Kan man bli kär via nätet?

Jag har nog alltid hävdat att näe, det kan man inte! Men så slog mig en ny tanke idag...om man kan hitta en av sina bästa vänner på nätet varför ska man då inte kunna hitta kärleken på nätet?

Jag har flera vänner som finns runt omkring mig på riktigt, ja..i riktiga livet alltså! Vänner som jag kan träffa rent fysiskt när jag vill om dom vill och det har jag skrivit om tidigare så jag ska inte göra nån repris av det.

Men, sen har jag flera riktigt goda vänner som jag träffat via olika communitys på internet och det är precis lika goda vänner som mina IRL-vänner.

Risken är att från och med nu kommer det här inlägget att bli jätteflummigt men det är för att ingen ska kunna veta vem jag pratar om för denne har inte bett om att få bli uthängd. Jag kallar denne för Henom från och med nu i det här inlägget!

Henom och jag fick kontakt för många år sen nu på ett ganska märkligt sätt men det handlade om byggnadsarbete. Vi bytte erfarenheter under en längre tid, sen var det döden och livet som förde oss samman. Under åren som gått så har vi upptäckt att likheterna mellan oss är fler än olikheterna. Henom och jag är inte lika till utseende, långt ifrån men vi tänker och tycker så lika och ofta behöver vi inte ens säga nåt för om vi säger nåt så säger vi det samtidigt.

Vi gör samma saker samtidigt...vi köper samma möbler, samma porslin...ja, vi gör det mesta lika! Det finns en sak som är nästan för komisk men av hänsyn till Henom så avstår jag från att berätta vad det är....men det är nästan ruggigt och jag vill minnas att när vi upptäckte den likheten så höll vi tyst bra länge av häpnad. Dock kommer den likheten antagligen att gå över under året!!

Vi har inte daglig kontakt men näst intill och jag räknar Henom till en av mina absolut bästa vänner, trots att avståndet är långt rent geografiskt men det är aldrig långt rent känslomässigt! Det ska kanske tilläggas att vi har träffats flera gånger så vi vet vilka vi är och att vi är dom vi utger oss för att vara.

Henom är nog en av de som ställt upp allra mest når det krisat, lyssnat på mina klagovisor, ringt när jag varit tyst, messat om det behövts.

Kan man hitta en sån vän på nätet då kan man med all sannolikhet hittta kärleken också...det kom jag på idag!!!!!



Just nu har Henom det lite tufft och finns därför lite extra mycket i mina tankar! Kram på Dig!


Kommentarer
Postat av: ingmarie

Jag har en bekant som hittade kärleken via nätet och de har varit förlovade i många år nu.

Goda vänner och vänninor växer inte på träd, så var rädd om dom vännerna du har.

Jag har inte någon riktigt god vän som jag kan fika med ute och bara vara med. Lite tråkigt är det men så är det. Ha en solig dag min vän

Postat av: Ingrid

Jag har precis som du tänkt att man inte kan hitta kärleken på nätet, men det är ju så många som vittnar om att de har gjort det,så varför inte?



Så häftigt att ha hittat din gode vän Henom (bra namn du har hittat på förresten). Var rädd om Henom för ni verkar ju vara riktiga tvillingsjälar.



Kram Ingrid

2010-03-03 @ 08:33:40
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: Majsan

Det där med att hitta kärleken på nätet, har jag alltid varit lite misstänksam inför..ändå har en av mina nära internetvänner just gjort det.. De fann varandra för några år sedan på en community..



Men vänner.. ja, dem hittar i alla fall jag gärna här ute.. DU är ju en av dem <3 och jag vill inte vara utan Dig!! Det finns en relativt lång rad av just mina närmaste vänner som jag hitta via nätet.. och som jag träffar irl emellanåt.. Ingen av dem finns i alla fall i Kalmar.. Men vad gör väl det? Vi är aldrig längre ifrån varandra än en tanke..:)



Kram på Dig

2010-03-03 @ 08:39:13
URL: http://www.chattens.se
Postat av: Jenny Noden

Jag svarade på min man kontaktannons på nätet och vi har varit tillsammans i nio år snart. Så visst kan man hitta kärleken via nätet. Jag är bevis på det. :-)

2010-03-03 @ 10:19:18
URL: http://datajenny.se
Postat av: Pia

Jag tror nog att man helt klart kan träffa en kärlek via nätet. Innan jag började blogga så hade jag nog fnyst åt det, men inte nu.. När man har träffat så många underbara människor via bloggen. Människor som man delar erfarenheter med.. på bloggen, via telefon, via mejl och IRL!!

Kram!

2010-03-03 @ 13:18:57
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Jag är övertygad om att man kan hitta kärleken på nätet, det har hänt flera av mina närmaste vänner!

Men likväl som det finns guldkorn och glädje därute, finns det minor och nitlotter, så det gäller att vara varsam om vem man släpper in över tröskeln.

Kul att du hittade min blogg, så jag kunde hitta din! Kram!

2010-03-03 @ 19:53:32
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Min dotter hittade kärleken via nätet.

I sommar blir det bröllop

Kram Ingrid

2010-03-03 @ 20:32:06
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: TT

I januari firade min sambo och jag tio år tillsammans efter att ha träffats på nätet.

Fast jag fick till ett möte IRL snabbt för att kolla läget och då small det till rejält.

2010-03-03 @ 22:44:54
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Cattis

jag tycker internet är ett underbart verktyg, om man kan hantera det. Tillfälligheter som gör att man hittar liksinnade. Tänker även på alla som av olika anledningar inte kan ta sig ur huset..tänk vilken värld som öppnat sig för dom. Världen har krympt genom internet rejält. Är så otroligt glad för de vänner jag hittat över nätet för det vet jag dessa hade jag aldrig aldrig av en slump träffat irl..Så det måste ju vara samma med kärleken..kan man hitta vänner så kan man nog hitta kärleken. Kram..

2010-03-04 @ 09:36:01
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Sen kan man ju hitta gamla vänner igen också L på nätet!!

2010-03-04 @ 23:06:37
Postat av: Pernilla

Mitt L skulle ju inte bli ett fetstils L...tänkte inte på html språk :-))

2010-03-04 @ 23:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback