Måndag och fortsatt semester!

Vi har semester en vecka till och blir nog kvar här i torpet ett bra tag till. Idag regnar det och det är minst sagt välkommet, alldeles nyss var dock solen framme och det blev nästan tropisk värme men jag tittade bort mot horisonten och insåg.....

...lugnet före stormen möjligtvis!

Ja, Ni kan ju se själva...jag gissar att vi snart har ett rejält oväder över oss. Regnet behövs så det gör inget men jag vill inte ha nåt slagregn det förstör så mycket!

Sambon har just klarat av disken, han älskar ju att diska vilket jag är glad för. Jag tycker nämligen att det finns bra mycket roligare saker att sysselsätta sig med!

Sambon fick igår läsa min blogg, han har inte på nåt vis varit förbjuden att göra det men han har ju en viss aversion mot datorer så det har inte blivit av. Han förvånades över att jag liksom så många andra ville skriva dagbok på nätet och naturligtvis kan man fundera på det...är vi alla lite exhibitionistiska av oss eller...tror jag verkligen att nån kan vara intresserad av vad jag gör om dagarna?
Han är precis lika intelligent som han ser ut...om inte mera!
Ja, jag kan väl inte vara den enda som snurrar runt på olika bloggar och kollar för det visar nämligen inte statistiken. Det är ganska kul att se hur antalet besökare ökar för varje vecka och då har jag minsann inte gjort speciellt mycket för att marknadsföra mig!
Sen är det ju faktiskt så att det är ju inte dagbok i vanlig bemärkelse för här berättar man inte hemligheter!

Nu medan jag sitter här så kommer ovädret, kanske borde jag stänga ner burken för att dte kommer att åska....ja, det är ett som är säkert! Under tiden ovädret drar förbi kan jag ju kanske komma på nåt vettigt och förståndigt att skriva om!!Igår var ...

Igår var vi till svärmor för att gratulera svägerskan som fyllt år. Det bjöds på smörgåstårta och jordgubbstårta...om det smakade bra....tja, för all del!!!!
Det var ju bara hur gott som helst!!!

Sedan var vi faktiskt till Ramnäs glashytta och dit bör man faktiskt åka om man har/får möjlighet. Dels för att de gör så vackra saker och dels för att de är så oerhört tillmötesgående. Vi fick en ordentlig genomgång om hela processen i hur ett glas blir till.
Som barn var jag flera gånger i småland på olika glasblåseri men aldrig fick vi en sån bra guidening!

Denna gång handlade vi inte för det är ju inte billigt, eller vem avgör vad nåt är värt? Hantverk är väl det minst värderade arbetet när det gäller pengar...såvida Du inte heter Bertil Vallien eller så...
Ingen vill ju betala för nåt som är hemgjort...jag tänker då på en hemstickad tröja till exempel...vem vill betala för arbetskostnaden till exempel??

Nå, till jul ska vi nog åka dit och köpa en vacker karaff att ha julsnapsen i!!!

Titta gärna in på deras hemsida
Ramnäs glashytta

På kvällen grillade vi Sea bream och färskpotatis....så gott!!! Sea bream är en fisk från medelhavet som på nåt vis är släkt med braxenSläkt med braxen jag har haft lite svårt att hitta nån bra info om den stackars fisken....men god är den. Man gör några snitt på sidan och sen fyller man med citronsmör och stoppar in några timjankvistar och så lite potatis till!!Detta inlägg blir publicerat på söndag morgon då åskvädret ställde till det med bredbandet i går kväll!!!

Tröstaren

Av Karin Wahlberg.

Jag har läst alla hennes böcker och tyckt att de varit kolossalt bra och det är denna också men inte förrän på slutet. Tror faktiskt inte att jag läst ut den om jag inte kände till henne så pass väl som jag gör.

Återigen möter jag polisen Claesson och hans fru kirurgen...de väntar sitt andra barn och oron över detta ligger bakom i hela historian, mest då för att hon är så "gammal"...hela 46 år!!!!!

Mordoffret är en kvinna på väg hem från en syjunta då hon hör nåt märkligt ljud på kyrkogården. Hon går in och kollar vad som låter och då blir hon skjuten i magen. Operationen lyckas och hon blir flyttat från intensiven till vanlig avdelning....där dör hon tämligen omgående....omständigheterna är mycket märkliga!

Ganska snart fick jag klart för mig hur allt hängde ihop....inte till fullo men nästan....det är inte heller nåt jag gillar...jag vill bli överraskad!

Hursom så kommer jag att läsa hennes nästa bok också...jag gillar nämligen karaktärerna i hennes böcker!!

Nu tar jag Leena Lehtolainen i handen och går ut och lägger mig i hammocken, ska bli riktigt kul att lära känna en för mig ny författare!

Hyfsat bra bok..

Naturligtvis måste ...

Naturligtvis måste jag uppdatera Er gällande besiktningen!!

Två stycken tvåor....dels var det en bromsslang som skulle bytas ut och dels var det en framlykta som var lite felinställd. Man kan då tycka att det var onödigt att lyktan blev en tvåa men jag för min del tror att det var en man som insett hur män är som besiktigade vår bil!!!

Micke antydde ju lite lätt att det är så himla lätt att fixa det, till och med besiktningsmannen försökte på plats men lyckades inte så då blev det en tvåa....medan jag försökte tala om för Micke att fattar Du inte varför det blev en tvåa???
Han lät mycket ovetande i telefonen....Om det bara hade blivit en påpekan hade Du fixat det då? Nja....drog han på det....kanske inte...Nej, just det...mannen på besiktningen är en man som vaknat upp ur den manliga koman och insett hur män fungerar!!!!

Tillbaka till slangarna så frågade jag sambon....kan Du fixa detta själv?? Ja...det är bara några slangar och nån klämma. Okej....

Är det nån som vågar slå vad med mig om när det blir gjort??? Min gissning är den 25:e juli!!!!!
Bilbesiktning!

...syster....eller bror!    Då var det åter dags för den årliga kontrollen av bilen!!!

Det märkliga är att bilen är sambons ansvar, jag tycker inte det är mer än rätt då jag ansvarar för det mesta av resten *utom disk och tvätt*...gissa vem som fick se till förra veckan att få en besiktningstid??? På tisdag är det nämligen körförbud!!! Körförbud på semestern är ju ingen hit kan jag tycka....

Vi har ett litet trassel på bilen som jag är rädd att det kan orsaka en 2:a och jag har bett sambon under lång tid att fixa det eller lämna in bilen för att få det ordnat...Ja, ja...jag ska, har varit det ständiga svaret. Igår påminde jag honom på kvällskvisten..Du minns att Du ska besikta kärran i morgon?? Jo....då går han ut och börjar greja med bilen...efter en timme ger han upp och säger, Nej..jag kan inte fixa det!
Vem blev förvånad??????

Idag ska vi också se hur det gått för dotra som varit ensam hemma flera dagar. Har allt gått bra så ska hon bli erbjuden att vara ensam en natt till om hon nu vill för nånstans har jag fått känslan av att det kanske varit lite trist också. Det är väl som vanligt, gräset är inte alltid grönast på andra sidan!!!
Men jag tror ändå att hon tyckt det varit skönt....leva sitt eget liv...bestämma lite över sig själv. Förhoppningsvis har hon fått blodad tand och inser att det bara är hon som kan bestämma hur resten av sommaren ska se ut! (åtminstone till en viss del)

Dotra är faktiskt en helt underbar liten varelse...hennes föräldrar kan verkligen vara stolta över henne!!!

Själv ska jag nu gå ut i solen och njuta av de sista kapitlena *heter det så??* i Tröstaren av Karin Wahlberg.

I denna ljuva sommartid!

Återigen tycker jag att Mari Jungstedt har lyckats...åtminstone lyckades hon få mig att släppa allt jag hade för händerna när jag väl öppnat boken...streckläsning tror jag det kallas!

Att få följa Anders Knutas och gänget under deras sommarveckor där de löser ett minst sagt underligt mord som så småningom blir flera. Ett mord som begås tidigt en morgon på Sudersand på Fårö under offrets joggingtur!
Jag ser fram emot filmatiseringen av dessa böcker...och undrar om de kommer att filma nåt från Bokströmsgatan där Knutas bor med sin familj, jag bodde nämligen också på Bokströmsgatan som liten, den del jag bodde på bytte dock sedermera namn till Ekmansgatan men dock...jag vet precis hur det ser ut!!!

Äntligen blev det också bröllop mellan Emma och Johan....det har jag väntat på!

Säger bara så här...har Ni missat Jungstedts deckare så har Ni härliga timmar framför Er!!!

Midsommaren är ...

Midsommaren är slut och den har varit okej! Flera höjdpunkter och då bland annat att äldste sonen med tjejkompis kom ut och blev kvar över natten...det var trevligt!!!

Mindre trevligt var på torsdagen när min gubbe blev så fuller så han somnade...dock upptäckte vi att det var mitt fel!!!!!!!
Jag har ovetande köpt öl 7,2 till honom...båda trodde vi att det var vanliga starköl ochd et är en viss skillnade i alkoholstyrka....de tog ovanligt hårt tyckte han....och jag...

Lite märkligt att vanlig starköl och extra stark öl står precis bredvid varann på systemet...enda skillnaden är faktiskt siffrorna!!! Nå ja...på midsommarafton var han desto skötsammare!!!!

Idag måndag håller vi på och plockar lite för att sen åka till stan...vi känner att vi behöver varsin dusch. Dotra i familjen ska sen få vara ensam i stan i två nätter....hoppas Du förstår att förvalta förtroendet ;) Önskar det för jag minns faktiskt själv hur skönt det var att få rå sig själv...äta när man vill...sova när man vill *harklar mig tydligt*...nå, inte alltid ha en gnällig familj runt om sig!!!
Om eventuella kompisar till dotra nu läser detta....så ge F-N i att sabba för henne! Kör det sig denna gång så får hon vänta tills nästa sommar med att vara ensam i stan....då blir det torpet resten av sommaren!!!

Det kallas konsekvenspedagogik!!!!

Klok!

Idag kör det igång för vår del!

Våra gäster dyker upp framåt kvällen sen så...är det midsommar!!!!

Eftersom vi tillhör det elaka släktet vuxna så kommer datorn att vara ur funktion under helgen så räkna inte med några kloka bloggar med uppdateringar från Kajsalisas sida. Jasså...det räknade Ni inte med ändå...ja, ja....

Nu ska jag åka mot staden och lämna Lisa och sen blir det till att handla!!!!

Midsommar...och sorgsamhet...

Om endast två dagar är det midsommar igen...inte utan att man tänker tillbaka lite på andra midsomrar....längre tillbaka.

Jag är ju uppvuxen i det landskap som väl kommer tvåa när det gäller midsommarfirande tror jag...åtminstone för de i min generation....Gotland!

Jag minns en del midsomrar på Tofta...det var dit eller till Säterdalen man åkte då under andra halvan av 70-talet och mitt i allt detta hade jag förmånen att både få bo och jobba! Oj, så många roliga minnen jag har från den tiden men också en del tråkiga förstås....sånt som kanske man inte som vuxen bryr sig så mycket om men nog kan jag känna tonåringens vånda över sviken kärlek...obesvarad kärlek...
Varför är det så många vuxna som glömt hur det var...nog minns jag tydligt när jag hand i hand med Fiskarn promenerade bort mot Tofta södra för att sova tillsammans med honom midsommaren 1978...det pirrade både här och där. Jag blir alldeles varm av den känslan...eller av glädje att jag faktiskt tillåter mig att minnas det.
I samma sekvens minns jag också hur vi under vår promenad möter min allra första kärlek Snurre och hur han inte alls blir glad över att jag går hand i hand med Fiskarn...där kommer svidet in.

Snurre var min absolut första och längsta förälskelse, inte utan att tårarna fortfarande 30 år senare stiger i ögonen. Redan i femte klass blev jag kär i honom under en basketturnering i Västerhejde, jag tror även han blev lite betuttad i mig men det skulle dröja fyra år innan det hände nåt mellan oss, ända tills nionde klass. Innan dess hade han hunnit bli en av skolans mest populära killar och jag hade absolut tappat all tro till att det skulle bli han och jag...gisssa lyckan när han äntligen vände sina ögon mot mig igen!
Som vuxen dyker väl andra mindre snälla tankar upp...men vi var unga...och kära....och även om den här bloggen inte är tänkt att bli så himla privat så kan jag säga att jag är glad att det trots allt var han som ledde mig in det nya kärlekslivet där även sex var en ingrediens.

Nånstans samma vår tog det som varit slut, under vår skolresa till Amsterdam men jag tror inte att jag någonsin slutade att vara lite kär i honom. Hösten 1979 tog allt slut....då körde han ihjäl sig i en skog utanför Visby.

Usch...så sorgligt detta blev...jag som skulle göra en midsommarblogg!

Nå, nu som ganska vuxen har jag också haft många trevliga midsomrar och jag ser fram emot en till...med goda vänner och god mat....och ett bra partytält som står emot Vår Herres nycker!!!


Insydd snart...eller?

Så var man på plats då...både Lisa och jag!!

Allt var sig likt inget hade förändrats på de 34 timmar jag varit härifrån!!!

Har nu tänt en eld i spisen för det är ganska kyligt inne men det är knappast nåt alternativ och sova utomhus för det blir nog kallt där också så småningom....sen sprakar det ju så mysigt från elden...ger en fantastisk torpkänsla!!!

Ska försöka komma i säng tidigt ikväll och spara ihop lie på sömnkontot, kan ju behövas inför midsommaren!!! Har för övrigt redan reglat dörren så det är ingen idé att försöka ta sig in!!!

För en stund sen satt jag och tittade lite på teve...författarporträtt med Ingela Agard...nu läser jag i
Aftonbladet att hon dog idag.....

Nej...nu mot sängen och boken....Tyskungen av Camilla Läckberg...mina vänner tycker att jag är galen som bor här i torpet alldeles ensam skulle jag sen berätta att jag dessutom läser deckare då syr dom väl in mig!!!!

Utpumpad!

Min bästa vän sen...tja, det går vi inte in på i detalj men ganska länge, ringde idag på förmiddagen och hade drabbats av nån form av ryggskott...eller så....
Jag erbjöd mig genast att cykla över med några piggaupp-piller....såna brukar ju göra att det känns något bättre att vara hemma! Fint väder var det dessutom så jag hoppade upp på cykeln och trampade iväg...upptäcker ganska snart att luften tagit slut i både mig och i Sunnanö.


Fram kom vi men ganska utpumpade. Tvingade i kamraten ett piller omgående och hon "tvingade" i mig nygjord rabarberpaj och vanlijsås!!!

Vi satt och ondgjorde oss ett tag om dumma föräldrar....skönt att få lufta sina tankar ibland...IRL!!!

Snart satte det igång att regna vilket jag itne alls var speciellt utrustad för så det korta besöket blev betydligt längre än beräknat. Men jag blev tipsad om en blogg som jag ska kika lite närmare på.....kul att se hur folk planerar sina husbyggen...in i minsta detalj!

Kamratens sambo var snäll och hjälpte mig att tanka ny luft så hem gick det som en dans!! Man tackar för det! Lite våt blev jag men vad gjorde det när det kom ur detta vackra moln....Nu ska jag fortsätta packa för att ta mig till torpet....har dock inte bestämt hur jag ska göra med Lisa....ska hon följa med eller ska hon vara kvar i stan....men det är ju väldans trevligt att ha sällskap därute!


Vardagsprat!

Vilken dag det har varit....jag är helt slut trots att jag faktiskt inte gjort nåt vettigt alls bortsett från att ha handlat och lagat mat....ja, diskat också förstås!!!

Alla barnen har varit hemma, dock inte samtidigt!! Skönt att se att de håller ihop när det behövs...jag är så stolt över dom...alla tre!!!!!!

Hade tänkt se Foyle´s war ikväll men det orkade jag bara inte...kändes viktigare att samtala med mina kära!!!!

Nu blir det sängen....och i morgon åker jag och Lisa till torpet fär att vila ut inför midsommar!!!!Måste ju också se till mina planteringar, här ska det bli pumpor och zucchini så småningom!!!

Så jävla besviken!

Hur kan man ställa ett sånt ultimatum??

Om Ditt barn ska bo här så flyttar jag! Då älskar man inte varandra anser jag....då älskar man bara sig själv!

Helgen har varit bra! Fylld av sol och trädgårdsarbete...precis som en helg ska vara! En och annan liten regnskulr kom det naturligtvis men inte nåt som störde, bara som gynnade grödorna!

                             
   

Närbild på vår vackra hortensia


Som vanligt tog vi en sväng till boden i Sätrabrunn och handlade det vi behövde vilket bara var mjölk!

Idag ska det bara grejas lite med sånt som måste grejas med i stan....sen far jag ut igen...jag och Lisa!!


         
           
Nässelfjäril *tror jag* på kinesisk gräslök!

Har lite ...

Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska skriva om idag....ska jag vara seriös....larvig....eller bara uppriktig???

Jag skulle ju kunna vara lite av varje faktiskt!!!

Först av allt är jag ursinnig på denna förbaskade regering vi har!!! Från 1 juli sänks sjukpenningen för oss långtidssjukskrivna, ja för andra också förstås, men vi långtidssjukskrivna är ju ett gissel för samhället....vi är parasiter som ska utrotas och de ska göras med att sänka eller så småningom helt ta bort sjukpenningen!

Jag antar att Alfons, f´låt, Rheinfeldt tror att den 1 juli  i år kommer jag att bli frisk...jag önskar verkligen att jag kunde tro det också!!!!

Det vore fan så mycket bättre om man såg till att myndigheterna följer upp de rehabiliteringsplaner som finns....såg till att läkarna stannade på sina arbetsplatser...och att det fanns terapeuter som itne kostar skjortan för den enskilde!
Om allt detta gjorts så lovar jag att jag förmodligen varit ute och jobbat i flera år vid det här laget!!!

Ja, det var det seriösa inslaget i dagens blogg.....helt ogenomtänkt skrivet...ilskan styrde tangentfingrarna!Vad ska jag skriva som är larvigt då...det torde ju inte vara några problem.......

Jag ska köpa rockringar till midsommar....då ska vi rocka loss våra vänner och vi...men jag tänkte vi skulle hinna tjyvträna lite först!!!!

Uppriktigheten....ja, den får väl bestå i att det ska bli himla gott med ett glas vin ikväll.....kanske ska jag slå på stort och inta en cider också!!!Ha en bra helg.........och cykla försiktigt!!!!!!

Till sist....

..har jag lyckats få in några foton i burken....dock inte alls på det sätt som den söta lilla manualen säger att jag ska göra....nä, här fick jag ta fram sunt förnuft och bondtofflorna...då gick det bra!!!!

Nu ska vi se om Ni kan få se en bild av min garderob innan.......

Efterbilden den får NI vänta tills i morgon....en sak i taget!!!

Bra blev det i alla fall.....och massor av plats blev det över...så nästa vecka är det dags för linneskåpet att få sig en rejäl omgång!

Det är själavård att städa garderober tror jag minsann!!

Suck!!

Idag är livet trist...får liksom inget gjort!

Borde rensa garderoben....gissar att jag kan göra stora fynd där! Någon har nämligen kastat in en bomb i den och det gör att jag ser absolut inte alls vad jag har där!
Vet att jag har en klänning där som säkert skulle kunna vara skön just nu....saknar också ett gäng linnen som också skulle komma till pass så här års.

Det finns också massor som jag inte använt på flera år...det är väl onödigt att de ligger där...kanske nån annan som kan ha glädje av.

Vore jag lite handlingskraftig så tog jag lite bilder på dom och la ut på Tradera men det är ju sånt himla jobb med att sen skicka det om man skulle ha turen att få det sålt.....

Ja...det är väl bara att sätta igång....vet ju att det känns rätt bra när det är gjort!!!!!

Här skulle jag nu försöka ta en bild av röran och lägga in....men hur F-N får man över bilder från mobilen till datorn??????????? Jag gör ju precis som det står...inte tusan finns det några bilder!!!!

Inte min text!

Jag har suttit och rensat datorn, flyttat foton till säkrare plats känner mig riktigt nöjd och belåten!
Hittade då denna text som jag önskar att jag skrivit själv men det har jag inte....men jag hoppas vid min Gud att det itne gör nåt att jag publicerar den....för den är så himla bra!!!

Skulle Du som skrivit den tycka illa vara så hojta till så tar jag bort den omedelbart....men den förtjänar att synas!!!

Depression = extra semester från arbetet ?

[roliga saker att göra när du är deprimerad]


* titta på myrornas krig på tv
* ligga på golvet istället för på soffan
* titta på Titanic för att se om du har tårar kvar
* räkna minuterna du lyckats sova den senaste veckan
* ringa försäkringskassans servicetelefon för att socialisera dig
* leta efter kluvna hårtoppar med pincett
* äta en macka och ett ägg till middag
* lura ångesten med sobril
* dagdrömma om att någon faktiskt bryr sig
* försöka att komma ur pyjamasen för en gångs skull
* stå rakt upp så länge du orkar för att se om du svimmar
* se vad som händer om du dricker cider till medicinen


[fattar du fortfarande ingenting?]


* gå i terapi och vända ut och in på ditt skitliv var vecka
* ligga på psyk för att överleva natten [och dagen med för den delen]
* räkna dammtussarna i hörnen på rummet
* stoppa fingrarna i eluttaget för mer spänning i tillvaron
* försöka att faktiskt äta eller att låta bli
* fantisera om ett liv du aldrig får


[det är ingen extra semester från arbetet att vara deprimerad!]


* försöka att lita på någon för att se om hjärtat blir krossat
* lura i alla att du mår bra och se om någon märker annat
* lyssna på dina egna hjärtslag en hel dag
* roa dig med att föreställa dig ett lyckligt liv utan döden
* sluta ta dina piller för att se vad som händer då


[lev detta liv dag ut och dag in under minst ett par månader]
[berätta sedan för mig vad du tyckte om ditt liv]
[var det extra semester från arbetet?]
© Tanja Persson 2003
www.haket.com


Lätt besviken!

Jag trodde nog att årets sommarpratare skulle locka lite mer än de gör i år....det är inte nån på listan som får mig att gå igång. Jag kommer självklart att lyssna på en del men det är ingen som får mig att längta.....

Studenten är över!

Allt återgår till nåt som kan kallas normalt läge!

Jag har äntligen köpt mig en ny mobil och jag börjar sakta men säkert lära mig hur den fungerar!Idag har jag till och med lyckats lägga in en hel talbok! Midvinterblod av Mons Kallentoft!Får väl se om jag ska läsa den gående eller sittande i en solstol....just idag verkar det vara varmast om man använder benen!!!

Bloggfri helg!

Ingen blogg från Kajsalisa denna helg!!

Anledningen är den att här har det grejats och ståtts i...men nu är allt klart i trädgården för studenten på torsdag!!

Bara maten som ska fixas och det bör då inte bli alltför svårt! Vi har övergett tanken på kallskuret och kommer att grilla istället....med denna värme känns det svårt att kunna hålla skinka och rostbiff fräscht!!

Det är roligare om den unge studenten kommer ihåg sin mottagning som nåt kul och trevligt och inte den där gången alla i släkten blev magsjuka!!!!

I morgon dyker Kajsalisa moster upp...så jag ska ta och sova lite så jag orkar med!!!! *thihi*