Vaskning på krogen?

Har Ni hört talas om det? Jag hade inte gjort det men så springer jag ju aldrig på krogen heller! Vaska för mig är att snabbt tvätta upp nåt i vasken...men förstod att det måste vara nåt annat!!Klickar Ni på bilden kan Ni läsa hela hela artikeln i Aftonbladet men det går alltså ut på att visa folk om att man har gått om pengar. Man köper flera flaskor champagne och ber bartendern hälla ut ett par av dom i vasken!!!!

Bara att konstatera att pengar gör en inte klok i alla fall!!!!

Jag har också......en gurka!!!!

Det verkar vara en förutsättning i bloggvärlden just nu att ha en gurka...och jag har fler men eftersom det är fredag visar jag bara den största!!!!

Undrar om jag som somliga andra hamnar i klistret nu??Skickar med en solrosbild också!!!Nu ska jag flyga in i rummet och surra lite med Blivande!!!!


Reflektion från Kajsalisas värld!

Det blev ingen åska i nättras (vill slå ett slag för detta utomordentliga gotländska uttryck) och det tackar jag för!

Att det är mycket konstigt i vår värld kan vi väl vara överens om men nåt extra knasigt tycker jag det är att någon vill betala 168 000 kronor för
Churchills löständer eller 100 000 för verktygen som balsamerade Elvis. Vilken skillnad dessa pengar skulle kunna göra för våra hemlösa!


Bilden lånad från Aftonbladet.


Igår kväll satt jag och slötittade på teve innan jag kom mig för att gå och lägga mig och hamnade framför Djurpolisen i Miami. Det är verkligen behjärtansvärt att man tar hand om djur som far illa men jag kan inte låta bli att fundera på varför man inte försöker ta hand om människor på samma vis? Det läggs ner otroliga summor på dessa djur, och det har jag väl inget emot men alla människor som far illa...är de inte värda nåt?

Jag vet att det är skänkta pengar som gör att de kan bedriva verksamheten men är det ingen som känner för människor?

Ingrid på Gotland skrev ett inlägg häromdagen som jag tänkt mycket på...så mycket att jag inte kommit mig för att kommentera det.

Hon skriver om att hästar från och med 1 augusti har det bättre förspänt än många pensionärer och andra ensamma människor har det i Sverige. Det grep tag i mig...de är ju sant!

Hästar ska få vara ute varje dag, ska ha vänner nära....det finns många pensionärer som inte har det så!!!
Lisa Katt

Man kan bli galen på katter!!

Jag började faktiskt på allvar tro att nu var Lisa försvunnen för regnet vräker ner här och har gjort nästan hela dagen och då är inte katter utomhus! Jag har ropat och visslat för här kissar vi inte på katterna - det är ohygieniskt!

Jag har varit ute och bankat på väggar och golv i lidret för dit brukar båda springa och lägga sig...men nej, ingen katt!!

När hon varit borta i nio timmar så klädde jag på mig regnkläder och gick ut för att leta. Tittade i varenda trädtopp ( nu har jag ont i nacken för det är några träd) men ingen Lisa. Hon är inte så högljudd av sig, trots det norska påbrået, så att hröa henne om hon satt fast nånstans var nog inte att räkna med!

Jag tittade i jordkällaren....näe, ingen katt!

Tittade in i det skräpiga och stängda garaget....då sticker det upp två luddiga öron och två trötta ögon blinkar och hade hon kunnat prata hade hon säkert sagt nåt dräpande på norska!!! Där låg hon och ligger fortfarande i skrivande stund och sover så gott på några gamla husvagnsdynor!!!


Nu räcker det!

Nu har vi fått regn så vi klarar oss ett par veckor ge oss mera sol!!!! Även Tor var här och hälsade på under natten och som vanligt så är han synnerligen sällskapssjuk när han dyker upp och stannade kvar ett bra tag!

Idag var det meningen att "Stora Svärdotra" skulle dyka upp och så skulle vi bibba litegrann men hon åkte på magsjuka under natten och då är hon inte välkommen! Men jag får väl roa mig själv och det brukar gå bra...det viskades i mitt öra att det kanske var annat besök på G ;)

Blogginspirationen lyser med sin frånvaro men jag tro det också är nåt "som går" just nu så jag oroar mig inte!!!

Nu ska jag ut och leta Lisa Katt som av nån anledning valt att vara utomhus trots att regnet vräker ner emellanåt...förmodligen ligger hon och trycker i lidret..sover säkert som en stock!!!!

Engsö slottI måndags gjorde vi ytterligare en utflykt och vi styrde kosan mot Ängsö och Engsö slott. Det här är en plats som ligger mig varmt om hjärtat, det är som att förflytta sig till en annan plats ungeför som de flesta brukar säga om att komma till Gotland. Naturen på Ängsö är speciell och vissa av platserna påminner en hel del om den gotländska naturen, kanske är det en av anledningarna till att jag blir varm i kroppen när jag kommer dit men också för att det bor så många underbara människor därute. Under många år bodde jag i omedelbar närhet till ön och fann vänner för livet bland öborna....kanske har öbor en speciell karaktär?

Här är ett collage med bilder av interiören från slottetAtt det spökar på slottet är väl känt och det är till och med dokumenterat av sk ghostbusters från Amerika!! Jag har själv haft upplevelser i trädgårdsflygeln men det tar vi en annan gång för nu var det slottet som besöktes.

 

Utsikt från övre våningen.

Ni minns kanske att Ungsonen åkte i fängelse förra veckan? Här får han prova på att gå ner i fängelsehålan på Engsö slott tillsammans med Blivande....behöver jag säga att de kom ut snabbt innan vi hann låsa?Naturligtvis drack vi kaffe och det kaffet går inte av för hackor, faktiskt det godaste kaffet vi fått under våra utflykter! Tyvärr glömde jag att ta foton på fikabrödet men jag rekommenderar verkligen Engsötårtan!! Men muggarna fick äran att komma på foto och jag tycker det är ett utmärkt val att ha muggar med slottet på!

  En plats att vila på! 

Det finns många sägner om slottet och här är bland annat kedjan som det spelades tärning om med djävulen. Läs gärna mer HÄR om olika historier som sägs ha utspelats på slottet. Där finns också fler bilder som är trevliga att titta på.Som vanligt kan man klicka på de små bilderna och de blir större!!!


Moviestar?

Det har ju varit lite grått och tråkigt ett par dagar nu och då funderade jag på om det kanske gick nån bra film på teve. När jag var liten brukade det regnmatinéer på eftermiddagen på teve men trots det sora utbudet av kanaler hittade jag inget som lockade mig men däremot började jag fundera på vilka filmer är det som lockar mig?

Jag ska försöka göra en liten lista med filmer som jag gillar,

Sånger från andra våningen - det är en av mina absoluta favoriter. Jag har sett den ett antal gånger och fascineras fortfarande av den svarta humorn. Jag hade förmånen att höra Roy Andersson själv berätta om hur filmen kom till då jag arbetade som filmpedagog i början på 2000-talet och det var spännande. Jag gillar den avskalade miljön och alla små detaljer.

Sprickorna i muren - en film där jag faktiskt själv tillsammans med Ungsonen medverkar som statister, vi syns knappt så det är inte nån idé att Ni springer iväg och hyr den för att leta efter oss. Den baseras på Lars Gustafssons bok Yllet och utspelas i Fagersta under tidigt sjuttiotal. Även det här är en film med många bottnar och man får tänka lite. Det finns en scen i början av filmen där man ser en fiktiv ekorre hoppa på grenarna....underbart!

A walk to remember - är också en film som fastnat hos mig. Tuffa killen blir kär i töntiga tjejen om man ska förenkla det till ytterlighet och innan filmen är slut har det kommit många tårar på min kind.

Dirty dancing - Behöver den nån närmare presentation? Näe, tänkte väl det!

Livsverket - En film som jag bara ramlade över vid nåt tillfälle och som verkligen satt spår i mig. Kanske inte nån höjdare men jag blir varm i kroppen när jag tänker på den filmen och det räcker för mig!

Pretty woman - ytterligare en film som knappast behöver nån presentation. Vill jag bli lite uppiggad då tittar jag gärna på den här filmen...precis så mycket romantik som jag ibland kan längta efter!

Änglagårdsfilmerna - Jag älskar Colin Nutleys filmer...så är det!! Jag har sett alla och det på bio. Det allra första jag såg av Nutley var en teve-serie som hette Annika och gick i början på 80-talet, det var bland det bästa jag sett kändes det som då. Jag fascineras av hans sätt att fånga den svenska karaktären, vardagen och våra fördomar samt att få en att känna sig delaktig i filmen.

När det gäller Änglagård så ser jag verkligen fram emot den film som kommer att ha premiär senare i år...Änglagård - tredje gången gillt.

Jag hittade en lista med sju filmer som "ska vara" de sju toppfilmerna.....jag insåg raskt att jag endast sett två av dessa filmer. Forrest gump och Casablanca.

Men vad är en bra film och vem bestämmer vad som är en bra film? Jag bestämmer....vad jag tycker är bra....Du bestämmer vad Du tycker är bra...sen kan vi jämföra och dela med oss vad vi tycker men det är inte säkert att vi tycker lika!!!!

Film är nåt jag kan skriva mycket om och som jag har en form av hatkärlek till. När jag jobbade som fiilmpedagog blev det mycket film, både bra och dåliga. Filmfestivaler lite här och där och jag kan säga att sen jag slutade jobba så har det inte blivit mycket bio men fortfarande tycker jag att...FILM SKA SES PÅ BIO!!!!


Det ljusnar...

Idag är det inte fullt lika mulet som det varit de senaste dagarna. Vi har fått en hel del regn och det är vi naturligtvis glada för men det är inte utan att det samtidigt smyger sig in nån form av melankoli...är sommaren slut nu?

Igår var vi på semester igen...men Ni får vänta lite på det "reportaget" för jag ska lägga ett par degar, tänkte baka bullar samt riktigt smala baguetter som jag sen ska göra till små snittar till festen vi ska ha nästa lördag.

Idag ska jag också försöka få ett par timmar nu på morgonen med Styvdotra...hon jobbar ju fortfarande på annan ort så vi har knappt setts denna sommar...känns skumt men samtidigt är jag glad för hennes skull. Att få jobba med nåt man aldrig gjort förut är bra för självkänsla och självförtroende. Hon har vuxit rejält denna sommar!!

På fredag åker hon och en kompis till Alanya en vecka....då kommer det slutliga provet....har hon vuxit tillräckligt ;)


20 cm i sängen...

Blivande Maken är en normalt sett en ganska rumsren man (jo, det finns såna!) men i morse blev jag väldigt förvånad och rodnade över hela kroppen!

Vi vaknade redan vid sex-tiden och precis som vi brukar göra så slog jag på radion....SOM GÅR IGÅNG MED RADIO RIX PÅ HÖGSTA VOLYM....stackars styvdotra..hennes radio måste ha gått sönder under tiden jag bott i torpet :bigeyes: Dessutom så är dessa reklambaserade radiokanaler bannlysta på vår radio :mad: ...skitkanaler är det bästa uttryck jag kan komma på...eller kanaler för den som vill fortsätta leva i okunskap!!

Nå, det rättades till och så ligger vi där och ska somna om då säger Blivande,

20 cm i sängen gör stor skillnad!!!!!!Ja, jo...stammar jag...tills jag kommer på att han menar att sängen här i stan är 20 cm bredare än den i torpet och att det gör ganska stor skillnad!!!Norberg 24 juli 2010

Vi tog oss alltså en semesterdag och for till Norberg. Blivande hade bara varit där vid nåt enstaka tillfälle tidigare och mindes bara att det fanns hyreshus :O (jo, det är han som är infödd västmanlänning) Själv har jag varit där vid flertalet tillfällen och mindes att det fanns mycket mer än hyreshus!

Vägen från Jansbo till Norberg är också en vacker väg, här förändras landskapet en del. Det blir böljande backar och nästan lite skotsk känsla som Blivande uttryckte det, själv tänker jag mig mer norrländskt.


Även byggnadsstilen förändras, det är inte alls ovanligt att se små härbren här och där på gårdarna. Man märker att det är ett brukslandskap man kommit in i.

Norberg är en vacker liten stad som förtjänar ett besök om man är i närheten. Ser Ni hur vackert det är?Överallt ser man dessa vackra blomsterdekorationer. Till vänster på fotot ser man Elsa Andersson konditori dit vi så småningom skulle gå för att fika...det är ett måste om man är i Norberg.

 Vi promenerade runt i Norberg och hamnade så småningom vid kyrkan och till vår stora glädje så var den öppen så vi gick in. Madonnan var jag ju tvungen att ta ett foto på dock är det svårt att få bra bilder i en kyrka åtminstone om man är som jag. Jag har ju en viss förkärlek till madonnor, ska väl inte säga att jag samlar men nåt åt det hållet!

Altaret var fantastiskt.  Vi tände varsitt ljus och njöt av lugnet sen gav vi oss ut på vidare äventyr!

Vi gick vidare i bruksmiljön och njöt av alla vackra trähus  och tanken slog mig...hur kan det vara att man blir så hemmablind. Undrar om Norbergsborna ser hur vackert det är i deras lilla stad? Jag minns ju hur det var att bo på Gotland, man fick emellanåt påminna sig själv om vilken ynnest det är att få bo i en vacker och historisk stad. Själv gör jag så lite då och då att jag sätter på mig en besökares glasögon och ser mig omkring...ofta upptäcker jag saker jag aldrig sett förut och det precis inpå min vardag.

Vi kom fram till en vacker bro
som vi valde att gå över en och en för att vara på den säkra sidan!!!

Vi tog också ett foto av oss själva så Ni skulle se att det verkligen var vi som var i Norberg.Vi gick runt lite i olika gallerier och små hantverksbutiker.

Sen, sen var det dags att ta sig till Elsa Andersson. Här tog jag inte så mycket bilder utan klicka upp deras hemsida och se deras foton men givetvis tog jag en bild av den fantastiskt goda bakelsen!Fick dock skynda mig att äta upp den för det var fler som var sugna.

När vi fikat klart så letade vi reda på en ICA-butik för vi behövde handla hem lite men den historian kommer jag att berätta senare...men vi kan säga så här....det var rackans så svårt att hitta in i butiken!!!

Vi satte oss sen i bilen och vände kosan hemåt men det är ju trist att åka samma väg så vi tog en avstickare utomläns och hamnade i...ja, Ni får gissa!!!Här är en annorlunda betongsugga....oj, vad liten sa Blivande! Antagligen för att han visste vad som väntade runt hörnet!!Det blev fler avstickare på vägen hem men det får vi ta en annan dag....jag tror inte att Ni orkar läsa mer nu!!!


På tur..

..ska vi idag. Vi åker till Norberg för att kolla in den mysiga lilla bergslagsorten och för att fika. Naturligtvis får Ni ett litet Kajsalisiskt "reportage" om det när vi kommer hem. Visst gillar Ni det lika mycket som jag :thumbup:

I Norberg pågår också en Queerfestival och när jag läste deras hemsida så hittade jag en bild som jag var tvungen att kopiera och använda.....den är så bra!!!Klicka på bilden så kommer Ni till deras hemsida!


Ingen ko på isen!!

Ungsonen levererade varor till Norrtäljeanstalten ;)

Ungsonen i fängelse?

Ringde nyss Ungsonen för att höra om de tänkte sig ut till oss ikväll....inte för att de måste men för att de brukar dyka upp just på helgkvällarna och det är så försmädligt om det inte finns mat så det räcker.

Jag: Hej, det är mamma. Allt väl?

Ungsonen: Jo, det är bra. Men kan jag ringa Dig senare jag är på väg i fängelse!

Jag: Öh....ja...gör det...


Man undrar om han glömt att berätta nåt......

Måla och plocka hallon!

Inga hallon blev plockade sist jag påstod att jag skulle göra det...jag fick besök istället men nu finns ingen återvändo....buskarna tyngs ner till marken med hallon. Det växer frodigt i trädgården trots regnets frånvaro och vi blev riktigt varse det när vi laddade ner lite foton. Kolla solrosorna....det är fyra dagar mellan fotona!!Alltså...jag kanske behöver berätta att flaggstången är en sk teleskopflaggstång så Ni inte tror att solrosorna redan är lika höga som en flaggstång :P

Nu mot hallonen...jag måste...Blivande borstar....husgaveln som ska målas ;)

Vilket århundrade lever vi i???

Att detta ämne ligger mig varmt om hjärtat vet Ni som följt mig ett tag och jag kan inte låta bli att ta upp det igen.

Vad är problemet att två människor älskar varandra och vill bo ihop? Spelar det nån roll om det är samkönade äktenskap?

Hur kan
bankpersonal låta sina egna åsikter styra bankens affärer??? Det är så jag blir mörkrädd!!! Tack gode Gud att jag är född som vit i Sverige och dessutom råkade bli heterosexuell!

Naturligtvis har jag också en massa fördomar för den som säger sig inga fördomar ha är den som äger flest!!! Men fördomar har vi väl mest för att vi är lite rädda för det okända, det är nåt främmande som vi inte vet hur vi ska hantera....men varför måste vi då tro att det är vi som har rätt och dom som har fel....måste det förresten överhuvudtaget alltid utredas vad som är rätt och fel....kan vi inte bara leva som människor och låta var och en sköta sitt???

Om vi kunde lära oss att möta varandra med ömsesidig respekt skulle vår värld se helt annorlunda ut....jag tror den skulle vara trevligare att leva i!


Fortplantning

Sitter och klurar på en videoblogg...eller ett bildspel med prat...för mig får Ni inte se. Jag har bjudit nog på mig själv den här månaden :rolleyes:

Nå, den kommer..den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge ;p

Idag är det ett ganska lagom väder, det är varmt men molnigt och jag ska försöka plocka av lite hallon som mognat trots torkan. Tydligen har vi fått några droppar regn i natt för det låg lite vatten på taket till lusthuset!Vi håller just nu på att planera en fest vi ska ha om ett par veckor men eftersom det finns inbjudna som läser bloggen kan jag inte avslöja nåt utan det får bli en rapport när festen gått av stapeln. Det är för övrigt samma dag som bloggen firar fem år!!!

I helgen blev vi mycket underhållna av våra fyrbenta kamrater...fast egentligen tror jag de gjorde nåt helt annat än roade oss....nån form av fortplantning. Jag försökte filma men det blev inte så bra men några bilder fick jag. Blivande försökte inbilla Ungsonen att vi också gjorde så när vi "roade" oss men det gick han inte på...och det var bra...Ni förstår väl av den här bilden att det är omöjligt!!Det blommar och frodas ordentligt i trädgården....det frodas i växthuset också men tyvärr verkar det inte bli nån större skörd. Jag har väl gjort nåt fel men det är av felen man lär sig av?! Det enda det verkar bli gott om är djungelgurkan.Och den ska tydligen inte ens vara god. Om nu nån undrar hur stor en djungelgurka är (anar att det finns nån) så är den på bilden en centimeter ungefär men blir väl ett par till innan den är mogen.

Karin har utlovat bilder på sina plantor och då tänkte jag inte vara sämre...så här ser min Dorotheablomster ut!De är så vackra och Ni ska få fler bilder så småningom av alla dess olika färger, jag bara älskar den blomman och hoppas kunna ta frö till hösten så jag får många nästa år också!

Kajsa tycker det är varmt ute och föredrar att ligga i lusthuset som är minst lika varmt men det har hon inte upptäckt ännu!!

 Bakifrån.    Framifrån.

Ha en bra dag....själv ska jag lyssna på Sommarprogrammet medan jag plockar hallon!

Enligt önskemål! *nästan*

Ellis önskade att jag skulle spela in en videoblogg där jag pratade gutamål och tyvärr är jag tvungen att göra henne besviken...jag kan inte prata gutamål och har heller inte kunnat. Sjunga kan jag på gutamål men det ska jag bespara Er...åtminstone gör jag inte det en helt vanlig tisdagkväll...en sen lördag vet man ju aldrig :blush:

Gutamål är den dialekt man talade på Gotland för längesen och det är nog ett ytterst fåtal som pratar den till vardags idag. Däremot tycker jag ju själv att jag är en hejare på gotländska...men, där påstår andra annat....men efter 30 år på fastlandet tycker jag att jag är ursäktad..man blir som man umgås och då blir det ju per automatik västmanländska!!

För övrigt pratade dagens sommarpratare en del om detta att anamma det språk man har runt omkring sig och att det kan bli lite lustigt ibland...precis så är det med dialekter också!

Men....jag ska i alla fall bjuda på en sång av den älskade Närrevyn där man sjunger på gutamål och som dessutom är textad..


Roligare bloggar!

Ja, det var visst nån som efterlyste det igår ;) Och vad gör man inte för bloggvänner...Jag tror att jag publicerat detta nån gång tidigare men jag har fortfarande lika roligt åt det trots att jag egentligen inte gillar den här typen av humor. Kanske kan det pigga upp en trött och gnällig bloggare ;)

För ett nån vecka sen så läste jag hos Ellis om att hon på ett foto hade målat sig ovanligt lite men att det faktiskt fungerade...och det gör ju det! Det väckte lite tankar hos mig!!

Jag har målat mig mycket och varje dag sen jag var runt tretton år, under många år så gick jag inte utanför dörren förrän jag satt på mig "masken". Nå..läppstift undantaget för det har liksom känts påklistrat..eller jag har helt enkelt känt mig som en clown när jag haft läppstift...det var tantvarning på det!!

Numera har jag ett sommaransikte och ett vinteransikte...

På sommaren går jag nästan alltid omålad....på vintern åker ansiktet på igen.

När man bor som vi gör på sommaren så släpper jag all kontroll över ansiktet...möjligtvis beror det på att vi har dåligt med speglar härute...ibland kan jag faktiskt bli riktigt överraskad när jag väl ser mig i en spegel...är det så jag ser ut!?!

Blivande och jag konstaterade häromdagen att antagligen skulle Bonden vi hyr av inte känna igen oss om han mötte oss vintertid. Härute går vi klädda som....ja, det vill Ni inte veta...men avslappnat kan vi säga....sen vintertid då piffar vi till oss!!

Hur gör Ni???

Orkar inte....

...starta datorn! Och blir det här ett konstigt inlägg så beror det helt och hållet på att ajfånen och blogg.se inte vill samarbeta! Idag är det precis lagom skönt ute...jag har diskat och pratat i fånen ett par timmar...tele2 har uppenbara problem med att ordna så min morgonfikakompis får sitt bredband inkopplat i sin nya bostad :( Nu ska jag kasta mig i solstolen och försöka lösa ett mord i Venedig!!!

Ni som väntar på en videoblogg med mig som vedhuggare får vänta :D men vem vet ;)

Äntligen!!!!

Igår kväll kom äntligen det efterlängtade regnet...hela nio millimeter fick vi!!! Eftersom det var så torrt så förvandlades trädgården snabbt till en pölträdgård...vattnet kom inte ner i jorden!

Idag är det fortfarande lite plaskigt i gräsmattan vilket betyder att katterna är inte så förtjusta i att vara ute :P

Nu sitter vi och väntar på att Gammelsonen ska ringa..nå, om en timme då....sen ska vi mötas upp hos Svärmor för att bland annat såga och hugga lite ved.

Jag ska försöka komma på nåt roligare att blogga om till kvällen ;)

Drömmen om ett casino

Det här är en dröm som är ständigt återkommande i mina drömmars värld….jag vaknar på ett Casino på Teneriffa…naken! Enda sättet att få använda sina kläder är att spela Black Jack och på så sätt vinna tillbaka sina kläder. Problemet är att jag inte vet hur det går till att spela Black Jack…den enda spelkonsten jag känner till är Roulette och det är tydligen där jag förlorat mina kläder, så bra på det är jag då rakt inte!

Ingen vill heller berätta för mig om reglerna för Black Jack! Eller så kanske jag inte förstår för min spanska är inte vad den borde…una cerveza är vad jag kan säga…..och gracias när kyparen kommer tillbaka  ;)

Helt avklädd står jag där bakom en fikus i lerkruka och försöker förstå spelet. I det här läget är jag glad att det på de flesta Casinon rådet fotograferingsförbud eftersom jag glömt att göra den stora ansningen för säsongen…jag kan se rubrikerna framför mig!

 

Jag funderar ivrigt på om jag kan förklara bort det hela med att jag har en äkta svensk päls på mig men inser att jag kan få bekymmer om de frågar mig vem designern är…Mamma och Pappa kanske inte duger men The mamas and the papas gjorde ju succé på sin tid!!Näe, jag fortsätter att gömma mig där bakom fikusen och inser att jag kommer att klara Black Jack-spelet utan bekymmer. Jag tar upp min iPhone ur handväskan, för den har jag fått behålla, och googlar spelreglerna…stegar raskt fram bakom fikusen med blad från fikonträdet som stod bredvid fikusen och säger…Hej , jag heter Eva och vill spela Black Jack!

Här vaknar jag alltid ganska abrupt och lika bra kanske det är!!! Jag vaknar dock aldrig svettig men det kanske beror på klädseln...eller bristen på den!

Förmodligen är det bäst att jag håller mig vid datorn och spelar…om jag nu önskar spela!

 

 


På resande fot...

..befann vi ju oss igår. Det låter kanske lite mer dramatiskt än det var...men jag tror att vi hade det ganska kul..och lite dramatik blev det..men jag återkommer till det!

Bästa Vännen ringde ju där när vi precis beslutat oss för att leka turister och hon var här på ett par röda och då satte vi oss i Brumme-Lisa och for iväg!

När man är på semester så bör man stanna med jämna mellanrum....och framförallt vid just turistinformationplatserna...det är då den rätta turistkänslan infinner sig även om man nu bara åker till grannkommunen!! På vägen passerade vi
Ringvalla men vi såg inga mordförsök och det är vi glada för!

Vid den här informationen blev vi upplysta om vart vi skulle och att även en vägkant i Västmanland kan vara vacker.

     

Vi åkte alltså till Måns-Ols för att fika. Själv har jag nog inte varit där åtminstone i vuxen ålder men vi hittade dit även om det var lite dåligt skyltat från det håll vi kom vilket resulterade i att Brumme-Lisa fick en lite snäv kurva vid nåt tillfälle!!!Trevligt ställe som definitivt rekommenderas!! Vi valde dock att äta buffé för vi var nog lite hungriga och 83:- för lunchbuffé är väl rätt okej när man är på semester?!   Gott var det också...

  Bästa Vännen valde ju förstås fisk för hon har ju sin plågsamma allergi att tänka på!! ;)

En fantastisk utsikt ingick i priset...


Tittar Ni noga på bilden så ser Ni mina resekamrater! (Åtminstone deras armbågar....)

I Salatrakten verkar invånarna har ett litet annorlunda sätt att föra sig på...

 Änderna simmar liksom stående....

 Folk med träben ligger helt ogenerat på gatorna....

Nå, vi gick till torget för att åtminstone få lite kultur...Sen gick vi till Johanssons och köpte lite fikabröd....Tyvärr måste jag nog säga att det var nog sista gången vi handlade på Johanssons, deras service har verkligen sjunkit de senaste åren.

Sen åkte vi hem till Jansbo igen och fikade hemma tillsammans med ytterligare trevligt besök!

Teven står kvar i lusthuset men ikväll föl...

img_0359 (MMS)

Teven står kvar i lusthuset men ikväll följer den med oss in då det kanske, kanske ser ut som att det kommer regn ;) Vi tog oss en tur i länet men mer om det kommer i morgondagens blogg!!


Mord i lusthuset

Jo, det har det varit två kvällar på raken nu!

I tisdags var det Barnaby som utredde ett och annat mord och igår kväll var det miss Marple...och då förstår dom flesta att det handlar om tevemord...vi har inte mördat nåt värre än en och annan fluga. Vad Kajsa dräpt ska vi inte ta upp här...men det handlar om både tvåbenta och fyrbenta varelser.

Annars händer det ju inte så mycket...Ungsonen med fästmö dyker upp då och då...med andra ord...vi har semester.

I morse skrev jag ett enklare CV och skickade till Arbetsförmedlingen så nu är det bara att hoppas att slutadressaten gillar det dom ser och läser...men jag tror det går bra...det är en bra vecka. Bästa Vännen fick jobb den här veckan...Svärdotra fick positiva besked angående sysselsättning.....det ÄR en bra jobbvecka!

Idag var nog tanken att bara ligga och lata oss i trädgården....men tankarna finns nu att vi kanske ska turista någonstans...sa jag att vi har AC i bilen?????

Bästa Vännen ringde just...hon är också sugen på att leka turist!!!!

När barnet lagt sigav Michael Nyqvist.

En lättläst och snabbläst bok.

Absolut intressant läsning men för mig som lyssnade på hans sommarprogram förra sommaren så var det mest gammal skåpmat.

Hela tiden ligger det en underton av melankoli som jag inte förstår. Jo, han fick veta sent att han var adopterad...jo, hans adoptivföräldrar skildes när han var liten...men jag känner inte att detta förklarar just den känslan man får i magen när man läser boken. Men det är helt okej att låta bli att berätta...alla har rätt till ett privatliv...men, nja....jag gissar att det kommer kanske fler böcker...om tio år kanske.

Babbeldrottningen i New Yorkav Meg Cabot.

Vid första anblicken så framstår den här boken som ytterligare en i mängden av sk chick-litböcker....men jag håller inte med. Den är skriven som en rolig bok men det finns en underton av allvar...om det nu inte är värmen som fick mig att tycka det!

Varje kapitel inleds med små tips till den kommande bruden samt ett visdomsord som ofta är förknippat med skvaller.

Ett superlagom bok att ligga i solen alternativt skuggan att läsa. Perfekt på stranden när man samtidigt måste hålla koll på folk!!!

Svarta moln...

...hastade in över Ramnäs igår när vi var där för att hjälpa svärmor med lite ved. Det gjorde att vi synnerligen bråttom att försöka få igång motorsågen och såga upp björken som skall värma svärmor i vinter...motorsågen tvärvägrade....tvärvägrade gjorde också molnen att lämna ifrån sig det minsta lilla blöta...

Oj, nu ljög jag för när jag kom ut i från Konsum i Ramnäs så fick jag en liten droppe regn på näsan...den första på mycket länge...och enda....

Men temperaturen sjönk med tio grader där på bara någon liten kvart...skönt!!

I morse när jag gick upp så var det mulet och med den närmaste veckans mått mätt så var det till och med kallt!!! Nu har dock solen och den blå himlen återvänt och det rä skönt igen...men mycket friskare!!

Nu ska jag ut i solen och njuta med min bok!!

Vi ses på Quentinsav Maeve Binchy.

Absolut läsvärd bok som dock tog lite tid att läsa men det beror nog mest på den fantastiska värmen vi har.

Det är många människor som figurerar i denna bok och det kan ibland bli lite rörigt i mitt huvud men det är bara att läsa på så ramlar allt på plats!!!

Jag gillar hela upplägget i boken....att göra en film om en restaurangs historia...och allt annat som utspelas i denna bok.
Kanske hade jag dock valt att göra flera böcker och brodera ut historierna lite till...men läs den gärna för det är den värd!!!

Hoppfullt!

Idag har jag varit till AF...till en synnerligen trevlig förmedlare som verkligen hamnat på rätt plats och det ser hoppfullt ut ska bara snickra ihop en enklare CV. Jag gissar att innan september är slut så är jag igång i nån form av aktivitet...känns skönt!

Men visst finns det en liten oro för ekonomi eftersom jag får ju inget förrän jag är i aktivitet eftersom jag inte har nån A-kassa då jag var sjukskriven så länge...men, men....det får lov att ordna sig!!

Värmen är på fortfarande...men min kropp signalerar omslag i vädret så det är väl bara att passa på att njuta!!!

Verksamheten läggs ner

Åtminstone tillfälligt för det är för varmt för att min hjärna ska kunna komma på nåt att skriva om...och om värmen skriver ju så många andra!!!

Återkommer.....

Tack!

Årets PM är slut och som vanligt har vi haft jättetrevligt! Det var riktigt roligt att de trogna dök upp (jo, det kan vara en liten pik till en svikare :P)..dessutom dök det upp flera andra ansikten och ingen var mer eller mindre välkommen. Det är alltid roligt när nån tittar förbi...för en sak vet vi alla som känner oss...ingen kommer hit för det goda kaffebrödets skull!!!

Ett stort tack till helgens samtliga besökare!!!!

Just nu är det ett riktigt kvalmigt och läskigt väder här....jag önskar verkligen att det vore regn i det men det är kanske att hoppas för mycket!!

Nu är det PM!!!

img_0331 (MMS)

Nu är det PM!!!


Power Meet

Ja, jag undrar hur många som har det som rubrik i Västerås den här helgen???

Först vill jag utnämna gårdagens hjältar i Kajsalisas värld....Ungsonen och Svärdotra!!!!Meningen var att vi skulle åka in till stan på morgonen med katterna eftersom vi får hundbesök idag och...Kajsa och hund är....inte så bra! Så igår morse när vi gick upp så fick de inte gå ut och de kände sig ju naturligtvis orättvist behandlade. Ett par misslyckade utbrytningsförsök gjordes och tjurandet var så tjockt så man kunde skära det med kniv!
Då ringer Ungsonen och frågar vad vi ska äta på kvällen...(känner Ni igen frågan...har Ni fått den nångång...förstår Ni vad den betyder?) Vad vill Ni ha var väl min svarsfråga.....Det bestämdes då att Kajsa och Lisa skulle få åka med dom till stan och att de därmed skulle få en dag till ute!!!

Gissa om Kajsa såg väldigt misstänksam ut när jag gick och öppnade dörren så hon kunde få gå ut...jag hade gärna velat läsa hennes tankar då...eller inte...

Till stan åkte vi ändå eftersom vi hade lite att uträtta som att hämta några bokpaket och handla lite mat.

Vad händer den här helgen då?

Jo, den här helgen är en speciell helg för oss...det är Power Meet!!! Då undrar säkert vän av ordning..Är hon bilintresserad?? Näe, inte speciellt och det är inte bilarna vi bryr oss om...näe, det är våra nätvänner!!

Sedan 2004 så träffas vi ett gäng glada och galna prickar här i vårt torp under Power Meethelgen. Det kommer folk från norr till söder....och folket, ja de har vi lärt känna via nätet!! Även Blivande har tillfört deltagare till den här träffen...även om jag tagit över omvårdnanden av björnhonan!

I år blir vi inte så många (det är några som sviker!!!) och vi håller bara på i en dag men vi träffas och vi har skoj! Det blir mycket prat och mat och god dryck!!

Vi brukar försöka få till ett kubbspel framåt kvällen och det har hänt att det blivit så mörkt att vi fått ställa värmeljus på kubbarna för att kunna se dom...det blir dock inte aktuellt i år för brandrisken är stor...våra gröna gräsmattor är numera bruna fält med färdigtorkat hö på rot...

Cruisingen får vara i år men vi får vår beskärda del i alla fall för vi bor ganska nära en av vägarna man gärna åker till Västerås med en jänkare om man kommer från Dalahållet, så i morse när jag gick och hämtade tidningen så rullade dom förbi..en efter en....jag passade på att smygfota lite...Men nu vet Ni varför jag är lite frånvarande....och om det här inlägget verkar lite virrigt beror det på att jag samtidigt löst melodikrysset som jag nu ska skicka in!!!

Blivande har skaffat handväska!!!

img_0322 (MMS)

Blivande har skaffat handväska!!!


Nu tappar jag väl läsare...

...men jag är modig!!

Det har ju blivit modernt att videoblogga och jag vill ju inte vara sämre. Egentligen så hade jag ett nytt projekt på gång men nånstans tar modet slut så jag tar en gammal video.

När mina söner såg den här videon så frågade båda två på en gång....Hur mycket har Du druckit mamma???? Jag kunde genast lugna dom med att jag var nykter när detta spelades in...och jag försäkrar Er att det är sant! Men man måste ju kunna bjuda litegrann på sig själv!

Den är inspelad i maj 2008 när vi satt i torpet och regnet bara vräkte ner och vi hade det tråkigt och ville förgylla tillvaron för några vänner...men sen blev filmen sparad och nu bjuder jag Er på den!!

Jag vet att den är i mycket dålig kvalité och att den är på fel ledd...men Ni har väl laptop???


Gotlandsresa

Igår blev jag tillfrågad om vad man bör se och göra när man är på Gotland på semester, jag funderade länge och kom fram till att jag ska försöka göra ett inlägg om vad jag uppskattar på ön. Bilderna har jag lånat lite här och där och är det någon som tar illa upp för att jag lånar bilder så säg till så tar jag bort dom!!!!

Det man nu bör ha i minnet är att jag själv inte besökt min födelseö på elva år vilket kan göra att saker jag pratar om inte ser ut som det gjorde sist jag besökte ön, saker och ting förändras.

Att stå i fören på gotlandsbåten och se Visby närma sig ger mig nästan en klump i halsen nu när jag skriver om det för det är bland det vackraste man kan uppleva tror jag. Det är som att nalka sig en annan värld, så vackert är det!Kommer man sen på morgonen är det nästan ett måste att sätta sig på nån av de olika restaurangerna och äta frukost och bara njuta av sommarmorgonen. På den tiden jag bodde på Gotland var det ett måste att åka till Stora Torget och köpa ostfrallor hos Bosse Bagare men om honom vet jag inget numera.

När det är gjort är det väl läge att söka upp sitt boende och göra sig hemmastadd där, man får hoppas att man har ett boende för jag hörde från säker källa att det varit en hel del lurendrejeri i den branschen i år.

Vad gör jag mer under min vecka? Jo, att uppsöka Högklint är ett måste för mig  Här förlovade sig mina föräldrar för 49 år sen men det är inte därför jag vill åka dit utan för att det är en av de vackraste platserna på Gotland. Utsikten en vacker dag är betagande!

När jag ändå är på den sidan av ön så passar jag på att ta ett dopp på Tofta Strand eftersom det är en av de finaste stränderna på Gotland.  Dock är det sällan den är så här tom som på bilden utan den påminner mer om en överfull sardinburk men det känns ändå som att man bör ha gjort ett besök där. Ska man bada och sola en hel dag finns det bättre ställen. Tofta lär för övrigt ha förändrats väldigt mycket sen jag slet i kiosken där så förmodligen skulle jag bli väldigt besviken men åker Du som läser detta dit kan Du väl ta några foton och uppdatera mig!!!

Vidare åker jag ner mot Klintehamn, kanske tar en fika på Warfsholm.

Eller förresten...jag skulle inte stanna där utan åka en liten bit till och stanna hos en bloggvän och fika som bor några kilometer söder om Klintehamn.

Från om med här bör man söka sig de små dammiga grusvägarna som går längs med kusten. Förr fanns det vägar som gick nästan hela vägen ner till Hoburgen men det förutsätter givetvis att man inte har en sprillans ny lågställd bil!!! Men det är så vackert där. Den karga naturen med martallarna och alla vackra stenar man får se när man tar sig tid att stanna till. Ta tiden att stanna...ofta! Kom dock ihåg att man inte får ta med sig fossil från Gotland, men ta med en kamera och fotografera dom!!

Så småningom hamnar man vid Hoburgsgubben och den är ju fantastisk, bland annat får man tillfälle att kolla vilken färg som är trendig att ha på näsan!!Sen är det bara att fortsätta att åka upp längs den östra kusten, fortsätt att söka upp de små vägarna. Fast för en fastlänning är alla vägar på Gotland små, men jag menar de riktigt små!!!

Nånstans stöter Ni med all säkerhet på ett fiskrökeri och då måste Ni stanna och köpa varsin nyrökt flundra
som Ni sen sätter Er i en skogsbacke eller vid strandkanten och äter med fingrarna....det är så gott så uj, uj!!!!

Hamnar man sen i Ljugarn (uttalas Ljugaarn...inte Ljuugarn) så går man givetvis till Bruna Dörren och tar en öl på kvällen. Men Ljugarn i sig är en vacker plats och jag skulle givetvis gå och titta på den lilla stugan som min mammas farbror Ragnar och faster Birgitta bodde i. En fantastisk röd liten stuga mitt i samhället, så liten så att man fick böja sig när man gick därinne i stugan. Faktiskt mindre än vårt torp!!

En hel dag skulle jag ligga på stranden där Gammelsonen vände sig från mage till rygg första gången...den härliga långgrunda stranden i Ljugarn!

Under min vecka skulle jag också göra ett besök på Lojsta Hajd och se om jag fick syn på nåt litet gulligt russ!  HÄR kan Du läsa mer om russen!

Man behöver inte vara hästintresserad för att det ska vara en upplevelse. När jag var där senast var för 23 år sen och då var gammelsonen liten och när vi körde igenom heden så rätt som det var så stack ett russ in huvudet i bilen och kollade om Gammelsonen satt ordentligt fastspänd!!!

När man ändå är trakterna tycker jag att man ska besöka Lojsta slott, märk väl..detta är inget slott med tinnar och torn men ändå spännande

En dag bör ägnas åt Fårö, det är en egen liten sagoö om man vågar ge sig av från de "stora" vägarna. Ofta är det bara stenar på stranden som det finns hjulspår i...men törs man får man en riktig upplevelse. Själv har jag lyckats få fel på bilen utanför Ingmar Bergmans villa...helt oavsiktligt. När jag var liten körde min pappa lantbrevbäring på Fårö så jag har sett ön från alla små vägar...spännande!

Man måste bada på Sudersand men innan man slänger sig i de underbara vågorna där ska man ha tagit en promenad på Ulla Hau  det är ett störthäftigt ställe som kräver god kondition.

Sen har vi min favoritkust som dock inte alls är lika vacker och fantastisk i mina ögon längre. Den har tyvärr blivit så exploaterad sen jag var där. Den västra kusten mellan Fårosund och Visby. Ireviken och alla raukar...det är underbart! Förr kunde man hitta sitt eget lilla ställe där och till och med bada naken utan att få sällskap, så var det dock inte när jag var där senast 1999...men härligt är det!!!

Men hela tiden ska man hålla ögonen öppna och låta nyfikenheten styra. Överallt finns det små skyltar med tips om smultronställen. Små mysiga hantverksbutiker och små fik.

Öppna sinnena och Ni kommer att få en underbar semester på Gotland!!!

Jag vet att nu sitter det många och tänker...men det har hon inte skrivit om...och det måste man ju besöka...ja, men skriv det i kommentarerna för alla tips mottages tacksamt. Vi har alla egna små minnen av denna fantastiska ö.

Ön som steg upp ur havet enligt Gutasagan!


Kafé Kusken i Ramnäs

Idag börjar Styvdotra att jobba!! Hon har fått jobb på Kafé Kusken i Ramnäs och det är ett kafé som verkligen rekommenderar Er att besöka om Ni är i trakterna. Vi var dit förra veckan och fikade och det smakade verkligen bra. Allt är hembakat och gjort på riktigt bra råvaror.

 Här är en bild på menyn.

Det ligger i anslutning till Tersmedska Herrgården alldeles bredvid Schenströmska Herrgården. Ramnäs är en bruksort som faktiskt ännu är verksam om än i mindre skala än då det begav sig. Många kättingar Ni ser och använder är tillverkade i Ramnäs. Här kan Ni läsa ännu mer om Ramnäs historia.Utsikt från kaféets insida.Kopparna får kaffet att smaka extra bra, det är dessutom nymalet och nybryggt.Blåbärstårtan gick inte av för hackor påstod mitt sällskap, själv tog jag givetvis en chokladtårta gjord på riktigt

mörk härlig choklad.

Miljön är fantastisk alldeles precis vid vattnet. Själva kaféet är inrett i stallet till Tersmedska Herrgården och är inte bara ett fik utan man kan också köpa lite plantor eller vackert porslin eller varför inte en väldoftande tvål?När Ni väl är färdiga med fikandet så gå bort till Ramnäs Glashytta och prova på att blåsa lite glas eller bara njut av allt vackert som finns att beskåda.

När Ni är färdiga i Ramnäs så åk inte tillbaka ut på väg 66 utan åk vidare mot Fagersta på den gamla vägen så Ni passerar alla andra vackra platser längs den vägen. Seglingsberg, Virsbo och flera andra små mysiga ställen. Det blir en tur Ni kommer att minnas för Ni är mitt ute i den Bergslagska naturen och kör nära Strömsholms kanal och annat vatten.

Spännande och skrämmande!

Jag har nu lyssnat på dagens Sommarprogram med Niclas Lundblad, samhällspolitisk rådgivare på Google, och är så fascinerad. Är man IT-intresserad ska man verkligen lyssna på det....HÄR!

Det är skrämmande det han berättar om hur det fanns människor som redan för många, många år sen förutspådde den teknik vi har idag....och hur han själv förutspår hur det kommer att se ut i framtiden. Jag får nästan rysningar i kroppen. Jag hoppas jag får leva länge och se om det blir som han tror!!!

Han spelade också musik som jag normalt aldrig skulle lyssna på men som jag idag blev mycket fascinerad av. Det är en av fördelarna med att lyssna på radion och då framförallt Sommarprogrammen...man får höra ny musik!

Måste dela med mig av en...den är också lite läskig, tyvärr är min tyska lite dammig så inte förstår jag allt men...jag gillar den!!!Jag till och med lyssnade på Kraftwerk och tyckte det var bra....men säg inte inte nåt till Blivande om det är Ni snälla....det är inte bra när han får vatten på sin kvarn.

Det regnar idag!


Rain myspace orkut friendster comments


Det regnar idag och det är fantastiskt skönt! Luften behöver verkligen rensas så det är med nöje jag sitter i lusthuset och småfryser lite. Kajsa däremot tycker väl att det är trist för hon trivs inte ute när det regnar eller blåser....Lisa gick in för längesen hon har nog nos för regn. Dessutom är hon ju lite norsk så på henne rinner bara vattnet av!!! Det är norskorna och gåsen det är så för *skojas*

Idag är en bättre dag och jag vet nu varför jag mådde som jag gjorde ett par dagar. Jag borde ha lärt mig men det är svårt att lära gamla hundar att sitta!!

Först var det midsommar med folk runtomkring mig, sen var det semester för Blivande och två dagar med stadsbesök och svärmorbesök. En dag var vi till Morgongåva med allt vad det innebar. I helgen var det fest med massor av folk och man ska vara "på" hela tiden. Jag måste bara inse...jag klarar inte det längre!!

Jag måste lära mig att jag behöver tid där det bara är jag, det låter egoistiskt, där jag får hämta egen energi. Igår satt jag vid datorn många timmar och spelade spel (patiens och liknande...inte WOW) för det är en form av meditation för mig och när kvällen kom mådde jag mycket bättre. Att spela såna spel är avkopplande för mig då får händerna sysselsättning medan hjärnan kan få arbeta.

Vad ska jag göra idag då? Städa lite och läsa lite....men först gå in och klä mig lite.


Rain myspace orkut friendster comments

Hittade den här och var tvungen att lägga in den också....några som hängt med mig under många år minns den film jag spelade in...så Ni vet ju att detta är sant!!!!


Utan ett ord!av Linwood Barclay.

Jag vet inte vilken genre jag ska placera den här boken i, det är ingen regelrätt deckare eller thriller men nånstans där.

Tänk Dig att vakna en morgon som fjortonåring och hela Din familj är som borttrollade. Inte ett spår finns efter dom och de kommer inte tillbaka.

Det går 25 år och man vill göra ett teveprogram om Dig och Din försvunna familj.....då börjar det hända grejer.

Jag säger bara så här...himla bra bok!!!! Lite läskig men man kan läsa den fast man är ensam i ett torp i skogskanten!!!!!

Julimåndag!

Idag kan man andas igen, temperaturen har sjunkit till en mer normal svensk temperatur!

Jo, festen i lördags var en trevlig tillställning med massor av god mat och massor av trevligt folk...både nya bekantskaper och gamla vänner!

Ungsonen agerade transport och det tackar vi för förstås!

Här borde jag fortsätta att skriva nåt positivt men just nu fungerar det inte...jag har helt enkelt ramlat ner igen...trots det vackra vädret och allt kul som händer runt omkring mig.

I våras gick jag och tänkte vad det ska bli skönt med sommarlov, att göra som man vill hela dagarna...nu är sommaren här och lovet likaså och det är inte alls så härligt som jag trodde!

Jag är en kreativ och arbetsvillig människa...och här sitter jag outnyttjad..det är inte kul....Mr. Ångest har helt enkelt börjat komma på regelbundna besök.

AF´s inställning och också lite anmärkningsvärd....Vill Du jobba??????...Ovissheten är det värsta som finns...och här slutar jag för idag med det negativa.

För att känna att jag gör nåt bra och för att jag ska veta vad jag ska göra denna vecka så har jag bestämt att jag ska städa torpet (får ju besök i helgen) och sen ska jag ta en läsvecka. Om jag inte bestämmer vad jag ska göra kommer jag bara att gå runt och göra ingenting...absolut ingenting för att stressen gör mig rastlös!!

God kväll!

Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters

En kort rapport från festen....det var jättetrevligt med jättegod mat!!!!

Värmen tar dock en massa energi av en så idag har det varit en synnerligen lugn dag!!!

I morgon hoppas vi på lite drägligare temperaturer...då ska det kanske kunna bli en ordentlig blogg!!


Sommarparty!!


Saturday myspace orkut friendster comments

Oj, det blev en sen kväll igår men det var så otroligt varmt och skönt ute samt att fotbollen var ju sååå spännande! Vet inte om vi drabbats av solsting eller nåt?!
Vi satt i alla fall ute i lusthuset till klockan var över tolv och bara njöt, vi fick se våra nyinköpta solcellslampor lysa i kummeln och vi fick anledning att tända alla ljus i lusthuset. Skogens djur prasslade i skogen runt omkring oss...spännande! Kajsa drog iväg vid ett tillfälle, fortare än en avlöning! Vi funderade på om hon tänkte komma hem med en rådjurssadel eller kanske en rävboa...men hon kom hem tomtassad!

Idag är det en speciell dag...vi ska på fest!!!!

Förra året var denna fest en otrolig succé och vi hoppas på en repris. Här berättade jag om den! Det enda vi inte önskar nån repris på är väckningen!!!!

Nu ska vi äta lite frukost och sen ska det kryssas...sen ska det pressas lite bränna så man är brun och fin på festen!!!! Hett kommer det säkert att bli i alla fall för det väntas värmerrekord!!!


Saturday myspace orkut friendster comments

Orolig!

Vi sitter och lyssnar på fotbollen och är intresserade...trots att det inte är Christian Olsson som kommenterar!

Lusthus och läskigheter!

Jag har ju lovat att Ni skulle få se bilder på vårt fantastiska mygghus som numera bara kommer att kallas lusthus!!!

Vi har nu på morgonen trimmat bort lite gräs och sen satte vi igång att stajla det!Så här ser det ut utan väggar...Ni ser säkert inte myggen men dom är där!!!Här är det med väggar och katt!!!Så här ser det ut när Kajsa sitter och bloggar....hon ber om ursäkt för att hon räcker ut tungan åt Er!!! Lisa hälsar och säger att hon föredrar skogen!!

Man skulle nu kunna tro att vi fallit för trenden med grönt...men då kan de som känner mig väl berätta att grönt har varit en färg som jag använt under många år, när vi inredde vardagsrummet i stan 2002 så var det i limegrönt och blått....så, näe...det är nog snarare så att jag startat trenden ;)

Nu över till läskigheterna!!!!

1. När jag släcker lampan på kvällen så brukar jag alltid slå på radion, jag tycker det är skönt att somna till lite småprat och musik...dessutom kan det ibland överrösta snarkningarna som kommer från andra hållet!!

I natt när klockan var tolv slog jag på klockradion nästan precis till tolvnyheterna (jag hade tidigare på kvällen lyssnat på Unga Karlavagnen och jag har lite tankar om det men det får bli en egen blogg).

Tolvnyheterna höll på att ge mig hjärtförpickelse!! Har aldrig blivit mer vaken i hela mitt liv! Mordförsök i Ringvalla...nu ligger det inte precis nästgårds men ganska nära efter nästgårds och helt klart skulle vår väg kunna vara en flyktväg!! Nå, jag lugnande snart ner mig med att jag hade ju Blivande bredvid mig och dörren var ju reglad!!
Gissa om jag studsade till när jag i morse gick ut för att besöka hemlighuset och hämta tidningen upptäckte att dörren INTE var låst!!!!

2. När vi idag plockade ner väggarna till lusthuset så var det fullt med kryckor...det måste vara krycksommar!!! Ja...jag förstår att Ni nu undrar vad kryckor är men Ni vet att jag kommer från Gotland och att vi har våra egna braiga ord för vissa saker, egentligen allt möjligt, men just kryckor är det äckligaste som finns!
Ingrid skrev om dom häromdagen och påminde mig om en historia när jag var barn.

Min kusin från Varmsätra kom alltid ner till Gotland på somrarna och som de flesta vet så går alltid båtarna på nätterna (gjorde då i alla fall) så hon kom väl med båten nånstans runt midnatt och mormor och morfar brukade ju hyra åt alla sina rum till turister så hon fick sova första natten på en solsäng i Mosters rum bakom garaget. (Ett fint rum även om det kanske inte låter så) När hon vaknade på morgonen var hon definitivt inte ensam i sängen...alla rör som sängen var uppbyggd av hade varit fyllda av kryckor och de hade nu krupit ur sina gömmor och gjort Kusin sällskap...jag vill dock minnas att hon inte uppskattade sällskapet!! Konstigt nog har jag dock inget minne av att hon blev nypt men det kanske jag har förträngt i all äcklighet!!!

3. Minns Ni att jag skrev ett inlägg om att spindlar faktiskt har huggtänder?? Nu har jag bevis för att det är sant! Blivande hittade en spindel som byggt ett bo på nätet till lusthuset och ville att jag skulle ta ett foto....sakta ser jag i linsen hur den vänder sig om och visar....ja, kolla själva..Ser Ni huggtänderna??????

Semesterresa till Uppland

Idag tog vi oss semester och på semestern ska man resa bort...och det gjorde vi...hit..Ganska snart kom vi på att de körde med falsk marknadsföring (och nu undanber jag mig petiga kommentarer om att det kanske ligger i Västmanland...det blir ingen kul blogg då ;)...)Tittar Ni riktigt noga så kan Ni se att på skylten står det Rutiga huset....det är inte ett dugg rutigt!!! Men det var det när jag var liten och faktiskt bara till för ett par år sen...och ja, det ligger i Västmanland...tror jag bestämt!

Nå, efter en stund kom vi till den här skylten
 och en snabb tanke..ska vi åka till Karin och fika? Näe, vi hade ju ett helt annat mål i sikte!

Varje semester åker vi nämligen minst en gång till Karlsson i Morgongåva (Visst är det ett fantastiskt ortsnamn...jo, jag vet att jag sagt det förr men det tål att sägas flera gånger) inte för att Karlsson i sig lockar utan för att där finns nog Upplands godaste pizzor!Den ser kanske inte mycket ut för världen men oj, så god den är!! Tunn och frasig botten och helt otroligt trevlig personal!

Väl inne på Karlsson så fick vi lämna tillbaka den myggdödarlampa vi köpte förra året som inte ens ville skrämma bort det minsta lilla myggembryo...den dog efter tre minuter! Dock hamnade det lite annat smått och gott i korgen bland annat ett par nya svarta tights till lördagens sommarfest.

 På vägen ut fick jag syn på ett bra erbjudande som jag var tvungen att fota...man vet aldrig när man behöver en djurdetektiv...och de kan ju kanske uppskatta lite marknadsföring! (Klicka på bilden så syns det vad det står)

Vi åkte sen vidare och hittade en tänkbar affärsidé för egen del.I tisdags morse när vi satt i mygghuset så sprang det en älg förbi oss och man kanske kunde starta nåt liknande i Jansbo!!!

Det enda i djurväg vi såg var dock den här...  (Klickbar)

För inte alls så många år sen så tillhörde dessa delar av Uppland faktiskt Västmanland och jag kunde notera att när det gäller trafikordningen så har en viss slapphet börjat göra sig gällande...

 På Västmanlands tid parkerade man på parkeringsplatser....inte i dikena!(klickbar)

 Då stod vägmärkena vid vägarna...nu står de mitt ute i det gröna.(klickbar)

Men kanske räknar sig Uppland som det Gröna landskapet!

Sen åkte vi hemåt med ett par stopp på vägen. Bland annat en secondhand-butik i Heby med böcker för två kronor styck så nu har jag laddat upp med flera av de böcker jag fick som tips av Trebarnsmamman igår.

Sen gjorde vi ett stopp på Jysk i Sala, mycket trevlig butik för att vara Jysk och att vi nästintill skämde ut oss där ska Ni slippa att höra men...om Ni skulle stanna till där nångång och se inne i butiken två rejäla träpelare bredvid varandra så kan jag meddela att Blivande mycket bryskt blev upplyst om att han kom inte emellan dom..inte ens på tvären!!!Nu behöver jag vila fötterna medan Blivande kämpar med fönstret!!!

Blivande i fokus!

Tack för alla snälla kommentarer om den fina bilden på mig i gårdagens blogg...tyvärr inser jag hur lättlurade Ni är och att Ni inte alls känner mig för då skulle Ni veta att jag aldrig skulle sätta på mig en gul bikini!!

Tänkte att det har ju varit lite dåligt med bilder i min blogg de senaste dagarna, alltså sanna bilder så jag tänkte göra en kort liten sammanfattning av veckan i bilder.

I måndags körde vi ju upp Styvdotra till den gamla men ännu fungerande bruksorten så hon skulle hjälpa Farmor och skrapa och måla på huset.Här kan man se hur duktig hon är! Att bara stå på en stege fem, sex meter upp i luften tycker jag är en bedrift även om allt sånt var enklare när man var yngre för det verkar som att ju äldre man blir desto mesigare blir man!!Här har Blivande satt igång med arbetet på våra egna fönster. Som vanligt visar det sig ju alltid att det krävs mer arbete än man tror från början. Vi måste byta ut ett par brädor i fasaden samt det vita runt fönsterbågen men av nån underlig anledning gillar Blivande detta arbete och jag får ju sitta här i lugn och ro och skriva!!!! Lyxhustrugöra!Det finns annat Blivande gillar också! Han tycker om att filura på olika idéer och det här med en modern vindsnurra har han tänkt på länge och också konstruerat en och annan genom åren men den här är nog bäst! Så bra att han faktiskt måste föreviga den med sin ålderdomliga mobiltelefon!

Som Ni ser på fotot ovan så har jag tagit bort lite av  Blivandes identitet...eller kanske mera hans ansikte. Han påstår sig nämligen vara lite blyg och ointresserad av att vara med i min blogg!Men....jag är lite tveksam...jag tror att det är falsk blygsamhet för alla vet väl att en bloggare tar bara foton med tanke på bloggen och då är det väl tveksamt att man tvingar bloggaren att ett foto likt detta???

Nästa foto....ja, det visste han inte att jag tog.....men han har godkänt det för publicering!!

Jag har döpt detta foto.....


Godmorgon!!!

img_0314 (MMS)

Godmorgon!!!