Fortsatt skitviktig

Första femdagarsveckan på många år är avklarad och jag mår strålande. Visst är jag trött men vem är inte det efter fem dagar på jobbet? För mig är det en stor seger och ser på framtiden som den ljusnande framtid är min ;)

Det är en fantastisk arbetsplats jag är på, jag får hela tiden härlig support och feedback och de hjälper mig att se till att jag är rädd om mig och det känns skönt även om det yttersta ansvaret är mitt. Att få höra att man platsar i gänget värmer hjärtat :love:

Ikväll "firar" vi det med att äta lite extra gott. Jag har inte avslöjat att vi förra måndagen började ett av alla våra nya liv som innebär att vi ska försöka bli lite mindre tungviktiga men fortsätter att vara skitviktiga så vi håller oss till en mindre kaloririk meny ikväll men jag tror inte att det blir mindre god för det. Hittills har vi minskat runt 7 kilo tillsammans och det är vi nöjda med....

Ikväll kommer vi att börja med en falsk hummersoppa. Man skalar och skär morötter i bitar och låter de fräsa i lite smör tills de är lite gyllenbruna tillsammans med lite gul lök. Sedan får de koka tillsammans med lite vatten och hummerfond. Sen tar jag stavmixern den oumbärliga och mixar det tills den blir slät och då låter jag den puttra en stund med lite grädde. Idag har jag två pilgrimsmusslor som jag ska grilla och lägga som dekoration i tallriken.

Sen har jag marinerat strutsfilén i kryddor, balsamvinäger och vodka (skulle ha varit vin men det fanns inget hemma). Sen lindar jag in den i lite proscuttoskinka och steker. Till den serveras det en liten potatis-och palsternacksgratäng med grädde och sallad förstås.

Till efterrätt har jag köpt färdig hallonsorbet som jag ska sleva upp i glas och sedan fylla på med Törley rosévin och frysta torphallon.

Som Ni märker har vi inte valt bort grädde och smör. Vi använder däremot lite mindre och det beror på att alla dessa lightvarianter smakar illa tycker vi! Det måste ju dessutom vara så att det innehåller konstgjorda saker som kroppen knappast kan må bra av och eftersom vi faktiskt går ner i vikt så fungerar det ju!!!

Nu längtar jag mest efter att snön och halkan ska försvinna så antalet promenader kan öka. När det är så halt som det är nu så har jag ett problem med att promenera för jag spänner mig så mycket så det slår tillbaka i musklerna.

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Vad skönt! jag blir så glad av att läsa att ni inte slutar äta det som är gott och att ni heller äter lite av allt. Dessutom låter det riktigt smarrigt. Smaklig spis!

Postat av: Pia

Det låter smarrigt!! Smaklig spis! :o)

2011-01-21 @ 17:13:24
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Nancy

Ojoj, vilken meny, låter smarrigt. Vad duktiga ni är med det sunda. Här kör jag igång på måndag igen, har inte haft motivationen då man varit ledig länge vid jul. Sen mycket att komma in i rutiner för alla, men nu känns det ok att köra på igen. Men som du säger, vore glad om våren kommer snabbt för det är verkligen jobbigt att spänna sig så när man är ute och går. Mitt knä protesterar vilt,,,,



Smaskig måltid och ha en härlig kväll!

2011-01-21 @ 17:57:11
URL: http://nancy66.se
Postat av: cattis

hm...kunde lika gärna varit jag som skrivit bloggen, förutom maten då för vi lyxade o hämtade thaimat..men har oxå några extrakilon, men de är bra o ha ifall man blir sjuk? nu får vi lägga upp en ny strategi när vi ska "prata" när vi jobbar hela veckorna...ha en riktigt trevlig helg o njut av ledigeheten du så väl är förtjänt av.

2011-01-21 @ 18:00:55
URL: http://yeahdelila.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Det vattnas i munnen!!!

2011-01-21 @ 22:10:30
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Gun

Vad gott det låter, och vad duktiga ni är som tar tag i ert ätande. Det skulle jag också behöva göra, inte för att gå ner i vikt utan för att må bättre.

2011-01-22 @ 11:49:35
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback