Nya äventyr för Dumkopfarna!!

Vi fick plats på det hotell som hjälpte oss i måndagskväll att hitta Kinderegghotellet visserligen lite dyrare men nu tog vi två nätter direkt för att spara tid för det tar nämligen tid just nu att hitta bostad på denna fantastiska ö och med tanke på hur ofta vi semestrar på hotell så är det jordnötspengar!!

När vi fått nyckeln som inte är en nyckel utan en liten skinnbit så tog vi oss till de två stora matbutikerna i Bergen, inte för att handla mat utan för att kolla in priserna på vissa andra artiklar ;) Det är löjligt billigt jämfört med hemma i Sverige!!! Vin är nästan billigare än mjölk!!!!!

Sen satte vi oss i bilen och åkte mot Rostock dels för att få se lite mer av Tyskland men också för att inhandla alkoholhaltiga drycker på ett ställe som heter Calle. Vi fick åka en fantastiskt vacker väg som var kantat av odlingar, mycket jordgubbar men också majs. Jag undrar om Tyskland odlar majs för hela världen??? Det växer majs precis överallt!!!!

Väl framme i Rostock började letandet efter den omtalade butiken, vi körde och vi körde. Till sist var vi framme vid hamnen och där borde det ju ligga. Vi stannade och frågade vid en bensinstation men kvinnan som arbetade där pratade inte engelska men med hjälp av en annan tysk som pratade engelska så fick vi veta att de ALDRIG hört talas om detta ställe!!!! Nähä, vi fortsatte ner till hamnen där den största båt jag någonsin sett låg. Varje hytt verkade ha en egen balkong med bord och stolar!!!

Vi parkerade bilen och gick runt och tittade efter Calle men Calle fanns inte!! Jag gjorde en snabb sökning på google och då insåg vi vårt misstag.....ett rejält Dumkopf-misstag.....det är en bordershop så där kan man bara handla om man kommit med båt och vi kom ju faktiskt med bil!!!! Vi skrattade gott och länge åt vårt misstag...så kan det gå när man är för ivrig på spriten!!!!

Vi styrde genast kosan tillbaka mot Rügen som är ett betydligt trevligare ställe, det är litet och pittoreskt....precis som vi ;)

Väl tillbaka så tog vi oss till Real, en de större matbutikerna, och handlade nån öl och lite vin samt ost och korv för att ha på rummet när vi väl kom dit. Då....hände det som inte får hända!!! Blivande hade inte sitt VISA-kort!!! Det vara absolut helt försvunnet!!! Jag fick komma som en räddande ängel och lösa ut oss med de lösa euron jag hade i plånboken!!!

Vi letade i hela bilen, jag kroppsvisiterade *mums* Blivande flera gånger men kortet var försvunnet!! Lite jobbigt med tanke på att det var där de pengar vi hade fanns för dumt nog hade vi inte fört över några pengar till mitt kort. Vi rekonstruerade dagen och kom fram till att senast han använde kortet var på morgonen när han betalade rummet....alltså måste han ha tappat det där! Tillbaka till hotellet men inget kort! Hotellägaren var till och med så tillmötesgående att vi fick gå upp på rummet och kolla.

Bilen genomsöktes ytterligare en gång, alla kassar, alla väskor...inget kort! Där stod vi klockan fem på kvällen med 250 svenska kronor i plånboken med ett hotellrum beställt för 900 kronor. Gilla läget var liksom inte aktuellt då!!!!

Dumkopfarna började tänka, åtminstone en av dom ;) och kom fram till.....vi ringer världens bästa Moster!!! Eftersom hon nu är världens bästa Moster så lånade hon vänligt ut pengar åt oss hon skulle bara komma in på internetbanken som absolut inte ville samarbeta!!! Nåja, vi hade ju några kronor och mat hade vi!!! Vi behövde ju inte pengarna förrän som idag!!!

Alltså tog vi oss till det nya hotellet och berättade om vår prikära situation och blev lovade att få ta en öl i deras bar som skulle sättas upp på notan, för vi måste ju dricka en öl när vi är i Öllandet!!! Upp på rummet och installera oss, ett fantastiskt vackert rum med en fantastisk utsikt över Bergens torg!!! Jag gick igenom packningen en gång till, kändes som lite onödigt men ändå....och längst ner i resväskan hittade jag den skjorta Blivande hade haft på sig på morgon och där......där i bröstfickan låg det oerhört försvunna VISA-kortet!!!

Efter en väl utförd glädjedans kastade jag mig på telefonen och ringde Moster......VI HAR HITTAT KORTET...tror jag att jag skrek!!!!

Sen gick vi ut på torget och tog en öl.......

Detta var ytterligare en dag i Dumkopfarnas liv.....idag har det varit en annan dag och än har inget speciellt hänt men klockan är ju bara sex ;)

Kommentarer
Postat av: Micke

Kan man inte göra ett HÅL i kortet och satta fast det i ett senilsnöre? ;)Härligt höra ni har det bra och mer spänning än ni egentligen behöver :)

Postat av: Ama de casa

Fy vad läskigt när kortet är försvunnet sådär... TUR att ni hittade det! :-)

2011-07-25 @ 10:15:08
URL: http://amacasa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback