Fem år....

...kan var en evighet men också som ett blink med ögat!

Idag är det fem år sen mamma fick somna in efter flera års sjukdom endast en vecka före sin 65-årsdag. Under de fem år som gått har jag lärt känna min mamma på ett helt nytt sätt, ibland önskar jag att jag lärt känna henne på det här sättet medan hon levde men jag tror att det hade varit en omöjlighet för jag tror att det var hennes död som möjliggjorde detta. Jag har inte bara lärt känna henne utan också mig själv. Jag förstår idag varför vissa saker var som de var och varför det blev som det blev.

Vi  är alla produkter av våra föräldrar vare sig vi vill eller inte. Själv blir jag mer och mer lik min mamma utseendemässigt sätt och jag lägger ofta märke till att jag har hennes rörelseschema. Jag puttat upp glasögonen på näsan på precis samma sätt, jag struttar runt i nattlinnet precis som hon gjorde, tofflorna är lika viktiga för mig som de var för henne ja, det finns massor av saker jag skulle kunna räkna upp. Det finns också många saker som jag INTE gör som hon gjorde. Vi lagar till exempel inte mat på samma vis och vi städar inte på samma vis. Min mamma städade till exempel huset in i minsta hörn inför varje storhelg....de gör inte jag. Jag vet nu varför jag inte gör det men....det är privata vetskaper ;)

Oavsett vad som var under alla år så är jag glad att mamma var min mamma för nu vet jag att hon skickat med mig en massa kunskap och uppfostran av kärlek!



Ni har sett den här bilden förut men jag älskar den. Till vänster är min mamma och till höger är Moster :love:

Passar på att hälsa Moster välkommen hem efter tre veckor på Kanarieöarna, önskar vi kunnat välkomna Er med lite bättre väder ;)


Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Saknaden går aldrig över, men fina minnen finns ju kvar.

Den bilden är helt underbar!

Postat av: cattis

kram

2011-03-29 @ 19:17:40
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: malin öhman

Åh vad fint skrivet<3 Din Mamma var en underbar person, men glöm inte bort att du är minst lika underbar<3 Kram till dej kära Ia<3

2011-03-29 @ 20:14:25
Postat av: Nancy

Så fint,,,

Känner igen mig i det du skriver, ang. om att vara lik sin mamma, göra samma saker i mycket. Men också att vara olika, eller pg a vissa saker göra helt tvärtom. :P



Min bror hajade till för några veckor sedan då han kom hem och jag satt där och virkade med mina glasögon på...han tyckte jag var så fruktansvärt lik mamma, för så satt hon med. ;)



Kramen

2011-03-30 @ 13:48:08
URL: http://nancy66.se
Postat av: Babs

Så fint skrivet om din mamma.

Jag brukar reagera när jag går förbi spegeln för det är precis som att se min mamma.

Kram

2011-03-31 @ 08:53:11
URL: http://blogg.amelia.se/babsblogg/
Postat av: Pia

Din mamma tvingades "gå" alldeles för tidigt. Men, som någon skrev, minnena finns kvar och blir levande även med dig.. Hon finns i dig, så är det ju..

Det är verkligen en härlig bild!! :)

Kram vännen!

2011-04-01 @ 23:16:02
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback