Skumt idiotiskt!

Vi har lärt oss en mycket viktig läxa den här veckan och det på den hårda och dramatiska vägen!!!

Dotra har jobbat hårt den här sommaren för att kunna åka på en veckas semester till Ayia Napa med en god vän, som hon för övrigt reste till Alanya med förra sommaren. Som tonårsförälder hoppar man ju inte högt av glädje när man får det presenteras för sig, ännu mindre högt hoppar man när man sen får höra att hon bara ska vara hemma ett par dagar innan hon reser vidare till Magaluf!!!!!!!

Nå, Dotra är fyllda arton och hon har jobbat ihop pengarna själv så det finns inte så mycket att säga, eller det gör det ju men vad hjälper det????

Förra fredagen åkte hon i väg med en nästan tjugo kilo tung resväska, själva brukar vi åka med så lätta väskor som möjligt och eventuellt fylla dom på resmålet ;) Vi kanske är annorlunda men vi försöker att glömma att hon är bortrest för att sitta och oroa sig är direkt olämpligt för man kan ändå inte göra så mycket när de är så långt borta!! Oron finns ju där ändå...men det gick ju bra förra året då försvann ju bara en mobiltelefon av enklare modell....

I torsdags åkte vi till Enköping för att turista och se deras fantastiska planteringar och är man i Enköping och blomsterintresserad så måste man ju hälsa på hos
Doktor Westerlund och se blomman som uppkallats efter honom!

Medan vi hälsar på hemma hos honom och beslutar oss för en kopp kaffe så ringer telefonen och vi får veta att Dotra ligger på sjukhus hjärtat slår ganska många extraslag och adrenalinet pumpar....men att det inte är något farligt!!!! Hon har ramlat och slagit upp ögonbrynet så hon är sydd i det, fast först fick vi veta att hon blivit sydd I ögat....*oj, oj*

Sjukhuset vägrade att släppa henne innan de fick hemförsäkringsnumret....och det var då det gick upp ett ljus för oss....vi har ju varit fullkomliga idioter! Jag tycker generellt att både Blivande och jag är ganska kloka människor som försöker tänka på det mesta men jag har insett att det är helt fel!

Vi har inte ordnat något sjukförsäkringskort från Försäkringskassan till vare sig Ungarna eller oss....vi har heller inte en aning om försäkringsnummer....situationen är mycket pinsam och jag tror jag rodnade hel och hållen. Det var bara att sätta igång att ringa...först till Folksam där vi har vår försäkring och efter många om och men får vi veta att Dotra INTE går på vår försäkring för hon är myndig och skriven hos sin mamma. Tjo hoo....försöka få tag på henne, hon befann sig inte vid telefon vilket är helt naturligt då det är sommar och vackert väder. Hon har dessutom ingen mobiltelefon smart val kan jag tycka ibland så det var bara att hoppas att hon skulle se att Blivande ringt och ringa upp.

Tjejerna var ju dock ivriga på att komma ut från sjukhuset vilket är helt förståeligt och till slut nöjde sig sjukhuset med Blivandes personnummer!!

Några timmar senare fick vi kontakt med mamman och efter lite krångel så fick vi ett försäkringsnummer att lämna till sjukhuset, Blivande fick äran att ringa och prata med dom på engelska!!!

Här någonstans får vi också reda på att Dotra har en hjärnskakning och pulsen stiger igen....Nå, de ska ju flyga hem på fredagen så då skulle det väl ordna sig.

Här emellan var det en hel del telefonsamtal hit och dit men de hoppar vi över i den här berättelsen för då kommer Ni att förstå ännu mer hur idiotiska vi är!

Vi fick ju också börja styra om Magallufresan för den var ju inte aktuell längre.....och här skriver jag mycket kort....res inte med Ryan air om Du inte har en massa extraförsäkringar hit och dit....här ligger det arbetet för övrigt på is men vi ska nog försöka få tillbaka lite pengar i alla fall! Ska försöka ta tag i det idag ;)

Fredag morgon bestämde vi oss för att åka till Arlanda och hämta tjejerna för vi tyckte nog att det lät väl inget vidare att sitta på flygbussen med hjärnskakning. Vi ringer tjejerna på Cypern för att berätta detta och då får vi nästa chock......en läkare har förbjudit Dotra att flyga hem för trycket i flygplanet kan göra att det kan spricka!!!!
(Här ska det tas en kontakt med resebolaget för så får man inte skrämma upp tonåringar, CT var gjord och den var felfri, såret kunde inte spricka!!)

Jag sätter igång och ringer till Kompisens mamma som tack och lov är sjuksköterska och vi kommer överens, efter att hon i sin tur konsulterat en kirurg, att tjejerna ska åka hem......vi ringer upp Dotra och precis i sista sekunden får vi veta att busssen går nu.....HOPPA PÅ DEN skriker jag i telefonen!!

En timme senare får vi ett efterlängtat sms där det står att vi har checkat in och det kommer inte att bli några problem med att flyga enligt flygplatspersonal!!

Sen var det två stycken som andades ut i torpträdgården och genast anföll migränen mig men...nu visste vi att de satt på planet hem och huvudvärken kunde jag mota med vita piller ;)

Sen ska jag göra resten av historian kort...hon är hemma och hon är mycket proffsigt sydd och hon ser inte alls så förskräcklig ut som vi föreställt oss. Vi känner oss lyckligt lottad som fick hem henne förhållandevis hel!!

Jo, just ja...nån kanske vill veta hur det gick till??? De var på skumparty och om Ni klickar på länken så får uttrycket såphalt en ny innebörd!!! Fullkomligt galet och idiotiskt och när tjejerna berättade om hur det var så förstår man inte att det får fortgå....skummet steg över huvudet på dom och det kändes nästan som att de skulle kvävas och det var när de försökte ta sig därifrån som Dotra halkade och föll så olyckligt så det blev en ambulanstur!!!

Vi har lärt oss mycket på den här resan och det hoppas vi Dotra också har gjort.......Korten från Försäkringskassan är beställda till hela familjen...alla försäkringar ska ses över och nummer ska skrivas av och läggas till sammans med korten från Försäkringskassan i plånboken!!!

Kommentarer
Postat av: Gun

Oj hjälp, jag förstår att det måste ha varit en pärs! De där skumpartyna har funnits länge, verkar helt sjukt.. Men tur att det gick bra till slut alltihopa.Postat av: Pia

Herrejösses!!! Gud så skönt att det gick bra.. Kram1!!!

2011-08-06 @ 13:56:00
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Åh fy, vad rädda ni måste ha varit. Skönt att det slutade väl!

2011-08-06 @ 21:03:26
URL: http://svorskan.se
Postat av: Trebarnsmamman

Oups vilken pärsvecka ni haft! Tur allt gick förhållandevis bra iaf.

2011-08-06 @ 21:47:13
URL: http://Blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: krulli

Herregud! Jösses alltså!

2011-08-07 @ 04:41:25
URL: http://krulli.se
Postat av: Ingrid

Av skadan blir man vis, heter det ju. Nu vet ni i alla fall vad som krävs om man skulle bli dåligt eller skadad utomlands.Tänk när Eva och Eva-liz gav sig iväg till Sicilien med bil första gången. Eva med nytt körkort. Ingenting hörde vi ifrån dem, det fanns ju inga mobiltelefoner på den tiden. Efter tre veckor fick vi ett kort från Hamburg....

Då kan man tala om orolig mamma!Ha en fin söndag

2011-08-07 @ 10:27:54
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Linnea

Man lär så länge man lever, synd att det ska vara på den hårda vägen ibland.Kram

2011-08-07 @ 15:48:11
Postat av: Ama de casa

Oj vad läskigt! Skönt att det gick bra till slut i alla fall.

2011-08-07 @ 18:00:52
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: guggelutt

Skönt att det gick bra!!! Jag varnade vår dotter för de där skumparyna när hon åkte til Alanya i juli... och hon hoppade tack och lov över dem! Vad mycket skit det kan hända!

2011-08-07 @ 22:02:40
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback