Rökstopp!

Den kategorin la jag upp för knappt två år sen när jag faktiskt bestämde mig för att det var dags att sluta röka. Det gick faktiskt riktigt bra i ett drygt halvår, det hände att jag rökte men jag återgick aldrig till att bli vanerökare förrän den dagen i slutet på maj 2009 då Försäkringskassan slog undan benen på mig, då övertygade Mr. Nikotin mig om att det var så himla synd om mig så det var nog lika bra att börja röka igen...och hans resonemang köpte jag direkt! Dock var det mitt första riktigt seriösa försök sedan jag började röka 1975.

No Smoking myspace orkut friendster comments

I juni när jag besökte min nya vårdcentral för första gången så satt det en affisch på väggen som erbjöd en rökavvänjningskurs. Den talade direkt till mig men det var viktigt då att det var mitt beslut och ingen fick veta nåt direkt. Jag vande mig vid tanken på att bli rökfri och sen ringde personen som håller i kursen och talade om att den 15 augusti skulle första träffen vara och då började jag berätta lite försiktigt för mina närmaste.

Förra helgen hade vi vår fest som Ni kanske minns och min vana trogen så rökte jag ingenting dagen efter och på måndagen så slog det mig...Jag har varit rökfri i ett dygn...nu kör jag!!!
Det tog tre dagar innan Blivande och Styvdotra märkte att jag inte rökte så uppenbarligen måste man inte bli elak eller så är jag redan så elak jag kan bli ;)

I helgen var vi som bekant hos Moster och Bonusmorbror röker ju men det tog faktiskt många timmar innan jag tog fram mina cigaretter och rökte de sju jag hade kvar. De smakade inte alls så gott som jag trodde!

Idag var det dags för första kurstillfället och det blev värsta lyxen (märker Ni mitt ungdomliga sätt att uttrycka mig på?)...det är jag och kursledaren...och det är gratis!!!!

Visst är det en fantastisk service från vårt landsting....en alldeles egen rökcoach!!

Jag känner inte nåt direkt sug efter cigaretter däremot ett sug efter nåt sött, vilket är mycket underligt då jag egentligen inte gillar sötsaker!! Men jag har nyss varit och handlat massor med frukt som får duga som substitut för cigaretten...eller vad det nu är!!!

Jag ska väl kanske berätta att jag är/var en underlig typ av rökare. De flesta som träffat mig har nog uppfattat mig som en storrökare men min konsumtion har egentligen varit ganska liten för jag har oftast bara rökt när jag haft sällskap av rökare! Bästa Vännen har till exempel slutat tänka på mig som rökare eftersom jag sällan eller aldrig röker i hennes sällskap. Många gånger har jag på kvällen gått ut för att ta kvällsciggen och då upptäckt att jag glömt att röka under hela dagen. Ja...jag har aldrig sagt att jag är normal :P

Självklart kommer jag att återkomma till detta rökslut för jag vet att man blir peppad av att läsa om andras försök och kanske kan mitt försök ge inspiration till nån annan!!!

Kommentarer
Postat av: Em

Vad bra! Du verkar också vara väldigt motiverad. Själv kör jag på ett trix, det är en BELÖNING för mig att inte röka. Jag kunde tänka som du skriver att "jag förtjänar en cigg, för det är synd om mig", men jag har lärt mig att vända på steken. Nu premierar jag mig själv med att slippa röka, slippa lukta illa och slippa förorena min kropp. Det har hjälpt mig jättemycket.



Jag håller alla tummar och tår!! Själv slutade jag 14.juli, dvs att nu är det över en månad sen.

Postat av: Pia

Bra jobbat!! Jag håller på att mentalt förbereda mig för ett rökstopp jag oxå. Ska snart ta fram Allen Carrs bok, den hjälpte mig oerhört förra gången jag slutade. "Man behöver inte cigaretter" helt enkelt!

2010-08-18 @ 16:46:47
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Starkt jobbat - håller tummarna för att det håller!



Snällt av dig att tänka på mitt samvete idag ;-)

2010-08-18 @ 17:15:00
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Em

Boken Pia nämner är min favorit också, det är JÄTTEBRA!

Sv: Min största fasa är kol och lungcancer.. Känner ett par stycken som har dött i lungcancer. :(

2010-08-18 @ 17:15:41
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Karin

Ha, ha ! - Ja VI storrökte i alla fall när jag hälsade på, men vad lustigt att du kunnat hålla upp så långa sttunder ! :)

Det kommer att gå bra för dig Ia !

2010-08-18 @ 21:25:42
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Heidi

Vad duktig du är o jag håller tummarna för att du nu ska bli helt rökfri. För en person som mig, som aldrig har rökt, har man lite svårt att sätta sig in i det behov som cigaretter faktiskt skapar..har några gånger sagt till min syster att "det är väl bara att bita ihop o sluta röka" men har förstått att det inte är så lätt! :)

2010-08-18 @ 22:47:41
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Anna

Du kommer fixa detta fast du kanske inte har varit storrökare, men du har ändå haft behovet.

Tänk va pengar man spar :)

Lycka til och jag tror på dig.

Ha en bra dag! anna

2010-08-19 @ 07:42:51
URL: http://annaadanirsvardag.blogspot.com
Postat av: Stattinskan

Starkt gjort ... Jag är en snusmumrik och tjuvröker när jag kommer åt, men nu känner jag också att det är dags med ett "nej tack"

2010-08-19 @ 08:52:58
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: ingmarie

ojsan. hoppas det kommer att gå bra .

Jag har aldrig rökt , inte ens smakat, jag hatar lukten av rök när andra röker intill mig.

Sonen 21 röker inte, och min mans yngsta 22 röker inte heller men däremot han som är 25 röker.

Tänk vad du kommer att spra pengar på detta

Lycka till min vän

2010-08-19 @ 09:03:27
Postat av: Gun

Jättebra gjort! Hoppas verkligen du lyckas! Jag är så glad att jag aldrig började röka när jag var ung. Det är så synd att så många ungdomar börjar med något som är så ohälsosamt och som de garanterat kommer att ångra senare.

2010-08-19 @ 16:57:55
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Linda M

Lycka till! Jag har heller aldrig rökt, är dotter till en nykter nikotinist som slutade innan jag blev till för 30 årsedan.

Det finns mycket positivt med att sluta röka. Man får tillbaka luktsinnet, man orkar mer, man luktar mindre illa och man sparar på hälsan.

Schysst att det finns rökcoacher. Fler sådana åt det rökande folket!

Starkt jobbat!

/linda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback