Stiltje i skallen!

Idag är det verkligen tomt i mitt huvud...tänkte försöka komma med några klokord men det får nog bero för det är tomt på den hyllan. Men, jag ser att det är nåt på ingång till i morgon och det handlar om vänskap!

Vad är vänskap för Dig?

(Jo, jag vet att jag skrivit om vänskap tidigare men det är nog ett ämne som går att avhandla fler gånger ur olika perspektiv)

Kan man vara vän med nån av det andra könet? Är man vänner om man inte hörs på tio år? Måste man göra en ny "vänskapsprövning" i såna fall?

(Ja, nu vet jag att nån av mina läsare vet vart jag är på väg i mina funderingar ;) )

För övrigt har jag idag upptäckt att Ungsonen nog tycker att jag är det tråkigaste som finns....han somnar nämligen varje gång han är här....nu ligger han och snarkar hej vilt på soffan...min soffa!!!!!


Höstfunderingar!

Idag är en sån där dag som jag fått inspiration till mitt inlägg från en av Er kära bloggvänner vem låter jag vara osagt för det är inte viktigt för inlägget även om bloggaren i sig är viktig för mig!

Hösten är ju en tid där många blir deprimerade eller åtminstone nedstämda och jag tänkte reflektera lite över det.
Själv har jag haft svårt under många år för hösten, det är ett avslut och avsked och jag gillar inte avsked!

Jag har en egen teori då det gäller mig själv och hösten, jag är uppvuxen på Gotland som är en stor turistort och sedan elva års ålder har jag varit verksam inom turistnäringen och var det ända tills jag flyttade från ön. Varje sommar kom det en massa roliga människor från fastlandet och jobbade på den camping/bad/kiosk/restaurang där hela familjen både jobbade och bodde under sommaren.

Man fick en massa nya vänner medan de semestrade i tält och husvagnar på campingen eller sommarjobbade. Det var fullt av liv på hela ön och det var aldrig tyst. Kändisarna kom och gick, jag skulle kunna berätta många historier om olika sk kändisar men det var inte det det skulle handla om.

På våren när säsongen satte igång smög den igång precis som våren kommer smygande, knopparna bildas långsamt på träden och lökväxterna spräcker jordskorpan sakta, sakta och plötsligt är det bara att inse att våren är här eller kanske till och med sommaren! Med ljuset kommer värmen och hoppet. Kvällarna blir längre och ljusare och människorna kryper ur sina jordhålor...allt lever!

I augusti runt den tjugonde är det som att allt dör över en natt. Alla turister åker hem till sin vardag....men vi blev kvar, vi gotlänningar! Gotland var både vår vardag och vår fest! Allt runt omkring oss såg ut precis som vanligt bortsett från att det var folktomt. Tänk Er att Ni ska ha fest, Ni fixar och grejar och planerar! Förväntningarna stiger...sen helt plötsligt är det dagen efter och Ni står där med disken och städningen...så känner jag det ofta på hösten även om jag nu inte jobbar inom turistnäringen eller ens bor kvar på Gotland.

Jag känner också så inför livet, det springer så fort iväg och jag hinner inte med. Jag är "bara" fyllda 48 år men jag har numera insett att jag inte är odödlig, att känna så är ungdomens privilegium...och på många vis är jag inte ungdom längre även om jag känner mig ungdomlig. Jag har insett att det finns saker jag inte längre kan göra, att min kropp inte längre orkar allt jag vill. I detta ligger en sorg som har lite av höstens karaktärsdrag i sig, det går så fort. Det finns nåt positivt, eller egentligen massor, med att bli äldre också. För egen del har jag har jag lärt mig att uppskatta det viktiga och det värdefulla i mitt liv. Att sortera lite i livets adressbok och lägga krutet på de människor som är viktiga för mig, att göra saker jag tycker om att göra och försöka utforska saker jag vill göra men inte gjort. Att göra det mitt liv tillåter mig att göra helt enkelt!

Nu kan detta inlägg låta kolossalt deprimerande och tungt men det är inte min mening. Jag tror dock att det är viktigt att reflektera över dagen idag, vi har dagen idag...morgondagen vet vi inget om!Rubrik?

Tänk så svårt det kan vara att hitta på en rubrik ibland?!

Tack för alla trevliga gratulationer i gårdagens blogg...och naturligtvis vill Ni veta hur vi firade förstår jag!!

Jo, vi löste melodikrysset som vi gjort i stort sett alla lördagar sen vi träffades och sedan klädde vi oss och for iväg till Svärmor och där putsade jag fönster och Blivande lagade några fönster. Vi blev fullproppade med mat och kaffebröd så nån firarmiddag blev det inte utan vi köpte oss några blåmusslor som vi petade i oss när vi kom hem och sen en god ost med fikonmarmelad därtill....det blev vårt firande.

Vi roade oss med att titta på teve där det bland annat visades "dansfeber" på TV 4 och  jag måste säga att vi är nog besvikna. Kattis Ahlström är i normala fall en mycket kompetent programledare men igår tyckte jag hon svamlade och stakade sig väldigt mycket. De dansande var ju jätteduktiga så ingen skugga ska falla över dom men....det var blekt. Men...det fungerar och kan bara bli bättre!!

Det blev en lång och filosofisk natt vilket gjorde att jag sov länge i morse...ända till nio!!!!

Idag har vi rensat bland grejer i källaren...man kan inte spara allt! Tog en promenad till ett ställe en liten bit bort som säljer begagnade kylar och frysar....men kom hem med 6 stolar från Gemla till det mycket facila priset av femtio kronor styck!!!!!

Nu mat......

8 års ringmärkning!

Idag firar vi åtta år som förlovade och jag vet att jag talar för oss båda när jag säger att vi har det lika bra idag som då när vi lagade lite god mat och kröp upp i soffan och bytte våra ringar på kvällen den 28:e augusti 2002.

Vi har båda spruckna relationer bakom oss och båda har vi barn med oss i detta nya! Vi pratar ofta om vad som är så bra med vår relation och vad som gör att vi trivs så bra tillsammans och vi har kommit fram till några saker som jag tänkte dela med Er.

Jag utger mig inte för att vara expert på något vis men kan nån ha glädje av våra tankar runt kärlek och tvåsamhet så är det väl bra!!

Egentligen tror jag det är så enkelt som att när man träffas och bestämmer sig för att satsa så får man ta hela paketet...man kan inte plocka ut gobitarna! Fel och brister ingår!

Fel och brister...vad är det? Är det nåt som bara alla andra har? Ja, tror man så är man illa ute...glöm aldrig att alla har fel och brister även Du och jag. Men om man bestämmer sig för att fokusera på det man tycker om hos sin partner och överser med det som är mindre bra då är man en bra bit på väg!

När det gäller Blivande så kan jag reta mig på att han inte lär sig var saker i köket ska stå, jag letar ständigt efter saker som citruspressen, degbunken eller knivar. Det är viktigt för mig att det finns på sin plats men det är inte viktigt för honom...det viktiga för honom är att det får plats nånstans. Oftast försöker jag le och tänka att det håller min hjärna i trim.

Däremot när vi träffades så gjorde han likadant med sina nycklar....oj, oj vad timmar det gått åt till att leta gömma nyckel i det här huset! Han tog första bästa ställe att lägga nycklarna på när han om hem...på spisfläkten, på garderoben, handdukshängaren, stolen, köksbänken eller varför inte inne på soffbordet eller nåt annat kreativt och klurigt ställe? Det hände att han fick gå hemifrån med olåst dörr på grund av nyckelfrånvaro och så kan man ju inte ha det!! Jag fick honom att använda samma krok varje dag och jag tror nog att det är säkert sex år sen vi lekte gömma nyckel senast...härligt!

Jag vet att det finns saker han irriterar sig på hos mig också...bland annat att jag flaxar av mina händer när jag tvättat dom i köket...han tycker det stänker över hela köket. Men Ni hör...det är små bagateller som jag tyvärr lägger märke till att andra runt omkring mig kan göra till ganska stora saker i deras relationer.

Jag väljer aktivt att se allt det positiva hos Blivande, han är en fantastisk människa.

Jag älskar hans förmåga att respektera andra människor för vad de är, att han aldrig säger ett ont ord om någon, hans otroliga tålamod med både mig och barnen, hans vilja att göra alla nöjda utan att det blir på hans bekostnad.

Jag älskar våra långa nätter med filosofiska diskussioner som också barnen deltar i ibland där ämnena verkligen kan vara av skiftande karaktär....allt mellan liv och död.

Jag älskar att vara tyst med honom, aldrig någonsin har jag träffat nån som det är så lätt att vara tyst med!

Jag älskar hans förmåga att vara sig själv och att aldrig låta sig påverkas att göra saker bara för att...Jag vet att det finns folk som tror att jag är den dominerande i vår relation och då vill jag bara säga....Blivande går inte att dominera!

Det jag inte älskar hos honom, vilket inte är så mycket, låter jag bli att tänka på för det är inte viktigt utan det är viktigt att tänka på det jag tycker om hos honom!

Jag skrev i början att man fick ta hela paketet när man träffar nån och det oavsett ålder men självklart är att paketet innehåller mer ju äldre man är! Vi bestämde oss redan från början att vi skulle bli en familj men naturligtvis kunde vi inte bli en biologisk familj men vi kunde bli en styvfamilj och det har vi lyckats med och vi har lyckats bra dessutom!
Det kan låta som en tuff utmaning att flytta ihop två vuxna, två tonårskillar och en nioårig tjej på 54 kvadrat så där väldigt huxflux som vi gjorde men det har gått otroligt friktionsfritt!! Killarna har nu flyttat hemifrån båda två och bara Dotra finns kvar men det verkar inte som att hon har så bråttom härifrån :love:

Det är en otrolig gåva att få leva tillsammans med någon som älskar en lika mycket som man själv älskar!

För ett par veckor sen när vi gjort i ordning den så kallade festlokalen i torpet så säger plötsligt Blivande...Här skulle man ju kunna ha en herrmiddag!!! Men näe, det känns onödigt att kasta bort en helg på det...jag vill ju hellre ha helgen med Dig!! Det är väl den bästa kärleksförklaring man kan få?????

Men det är så det är, vi trivs bäst tillsammans. Det är ytterst få dagar vi varit ifrån varandra sedan vi träffades!!

Kort och gott....vi hoppas få bli riktigt gamla tillsammans!!!


romantic myspace orkut friendster comments


Tar en kopp till....Sitter här och väntar på att få inspiration att sätta igång och städa och fixa...det är ju fredag...men efter att ha läst det här så tror jag att jag tar en kopp kaffe till!!

Hade tänkt laga nån god mat till kvällen...men tror det får bli en pava rött och en bit choklad!!!

Köttfärssås och spagetti!

Jag fick en kommentar från underbara Malin i förra inlägget om min pappa som satte igång tankar hos mig och jag känner att så fort jag tänker på det så ler hela jag, hela min kropp blir alldeles lycklig...och det måste jag dela med mig av!!

Ingen, ingen i hela världen kunde göra så god köttfärssås som min pappa och alla som ätit den minns den och vill ha den igen! Jag visste inte att Malin ätit den men hon påminde mig om den och då slog det mig...om han frågade vad man ville ha för mat så sa man...köttfärssås!!

Gammelsonen ligger ju ute på vägarna hela veckorna med sin lastbil och ibland har det hänt att han varit i närheten av Alvesta och då har han ringt morfar...kan jag få mat....alltså köttfärssås???Varje gång vi varit till Alvesta har "ungarna" och jag beställt köttfärssås! Jag vet precis hur han gjorde...men det smakar inte likadant när jag gör det!

Minns nu när jag skriver detta att när mamma låg på sitt sista vilket ju hon fick göra hemma i sin egen säng så frågade pappa...vad ska vi ha för mat? Alla sa...köttfärssås och spagetti!!!!! Runt just denna gång så finns det en rolig anekdot men den behåller jag för mig själv för den var nog mest rolig för oss som var med....men om nu nån läser detta som var med så kan jag berätta att notan ligger fortfarande kvar i min plånbok!!!!!

Idag blev det en tur till torpet med Ungsonen för att hämta hans bil där dock hade han glömt startkablar (och jag har inga i vår bil) så vi blev lite ställda....tills Ungsonen kom på....Min "gamla" Styvmamma kanske är hemma, han ringde och det var hon...hennes man också så vi åkte dit och lånade och fick oss en kopp kaffe!!! Alltid lika trevligt att ses, jag blir så glad och varm i kroppen av just dom människorna!!

Nu ska jag ställa mig vid spisen....det blir jag också varm av!!!

Sakta men säkert...

...återgår livet till det normala. Man får ta tag i praktiska saker men det är svårt att veta om man gör allt man ska. Min Bror får ju rent praktiskt dra ett tyngre lass då de bodde under samma tak, jag tar biten med musik och psalmer till begravningen. Man får helt enkelt göra så gott man kan och det tycker jag att vi gör.

Det märkligaste i hela situationen är att här sitter jag med sorg och saknad och utanför mig fortsätter livet som om ingenting hänt! Brevbäraren som är pappas gamla arbetskamrat och tillika min delar ut sin post, sopgubbarna tömmer tunnorna, Ni skriver Era bloggar, mat lagas, folk går till sina arbeten....Allt är precis som före jag åkte till Växjö!

Den tanken väcker en hel del nya tankar....hur stor är en människa? Men jag ska nog fortsätta lite mer på den tanken innan jag skriver ;)

Alldeles snart kommer Ungsonen och vill ha skjuts till torpet där han har ställt sin bil som ska lagas, kanske tar jag mig en promenad i svampskogen och låter tankarna flöda fritt. När båda ens föräldrar är borta kommer hela livet i ett nytt perspektiv...nu är jag äldst i den nya äldsta generationen... i min närmaste biologiska familj, för Moster är ju tack och lov still going strong  :thumbup:

Ibland behöver vi nog stanna upp, tänka och uppskatta det vi har och de vi har runt omkring oss!

Självklart tänker jag mycket på vad jag gjort tillsammans med mina föräldrar under åren...hur vi alltid satt och sjöng i bilen alla möjliga och omöjliga sånger. Ibland var det psalmer trots att mina föräldrar inte var speciellt kyrkliga nån av dom men psalmer kunde dom! Vi gick i skogen och plockade både bär och svamp när vi alla flyttat till fastlandet. Alla campingsemestrar på fastlandet när jag var barn...jag kan fortfarande höra pappa skrika "Akta strumpan" medan han försökte rädda gasollampan som skulle ge oss ljus i det blå-röda tältet. Pappa och mammas högljudda diskussioner om vilken väg som skulle bli närmast att köra för att komma dit de tänkt sig...ja, jag ler när jag tänker på detta och fortsätter min vandring på minnesgatan!

Kanske...

...kommer Ni att tycka att jag är underlig och inte verkar ha allt på rätt plats i det här blogginlägget och det får Ni tycka. För mig är livet föränderligt och det är upp till var och en att fånga dagen!

Min pappa somnade in lugnt och stilla vid lunchtid i måndags och vi kommer att ha begravning i lugn och ro med familjen. Just nu är det allt jag tänker berätta i öppen blogg, ty detta är för mig privat men jag mår bra i vetskapen att pappa nu slipper lida...det räcker för att jag få lugn.
Jag är glad för Era uppmuntrande ord, det värmer att så många tänker på en. Att människor som aldrig träffat mig bryr sig.....svindlande tanke...Tack!

Måste också skriva några ord om sorg. Det är väl uppenbart och självklart att man blir ledsen och sörjer när man inom loppet av mindre än fem år har förlorat båda sina föräldrar....men jag gör det på mitt vis. Jag sörjer aldrig offentligt av någon anledning men det innebär inte att jag saknar känslor. Jag är ledsen och visar sorg inför de närmaste, min familj....mitt sörjande är ytterst privat. Det innebär inte att jag tycker att det är fel att visa sorg öppet men precis som jag respekterar detta så vill jag bli respekterad för mitt sätt att hantera detta! Återigen....vi måste respektera varandras likheter och olikheter!

Under dessa dagar så har jag också upptäckt att trots att jag bloggat under fem år så har jag mycket kvar att lära....jag har bott i två olika hotellrum...ätit middag på restaurang två gånger....och glömt att fota...

Nu ska jag ta tag i det praktiska som måste göras!!

Jag har funderat....

...på det här med privat och personligt. Det som händer omkring mig nu är både privat och personligt men å andra sidan så tror jag att jag vill berätta så Ni inte tror att det är värre än det är.

Min pappa är sjuk vilket han har varit under många år nu och nu är han i livets slutskede så jag har alltså, tillsammans med Moster, åkt till Växjö för att ta farväl.

Det är en del av livet oavsett om vi gillar det eller inte. I det skede som pappa är nu och som han har mått under sista åren så är det nog också en befrielse för honom att få sluta, sorgen och saknaden som kommer att uppstå hos oss som lever kvar den får vi ta hand om och lära oss att leva med!

Nu vet Ni hur läget är...återkommer!!!

Bloggpaus!

Av personliga skäl blir det nog en paus i bloggandet hos Kajsalisa ett par dagar. Ibland styr man inte över livet utan livet styr en...och det är väl så det är just nu!!

Men...jag återkommer!!!

Begränsa Homo Sapiens?

Jag har gått och funderat på en sak, en sån där filosofisk fråga som blir retorisk när man bloggar om det.

Vi människor verkar ha väldigt stor tro på oss själva och på vad vi har rätt att göra i världen! Vårt värde verkar var mycket högre än något annat levandes värde...och nu ska jag försöka komma till pudelns kärna.

Vi pratar om att vi måste begränsa antalet vargar, antalet björnar, rådjur, lodjur, älgar ja, det mesta som lever i skogen och har gjort minst lika länge som vi människor har gjort. Om vi inte begränsar antalet så blir de för många och det är skadligt för natur och människor...

Men aldrig hör jag talas om att begränsa antalet människor...nej, vi blir bara fler och fler...och ska jag vara ärlig så tycker jag nog att vi människor gör mer skada än djuren!


Svamp på programmet!

Vi åkte till torpet igår eftermiddag och tog oss en tur i skogen precis nära torpet, i den skog som fortfarande finns kvar efter vinterns avverkning!!!

Vi hittade svamp så nu tar vi oss lite längre bort....innan alla arbetande människor kommer ut och hämtar dom!!!!

Fotobevis kommer senare!!!!


Helt onödigt inlägg...

Följ min blogg med bloglovin

Så det här behöver Ni inte läsa utan läs de två inlägg jag skrivit tidigare idag!!!! Det här är bara en fångstmetod och påminner mig om min exhibitionistiska läggning!!

Beslutshjälp

För en tid sen skrev jag ju ett inlägg om alla beslut vi människor måste ta nuförtiden och i takt med dessa så kommer det naturligtvis hjälpmedel och det är i alla fall jag tacksam för!

Det finns en sida på nätet som heter Offerta.se som jag vet att många anlitat med skilda resultat. De gjorde också reklam för sig på teve för några månader sen vill jag minnas.

För mig som privatperson är det gratis att använda medan företagen som ansluter sig till Offerta betalar en mindre summa. Jag kan få hjälp med det mesta där...alltså att få en offert på det jag behöver ha utfört!

En bekant till mig skulle flytta och gick in och gjorde en förfrågan om flyttstädning och ganska omgående fick hon kontakt med ett flyttstädföretag...bekvämt! Nu är det ju inte aktuellt för mig att flytta eftersom Fru Fortuna vägrar att titta åt mitt håll men jag har tänkt för mig själv att hur ska man hitta rätt i djungeln av alla olika företag som annonserar i tidningen...detta är ju bekvämt!

För vår del handlar det nu om att få hjälp att göra i ordning badrummet. I tisdags gick jag in på deras hemsida och gjorde en förfrågan om kostnadsförslag och väntar nu på att telefonen ska ringa eller att mejllådan ska bli överöst av svar!
 
Det viktigaste med denna typ av "hjälpmedel" är väl, kan jag tycka, att alla seriösa företag anmäler sig till detta så vi inte blir överösta av mindre seriösa företag men trots allt måste Du som företagare uppfylla dessa krav;

  • Företaget ska ha F-skattsedel
  • Företaget ska vara momsregistrerat
  • Företaget ska vara registrerat för arbetsgivaravgift
  • Företagets ska vara skuldfritt hos kronofogden

Detta borde göra att fulingar silas bort.....så nu väntar jag ivrigt på att få svar!!!Vattenkalas!

Vatten är ju alltid fascinerande...åtminstone för barn! Barn kan se lite olika ut i olika familjer, vi har till exempel 3 + 2 barn...Gammelsonen, Ungsonen och Styvdotra....sen har vi ju Kajsa och Lisa.

I helgen så var ju min...ja, vi kallar henne bonuskusin så blir det ungefär bra..ja, då var Bonuskusinen också med på kalaset och med sig hade hon sin hund...och sin sambo. Sacha är en otroligt trevlig hund som vi träffade första gången förra sommaren, Sacha har inte alltid haft det så bra som hon har det idag men i år skulle hon för första gången möta badvattnet! Alldeles nära Mosters stuga så finns det en damm som man kan bada i och om det tyckte Sacha!!Hon jagade vattnet och skulle fånga varenda droppe, dock med mindre gott resultat men hon gav inte upp! Tyvärr hade ju jag förstås lite dåligt batteri i kameran så inte blev bilderna så himla bra men nog syns det att hon njuter?

Om jag badade? Näe, tänk jag hade glömt baddräkten hemma!!

Rökstopp!

Den kategorin la jag upp för knappt två år sen när jag faktiskt bestämde mig för att det var dags att sluta röka. Det gick faktiskt riktigt bra i ett drygt halvår, det hände att jag rökte men jag återgick aldrig till att bli vanerökare förrän den dagen i slutet på maj 2009 då Försäkringskassan slog undan benen på mig, då övertygade Mr. Nikotin mig om att det var så himla synd om mig så det var nog lika bra att börja röka igen...och hans resonemang köpte jag direkt! Dock var det mitt första riktigt seriösa försök sedan jag började röka 1975.

No Smoking myspace orkut friendster comments

I juni när jag besökte min nya vårdcentral för första gången så satt det en affisch på väggen som erbjöd en rökavvänjningskurs. Den talade direkt till mig men det var viktigt då att det var mitt beslut och ingen fick veta nåt direkt. Jag vande mig vid tanken på att bli rökfri och sen ringde personen som håller i kursen och talade om att den 15 augusti skulle första träffen vara och då började jag berätta lite försiktigt för mina närmaste.

Förra helgen hade vi vår fest som Ni kanske minns och min vana trogen så rökte jag ingenting dagen efter och på måndagen så slog det mig...Jag har varit rökfri i ett dygn...nu kör jag!!!
Det tog tre dagar innan Blivande och Styvdotra märkte att jag inte rökte så uppenbarligen måste man inte bli elak eller så är jag redan så elak jag kan bli ;)

I helgen var vi som bekant hos Moster och Bonusmorbror röker ju men det tog faktiskt många timmar innan jag tog fram mina cigaretter och rökte de sju jag hade kvar. De smakade inte alls så gott som jag trodde!

Idag var det dags för första kurstillfället och det blev värsta lyxen (märker Ni mitt ungdomliga sätt att uttrycka mig på?)...det är jag och kursledaren...och det är gratis!!!!

Visst är det en fantastisk service från vårt landsting....en alldeles egen rökcoach!!

Jag känner inte nåt direkt sug efter cigaretter däremot ett sug efter nåt sött, vilket är mycket underligt då jag egentligen inte gillar sötsaker!! Men jag har nyss varit och handlat massor med frukt som får duga som substitut för cigaretten...eller vad det nu är!!!

Jag ska väl kanske berätta att jag är/var en underlig typ av rökare. De flesta som träffat mig har nog uppfattat mig som en storrökare men min konsumtion har egentligen varit ganska liten för jag har oftast bara rökt när jag haft sällskap av rökare! Bästa Vännen har till exempel slutat tänka på mig som rökare eftersom jag sällan eller aldrig röker i hennes sällskap. Många gånger har jag på kvällen gått ut för att ta kvällsciggen och då upptäckt att jag glömt att röka under hela dagen. Ja...jag har aldrig sagt att jag är normal :P

Självklart kommer jag att återkomma till detta rökslut för jag vet att man blir peppad av att läsa om andras försök och kanske kan mitt försök ge inspiration till nån annan!!!

Bakom ryggen!!

Blivande kom hem igår för alla som eventuellt varit oroliga för honom och de hade inte lekt Rödluvan och vargen utan han hade klippt hela gräsmattan för Farmor! När han kom hem hade han fått en ny t-shirt....han ville dock inte posera så jag ger en ledtråd om varifrån t-shirten kom .

Han hade dessutom med sig råvarorna till kvällens lasagne så vi fick mat också!!

Blivande upptäckte dock ett annat stort problem....de kvinnor han delar bostad med behöver inte längre prata bakom ryggen på honom...de kan tala öppet framför honom utan att han begriper ett jota!! Han mumlade nåt om att gå en kvällskurs i italienska ;)
Free Orkut and My Space cute sayings Graphics Glitters

Har Blivande blivit vargmat?

Styvdotra och jag börjar nu bli oroliga för att vargen ätit upp Farmor och Blivande!!!

Varför undrar Ni? Jo, Farmor/Svärmor bor ju i Ramnäs och där har de
sett varg flera gånger sista tiden, alldeles precis bredvid Farmors hus.

I morse ringde någon och utgav sig för att vara Farmor och eftersom det var Blivande själv som svarade så kan vi ju inte vara övertygade om att det verkligen var Farmor. Men hur som så åkte Blivande upp till Farmor för att hjälpa henne att klippa lite gräs *läs starta gräsklipparen åt henne ;) * när klockan var straxt före tio. Nu har klockan passerat fyra och han borde ha varit hemma för längesen för det är inte nån stor gräsmatta hon har.

Alltså...Styvdotra och jag tror att Vargen klätt ut sig till Farmor och lurat Blivande att de skulle leka Rödluvan...och nu är han uppäten.

Ja, jag får väl titta i frysen efter mat då för det var ju det vi väntade på att han skulle komma hem med!!!!

Free Orkut and My Space food and drink Graphics Glitters

Buongiorno!

Ny dag med nya utmaningar!!!

Jag har ju tidigare i sommar givit skolan en rejäl dos med ovett så nu måste jag ju faktiskt göra motsatsen!! Igår kväll så mejlade jag läraren som Styvdotra har i Italienska för att kolla att vi var på rätt spår med studierna och för att också få veta hur provet kommer att gå till rent praktiskt....och jag fick svar inom en halvtimme!!!!! Sånt imponerar på mig....dessutom skickade han med tre olika prov som liknar det hon ska göra så idag ska hon få prova att göra dessa då ser vi vad hon känner sig osäker på!!!

All heder åt såna lärare :thumbup:

Heder ska också denna underbara unge ha för sitt otroliga kämpande! Åtta timmar om dagen sitter hon och pluggar italienska och har nu gjort sen förra måndagen, kanske blev det lite mindre i helgen när vi var i Östra Eneby :P men det var ju helg!

Själv funderar jag på om jag inte borde hoppa på en italienskakurs i höst för nu är jag ju på G...eller kanske köpa en kurs på CD. Nästa vecka hoppas jag att min icke självvalda semester tar slut och att jag får en arbetsplats att promenera till....då kan jag lära mig italienska ordentligt samtidigt!!!

Nej, en kopp kaffe till....och nu ska jag visa vilken fantastiskt härlig mugg jag dricker kaffe ur på morgonen!!!!Kunskapsinventering pågår!!

Återkommer med alla mina kloka ord och tankar ;) när italienskaprovet är avklarat.....eventuellt tidigare!!

Mitt pågående projekt i fall nån undrar som kan förbättra min ekonomi är att jag nästan slutat röka...det är ett svårt projekt!! Jag börjar ju på en sluta-röka-kurs på onsdag men slutadfe faktiskt nästan förra söndagen. Rökte ca 7 cigaretter i lördags kväll mest för att bli av med det paket jag hade kvar!!!

Sen har jag en bekännelse.....jag ljög för Heidi om var jag var i lördags....jag var ju i Östra Eneby....f'låt...det var inte meningen ;)

Nu måste jag tillbaka och kolla glosövningarna i köket.....

Vädret är idag lite opålitligt! Åskan har ...

img_0382 (MMS)

Vädret är idag lite opålitligt! Åskan har mullrat bortöver och det har stänkt lite vatten på oss! Men vi tillhör den tuffa delen av befolkningen så nu lunchar vi utomhus sedan bär det hem mot fattigdom och elände som min pappa brukade uttrycka sig....men vi har vare sig fattigdom eller elände ;) Vi har i alla fall haft en mycket trevlig helg här och druckit massor av gott vatten från Östra Eneby!


Ikea har INTE öppnat sitt nya varuhus i Vä...

img_0373 (MMS)

Ikea har INTE öppnat sitt nya varuhus i Västerås kan vi meddela!!! Nu är vi på gång mot Östergötland....något försenade av....*letar efter en ursäkt*...värmen som uppgår till 29 grader celsius !!!!


Fredagen den 13:e

Det var en dag som gick bra i det Kajsalisiska hemmet...inga fadäser alls vill jag påstå så det är nog bara skrock det där med att det är en otursdag :rolleyes:

Igår åkte vi då mot staden så i natt har jag haft ytterligare 20 cm i sängen :P oj, så bra jag sovit och inget ont i kroppen när jag vaknade i morse...jag till och med somnade om och sov längre än blivande i morse :tired: Med andra ord måste vi nog skaffa nya sängar till torpet nästa år!! (Ge mig ett välbetalt arbete...nu!!!!!)

Idag samlar vi ihop oss för att åka mot Svärtinge och jag är inte helt övertygad om att vi kan tuta när vi passerar
Webmum för vi åker ju över Jursla...men ser jag en skylt som det står tuta på så tutar vi!!!!!

Förresten....jag har ett lite halvhemligt projekt på gång....tänkte att Ni kanske kan försöka lista ut vad det kan vara medan jag är lite frånvarande!!!! Måste Ni ha ledtrådar :bigeyes:

Det är nåt jag vill göra...
Det är nåt som är svårt att göra...
Det finns fler bloggare, åtminstone en till, som är med i samma projektsyssla....
Det är en syssla som kommer att fylla på plånboken lite...eller åtminstone inte tömma den i samma fart som tidigare!

Så...gissa på nu då!!!! Den som gissar rätt får en puss i påsk!!!

Nu är det dags att kryssa!!!

Snabbis

Det får återigen bli en snabbvisit...förstår att Ni är besvikna :P

Vi pluggar på med italienskan och jag är otroligt imponerad av Styvdotra...det bor nog ett lite språkgeni i henne för hon greppar detta suveränt!!! Själv kommer jag inte ihåg nåt men det gör ju bara att hon får jobba desto hårdare och det är ju positivt!!!

Det ska bli otroligt spännande att se hur det går när hon tentar av första året på torsdag morgon. Själv säger hon att hon aldrig någonsin kunnat så här mycket av nåt annat språk än svenska och att hon förmodligen kan mer än nån annan i klassen...det är bra!!! Men så pluggar vi också minst åtta timmar om dagen!!!!

Ikväll...eller när katterna tillåter det...så åker vi mot staden. I morgon bär det ju av till Östergötland och Svärtinge för att fira min bonusmorbror som fyller år idag!!!! Styvdotra får dock vara hemma och plugga glosor :D

Ha det gott!!!!


Stress?!

I ett par veckor har jag haft ett inlägg på gång i huvudet men faktiskt inte haft tid eller inspiration att få det nedskrivet. Igår när jag surfade runt lite på ajfånen så hamnade jag som så många gånger annars hos EM som skrev om stress, hon skrev om väldigt bra saker när det gäller stress. Att vi stressar för att få mer fritid...läs HÄR!

Jag håller med henne till fullo...vi stresssar som aldrig förr för att få mer fritid. Vi har hur många maskiner i hemmen för att allt ska gå enklare och fortare...men likväl är vi så stressade som vi aldrig tidigare varit!!

Mina funderingar gällande stress handlar mer om inre stress som Ni väl vet vid det här laget verkar vara en kronisk åkomma hos mig. Varje dag får jag jobba med min inre stress och egentligen har jag inte nåt som skulle behöva stressa upp mig...mer än att jag inte har nåt jobb och kanske är för sjuk för att jobba heltid, men det har ju varit så länge och rent ekonomiskt överlever vi ändå (vi är lyckligt lottade att inte ha så mycket utgifter och skulder).

Men...en av de stora anledningarna till att mänskligheten är mer stressad nu än för kanske bara tjugo år sen är enligt min fundering den här...

Vi måste helt enkelt ta flera beslut nu gällande vår ekonomi och vårt leverne överhuvudtaget.

Vi måste själva bestämma var våra pensionspengar ska växa eller krympa...

Vi måste själva bestämma vem som ska leverera vår el....vår telefon....familjeläkare..mm.

Det är många beslut som vi måste ta själva och kanske också oroas över....blev det rätt?

Vi måste dessutom vara uppkopplade dygnet om, var vi än befinner oss i världen. Nej, naturligtvis måste vi inte men vi går emot de förväntningarna...Har Du inte en mobil, varför är den inte på?

För 25 år sen då åkte man på semester och eventuellt ringde man hem en gång från en knastrig telefonkiosk nånstans och det var helt okej! Idag skickar man med sin tonåring en mobiltelefon med ett påfyllt kontantkort så hon (i vårt fall) kan skicka ett sms hem varje dag så vi vet att allt är okej....Vad händer då inuti kroppen om detta sms uteblir??? Jo, stressnivån ökar och man har helt plötsligt gjort sig själv en björntjänst!!!

Vad datorn gör med oss...ja, det väljer jag bort att prata om för i det fallet vet jag att jag talar för döva öron ;)

Lever....

...men är upptagen med mitt IRL-liv!!!!

Återkommer i morgon....idag har jag bland annat rensat datorn från allt och installerat om det jag önskar...och förresten...näe, det var inte jag som gjorde det...men min dator är riktigt trevlig nu!!!

Tack L för hjälpen!!!!

Wir sprechen italiano!!

I den här familjen är vi ju som bekant mycket internationella....Blivande är finne född i Sverige, mina söner är halvfinnar födda i Sverige (deras pappa är svenskfinne född i Finland), Styvdotra med Blivande som pappa och med en mamma född i Kanada....och så jag då...född på Gotland!!!

Nå....i en och en halv vecka nu så pluggar vi in två terminers italienska som Styvdotra ska tenta av nästa torsdagsmorgon...igår lärde vi oss att tala om vad vi heter...."Mi chiamo Ia!"...sen lärde vi oss att räkna till en miljon...eller två...Vi lärde oss alla veckodagar..och nästan alla månader...

Idag ska vi anfalla..nåt annat!!

Själv inser jag bara att ack så mycket lättare det var att lära saker när man var lite yngre än man är nu!!!!!! Så tyskan jag lärde mig för 35 år sen sitter bättre än det jag lärde mig igår!!!!


Vilken fest det blev!!!

Som Gun mycket riktigt påpekade så blev det en sån bra och trevlig fest så det blev inte nån energi över för att skriva en blogg igår :D

Vi hade ju ställt i ordning en del av lidret för att vara garanterade att kunna ha festen utan att gästerna blev våta. Regnet hängde i luften hela dagen och på vår stora åker utanför åkte Bonden fram och tillbaka med sin stora tröska men bara en liten stund innan våra gäster anlände så tog Bonden helg, visserligen så blåste det inte så mycket men ändå....Skördedamm är inte kul!

Vi hade ju gjort en liten felberäkning med välkomstdrinken, jag hade passerat en vattenmelon och sen stoppat in i frysen för att bålet skulle vara riktigt kallt...men glömde att ta upp den i tid så i bålskålen låg en stor (2 liter) isbit och simmade i tonic water och vodka...osmart!

Nå, eftersom det var varmt ute så smälte den snabbt och vi kunde ge våra gäster en välkomstskål! Jag hade gjort några tandpetare med lite gott på och lite crostini med tapenade och hummus.

Vi ville ju dessutom ge ett sken av att vi tagit vår roll som festfixare på allvar och skickade ut våra gäster på en seriös tipspromenad! Första pris var att äran att få ordna nästa fest!! Våra gäster tyckte att frågorna var svåra men när vi sen rättade alla kuponger så visade det sig att alla hade alla rätt....bra gjort va????

Att vi sen snickrat ihop frågor där alla svaralternativ var rätt är ju en helt annan sak....nu blir det i alla fall många fester framöver!!!

Sen ordnade vi bordsplaceringen...det var nödvändigt med en sån då vi blandat ihop människor från alla olika håll och kanter....min vana trogen så höll jag givetvis ett litet tal också. Talet fyllde en funktion...att presentera alla människor så alla visste vem alla var och i vilken relation de stod i till oss....kan behövas i det här sällskapet!!

Sen grillade vi och åt.....och hela kvällen var fantastiskt trevlig....till och med lite dans blev det på nattkröken...när klockan närmade sig fem...ja, då gick vi de sista tre musketörerna och lade oss!!!!Tack alla underbara människor som gjorde festen så trevlig!!!

Kajsalisa 5 år!

Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters

Idag är det fem år sen jag skrev mitt första blogginlägg. Från början var det tänkt att vara en ventil för min del när mamma blev sjuk, så småningom insåg jag att det var en del som läste och att mina tankar runt mammas sjukdom betydde nåt för fler än mig själv. När mamma dog blev det ett långt uppehåll i bloggen men för två år sen tog jag tag i det igen och nu skrivs det regelbundet!

Idag finns det ingen direkt tanke i min blogg eller oj, klart det är massor av tankar som skrivs ned men ingen linje. Så småningom hoppas jag att jag ska få ork, tid och lust och faktiskt skapa min egen hemsida men det är ett framtidsprojekt!!

Idag har vi fullt upp med de sista förberedelserna inför kvällens fest..som faktiskt bara råkar sammanfalla med Kajsalisas årsdag...och NEJ, vi ska INTE gifta oss!!!!!


Ha en riktigt bra dag...för det ska jag....nu ska jag skära fem kilo kött och marinera!!Free Orkut and My Space dance Graphics Glitters


Hinner inte med bloggen..

...det är mycket nu!!!!

Igår var det på dagen trettio år sen jag flyttade från Gotland till Stockholm och den känslan minns jag än. När jag talade om för taxichauffören vart jag skulle så tittade han bara på mig och frågade....Var ligger det?

Jag hade absolut ingen aning för det var postens bostadsförmedling som ordnat den bostaden åt mig så han fick ta fram kartan och leta reda på gatan som sedermera visade sig ligga i Rinkeby....behöver jag säga att det var en stor kontrast för en 18-årig flicka från Gotland??? Där bodde jag dock inte så länge men det var där jag lärde mig att en kaffebryggare kan man använda till mycket mer än att koka kaffe på...(jag borde ha skrivit den där kokboken istället för tjejen som gjort det)

Jag flyttade sedan till Traneberg till en lägenhet istället för ett rum utan kokmöjligheter....skönt att slippa kaffebryggarmat...Rinkeby hade jag absolut inget emot, tvärtom! Jag älskar ju fortfarande alla dessa mångkulturmöten...maten, musiken....

Nå, jag blev ganska snart kär i en västeråskille och 1983 flyttade jag till Västerås....och här är jag kvar men killen är utbytt....flera gånger!!

I morgon är det ett annat jubileum....då är det fem år sen jag skrev mitt första inlägg i den här bloggen!!!

Men nu har jag mycket att göra....fest i morgon också!!!

Knivskuren...

...blev Blivande igår kväll...men det är inte riktigt så dramatiskt som det låter för han knivskar sig själv!!!!

Vi håller ju på att göra i ordning en festlokal till på lördag då vi ska ha lite festligheter här i Jansbo och vi litar inte på att det blir sol och vackert väder......Vår Herre är ibland lite opålitlig när det gäller såna saker :mad: Nå, så nu har vi rensat ur en del av lidret från...sånt som tidigare har gått under benämningen "Kan vara bra att ha-saker"...så nu blir det så fint och bra på lördag!!!

Men i alla fall så har vi ett fönster som varit trasigt och Blivande skulle fixa det....eftersom han är perfektionist så tar allt sånt lite tid...själv hade jag jobbat hela dagen med att klippa gräs och annat så jag satt och läste....då kommer han hojtande med blodet rinnande från handen. "Jag skar mig" säger han ifall jag inte skulle förstå det :bigeyes:

Jag fick titta på det sargade tumfästet (Ni vet det där tjockare stället som ser ut som ett kycklinglår) och får syn på ett ca 4 cm långt skärsår och ur detta sticker det ut saker som absolut inte ska sticka ut!!!!

Det var bara att ringa sjukvårdsupplysningen, 1177 numera, och så fick vi en tid för att åka in och få det ompysslat.

Mycket smidigt måste jag säga....45 minuter efter den bokade tiden var vi åter ute i torpet och Blivande hade fått  6 stygn i låret...f'låt...handen!!!!!

Senare idag ska jag berätta om de märkliga saker som händer ute i vår skog....vi börjar tro att det bor en bäver här!!!!!

Gröna fingrar har man ju hört talas om att...

img_0371 (MMS)

Gröna fingrar har man ju hört talas om att vissa har....men jag har gröna tår!!!!


Sommartorp!

img_0369 (MMS)

Sommartorp!


Vem är jag?

Det var en liten fråga som dök upp igår kväll när vi tittade på Friidrotts-EM och Matthias Sunneborn började prata. Vi är ju från samma ö men, nej, vi känner inte varann. Alla gotlänningar känner inte varann...faktiskt ;)

Men då började jag inse hur mycket dialekt jag tappat! Jag försökte prata som jag gjorde förr med Blivande men...jag vet inte hur jag pratade?! Hur jag än bär mig åt för att prata som jag gjorde som gotlandsboende så låter det bara tillgjort och konstigt...och helt plötsligt började jag känna mig borttappad!!

Dialekten är ju en del av ens personlighet....och då funderar jag på om jag har tappat en del av min personlighet...men å andra sidan har jag ju skaffat mig en västmanländsk dialekt, om än uppblandad med gotländskan, men innebär det då att jag numera har en västmanländsk personlighet??

Ja, förstår Ni mina virriga funderingar???

Pulsen steg!

Alldeles nyss stod det plötsligt en räv utanför dörren...som stod öppen!!!!

Ledsen att jag inte hann dokumentera det med foto men det kändes faktiskt viktigare att inte få in den och sen att få in katterna!!! Puh!

Svinajakten


av Anna Bovaller.

Riktigt bra deckare och jag ser fram emot en uppföljare!!!!

Sex i trädgården!

Jo, det fanns de som hade det i vår trädgård igår kväll!!!Nej, det är ingen ego-bild på mig och Blivande!