1:a advent...del 2!

Fick bråttom till ÖoB då vi kom på att vi ville ha några blommor i rumsfönstret och det vore kul med några ärtiga ytterkrukor och det borde ju finnas på ÖoB...men icke!! Tror faktiskt inte att jag såg en enda ytterkruka där...men många tomtar!

Åkte vidare till COOP Forum och där hittade vi billiga röda fina krukor och vita kraftiga julstjärnor. Egentligen tycker jag att julstjärnor ska vara röda men sambon fick bestämma och han tyckte...Vi tar vita nu, de är ändå döda till jul så då kan vi köpa röda!! Måste väl erkänna att han har en viss poäng i det...men det blev jättefint med vita så nu hoppas jag att de överlever!

Jo, igår när vi åkte hem från Ramnäs till Västerås så stannade vi på MAXI Erikslund, vi bor ju i en stoooor stad så vi har två MAXI, för att handla nåt gott att äta som förrätt. Vi har länge pratat om att prova ostron så jag sa...har dom det så tar vi det... dom hade det och vi var inte alls lika kaxiga längre!!! Men...man ska ju stå vid sitt ord!!
Köpte också varsina två gröna musslor och varsina 3 rökta räkor, det var inte så mycket men vi hade ju laxfiléer som låg och väntade på att bli uppätna hemma i kylen!Musslorna var färdigkokta så de gratinerade jag bara lite snabbt med smör och vitlök! Att öppna ostronen krävde sin kvinna, sambon gav upp!! Väl öppnade så tittade vi en stund på dom, undrade nog båda i hemlighet vad vi gett oss in på, sen satte vi oss vi bordet för att äta!Det smakade bra...men inte nåt speciellt! Mest citron om jag ska vara ärlig...och hav! Kan nog tänka mig att prova det flera gånger och inte var det så sladdrigt som folk påstått!!!

Ja...detta var väl vad jag hade att berätta av värde, kan väl kanske diskuteras, för övrigt har ju helgen gått i städningens tecken...trist att göra men skönt att ha det gjort! Fast i år måste jag ju erkänna att allt gått mycket lättare än tidigare år....tack för det ENJO!!

1:a advent!

Nu börjar det nalkas jul...nedräkningen har börjat! Vi har tänt vårt första jul idag på den adventsljusstake som vi själva har designat!Dessa ljus bör räcka länge och man lär inte behöva passa dom så man får dom på rätt höjd...så där tripp, trapp, trull!!! Sambon ska bara fixa lite speciallim så att de står rakt och stadigt när katterna kommer...det ska dessutom inhandlas två julblommor till var sida...men det får bli ikväll efter demonstrationen som jag ska ha hemma hos en god vän!

Igår var vi hem till svärmor för att leverera förra veckans demo, fick som vanligt gott fika och bröd...hon är en hejare på att baka kaffebröd! Lovade att inhandla två julbegonior och amaryllis till henne och komma upp med snarast! Tyvärr är det ju så att landsbygden utarmas när det gäller tillgängligheten på vissa saker. De har ju Konsum kvar men...de flesta handlar i stan och då blir priserna högre för dom som inte har den möjligheten...det är en ond cirkel detta!! Hon hade en fantastisk novemberkaktus i köket som blommade helt otroligt...dock påstod hon att denna var mycket mindre än den första som blommat ut redan...Jag tycker den är väldigt vacker!

Återkommer med resten...måste åka till ÖoB...de stänger vid fyra!

En av mina absoluta idoler!

MMS

En av mina absoluta idoler!


Det är kul med kommentarer!

De leder en osökt vidare i tanketräsket...först började jag fundera över strömming.....sen blev det per automatik snöväder....

Strömming är en av mina favoritfiskar...man kan göra oändligt mycket gott med denna lilla söta fisk som så fort den passerar Kalmarsund helt plötsligt blir en sill!! Medan jag bodde på Gotland så åt vi mycket fisk men framförallt var det strömming som dominerade!

Hem till mormor på Länna så kom det varje vecka en farbror på flakmoppe och sålde fisk, jag minns att det var jättespännande och tänk så behändigt...det var säkert en av anledningarna till att man åt fisk oftare förr...den kom till dörren!
Jag kan dock inte låta bli att leka med tanken apropå min blogg igår om att få lära sig att göra chokladmousse på pulver på hemkunskapen...undrar om fröken ens kan filea strömming? Jag vet att jag kunde det redan när jag gick på mellanstadiet. Pappa hade väl nån form av kontakt så han fick köpa billig strömming och den skulle ju fileas...det var bara att filea!
När min fd svärmor fyllde 60 så befann vi oss i Vasa i Finland, som är mina barns pappas ursprung, och hon hade bestämt att hennes middag skulle gå i strömmingens tecken...så vi fileade två hinkar med strömming dan innan...pinfärsk....det var inte kul!! Den som fileat fäsk strömming vet att den är hård och icke samarbetsvillig...men det gick det också...så jisses vad strömming jag har fileat...men jag är också glad över att jag har den kunskapen!

Idag måste jag erkänna att jag oftast kostar på mig att köpa färdigfilead strömming!

Sen var det då detta med snöstormen som jag påmindes dels om i början på veckan då det var snöstorm och sedan då jag läste Ingrids blogg från igår, då väcktes verkligen minnen om hur det var att vara insnöad på Gotland!! Ni kanske tror att det inte kommer nån snö på Gotland...men det kan jag berätta att det gör det! Dessutom,  när det kommer så blåser det i regel så mycket så det blir otroliga vallar och man kommer inte fram nånstans!

Det hände nog nästan en gång per läsår att man faktiskt var insnöad och slapp gå i skolan...föräldrarna kunde inte komma in till jobbet och man fick en fantastisk dag framför den öppna spisen med dom...med andra ord det var rätt kul!!Bilden ovan är från i lördags då vi tog oss en promenad på förmiddagen!

Att bli insnöad på Gotland var också nåt som kunde gå ohyggligt snabbt! Minns en lördag då mamma och jag skulle åka in till stan, Visby, för att handla. Det var vår i luften så vi åkte i vårkläder vilket bland annat innebar platåträskor, 70-tal med andra ord, och vi uträttade det vi skulle och åkte in förbi morfar på vägen hem. Ringde pappa som var hemma med lillebror och talade om att nu åker vi hem...Ja skynda Er, sa han, för det är oväder på G. Vi började åka mot Hogrän från Visby men vid bryen i Vall så var det första stoppet. Det låg massor av snö över vägen och jag fick gå ut i mina svarta platåträskor och skjuta på bilen. Nå, vi kom vidare...förstår att mamma kämpade nog rätt hårt där bakom ratten men det var inga sura miner utan mest bara skratt...det var ju vår när vi åkte hemifrån!!!

Vi tog oss förbi Hogrän kyrka och sen var det bara några hundra meter...sen var det tvärstopp! Där satt vi stenhårt fast i en snödriva! Det var bara att kliva ur bilen, ta sig till närmaste hus i våra vackra träskor, jag hade svarta och mamma hade naturbruna minns jag, knacka på om be att få låna telefonen. Eftersom Hogrän är en liten socken och pappa dessutom var lantbrevbärare i densamma så kände ju vi varandra. Det dukades upp med kaffe givetvis medan vi väntade på pappa som fick låna grannens traktor för att ta sig fram till oss och sedan transportera hem oss med den. Bilen fick ju stå kvar tills dagen därpå! Själv fick jag låna ett par seglarstövlar....som om de skyddade så himla mycket mer än träskor kan man ju tänka så här 30 år senare!
Till saken här att vi bodde  i ett hus som låg längst ner i en kvia på 1 kilometer!!

Ja..det var den dagen det...oj, vad mamma och jag har haft skojigt åt den många gånger! Men det är ganska klassiskt för hur ett snöväder kan komma snabbt på Gotland!

Antar att en och annan av Er läsare nu har lite funderingar över ord jag använt som Ni inte känner till....tror jag ska låta Er fundera ett tag till och kanske be Er gissa lite på vad de kan betyda...vore kul att höra!! Dock vill jag be somliga att inte gissa ;)


Hemkunskap!

Jag minns min hemskunskapslärare med viss ovilja! Hon var nog en ruskigt bra husmor men inte hemkunskapslärare men det fanns nog de som var värre. Vi hade två stycken på vår skola och jag tror nog att jag ändå hade den som var lite bättre.

Jag har inte så mycket minne av våra lektioner mer än att man fick vara två och två i köket och jag var naturligtvis med Åsa min allra bästa vän på den tiden.

Vad jag däremot minns är att vi alltid fick göra allt från grunden...inga halvfabrikat...därför höll jag på att slå på den onämnbara när jag fick höra att dotra på fredagens hemkunskapslektion fick göra fruktsallad till chokladmoussen som gjordes på pulver!!!!

Fruktsallad är väl bra, det kan jag tycka är helt okej, men att göra en pulverdessert därtill det tycker jag är riktigt uschligt!! Pulver...det enda man behlver är ju att kunna läsa och det bör man väl kunna när man går i nian!!

Vad säger Ni? Är det jag som tänker alldeles tokigt?
För övrigt kan jag rapportera att rökstoppet fortfarande går jättebra...så länge jag inte ställer mig på vågen!!!!

Siri Anna Maria 100 år!

Idag skulle min mormor ha fyllt 100 år om hon fått leva, hon gick dock bort alldeles för tidigt den 14 februari 1975.

Jag var bara 13 år när hon dog men hon hann sätta djupa spår hos mig och är nog en av de kvinnor jag har som ideal...på gott och ont kanske! Mest på gott givetvis!

Det finns lite hysch-hysch runt mormor och jag ska nog be moster om den korrekta versionen nästa gång vi ses....hysch-hyschet handlar om vilka som var hennes föräldrar...jag tror jag hört nåt om att hon kanske var adopterad...eller nåt...ska tas reda på!

Att det sen dessutom blir i mina ögon en fantastisk kärlekshistoria mellan min morfar och min mormor gör inte historian om min mormor sämre.  Jag tror ju att jag tidigare berättat att jag är uppvuxen med en modern familj och det är väl här det börjar...någon gång under andra halvan av 1930-talet....mormor och morfar blir förälskade...problemet är...morfar är gift! Nå...jag lämnar historian här...för resten kan jag bara fantisera om vilket i och för sig kan resultera i en bra historia men jag ska nog be min moster berätta resten....min moster som för övrigt kan beteckna sig som ett äkta kärleksbarn!!

Nå, det är här det moderna kommer in, morfar skiljer sig från sin första fru och så småningom föds min mamma 1941! Skilsmässa på den tiden gissar jag var ganska tufft och jag önskar att jag haft min morfar i livet när jag genomgick min skilsmässa....han hade nog kanske kunnat ge mig lite bättre perspektiv på det hela...gett mig en syn från hans sida! Nå, detta var en parentes !

Min mormor och morfar var en stor del av mitt liv som barn. När jag var väldigt liten så flyttade mina föräldrar till en lägenhet på andra sidan av morfars gata....Ekmansgatan på Länna i Visby! Huset morfar och mormor bodde i hade morfar byggt alldeles själv, ja...med hjälp givetvis men ändå. Jag gissar att det stod klart någongång på 40-talet...även här finns luckor att fylla i.....Moster...om Du läser detta...kan vi hjälpas åt och fylla i luckorna??? Hursom helst ska man komma ihåg att detta var under krigsåren...för mig är det helt otroligt....kriget härjar för fullt....morfar och mormor bygger hus. Redan då gissar jag att morfar jobbade inom det militära på dåvarande I18...numera...vaddå??? Bostadsområde eller...?

Tillbaka till mitten av 60-talet och vi bor mittemot mormor och morfar...gissa var jag bodde mest? Min mormor lät mig avra med i allt hon gjorde....tvätta...stryka...sy...laga mat...slakta...pyssla i trädgården...städa...precis allt vill jag minnas att jag fick känna mig delaktig. Inte en enda gång kan jag komma ihåg att min mormor höjde rösten åt mig...men det måste hon väl ha gjort?

Jag minns speciellt en gång...kanske var det sista sommaren hon levde..så hade jag varit in till stan och sett ett par röda snickarbyxor på Julia Hultgrens som jag så gärna ville ha. Jag fick pengarna av mormor som hon säkerligen tog från hushållskassan och så fick jag gå och köpa dom!!! Jag var glad men jisses vad skäll jag fick av mamma....hon visste väl bättre varifrån pengarna kom!

Min mormor var en fantastisk människa! Även min morfar....och jag minns såväl hur deras kärlek strålade om dom!!!

Båda två har en stor plats i mitt hjärta och jag hoppas att de visste hur mycket medan de levde...och att de vet det nu!!! Relationen till morfar var ännu mera speciell och honom har jag fortfarande en speciell kontakt med...han har visat sig på olika sätt genom åren!!

Julregler!

När får man börja pynta inför jul frågade en av mina läsare och det tänkte jag berätta nu!!!

För det första.....var och en gör som dom vill men så här gör jag!!!!

Till advent gör man i ordning advenstsljusstaken... den bör stå i vit mossa och i mossan bör det vara små konstgjorda flugsvampar!!

Man hänger också upp stjärnor i fönstret eller placerar ut elektriska adventsljusstakar. Själv har jag de senaste åren föredragit stjärnor av olika slag. I år blir det nog en ny stjärna som jag såg på IKEA!!

På Lucia äter man de första lussekatterna, man kan äta saffransbröd tidigare men inte lussekatter!! Själv är jag ju från Gotland...om nu det gått någon förbi...och där kan man äta saffran året om..så fort det är högtidligt på nåt vis!!

Dagen innan julafton...då kommer allt pynt som har med julen att göra fram...inte tidigare!
Det är på natten mot julafton som det ska pyntas, det är då alla förväntningar ska byggas upp...hos de barn som itne finns här längre...men ändå vet jag att den minsta i familjen fullkomligt älskar detta med jul ja, helger över huvudtaget så vi pyntar på!
Förra året gav jag efter och vi köpte oss en konstgjord gran men den är så fin så många trodde faktiskt att vi hade en äkta!!

Sen när julafton kommer då kör vi på för fullt lite beroende på var barnen är nånstans förstås...är det bara vi  "äldre" hemma då tar vi det bara lugnt. Oftast har faktiskt barnen varit hos sina "andra" föräldrar just julafton och så har vi haft julafton på juldagen....allt fungerar om man vill!
I år blir det åtminstone så att killarna kommer att vara här på juldagen då deras farfar är allvarligt sjuk och förmodligen upplever sin sista jul! Tråkigt men sant...

Ja...sen är det ju bara att glida på i julglansen...när tjugonda Knut kommer ja, då är jag glad att få kasta ut alltihopa!!

Ungefär så ser det ut hos oss.....ska försöka att lämna julrapport varje dag...vad jag gör och INTE gör!!!!! Men...nån hysteri får det absolut inte bli.,...julen ska vara något roligt!!!!!!

Minns i november...

...den ljuva...juli blir det i min version!

Tänk så fort tiden går, om en vecka är det första advent och sen minns vi väl alla hur fort det går fram till jul? Då går helt plötsligt tiden mycket snabbare...åtminstone om man är vuxen!!!
Som barn minns jag att december var hur lång som helst! Framförallt dagen innan julafton...men kanske inte av samma anledning som många andra.Min mamma var perfektionist när det gällde julstädning och hade kanske inte det bästa tålamodet så det var faktiskt med ett visst mått  ångest den dagen nalkades.
Hon skulle städa på precis vartenda ställe...alla garderober...alla bokhyllor...varenda låda...all koppar skulle putsas och det riktigt ordentligt...grisen skulle slaktas och allt vad där hör till..stoppas korv, rullas köttbullar, leverpastej...ja, Ni hör ju själva...därtill jobbade hon heltid!!!!

Jag och min generation brukar emellanåt säga att vi är den första generationen kvinnor som dubbeljobbar men min mamma tillhörde definitivt den också!! Kanske itne så konstigt att också hon gick in i den vägg som vi mött många av oss!
Förresten så minns jag att min mormor också jobbade ...som sömmerska...men det ber jag att få återkomma till på måndag!!!

Ja, nu var det inte riktigt det jag hade tänkt skriva om men ibland bestämmer man inte själv utan då går fingrarna sin egen gång!! Vill bara tillägga att jag inte är lik min mamma i det fallet....jag städar lagom...gör den mat jag tycker är rolig att göra, vilket i och för sig är ganska mycket men jag är ju hemma...jag har tiden och jag känner en stor njutning av det! Förra året jobbade jag fram veckan före jul...då blev det mycket färdigt...det gick det också!

     


Jaha...det blev ltie tankar om..inget och mycket...precis som en blogg kanske ska vara...eller vad säger Ni????

Snart...

..är advent här och ljuset kommer tillbaka.Själv är jag trött på november som verkligen är min tristmånad....då ramlar jag gärna nedåt i den mörka avgrunden...men...snart är det dags att börja tända ljusen och sen blir dte bara bättre!

Räknade ut att det är bara drygt 4 månader kvar tills torpsäsongen börjar igen!!!!

891116

Då föddes min yngste son...så idag blir han 19 år...vart har åren tagit vägen?

Det var en ganska odramatisk förlossning men så har det varit båda gångerna, sen siste tog lite längre tid än den förste vilket betyder att jag höll på i 1 och 47 minuter med den förste och 2 timmar och 37 minuter med den andre....
Så himla kul är det inte på förlossningen så man vill tillbringa hela dygn där...om man nu får välja!

3065 gram och 50 cm...numera är han nästan 1 80 och vägde igår nånstans runt 85 kilo....bröderna har en liten kamp om vem som väger mest........jag förstår inte alls!

Sonen har firat sin födelsedag med att jobba....redan klockan halv sju i morse skulle han vara i Nykvarn nedanför Södertälje och lasta för att så småningom hamna i Norrtälje nu mot kvällningen. Äldste sonen som jobbar på samma ställe hade samma arbetsuppgifter så förhoppningsvis har de lite sällskap av varann ikväll åtminstone!

Själv ska jag nu gå och lägga mig för vi fortsatte ju hem till goda vänner i går kväll efter firande och det blev lite sent....klockan var tre när vi kom hem!


Allt och inget!

Ja...det kan nog denna blogg komma att handla om!

Har Ni tittat på stjärnor på is den här hösten? Det har inte vi, mer än några minuter på slutet...och då konstaterade min sambo...om jag hade ett par skridskor skulle jag visa att jag kan åka mycket bättre än dom där...Tror Ni att jag är sugen på att köpa ett par till honom i julklapp?????


Ikväll är det dock fredag och jag ska straxt påbörja matlagningen som består av att steka biff och göra potatisklyftor i ugnen samt ta fram en burk bearnaisesås från kylen!!!!Den blivande maken är just och införskaffar en flaska vin till detta!!

I morgon åker vi till yngste sonen och firar hans födelsedag som infaller på söndag.....i år har vi valt att fira den allihopa tillsammans...enklast så...trevligt också förresten att träffa ex-släkten!
Även om nu barnen är stora så vet jag också att de uppskattar det mycket att vi kan vara tillsammans allihopa....önskar verkligen att flera kunde göra så...inte låta gamla bitterheter råda!

Jag har gjort en bamsepippipaj som ska tas med och i morgon ska det göras en tårta...det blir nog Engsötårta tror jag...sonens favorit!!

Allt är väl...men...

...IRL-livet pockar på!!!!

Att påbörja nya saker i sitt liv tar på krafterna även om det är roliga saker därför är jag lite off just nu!

Jag har lovat Er bilder och bilder kommer men Ni kan ju alltid roa Er med att gå in på
ENJO´s hemsida till dess!!!!

Just nu är jag mest bekymrad...klockan är halv sex och jag har inte ens påbörjat maten!!! Håller jag på att tappa greppet? Nej...sambon är hos sin mamma och husets dotra är hos sin mamma....och jag är hos mig själv!!!!
Känns som att det är lite läge för nån form av snabbmat!!!!

Första demonstrationen!

Hela dagen igår var jag ju på utbildning för att få kalla mig miljörådgivare, nu ska jag göra 8 demonstrationer samt sälja produkter för 8000 kronor sen är allt klart....då är jag fullfjädrad miljörådgivare...!

Vänta nu...jag har nog glömt att säga att jag fått en väska innehållande produkter för 8000:- samt annat material för att komma igång!

Jag har tidigare sålt olika saker i hemmiljö såsom Tupperware, Oriflame och Avon (på den tiden det begav sig) men jag måste säga att detta är det mest seriösa jag varit med om! De utbildar för att vi ska få en bra grund att stå på, för att vi verkligen ska veta vad vi ska säga och hur vi ska göra! Det finns absolut ingen press på oss utan vi avgör själva hur mycket vi vill jobba med detta!
Så heter det ju också i TW men det vet vi alla som sålt att där drivs man hela tiden till mera aktivitet och förtjänsten i plånboken är mycket liten. Ännu vet jag ju inte hur plånboken kommer att fyllas i detta fall men...om allt går som det ska...ja, då kommer den att fyllas på. Full blir väl aldrig en plånbok misstänker jag dock!!!

Dessutom så känns det viktigt att få vara med och påverka vårt tänkande kring miljön...för den är svår att tänka bort! Kan det bli bättre och enklare att städa med polyesterfiber och vatten?

Nå, ikväll har jag haft min första demonstration och det gick bra!!! Jag fick ett nytt demo inbokat och jag fick en försäljning som var okej! Visst nånstans fanns det väl en förväntan att få sälja för ännu mer men...det var endast värdinnan som hört talas om ENJO tidigare och jag tror att man kanske behöver få tänka litegrann...alla är inte som jag som köpte detta koncept på en gång. Dessutom är det mycket pengar som ska ut på en gång.....ibland är det svårt att tänka långsiktigt när det gäller inköp!!

Man låter sig ofta luras av extrapriser och låga priset just för stunden...man räknar sällan på vad saker kostar på lång sikt!
ENJO har gjort en uträkning på vad det kostar med rengöringsprodukter för en familj på fyra personer under 3 år (enligt konsumentverket)....5.50 per dag. Där ingår alltså alla disktrasor, borstar, diskmedel, Mr.Muscle för badrum, för kök, för ugn osv....

Motsvarande för ENJO blir 2.90!

Men...det kostar att köpa in....men sen räcker produkterna i minst fem år. Kanske att köksduken som ersätter wettexduken kanske slits lite fortare men resten....

Ja, vad kostar då ett set som motsvarar till exempel de saker man använder i köket...jo, det kostar 599:- och då får man en kökshandske, en diskduk, en köksduk och en olivtvål! Olivtvålen använder man till att rengöra handskar och dukar med efter användning....nån gång då och då tvättar man i maskin utan sköljmedel!!!
Vad mer behöver då? Jo,  vatten....och det finns ju i kran!! Sen finns det naturligtvis fler produkter om man så önskar men detta var vad jag började med och jag tror det är en bra start!!!
Jag tror inte att jag kan diska och städa mitt kök med wettex, diskborstar och rengöringsmedel för 200 kronor per år i 3 år! 

Jag ska ta bilder i morgon och lägga in! Det blir ju aldrig detsamma som att få känna och prova själv men så Ni får en liten fingervisning!!

Åter till kvällens demo jag tror att jag ikväll sådda frön som kanske växer till nåt som jag får skörda senare! Jag fick ett nytt demo bokat....det var viktigast!!! Nej, viktigast är att jag är nöjd med min prestation och det är jag!!!

I morgon...eller förlåt, jag tittar på klockan, ikväll ska jag till sambons gamla hemtrakter och försöka övertyga dom om vikten att värna om miljön och hälsan!

Huvudet behöver vila!

Tanken var nog egentligen att skriva en lång och utförlig blogg om dagen men mitt huvud är itne vad det borde efter dagens korvstoppning så jag ber att få återkomma i morgon!


                                                                           

Nu...................har vi hittat

MMS

Nu...................har vi hittat var matta...och vi är själva överraskade! Trodde aldrig att jag skulle vilja ha en sk persisk matta!


Sen söndag!

Fortfarande har inte min blogg kommit fram....trist! Inte på så vis attd en var viktig för det var den inte....den visade bara en matta som vi överraskande nog ska köpa oss! En matta som jag väl aldrig trodde skulle komma in i detta hus....men vi håller nog på att bli vuxna....det är nämligen en kopierad persisk matta från IKEA!!Bilden jag tog var otroligt mycket bättre...tror jag...för på den här bilden är inte mattan speciellt vacker...nå, vi får väl som det inlägget någonsin hittar hit!!!

Helgen har för övrigt varit ganska stillsam....två långa promenader....fika hos en god vän som ska vara min första värdinna på tissdag. I morgon är det nämligen dags för utbildningen på ENJO...sen får jag kalla mig Miljörådgivare...visst låter det tjusigt???

Så...med andra ord är det kanske dags att gå och lägga sig nu!!!!

Tjurig!

Varför strular blogg.se.....inget svar går att få....

Idag runt  två skickade jag ett inlägg från mobilen...har det kommit...näe!!!

Får se nu då om detta går att publicera.....

Själv ska jag nu se Svensson, Svensson...


Stora julracet!
Ja, snart är det dags igen...full fart mellan mammor, pappor, far-och morföräldrar alla vill ha sin bit av kakan!

Dock blir jag lite förtvivlad när jag nu snurrar runt bland bloggarna och läser om oron inför detta stora race...varför måste en del föräldrar vara så otroligt egoistiska?

Jag tycker att julen är barnens helg och i det fallet brukar jag bli oemotsagd! Men vad jag läser är...JAG vill att barnen ska vara hos mig på julafton ...JAG vill vara barnfri på nyårsafton.....JAG vill...och så fortsätter det..
Värst verkar det vara i de fall då det finns mina barn och Dina barn och våra barn.....när ska folk begripa att man måste ta hela paketet...man kan inte välja bort partnerns barn!!!

Jag menar inte att man måste älska sina styvbarn lika mycket som man älskar sina biologiska...men de har samma rättigheter till sin förälder som de egna!!!!!

Kan man inte leva med det så bör man kanske inte leva tillsammans utan kanske försöka hitta en annan levnadsform!

Just julen verkar ju vara stora käpphästen....men är det någon som har frågat vad barnen vill??? Låt dom få bestämma...åtminstone så långt det bara går...det är som sagt deras jul!

I vår familj har vi oftast firat julafton på juldagen om Ni förstår hur jag menar! Min sambo och jag har bara chillat på julafton...smakat lite på julmaten och tagit en glögg till Kalle Anka...ibland har nån mer singelförälder dykt upp..
På juldagen har alla tre barnen kommit och vi har ätit julbordet och delat ut julklapparna...för så har barnen velat ha det!!
De har uttryckt önskemål om att vara med sina andra föräldrar på julafton...och det skulle aldrig falla mig in att tvista om det....sk skilsmässobarn har nog med skuldkänslor ändå!

Nu säger jag inte att detta är den enda lösningen men för oss har det fungerat....men jag ber Er...lägg inte börda på barnen! De vill så gärna vara oss alla till lags och det går inte att tillfredsställa alla på så få dagar! Stå tillbaka från Era egna önskningar...det kommer flera jular!


 

Aptit...

...har jag gott om just nu...kunde jag dela med mig av den så vore det perfekt!!

Jag är helt säker på att jag inte äter för att ersätta rökningen för av nån underlig anledning så är jag inte röksugen..jag tänker inte ens på rökning. Igår glömde jag till och med att sätta på plåstret....

Däremot är allt som finns i skåpen smarrigt....fortsätter jag så här så kommer jag att se ut som en elefant till sommaren och då kan man ju undra vilket som är mest hälsosamt?

Jag tänker inte forska i det för jag är ganska säker på att rökningen skadar min kropp mera än om jag går upp femton kilo....däremot är det ju jobbigt psyikiskt med tanke på mitt förhållande till mat och kropp sen tidigare i livet...men jag får väl lära mig att leva med det också på nåt sätt...inget är omöjligt det tar bara lite längre tid!!!


Kommentera mera...

...jo, men hur lätt är det när ens kommentarer bara försvinner......jag har nyss försökt kommentera flera av Era bloggar kära vänner men....det försvinner!!!

Så..därför vill jag bara tala om att jag gärna hjälper till med matematik om det itne handlar om Pythagoras sats och annat elände!!

Sen ville jag också tala om att jag hade också bara en skola och ca 14  linjer att välja på och ändå lyckades jag välja fel!!!!

Ja...det var allt för nu....återkommer....i morgon skickar jag gubben till jobbet igen så jag får lite lugn och ro härhemma.....han rubbar mina cirklar....*allt sagt med kärlek*

Sammanfattning!

Ska ta och göra en kort sammanfattning av den gångna veckan...det har ju varit lite mycket så faktiskt har cybervärlden fått komma i andra hand...men så ska det väl vara också?!

Ja, förra lördagen hade vi ju våra goda vänner här och jag presenterade ju menyn för Er i tidigt stadie, tänkte att Ni skulle få se hur varmrätten såg ut när den väl låg på tallriken!! Dock är det ytterst få maträtter som gör sig på svart tallrik men det är ju snyggt med svarta tallrikar!!!Alla var mätta och belåtna när vi lämnade bordet..så mätta att det tilltugg jag inhandlat i form av jordnötter, chips och lösgodis knappt blev rört under hela kvällen! Trist för det innebär ju att sambon och jag måste gå och äta på det tills det tar slut...och det behöver då rakt inte nån av oss...fick nämligen på söndagen veta att jag bor ihop med en riktig man nuförtiden...Ni vet väl den där devisen...riktiga män väger över.... *fnissar*

På tisdagen så åkte ju styvdottern och jag till Stockholm för att bland annat gå på  Rosa Bandetgalan men också för att hinna med lite andra roliga saker...som till exempel Hallwylska museet där det just nu pågår en otroligt häftig konstutställning. De har små vackra rum med olika typer av konst såsom stilleben, landskap och portätt. De har bra information i varje rum så man fick sig lite kunskap till livs!!

På gården fanns dock ett riktigt häftigt konstverk.....Visst är det enormt läckert?I informationstexten här ovan kan också läsa sig till att tavlan i sig är större än vår lägenhet!! Nåt annat spännande som jag fick lära mig senare i veckan var faktiskt att en av döttrarna i familjen von Hallwyl grundade Muramaris som man kan beskåda på Gotland. Jag gör ingen utläggning här om det utan länkar Er vidare till Mari Jungstedts sida som handlar om detta och hennes roman Den döende Dandyn...
läs för det är en spännande historia!

Muramaris har sin egen plats i mitt minne..mytomspunnen men som barn förstod jag aldrig varför...bara att det försiggick en massa hemlisar och att de flesta vuxna fnittrade lite när man körde förbi där....nu när jag läst hos Jungstedt så vet jag bättre...alla dessa fördomar!

Ja...på kvällen bar det då vidare mot Globen och den var vacker att se på...Det var för oss båda första besöket i Globen och jag har lärt mg att ska jag dit igen så vet jag var jag inte vill sitta...där vi satt! Fy, jag fick sån svindel så jag trodde först inte att vi skulle kunna vara kvar men jag vande mig men det var med skräckfylld förtjusning jag tog mig därifrån!

   

I lördags var det då dags för träffen med ett gäng tjejer som alla mötts via Lunarstorm! Några hade jag träffat tidigare och några var helt nya men ändå inte obekanta...man kan faktiskt lära känna varandra genom att bara prata med varandra!
Ovan är det några exempel på hur det såg ut i vår trevligafestmiljö!!!

Nu måste jag dock skynda mig iväg på styrelsemötet där jag tänker tala om att jag inte kommer att fortsätta som ordförande efetr denna mandatperiod....det tar alldeles för mycket på krafterna och ger alltför lite tillbaka, men då har de gott om tid att förbereda sig inför en ny ordförande!!! Vi har ju itne stämma förrän i maj...men det är en hel del...det är itne bara att sätta sig med klubban i handen och se glad ut!

Fuskat i helgen!

Ja...det blev ju då rökt lite i helgen men jag lärde mig nåt viktigt...jag ska inte ha cigaretter hemma när jag slutar! Så igår när en tjej som var med på Lunarträffen i lördags kom hit för en fika så fick hon de resterande cigaretterna med sig härifrån....nu är det slut!!!