Jag vägrar dö nyfiken


av Babben Larsson.

Jag läste ut den här boken för en vecka sen men har inte kunnat skriva nåt om den för den gick in på djupet. Jag trodde den skulle vara nåt helt annat än den var men den var så mycket bättre än jag kunde föreställa mig!

Det blev mycket tydligt att vi har rötterna i samma gotländska mylla och att vi växt upp med liknande värderingar. Jag tror att vår uppväxtmiljö formar oss mycket mer än vi förstår. Blivande och jag är födda åren efter varandra och borde därför ha liknande erfarenheter från skola mm men ack, så olika minnen vi har men han är uppvuxen i en riktig bruksmiljö och jag på den gotländska landsbygden. Jag fick sjunga morgonpsalm och be morgonbön varje morgon innan skolan satte igång, vi blev inringda från rast med en riktig skolklocka i mässing som fröken höll ut genom fönstret. Ibland kan jag känna när jag pratar med jämnåriga att jag är nån form av överlevande relik ;)

Tillbaka till Babben...när hon berättade om hur det var när hon gick in i väggen så stiger tårarna i ögonen för jag känner igen det, det är min berättelse men med andra kulisser. Uppenbart blir det också för mig att jag just nu står precis vid väggen och är nära att stånga in i den igen. Men det får jag berätta i ett annat inlägg....kanske....

Boken är också fylld av roliga anekdoter från hennes liv och många gånger blir jag överraskad....är Babben sån????

Egentligen finns det bara en sak att tillägga......LÄS DEN!!!!!

Igår kväll hamnade vi dessutom framför ett teveprogram som heter Sommarpratarna och då var Babben med och berättade mer....mycket bra!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback