Tack!

Vilken fantastisk födelsedag jag fick, jag är fortfarande alldeles överväldigad!

Dagen började med att Blivande uppvaktade mig med champagne och jordgubbar på sängkanten redan vid sex-tiden vilket jag skulle kunna stå ut med att göra fler födelsedagar!!!

Eftersom jag valt att göra det väldigt enkelt för mig så hade jag beställt en exotisk planka vilken Gammelsonen hämtade och tog med sig ut från
ICA-Ettan så var det inte så mycket att pyssla med för det mesta hade vi gjort tidigare i veckan. Det var skönt att gå och småpysa och inte stressa omkring vilket jag minns att vi gjorde när både mamma och pappa fyllde femtio.

Sonen och Svärdotra kom ut och hjälpte till med det sista medan Blivande for och hämtade Svärmor och Svägerska. Ungsonen och Dotra med Svärson rullade sen in på gården och sedan fortsatte det att rulla under eftermiddagen.

Jag har en enorm fantasi när det gäller men aldrig, aldrig kunde jag i min vildaste fantasi föreställa mig att jag skulle bli så uppvaktad. Fortfarande känner jag att ett stort leende spricker upp i min ansikte när jag tänker tillbaka på långfredagen.

Det kom folk som åkte närmare 25 mil för att uppvakta till och med en vän från Gotland dök upp och så härligt det var att ses igen. Det kändes som om det var alldeles nyss vi sågs hon var sig precis lik för det syntes inte på henne att det gått 30 år sedan sist!!!! Jag ser fram emot att få ses igen och få mer tid att prata på tu man hand :love:

Vi som blev kvar satt uppe länge på natten och pratade och jag tror att vi somnade i samma stund som vi lade våra huvuden på kudden!

På lördagen var jag som vanöigt uppe ganska tidigt och röjde undan lite som blivit kvar under kvällen före. Sen satt vi länge och åt frukost och pratade.Här är ett fotot på gotlandsgästen medan vi sitter i torpköket och frukostpratar.

Gotlandsgästen for sedan vidare för uppvaktning av sin mor i Hallsberg och jag satte igång med maten som vi skulle servera på kvällen vid den sittande bjudningen och klockan sex började gården åter fyllas med gäster.

Som Ni alla vet så finns det en regel som vi är stenhårda på och det är att det som händer i Jansbo det stannar i Jansbo så därför blir det varken bilder eller mer avslöjanden från min födelsedag. Måste dock ge ett tips som man alltför sällan använder sig av och det är att be personalen på Systembolaget om hjälp när man ska servera vin till maten. På lördagen tror jag vi alla upplevde en riktig smakupplevelse till förrätten, så det kommer vi att utnyttja fler gånger. Heder åt den fantastiskt trevliga kvinnan på systemet på Glasvingegatan för hjälpen!


Jag vill säga ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt bidrog till att denna födelsedag blev en sådan fantastisk dag. Jag känner mig så rik som har så många fantastiska vänner!!!Vi kommer att få en fantastisk trädgård....var den nu kommer att ligga ;) Jo, här får Ni en äkta cliffhanger!!!!

Jag får ledigt!!!

Kanske är det så att vid en viss ålder börjar man summera livet och i morgon når jag en speciell milstolpe i livet och jag har lagt märke till att jag tänkt tillbaka på livet extra mycket sista tiden.

Vi har vårstädat torpet under mars dels för att vi alltid gör det på våren men också för att min födelsedag ska firas härute. Tanken var att vi skulle åka till Tyskland med alla barnen men det har varit en ganska tuff vinter för familjen så vi ställde in det tidigt i år och sen började ju min rygg krångla så det var nog tur. När det gäller ryggen så verkar doktorn prova sig fram först var det ett ryggskott, sen ett diskbråck och nu tror man på borrelia så jag ska medicinera mot det men det börjar vi med nästa vecka för man får inte dricka vin och jag tänker inte fira min födelsedag utan vin!!!!

När vi höll på och plockade härute så hittade jag en broderad tavla som jag fick av en tant som bodde på andra sidan gatan hos mormor och morfar. Tant Rut gick jag ofta hem till och fick lite saft och bullar hos och satt ofta och småpratade, jag var kanske fyra-fem år när jag började gå dit. Ibland satt vi ute i trädgården och ibland tog vi små promenader, jag gissar att hon var hemmafru för farbror Ture jobbade. Tavlan är kanske lite lustig att ge till ett litet barn men det lilla barnet blev väldigt lycklig.Nu ska tavlan ramas in och sättas upp på väggen här i torpet!! Jag fick för mig att jag skulle kolla om tant Rut fortfarande levde och döm om min förvåning 87 år gammal bor hon fortfarande kvar på samma adress så nu ska Blivande få ta ett foto av mig och tavlan och sen ska jag skriva några rader till henne för hon var en stor del av min barndom.

Ett annat minne som dök upp var när vi flyttat ut på landet och Tessans pappa fyllde femtio. På Gotland ( och kanske på andra ställen) så fanns det en tradition att busa med den som fyllde jämnt. Jag tror att vi skulle fylla elva år Tessan och jag så vi gick väl i fyran eller femman. På natten när klockan drog sig mot tolv så smög sig karlarna i vänkretsen hem till grannen och ställde sig i ett hushörn precis nedanför jubilarens sovrumsfönster och även Tessans fönster och sköt 50 rejäla skott med gevär....som Tessan sov sig igenom!!! Inte jag dock som bodde några hundra meter bort!!

Till mitt förtret fick jag lov att gå till skolan den dagen medan Tessan fick vara ledig och jag har fått berättat för mig att jag klagade högljutt hos mamma och pappa och krävde att jag minsann skulle få vara ledig när pappa fyllde femtio ( 7 april 1990)!!! Det fick jag men då var jag tvåbarnsmor!!!

I morgon är det min tur och det är långfredag så jag får vara ledig men jag har permission idag för det får man när man fyller femtio!!! I morgon har jag valt att ha en retrofödelsedag men öppet hus på eftermiddagen och jag har gjort det mycket enkelt för mig genom att beställa färdig planka och nyss upptäckte jag att jag glömt elvispen i stan så nu blir det färdigköpt tårta och jag kan gå ut och njuta av dagens sol....fiffigt va?!

Dessvärre verkar jag inte få lika vackert väder som när min mamma fyllde femtio den fjärde april 1991 för då sken solen och vi kunde vara ute i deras trädgård det trots att jag redan i februari beställde fint väder hos en vän som jobbar på SMHI ;)

På lördag kväll har vi en liten enkel middag för de som inte kunde komma i morgon och trots att jag i flera år haft vånda för denna födelsedag så börjar jag se fram emot den!!!!! En av anledningarna till att jag ser fram emot dagen är att jag då får träffa en god vän från Gotland som gör sig besväret att komma hit, sånt värmer hjärtat!! Det som är ännu mer roligt är att på den tiden det begav sig så umgicks aldrig vi två ensamma utan det var alltid i sällskap med gemensamma vänner, jag tror kanske att vi aldrig gav varann chansen eller så...ja, jag vet inte. För några år sen så hittade vi varann på Facebook och helt plötsligt så kändes det bara så rätt och så känns det fortfarande så nu ska det bli spännande!! Jag vet att ytterligare en vän till som jag inte träffat så ofta de sista tio åren kommer att dyka upp och det är såna möten som gör att födelsedagen känns lättare. Sen ser jag naturligtvis fram emot att träffa alla andra som kommer!!!!