Tänk positivt

Jag har inte tänkt på det så mycket men sista tiden har jag flera gånger fått höra att jag är en positiv person som alltid ser det positiva i livet vilket fått mig att fundera...är jag det?

Jo, jag är positiv och det leder mig framåt!

Att fokusera på negativa saker ger mig negativ energi och det stjäl energi av mig alltså väljer jag att tänka positivt för det ger mig positiv energi!

Visst är det jobbigt att det är alldeles för mycket vinter men...det är februari och då är det vinter i Sverige alltså tittar jag ut genom fönstret och ser allt det vackra. Snön som gnistrar på träden som om de vore fulla av diamanter, ibland är det så vackert ute så jag tappar andan!
Det ÄR kallt men jag har tak över huvudet, jag kunde vara hemlös!

Visst är det jobbigt att varje morgon kliva ur sängen för att gå till jobbet men tänk om jag vore sängliggande och inte hade nåt alternativ? Jag är glad att jag har ett jobb att gå till för det ger mig en inkomst och mitt jobb ger mig dessutom en enorm glädje!

Det finns människor som jag inte gillar för jag kan inte älska alla här i världen även om jag skulle önska att det vore möjligt. Men alla människor har nåt positivt om man bara letar efter det istället för att fokusera på det negativa. Expediten på ICA är sur men det är inte mig hon är sur på!

Jag försöker se det positiva i allt för livet blir så oändligt mycket lättare att leva även om jag måste erkänna att ibland ser jag också negativa saker men jag fastnar inte i det!

Hur gör Du?

Kommentarer
Postat av: Nancy

Du har så rätt i det du skriver. Ingenting blir bättre för att man går och ältar och ältar, negativ energi bara drar ned en. Se det vackra runtomkring dig och ta dagen som den kommer, jag lever bara en gång....



Ha en toppenfin dag, :)

Postat av: Svorskan

Mår jag bra är jag rätt duktig på att tänka positivt. Mår jag dåligt och har lite energi har jag lätt för att vara fördömande, tyvärr. Men något jag har lärt mig är att inte ta saker så personligt, lite som du nämner kassadamen på Ica eller till ex en arbetskollega som har en dålig dag. Att ha överseende är viktigt. Och en annan sak, vi tror själva att vi ger andra ett visst intryck av hur vi är, det har jag kommit på att inte alls är säkert. Jag tror andra ser mig på ett visst sätt och andra tror jag ser dem på ett visst sätt. Diskuterar man detta med folk så kan alla bli rätt förvånade.



Ödmjukhet och överseende är viktigt för mig, men jag klarar inte att leva efter det. Inte ens det mesta av tiden, tror jag.

2011-02-21 @ 18:09:01
URL: http://svorskan.se
Postat av: Krönikören

Visst blir allt lättare om man tänker positivt. Det är därför telefonsäljare får lära sig att le när de ringer upp presumtiva kunder. Men ibland kan det vara skönt att grotta ner sig i gnäll och tycka-synd-om, så känns det bättre sen.

2011-02-21 @ 19:39:47
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: TT

2011-02-21 @ 22:45:42
URL: http://tyratok..
Postat av: TT

Jag är nog som dej... visst svackar man men det sker när ingen ser och är korta stunder.

Jag fokuserar på det bästa och att allt löser sej.

Vädur! :o)

Snart är det vår och jag har beställt den bra cement-bok.

2011-02-21 @ 22:46:44
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Fast om man inte kan se "eländet" och finnas i det så tror jag att det blir svårt att finnas i det positiva också. Precis som "har man inte fått längtaeller vet hur det är" är det svårt att uppskatta saker till hundra procent.

Kram

2011-02-22 @ 12:01:35
URL: http://stattinskan.blogspot.com
Postat av: Vevve

Du har så rätt så, det hjälper ju inte att gnälla fast så klart gör man det ändå ibland ;) och det tar på energin.

Kram

2011-02-22 @ 12:36:11
URL: http://vevve.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback