Försök till resumé!

Sist jag skrev en ordentlig var väl kanske i mitten på förra veckan så jag ska försöka ge mig på att göra nån form av resumé nu.

I torsdags eftermiddag när jag satt och skrev på uppsatsen så började det regna och åska så jag slog av datorn och gick ut och satt mig på trappan och tittade på underhållningen. Jag är nämligen inte speciellt rädd för åskan men jag har respekt!

På somrarna när jag var barn var jag ofta i Salatrakten som är lite känt för sina speciella åskväder, de blir ofta väldigt rejäla. Det smäller och dundrar samtidigt och länge, jag undrar om det möjligtvis kan vara Badelundaåsen som ställer till det för ibland kan det snurra länge här över. Nå, den här gången gick det över tämligen snabbt och jag kunde fortsätta att skriva och blev faktiskt nästan färdig.

Gick och la mig nånstans vid elvatiden, läste en stund och sen somnade jag. Vaknade straxt efter tolv av en riktigt åsksmäll men lyckades tydligen somna om igen. Halv två vaknar jag av att huslarmet går för fullt vilket det nästan alltid gör vid åska och därtill obligatoriska strömavbrott! Huslarmet är av den karaktären att det helst ska väcka även de döda, detta är inget nytt för mig så jag går upp och ska stänga av det. Men...det går inte! Det bara fortsätter att larma hur jag än gör. I tjugo minuter håller jag på samtidigt som jag håller ett öga på gården ifall att nån av grannarna ska komma inrullande och sen min sorgliga figur i en urtvättad t-shirt och håret åt alla håll och kanter! Ingen kommer och inget larm blir avslaget..

Till sist ser jag ingen annan råd än att ringa Blivande som ligger och sussar helt ovetande i en åskbefriad zon i Västerås. Han är mycket yrvaken och förstår inte riktigt vad jag säger för larmet skriker! Till sist kommer vi fram att det är nog lika bra att han kommer ut. Jag har där lite dåligt samvete för han ska ju trots allt upp och jobba morgonen därpå så jag gör ytterligare ett tappert försök. Ut i regnet, blir dyngsur för det är ett rejält åskregn som pågår..men då lyckas jag på nåt vis att få av det!! Tack för det! In igen och stoppa Blivandes tappra försök till påklädning.

Sen fortsätter strömmen att komma och gå i samma takt som det brakar och har sig utanför dörren. Varje gång strömmen kommer tillbaka så går larmet!!!! Så...jag sitter i sängen med en pannlampa och läser min bok för att försöka sova är en omöjlighet. Halv fyra kan jag lägga huvudet på kudden och försöka umgås med John Blund.

På fredag när jag vaknade så satte jag igång datorn precis som vanligt för nu var det dags att skicka in uppsatsen....då märker jag att datorn tar inte laddning! Åskan har tagit adaptern! Här kan jag meddela att en viss panik uppstår för naturligtvis har jag inte gjort nån backup på uppsatsen och datorn går inte igång eftersom det inte finns nån ström i batteriet. Med hjälp av goda vänner runt omkring mig så inser jag att det ordnar sig med deadline är fredagkväll, så ringa till skolan och berätta läget och jag fick en respit till lördag...TACK!

En mycket datateknisk klasskamrat kom hit och bekräftade min misstankar...det var adaptern och inget annat! Blivande fick då ägna en timme åt att åka runt i stan för att hitta en ny vilket inte var helt enkelt för av någon anledning hade de haft en strykande åtgång just den dagen!!!!

Ja, ja....det ordnade sig och istället för att skriva och fixa det sista med uppsatsen fick jag sitta ute i solen och läsa min bok...helt okej det också!!

På kvällen kom Blivande och Styvdotra ut och vi satt länge ute och njöt av den vackra kvällen men till sist så blev vi tvungna att ge oss för myggen. Gick in och satte på teven.....då inser jag att åskan tagit även digitalboxen!!

Så vad jag lärde mig den dagen var....dra alltid ut kontakten ur väggen....inte ur apparaten...och gör det även om himlen är klarblå!!! Dessutom har jag nog lärt mig nu....USB-minnen är till för att användas!

Sen gick helgen i ledighetens tecken för det har under hela året varit självklart för mig...inga studier på helgen. Utom nu då jag fick skicka in uppsatsen men det har varit enda undantaget i princip!

Lite regn kom det natten mellan fredag och lördag också men bara några millimeter jämfört med natten innan då vi fick 40 mm.



Avslutar med en räkneuppgift.....hur många ekorrar är det på bilden???



Men alla som läst min blogg ett tag vet ju redan svaret men nu tänkte jag bevisa hur många de är!

Kommentarer
Postat av: Em

Tre? Men vilket åskväder! Jag skall faktisk bli bättre på att dra ut kontakten, har inte tänkt på datorn på det sättet, har bara stängt av den. Tv´n har jag varit mer medveten om, men numera är datorn viktigare. ;)

Postat av: Heidi

Hahaha..vilken natt :) Jaa, det är inte alltid fördel att bo på landet :)

2010-05-24 @ 21:40:54
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Gun

Den där åskan är hemsk! Vet inte hur många gånger vi fått saker förstörda av den, och då är vi ändå noga med att dra ut allt när det åskar.

2010-05-24 @ 21:57:48
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Camillha

Ja, nog dundrade det allt!!

Vaknade också på natten och steg upp och drog ur sladdarna UR VÄGGUTTAGET!! Bra va?

Mannen fick SMS från sin vän att han reste runt i USB... vilket betydde Usbekistan! Men vi skrattade gott eftersom vi trodde han var i USA...

Jag tror att det är 3 ekorrar på bilden!

Tips till alla gäster då han inte är den Blivande längre: På Miches och mitt bröllop fick vi åskledare! Kul! Den var dessutom från Oskar med fam.

2010-05-24 @ 22:13:58
URL: http://himlenrunt.blogspot.com
Postat av: Karin

Alltid bäst att dra ur kontakten ur väggen, men tur ändå att du i alla fall drog ut den ur datorn !

Vem vet vad som hänt annars, när du nu ännnu inte hunnit lära dig att använda USB-minnet? ;)

( Vilket jag för övrigt är rysligt dålig på jag också... )

2010-05-25 @ 09:05:10
URL: http://karin.hermansro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback