Vilken söndag!

Ja, det blir ju per automatik passande som rubrik idag....även om kanske Mors dag är en flitigare använd rubrik!!

I det här huset har mor gjort kaffe och ätit egengjord frukost samt diskat gårdagens disk...men jag har blivit lovad en kram på Elaka styvmors dag!!!!!!!

Får väl se om de biologiska sönerna dyker upp....mat finns det i fall att ;)

Nu ut i solen igen....ska nog sätta mig i hängfåtöljen med min bok en timme eller så....men å andra sidan har jag massor av småbebisar som ska skolas om....det finns nog plats för både och!

Vilken lördag!!!

Igår kväll satt vi länge ute och njöt av den otroliga kvällsvärmen, den har åtminstone vi längtat efter!

I morse vaknade jag av att det skrek en katt i mitt öra. Sambon hade varit ute tidigare på morgonen och vattnat vad han kallar snabeldraken...själv kallar jag den nåt helt annat!! Nå, i samband med detta så smet Kajsa ut...nu hade hon fångat en mus som hon absolut ville att jag skulle komma ut och berömma henne för. Jag är henne evigt tacksam att hon lät den ligga kvar på bron och inte lade den nedanför min säng som hon gjorde en midsommar för ett par år sen!!

Halvnio gick vi ut i trädgården och satte oss och drack morgonkaffet...vilken värme!

Syrenbersån doftar starkt och intensivt och överallt surrar det!
Detta kanske inte är nån kanonbild men jag tycker den är kul!

Igår satte jag för övrigt också igång med en överklagan gällande fortsatt rätt till sjukskrivning och jag måste också komma med en rättelse...jag fick tio dagars straff...dvs 25% återbetalning av kontrollenheten...han gav mig fel uppgifter i telefonen. Nåt mer intressant är att jag också fick en kopia på den anonyma anmälan....mycket intressant faktiskt! Mina misstankar stärktes även om vederbörande gjort allt för att förvilla!

Ikväll kommer då dotra med kompis hit ut, de var väl lite trötta på stadens brus eller så lockar solen! Goda vänner ringde nyss och ville komma ut och bjuda oss på mat härute...tackar man nej till det??? Aldrig!

Återigen....jag är så rik på familj och vänner!

Tack..

...för alla uppmuntrande kommentarer till gårdagens blogg....tro mig dom hjälper mig att strida!

Jag har nu tillbringat de senaste dagarna i torpet och kommer så att göra några dagar till men idag ska jag in till stan för att starta kampen. Av ganska uppenbara skäl kommer jag inte att detaljerat berätta vad jag gör eller hur jag kommer att gå tillväga...man har ju ögonen på sig!

Däremot lovar jag att berätta fortlöpande om eventuella utslag osv.

Jag blev föreslagen att berätta tydligare hur jag mår och det bär mig emot men jag ska försöka göra det litegrann...då och då! Jag är helt övertygad om att Ni inte är intresserade av allting men om nu Fk fortsätter att läsa så kan dom ju få insyn litegrann i mitt mående...men, det känns inte helt okej för mig...den här bloggen är från början tänkt att vara positiv...både för Er skull och min skull!

Idag är jag fylld av ångest, inte så illa som det varit det senaste halvåret men det sliter och drar. Hur ser min ångest ut...allas ångest är ju inte lika!

Men jag försöker....tänk Er att det sitter en elefant på bröstet på Er..som inte går att lyfta bort. Det trycket sitter där hela tiden! Gråten sitter i halsen men vare sig får eller kan komma ut! Yrseln snurrar i huvudet och i kroppen...att bara titta på dammsugaren är ansträngande...Jag tror hela tiden att jag håller på att få en hjärtinfarkt!

Varje muskel är sammandragen och händerna kallnar precis som fötterna och tröttheten förlamar men jag kan inte sova för spänningen är för stor! Ett par nätter i veckan sover jag helt på kemisk väg!

Jag är sedan tidigare starkt motståndare till att använda medicin så det ger då ytterligare ångest att behöva ta till sömntabletter!

Hela livet känns som ett ekorrhjul, jag springer runt som en yr höna i livets stora hjul men hittar inte stoppknappen eller utgången!

Ja, ungefär så ser mitt liv ut.....tror Ni att jag tycker att det är kul att skriva om det...tror Ni att jag tror att Ni är intresserade av detta...svaret är enkelt...NEJ!

Hur överlever jag trots detta funderar kanske någon?

Jo, jag har en fantastisk familj som stöttar...både blivande maken och våra tre barn. De vänner jag har är vänner i ordets rätta bemärkelse! Alla vänner på nätet som stöttar trots att Ni inte har en aning om vem jag är egentligen!
Till sist och syvendes...jag är en överlevare, det har jag alltid varit och kommer att förbli.

Jag har varit med om värre saker än det som händer just nu så jag vet....det ordnar sig! Vad jag ytterst sällan säger eller berättar om mig är själv är också att jag har en tro och den hjälper mig nu!

Återigen...ett stort TACK för allt Ert stöd!

Du är alltid övervakad!

Alldeles i början av maj fick jag en indikation på att något var på gång, någon hade ögonen på mig.  


Ja, så får detta inlägg inledas att för att Ni ska vilja läsa ända till slut för detta kommer att bli långt men jag gissar att Ni kommer att bli både upprörda och förvånade innan Ni har läst till slut!


År 2005 öppnade jag den här bloggen för att dels få skriva vilket är något jag verkligen tycker om och för att dela med mig av bland annat mina tankar runt min mammas sjukdom och om annat som händer i mitt liv. Jag har för det mesta fokuserat på positiva saker för jag tror på att leva i positivitet och av den anledningen så har jag skrivit väldigt lite om min sjukdom och om hur jag mår. Jag har inte sett nån anledning att hänga ut vare sig mig själv eller min familj därför kommer detta inlägg att bli helt olikt det jag brukar skriva. Jag kommer att göra ett för mig ovanligt personligt inlägg men kommer inte att bli privat! Det är en stor skillnad för mig!


Förra året kom jag igång ordentligt och började skriva nästan dagliga inlägg och Ni läsare har hela tiden ökat i antal vilket naturligtvis är kul men ingen nödvändighet eftersom skrivandet ändå är mitt eget terapiarbete.


Inför år 2008 gav jag mig själv ett nyårslöfte, jag skulle aktivt bli mer miljövänlig. I maj förra året kom jag i kontakt med ENJO som marknadsför miljövänliga städprodukter - man städar med fiber och vatten och slipper alla kemikalier! Jag föll direkt för produkterna och har sedan dess inte köpt en enda flaska med rengöringsmedel.
Jag var på flera demonstrationer, dels för att få köpa produkterna och dels för att komma ut och träffa folk vilket man inte gör så mycket när man är hemma och är sjukskriven.
Här har jag skrivit mer om min sjukdomshistoria för den som är intresserad, för övrigt kanske det enda inlägg som är lika personligt som detta!


Jag kände ganska tidigt att detta var nåt jag skulle vilja prova, att demonstrera ENJO men jag insåg också att jag var sjukskriven och förmodligen skulle jag inte klara av det. Månaderna gick och en av mina närmaste vänner, P, satte igång. Hon har själv gått hemma länge med bland annat fibromyalgi, jag såg hur hon levde upp och blev mer eller mindre pånyttfödd. Nånstans började jag fundera, tänk om jag också skulle kunna få känna den glädjen hon utstrålade. Att få känna ett värde, få känna att man gjorde nåt av betydelse både för mig själv, familjen och miljön!


Jag blev inbjuden till en sk ENJO-kväll för värdinnor och vänner till ENJO's miljörådgivare. Naturligtvis blev jag erbjuden att bli miljörådgivare och jag tänkte att jag vill prova. Aldrig någonsin tänkte jag på att jag kunde tjäna pengar på det utan för mig var det att komma utanför hemmet och få känna att jag nånstans hade en annan roll än, Ia den sjukskrivna! Att åter lära sig att ringa människor jag inte kände så väl, att åka hem till människor jag inte kände. Att helt enkelt utmana mig själv att göra saker som jag kände ett obehag inför att göra.


Här missade jag en betydande sak och jag erkänner mig skyldig på stående fot och tar på mig hela ansvaret för detta - jag informerade inte Försäkringskassan om detta!


Nå, jag gick min utbildning på ca 5 timmar och skulle sedan ut och demonstrera. Konceptet är mer eller mindre detsamma som Tupperware eller andra liknande företag, man åker hem till folk som i sin tur bjudit hem sina vänner. Jag hade svårt att få ihop värdinnor, dels för att jag genom min sjukdom skalat av en del av mitt sociala nätverk och dels för att jag har svårt att ringa och "tränga" mig på. Min vän K ställde upp och hade en demo hemma hos sig och min sambos syster gjorde detsamma. Men jag lyckades inte få in några nya demon. Jag kämpade på av den anledningen att jag trots allt förbundit mig att göra ett visst antal demon mot att jag fick produkter att demonstrera.


Jag fick ihop mina demonstrationer genom att kämpa hårt och negligera de varningstecken som kroppen skickade ut...min vän P hade ju övervunnit dom och då borde jag också kunna göra det var min tanke, dessutom så har jag uppfostrats till att åtar man sig nåt så fullföljer man det!


I mars hade jag gjort mina "måsten" och det var dags för påbyggnadsutbildning, här borde jag ha satt stopp men nånstans i all ångest och vånda fanns också en glädje över att trots allt ha nån form av yrkesidentitet som jag saknat under så många år. Jag fick min utbildning på 2 timmar och jag skulle göra ytterligare ett antal demon . Under hela den här perioden hade jag flera rejäla förkylningar som varade i veckor och dessa evinnerliga febertoppar som är tydliga signaler om att min kropp försöker tala om för mig att detta är fel. Jag lyssnade inte...återigen, har man tagit fan i båten ror man den i land. Eller med ett bättre språk....Du ska vara duktig!


Inget av detta skrev jag om i min öppna blogg men Ni som har tillgång till min mera privata blogg vet att jag mådde riktigt dåligt, men om detta ville jag inget skriva till Er, Ni skulle bara se mitt "braiga" liv!


I början på maj fick jag veta att Försäkringskassan ringt till ENJO's vd för att "kolla" upp mig. Jag insåg genast att detta skulle ställa till problem och jag la genast ner min sk "verksamhet" för den var inte värd en strid FK..ack, så fel jag hade!

Nån vecka senare blev jag kallad till möte med kontrollgruppen på FK och fick där redogöra för varje liten detalj angående detta med ENJO. Jag berättade precis hur det varit, att jag uppskattade min arbetsinsats till ungefär 25 timmar på 7 månader och att jag då förmodligen tagit till i överkant.Jag hade haft 6 demonstrationer  á 90 minuter. Jag erbjöd dom dessutom att få mina lösenord till min sida på ENJO's nätsida men de avböjde.  Jag berättade också att jag inte tjänat några pengar på detta utan att jag tagit ut produkter till mig själv för den lilla förtjänst jag haft.


FK säger då att vad jag tjänat är oväsentligt det är arbetsförmågan de bedömer och jag känner mig då betydligt lugnare för 25 timmar på sju månader kan knappast räknas som betydande arbetsförmåga. Allt man gör i sitt liv räknas som arbetsförmåga i Fk's ögon, man får inte ens gå en kvällskurs i akvarell utan att anmäla detta till Fk får jag veta...jag konstaterar att det är tur att jag aldrig kom iväg på nån.
Jag får också veta att jag är anmäld av en anonym anmälare som läst i min blogg att jag säljer ENJO och att mannen på Fk suttit och läst min blogg för att se vad jag gjort!


Det är här jag börjar reagera ordentligt, att man får vara anonym gentemot den man anmäler kan jag tycka är okej men inte att Fk tar en anonym anmälare på allvar. Att sedan Fk har tid att lägga många timmar på att läsa en blogg för att se vad jag gjort är ytterligare en anledning till att jag studsar. Jag känner till flera sk riktiga "fuskare" och jag kan tycka att det är på dom Fk ska lägga sin energi. I detta fall ska tilläggas att jag ganska säkert vet vem som anmält mig och det gör mig ännu mera förtvivlad och också oroad, det är obehagligt att veta att det finns en person som vill en ont!


I måndags då det var dags för månadens utbetalning så började jag ana ugglor i mossen, jag fick nämligen inga pengar! Jag började jaga min handläggare på Fk men utan resultat, lämnade ett meddelande på telefonen och igår ringde båda upp mig!


Först ringde mannen från kontrollavdelningen och berättade att de bedömer att jag under november och till och med april haft en arbetsförmåga på 25 %, d.v.s. tio timmar per vecka och att jag kommer att bli återbetalningsskyldig för den perioden.


Ett par timmar senare ringer min vanliga handläggare och berättar att jag inte längre får vara sjukskriven utan att jag från den första maj är "friskförklarad" och står till arbetsmarknadens förfogande! Alltså natten mellan den sista april och första maj ökade min arbetsförmåga med 75 %!! De har stött och blött mitt nya läkarintyg och kommit fram till att visst har jag förhöjda värden men att jag i det stora hela fungerar normalt och att jag trots allt haft en verksamhet igång under de sista sju månaderna! Hon erbjuder sig att om ett par veckor när allt ramlat på plats för mig följa med till Arbetsförmedlingen och "lämna över" mig i deras händer varpå jag säger att jag vill att det ska göras så snart som möjligt. Jag har inte råd att låta saker och ting falla på plats, jag har en familj att försörja! Så på tisdag ska jag till Af och anmäla mig som arbetssökande på 100 %!


Här önskar jag att jag kunde dela med mig av mitt mående till de beslutande, att de fick prova att gå i mina skor en vecka. Jag önskar också att jag var mer av den typen som tyckte synd om mig själv och verkligen kunde förmedla detta vidare. Inte ens med min familj delar jag det innersta, jag har sen barnsben fått lära mig att bita ihop så långt det går. Ett stort "misstag" är också att jag aldrig varit självmordsbenägen, jag älskar livet men jag har en känsla av att man måste vara dramatisk för att bli trodd om nu ens det hjälper. Jag fick nämligen från en mycket insatt person veta att till och med cancersjuka i slutskedet utreds för eventuell arbetsförmåga. Man får inte ens dö i fred längre!


Konsekvenserna av detta är att vi får 9500 kronor mindre att leva på och alla vet vi väl att man rättar munnen efter matsäcken och det har vi precis som alla andra gjort. Jo, vi har kunnat leva bra och unnat oss det mesta vi velat och jag har heller aldrig klagat!

Vad som händer nu är att vi kommer inte att kunna åka på nån semester, vi kommer förmodligen inte att kunna behålla vårt underbara torp som har varit hela familjens lilla fristad, här har hela familjen kunnat och velat andas ut och sluppit stadens stress. Vi kommer inte att kunna ge familjens dotter det lilla extra...hon är den som kommer att drabbas hårdast av detta!

Vi råkar vara ägare av en bostadsrättlägenhet i ett attraktivt område vilket gör att jag behöver inte göra mig besväret att ens fantisera om att gå till sociala och ansöka om bidrag, nej, min sambo förutsätts försörja mig! Det spelar ingen som helst roll om vi har gemensam ekonomi eller delad...

Jag är fullt medveten om att det liv som nu väntar oss är det liv som många, många lever dagligen så tro inte att det finns nån självömkan i detta. Vi klarar oss!


Men är det detta samhälle vi vill ha, ett angiverisystem där vi ska omkring och misstro alla människor? Ett samhälle där man som sjuk inte får vara sjuk, där man inte får rehabilitera sig i lugn och ro?  Ska det inte finnas nåt utrymme för egna initiativ?

Jag tar fullt ansvar för att jag "gick bakom ryggen" på Fk och inte talade om att jag ville göra en arbetsträning men jag kan för mitt liv inte tycka att straffet är relevant till mitt "brott"!

Kanske kommer jag att få ångra att jag skrivit detta inlägg för jag förstår ju att både Fk och den anonyme anmälaren läser detta...kanske resulterar detta i en anmälan om förtal eller liknande men jag vill att Ni ska få veta hur det ser ut!


Jag anklagar ingen personligen för Fk's personal göra bara det de är ålagda att göra och Du anonyme...jag förstår att Ditt liv kanske inte är så kul men man måste ta hand om sitt eget i första hand!


Naturligtvis kommer jag inte att bara att stilla tigande finna mig i detta beslut utan det kommer att överklagas så långt det bara går för jag tycker själv att detta är ganska uppenbart att 25 timmars arbete på 7 månader inte kan likställas med att man är tillräckligt frisk för att jobba 100 %!


I mig finns ju en kämparvilja som jag inte visste att jag ägde och den tänker jag utnyttja. Jag har också stöd från flera betydande håll och det gör mig både glad och rörd!

Jag är fullt medveten om att det liv som nu väntar oss är det liv som många, många lever dagligen så tro inte att det finns nån självömkan i detta. Vi klarar oss!

Men är det detta samhälle vi vill ha, ett angiverisystem där vi ska omkring och misstro alla människor? Ett samhälle där man som sjuk inte får vara sjuk, där man inte får rehabilitera sig i lugn och ro?  Ska det inte finnas nåt utrymme för egna initiativ?
Jag tar fullt ansvar för att jag "gick bakom ryggen" på Fk och inte talade om att jag ville göra en arbetsträning men jag kan för mitt liv inte tycka att straffet är relevant till mitt "brott"!

Kanske kommer jag att få ångra att jag skrivit detta inlägg för jag förstår ju att både Fk och den anonyme anmälaren läser detta...kanske resulterar detta i en anmälan om förtal eller liknande men jag vill att Ni ska få veta hur det ser ut!
Jag anklagar ingen personligen för Fk's personal göra bara det de är ålagda att göra och Du anonyme...jag förstår att Ditt liv kanske inte är så kul men man måste ta hand om sitt eget i första hand!

Naturligtvis kommer jag inte att bara att stilla tigande finna mig i detta beslut utan det kommer att överklagas så långt det bara går för jag tycker själv att detta är ganska uppenbart att 25 timmars arbete på 7 månader inte kan likställas med att man är tillräckligt frisk för att jobba 100 %!

I mig finns ju en kämparvilja som jag inte visste att jag ägde och den tänker jag utnyttja. Jag har också stöd från flera betydande håll och det gör mig både glad och rörd!


Idag har det....

...varit en mycket speciell dag i mitt liv!!!

Vad som hänt ska jag berätta i en senare blogg för detta kommer jag att driva till det yttersta, dock känner jag att jag verkligen vill tänka igenom hela inlägget så det blir rätt och bra!! Jag är inte säker på att det kommer i morgon men det är ganska troligt!!

För övrigt kan jag säga att jag hållit mig inomhus.....inte för att jag tror att jag skulle blåsa bort därtill har jag en alldeles för stadig grund men för att det inte varit speciellt trevligt att vara ute!

Tisdagstema!!

Ungefär som alla tisdagar när man ser vilket tema det är så tänkte jag..näe, jag har ingen bild. Nästa tanke var...synd att jag publicerade bilden på Leo igår för han i sin tur är ju en frukt av kärlek.

Här ska jag passa på att säga han är inte mitt barnbarn men han finns i min absoluta närhet och när han för 14 dagar sedan föranmälde sin ankomst så var jag minst lika uppstressad som hans allra närmaste!

Sen kom jag på att antalet läsare ökar ju dramatiskt på tisdagar när man deltar i denna utmaning så nu kanske jag kan få veta....


Vad är detta för frukt?
Jag och dotra i familjen hittade den på tisdagsmarknaden i Alanya förra året och ingen kunde förklara för oss vad det var...jo, nån försökte på turkiska men vi har lite för många luckor i det språket för att vi skulle förstå.

En gissning från min sida är att den är släkt med gurkan och pumpan men som Ni ser så ligger det inuti stora klarröda bönliknande saker.

Jag läser flera bloggar som tjejer som bor i Alanya skriver och jag har frågat dom men inte fått nåt svar....så dettta blir nu en riktig utmaning för Er läsare!!

HÄR..kan Ni se flera bidrag!!

Utan lov....publicerar jag nu ett foto på världens finaste Leo!!!!!

Mormor har all anledning att vara stolt!!!! Leo´s mamma också förstås!!

Fallen angel!!Jag kom på namnet...den heter Fallen Angel och visst är den väl vacker?Trött men mycket nöjd!

Helgen har varit precis så trevlig som jag hoppades att den skulle bli. M hade jag ju träffat flera gånger tidigare men G var det första gången jag skulle träffa trots det så fanns det absolut ingen oro eller rädsla i detta, dels har ju M och G träffats flera gånger och dessutom har ju G och jag pratat i flera år på nätet så egentligen var det bara en formalitet detta att ses IRL...nu är det avklarat!

Vi har pendlat mellan de djupaste av djupa samtal till lättsamma och ytliga småprat...precis som det ska vara mellan riktiga vänner! Underbart att slippa väga varje ord i en vågskål innan man släpper ut det i luften....bara babbla på och sedan eventuellt få rätta till missförstånd...härligt!!

Tack snälla M och G för detta!

När tjejerna åkt hemåt så började jag plocka ihop i torpet och sambon kom rullande..med bilen alltså....då kom regnet och åskan!Jag hann dock få fram kameran och ta några bilder på grönskan!!Syrenen är på väg att slå ut vilket innebär att när skolan tar slut så är syrentiden över....märkligt för jag vill minnas att man hade syrenkransar i håret när jag slutade skolan?!
 Här kommer ytterligare två bilder på den okända pelargonen...tror jag döper den till det ;)
Dessa två ovan är också en okänd till vänster och den högra har jag namnet på...i torpet!!!! Lovar att återkomma till det senare i veckan...det är roligt att se nu när man börjar på se hur de olika blommorna ser ut!Avslutningsvis så tänkte jag bara visa en bild på den låda som kommer att få kallas krasselådan...just nu ser den ut så här och jag lovar att Ni kommer att få följa den under hela sommaren!!

Resumé..

...av de senaste dagarna!

I onsdags hade vi goda vänner här på kvällen...och natten. Jag kollade ju almanackan och insåg att nu är vi nära sommaren och när man är nära sommaren så är det vår och vår är varmt...hänger Ni med?

Men...det var inte varmt i onsdags...regnet hängde i luften så jag gick genast till lidret och letade reda på delar till ett partytält. Jag svor lite lätt över min blivande make...kan nån tala om för mig varför män har så svårt att lägga saker på rätt ställe...eller om vi säger så här...lägga alla tältpinnar på samma ställe...? I en timme höll jag på och leta efter delar och lyckades få till det så när den blivande maken rullade in med bilen på gården efter en hård dag på  jobbet så kom han precis lagom för att hjälpa mig med den sista resningen...*hm*

Så här blev resultatet...Här satt vi till klockan var nära två på natten och då hade äldste sonen med kamrat också kommit inrullande. Yngste sonen hade nog också dykt upp om inte hans kamrem gått av och slagit sönder det mesta som går att slå sönder i en gammal Volvo..men tur trots allt att det är en gammal Volvo för då går det ju att byta själv...Nu kommer ett skryt...till och med jag har en gång bytt kamrem på en Volvo....nu blev Ni väl ändå lite impade????

Jo, om Ni tittar riktigt noga på bilden så ser Ni att Lisa faktiskt inspekterar vår "nya" altan!!!

Idag ska vi åka till svärmor för att gratulera henne på 74-årsdagen, vi ska faktiskt åka till Surahammar för att äta på en återuppstånden restaurang.

I morgon kommer två av mina syskonsjälar hit för att vi ska få en härlig kväll tillsammans...jag gissar att vår "nya" altan åter kommer att utnyttjas!


Nicholas Sparks

Denne författare kan man säga är en slump att jag hittat, det var en tråkig söndag för nåt år sen så satt sambon och jag och tittade på teve en film som hetter A walk to remember. Filmen berörde mig mycket och av nån anledning så fastnade författarens namn i mitt huvud.

Lite senare så hade jag varit i Småland och hälsat på mina föräldrar, det var alltid jobbigt att lämna mamma för man visste aldrig om det var sista gången man träffat henne. På tåget hem satt jag och läste en bok som hette Nätterna vid havet av just Nicholas Sparks. Den var så otroligt sorglig så tårarna sprutade på mig och naturligtvis lite extra då jag tänkte på mamma. Jag var mycket nöjd med att det var så få resenärer mellan Norrköping och Västerås just den gången!

Nätterna vid havet

Medan jag skriver detta inlägg och googlar och har mig så upptäcker jag att man tydligen gjort film på även denna bok så den ska letas reda på i hyrhyllan, men jag ska se den ensam så jag får gråta i fred!!!!

Nästa bok som han skrivit hittade jag en bokrea förra sommaren, Tron på ett mirakel. Även den fångade mig totalt...det går inte att slita sig man måste bara få veta hur det går. Han lyckas beröra en på djupet.
Tron på ett mirakel

I tisdagskväll läste jag ut min tredje Sparksbok och den hittade jag på en loppis för en tid sedan. Lika bra och fängslande!
Drömmarnas väg

Den handlar om en sheriff som lever den amerikanska drömmen med älskad hustru och barn när hustrun en kväll blir ihjälkörd och föraren smiter. Man hittar aldrig mördaren och Miles lever ensam med sin sexårige son när han helt plötsligt inser att han fallit för sonens lärare! Deras liv vävs samman på ett märkligt sätt som jag inte tänker avslöja!!

Man kan tycka att han skriver om tämligen banala saker, lite kiosklitteraturtema men...han kryper in under skinnet på ett sätt som inte Cartland gjort på mig i alla fall!!

Fri som fågeln!

Nu är jag en fri kvinna och det känns bra! Kryptiskt? Ja, men det är meningen!

Tisdagstema!

För en stund sedan så slog det mig att det är ju tisdag vilket innebär att det finns en utmaning.....

Idag var det gammal, äldre och äldst...

Jag grunnade ett tag för första tanken var givetvis ordet gammal i samband med människor och det kan onekligen var lite känsligt. Sen tänkte jag att kanske kan jag hitta nåt som jag tagit i torpet och då dök denna bild upp...Här är tre bilar med olika åldrar...en lite gammal som då står närmast...ja, inte så gammal förlåt mig käraste Bettan Barskåp...sen en äldre bil från Ö-vik som faktiskt är gammal men ändå orkade till Västerås förra sommaren...och sen den äldste som faktiskt är riktigt gammal...nämligen till och med äldre än mig vill jag tro!!!!!

Jag ber Er lägga märke till texten på bilen...kan vara nåt att tänka på nu när cruisingtiderna har satt igång. Vill dock påpeka att det är en bil som sonen lånat av en kamrat!!!


Vill Ni se flera bilder på detta tema så kollar Ni...HÄR!!!

Mord i Skärhamn!av Ramona Fransson.

Detta är den tredje boken om de härliga poliserna på västkusten.

Det är svårt att slita sig från dessa böcker som inte bara handlar om mord utan också ger bra bilder utav människorna som löser morden. Dessa helt vanliga människor som är precis som vanligt folk.

Här väver Fransson ihop en tragisk familjehistoria med narkotikabrott och det tar lång tid innan man förstår hur det hela hänger ihop vilket jag gillar. Det är kul att få tänka lite själv, roa sig med att vara kriminalare ;)

Några romantiska frierier får man delta i också...aldrig fel i dessa bröllopstider!!

Nej, jag kan nog säga som så...jag brukar aldrig köpa inbundna böcker men det blir nog en tur till Akademibokhandeln och köpa nästa bok för presentkortet jag fick i födelsedagspresent av min son med flickvän, tror inte jag kan vänta till Lyckohjulet kommer i pocket!!!!

En vecka med viktiga beslut!

Nej, jag har inte gått under jorden men jag har haft båda händerna i jorden under senaste veckan! Det är härliga dagar nu ute i torpet. Ja, inte bara där utan överallt för nu är våren verkligen här!Jag har ju kämpat på med min iPhone och den är säkert bra men helt överens verkar vi inte bli möjligtvis beror det på att mina fingrar är lite för stora så en fråga....är det nån som kan nån extra bra bantningskur för just fingrar!! Det märkliga är bara att en av våra vänner har en precis likadan och jag kan säga att hans händer....de är säkert mer än dubbelt så stora som mina men å andra sidan när jag tänker efter så får jag inte ofta sms av honom längre!!

Är det så att nån känner sig åsidosatt och inte fått de sms som önskats senaste veckan så kan det eventuellt bero på att numret hamnat nånstans i cyberrymden för att aldrig mer återvända i min telefonbok utan att jag blir påmind om numret......

En annan lustig sak är ju att nu är jag lite "van" vid det amerikanska tangentbordet så Ni får ursäkta om jag använder en lätt brytning på amerikanska när jag skriver....å, ä, ö blir gärna a och o! Lite Dolph Lundgrenvarning skulle man kunna påstå!

Bokpaketet har kommit fram vill jag meddela den nu icke så hemliga bokvännen...så nu kan jag berätta för en annan vän att nu har jag också en spork!!!!! Boken har jag dock inte hunnit läsa för jag har varit fullt upptagen med dels Ramona Fransson, ny recension kommer i morgon, och nu är jag helt inne i en Nicholas Sparks!

Hur ser det då ut på pelargonodlingssidan...jo, tack jättebra!! Dotra i familjen tycker att jag är helt galen som grejar och fixar med blommorna som jag gör men hon är för ung för att förstå ;) Hon blir nog äldre hon också en dag och då upptäcker man en massa saker nya saker om sig själv. På gott och ont!!Detta är en namnlös pelargon som jag "stulit" någonstans...läs Svärtinge....otroligt söt sak!!!

Ja, så var det då bestämt! Datum alltså.....så nu är det bara att boka kyrkan, sy klänningen och beställa blommorna. Blommor förresten...trädgården lär vara full av blomster när det är dags så det får bli en bukett därifrån. Inbjudningskorten ska skrivas men allra först måste barnen informeras...

Catering eller inte...? Präst...undrar om K kan åka från Kumla och hit? Ja, det är som Ni förstår en hel del att stå i...men det är med glädje vi gör detta!Detta är ett foto från väggen i vardagsrummet i torpet.

Hm...hmm..

Här sitter jag ute itorpet med min nya telefon och kan som det verkar skriva ett helt vanligt in lägg på den, nåja lite mer behöver jag väl träna men det ordnar sig nog med tiden :) Min nya mobil är en iPhone som hamnade hos mig på märkliga vägar men jag tror vi ska komma överens! Vädret idag har varit si så där men Lisa och jag trivs!

Namninsamlingen idag också!

Tack alla Ni som igår klickade Er vidare till namninsamlingen...för Er som inte förstår vad jag pratar om så ber jag Er att läsa mitt inlägg från igår eller klicka Er vidare HÄR!

Även om Ni själva inte befinner Er i den situationen så att Ni riskerar att bli utförsäkrade så kan det tänkas att Ni också blir sjuka. Att bli sjuk kan faktiskt vem som helst bli....ett komplicerat benbrott kan ta tid och redan efter 180 dagar börjar jakten!
Inte kunde väl jag i min vildaste fantasi tro att jag när jag blev sjukskriven hösten 2003  fortfarande skulle vara sjukskriven 2009!

Det som skrämmer mig mest i detta är att man lägger ner massa energi och pengar på att få folk att gå ut i arbetslivet men på vilket sätt? Jo, genom att jaga och indirekt hota, vilket i praktiken innebär att massor av människor går tillbaka till sina arbetsplatser innan de är friska och de riskerar då att sjukna in igen!

För egen del tog det mig nästan fem år innan jag fick adekvat behandling och jag lovar att jag kämpat med näbbar och klor för att få det hela tiden! Min situation är inte nåt jag önskar nån annan. Helst av allt skulle jag vilja jobba heltid jag precis som jag upplever att "alla andra gör"!
Jag hör det viskas runt om mig att jag är ju bara lat, bekväm, jag skulle nog orka! Innan Ni dömer är Ni välkomna att dela mitt liv och mina känslor i en vecka....sen ska jag lyssna på Er!!

OCH...nej, jag skriver inte detta för att Ni ska tycka synd om mig...inte ens jag tycker synd om mig själv! Nej, jag försöker glädjas åt allt positivt som ändå finns runt omkring mig, att glädjas åt det lilla!

Vad jag egentligen ville säga när jag började skriva, innan fingrarna själva tog över tangentbordet var att alla kan drabbas...det kan vara Din förälder, Din sambo, dina barn, Din bästa vän...tänk efter innan Ni bestämmer Er för att inte skriva på namninsamlingen!!!

Namnlista!!!

I dagens Vlt finns en viktig debattartikel att läsa...den handlar om Bekämpa sjuka eller bekämpa sjukdomar?

Tryck på länken och läs den....den är bra!

En tanke som slår mig det är...jag har fått lära mig att det är förbjudet med kollektiv bestraffning men jag känner mig straffad på grund av att  2% av de sjukskrivna är sk fuskare!

Därför uppmanar jag Er alla som på nåt vis antingen drabbas personligen eller Ni som har anhöriga som drabbas eller Ni som faktiskt känner att detta berör Er på ett känslomässigt vis....

SKRIV under namninsamlingen....och sprid sedan länken!!!!

HÄR!!!!!!!

Åter i staden!

Söndagkväll och vi är äter i staden...dock motvilligt! Vi hade nog gärna sett att vi kunde vara kvar därute hur länge som helst!

Men det har blåst, blåst och blåst och naturligtvis från åkerhållet då vi drabbas hårdast. Igår  hade vi besök från Östergötland och det var ett väldigt springande innan vi kunde hitta nån plats där vi fick lä....bästa platsen var faktiskt i köket!!!

Min pelargonsamling är nu ytterligare utökad...fick flera nya sorter av moster och hennes plastdotter!!! Tyvärr hade jag just nu inte så mycket att dela med mig av men nästa gång vi ses så kommer jag att kunna återgälda en hel del...för då har alla söta växt till sig ordentligt!

Annars har jag en sort som kanske inte är unik men som jag gärna delar med mig av för det må väl vara den vackrast blomma som någonsin skådats.......nej, jag vet att de flesta inte gillar maskrosen men jag tycker dom är vackra och hos oss får dom leva ganska fritt!

Nu börjar det dock bli dags att krypa mot sängen och i morgon är en annan dag!


Iskall hämndav Ramona Fransson.

En sak måste man vara medveten om när man köper dessa böcker...man bör ha gott om tid för man fastnar i dom!

Denna bok streckläste jag mer eller mindre och den var nog till och med bättre än den första eller möjligtvis beror det på att man känner huvudpersonerna i boken.

Kriminalkommissarie Greger som börjar närma sig pensionsåldern men som vill fortsätta jobba...nykär och med flera extrakilon runt både midja och bringa.

Katarina som är i min egen ålder och änka. Hon förlorar sin mamma i denna bok och det var mycket känslomässigt beskrivet. Även om jag här kan tycka att författaren tappar lite i tidsperspektivet men det kan ju kanske bero på att jag är lite fixerad vid att tid och geografi ska stämma...likaså åldrar på folk.

Chefen Stefan som verkar vara en riktigt lustig prick som dessutom då är gift med obducenten som anlitas emellanåt.

Nej, jag rekommenderar verkligen denna bokserie men jag vill passa på att erbjuda Fransson mina tjänster som korrekturläsare ;)

Igår kväll påbörjade jag del 3 och låg och läste i flera timmar tills jag insåg att klockan skulle ringa klockan 6.00....

Jord under naglarna och svarta föt

MMS

Jord under naglarna och svarta fötter! Det är vad jag får när jag är härute i torpet. Tillvänjning pågår hos pelargonerna, de verkar trivas bra utomhus under ett lakan! Tomaterna växer och frodas även om inte alla plantorna trivdes efter omplanteringen! Tror vi hade lite olika uppfattningar om hur varmt det var i solen då i början på april, men nog ska vi få äta tomater i sommar!


Tisdagstema - Flytta!

Jag är en riktig flyttfågel...eller ska jag säga att jag varit för nu har jag nog slagit rekord och bott på samma ställe i sju är, men å andra sidan skulle vi verkligen behöva flytta nu så vi fick rensa bland våra prylar!!!

Jag visste inte riktigt om jag hade några bilder som skulle passa på detta tema men när jag tittade in i arkivet så hittade jag genast bilder jag tog så sent som förra veckan i Linköping.I Linköping var man ju så förståndig så man flyttade husen i stället för att riva så man kunde behålla en del kulturhistoria.Dock tycker jag att även det nya är vackert!!HÄR finns fler bilder på temat!!

Dyrbar kärlekav Ramona Fransson.

En för mig helt ny författare vars blogg jag hittade för en tid sen, hennes böcker föreföll intressanta och jag beställde genast hennes tre böcker som kommit ut i pocketformat.

Genast jag öppnade Dyrbar kärlek insåg jag att detta var en författare som passade mig. Efter två sidor var jag fast i boken, inte så att jag sträckläste den för den tiden hade jag inte men jag hade gärna kunnat gjort det!

Det är en deckare, om det råder det inga tvivel, men det är så mycket mera. Om vad som kan hända i en skilsmässa, hur vänskapen påverkas och vad pengar kan få folk till!

Jag ser med glädje fram emot de två bäcker som ligger och väntar!

Hemma i stan igen!

Efter att ha kärrat flera ton matjord är vi ganska trötta...dessutom hade jag en demo inbokad ikväll så jag tror bestämt att det är dags att gå mpot sängen...men vi har haft en härlig helg....för att inte tala om alla härliga ungdomar som varit med och hjälpt oss med allt möjligt...

Ni är helt underbara!!!

I morgon ska jag lägga över alla bilder från minneskorten och då ska nog en och annan bild hamnar här i bloggen också!!!

Sov gott!