4:e september

Idag skulle min farmor ha fyllt 112 år och igår begravde vi hennes yngsta son som tidigare i år fyllde 70.

Mitt huvud känns fullt men tomt...konstigt!

Vi åkte via Linköping och Moster i torsdags för att kliva upp tidigt igår morse och sedan åka vidare till Alvesta och Skogskyrkan där begravningen av pappa skulle vara. Vi valde ju att ligga lågt med den då vi ville ha den i avskildhet, i min värld är det så nära inpå mammas begravning och sorgen är stor i mitt hjärta. Men både mamma och pappa var sjuka på ett sätt som aldrig skulle kunna botas och då vore det egoistiskt att missunna dom att få vandra vidare.

Jag tänker, ler och gråter små glädjetårar som också innehåller sorg när jag bläddrar i fotoalbumen jag fick med mig hem igår. Jag ser fotona av deras bröllop där pappa verkar vara smålurig på alla foton, men jag vet att han inte var det men blixten ställde till det. Mormor och morfar flankerar brudparet vid middagen och jag hoppas de nu alla är på samma ställe och ställer till med ett riktigt kalas tillsammans med resten av släkten som finns i närheten!!

Själv ska jag idag klippa gräs i torpet och kanske hinna med en promenad i skogen för att göra det som mamma och pappa älskade och som de lärde mig att älska....plocka svamp! När jag lyssnade på Ring så spelar vi idag så var det en herre söderöver som berättade att han plockat massor av lingon och ett nytt minne poppade upp. En höst i slutet av 80-talet så var både pappa och jag sjukskrivna och åkte ofta ut i skogen för att hålla oss i gång och för att vi njöt av det, den hösten plockade vi flera hundra liter lingon. Jag vet att pappa skickade kartongvis med lingon till släkten på Gotland! Ytterligare ett minne jag vårdar ömt!!


Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Ja, nu är dom borta, men minnena kommer alltid att finnas kvar.

Kram på dig!

Postat av: Ingrid

Så vackra minnen du delar med dig av!

Sorgen och saknaden är stor, det förstår jag, för jag saknar också mina föräldrar.



Ha en skön helg i skogen!

Kram Ingrid

2010-09-04 @ 12:31:54
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: malin öhman

Tänker oxå på glada minnen ifrån dina fina föräldrar, nu får dom vara tillsammans än en gång, och vi som är kvar får vårda deras minne<3 Skickar dej en varm kram ifrån Norrland, tänker på dej!

2010-09-04 @ 14:22:40
Postat av: Pia

Så sorgligt att bägge är borta.. men samtidigt så är de tillsammans igen. Jag minns när min pappa dog och mamma grät.. då kom min ena dotter, 5 år vid den tiden, och sa: Jag önskar att du oxå fick dö, mommo! Jag blev helt chockad, men mamma frågade henne hur hon menade. Jo, sa hon, då skulle du vara med moffa och behövde inte vara ledsen längre!

Kram!

2010-09-04 @ 19:11:20
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Heidi

Vad fint du delar med dig av dina minnen o jag kom på mig själv att le när jag läste att din pappa åkte med kartonger med lingon till Gotland..vilken syn! ;)

2010-09-06 @ 21:18:09
URL: http://webmum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback