Spara vs Slösa

Man skulle säkert kunna tro att jag får betalt för detta inlägg men det får jag inte utan detta är ett inlägg jag valt helt och hållet själv att skriva!

Spara pengar är ju nåt vi alla behöver göra oavsett om vi gör det eller inte. Just den ekonomiska grenen är inte vår specialitet måste jag väl tyvärr erkänna, vi är betydligt bättre på slösagrenen men de senaste åren har vi dock tränat upp oss...övning ger färdighet som man säger. Visserligen har vi ju delvis varit tvungna att lära oss den konsten men det har varit nyttigt och vi har växt som människor samtidigt som saldot på vårt konto också växt....bra kombo!

När man sparar vill man ju ha ut så mycket som möjligt i ränta och lämpligt då kan ju vara att spara i olika fonder eller i aktier. Vi valde innan kraschen att satsa på Olympiafonden i Nordea vilket var ett mycket bra val för de pengarna har verkligen förräntat sig bra...det är när det är lågkonjunktur man ska stoppa in mycket pengar i fonder...såvida man vet att man kan undvara pengarna under lång tid. Nu är det inga enorma summor vi stoppat undan eftersom jag varit utan inkomst två somrar men det är ändå en fröjd att se hur pengarna växer och veta att vi står stadigare inför eventuella inkomstbortfall.

Det var om pengar man kan undvara under flera år sen finns det ju pengar man behöver komma åt utan att det kostar nåt och hittills har vi haft ett vanligt sparkonto på Nordea och den räntan på 1,05 % är ju....försumbar kan man ju påstå...Men nu har vi hittat ett konto som faktiskt ger mer än dubbelt så mycket vilket i siffror betyder 2,20 %! Ett helt vanligt sparkonto på IKANOBANK som är enkelt att öppna och enkelt att handha. Inga krav på att man måste flytta sina affärer dit utan man kan koppla en automatisk överföring från sitt ordinarie konto...perfekt! Vi har också fört över pengar manuellt...enkelt och smidigt!!!'

Det tar visserligen en eller två bankdagar att komma åt pengarna men så är det ju alltid när man har två lika banker inblandade och det kan jag se som nåt bra....lite svårare vilket innebär att man får lite mer tid att fundera på om man verkligen behöver ta ut pengarna!!!

Detta var förmodligen det första och också det sista ekonomiska tipset Ni fick av mig....för ekonomisk rådgivning slutade jag med 2000 när jag slutade på Posten!!!

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Det är en djungel där ute med konton och räntor. Jag har överlåtit det till min "ekonomiavdelning".

;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback