Rubriktorka

Kan inte begripa att det ska vara så svårt att hitta på en vettig rubrik???

Igår var det ytterligare en varm dag och åskvarningarna som de sände ut via radion kändes trovärdiga. Även igår nådde termometern upp till 32 grader i garanterat skuggläge. Vi slet inte speciellt hårt i trädgården igår för till det fanns det ingen energi och det är nu mitt riktiga "tänk" sätter fart!

Många, både här och i verkligheten tycker att vi sliter så hårt och jobbar så mycket med vår trädgård och ja, vi lägger ner mycket tid och energi för att få det vackert i trädgården men vi gör det för att vi gillar det. Det är vår avkoppling och det är synnerligen kreativt...och häftigt att sedan få casha in avkastningen nån månad senare i form av färg och ätbart i trädgården!

Det är vår hobby precis som någon annan spelar golf...jag har däremot aldrig hört någon som med ömkan i rösten oj, vad Ni sliter på golfbanan, vilar Ni aldrig ;)

I morse vaknade jag klockan fyra av att åskan mullrade långt borta. Igår gick det ju två åskväder förbi oss här, ett på var sida om åsen, aldrig över oss. Inte en droppe regn! I morse lät det som att det kanske skulle komma upp över oss och jag kände rädslan gripa tag i mig, jag är egentligen INTE åskrädd men efter
förra vårens upplevelse så märker jag att kroppsminnet tar över förståndet!! Obehaget fyller hela mig när mullret kommer dock kom det aldrig upp över oss idag heller däremot skvätte Tor lite vatten över oss och det är vi glada för men det var nog inte många millimeter. Som vanligt kan vi ju inte mäta hur mycket regn det kommer för varje år glömmer vi att ta in den lilla plastbehållaren och så fryser den sönder...men så snart vi kommer ihåg att köpa en ny för fjorton kronor så ska jag överösa Er med den typen av detaljer!!!

Kajsa blev synnerligen besviken när hon efter hårt arbete fick mig från sängen, till ytterdörren och hon insåg att regnet vräkte ner när den öppnades. Hon for ut och in lika fort...första gången. Andra gången gick hon ut för att två minuter senare komma in i köket med självfångad levande föda...en sork i tjugocentimetersklassen!!!!!!

Nu har solen återvänt så jag ska väl gå ut och förbereda för färd mot staden....Blivande måste arbeta trots söndag :(

Kommentarer
Postat av: Viktkamp

Isch åska är verkligen inte alls roligt, jag avskyr det!! =(

Postat av: Svorskan

När jag inte kommer på en rubrik (brukar alltid skriva den till sist) så brukar jag ta något från texten. Till ex här ville jag nog valt "Ut och in lika fort" eller en snällare variant "Tjugocentimetersklassen". Nämen.., den var ju inte snällare. Jag tror du har dolda behov, det finns massor av sånt där i din text! ;D

2011-06-12 @ 11:01:43
URL: http://svorskan.se
Postat av: Svorskan

Psst! Får tillägga:



Jag förstår precis hur du menar med att trädgården är en hobby och att det arbetet som är, är något ni njuter av. Det är så mycket sundare för själ och hjärta, än alla som stressar för att bli klara med sina måsten för att sen sitta med händerna i knät och inte veta vad de skall göra. Livet ÄR att göra saker, att pyssla, att ta hand om sitt hem, sina nära och kära och inte minst sig själv. Att "ta hand om" betyder inte att inte göra något - DET blir man trött av. Det ger ingen energi alls. Däremot kan man vila EFTER att man har tagit hand om allt och alla och sig själv. Om nu detta blev begripligt..

2011-06-12 @ 11:05:13
URL: http://svorskan.se
Postat av: Svorskan

Sv: Hahaha! Det verkar inte som att du har legat av dig riktigt än.

2011-06-12 @ 12:09:18
URL: http://svorskan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback