nå, en sammanfattning av detta skulle kunna bli...jag tycker att man gjort en hel hönsfarm av en fjäder...det känns som om Jante är med och styr denna jakt!

Tack för ordet!

Första försöket!

Efter gårdagen blev både jag och sambon inspirerade att försöka odla pelargoner själv och då från frön. Så på hemvägen från torpet så åkte vi in till en av våra välrenommerade trädgårdsmästare för att titta efter frön....massor av frön fanns det av alla de sorter men tyvärr inte så många som skulle växa upp och bli pelargoner en sort hittade vi dock som vi nu ska prova....ska bara kolla ordentligt hur man ska göra för jag har nämligen förstått att det finns små tjyvknep.

Pelargon - 'Horizon Blueberry Ribble F1'Oj, det var mig en liten rackare till bild...fram med förstoringsglaset gott folk! Men klicka på sötnosen så får Ni se mera!!!
Enligt expediten så skall denna var synnerligen lättodlad, hon hade till och med lyckats själv förra året!!!!

Oj...nu får det kanske vara bra med inläggen idag...måste nog börja med maten för yngste sonen med flickvän dyker nog upp alldeles snart!!

Fler bilder från torpet igår!

Nu ska vi se...det ena fotot går bara inte att ladda upp..så är det, vilket ju är mycket märklgit då det inte är taget på nåt annat vis än de övriga fotona!De här pelargonskotten nöp jag i september och satte ner i en balkonglåga med lite jord. De fick vatten och lite omsorg de helger som vi var ut till torpet sen har dom bara fått stå.
När vi åkte ut igår så kunde jag väl aldrig tro att det skulle avra nåt liv i dom men döm om min förvåning när de står där och doftar så mycket de orkar...det är nämligen doftpelargoner. En sort är okänd medan den andra är en chocolatmint.
 Hur de kan ha överlevt denna kyla är ofattbart för vi har inte haft minsta lilla värme på i torpet däremot har de varit placerade i söderfönster och de har haft det ganska torrt om fötterna!! Nu får vi se om de överlever resten av vintern...de har nu fått lite värme!Ett ganska dåligt försök att föreviga vintern och snön.En reflex i kameran är väl en extra krydda...eller?

Stega mera!

Dags för tävling igen!!!!!"Jag tävlar om en stegräknare från stegraknare.se hos trebarnsmamman.se, tävla du med!"


Suck...

...nu vill ju inte denna blogg ladda upp bilderna jag tagit....2 bilder sedan börjar den yra om korrupta bilder.....

Ja...det såg väl ut som vi trodde men mössen har ju förstås varit inne och snurrat så vi avvaktar väl kanske nån helg till innan vi åker för det är kallt....9,5 minus i skrivande stund!!!!Så här såg det ut när vi klev ur bilen...solen är på väg ner bakom allén!Det blir till att skaffa glasburkar till allt detta år...nu var de sugna på kattmat så då åkte burken av rena farten!!

Resten av bilderna får tydligen vänta......

Nu ska jag steka entrecôte och till det blir det bakad potatis samt faktiskt färdigköpt bearnaisessås med tryffel...det är fredag då får man svulla lite!!!!!

Första besöket!

I morgon kommer vi att göra första besöket i torpet för säsongen!

Jag har ikväll tittat på termometern och funderat på om vi är galna eller bara väldigt bra ämnen för årets vikingatitel...nyss var det nio minusgrader ute!!

I morgon blir det dock bara en tur ut för att se vad våra ickebetalande vintergäster har åstadkommit och för att sätta på värmen förstås. Antagligen åker väl också dammsugaren fram samt att vi får gå igenom sängkläderna som vi förvisso har upphängda i taket men de behöver nog till stan för att tvättas och vädras ur ordentligt!

Sambons vän i Motala som jag nyss pratade med i telefonen verkade inte alls tycka att vi hade alla hästar hemma...dock lovade jag att vi skulle sätta på värmen utomhus tills hon kom upp!!!

Men eftersom snön återvände till oss under senaste dygnet så innebär det också att det bör kunna bli en hel del vackra vinterbilder från torpet...vår lilla väderstation från Ö-vik meddelar dessutom att det ska bli sol i morgon!!

Blir det nu så att vi åker ut på lördag med katterna för att sova då ska jag ta med mig amaroneflaskan och köpa med en bit amaroneost och bara njuta på lördagkväll framför stjärnorna på slottet!!!!

Oj så jag längtar!!!

Vad av hjärtat är fullt...

...talar munnen brukade jag få höra när jag var liten men just nu är det ju inte munnen som talar men mina fingrar berättar ändå vad av mitt hjärta är fullt av!!Jag längtar till dess att man gå kan ut barfota och känna gräset killa under fötterna...att få argumentera med folk som tycker att denna blomma är hemsk att ha...finns det nåt vackrare? Vad gör väl det att den växer i gräsmattan?

Det som möjligtvis skulle vara ännu vackrare är väl när den går i över i frö...När den vare sig blommar eller fröar ja, då är den ju bara grön och det är väl en grön gräsmatta vi vill ha????

Varför????

Varför i hela friden kan inte EU göra nåt som är vettigt???

De beslutar om att gurkor och andra frukter och grönsaker ska ha speciella storlekar och böjar för att få säljas....men vanliga ljus...de kan få vara i vilka jäkla storlekar som helst!!!
Jag håller på att städa ut julen och skulle byta ut ljusen i en av våra ljusstakar...då är de ljus jag köpte igår helt plötsligt för små!!!

Borde inte alla ljus vara i samma omkrets för sk vanliga ljusstakar????


Sol och kallt igen!

Idag har vi en fantastisk dag här i Västra Aros! Ja, Ni vet väl att Västerås en gång hette Västra Aros och Uppsala var Östra Aros?

När frukosten var uppäten så tog jag på mig mina nya träningsbyxor under de gamla invanda joggingbyxorna för att ta mig en promenad samt också utforska om de fungerade till motion!!! Med kameran i högsta hugg och radion i ena örat så gick jag iväg mot den så kallade ankdammen. Lite märkligt att den kallas ankdamm för nån anka finns det inte så långt ögat kan nå däremot massor av änder!!
En av dessa änder poserade villigt för mig idag...

  
  

De är mycket charmiga och man kan stå där borta länge och studera dom. Numera kan man ju göra det även sommartid vilket inte var fullt så kul förr då systembolaget fanns på Stenby för då samlades alla a-lagare vid ankdammen och det blev ett ställe man tog sig snabbt förbi. Här vill jag passa på att  tillägga att i detta finns inget fördömande från min sida men jag tycker det är otrevligt att bli antastat av människor oavsett om de är nyktra eller ej!

Nå, promenaden gick vidare, idag med den lilla rosa stegräknaren som följde med Allas veckotidning denna vecka eller möjligtvis förra. Snart dök det upp en massa vackra iskristaller på gångbanan som faktiskt inte består av asfalt trots vårt ganska centrala boende!

  

Jag var ju tvungen att ta en bild av den öde Ringvallen även idag, Ni kanske minns bilden från förra onsdagen om inte går det ju att scrolla ner och titta på den nu!Motljus är vackert! Men det är inte utan att jag ibland funderar på vad folk runt omkring en tror när man springer omkring och beter sig allmänt underlig med kameran...men det bjuder jag på så gärna!!

Jag har ju lovat min syster att ta ett foto på tåget från andra sidan järnvägen så hon vet var jag står och vinkar när hon far förbi så nu ställde jag mig på ett bra ställe och inväntade tåget. Där vi bor hör vi tåget, inte så att vi störs utav det men vi hör det och jag tycker det susar förbi lite då och då...men, Ni vet hur det är när man väntar på något då tar det sin lilla tid!!

Jag fick nog stå där i säkert 20 minuter och vänta. Några karlar som lekte arborister stod säkert och funderade på vad jag gjorde därute på gräsmattan. Tog lite kort för skoj skull på bilarna som for förbi på andra sidan järnvägen, kanske trodde att jag var nån privatdetektiv som var ute på uppdrag!!!!!!!

Så småningom hörde jag dock hur det börja vina i rälsen och jag fick upp kameran och fick min bild...visserligen kom tåget från fel håll utifrån vad jag tänkt mig men...det var ett tåg!!!När man kommer från Västerås central och åker mot huvudstaden och ser dessa höghus...ja, då är det dags att slänga upp kardan och vifta till!!!

Sen var det dags att ta sig hemåt för då började öronen ila lite och precis nedanför den lilla bergskanten så hittade jag detta lilla blad....så återigen.....det kommer en vår!!!


En vanlig tisdag!

En helt vanlig tisdag är det idag den första på riktigt länge känns det som...skönt!!!

Själv väntar jag ivrigt på att solen ska komma tillbaka för det kliar nåt så oerhört i odlarfingrarna. Jag har beställt blomfrön från odla.se som visserligen inte kommit ännu men det är säkert bara en tidsfråga. Jag har också beställt en katalog från ett ställe i Norrköping som tydligen specialiserat sig på fuchsia och pelargoner och jag bara längtar!!!

Pratade med moster i telefonen igår och fick då veta att hon flyr ju fältet för Gran Canaria i mars, 3 veckor ska hon vara där med sin sambo och bara njuta...själv hoppas jag att våren kommer just dessa veckor!!! Dessa veckor förra året var ganska kyliga vill jag minnas...eller vad säger Ni som har ett bättre minne än jag? Nog var det frost och kanske till och med lite snö på backen i mitten av mars?
Men...moster påminde mig också om att det är en trädgårdsmässa i Sth i slutet på mars så den tänker jag nog åka upp på, ska kolla in resorna med tåget redan nu...brukar vara betydligt billigare att åka om man beställer resan i god tid!
Jag kan ju ta en massa foton och fresta med då....Tänk vad massa energi det liksom bara går åt av farten när man grejar i trädgården! Jag har också bestämt mig för att försöka fixa den däringa uteplatsen som sambon lovat mig alldeles själv...om man gräver en kvadratmeter per dag så tar det bara två veckor...och vilka muskler jag måtte få på köpet!!!!

Apropå moster så såg jag till min glädje att hon nu hittat hit...får väl faktiskt passa på att hälsa Dig välkommen!Det var någon som undrade var jag hittar alla roliga figurer och det gör jag på denna sida...
www.vicke.be kika gärna in hos honom...där finns det massor av smått och gott!!

Nej, nu börjar det väl bli dags att bestämma vad som ska ätas till kvällsmat. Köttfärs finns det i kylen som jag hittade billigt på MAXI idag där jag för övrigt också hittade världens skönaste träningsbyxa för endast 49:- överraskande nog fungerar de jättebra utan träning också!!!!!!!

Rökstopp m. kom-igång!

Dessa båda kategorier ligger väldigt nära varandra så idag blir rubriken denna!

Jag är så innerligt glad och tacksam över att jag slutade röka under hösten vilken vinst!! Även om jag inte direkt märker det i plånboken så märks det ändå rent ekonomiskt. För faktum är att man som rökare använder små fåniga ursäkter för att få tag på cigaretter eller att få ta ett bloss!

Ytterst sällan säger man att man åker till affären för att köpa cigaretter, nej man säger att mjölken är snart slut och när jag ändå är i butiken så passar jag på att köpa cig! Man har hela tiden ursäkter men...dessa märker man inte medan man röker men den som slutar kommer att upptäcka att jag har rätt!!
Detta gör också att man slipper använda en massa andra produkter som alibi när man handlar cig vilket i förlängningen gör att man faktiskt får mera pengar att röra sig med. Jag är inte alls lika ofta i affären som jag var tidigare!!!

Att man sen gör en hälsovinst...ja, det är ju högvinsten!!! Jag kan ju inte säga att jag direkt märkt så himla mycket av just den men jag vet ju...dessutom så är det ju hälsosamt att slippa vakna på natten med panikångest för att man är rädd att dö!!! Sista tiden kunde jag vakna gråtande av oro för att jag skulle dö i lungcancer eller KOL, det kan jag visserligen fortfarande dö av men jag vet åtminstone att jag gjort nåt aktivt för att förlänga livet och det känns skönt!

Enda negativa med att sluta röka är viktuppgången.....8 kilo blev det!!! Men, det har jag ju som bekant tagit itu med nu och jag kan då rapportera att sedan i onsdags då jag inledde detta så har jag gått ner 2 kilo!!!!!
Promenaderna har inte varit så många som jag tänkt mig men det har varit en del att stå i här i föreningen dessutom så har itne vädret tilltalt mig men...jag har minskat i vikt och det är jättebra!!!!

Min plan är att få bort 15 kilo på 20 veckor men blir det bra 10 så kommer jag att hjula av glädje ändå!!! En god vän försökte påpeka mycket fint för mig i fredags att jag kanske också måste lägga till den viktförhöjningsfaktor som födelseåret har...jag förstår inte riktigt vad hon menar....går man upp i vikt när man precis passerat 25????????

Sen kan jag berätta att sjalen är ju klar medn jag har inte tagit nån bild...sjal nummer två är påbörjad! Nacke och axlar tar ju förstås lite stryk men det skiter jag i...jag ids inte gå omkring och bara vara rädd om mig....man måste ju leva också!!!

Efit!

Igår den tionde januari var det Efit-dag och sent på dagen kom jag på det men, bättre sent än aldrig tänkte jag och tog dagens första bild...


11.38 är vi på väg till sambons mamma för att fika och umgås en stund. Hon behövde dessutom hjälp med lite olika småsaker. Alltid roligt att kunna kunna stå till tjänst, speciellt då jag själv inte har min förälder nära.


12.37 Naturligtvis var fikabordet dukat och som Ni ser så har vi redan gett oss på det mesta trots vår nya livsstart!13.37 Här är vi inne på påtåren. Vi *läs sambon* har fixat några oljefyllda elektriska element samt kollat blandaren till bastuduschen. Några batterier i pannlampan är också satte i rätt riktning!14.37 Tänkvärda ord i köksfönstret som jag ofta tänker på. Det är så lätt att glömma...15.37 Försökte få sambon att inte köra i alla gropar på vägen hem när jag skulle fota men...som vanligt lyssnar han inte på mig * blink-blink* På hemvägen passade vi på att åka inom Surahammar för att handla på Willys.16.37 Här ligger de inhandlade champinjonerna och svettas i stekpannan i väntan på att bli sås till fläskfilén som är i ugnen tillsammans med potatisklyftor, morötter och fänkål. Smakade mycket bra!17.37 Lite bubbel på maten skulle ha smakat bra men vi fick nöja oss med diskvattnet!18.37 Här är min trogne följeslagare. Hon ligger alltid tryggt, nästan alltid, bakom min nacke i soffan och purrar så fint som bara skogisar kan göra!19.37 Kvällens mörker har sänkt sig över oss och för att få lite stämning så tänds naturligtvis massor av ljus....det ger värme i både kropp och själ!20.37 En av de mysigaste och härligaste tv-serier jag sett på längre, Cranford! Har Ni missat den serien så är det bara att beklaga. Själva är vi måttligt intresserade av alla dessa kamper som pågår...körslaget...ja, det går ju i repris om man önskar! Dock ska det erkännas att Let´s dance tittar vi gärna på även om På spåret går i första hand!21.37 Nu börjar fantasin att tryta men vill väl kanske med den här bilden visa att jag faktiskt med hjälp av en synnerligen trevlig handkräm från ENJO lyckats att få långa naglar samt också visa att jag har en av världens vackraste ringar. På den här bilden ser det dessutom ut som att jag har förlovningsringen kvar..det har jag ju inte...den ligger ju nånstans i torpets mylla, men förlovade är vi fortfarande!!!22.37 Här är det endast några varv kvar innan sjalen är färdig. Förhoppningsvis ska jag kunna ta en bra bild när jag använder den under dagen! Dock är det inget vidare väder för promenad här idag....det blåser småspik ute!

Vårtecken!

Idag kom det nåt på posten som jag längtat efter så det var bara att sätta på sig skorna och ta en promenad till butiken för avhämtning! Det var ju ett fantastiskt väder ute även om ajg inte riktigt uppskattar dessa 4 plusgrader. Är det vinter så ska det avra lite kallare och snön ska ligga kvar...men å andra sidan så såg jag ett säkert vårtecken idag...Eller har ni nåt som är säkrare?

Jag gick iväg straxt efter två på eftermiddagen och som Ni förstår så hade jag ju kameran med mig så här kommer några bilder som jag tycker är ganska bra...Sol och måne är ganska fantastiska föremål att fotografera, att sen få med båda på samma bild är ju lite häftigt!

Ja, just ja...var det nån som undrade vad jag hämtade på posten, f'låt, ICA??? Jo, det var garn och mönster som jag beställt från Hemmets Journal så nu ska det stickas!Datorn är ju upptagen så ...


Kallt och snöigt!

Dagen idag började med att dotra försov sig hon hade dessutom glömt att informera elaka styvmor om ändrat schema så försovningen blev onödigt länge!!

Nå, hon kom iväg till skolan som hon skulle men jag tackar gudarna över att jag inte är tonåring nu!! Tänk att behöva stå framför spegeln i 30 minuter för att sedan springa till gympan och svettas bort allting!!!!Observera att jag faktiskt inte raljerar över dotra utan att det är den bistra sanningen över hur det ser ut för tonåringarna just nu. Man måste göra sitt bästa för att passa in om inte så krävs det ett enormt mot att gå emot strömmen!
Dock verkar ju dagsformen vara väldigt olika...ena dagen måste man ha ett par jeans för 1000:- men dagen därpå kan man gå i ett par gamla utslitna jympabyxor med pappas trasiga t-shirt!!!
Det förstår jag mig inte på och tänker inte försöka!!

Kan förresten berätta om en morgon när jag faktiskt försökte vara lite snäll så att hon inte skulle bli utsatt för elakheter i skolan. Jag var i köket när hon skulle gå och hon kommer gående i kalasbyxor och en t-shirt...jag säger då lite fint att nu har Du glömt att sätta på Dig kjolen eller byxorna varpå hon tittar förnärmat på mig och säger....det ska vara så här!!!
Jaha...säger jag...och tänker att så där såg jag ut när jag varit ute och lekt på vintern och tog av mig bävernylonoverallen!!!

Tiderna förändras.....

En snabb rapport om dagens äventyr, det blir ingen längre promenad då jag måste stå till förfogande för ENJO's säljledare som har utbildning i vår lokal. Ikväll är det säljmöte och jag ska stå för fikabrödet. Tänkte först baka nåt smarrigt men kom på att jag åker till COOP och handlar nåt gott....och nyttigt! Först måste jag bara klä mig...Idag är det första dagen..

...i resten av mitt liv! Den började med ett telefonsamtal och det var bara att gå upp och klä sig och gå ut! Våra plattsättare påbörjade arbetet med våra skadade badrum sedan fönsterbytet.

När jag ändå var ute så passade jag på att ta min promenad! 8.17 påbörjades den och pågick fram till 9.00! Passade naturligtvis på att ta några foton på vägen...


Solen har ännu inte gått upp och inte så väldigt många människor heller verkade det som, kan det var så att folk tagit semester resten av veckan också?Ingen spelar fotboll på Ringvallen men nu ser man att solen är på gång. Glömde visst att i inledningen berätta att termometern stod på minus 7 grader när jag gick ut...nu står den på minus 8!

Gjorde ett litet försök till att göra ett panoramafoto...lite märklgit det går att göra i min lilla mobilkamera men inte med min vanliga "fina" kamera...nåja...jag gjorde ett försök i alla fall!Blev ju inte helt lyckat men det var kul i alla fall...samt att mina eländiga benhinnor fick en stunds vila!

Nu hemkommen så har jag ätit min frukost samt gjort en gryta med linssoppa som ska ätas till lunch!!!
Jag har redan gjort mig en vision om hur jag ska se ut till sommaren!!!!


Idag är det sista dagen i detta livet!

Oj, det lät dramatiskt som bara den men så här är det, nu är det slut på de blivande makarnas frosseri i detta hem. Tillsammans ska vi nu ta bort 20 kilo av oss och åtminstone en 40 cm i omkrets! Förhoppningsvis ska vi väl kunna göra det utan alltför mycket dramatik!Jag kommer inte att delge Er några startuppgifter för som Ni vet så talar man inte om kvinnors ålder eller vikt och det i det fallet så känner sig min blivande make också lite feminin! Däremot har jag för avsikt att berätta hur många gram och cm vi förhoppningsvis minskar varje vecka!

Vi kommer att lägga om våra matvanor vilket mest innebär att vi ska äta lite mindre av det som inte är nyttigt och desto mer av det som är nyttigt! Jag för min del ska se till att komma igång och röra på mig mera aktivt så i morgon bittida så ska jag gå upp på vinden och hämta mina stavar och sen bär det av på en halvtimmes promenad. Jag kommer att ställa timern på 15 minuter så att jag vet när jag kan/får vända anledningen till detta är att jag egentligen älskar att promenera och har lätt för att överskatta min förmåga och ta promenader på flera timmar och sen orkar inte kroppen dagen därpå. Jag måste gå ut lugnt så att det håller i längden...kameran kommer dock att vara med som vanligt!!

Jag har ingen aning om Ni överhuvudtaget är intresserade av att läsa om detta men denna blogg är min, bara min, och jag skriver om precis vad jag vill..häftigt va??

Pepparkakshuset

Av Carin Gerhardsen!Boken är nu utläst och jag tyckte nog itne att den var så underlig men den var sannerligen överraskande på slutet!

Jag med mitt enorma kontrollbehov trodde mig ha kontroll över både mördare, offer och polisinsatser...ack vad jag bedrog mig!
Nu ser jag fram emot att få läsa del två som tydligen redan kommit ut!

För övrigt har dagen var bra...kallt som rackan...vi hade minus 16,5 grader som kallast i nättras ;)

Nu väntar vi på skjuts till vår middag...det är värden själv som kommer, kanske kan vi se fram emot foton i morgon då värdparet efter nyår fått smak på att vara med på bild i bloggen!!!!

Ha en trevlig trettondagsafton!

Blankt NEJ!

I natt sov jag riktigt gott och länge men vaknade med besked när jag gick ut i köket för att hämta den lilla gratistidningen som kom igår som jag alltid sparar för att ha just till söndagsmorgonkaffet...termometern hade ju fått fnatt....Femton minusgrader är ju bara för mycket...jag gick i strejk helt enkelt! Sambon försökte få med mig på en promenad men jag nekade blankt till det...aldrig i livet att jag släpar ut min kropp i denna kyla!
Han var dock duktig och klädde på sig under mycket underligt stånkande och tog sedan en raskt promenad på 30 minuter...kom hem flåsande som en flodhäst men bedyrade ivrigt att det varit JÄTTESKÖNT!!!!!

Själv ägnade jag mig åt att läsa färdigt Potensgivarna och jag lovar att för mig var det då bra mycket mera givande!!!!Vill Ni ha några timmars underhållning ska Ni absolut läsa denna bok!

Jag har också påbörjat nästa objekt....Pepparkakshuset som jag från säker källa nu fått höra är lite underlig, möjligtvis kan den ha varit underlig på grund av sandstormen som rådde där källan befann sig när källan läste den!!! Nåja..jag lovar att berätta vad jag tyckte när jag kommit så långt!

Just nu står det en Jansson i ugnen och osar gott hit ut till datorhörnan, vi håller på att göra taberas på de sista godsakerna i kyl och skafferi. Skafferiet är för övrigt kallare än kylskåpet just nu....vi har ju ett riktigt gammalt hederligt skafferi och det vill jag aldrig göra mig av med!

I morgon ska vi på middag...om vi nu törs...ska bli bjudna på murkelsås!!!!!!!

Skam den som ger sig!

I år ska jag tävla som aldrig förr....så får vi se om jag har så stor tur i kärlek som jag verkligen tror!!!!

Nu har jag hittat en tävling om ett halsband som bara är så himla läckert...och då är ju jag inte nån smyckesälskare direkt...men det vore ju kul att få byta ut dessa smycken som suttit på mig sedan tidernas begynnelse!!Visst är det fint?! Klicka på bilden så kan Ni vara med och konkurrera!

Jisses...nu blev det två inlägg idag....dessutom har vi varit ute och gått tillsammans med kameran så man vet itne...det kan bli nåt ytterligare innan kvällen är slut!!!

Busfröna ska sätts på plats!

Igår hamnade jag av nån underlig anledning på en blogg som heter trebarnsmamman, nu är det ju längesen jag hade småbarn så egentligen tänkte jag väl inte att jag skulle hitta nåt som just jag tyckte var spännande. Det är ju onekligen så att vi har våra olika cykler i livet och till dom så anpassas våra olika intressen.

Jag inbillar mig att de som inte själva var föräldrar eller som hade passerat småbarnsstadiet tyckte att vi nyblivna föräldrar var kolossalt dryga. Själv ingick jag i en grupp människor där det bara var jag och min bästa väninna som fått barn och vi tyckte det var underligt att de liksom tog avstånd från oss på nåt vis.....nu 20 år senare med vuxna barn förstår vi precis för nu är dom småbarnsföräldrar!!!!!

Ja, detta blev då bara ytterligare ett bevis för att man inte ska ha förutfattade meningar här i livet utan gå in med öppet sinne i allt man företar sig!! Jag hittade nämligen en sida som jag genast la bevakning på....hon odlade pelargoner...och hon hade redan sått sina första frön!!!!!!

Förra året hade hon odlat chocholatmint...precis som jag!!Nu är jag dock inte säker på att just ovanstående blomma är just den utan kan också vara den som är okänd både för mig och för den odlare jag köpt den av! Men även den var otroligt vacker för att inte tala om det ljuvliga doft den avgav från sina blad!

Tänk Er en härligt mjuk chokladmintkola...så doftar de vackra gröna bladen!!

Nu kände jag helt plötsligt att jag måste ju komma igång med nya sorter inför sommaren...det är ju hög tid! Om bara två månader så kommer vi nog att börja åka dit ut precis som vi gjorde förra året!

Förra året fick vi ju lite fart på oss från Kalmarhåll men i år ska vi greja det själva!

Tanken var att vi skulle åka ut till torpet igår men tyvärr hände det ju en tragisk olycka på vägen till torpet och vi kom av oss. En 41-årig kvinna krockade med en lastbil lastad med ammoniak som började läcka och avled senare. Man kan ta sig ut på mindre vägar men det har ju också varit halt så att då ge sig ut kändes onödigt!

Näe...nu måste jag surfa runt för att se om jag kan hitta några fröer!!! Älskar busfrön!!!

Årets andra dag

Vilken fantastisk rubriksättare jag skulle bli..eller hur????

Känner att jag nog måste uppdatera Er på hur livet här ser ut men det blir ganska tråkigt om jag bara ska berätta vad vi gör härhemma...ser på teve...läser...tar små promenader i kylan. I morse var det 9,9 minusgrader ute när jag klev upp!! Pratade med moster i Linköping och fick då höra att de haft grått och trist väder hela julhelgen medan vi häruppe haft ett strålande vinterväder sedan straxt före jul. På julafton dalade små vackra flingor ner från himlen...precis så där sagolikt som det ska vara!!

Nyss var vi en sväng till COOP för att handla vitlöksbröd till kvällens räkor och då såg det ut så här...Det här är ett öppet stort fält bakom vårt hus som det finns planer att bygga på, jag hoppas verkligen att de kommer på andra tankar speciellt nu när det blivit som det blivit med den svenska ekonomin...folk har ju inte råd att bo nyproducerat!!Så här ser det ut när man vänder sig nitto grader eller nåt...just den typen av matte är inte min grej...men, nu har Ni som kan snart lokaliserat mig...eller hur???

Ja, vad annat finns att berätta? Ja...som ordförande i en bostadsrättsförening får man ta emot alla möjliga sorters samtal med klagomål för det mesta förstås för vi är ju ett klagande folk!!!
Men det klagomål jag fick precis före jul gjorde mig stum och jag har fortfarande inte riktigt kommit på hur jag ska lösa det på bästa sätt!!


Ja, när Ni tryckt på pilen förstår Ni mitt dilemma....tror dock att jag ska skriva ett litet meddelande bara och lägga i brevlådan!!!! Minst pinsamt för alla....

God fortsättning!!

2008 års sista dag och kväll avlöpte väl. Jag tror att alla var nöjda med middagen, åtminstone lät det som att alla var mätta!

Bilder på maten la jag in i gårdagens blogg om nu nån skulle vara intresserad av att titta!

Naturligtvis tog jag ett och annat foto under kvällen och på begäran från gästerna så kommer jag att publicera det här nedan...Lägg märke till Efe's som står på bordet, den tog jag och dotra med oss hem från Turkiet i somras och än är den orörd men jag kollade datumet idag och konstaterade att den bör drickas innan februari månad är slut!

Nyåret skålade vi förresten in i Raki....och drömde oss tillbaka till vårt favoritland!

Hoppas Ni alla hade en lika trevlig kväll som vi hade och att inte Era djur for illa. Kajsa gillar inte raketer och smällare medan Lisa tar det med ro...