I morgon är det dags!

I morgon har vi Lunarträff i Västerås! Tyvärr är skaran decimerad på grund av magsjuka men vi som ändå kommer ska försöka att ha jätteskoj!!!

Flera har frågat mig om man kan köpa dessa produkter från ENJO av mig....svaret är...JA!!!!!

Mejla mig på
kajsalisa2002@hotmail.com så ordnar vi detta med vad saker och ting kostar och hur det ska levereras!!!!

Nu ska jag njuta av god mat...Tortellini och baconsås med äkta parmesan...samt ett glas gott rött vin!!!!

Nu vet vi...

...det ÄR skillnad på skit och pannkaka!!

Björn Ulveus får bygga det han önskar på Furillen på Gotland!!!

Läs här om beslutet!!!!

ENJO!

Idag ahr jag då varit iväg på det förberedande mötet inför min utbildning till miljörådgivare och jag känner mig så peppad inför att få dela med mig av dessa underbara produkter!

Att få känna att städning faktiskt kan vara roligt och känna tillfredsställelse när man är klar...helt suveränt! Nog berättade jag att vi köpte ett glasbord för nån månad sen??? Det kan ju tyckas helt vansinnigt men inte med
ENJO...jag duschar på lite vatten med blomsprutan...tar duken för glas och speglar och torkar av...vips har jag ett glänsande vackert bord...det tar mig ungefär 30 sekunder! Inget gnuggande...bara torka!
Precis lika enkelt är det med fönsterputsningen...spraya vatten....torka med trasa...ta skrapan....torka torrt! Inte en rand finns det på mina fönster...och jag lovar...det är sant!

Alla, nästan,  ENJO´s produkter är microfiber vilket innebär att det används inte något rengöringsmedel alls....bara kallt vatten! Sen använder man olivtvål för att göra rent handskar och dukar...nån gång emellanåt tvättar man dom i maskinen och då naturligtvis utan sköljmedel!!

Jag kommer naturligtvis att prata en hel del om dessa produkter i min blogg framöver...och skulle Ni vara intresserade av att prova nåt..så hör av Er!

Jag har till exempel lovat att inom 3 månader komma till Gotland och ha någon demonstration....mitt första gotlandsbesök på nästan tio år...det är på tiden!!!

I morgon ska jag städa mitt badrum....jag längtar.....

Är det skillnad på skit och pannkaka?

Ja..det lär vi väl få veta idag då byggnadsnämnden på Gotland ska behandla Björn Ulveus ansökan om att få på Furillen på Gotland trots strandskydd!!!

Läs här....

Tro inte att jag har nåt emot Björn Ulveus, absolut inte, men jag tycker att alla ska behandlas lika. Jag är nämligen helt övertygad om att jag inte skulle få bygglovet om jag nu ansökte.....dok ska väl tilläggas att i skrivande stund så vet vi inte heller hur det har gått....men det finns ju en tendens i samhället att skilja på rika och fattiga....eller åtminstone mindre rika!

Nåt annat som gläder mig oerhört när jag surfar runt bland nyheterna är att denne man fick skärpt straff.....sexdömd...
Det han har gjort är oförlåtligt!!!! Och ja...det står jag för!!
Jag lider med alla inblandade i denna hemska historia som till och med är värre än vad som framgår i pressen...ovanligt men sant!

Ja...det får väl vara för idag när det gäller irritation!!!

Nu är vi på plats! Jisses vad stor

MMS

Nu är vi på plats! Jisses vad stort det är! Jag får nästan svindel...


Sj sj gamle vän! Nu är vi på väg t

MMS

Sj sj gamle vän! Nu är vi på väg till huvudstaden. Första tåget inställt så Ni kan ju bara ana hur trångt det är!


Sexigt....

...med ett plåster på rumpan..näe, det tror jag inte att det är men det verkar fungera ganska bra! Inte en enda gång har jag varit röksugen idag...alltså på riktigt!!

Däremot så dyker det ju upp situationer där jag känner att det rycker i rökarhanden...men bara jag väl kommer på att just ja...jag tillhör ju inte rökarna längre så går det bra!

Den största anledningen till att beslutet togs så här lite hastigt och lustigt var att jag upptäckte att jag faktiskt kunde vakna på nätterna med ångest och oro för både KOL och lungcancer! Att jag är lätt hypokondrisk det tror jag att jag nämnt i nåt tidigare inlägg...men med tanke på att jag har en pappa som fick sin första hjärtinfarkt nånstans i min ålder och sedan dess har gjort två bypassoperationer han opererades för lungcancer förra året och har diagnosen KOL, min mamma hade en infarkt vid bara dryga 40...allt detta gör att man inte ens behöver ha hypokondrisk läggning för att inse att nu får det vara nog....är någon i riskzonen så är det jag!!
Likväl så fortsätter jag att utsätta mig för detta medvetna självmordsförsök...för det är ju vad det är!!!

Jag som är så glad i livet och hela tiden har hävdat att det just är livsglädjen som fått mig att klara de sista fem åren!

Dock ska Ni veta att det finns också en stor sorg...det är en vän som följt mig sedan 1975 som jag nu gjort slut med...att den vännen gjort mig illa under dessa år är lite svårt att förstå och att tänka på för hur många gånger har han inte hjälpt mig....lugnat mig när det varit tufft....
Det är väl kanske lite som att leva i en relation med misshandel...tros allt illa vännen gör så stannar man kvar för det är tryggt!!

Ack, så vilseledande!!

Nå, nu hoppas jag av hela mitt hjärta att jag ska klara det här...jag SKA klara det här!! Första eldprovet blir på lördag då vi har en lunarträff här i Västerås!!!!

Idag är det dags!

Jag har nu tagit det beslut jag väntat och väntat på att komma fram till....idag är det dags att sluta röka!!

Jag kommer att tjata och gnälla här och Ni får stå ut eller låta bli att läsa om mitt första riktiga försök att sluta röka! I våras gjorde jag ju ett uppehåll på tolv dagar och det gick bra men sen var det nåt jag föll på...

Idag har jag varit ut på Apoteket och inhandlat plåster och spray inte billigt men det är det ju inte att röka heller!!!

Ännu är det inga problem och det kommer det inte att vara idag heller utan första problemet kommer att uppstå i morgon när jag dricker förmiddagskaffet här vid datorn...jag har ju skaffat en ful vana att sitta här och ta första morgonciggen...så bort med den!!!!

Ja...jag lovar här att göra mitt bästa!

Uj, uj..

Man skulle ju kunna tro att jag alldeles glömt bort blogg.se men..näe, det har jag inte men nånstans försvann inspirationen det har helt enkelt inte känts som att jag haft nåt att skriva om!

Jag har dessutom påbörjat en ny form av behandling...en samtalsgrupp med bildterapi. Ska bli riktigt spännande!
men uppenbarligen så var det nåt jag varit lite nervös och stressad över och då går det itne heller att blogga...men nu är vi igång och det kommer säkert att bli bra!

Redan i torsdags var vi ut och handlade det som skulle handlas till kvällens middag och idag har vi varit på stan och letat efter pilgrimssnäckskal....trodde det skulle var hur enkelt som helst att hitta..men tji....det finns inte att få tag på i den här stan i alla fall!!! Ska kolla med pappa om han har kvar dom som mamma hde nån gång på 70-talet...då ska jag be att få dom!!!

Nu ska jag bara sätta in köttet och få fart på det...sen ska förrätten göras...allt annat är klart!

Hittade också de saker jag behöver inför nästa helg....i form av limegrönt!! Jag lovar att berätta vad efter nästa lördag...nu kan jag ju inte då flera av de som läser här ska vara med på lördag!!!!

Sambon ligger och vilar....han påstod att han inte mådde riktigt bra...men jag tror faktiskt att han bara var trött...vilket är helt okej!!

Middagen ja...den startar klockan 18.00....hämtning ingår!!!


Ha det gott allihopa!

Meny!

Vi har bjudit hit goda vänner på middag på lördag och det är ju nåt jag älskar! Att laga festmat och få duka vackert...helt underbart! Har nu suttit och tittat på recept på nätet, upptäckte att tasteline gjort om sin sida och det var inte positivt. Hittade dock några recept i Allt om mat som jag tror kommer att passa bra...

Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig ;)

Gratäng med pilgrimsmusslor

Timjan- och vitlökskryddad kotlettrad!

Hallonpannacotta Denna ska dock dotra göra som numera visar stort intresse för matlagning!

Sen blir det nog bara en kopp kaffe med lite Minttu till lite senare som avslutning!

Så...då ska det bara handlas!

Smaklösa!

Måste få bjuda på en liten musikvideo så här på förmiddagen...en av våra absoluta favoriter!


Eftersom Ingrid pratar om Det regnar kor så ska jag bjuda på den också....den spelade vi härhemma så ungarna hotade att flytta hemifrån när den kom ut!! Numera finns den skivan i torpet och där poppar sambon och jag så mycket vi vill!!!
Det finns en hel del go'bitar på den CD'n!!!

För övrigt var lyckan total i lördags när Melodikrysset innehöll just Det regnar kor!!!!

Favorit i repris!

Den här bloggen skrev jag i september 2005 och jag kände att den vill jag bjuda Er på!

Nu ska jag byta identitet och utseende!! Anmäla mig till Extreme makeover eller nåt liknande......

Vet knappt om jag törs sätta detta på pränt......rodnar fortfarande

Okej....jag skulle ut och bunkra upp i skåpen, det är ju löning idag eller bidragsdags om man säger så Jag hade ju fått fel pengar från FK men tänkte att det ska nog räcka i alla fall.

Jag tog först en sväng på MAXI hittade lite billig mat där så det gick snabbt och enkelt. Gjorde ett riktigt fynd också....kaffekoppar i glas för tio kronor paret, köpte sex stycken som jag ska måla och kanske ge bort i julklapp eller så

Sedan vidare mot Willys, jag hade skrivit en lång lista där så jag visste ju ganska precis vad jag skulle ha men det slinker ju alltid ner lite annat som kan vara bra att ha....observera...inga onödiga saker för så mycket pengar har man inte att röra sig med när man går på Rehabpenning. När jag kom till kryddhyllan så kommer det en stor och jag menar verkligen en stor karl efter mig...trycker ögonen i mig och säger "Är det Du som stulit min vagn???"...jag blir liksom lite avvaktande och säjer...nej, men när jag tittar ner i "min" vagn så ser jag att det ligger en hel del saker som jag aldrig skulle handla...typ färdigrätter och sånt ...Det är bara för mig att le mitt alldeles vackraste leende och säga "Oj, det har jag visst!!!"...sen pratar vi lite lugnt ocjh sansat....han var inte så arg som han lät

Jag handlar vidare....nästan sida vid sida med denne store man...vi pratar lite lätt så där som man mycket sällan gör i en livsmedelsbutik!! Han...håller mycket hårt i sin vagn registrerar jag...frun/sambon hans får hämta sakerna

Jag fortsätter att fylla min vagn med kattmat, ost, kaviar, tvättmedel, sköljmedel (onödig vara tycker jag men min sambo envisas ) ja och lite annat smått och gott....kycklingfilé 2 kilo för 79 kronor...det är billigt!!! Sen kommer jag på....hushållspapper, jag går och hämtar det men låter vagnen stå kvar för nu är den tung att dra. Lägger ner det i vagnen när jag kommer tillbaka går en sväng, drar mig mot kassan. Då får jag se....det ligger blöjor i min vagn ...men, det var ju längesen ..inser att jag gjort det igen....lagt i fel vagn och gått iväg...känner hur jag blir lite röd..tittar mig omkring, ser den store mannen men konstaterar snabbt att det INTE är hans vagn jag tagit...hittar min egen vagn och ska då flytta över det jag sist lagt i...då får min hjärna blackout...jag bara inte minns....jag står där mycket förvirrad. Går till min vagn och står där och funderar en stund...då kommer "ägaren" till den andra vagnen och tar den och går iväg innan jag kommit på att det var hushållspapper jag lagt ner!!!! Nå, under normala förhållanden skulle jag ha hojtat och talat om mitt misstag men nu stod ju den store mannen bredvid mig och jag hade faktiskt inte lust att bjuda honom på ytterligare ett gott skratt!!!

Log lite generat och hoppades att han behövde hushållspapper och att det i såna fall var rätt sort

Nu var det dags att gå till kassan och betala och åka hem efter en rejäl arbetsdag i butiken ....vagnen var proppfull :-P

Lassar upp allt på bandet...blev riktigt svettig...men, det var inget mot vad jag skulle bli senare ...tittar på displayen och inser att jag handlat mer än jag har pengar till....Vad gör man då??????

Jag säger "Stopp....jag har handlat för mer än jag har pengar till...stopp, stopp!!!"....sen börjar det riktigt jobbiga...vad ska jag ta bort...och hur mycket pengar har jag på kortet ...köerna växer...snabbt!! En av anledningarna till att jag oftast handlar på Willys är att det är så lite kunder där....utom idag

Jag tar bort fläskfilén...osten....efter massor av försök så godkänner slutligen maskinen min transaktion......Då börjar nästa bekymmer....jag tittar lite snabbt upp...det är köer som Willys aldrig sett tidigare...minst femton meter i varje kassa
Då...då börjar jag fundera på hur jag ska få ut allt till bilen....vagnen tog ju killen som fick den stora äran att plocka tillbaka de varor som låg kvar...

Tja....med huvudet högt packar jag ner mina varor i fyra plastkassar och försöker lassa på allt på mig själv....inser att det går inte för jag hade ju tre limppåsar också...toalettpapper....*pust*..jag vill ju bara ut därifrån!!! Snabbt som aldrig förr tar jag två av kassarna och ilar som en iller ut till bilen in med kassarna och tillbaka för att hämta resten....när jag kommer tillbaka får jag inte upp bilen.......

När jag trilskats riktigt länge så ger han med sig...jag kastar in resten och tar mig snabbt därifrån...med ett löfte om att jag ska byta identitet......

15.08 Just nu får jag höra att det är det nya systemet på Försäkringskassan som strular...det är det som gör att jag inte fått mina pengar :(

EFIT idag!

Som vanligt har han lyckats pricka in en dag med strålande väder...här är grått och trist och regnet hänger i luften...inte alls läge för att gå ut och fotografera härliga vyer! Nå, jag ska nog lyckas skrapa ihop nåt i alla fall...återkommer när det blivit några fler bilder än i skrivande istund!!!!!Dagen började som Ni kan se nedan klockan...

 
Jag brukar sällan slå på teven på förmiddagen men ibland ska man väl göra som man inte brukar!!!!9.40 Igår eftermiddag fick vi oväntad besök av min moster med sambo från Linköping och fram åkte då det fotoalbum jag lagt beslag på hemma hos pappa. Det finns massor av foton på människor jag inte känner igen och nu passade jag på att fråga Magga vilka dom var! Bland annat hade jag lagt märke till en barnaskara som det fanns massor av olika foton på men jag kände inte igen de förnamn som stod skrivna på baksidan men moster kunde berätta att det var en syskonskara från västra Sverige som varit fosterbarn hos min mammas faster, som också albumet kom från, hon bodde i Vägume i Lärbro på norra Gotland.
Hon visste vad dessa barn hette i efternamn och också vilken ort så idag på morgonen gjorde jag små eftersökningar på nätet och hittade den yngste brodern. Jag ringde upp en mycket förvånad herre som blev mycket glad och överraskad! Jag ska nu göra i ordning ett kuvert och skicka dessa foton till honom för jag hoppas verkligen att han och hans syskon har större glädje av dessa foton än vad vi har!!!!!10.40 Dags för en koll på Helagotland.se!11.40 Fönsterputsning står på programmet! Med den blåa trasan får man bort varenda liten rand på fönstret! Jag har aldrig kunnat putsa fönster men nu kan jag...med ENJO´s fantastiska städprodukter!!!

Nämnde jag att jag ska börja demonstrera ENJO?!12.40 Dags för en liten dos av dagens såpor samt sortering av foton!13.40 Medan såporna roat har jag skrivit brevet och sorterat ur de foton som förställde barnen H från Västkusten! Brevet skickas idag så bör det vara framme i morgon. Det här känns riktigt roligt!14.40 Lisa gillar inte det här vädret men å andra sidan har hon kommit på att det är helt okej att ägna sig åt sin favoritsysselsättning då....dra nåt gammalt över sig och sova bort livet!15.40 Gardinen jag hittade till absoluta lågpris i torsdags på COOP Forum, 24.50, är nu struken och uppsatt!!!!16.40 Jag hade lyckats ta upp två olika saker till kvällsmat....bacon och blodpudding..tur att det går att äta tillsammans....med lingonsylt förstås!!!!17.40 Fåglarna samlar sig på Blomstergatan för att dra vidare söderut, det är faktiskt ett riktigt skådespel att titta på!18.40 Tanken var att ta en bild på min soffsnarkande sambo men han var så himla skäggig så bilden blev nästan suspekt...valde därför att ta på en som passar bättre i sin kraftiga hårväxt.....Nalle i fönstret!!19.40 Dagens sista EFIT tas när jag kollar in kludd.se....dvs Mr.Efit´s egna bilder! Måste nog erkänna att han haft en mycket mer spännande dag än jag har haft!!!!!

Nu ska jag i lugn och ro ägna mig åt den passiviserande sysselsättningen...titta teve!!

Krysset klart!!! Medan vi kryssat

MMS

Krysset klart!!! Medan vi kryssat har molnen lagt sig över Jansbo! Det blir en promenad för att se efter svamp sen blir det nog lite läsning! Ha det gott! Spännande att se hur lång tid det tar för detta att komma upp, gårdagens har inte kommit ännu så Sorry om det blir lite oordning!


Vilken härlig dag! Solen har varit

MMS

Vilken härlig dag! Solen har varit framme hela dagen och vi har redan fått gjort det mesta vi skulle göra! Nu njuter vi i skenet av Mickes ljus och ett gott glas vin! Bettans vackra hatt syns också i bakgrunden! Båda 2 är goda vänner vi lärt känna på nätet och som vi har förmånen att få träffa minst en gång varje år!


Sista helgen i torpet!

Idag vid lunchtid åker vi ut till torpet för att stänga det för vintern. Dock kommer vi att låta det vara möjligt att åka ut lite spontant ändå...man kan ju hoppas att hösten och vintern bjuder på många såna helger framöver där solen kastar sina härliga strålar över Jansbo!!!!
Bilden ovan är tagen förra hösten när vi var ute sista helgen och tydligen så har det varit ganska skönt väder under dagen då stolarna står uppställda i solposition!

Förhoppningsvis finns det nån liten kantarell kvar i skogen som kan sluta i våra magar!

Vädret är underbart här i Västerås idag så naturligtvis kommer kameran att få en hedersplats i helgen!

Om bara tekniken tillåter kan det nog bli nån rapport via MMS!

Ha det gott och njut alla så mycket Ni kan!

Vackra läppar i höst!

Ja...då pratar jag ju inte om mina egna men nån ska få chansen att hos Nett vinna Lip Gloss! Precis som jag sagt tidigare en gång här i höst så deltar jag ytterst sällan i tävlingar på grund av att jag redan vunnit högsta vinsten....världens bästa man och 3 underbara ungar..men...jag provar igen...skam den som ger sig!!!!

Vill Ni också prova...och minska chansen för mig....*ler*...så klicka Er vidare till Nett och tävla!!!
Men vad 17...när jag nu ändå håller på varför då inte prova ett par örhängen också?!

Angel-like.com har en tävling om synnerligen charmiga örhängen...gör ett försök där också!!!Nu blir det inga tävlingar på ett bra tag!!!

Glöm dock inte att titta på mitt, enligt chattens, Picassopåminnande fotokollage i dagens tidigare inlägg ;)

Vilken häftig respons!

Igår var det en ganska häftig dag...först att jag kom ut på den härliga morgonpromenaden det gav verkligen kroppen en jättekick!!

Att jag sen fick en  sån härlig respons på mina bilder här i bloggen av Er alla som kommenterat här och även på andra vis det gjorde ju att den 15 oktober 2008 blev en kanondag!

Tack allihopa!

Jag fick också en utmärkelse igår av en ganska så ny bekantskap men inte mindre kär för det
anjocapi som jag naturligtvis ska dela med mig av men hur ska jag kunna välja sju av Er?? Jag fegar lite och säger så här....Ni är alla värda utmärkelsen så kom och ta för Er!!!!!


1. Den nominerade får lägga upp bilden på hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Nu till nåt helt annat, jag funderade lite på vad jag skulle skriva om idag...om jag eventuellt hade några bilder att dela med mig av och hittade då 3 bilder på min sambo!!! Som Ni vet så är jag väldigt anti till att visa bilder av min familj på nätet så detta är ju då nästan nåt unikt....men här är han och han är lika fin på riktigt!!!!!!
Det är skoj att leka med foton!!!!

Vad bekymrar jag mig om?

I mitt förra inlägg funderade jag på om det var bakom dörren jag kunde hitta min själs tillfredställelse!

Kanske är det
detta som är min nya grej!

Klart att vikten är nåt som bekymrar en, inte för utseendets skull men för hälsans skull, om inte annat är det ju nåt vi kan läsa och höra om var vi än tittar!

Men att gå så långt som kvinnan i programmet som sänds ikväll på TV3 tror jag ändå är att ta i! Nej, jag har aldrig övervägt att tjäna pengar på min kropp eller på mitt utseende och jag tror inte att jag tänker göra det nu heller!!

Försöker dock förstå vad som driver denna kvinna till detta?! Är det sista chansen att bli känd? Är det viktigt att vara känd?

Jag kommer att titta på programmet ikväll precis som jag titta på de tidigare programmen i denna serie...jag har inte förstått de andra programmen och frågan är väl om jag kommer att förstå detta?????


Vill också tillägga...jag vet att Ni inte är så himla vana vid att jag skriver flera inlägg per dag men idag vill Ni väl inte missa morgonens blogg...alltså...scrolla nedåt till morgonens inlägg!!!

Tidig onsdag!

Vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om. Gick upp  och gjorde mitt morgonkaffe och tittade ut....

Morgon på Gideonsberg!

Fullmånen, eller åtminstone nästan, lyste över Bergslagsvägen och det bådade gott väder!

Himlen brinner!

Efter kaffet tittade jag ut från vardagsrummet och såg att himlen nästan brann. Kläderna åkte på med full fart för nu var det dags för en promenad längs Mälaren!

Efter diverse förhinder anlände jag till Mälarparken och då hade solen fortsatt till nåt annat ställe på jorden men dimman låg tät vilket inte heller är så illa när kameran är tänkt att användas flitigt. Flitigt var ordet för när jag kom hem hade jag tagit nästan 180 bilder och jag tänkte dela med mig av några!
Redan därnere skickade jag ett inlägg via mobilen men det försvann nog nånstans i cyberrymden!

                           

Fyrskeppet Svenska Björn sett från två olika vinklar!

Bilden ställer nästan till det för ögat tycker jag!

Detta var ett helt nytt område för mig att promenera på så jag hittade en hel del överraskningar och detta trots mina snart 30 år i Västerås!
Denna spång blev jag nästan yr i mössan av att gå på och även bilden gör mig lite yr...

Mitt ute i intet hittade jag plötsligt en allé!                           Alllén från andra hållet!

Jag hittade en allé som jag inte på nåt vis kan förstå hur den använts. Den har sin början och sitt slut mitt i skogen...men vacker var den!

Naturligtvis var inte kameran inställd som den skulle och haren hade itne lust att posera hur länge som helst!

Vem som blev mest skrämd glömde jag att ta reda på! Naturligtvis var ju inte kameran rätt inställd och inte behagade Harry Hare att sitta kvar så länge så jag kunde ordna det men på nåt vis gillar jag bilden ändå!
Är man vid Mälaren så måste man ju naturligtvis ta några vattenbilder! Bestämde mig för att när lönen kommer så ska det inhandlas ett litet nätt stativ...kanske lyckas jag bättre då!

En vad jag tror kamomill växer ensam vid strandkanten...En ensam renfana...

Blommor är ju en av mina stora passioner och dessa två kunde jag inte motstå. Det är nåt speciellt med blommor och hav...f'låt sjö!

Dimman ligger tät...bortom den hörs larm och stoj från staden!
Ibland är det fantastiska färger som syns i det svartvita!

Vatten...vatten....vatten.....ibland saknar jag Gotland!

Jag letar ju efter nya dörrar i livet....vad kan jag hitta bakom denna?

Är det kanske bakom denna dörr jag kan hitta min ro....min frid....eller kanske släcka den törst som finns hos mig?
Om jag öppnar den...är det där min själs tillfredsställelse finns....

Tisdagsreflektion!

Dagens blogg var tänkt att handla om nåt helt annat nämligen om olika landskapssymboler men jag känner mig lite osäker på hur man får använda bilder. Nog har jag mycket bilder själv men inte som täcker så nu får det bli andra tankar istället!

Melodifestivalen - ja, det har ju på nåt vis varit självklart att titta på det, nåt man fick med sig i modersmjölken men efter att ha läst
Aftonbladet idag så känner jag att...har dom rätt så blir det nog ingen festival för mig i år! Jag kommer inte att orka se minst fem festivaler med Carola som programledare!!


Jag gillade Carola helskarpt på den tiden det begav sig, jag pratar början på 80-talet, nu är jag bara trött på henne! Hon har nånstans en fantastisk sångröst men jag tycker inte längre hon använder den som hon borde....den blir bara barnsligare och barnsligare.För att vara säker på att det inte var inbillning så satte jag mig för en tid sen och lyssnade på hennes samlingsskiva...jag har rätt...hon lät mera vuxen för 25 år sen!!

Jag är fullt medveten om att media har till stor del gjort henne till den hon är idag men varje människa har ett eget val att säga nej! Har man den begåvningen som hon trots allt har behöver man inte exponera sig på det vis hon gör!
Det är min åsikt och det står jag för!!!Återvänder också till gårdagens sista blogg.....Rosa bandetkampanjen!

I Aftonbladets Wendela kan man idag läsa om att alla kvinnor över 40 faktiskt inte blir kallade till mammografi!
Själv har jag varit på mammografi vid ett par tillfällen....ingen njutningsfull sysselsättning men det går fort och känns tryggt! Skönt för en hobbyhypokondriker som jag att få en sak mindre att oroa sig för!!!

Sen i jämlikhetens namn, se nu var jag där igen, varför görs det inte en undersökning av män gällande prostatacancer? Vad jag förstått så är det ett mycket enkelt blodprov där PSA-halten mäts i blodet...de behöver inte ens platta ihop sina juveler för att få dom undersökta!!!!

Ja...det får väl bli allt för nu....men återkommer senare under dagen skulle jag tro!!!!

Rosa Bandet!

Man kan inte skänka pengar till allt och alla hur gärna man än vill men det finns några som ligger mig varmt om hjärtat och det känner Ni till som följt min blogg på Lunar genom åren,därför var det självklart när jag i helgen fick ett mejl från min barndomskamrat Therese att skänka en peng till Rosa Bandet!

Bröstcancer är nåt vi alla kan drabbas av och tyvärr har alltför många i min allra närmaste krets gjort det....så hjälp gärna till...varje liten krona har betydelse!

Det finns för övrigt en hel del att läsa i Aftonbladets Wendela....ignorera aldrig en misstanke....eller kallelse...

En söndag i oktober!

Försökte igår att dela med mig av den vackra höstdagen men det ville sig inte alls! Tycker nog att Blogg.se krånglar lite för mycket emellanåt!

Vi tog oss i alla fall ut på Björnön för en långpromenad som övrigt varade i två underbara timmar...nån mer än jag som tänkt på att allt ser så annorlunda ut när man har en kamera i handen, man tittar på naturen från ett annat perspektiv tycker jag!

Maskrosen sken i kapp med solen..kan man kanske kalla den solros?

Jag älskar solrosor....f'låt maskrosor!

En lila färgklick bland alla höstfärger!

Den här är inte så illa den heller...tänk att två så vackra växter kan vara så illa beryktade?!Jag fick också chansen att visa min sambo hur hasselnöten ser ut på sin kvist. Mindes då också de två enorma hasselbuskar som växte framför huset i Hogrän på Gotland där jag växte upp, fast jag minns aldrig att vi plockade några nötter!!!!För mig skulle denna bild lika gärna kunna vara tagen på Gotland i ett vackert änge! Ett änge är nåt mycket speciellt det närmaste jag kan komma i beskriving är en hage men det känns ändå inte helt korrekt.
Varje vår åkte vi till Mästerby änge och fagade, en fantastisk familjeupplevelse! Alla hade varsin räfsa och så gjorde man änget vårfint! Efteråt belönades man med kaffe och dopp!Underbart tak!!

    

Otroliga färger och Ni ser väl mistelträdet? Ja, det är ju förstås inget eget träd utan ytterligare en växt som inte är helt rumsren då det ju faktiskt är en parasit, Sveriges enda trädlevande för övrigt och även min nya landskapsblomma!

     

Jag var ju också tvungen att leka lite med kameran vid vattnet....inga toppenbilder men ändå framkallar de nån form av glädje....och ger massor av utrymme för fantasi!

 

Mera lek med kameran! Det har varit en rejäl debatt och är fortfarande om att man huggit ner massor av skog på Björnön för att de var i vägen för vår flygplats. Visst ser det kalt ut på sina ställen men å andra sidan är det kanske också nödvändigt, det ger ju onekligen utrymme för nya växter och nya insekter!Avslutningsvis bara en otroligt vacker bild från en av de högsta punkterna på Björnön! Visst är det underbara färger?


När lönen kommer!

När lönen kommer så ska jag köpa en skanner. Jag har ett gammalt fotoalbum från min morfars syster med massor av härliga bilder från 40-talet och framåt som jag gärna skulle vilja dela med mig av samt kanske göra nåt kul av till min moster!Visserligen kan man göra så som jag gjort men det blir onekligen snyggare med en skanner, nån som har ågra tips på en bra skanner somintekostar skjortan? Nåt speciellt man ska tänka på?

Bilden ovan föreställer min morfar och min moster och jag gissar att det är mormor som syns i baksätet!

Visst är det en fantastisk bild????

Svinkoppor!

Ja, det är väl egentligen allt jag har att säga.....hela familjen är nu drabbade av svinkoppor!!!!!


Repris på gårdagens tema!

Så var det åter igen detta med Herr och Fru...vad som är vad och hur man uttrycker sig...

Bonde söker fru

Men en homosexuell man, vansinnigt snygg för övrigt, söker en partner...men det kan väl inte bli fru???

Usch, det där blev bara fånigt...det är uppenbart att jag inte är nån blivande humortalang men det är kul att leka lite med ord!

I vilket fall som helst så har jag inte kollat in kvällens tevetablå men om inget annat står till buds och inget speciellt händer i den verkliga världen så kommer jag nog att titta litegrann. Jag tycker att det är bra att TV4 tar med en homosexuell person även om jag naturligtvis inser att dom gör det endast för att öka tittarsiffrorna men...kan det nu öka förståelsen och respekten för homosexuella personer så är det jättebra!!

Jag har ju aldrig förstått detta med att sära på sexualiteterna...jag blir alltid konfunderad när jag tittar på skvallerpressens löpsedlar....Homosexuelle Magnus deltar i Melodifestivalen och liknande bokstäver kastas mot oss....men när...när ska det stå....Heterosexuella Bettan flyttar till Norge...eller nåt i den stilen???

Det finns så många som visar tydlig motvilja mot homosexuella men varför förväxla personlighet med sexualitet?

Sexualiteten har ju så lite med människan som jag träffar att göra. Det mesta av sexualiteten händer ju trots allt i sovrummet och vad folk gör där är jag tämligen ointresserad av!! Om någon pussas på gatan bryr jag mig inte, jag kan medge att jag kanske hajar till om det är två av samma kön men det beror mest på att det är så ovanligt men när väl den reaktionen gått över blir jag varm i hjärtat....där är två som älskar varandra...det är nog för mig!

Hur många har jag inte hört som lovordat en artist och höjt denne till skyarna och sedan har denne kommit ut ur den berömda garderoben och då har det helt plötsligt blivit annat ljud i skällan....märkligt tycker jag för artisteriet har ju inte förändrats utan bara vår vetskap om "vem" artisten gör "det" med!!!!

Ja, ja....det är svårt att begripa sig på människan i alla fall....skulle kunna lägga ut texten ännu mer men jag låter bli för jag hoppas nämligen att Ni mina läsare, är av samma åsikt som jag!!!!

Krångel!

Jag har idag flera gånger försökt skriva enligt mig väldigt finurliga och kloka inlägg men när jag sen ska publicera...ja, då försvinner allt det kloka bort...bort....vet inte vart!!

Tänkte väl lite lätt kommentera detta med huruvida vårt dass ligger långt bort eller inte...

Det är kanske 30 meter från torpet och det är ju inte långt men om man då jämför det med de få metrar man har i stan så är det faktiskt ganska så långt bort, dessutom är det ytterst sällan som regnet vräker ner eller höstvindarna sliter tag i hela kroppen när man nyttjar toaletten i stan....så då är det långt! Men..som Micke påpekar...en solig sommardag då är det precis lagom långt borta. Man kan sitta och filosofera med dassdörren öppen och samtidigt njuta av den vackra naturen. Nån gång har det hänt att man fått besök av en räv, rådjur, ekorren som bor ovanför dörren i en gammal fågelholk eller bara njuta av den vackra fågelsången!
Allt är relativt kan man säga!

Ekorren som boar ovanför dass!

Lite suddig bild men han överrumplade mig och sedan kände han sig överrumplad och kilade kvickt upp på vinden!

Det jag gått och funderat på sedan jag igår läste en av mina dagliga bloggar var...

Är det nån som missat att Herr Gårman gått sta och skaffat sig en fru? Nej, jag tänkte väl det! Allt bara för jämlikheten och nu var jag då här igen, Ni märker att det är ett ämne jag återkommer till lite då och då. Jag är absolut inte emot jämlikhet men....denna gång är jag inte riktigt med eller jo, visst men inte helt!!!

Jag fick lära mig en sång när jag var liten...Här går man , här går man, på vita sträcken går man osv...

Detta blev sedan Herr Gårman....men hur gör man när man fru går man....?Eller är vi delaktiga i nån realiserad variant av Egalias döttrar??? Minns Ni den boken? Jag läste den nån gång i början av 80-talet och roades till en början kungligt men efter halva boken så blev det lite tjatigt tyckte nog jag...men kul var den!

EFIT 5 oktober 2008

Bättre sent än aldrig....nu kommer EFIT-bilderna! För Er som inte vet vad EFIT är...så klicka och kolla!

 

Hela helgen har bestått av huvudvärk a la typ migrän så jag kan inte påståa tt jag direkt gjorde nån ansträngning denna EFIT-omgång...men...jag deltar i alla fall!!!9.00 Dags för första muggen kaffe, jag älskar min underbara mugg som jag fick i 40-årspresent av mina barndomskamrater!10.00 Korsordslösningen börjar nå sin ände. ICA-kurirens är riktigt skojiga och Kajsa gjorde naturligtvis vad hon kunde för att hjälpa till!11.00 Denna bild är riktigt dålig men vad begär Ni när dass ligger en bra bit från huset och det blåser full storm och regnet piskar ner...då skulle Ni nog också få svårt med att vara stadig på hand!!!!!!!12.00 Disken är avklarad av sambon och vi gör oss redo för att packa katterna i burarna och sedan oss alla i bilen för transport mot staden!13.00 O nej, vi är inte ett dugg teveberoende...vi bara kollar tevetidnigen lite lätt!!!!14.00 Yngste sonen kom upp för att låna lilla bärbara datorn till lastbilen den här veckan.....av nån anledning tycker han det är trist att bara sitta rakt upp och ner på en svart parkeringsplats i en ensam lastbil?! Hoppas att han bara tog med roliga filmer....thriller verkar inte vara nåt med den miljön!15.00 Sambon tar igen sig efter en stund på jobbet!16.00 Detta skulle ha kunnat vara en självpoträttsbild av mig, jag såg nog ut så just vid den tiden....men det är ju Ugly Betty!!17.00 Äldste sonen kom på kaffe med kamraten Anna...trevligt!

Snart....

...kommer det ett inlägg från mig...dels med foton från dagen igår...och dels med lite tankar runt livet...men Ni får tåla Er en stund till!!!!!

Kan nog bli en bra kväll!

MMS

Kan nog bli en bra kväll! Jag har lyckats radera samtliga kanaler på teven så nu åker sällskapsspelen fram och så får radion underhålla oss! Ganska skönt! Vi löste som vanligt melodikrysset och sedan tog vi en tur i skogen och hittade så mycket svamp så det blev soppa till lunch och det ska också bli sås till kvällen . Lite korsord i Icakuriren har vi också sysselsatt oss med!


Vi ska ju ha lunarstormfest den 1

MMS

Vi ska ju ha lunarstormfest den 1 november men limegrönt tema, jag tror jag hittat min grej!


Torparhelg med tänk!

Fredag.....och sk barnfri helg...det innebär att vi åker till torpet!

Vaknade med en kolossal huvudvärk men jag tror den börjar släppa nu, antar att det är på grund av det möte som jag har på måndag jag brukar alltid spänna mig inför såna saker.

Jag är ju som bekant sjukskriven sen fem år tillbaka och har haft jätteproblem med läkare under dessa år. Jag är sjukskriven på grund av den bekanta väggen samt att jag har två whiplashskador och det är inte nån angenäm kombination.
Det är mycket svårt att bli tagen på allvar framförallt som jag i grunden är en ganska positiv person med massor av livsglädje och energin är det inget fel på, det handlar om att jag inte kan hushålla med mina krafter!
Jag kan dessutom prata för mig vilket man skulle kunna tycka vore nåt positivt men det är det absolut inte!

Jag är uppfostrad till att vara rak och tydlig, när man går till doktorn gör man sig i ordning...helt fel!! Samhället idag ser bara till det yttre man bryr sig inte om att lyssna på människor! När jag för en tid sen beställde kopior på mina journaler och läste dom insåg jag att man måste köra med taktik när man är sjukskriven. Det låter fruktansvärt att säga så...men det är den bistra sanningen!

Nu har faktiskt Försäkringskassan hjälpt mig att få en ny läkare som är svensk. Här vill jag då genast förtydliga att att jag har inget emot invandrare det är inte det jag säger utan problemet är att jag fått läkare som varit i Sverige några månader och inte kan språket vilket säkert fungerar bra vid benbrott eller andra synliga fyskiska problem men när man pratar om det mentala är det svårt både på grund av språk men också kulturella skillnader.
Så på måndag har jag ytterligare ett avstämningsmöte och denna gång bör jag kunna gå dit helt avslappnad då alla inblandade parter kommer att vara med och är insatta i just det problem jag har....nu tror jag verkligen på att min situation ska komma att lösas men....Rom byggdes inte på en dag! Men....efter alla underliga möten jag varit med om, det skulle räcka till en tegelstensbok, så vågar jag itne tro på att det går bra!

Nå, ut till torpet och rensa hjärnan...samt förbereda mötet! Jag återkommer med nån liten blogg då och då per mobil!!!

Nybajsad kattrumpa!

Ja, i en sån vaknade jag med näsan i morse....det kändes inte helt behagligt!!Framförallt som jag bara sovit fyra timmar inatt då en bok höll mig vaken...den boken får jag återkomma till i morgon.

Annars har dagen avlöpt i ganska lugnt mak....det är rätt skönt det också.

I morgon åker vi till torpet och börjar stänga det...med andra ord vinterhalvåret är här!!

Ganska vanlig blogg!

Ja, idag blir det en typiskt dagboksblogg....med andra ord den kommer att handla om vad jag gjort idag!!!!

När jag satte mig för att äta frukost så skrattade min mobil till och jag fick frågan "Vad ska Du göra idag? Ska vi ta en fika?" Självklart, svarade jag, men jag ska klippa mig vid ett. Okej, svarade Anna som var den som frågat då sätter jag mig på bussen och kommer över. Vi hann bara med en riktig snabbfika för sen var det dags att åka eftersom bussen tagit en förskräckligt lång tid!!!!

Klippningen tog också ovanligt lång tid men så var jag riktigt långhårig också, kom fram till att det var hela fyra månader sen jag klippt mig och på den tiden hinner mitt hår växa massor. Som vanligt blev jag nöjd! Jag har haft samma frisör i snart 20 år, med mindre avvikelser, så hon vet vad jag vill och känner mitt hår så det finns aldrig oro när jag sätter mig i stolen!!!

Efter det blev Anna hungrig, nåja, även jag, så då åkte vi ut till Pizza Hut och moffade....gott!!! Sen blev det en rundtur på Hälla syd då jag behövde nya kaffemuggar. Vi har haft underbara muggar från IKEA men som tyvärr gått sönder en efter en, att de var sköra var kanske anledningen till det billiga priset förra året! Efter mycket om och men när jag faktiskt gett upp hoppet hittade jag jättefina sk termomuggar till det facila  *     hm    * priset av 199:- för 4!! Sen var det dags att åka hem för även sambon och dotra skulle ju klippa sig och de behövde ju bilen!

Väl hemma hann vi inviga muggarna och upptäckte då att en liten plopp i botten saknades på den ena muggen så nu får jag åka ut i morgon och byta den muggen...ska då också försöka få köpa de resterande 3 muggarna lite billigare....det var nämligen en utgången vara och naturligtvis måste de sänka priset då lite när det bara finns tre kvar...eller hur???

Efter det så blev det lite Top Model och en massa surr förstås...sambon var snäll och skjutsade hem Anna..vi har ju haft en ofredande man på gatorna här i stan så man vill ju inte utsätta sina vänner för det! Dock såg jag nyss i tidningen att han gripits ikväll....det tackar vi för!!

Tittade på Tv3 i kväll om generation Fet eller nåt sånt....så nu kan jag faktiskt gå och lägga mig och känna mig riktigt smal och fin!! Det otäcka är att det blir en kommers runt en man som lider av sådan fetma att han koras till världens fetaste man....det var verkligen med dubbla känslor man tittade på detta program!!!