Jag gillar min naprapat!

Jag har ju under det senaste halvåret haft mer ont i kroppen vilket ju inte är så konstigt eftersom den utsätts för mer prövningar än den gjorde medan jag gick hemma och var sjukskriven. Värken har dock varit överkomlig och jag har kunnat dämpa den med lättare värktabletter panodil forte...det har varit värt det för att kunna jobba.

I februari fick jag tid hos en naprapat som vid första besöket visade sig ha specialiserat sig bland annat på nackskador och fibromyalgi, måste ha varit en freudiansk handling när jag ringde honom för jag hade ingen aning om detta. Denne man är en lite annorlunda naprapat med sin alldeles egna stil och det underlättar nog om man är lite annorlunda själv när man går till honom annars kan han nog lätt uppfattas som nån humbug-mästare ;)

Vi var redan vid första besöket överens om att värk sitter inte bara i kroppen utan också mycket i minnet och i tanken. Speciellt fibro-värk och gå inte i taket Ni som nu också har fibromyalgi utan fundera på saken. Jag vet att jag får ont om jag dammsuger alltså får jag det....lite så... Värk får man givetvis för den går inte att trolla bort men man kan tänka bort en hel del.

Han gjorde mig uppmärksam på min andning, när jag reser mig ur soffan håller jag andan, när jag vänder mig i sängen så håller jag andan, när jag knyter mina skor håller jag andan....känns det igen? Numera försöker jag att andas in före jag reser mig ur soffan och andas ut medan jag reser mig....muskelanspänningen blir mycket mindre och jag är övertygad om att det hjälpt mig. Jag har också fått ett knep för att få musklerna i rygg och skinkor att lätta men jag vet inte om jag törs berätta det för då tror Ni nog jag blivit galen men jag tar chansen! Ett par, tre gånger om dagen så mikromediterar jag genom att kombinera verb och substantiv.....måla huset...klappa katten...läsa tidningen....diska disken....Vad det handlar om är att använda den kreativa sidan av hjärnan och helt enkelt distrahera den andra delen! Det fungerar!!!

En sak till gör jag också så ofta jag kommer åt....men aldrig bland folk!! Jag dansar trasdockedansen!!! Man slappnar av i hela kroppen och shakar loss lite med fötterna i några sekunder...oftast när jag är på toaletten för då är jag garanterat ensam ;) Prova en gång så tror jag Du förstår vad som händer!

Vid andra besöket började han att ge mig
bindvävsmassage som gör...ohyggligt ont till att börja med men när kroppen märker att det inte är farligt så går det bra. De närmaste dagarna efter så är huden lite öm men man får mindre ont...härligt!

Idag var jag iväg och han bearbetade mina skinkor eftersom jag haft ovanligt mycket ont i korsryggen och ner i benen den sista tiden efter att jag försökte börja cykla till jobbet. Det gjorde ont....mycket ont och efteråt var värken borta för första gången på....år känns det som! Men...jag blev fruktansvärd trött och bestämde mig för att åka hem och vila några timmar innan mitt lönearbete började arbetstränar ju fortfarande på förmiddagarna.

Senare fick jag också huvudvärk och illamående så jag har bestämt mig för att vara hemma hela dagen men....jag har ingen värk och jag vet att detta är effekter av massagen så det är okej!!
Sen är det givetvis så att kroppen reagerar på att nåt är annorlunda efter så många år, vanans makt hos kroppen är stor!

Så nu sitter jag med mitt vattenglas och återställer vätskebalansen vilket är viktigt efter den här sortens massage och njuter....jag börjar få tillbaka mitt liv! Dessutom vet jag nu att det doktorn kallade utslitet i höfterna inte är utslitet!!!

Förstår Ni att jag gillar min naprapat Roland Andersson?

Kommentarer
Postat av: Pia

Jag tror också på det där med "minnet".. att jag minns att jag brukar få ont vid vissa tillfällen och vid vissa göromål.. Och andningen.. den är ju så väsentlig i allt man gör..

Härligt att du har hittat någon som kan hjälpa dig på det här braiga sättet..

Kram!

Postat av: Micke

Intressant det där.. jag vet ju att om jag gör saker så får jag ont med. Ska fundera på det där med andningen, hur jag gör nu.



Härligt det blivit bättre för dig.

2011-04-27 @ 15:30:33
URL: http://kludd.se
Postat av: Krönikören

Spännande med nya vinklingar och idéer, allt är värt att prova. Ska se hur jag gör med andningen - fast jag förstår inte riktigt vilken roll det spelar?

2011-04-27 @ 23:38:01
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Ann-Mari

Ditt svar hos Krönikören väckte mitt intresse och jag tittade in...

Intressant läsning! Speciellt fastnade jag för meningen om utslitna höfter...jag tror att jag också skall försöka hitta en naprapat åt mig - det är ju bara dumt att gå med värk, om man kan göra något åt det!

Ha en fin dag!

Postat av: Fina Frun

Härligt att det funkar för dig!

2011-04-28 @ 18:07:38
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun
Postat av: Babs

Vad härlig och annorlunda han verkar vara och så bra att du trivs med honom.

Kram

2011-04-29 @ 08:28:59
URL: http://blogg.amelia.se/babsblogg/
Postat av: Karin

Åh, vad intressant!

Kanske vore värt att resa till vår förra residensstad på några besök... (Men först ska pengarna som jag förhoppningsvis får över någon gång när jag jobbar så hårt, gå till de sista amalgamtänderna.)

Skicka gärna hans kontaktuppgifter. :)

2011-04-29 @ 21:38:15
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Micke Skribent

besök denna nya blogg och använd bloggens sökfunktion för att tex söka svaren på Fibromyalgi,mm

http://gluten-celiaki.blogspot.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback