Tisdagstema!

Temat denna tisdag är...

Inifrån och ut (foto taget genom fönster tex. "Det är som om att ute och inne vill varandra någonting." för att citera Ernst Kirchsteiger).

Vill Lisa ut...eller?

Denna bild tog jag i torpet i lördags och jag tycker den passar väldgt bra på temat! Om man då ser det ur bakvänt perspektiv...

Mitt bloggnamn baseras på våra katters namn...Kajsa och Lisa...på den här bilden så ju sitter Lisa innanför fönstret och vill nog egentligen ut. Hon älskar att ligga ute i naturen och bara njuta av mylldoft och fågelsång men just denna helg hade någon kastat ut en massa vitt, kallt och konstigt som låg flera decimeter högt utanför den blå torpdörren.

Utanför fönstret står matte och vill att Lisa ska komma ut och känna lite på detta vita som kallas snö!

Helt klart är att ute och inne vill varann nånting.....dela varandras sällskap!

Här kan Ni hitta flera som har bilder på samma tema!
Måndagens blogg...

...uteblev men det märkte Ni säkert!!!

Jag hade fullt upp med livet som är på riktigt. Jag var bland annat tvungen att prata med moster som kommit hem från 3 veckors vistelse på Gran Canaria och det var en hel del vi hade att prata om. Normalt sett pratar vi nästan en gång i veckan och då kan det bli nån timme så vi hade lite att ta igen!

Sedan ville båda mina absolut närmaste vänner ha en telefontid med mig och båda två tog sin lilla rundliga tid...märkligt detta med telefon för egentligen tycker jag inte om telefonen....Det skulle man inte kunna tro när man vet hur många timmar i veckan jag trots allt tillbringar med telefonen i örat! Lustigt nog var min mamma likadan...hon tyckte inte om att ringa upp men pratade gärna om någon ringde henne!

Apropå mamma så var det i söndags 3 år sen hon dog.....tre mycket korta år och tre mycket långa år...tid är verkligen något abstrakt!

Idag har jag gjort det som är det allra mest tråkigaste och jobbigaste i månaden...betalat räkningar. Nå, det blev pengar kvar att leva för den här månaden också...tack för det!

Förresten så måste jag tacka för all positiv respons jag fick på mitt inlägg om bipolära störningar förra veckan...nu går livet vidare och det känns helt okej!

Jag ska försöka ta till mig Era råd och doktorns råd, redan igår började jag med att faktiskt vila när jag kände mig trött och det kan låta hur fånigt som helst att jag inte gjort det tidigare men jag har varit så totalt inkörd på att inte vända på dygnet!! Ja, ja....sent ska syndarenvakna...nu provar jag ny taktik! Det är också ett otroligt vackert väder i Västerås idag så det ska nog bli en promenad med kameran idag. Dock längar jag efter vår vanliga dator den man kan skriva normalt med. Idag har den varit hos doktorn i en vecka...det kunde ta två!!

Nu åker vi hemåt! Ny energi har ko

MMS

Nu åker vi hemåt! Ny energi har kommit så också solen!


Det här krysset har sysselsatt mig

MMS

Det här krysset har sysselsatt mig hela helgen och de sista orden saknas fortfarande...det gör mig irriterad! Krysset följer med till stan så får jag försöka ta datorn till hjälp. Jag tycker dock att man borde vinna en hel tjur och inte bara 300 kronor valfritt i saluhallen!


Vi överlevde natten helt utan prob

MMS

Vi överlevde natten helt utan problem! Lugnt och skönt, teven har gått i strejk så radion underhåller oss, spelen åker nog fram ikväll. Spela i IKEA's ljussken :) grillen erbjuder ikväll bläckfisk med ris och sötsur sås! Vädret är grått och trist med massa plus..snön försvinner i samma takt som den kom ner igår! Nu ska vi fika och lösa korsord sen blir det en stund på spikmattan med en bra bok..Donna Leon!


Nu är vi i torpet och njuter av li

MMS

Nu är vi i torpet och njuter av livet! Vintern rasar utanför dörren men vi har det gott här inne! Snart ska dock Jan få besök på dass och frågan är hur skönt det är!


Middagsutmaning!

Jag har en tid gått och funderat på att göra en egen utmaning, kunde ju vara kul att se hur länge den överlevde om inte annat! För några veckor sen så kom jag på hur den skulle se ut...så nu är den här!

Sambon och jag tittar varje fredag kväll, jo vi har passerat 40 ;) , på Go'kväll och går där på en fiktiv middag så nu tänkte jag skapa en egen fiktiv middag och sedan skicka den utmaningen vidare!


Var är middagen, vad ska Ni bjuda på och vilka bjuder Ni och varför bjuder Ni just dessa fyra personer?

Min middag ser ut så här...

Min sambo kommer att delta som 6:e person för att vi ska bli jämt antal personer vid bordet och han kommer också att stå för markservice under middagen. Jag vill ju kunna umgås med mina speciella gäster så mycket jag kan och trots allt så är det jag som har gjort förberedelserna

VAR:
Vi kommer att duka upp ett vackert bord ute i vårt torp. Det kommer att dukas med limegrön linneduk och svart porslin. Många ljuslyktor kommer att hänga i träden runt omkring oss och det kommer också att stå några på bordet förstås! Däremot kommer det inte att stå några blommor på bordet eftersom vi befinner oss i en blomstrande oas!

MENY:

Till förrätt kommer jag att bjuda på den utomordentligt goda ungerska vitlökssoppan med härliga brödkrutonger till!

Till huvudrätt serverar jag Engsögös som är fångad samma dag av min vän fiskaren. Det är filéer som jag rullar och sedan häller en blandning av grädde och champinjonkräm över. I varje fiskrosett lägger jag en sked svart kaviar, det får sedan gå in i ugnen. Till det serverar jag nyupptagen potatis och grönsallad.

Till dessert får vi Engsötårta som är en sorts kladdkaka serverad med svartpepparmarinerade jordgubbar och en klick vispad grädde.

Självklart kommer det att finnas öl, vin och alkoholfria alternativ för den som så önskar!

GÄSTER:

Tomas Di Leva är min första gäst. Honom vill jag bjuda för att jag vill få en chans att se vem han är. Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag hans musik och jag skulle vilja veta mer om honom. Att få se om det är hans rätta jag som är i tv-studion eller om det finns en till som kanske är ännu mera avslappnad!

Hjalmar Söderberg vill jag bjuda för att kunna få tacka honom för alla underbara läsupplevelser han har givit mig genom åren. Jag skulle vilja veta mer om hur han tänkte och gjorde när han skrev Den allvarsamma leken som jag läst säkert sju gånger. Jag vill helt enkelt veta mer om honom än om det jag kan läsa mig till.

Hjördis Pettersson, hon är självskriven på min middag. Bagardottern från Visby, kvinnan som verkligen kunde konsten att spela ragata på film! Jag vill också höra om hon fortfarande "kan" prata gotländska eller om hon låter som en hybrid precis som jag!

Min sista gäst är en person som jag lärt mig att uppskatta mer och mer genom åren, en gång i världen fick jag rysningar när jag såg honom men numera högaktar jag honom för att verkligen våga sticka ut hakan och säga vad han tycker. Jag håller inte alltid med honom men Bert Karlsson från Skara ska var med på min middag! Blir han för intensiv ska nog vi, 2 rekorderliga fruntimmer från Gotland, kunna få ner honom på jorden igen!

Vilka går då min utmaning till...jo, Er fyra är jag nyfiken på...vilka bjuder Ni på middagen?

Ingrid

Anjocapi

chattens

Unika


Gör precis som i alla andra utmaningar, länka till den som utmanar Er!Bipolära störningar!

Jag har lovat att berätta om hur min situation ser ut och vad som händer hos mig just nu. Egentligen är det lite emot mina principer att lämna ut så mycket om mig själv i en blogg då jag vet att vem som helst kan läsa detta och detta blir personligt men jag tror att detta kan ha ett syfte och kanske kan det inspirera någon mer att våga stå på sig och våga lita på sig själv!

2003 gick jag in i den berömda väggen totalt. Hela mitt liv slutade att fungera och ingenting var roligt!Man kan då tycka att såna perioder kommer man in i men för mig försvann livslusten..ingenting var roligt. Jag orkade inte göra nånting, kroppen lydde inte!

Saker som tillfört mitt liv glädje tidigare lockade inte längre. Jag satt i soffan och tittade och väntade på att få gå och lägga mig igen. Eftersom jag är en otrolig kontrollperson tillät jag mig aldrig att ligga kvar i sängen på morgonen för nånstans så kändes det som att då hade jag förlorat helt.

Jag gick upp på morgonen, såg till att ungarna kom iväg till sina skolor de dagar de var här, de andra dagarna såg jag till att jag duschade och klädde på mig sen gick jag till soffan! Jag försökte sköta markservicen för familjen för jag var ju...hemma.

Jag läste inte, jag tittade inte på favoritsåpan, jag kontaktade inte mina vänner, jag gick inte ut om jag inte måste...jag slutade att leva nånstans...bortsett från det jag måste...

Min sambo följde med mig till doktorn som redan under flera år sjukskrivit mig med jämna mellanrum för andra åkommor som jag idag förstår hängde ihop....det var varningstecken som vare sig hon eller jag kunde tyda. Bland annat hade jag haft långvarig feber som inte kunde härledas till nån direkt infektion. Då i november 2003 började hon ställa frågor både till mig och min sambo som jag inte då förstod..men vad hon gjorde var att kolla kriterierna för depression. Jag uppfyllde sju av nio....jag har till exempel aldrig varit självmordsbenägen...jag älskar livet!!

Jag fick medicin som hjälpte mig att få en del av livet tillbaka men kraften var slut. Så fort jag var lite laddad så förbrukade jag energin jag fått och lite till. Medicinen gav mig 30 kilos övervikt och jag lovar att det gjorde mig inte mindre deprimerad, framförallt som jag redan tidigare hade ett komplicerat förhållande till mat.

Vi kom överens om att jag skulle sluta med medicinen för att se om det fungerade. Depressionen hade lugnat sig men livet runt om mig var intensivt. Jag hade inte mycket tid över till mig själv av olika anledningar som jag inte tänker gå in på då det är ytterst privat. En av anledningarna var en brytning med min ursprungsfamilj...men livet snurrade på som den värsta virvelvind och jag vare sig kunde eller ville säga nej!

Då....slutar min doktor som jag haft under alla år. Hon kunde mig utan och innan efter åren som whiplashskadad och min största livhank försvann.

Nu började karusellen med stafettläkare. I allt detta blir jag uppsagd från min projektanställning, vilket i sig inte var nåt fel men knappast positivt för då kände jag mig ännu mer värdelös, jag får dessutom veta att min mamma är sjuk i en dödlig sjukdom Myelofibros. Om sjukdomen och om hur det var kan Ni läsa om Ni går in på den
kategorin. Det är ju också upphovet till att jag startade den här bloggen.

Det var tufft då vi av olika anledningar inte haft nån kontakt under lång tid och de hade flyttat 45 mil bort. Vi hittade en ny plattform att stå på och det var en stor glädje för mig. Ni som hängt med ett tag minns att mamma fick mycket längre tid att leva än det var förutspått och att hon till och med hann fira en midsommar med oss ute i torpet!

Sista november 2005 påbörjade jag en arbetsträning på en restaurang, perfekt ställe att vara på när man är stresskänslig! Julbord....ja, behöver jag säga mer? Hur som så blev jag lovad utbildning efter en månads praktik, när en månad hade gått så skulle jag ha 2 månaders praktik och när jag gjort det skulle jag ha 3 månader...där orkade jag inte längre. Då var vi framme i mitten på mars, jag hade dessutom fått besked att mamma var sämre och låg inlagd. AF, Fk och jag avslutade påbörjad rehabilitering

Mamma dog den 29:e mars, jag hann ner.

Jag kom till en ny läkare och här startar den riktiga kampen! Han hade varit i Sverige i fem månader och kunde just ingen svenska heller ingen engelska men däremot lite tyska och jag hade ju läst fem år tyska så vi hankade oss fram. Han ställde märkliga frågor som jag inte förstod art de skulle leda. Men en fråga var...Kan Du inte jobba...eller vill Du inte jobba? Den sitter hårt i huvudet på mig då jobb är det jag älskar! Att jobba är ett mått på hur bra man är som människa skulle man kunna säga om man vill raljera i ämnet. Jag börjar gråta då jag känner mig ytterst kränkt! Han börjar tala om för mig att jag måste medicinera om jag verkligen anser mig sjuk...vilket jag vägrar! Jag ville ha behandling inte bedövning! Försökte förklara att man måste ta reda på vad som gör ont...man kan inte gå till tandläkaren varje dag för att få en bedövning...man måste ta reda på var det onda kommer ifrån. Nå, han ger mig fortsatt sjukskrivning då det sker efter önskemål från FK.

Det sammankallas till avstämningsmöte med Fk, AF, mig och doktorn. Då förklarar han för handläggarna att jag har bipolära störningar men att det finns bra kliniker i Österrike som han kan rekommendera! Detta är sant!
Vi alla sitter som fågelholkar och funderar på vad han menar, jag framförallt då  jag inte förstår vad det är för diagnos jag fått! Fk förklarar för mig att det är manodepressivitet varpå jag frågar vad han grundar det på? Jo, för Du har så nära mellan skratt och gråt och han hade förstått det redan efter femton minuter i mitt sällskap!

Efter mötet vill Fk och AF att vi ses lite kort utanför och de är upprörda över hans sätt och att de känner inte igen det han beskriver om mig....men hos mig har detta slagit rot!

Tiden går jag får ytterligare en ny läkare som är jättetrevlig första gången vi ses, hon förstår vad jag säger och vad det är jag säger. Jag får en lång sjukskrivning för att komma till ro. Jag går ner en massa i vikt och börjar att komma i fysiskt form men får besvär med lederna och söker doktorn.

I november tar jag kontakt med Fk och vill ha till ett möte då jag känner att jag vill igång med nåt och fk lovar att greja detta. I slutet på månaden får jag ett samtal då jag sitter på tåget till småland och pappa att doktorn anser att jag ska börja jobba heltid den 1/1 -07 för jag hade minsann sett så pigg ut sist hon träffat mig så det fanns ingen anledning att jag skulle vara fortsatt sjukskriven! Nå, efter mycket om och men blir mötet av och det blir ett möte där både jag och Fk nästan börjar titta efter den dolda kameran! Jag gråter av förtvivlan och Fk nästan skriker av ilska för läkaren beter sig mycket illa!

Hon beskyller mig för både det ena och andra och menar stenhårt att hon tänker inte medverka till att jag ska få starta i lugn och ro med rehabilitering utan hon anser att jag är arbetsskygg och ska bara ut och jobba. Fk frågar om hon läst min journal och här kommer det då fram att hon diskuterat mig med min föregående läkare som föreslog en klinik i Österrike!
Hon säger också att jag inte är samarbetsvillig och bara bråkar med mina läkare samt att jag vägrar medicinsk rehabilitering Med det menar hon att jag vägrar att stoppa i mig medicin. Fk läxar upp henne genom att tydligt tala om vad medicinsk rehabilitering också kan innebära. Ja..här ska jag inte bli mer långrandig...detta möte går till historien och jag vet att Fk minns det än idag!

Jag får dock förlängning mot att ja lovar att komma igång med rehabilitering varpå FK och jag bara tittar på varann eftersom det var det som var syftet  med mötet!

I februari påbörjar jag rehabilitering som under hösten med början i oktober leder till att jag får en arbetsträningsplats med halvt löfte om anställning. Problemet är att det är på ett bageri med endast ägaren som arbetare. Jag gör mig genast "oumbärlig" då jag älskar att jobb med matvaror och att ha med kunder att göra. Hela affärsidén tilltalar mig oerhört så jag vänder ut och in på mig själv för jag älskar detta och jag behövs verkligen! I november kommer febern och så är karusellen igång igen. Detta blir naturligtvis ohållbart för bagaren och jag känner att jag kan inte ta en anställning som jag inte klarar av...det är inte rätt eller juste mot någon för sanningen är den att jag gått i väggen igen!
Dagarna före jul får jag hoppa av!

I januari har vi åter möte med Fk, AF och mig och jag får beskedet av Fk att nu måste jag medicinera annars...hotet hänger onekligen i luften! Jag har inget val och när läkaren, nu ytterligare en annan, vill ge mig medicin så tackar jag ja.

Jag börjar medicinera och mår genast sämre. Jag har under hela den här tiden haft min kurator som stöd, tack och lov för honom, och han och jag kommer överens om att trots allt försöka fortsätta med medicinen. Den sista april blir jag dock uppläxad av mina vänner att de vill inte ha mer med mig att göra om jag fortsatte medicinera....jag var urtrist, sur och allmänt otrevlig. Jag mådde skit  och för första gången under dessa år så började jag fundera på livet....om detta var livet så kunde jag vara utan!

Jag slutade medicinera...fick en remiss till EPM - Enheten för psykosomatisk medicin. Där har jag äntligen blivit sedd. Jag får nu adekvat hjälp. Jag får min bildterapi som fungerar!

Idag fick jag träffa en psykiater som en gång för alla suddade ut alla tankar på detta med bipolära störningar! Finns inte en chans att Du har det sa han! Däremot är denna ångest och utmattning så djup hos mig så jag måste få chansen att få god tid på mig att läka nu! Jag är inte arbetsskygg utan högpresterande vilket är en direkt motsats!

Trots att jag egentligen har vetat allt detta tidigare så känner jag mig idag så lättad!

För att ingen nu ska missförstå mig, de påstår på bildterapin att jag alltid måste ursäkta mig för allt och de har kanske rätt, så måste jag ändå säga att jag har inga fördomar när det gäller manodepressivitet men anser att man kan inte bara ställa en diagnos och sedan inte göra nåt åt det! Denna doktor har satt djupa spår i mig och jag vill påstå att han med flera har förstört mycket för mig och mitt tillfrisknande!

Jag tackar gudarna för min kurator som såg till att jag hamnade på EPM men undrar ändå varför ingen under alla år funderat över att remitterat mig dit tidigare?

Ja, nu har jag lämnat ut en stor del av hur det ser ut hos mig nu! Jag gör det för att säga...stå på Er...lita på Ert inre...var kritiska mot ordinationer...sök själva!

Problemet är bara att för att orka vara sjuk måste man vara frisk!! En annan sak som också hjälper till är att ha en förstående och stöttande familj....och det är jag lyckligt lottad att ha!

Fundering?

Utan att göra nåt inlägg i själva debatten, för det är jag för dåligt insatt för att göra, så undrar jag hur mediadrevet sett ut om Vanja Lunby-Wedin varit en man?

Läs Aftonbladet....
HÄR!

ARG!

Igår när posten trillade ner i brevlådan var jag ju givetvis där på en gång för att se om det kom nåt skoj...händer ju ibland faktiskt!

Vad jag hittade gjorde mig riktig upprörd och jag gick genast till spegeln på toaletten för att kolla om jag under natten fått några extra rynkor, på väg dit noterade jag att jag inte börjat använda varken rollator eller käpp för att ta mig fram!
Inga rynkor utöver de vanliga hittade jag heller....

Ändå...så trodde någon att jag blivit 50+.....Skämt åsido så tror jag mig inte ha några större problem med åldrandet men man kan tycka att i denna datoriserade värld så ska jag som inte ens fyllt 47 slippa få den typen av reklam i alla fall!!!

Tisdagstema!
Tisdagens tema är platt...jag funderade länge...vad är platt? Inte jorden för det kom man ju fram till redan nån gång under...ja, nån gång under historisk tid...under förra milleniumet i alla fall!!

Sen kom jag på att sonen med sin egendesignade tuppkam kom hit direkt efter dushen fredags och då tog jag några foton av honom...det borde vara platt....men, nej...det var bara mer som Sideshow Bob...

Sen kom jag på det...det käraste jag äger....Laptopen...den är väl platt?

Den är för övrigt också överlämnad i teknikens händer! Idag kom det en söt liten pojke och ringde på för att köra älsklingen till doktorn. Han lovade också att darlingen skulle vara frisk inom 2 veckor...det känns tryggt!!

Det finns flera platta tisdagsteman...
HÄR!!!

Rubriklös

Av nån underlig aneledning så är jag inte så inspirerad till att skriva blogg just nu! Kanske är de vårkänslorna som spirar och hämmar skrivandet...eller så är det helt enkelt föratt jag sanar min dator...den riktiga som jag kan skria på som vanligt....den här är urtrist för den tappar ännu flera bokstäver än jag gör i vanliga fall!

För den som inte vet så är det så att som nackskadad, i mitt fall 2 whiplash, så går fingrar och hjärna åt olika håll ganska ofta. För den som pratat med en nackskadad på MSN så är detta mycket tydligt..ju sämre man mår i nacken...desto mera stavfel! Därför är jag så glad för stavningsprogram så jag kan kolla ordentligt när jag skrivit klart...det blir ändå fel ibland! Men detta kan vara mycket besvärandeoch nu med denna dator vars tangenter inte riktigt tar som de borde när jag trycker ner dom så blir det liksom lite trist!

Pratade idag med Försäkringskassan....mitt fall är nu i utredningsläge igenså jag får fortsatt sjukpenning ett tag till i alla fall...man bockar och tackar! På torsdag ska jag på det besök som sen ska resultera i en lite mer öppen blogg från mitt håll. Då ska jag också berätta lite mera om vad som händer på bildterapin!

På onsdag kommer jag nog att vara helt osynlig här...då ska jag för första gången göra nåt riktigt själviskt...jag ska bygga naglar. Mina har fullkomligt rasat nu och jag tycker inte att det är kul att demonstrera saker med händer som ser ut som skrutt! Ska bli skoj att prova! Sen blir det 40-kalas i Sura och sen vidare till Gamleby för demonstration...hela den dagen går i ett!

På torsdag ska jag då på detta besök jag nämnde tidigare och sen vill sonen att vi ska åka ut och städa ur torpet för i helgen kommer vi att vara där. Jag känner att jag måste få låna min hjärna, som käre vännen brukar säga, och slippa alla ljud! Har Ni provat att lyssna på alla ljud som finns i en stad....det är många!!!!

Nå...idag är det dock måndag....

Vi mår INTE dåligt idag!

När jag såg kommentarerna här så kände jag att nu var det nog dags att uppdatera Er lite!!

Vi kom iväg i går efter bandyn och maten och anlände till den gamla handbollsorten Irsta vid sjutiden och naturligtvis var vi tvugna att börja med en skål!!

Vi hade med oss söta presenter i form av en blomma, en stor pyts med pärlhyacinter, till hela familjen och en liten burk till minsta dottern som var till för att odla smörgåskrasse i! Ganska kul grejer faktiskt...finns just nu på IKEA..själv köpte jag persilja...fanns Basilika och gräslök också...

Vi hade ytterligare en liten gåva med till värdparet men tyvärr så de inte ut att uppskatta den....de fick varsin inramad bild av mig och sambon!! Vi brukar jag sms-parta på helgerna och man skulle ju kunna tycka att dom skulle uppskatta att ha ett foto av oss att titta på då....

Min ungste son sa redan tidigt att han och flickvännen skulle dyka upp...men den enda jag såg under hela kvällen var min äldste son och hans flickvän...de var snälla och skjutsade oss!

Vi hade mycket trevligt under hela kvällen och kom hem nångång vid halvtretiden....och vid sex var jag vaken igen!!!

Men....en kopp kaffe och stadens gratistidning förgyllde min morgon tills det ringde i telefonen och det sas att det varit inbrott i källaren....så var det itne men på det viset så kom jag i kläderna och där är jag fortfarande!!

Vi tog en promenad till ICA-butiken och hämtade spikmattan...ska snart testa lite....ska bli kul att se hur den fungerar...om den fungerar!! Nån av Er som provat???

Sen har jag börjat måla ett kakfat...städat lite i vardagsrummet...lagat mat....samt bakat muffins....så, nej...här är vi inte bakfulla bara fulla med aktivitet!!!!!Av nån underlig anledning så verkar det inte gå att kommentera detta inlägg....märkligt!

Vi vann!!

SM-guld i bandy!!!

Nu ska vi fira....tur vi har en dunk vitt vin...refererar till föregående inlägg!!!
Sa jag att vi skulle på fest ikväl

MMS

Sa jag att vi skulle på fest ikväll?


Melodikryss och IKEA!

Först måste jag säga grattis till storasyster Marianne som fyller år idag...hipp hipp hurra!!!
Just nu löser jag melodikrysset samtidigt som jag skriver det härinläget hittills går det bra! Känner mig dock ltie handikappad då min högra hand för tillfället är ur funktion...ja, alltså min bästa medhjälpare som sitter nånstans på Rosornas ö.Mina tankar är mycket hos Dig...bara så Du vet!

Efter krysset ska vi ta en sväng till mitt favoritställe.... 
 måste se om det kommit nåt som man kan shoppa...lite shoppingsugen idag!!! Förmodligen blir det som vanligt....inget shoppat!

Nån liten kul grej ska vi dock handla...ska bort ikväll och då vill man ju ha nåt med sig till värdparet...även om vi nu måste komma mätta och ha drickat med sig...det dom bjuder på är trevligt sällskap och det är icke att förakta...så får det gärna vara för mig, viktigast är ändå att träffas!

Ikväll är det dessutom en ganska intressant teve-kväll..Babben på ettan och Robinson på fyran...ikväll blir det inspelning och så får vi hoppas att nåt går i repris på bra tid!! Inte för att det är hög kvalite på det sistnämnda men det ä ett program som säkert alla kommer att pata om och man vill ju inte känna sig helt borta i sociala sammanhang....*hoppas Ni hör att det dryper lite*

Babben gillar jag och det behöver jag väl knappast berätta varför? Nå, det är inte bara för att vi kommer från samma ö utan också för att hon är den hon är...så otroligt mänsklig!!!

Nu är krysset löst...bloggen skriven....IKEA's hemsida genomläst....nu ska jag bara sätta på mig kläder måla ett par gubbar i ansiktet sen är jag redo!!!!

Ja, här händer allt och inget! Bar

MMS

Ja, här händer allt och inget! Barnen som flyttat hemifrån embarkerar datorn! Vi får höras i morgon helt enkelt!


Carina flyttar in!

Nyss blev jag väldigt glad när jag läste Expressen och insåg att ett av mina favoritprogram var på väg tillbaka!!

Den 3:e april så dyker tydlige Carina Berg upp i rutan igen och gissa vem hon ska flytta ihop med??

Läs här så får Ni veta...spännande konstellation...är det möjligtvis dags för ltie upprättning?


Katastrof!!

Vår dator la av idag....näst intill panik utbröt i min kropp!!

Kom dock på att föreningen har en bärbar dator som jag genast sprang och lånade..jag uför ju trots allt en hel delm styrelsearbete hemifrån...måste ju också kunna betala föreningens räkningar s jag har inte dåligt samvete!!

Dock kan det innebära att jag de närmaste veckorna inte kommer att vara så aktiv...breor på hur väl vi kommer överens Fujitsu och jag!!!

Solen är här...på riktigt!

Jag tror faktiskt att det är vår på G!! Solen lyser så mycket den bara kan och det känns på nåt vis som att solen verkligen älskar att få glädja oss!Glädjen här är stor för i helgen så sådde jag ju mina tomatfrön....och flera av dom har redan tittat upp...spännande!!!!Igår kom mina små pelargonsticklingar från Rockdala så i morgon ska jag plantera dom i små krukor..eller kanske ikväll redan beror på hur tiden räcker!Sambon är fortfarande sjuk....han har lovat att gå till jobbet i morgon men gav samma löfte igår så....kanske jag ska göra som så många andra inom bloggvärlden....ha en tävling!!

Den som har bästa argumentet till att överta en sjuk sambo erhåller om två veckor ett paket med DHL....kan det vara nåt?

Helt plötsligt så kände jag att det är nog läge att informera Er läsare om att min sambo är en av mina mest trogna läsare....så jag går inte bakom ryggen på honom på nåt vis....mer än att jag kanske roar mig lite extra på hans bekostnad!!!!


Testar!


I sällskap med Mr. Nikon!

Efter en månads stillasittande i samband med förkylning så tog jag bara väskan med Mr. Nikon och gick ut i solen! Måste liksom bara få lite frisk luft och ny energi!Vårfloden är här konstaterade jag ganska snart...överallt rann små minibäckar och jag insåg att våren är på G...så som jag längtat!

Jag tog bilen och åkte ner till Mälaren för att se hur det såg ut. Tog mig ned till Tegeludden och plockade fram kameran. Isen ligger fortfarande tjock även om den är mycket porös och jag vågade mig inte ut på den men det gjorde jag inte för ett par veckor sedan heller...har mycket stor respekt för is och vatten!


    Framnäs...

Det blåste kallt, oj så kallt men ganska snart insåg jag att solen är på väg och kanske borde jag söka mig en plats som inte är fullt lika utsatt för vind som just denna brygga. Sagt och gjort jag tog mig vidare till Björnön. Stannade till vid Na Björnön som är nån form av tillhåll för scouterna! Tänk så vacker denna stad är!Den här lilla gynnaren flög med mig längs strandkanten nästan hela tiden och sjöng...vackert!!!

     

Vatten är alltid lika fascinerande tycker jag...undrar hur många bilder jag tagit på vatten...idag vet jag att jag tog hela 380 bilder på allt möjligt!! Det hade inte varit möjligt om inte digitalkameran funnits!Är det vår eller är det jul man tänker på när man ser detta??

Tisdagstema!

Det finns många olika fototeman i bloggens värld och nu ska jag ge mig hän åt en. Tisdagstema har jag följt på avstånd och idag kändes temat lite skoj, dessutom så kliar det verkligen i fotofingrarna nu...våren är på väg och jag ska straxt ge mig  ut och se om jag kan fånga några vårtecken med kameran!

Här är mitt bidrag till veckans
Tisdagstema....

Från sidan!

Från sidan!


Ut och stjäla hästar!! del II

Nu har jag så läst boken jag erhöll i pocket&trix....tyvärr käraste hemliga bokvän...jag kan inte med bästa vilja i världen säga att jag älskade boken!

Kanske är jag en ytlig typ som inte förstår mig på riktig kultur trots att många kallar mig kulturnörd men jag hittade aldrig tråden...tempot....eller känslan i boken. Däremot och det var väl det som fick mig att läsa hela, trots allt, var att språket var fantastiskt...meningarna var väl sammansatta av fantastiska ord!Ut och stjäla hästar

Detta var mitt omdöme...det finns dock många som säger precis tvärtm och det bästa Du kan göra för att ta reda på vad Du tycker är att läsa den själv!!!!!!

Bor jag på en bra gård?

Har jag bra grannar??

Idag ringde det till och en granne frågade...vill Du ha en änglatrumpet???

Tror Ni att jag tackade nej? Självklart inte! Nu står den så fin i köksfönstret och bara väntar på att våren och värmen ska komma så den också får flytta med till torpet!!!!!

Sjuka män behöver hyllas!

Precis som jag befarade så är ju den blivande maken sjuk idag. Han har snurrat som en jojo i sängen i natt och redan i tidig gryning tändes strålkastaren som sitter ovanför sängen för då skulle han läsa. Nå ja...Lisa och jag drog täcket över våra vackra huvuden och lät honom läsa...då låg han ju stilla i alla fall!!Efter en stund hörde jag hur han la ifrån sig boken och lampan släcktes så då kröp vi sakta upp igen och kollade läget! Jag insåg straxt att han faktiskt lyckats somna om och hörde honom mumla nåt sömndrucket om att flyga drake..nej, det är inte den boken han läser...


För två år sen så köpte ju sambon en riktigt fin drake som han skulle flyga med ute i torpet...sedan dess har det varit vindstilla! Däremot så har vi en sån här drakflygarklubb alldeles bara en liten bit från oss så ofta ser vi såna här som far omkring i luften,...kanske var det en sån han drömde om!!!Eller möjligtvis så drömde han om pensionen när han får sitta borta vid vår ankdamm och mata änderna!!!


Eller om forna tider medan hängmattan höll!!Detta är dock den sanna och riktiga bilden i realtid!!!!


Pst....jag garanterar inte sanningshalten i denna blogg!!!

En söndag i mars!

En söndag i mars kan man göra nästan vad som helst med men att göra som vi gjort kan ju verka totalt vansinne! Solen har varit framme nästan hela dagen och den har värmt alldeles otroligt och då skulle man ju kunna tänka sig att vi varit ute och utnyttjat den nya kameran...men, nej...det har vi inte!

Jag var uppe och studsade redan vid halv åtta, satte mig då och läste vår lokala gratistidning tillsammans med en kopp kaffe. Vid halvniotiden så gick jag ut i köket och gjorde en kopp riktigt espressokaffe till sambon för att han skulle känna sig lite piggare. Jag tror att det hjälpte för han sa att han mådde lite bättre!

(frukosten har jag ju redan berättat om)

Sen rev jag ur alla sängkläder ur sängen och fick ut täcket på balkongen så det är nog riktigt fullt med frisk luft nu tror jag!! Sen var det lunchdags och då stekte jag upp riset som blev över igår med lite olika grönsaker och så hade jag lite prosciutto som jag rev i strimlor och la över...föll i smaken hos sambon!

Sen tittade vi på en film som jag genast somnade till!!! En förlorad värld hette den för övrigt!!

Sen blev jag ruskigt pigg...inte sambon...så då tog jag in pelargonerna som står i trapphuset och klippte ner dom och satte ner skotten i ny jord!!
                                
I den vita byttan så är det okända sorter så när som på en som är en gammal Mårbacka som jag fick av grannen i torsdags....gulligt tycker jag! Tittar Ni närmare så kanske Ni ser de två som fortfarande kämpar för livet........

Sen när jag ändå var igång kom jag på att jag ska nog ta och få ner lite tomatfrön i jorden också. Det tar ju sin lilla tid innan de tittar upp och min förhoppning är ju att snart få flytta ut tillsammans med dom till torpet!! Kanske kan jag överraska moster med lite färdiga plantor när hon kommer hem från Gran Canaria och hon har tid att åka uppåt förstås!!Det är 8 olika sorter och för den som har sk falkögon så kanske det syns vilka dom är!!!

Nu ska vi äta stekt lax och ugnsbakad potatis och jordärtskockor med mormors laxsås som jag piffat till lite!!!

Vad sambon gjort idag...? Det mest ansträngande tror jag nog är att raka sig och lyfta rumpan från soffan för att gå till köket och bre en macka!!

Om jag är sur...näe, men förbaskat avundsjuk över att inte jag också bara kan slappna av och tillåta mig att göra ingenting!!!!

Det var inte fel låt som vann!

Nu pratar jag melodifestival förstås! Jag var nyss ute på lite bloggturné för att se avd Ni skriver och hamnade hos 3-barnsmamman som ställde frågan vi alltid ställer i dessa sammanhang...Vann rätt låt? Mitt svar blev...det var åtminstone inte fel låt som vann!!!

De senaste åren har väl visat att man ska skicka nåt som sticker ut ordentligt och det måste man väl säga att denna låt gör!! Dessutom måste jag personligen säga att jag gillar det här. Jag lärde mig att lyssna på opera i början av detta årtionde under en tågresa med X2000 på väg til Malmö på BUFF - Barn och Ungdomsfilmfestivalen. Jag blev åksjuk och var tvungen att distrahera mig själv genom att lyssna på den enda kanal som fanns inställd på just detta tåg...opera!! Insåg att det faktiskt gick att konsumera även det! Förmodligen är detta nåt som platsar på medelålderslistan de samtalr om på radion i skrivande stund!!!

Idag slog ajg på stort och bjöd min sambo på en frukost han aldrig ätit tidigare....amerikanska pannkakor....smakade jättebra så prova det nån gång!

,5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
0,5 tsk  salt
2 msk  socker
1 st  ägg
2,5 dl  mjölk
2 msk  smör

Tillagning

1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.

Jag åt dom som dom var!

Sambon och jag har fått en ny passion...vitlökssoppa!! Vi bjöd son K och hans kompis KH på den igår men nåt samig att den kanske inte föll dom på läppen på samma vis som den gör hos oss! Den är så enkel att göra så vem som helst kan!!

Ungersk vitlökssoppa (receptet kommer från Halvåtta hemma hos mig)

Antal portioner: 4

Ingredienser

1.5 msk smör
1 st schalottenlök
 2 msk vetemjöl
 2 dl vatten
1.5 dl grädde
 0.75 msk kycklingfond
 0.5 msk sherry
 4 st vitlöksklyftor
tryffelolja
 1 st chili

Paprikatoast
landbröd
paprikapulver
dill
flingsalt

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.

2. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.


Den här soppan ska vi försöka utveckla ytterligare...gratängsås...vanlig sås till en god bit kött....Man kan dessutom använda smalare grädde smaken blir precis lika god!!


Lovade en bild på vintern! K mår b

MMS

Lovade en bild på vintern! K mår bra i kväll även om han är rejält förkyld. Nåt lite bättre kanske han blir av mammas mat ikväll! Värre är att sambon nu flaggar att han håller på att bli sjuk!


Ingen fara!

Äldste sonen fick igår andningssvårigheter så vi fick åka till akuten! Troligtvis en allergisk reaktion i samband med förkylning! Idag mår han skapligt även om han är otroligt förkyld!

Roligare kan man ha en fredagkväll

MMS

Roligare kan man ha en fredagkväll!


fredag på akuten!

MMS

fredag på akuten!


Egentligen så..

...tycker jag inte alls att sånt här är kul men ju längre jag lyssnade på detta desto mer skrattade jag faktiskt...och inte vet jag riktigt vad jag skrattade åt...


Nå ja....nu ska jag inte lägga innåt mera...tror jag!!

Gotlandslängtan!

Jo..jag kan få hemlängtan ibland även om jag kanske inte åker hem till Gotland längre för hemma är här i Västerås och har så varit sedan 1983 och jag gissar att så kommer det också att förbli!

Men ibland längtar jag efter hemlandstoner....
Den här är kul...det blir lite karaoke...så ta nu i go'vänner..sjung så det hörs ända hit!! Ge mig sen gärna en översättning!!!
Dan & Kjell har jag absolut ingen aning om vilka dom är men en av mina allra första nätvänner gjorde mig bekant med dom..på somrarna spelar vi ofta den skiva jag fick henne med dessa herrar! Just det här klippet var kanske inte det bästa men lite kul är det väl?Ett gott skratt...

...förlänger livet sägs det...och det tror jag verkligen på!!

Det här klippet på YouTube brukar jag plocka fram när jag vil känna den där lite bubblande känslan i kroppen....samtidigt som jag lider med honom...snacka om pinsamt...men förlösande!!!
Nästa klipp är ju bara...jaaa...vad säger man...stackars människa!!! Ni får själva välja vem det är mest synd om!!!

Mätt och kåt!!

Antar att Ni kanske rycker till lite över mitt rubrikval men det är förmodigen ingenting mot vad jag gjorde när jag satte mig till ro på bussen igår hem från stan och fick se denna affisch sittande på väggen mitt emot mig!Jag brukar säga att jag är ganska fördomsfri och modern i min tanke men..tydligen inte eftersom jag reagerade starkt på ordvalet. Däremot inser jag mer och mer att det är just den reaktionen de vill ha...det fastnade och jag läste och budskapet gick fram! Ibland måste man chockera för att nå människor...dock är jag osäker på att det är rätt människor man når.

Läs gärna mer om detta storstadsproblem
HÄR!

Nattsudd!

Just nu är det så mycket som far omkring i huvudet så ikväll satte jag mig och spelade spel på datorn...vilket bra sätt att rensa huvudet jag tycker att det är!! Mina fingrar är upptagna med nåt så tankarna kan löpa fritt!

I morgon kan det bli glest med uppdatering för då ska jag först på mammografi...jag fick ju ställa in sist eftersom förkylningen belägrat mig....efter det ska jag på lunch med äldsta sonen och sen blir det bildterapi...sen blir det nog till att sitta och spela på läppen för då kommer jag att vara helt slut misstänker jag...det är så jag och min kropp fungerar...

Ha det gott till dess!!!

Familjetragedi!!!

I helgen hände det som inte får hända!!!

Tre av våra fem busfrön och bebisar krossades till döds av Kajsa!!!!!!!!


Så just nu står det bara två små pelargonbusar och kämpar för livet i köksfönstret!!!

Kul utmaning!

Utmanad....av Pia alias Anjocapi!!


1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Det är tiden och plikten, livet som bara kan gå framåt utan att se vad det trampar på. Sista boken från Finistère av Bodil Malmsten

2.  Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid?
En tom COOP-kasse som väntar på transport till lådan för tomma kassar.

3. Vad såg du senast på TV?
Brothers & Sisters....min favoritserie.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Ungerfär 12.00
Rätt svar är 11.56

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
Radio Västmanland....på radion alltså!

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Gick hem från styrelsemötet i snöstorm.

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
Pia´s blogg

8. Vad har du på dig?
Pyjamas.....*ska snart klä mig ;)*

9. Drömde du något inatt?
Antagligen...men efter gårdagens vedermödor har jag sovit som en klubbad..

10. När skrattade du senast?
Alldeles nyss när jag pratade med vännen P i telefonen...hon får mig alltid på gott humör!

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu?
Pärmar, nycklar och kläder...sitter i hallen!

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Mig själv nyss när jag var på toaletten och slog en blick i spegeln!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Kul!

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Beck - i söndags.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Först skulle jag se till att bli skuldfri...sen skulle det bli ett hus så jag fick inreda mitt eget bibliotek....och en resa till värmen med hela familjen!

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Det Ni inte vet ska Ni inte veta ;)

17. George Bush?
Han har gjort sitt!!

18. Ingen fråga?
Hmm...

19. -20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Mina barn heter redan nåt...K och J...samt ytterligare ett J på styvdottern!

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Jag trivs bra i Sverige med tanke på årstiderna....sen finns det vissa saker som har med politik att göra som skulle kunna få mig att flytta!

22. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
Välkommen till att börja med!

23. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor?

Gunsan

Yeahdelila

Unika

TrebarnsmammanTisdag...staräur?

Möjligtvis är det så att staräuren härjar ute dock har jag inte hört talas om att någon sett staren ännu men kanske gömmer han sig väl?

Nån undrar nu kanske om jag blivit helt knäpp och det är av den anledningen jag varit tämligen osynlig i bloggens värld! Nej..jag har inte blivit helt knäpp jag råkar bara vara från Gotland!

På Gotland säger man nämligen att staren ska ha fått vita vingar av snö sju gånger innan det blir vår...och idag tror jag det blir första gången! Sen ska väl ännu massgaistn härja men om detta får jag väl berätta när den är här!

Sammanfattning av helgen....ja, melodikrysset var det absolut inga problem med trots att min livlina inte befann sig på plats!
Melodifestivalen....nej, jag gör ingen sammanställning för jag tycker lika om melodierna fortfarande och jag är ganska trött på hela etablissemanget!
Kvinnodagen....jo, tack...jag lyckades göra några i Virsbo betydligt mera miljömedvetna!!
Utbildningen i går i den "riktiga" världen...jo tack den gick också bra...snart är jag fullfjädrad miljörådgivare!!

Tänkte jag skulle visa några bilder jag tagit under helgen och föregående vecka!

Kajsa är ju vår äldsta katt och lustig liten sådan..hon har bland annat en egenskap och det är att hon ofta visar tungan på foton man tar av henne....så också här!!Några av Er "gamla" läsare från förr vet ju att vi prenumererade på en Eko-kasse med frukt och grönt från en av de äldsta butikerna här i stan. Tyvärr klarade inte butiken av konkurrensen och vi västeråsare är tydligen inte tillräckligt miljömedvetna för att handla ekologiskt! Under hösten var konkursen ett faktum!!

Förra veckan satt jag och surfade runt som jag brukar och hittade helt plötsligt ett företag som till och med kör hem den lilla lådan till en. Det finns massor av olika alternativ och man kan antigen prenumerera eller beställa enstaka lådor!! Företaget heter
Årstiderna och titta gärna in på deras hemsida!

När vi fick vår första låda i fredags så såg den ut så här...


Man ser inte så mycket men oj, vilka fräscha frukter och grönsaker det fanns i den! Naturligtvis var jag tvungen att plocka fram systemkameran och ta lite närbilder...


Ett underbart salladshuvud som såg ut som en stooor grön jättepion!!!Lila broccoli som för övrigt ska serveras till fisken ikväll!!

Vad är det då som gör att jag tycker att detta är ett så bra sätt att handla frukt och grönt på? Jo...för det första så är det alltid så otroligt färska och fräscha grönsaker,för det andra,  de är ekologiska och sist men inte minst...man får prova nya sorter som man kanske aldrig skulle ha provat på annars!!!

En annan lite skojig detalj i det hela var att när jag satt och läste närmare på deras sida så inser jag att jag kanske kommer att äta grönsaker som är producerade av en barndomskamrat till mig!! Kolla här...kul grej!!

Min förkylning kvarstår så kanske måste jag ringa doktorn....men jag väntar ett tag till...vi gillar inte varann så mycket doktorerna och jag!!!

Ikväll är det dags för styrelsemöte och jag inser att sen är det bara 2 styrelsemöten kvar....sen är jag bara medlem i bostadsrättsföreningen och oj, vad skönt det ksa bli att slippa de nattliga utryckningarna och de onödigt gnälliga telefonsamtalen....men, jag kommer också att sakna alla trevliga påringningarna..för de finns de också!!!

IRL kallar!

Idag ägnar jag mig åt verksamhet i det "riktiga" livet...kanske kommer det nån form av rapport senare men troligtvis i morgon!!

Ha en bra dag allihopa!!!

8:e mars!

Idag är det Internationella Kvinnodagen och jag vet inte vad jag tycker om den! Men jag tänkte väl sticka ut hakan och säga lite om hur jag tänker...som vanligt är det lika ogenomtänkt som allt annat...bara lite lösa funderingar!

För det första...min sambo och blivande make skulle inte bli populär om han kom hem med blommor eller andra presenter den här dagen! Jag kan inte förstå varför jag skulle ha presenter..?! För mig är det lite förnedrande att få blommor för att jag är kvinna...när ska jag ge mannen blommor...? Jag vill ha blommor för att jag är medmänniska

Jag blir irriterad på folk som säger att det är kvinnodag en dag om året och mansdagar de övriga 364...det är lite att sätta på sig offerkoftan....
Vi kan själva bestämma hur de övriga dagarna ser ut...åtminstone till stor del.

Inget blir bättre för att vi en dag om året ställer oss upp och pratar kvinnofrågor...det måste man göra varje dag och alltid! I detta finns det också mansfrågor som inte ska glömmas bort....

Vi borde börja tänka i människotankar!

Alla människor har lika rätt...oavsett kön, hudfärg, religion och nationalitet...

Själv tänker jag ägna dagen åt att göra världen lite mera miljövänlig!!!

Makeover!

Nu kommer bilderna som jag lovade Er och bittert ångrar att jag lovade men ett löfte är ett löfte!!!


Så här såg jag då ut mitt på dagen. Egentligen borde jag ha gjort det svartvitt också och inte bara bemödat mig med att se ltie lagom tjurig ut!!!Så här ser jag nu ut efteråt när jag är lite piffad....Nu ska mitt hår få vara helt utan färg fram till nästa besök hos min frisör för då är det grejer på G!!!!

Krysset klart!

Dagens melodikryss är inskickat och klart..idag var det synnerligen lätt bortsett att båda jag och sambon fick en totalblockering gällande Bonnie Tyler!!! Förstår liksom inte att man kan tappa bort hennes namn...hon sjöng ju en av de mest spelade låtarna i vår generation!!!

Nu ska vi ta oss till nån av våra byggvaruhus för att inhandla lite brädor som sedan ska bli sängbordsbokhylla! Jag fick en idé när jag läste ICA-kuriren tror jag det var...så nu har jag med hjälp av lite idéstjälande ritat ett eget bokbord med inbyggt bokmärke!!! Måste bara ha lite brädor och rundstav! Vi ska också köpa så vi kan bygga oss varsin holk...fågelholk alltså är kanske bäst att tillägga så ingen får några konstiga idéer!!
Lovar att återkomma med bilder på våra alster!!!

Senare idag så ska det också komma såna här klassiska före och efterbilder på min klippning!!!

Jag har bestigit Mount Everest!

Jo...det har jag faktiskt gjort och inte bara en gång utan massor av gånger!! Nej, det har inte slagit runt utan det är faktiskt dagsens sanning...för nog är allt sant som står i tidningen?

Det står nämligen att läsa i dagens Vlt - Västmanlands läns tidning att en brevbärare bestiger Mount Everest var åttonde dag och eftersom jag under ett par år jobbade som vanlig brevbärare så lär det ju ha blivit några bestigningar!!!!Under några år jobbade jag som lantbrevbärare. Frågan är ju då...har jag kört nåt varv runt jorden och i så fall....hur många? Att vara lantbrevbärare måste nog vara ett av de mest fantastiska yrken som finns...eller fanns kanske jag ska säga för jag har en känsla att även det yrket förändrats så det inte är sig likt. Men...att vara lantbrevbärare innebar att man hade en härligt umgänge på morgnarna med sina arbetskamrater och när man var klar med sortering och andra sysslor fick man sätta sig i bilen och glida ut i landskapet. Jag fick sätta på "min" radiokanal och bara njuta av tillvaron. Jag fick se landskapet förändras under året, jag fick se djur som jag annars inte såg och jag fick träffa underbara människor som inte fanns i den vanliga stressade stadsmiljön...det var faktiskt det bästa jobb jag faktiskt haft!

Det här är taget i köket hos svärmor efter en tur i skogen och har inget samband med vad jag skriver i texten men får ändå symbolisera möet med olika människor!

Min pappa var lantbrevbärare i runt fyrtio( jisses, han måste ju vara yr i huvudet för han lär ju ha kört många varv runt klotet) år så kanske ligger det i blodet. min moster jobbade också runt fyrtio år i verket och även min mamma hade några år på posten innan hon förblev Bilprovningen trogen. Jag vill också minnas att det berättats för mig att det funnits en gående lantbrevbärare i släkten...nånstans i Lärbrotrakten tror jag bestämt!
Så Ni förstår att jag ibland kallat posten för ett familjeföretag!!!!!

Idag förstår vi dock ingenting av vad som händer på posten....det finns ju knappt nån post förresten...men å andra sidan är det kanske en merit att vara utbildad till ett yrke som inte längre finns...postkassör!!!


Måste förresten här berätta att postkassörsutbildningen var en ganska gedigen utbildning vilket många kanske inte har en aning om. För det första så var det ganska höga intagningskrav. Jag fick åka till Stockholm för intervju och intagningsprov och allt detta tog en hel dag!

Sedan blev det studier på Postskolan i 4 månader med en dags praktik i veckan och därefter 3 månaders praktik. En avslutande utbildning på 3 veckor med flera stora prov som skulle vara godkända innan vi fick våra intyg på att vi var färdigutbildade! Trodde Ni att det var så?Idag blir det en lagom hektisk dag men jag ska göra nåt som är riktigt efterlängtat...jag ska klippa mig!!! Ska be min sjuka sambo att ta några foton och kanske eventuellt göra ett sånt här underbart före och efterreportage!!
Naturligtvis ska jag göra som de gör på teve....ta första bilden innan jag ens dragit en kam genom håret...oops, jag har inte kammat mitt hår på säkert femton år inte med en kam i alla fall. Jag är så lat så jag tar handen och drar igenom..sen är det klart!!!

Men först ska jag nu slå en signal till moster och vinka av henne...hon och hennes sambo åker till Gran Canaria i morgon och blir borta i 3 veckor!! Ja, ja...lämna mig här hemma bara...tänk inte på en förkyld stackare som säkert skulle må riktigt bra av lite värme!

Skojar bara...jag är glad att de unnar sig! När de kommer hem ska de till Stockholm på Buddy Holly...sen åker de till Helsingfors på kryssning.....bra!!! Så länge man orkar ska man hålla igång tror jag för då orkar man längre också!!!

Med Lillklas i kappsäcken!

En av mina absoluta favoritböcker när jag var liten och ganska långt upp i tonåren var en bok som hette "Med Lillklas i kappsäcken" och idag kom jag att tänka på att den boken vill jag läsa igen. Den var så himla spännande!

Den handlar om två barn som får åka på en resa med tåg till Köpenhamn med sin moster. Väl i Köpenhamn köper de lotter och vinner naturligtvis en ponny.....hur får man med sig en ponny hem om man åker tåg? Ja...överhuvudtaget...hur får man med sig en ponny hem från Danmark till Sverige utan att moster märker det?

Den här boken har jag återvänt till många gånger i mina tankar och i kväll hamnade tankarna där igen när de pratade om Glyptoteket på teve vilket gjorde att jag gick och googlade boken. Blev då medveten om att boken skrivits av en av mina favoritförfattare...Gunnel Linde. Jag har läst mycket av henne genom åren men mindes inte att det var hon som skrivit denna bok!

Nåt ännu roligare när jag googlade var att den spelats in som film.......och nu måste jag nästan försöka få tag på filmen!

Men en undran....är det möjligtvis så att nån har boken stående hemma i sin bokhylla och skulle vilja sälja den till mig?????

Behåll en del av Dig själv!

Sitter här och laddar för att åka iväg på min bildterapi..och jo, jag vet att jag lovat berätta mera men...jag väntar lite till för jag vill berätta hela historien då...Kajsalisa Story och det saknas en liten pusselbit just nu!!

Nu ska ingen tro att jag tänker vända ut och in på mig och mitt liv i den här bloggen...nej, det ligger inte mig för och det är knappast intressant för någon heller men jag vill berätta hur det ser ut i mitt liv just nu och hur jag hamnat där jag är och varför jag trivs så bra med bildterapin och för att kunna göra det på ett bra sätt så behöver jag en liten bit till och därför får Ni vänta ytterligare några veckor!!

Detta med blogg och att lämna ut är en spännande fundering. Jag har vid nåt tidigare tillfälle funderat lite om detta med att blogga....varför bloggar man och vad vill man uppnå?

De senaste veckorna har mina unika besökare ökat från ca 20 per dag till ca 60 per dag och jag konstaterade detta med ett leende på läpparna. Sen kom nästa fundering...varför log jag...vad var det som gjorde mig glad? Varför vill man ha många läsare...eller vill man  inte det?

Jag började ju blogga när min mamma var sjuk och såg det som en möjlighet att dela med mig av den erfarenheten samt att också få skriva av mig de känslor jag hade i samband med detta. När mamma sen dog så låg min blogg nere väldigt länge tills jag förra våren tog ett rejält tag i den och sen dess har jag väl skrivit mer eller mindre varje dag..bortsett från resor och liknande!

Nu bloggar jag för att jag tycker att det är kul att skriva....och uppenbarligen är Ni några som tycker om att läsa det jag skriver! Även om jag inte bloggade här under lång tid så bloggade jag i det lite mer slutna forumet Lunarstorm men där handlade det mera om dagbok och här skulle jag aldrig komma på tanken att skriva dagbok! Där kunde jag också välja vilka som skulle få tillgång till mina inlägg vilket jag ju inte kan göra här.

Nu är det ju inte så att mitt liv innehåller fler smaskiga detaljer än nån annans liv men integritet är viktigt för mig och det är också en av anledningarna till att jag inte publicerar några bilder på min familj här....mer än vid nåt enstaka tillfälle och då är de tillfrågade!

Vad vi gör och vad vi eventuellt har för problem ja, det är privat...det stannar inom familjen! Ibland kan man vid senare tillfälle berätta om saker som hänt när man kanske fått ett perspektiv på det hela.
Jag tycker att man ska vara försiktig med vad man publicerar...med vad man berättar!

Vi måste börja värna mera om vår integritet...vårt privata liv....alla behöver inte veta allt vi gör!

Jaha...det var väl månadens präktiga inlägg men faktum är att jag blir lite orolig när jag ser hur en del ungdomar lämnar ut alla detaljer i sitt liv....vi vuxna måste föregå med gott exempel och låta dom förstå att vi har en privat sfär som är vår alldeles egen!


Hoppsan!!!Jag tror jag tar det som en komplimang....prova själva för det var riktigt skojigt!!

Ut och stjäla hästar!

Nå, ta inte rubriken så bokstavligt! Jag ska inte ut och stjäla hästar men jag ska läsa en bok som heter så av Per Pettersson.

Brevbäraren gjorde idag ett inbrottsförsök i vår rättfällebrevlåda, ja det var åtminstone vad Kajsa trodde som låg på soffans ryggstöd i tryggt förvar bakom husses rygg och morrade rejält när inbrottsförsöket inleddes. Ganska snart insåg jag vad det var och studsade ut till dörren och nästan slet det ur näven på brevbäraren. Okej...detta är en liten, liten överdrift om vad som egentligen hände men...det skulle ha kunnat gå t ill så...

På golvet nedanför den elaka brevlådan så låg brevet...ett brunt kuvert med mitt namn och min adress på! Jag tog upp det och klämde lite på det, precis sådär som man brukar göra när tomten besökt en och faktiskt...det pirrade lika mycket av förväntan i mig som när tomten kommer....eller när han kom...jag är ju för stor för tomten numera!

Min vana trogen så luktade jag lite på brevet, jag luktar på nästan allt jag får i min hand, och nåt spännande var det. Jag öppnade *läs slet* upp det och ur kom boken jag nämnde ovan och en tepåse, ett litet prov på en aloe heat lotion och...sist men inte minst....ett kalasroligt litet märke att sätta på jackan! På märket står det...Library Lovers....kan det bli bättre!!Titta så bra det ser ut där bredvid min fina röda klänning!!

Nu ser jag fram emot att läsa den boken som jag hört talas om och som min sambo har hört på radion som radioföljetong!! Jättekul....tack snälla hemliga vän!!

Alexander McCall Smith

Idag har jag avslutat den sjätte boken i serien om Mma Ramotswe och alla de andra i omgivningarna kring Damernas detektivbyrå. Böckerna är bra och absolut läsvärda men jag känner att jag börjar tröttna lite på de olika personligheterna...det är lite för lojt och långsamt. Ibland får jag nästan känslan av att författaren fördummar människorna men det kan vara inbillning från min sida!

Jag kommer att läsa de ytterligare fem böckerna som utlovas i denna serie men efter det är jag nog ganska så nöjd!
Böckerna fångar mig inte riktigt lika mycket som de första delarna...men visst ska det bli intressant att se när assistenten ska gifta sig och tydligen så ska också maken vilja bli detektiv så småningom...nåja, som sagt....jag kommer att läsa de böckerna också!

Jo....

...idag kommer det inte nåt inlägg förrän mot kvällningen! Jag är nämligen strängt upptagen under några timmar....När ens vänner väljer att flytta tillbaka till barndomens ö så får man bosätta sig i telefonen några timmar då och då. Detta samtal borde ha ägt rum för flera veckor sedan men min förkylning satte krokben för detta. Den är inte så mycket bättre nu än för två veckor sedan men den har förändrats och det fungerar nån timme i telefon i alla fall!!

Är det nån som vet varför det är så mycket jobbigare att prata i telefon när man är förkyld????

Vilken massa!

Nytta, alltså, jag har fått gjort idag! Sambon har legat på soffan och mått illa medan jag fått undan en massa tråkigt sk administrativt jobb...såsom bortglömda räkningar på grund av för kort månad, undertecknande av papper för föreningen...gissa hur skönt det ska bli att lämna i från sig det uppdraget i maj?!

Idag har jag också skickat första hemliga bokpaketet...hoppas det faller till belåtenhet...jag kan inte berätta vad det är för då kanske både jag och vederbörande blir avslöjade och det går ju inte!!!

I morgon är det lite annat jag måste göra...expeditionen ska ju bevakas...kan jag också stå ut med för sen är det bara två till...april och maj!

Borde jag ha nåt intressant att skriva också...nåt med substans..?

Jo...vi såg en film på eftermiddagen....som jag inte rekommenderar om man nu inte är ute efter nåt riktigt sömnpiller.....när jag googlar på filmen så ser jag att den fått mycket bra recensioner...så vi är kanske inte bildade nog att ge nåt omdöme....men jag säger så här...Snälla katter...nästa år till jul vill jag nog ha nåt mer uppiggande i julklapp!!

Grattis!

Idag fyller min lillebror 40 år och då är det väl på sin plats att gratulera! Han befinner sig på Gran Canaria och påstår att det är nästan övervärme...23 - 28 grader...helt perfekt tycker jag!!

Men å andra sidan käre bror...är det inte värmen man betalar för när man åker till Gran Canaria??Här är han dock något yngre...lite skojigt är att jag ser på detta foto att han har min gamla t-shirt på sig som jag och mina kamrater gjorde till UNF-föreningen vi var aktiva i...Tåilu hetter vi! Nån som vet vad det betyder?

När vi nu ändå är igång med "konstiga" ord....jag vet ju att det är en och annan gotlänning som läser min blogg så nu ber jag om hjälp. Min svärmor frågade mig i lördags vad en brya är....jag vet precis men kan inte riktigt förklara för jag hävdara tt jag har aldrig sett nån sån här uppe på fastlandet! Jag tycker inte att man kan säga rakt av att det är en tjärn..men nåt ditåt är det väl!!

Vi hade en liten brye i vårt änge..ops, där kom nästa gotländska ord..ett änge är inte en äng...ett änge är mer likt en hage....nå, där åkte vi skridskor på vintern och om vi ville så kunde vi doppa oss på sommaren men...vi fick för oss att det kryllade av blodiglar där då så vi åkte nog hellre till Tofta och badade!

I skolan så åkte vi skridskor i bryen i Vall....där för övrigt en scen i filmen Jack är inspelad...tror han cyklar ner i den eller nåt..där åkte vi skridskor och det är då en större brya!

Nu har jag gjort min förklaring...nån som kan ge nåt bättre?

Melodifestival - sista deltävlingen!

Trots att jag verkligen inte har nån lust måste jag ändå dela med mig av mina tankar om gårdagens deltävling!!

Först måste jag bara få grymta lite....har folk fattat att det är melodin vi tävlar med...inte artisten!! Jag läste nämligen i flera bloggar igår att jag ska rösta så fingrarna glöder på den eller den artisten...man kan väl för sjutton inte rösta förrän man hört låten??? Ja, ja...ta min irritation för vad den är för förkylningen har nämligen hoppat på mig ordentligt igen. Det är så illa så jag aktivt väljer att vara hemma medan sambon åker ut till torpet för att titta till det!

Ett ännu tydligare och kanske rent av allvarligt tecken på att jag är riktigt sjuk är att matlusten totalt upphört...absolut bra men mycket underligt! Jag brukar ju nästan kunna äta fast jag är magsjuk!!!!

Nå, nu tillbaka till Melodifestivalen!!

Agnes - ja, hon gjorde nog vad hon kunde men inte var det nån höjdare. Hennes röst försvann nånstans ut i ingenstans. Klen låt tyckte jag!

Piloterna - nu började det spritta i min kropp i alla fall. Han har en fantastiskt härlig röst...både när han sjunger och när han pratar. För Er som inte känt mig så länge är ju jag störtkär i Finland och finska...av alla olika slag. Möjligtvis är det därför jag har barn med en österbottning och numera också är sambo med ytterligare en österbottning! Mina absolut närmaste vänner har också nära anknytning till det vackraste landet i öster! Oj, tillbaka ämnet...det var en bra låt med fart i...lite fånig koreografi men, men....

Susanne Alfvengren - hur gärna jag än vill av lokalpatriotiska skäl så kan jag inte säga så mycket positivt!! Antingen sjunger man på dialekt eller så inte...dessutom så höll inte rösten...nej, det här var det sämsta jag hört henne göra....även om jag tyckte låten i sig var bra men den måste framföras av nån som klarar den!

Anna och Maria - tyvärr försvann den låten för mig...jag fastnade helt för deras outfit som var jättefin men melodin...jag missade den!! Men å andra sidan var den ju inte dålig för då hade jag hört den!

Thorleifs - jag hade redan innan *hm, inte helt i linje med min inställning ;)* bestämt mig för att den låten kunde inte vara bra...men nånstans inuti mig spratt det till och jag började nynna och blev genast lite piggare...men vad ska den göra i Moskva? Förresten måste jag bara nämna att sonen, den äldre, började dansa när den här spelades...det säger en del!

Sarah - Den här låten hade jag höga förväntningar på.....men de försvann nästan på en gång! Varför i hela världen skriver man en låt till sig själv som är så tråkig och intetsägande? Hon har en sån fantastisk röst och utstrålning men inget av detta kom till sin rätt i denna melodi!

NEXT 3 - Den här gillade jag och den skulle kanske till och med fungera i Moskva men det törs ju inte vi svenskar skicka!! Kul var det dessutom som min sambo påpekade att det inte var trådsmala dansare bakom...gissa förresten varifrån dansarna kom?!

Malena - Där satt den...vinnarlåten i min värld!!! Visserligen friar den ju till öststaterna så det bara sjunger, hm, om det men varför inte? Dessutom gillar jag Malena, hon har en fräck och härlig utstrålning...behöver jag påpeka att hon har anknytning till denna vackra stad? Jag tyckte om detta...men vågar vi skicka den?


Bilden är lånad från Aftonbladet.

Sammanfattningsvis så tycker jag inte att det varit några bidrag alls som riktigt tagit plats hos mig....jag minns dom inte..vare sig dom igår eller dom i de andra deltävlingarna.

Det jag tyvärr minns som jag absolut inte vill minnas är denna förskräckliga Petra Mede...jag gillar inte att hoppa på folk och säga saker som inte är så positiva men släpp aldrig in denna kvinna som programledare igen...aldrig!!!

Man får inte driva gäck med människor...man får inte!!!