Moviestar?

Det har ju varit lite grått och tråkigt ett par dagar nu och då funderade jag på om det kanske gick nån bra film på teve. När jag var liten brukade det regnmatinéer på eftermiddagen på teve men trots det sora utbudet av kanaler hittade jag inget som lockade mig men däremot började jag fundera på vilka filmer är det som lockar mig?

Jag ska försöka göra en liten lista med filmer som jag gillar,

Sånger från andra våningen - det är en av mina absoluta favoriter. Jag har sett den ett antal gånger och fascineras fortfarande av den svarta humorn. Jag hade förmånen att höra Roy Andersson själv berätta om hur filmen kom till då jag arbetade som filmpedagog i början på 2000-talet och det var spännande. Jag gillar den avskalade miljön och alla små detaljer.

Sprickorna i muren - en film där jag faktiskt själv tillsammans med Ungsonen medverkar som statister, vi syns knappt så det är inte nån idé att Ni springer iväg och hyr den för att leta efter oss. Den baseras på Lars Gustafssons bok Yllet och utspelas i Fagersta under tidigt sjuttiotal. Även det här är en film med många bottnar och man får tänka lite. Det finns en scen i början av filmen där man ser en fiktiv ekorre hoppa på grenarna....underbart!

A walk to remember - är också en film som fastnat hos mig. Tuffa killen blir kär i töntiga tjejen om man ska förenkla det till ytterlighet och innan filmen är slut har det kommit många tårar på min kind.

Dirty dancing - Behöver den nån närmare presentation? Näe, tänkte väl det!

Livsverket - En film som jag bara ramlade över vid nåt tillfälle och som verkligen satt spår i mig. Kanske inte nån höjdare men jag blir varm i kroppen när jag tänker på den filmen och det räcker för mig!

Pretty woman - ytterligare en film som knappast behöver nån presentation. Vill jag bli lite uppiggad då tittar jag gärna på den här filmen...precis så mycket romantik som jag ibland kan längta efter!

Änglagårdsfilmerna - Jag älskar Colin Nutleys filmer...så är det!! Jag har sett alla och det på bio. Det allra första jag såg av Nutley var en teve-serie som hette Annika och gick i början på 80-talet, det var bland det bästa jag sett kändes det som då. Jag fascineras av hans sätt att fånga den svenska karaktären, vardagen och våra fördomar samt att få en att känna sig delaktig i filmen.

När det gäller Änglagård så ser jag verkligen fram emot den film som kommer att ha premiär senare i år...Änglagård - tredje gången gillt.

Jag hittade en lista med sju filmer som "ska vara" de sju toppfilmerna.....jag insåg raskt att jag endast sett två av dessa filmer. Forrest gump och Casablanca.

Men vad är en bra film och vem bestämmer vad som är en bra film? Jag bestämmer....vad jag tycker är bra....Du bestämmer vad Du tycker är bra...sen kan vi jämföra och dela med oss vad vi tycker men det är inte säkert att vi tycker lika!!!!

Film är nåt jag kan skriva mycket om och som jag har en form av hatkärlek till. När jag jobbade som fiilmpedagog blev det mycket film, både bra och dåliga. Filmfestivaler lite här och där och jag kan säga att sen jag slutade jobba så har det inte blivit mycket bio men fortfarande tycker jag att...



FILM SKA SES PÅ BIO!!!!


Kommentarer
Postat av: Diana

Näää, man ska sitta hemma i sin sköna soffa. Kunna pausa när man blir kissig och röksugen. ;)

Ens filmsmak är så himla olika, ungefär som böcker!

Postat av: Ingrid

Vi har nog ungefär samma filmsmak tycks det som. Dina favoriter är i stort sett mina favoriter. Sprickorna i muren måste jag ju erkänna att jag aldrig sett.



En del filmer vinner defintivt av att man ser dem på bio. Sitta och titta på Avatar hemma på TV:n kan aldrig bli detsamma som på en biograf och om den dessutom går att se i 3D är det ju toppen.



Kranm Ingrid

2010-07-27 @ 16:57:12
URL: http://blog.stenstugu.com
Postat av: janne/Siverth

Många bra filmer finns det så jag får nog ta och skriva en lista på min blogg jag också, men det blir senare i natt.

2010-07-27 @ 18:12:37
URL: http://ingehvit.bloggplatsen.se/
Postat av: Ulrika

Vilket spännande jobb - filmpedagog! Jag älskar film, ser ibland på bio men oftare på dvd. Om jag ska lista sju favoritfilmer utan inbördes ordning blir det ungefär så här: Broarna i Madison County, Snatch, Slumdog Millionaire, Fight Club, En kvinnas doft, De Misstänkta och Gran Torino.

2010-07-27 @ 19:33:26
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Gun

Visst är det speciellt att se film på bio, men jag föredrar att vara hemma, nära toaletten haha. Senast jag var på bio blev jag som väntat dålig i magen och fick resa mig upp och tränga mig ut mitt i filmen. Jag är inte så intresserad av film, men ibland kan jag fastna jag också, oftast helt oplanerat, framför tv:n.

2010-07-27 @ 22:31:38
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Linda M

Jag älskar film. Jag kan se allt från komedi till skräck. Dock är jag inte mycket för polisfilmer som Bäck, Wallander och liknande och inte heller tjejfilmer som bara innehåller kärlek och gulliga slut.

Favorit komedier: Hot shots 1 och 2, Polisskolan 1-7, Mrs. Doubtfire,

Favorit drama: Pianisten, Schindlers list, Livet är underbart, Patch Adams, De dimhöljda bergens gorillor

Favorit skräck: 13 ghosts, Pestens tid, The shining, Mirrors, the haunting (både den gamla och den nya versionen)

Favorit sci-fi: the time machine (både den gamla och den nya versionen), Avatar, Apornas planet, AI - Artificial Intelligens,

Favorit fantasy: Sagan om ringen trilogin, never ending story

Det finns hur många titlar att välja på som helst men kommer inte på så många nu.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback